2015-12-08
今日返工好忙好辛苦,決定放工要約埋D同事去大涮一餐,慰勞一吓自己。同事話想食日式火鍋放題,因為可以瘋狂咁任食一餐,諗起都夠爽。八點幾到,好彩唔使等位,坐定後,即刻 order , 朋友話今晚想豪食, 所以我哋都叫咗,每位$289 嘅澳洲和牛,心諗又真係幾豪氣喎,不過是旦啦,又唔係成日食,先離咗兩碟和牛,兩碟肉片,生蠔,同埋一碟海鮮拼盤,見到碟牛肉,忍唔住即刻放落個麻辣湯底到滾兩滾,即刻食得,入口又幾和味,肉味又香又淋,因為係麻辣湯底,所以入口辣辣地,特別開胃。海鮮水準都唔錯,最出色一定係蝦,好大隻,好爽口,青口雖然淥左之後會變細一個碼,不過吸晒麻辣湯底,勁入味,我同朋友加埋都唔記得食咗幾碟牛肉,但係蝦就每人食咗八隻,最後食咗少少菜同烏冬,因為佢地唔係主打,所以食得唔多,不過其實係因為,食牛肉同蝦太多就真,所以個胃都無乜位放其他嘢,最後我地飽到連甜品都食唔到,真係唔好意思,仲要攬住個肚走,雖然最初覺得有D貴,但係D嘢食都幾好,食完又覺得ok 喎,同事話要搵日再離食多次。