2015-12-08 1672 瀏覽
今日返工好忙好辛苦,決定放工要約埋D同事去大涮一餐,慰勞一吓自己。同事話想食日式火鍋放題,因為可以瘋狂咁任食一餐,諗起都夠爽。八點幾到,好彩唔使等位,坐定後,即刻 order , 朋友話今晚想豪食, 所以我哋都叫咗,每位$289 嘅澳洲和牛,心諗又真係幾豪氣喎,不過是旦啦,又唔係成日食,先離咗兩碟和牛,兩碟肉片,生蠔,同埋一碟海鮮拼盤,見到碟牛肉,忍唔住即刻放落個麻辣湯底到滾兩滾,即刻食得,入口又幾和味,肉味又香又淋,因為係麻辣湯底,所以入口辣辣地,特別開胃。海鮮水準都唔錯,最出色一定係蝦,好大隻,好爽口,青口雖然淥左之後會變細一個碼,不過吸晒麻辣湯底,勁入味,我同朋友加埋都唔記得食咗幾碟牛肉,但係蝦就每人食咗八隻,最後食咗少少菜同烏冬,因為佢地唔係主打,所以食得唔多,不過其實係因為,食牛肉同蝦太多就真,所以個胃都無乜位放其他嘢,最後我地飽到連甜品都食唔到,真係唔好意思,仲要攬住個肚走,雖然最初覺得有D貴,但係D嘢食都幾好,食完又覺得ok 喎,同事話要搵日再離食多次。

2015-12-04 1601 瀏覽
昨晚寒風來襲,又不想自己煮飯,放工後就跟母親外出用膳,於是到了屯門巿中心的"牛摩",吃個暖洋洋的火煱。這裏有四款不同級別、價錢的牛肉配料供選擇,我倆二人揀了每位$189的特級牛肉,這套餐另附豬肉、雞肉、青口、帆立貝及大海蝦,自助餐形式般任你添加。這裡有數款湯底可選,而我們就揀了"長崎豬骨湯"、"熊本蕃茄濃湯",等了一會兒店員就捧著兩鍋湯出來,放在枱上的電池爐上,點了的火煱配料亦來到我們的面前了。待湯底沸騰,我們就將牛肉放進鍋裏,十多秒就可撈起食了,牛肉嫩滑,一口氣連吃兩盤共十塊左右,接著再放豬肉下鍋,大大塊的豬肉切勿淥太久,要不然就會失掉肉味及口感,淥廿秒左右就可以了,而我就較喜配蕃茄濃湯來吃,因為湯的味道濃郁所以不用沾豉油亦很好味。吃完肉就到吃海鮮了,我把海蝦、帆立貝及青口全放進豬骨湯底裏,因為豬骨湯底較清,這才吃得出海鮮的原味,青口煮熟後沒有鮮味,應該是急凍的貨色。帆立貝的口感彈牙,還有淡淡的海鹽味,忍不住連吃數隻。最欣賞是他的海蝦,蝦肉爽口鮮甜,蝦頭藏著香濃的膏,明知不太健康也把它吃得乾乾淨淨。當晚總共吃了八盤肉及兩盤海鮮,其間亦拿了一些肉丸、拉麵等佩料,最後還吃了兩碟生菜及油麥

當晚總共吃了八盤肉及兩盤海鮮,其間亦拿了一些肉丸、拉麵等佩料,最後還吃了兩碟生菜及油麥菜,畢竟吃太多肉也要進吃一些蔬菜來平衡一下。倆個人的收費共$416(巳加10%服務費),收費亦算實惠,食物質素也不差,值得再來大吃一番。
2015-12-02 1713 瀏覽
每次路過牛摩,等候的人説多不多,説少不少。總是好奇這家跟同區的牛一相比有何分別,只是牛摩的食文不多,令我一直很想解開這謎團。這天為了等加班的老公開飯,反正有的是時間,便打起牛摩的主意來。原來九時後是黑夜時段有優惠,最便宜是$109位,確有一定吸引力。宵夜時段有優惠,等了約半小時才能入坐。安排坐窗旁卡座,景觀不俗,二人坐四人枱也甚寛敞。 採一人一爐,絶對抵讚,如是者就可以選自己喜歡的鍋底了,不過火力不夠。黑夜時段關係,限時60分鐘。對日式放題肉的質素一向不抱期望,加上是燒夜時段,選最便宜的$109套餐就好了。我選了壽喜燒湯底,微甜,醬油味略淡,附日本蛋一隻。 味道比吉野家稍好,但跟牛気、日牛的就比下去了。老公的是豬骨鍋,也是淡淡的肉味,味精感挺重的,没有很特别。$109的放題是最基本的套餐,可任食精選牛肉和豬肉片,薄如紙的肉已是常態,油花當然不可能,肉味更是欠奉吧,而且也不算太新鮮。説穿了吃這類放題就是有「妹仔大個主人婆」的心理準備了,因此肉還是選愈便宜的好,當然也有例外,例如牛気會讓人不介意多付一點點的。60分鐘的關係,要立即行動了!不知食物碟是否用光了,取食物時要取用自己桌上的碟,吃
每次路過牛摩,等候的人説多不多,説少不少。
宵夜時段有優惠,等了約半小時才能入坐。
安排坐窗旁卡座,景觀不俗,二人坐四人枱也甚寛敞
黑夜時段關係,限時60分鐘
豬骨鍋,也是淡淡的肉味,味精感挺重的
$109的放題最基本的套餐,可任食精選牛肉豬肉片薄如紙的肉已是常態,油花當然不可能,肉味更是欠奉吧,而且也不算太新鮮。説穿了吃這類放題就是有「妹仔大個主人婆」的心理準備了,因此肉還是選愈便宜的好,當然也有例外,例如牛気會讓人不介意多付一點點的。
精選牛肉
60分鐘的關係,要立即行動了!不知食物碟是否用光了,取食物時要取用自己桌上的碟,吃完取同一隻碟再添,感覺有如燒烤場一樣。
最初擔心不夠時間,不過擔心是多餘的了,因為自取火鍋食物區可取的跟一般放題火鍋,主要鍋食品只有三類: 肉丸,菜蔬,麵食。 菜蔬可以用「琳瑯滿目」來形容,十數盤蔬菜,有大路的生菜,金菇,蘿蔔,粟米,也有冷門的如皇帝菜,西洋菜,苦瓜......健康得有點過火。丸類比日牛Mou Mou Club多一點,有龍蝦丸、芝士魚腐、貢丸金雞尾腸、墨丸、蟹籽丸......不過多未必好,都是粉感較高的,只有貢丸是正常水準,彈牙結實有肉味。而麵食只有烏冬和拉麵兩種選擇,聊勝於無吧。
除了火鍋主食外,還有壽司、乳酪雪糕和咖哩飯供應,别的放題場有的它都有了,只是做得「求其」,吸引度不高,特別是乳酪雪糕看起來冰感甚重,靠可以配配toppings的玩意兒只有小朋友才會受落吧! 因此取吃的不多
咖哩飯
汁醬方面,主要醬汁有火鍋豉油,柚子醋,日式麻醬。佐料有生熟蒜,葱粒,莞茜,辣椒粒。火鍋豉油味精感重,不宜多吃。
而飲品方面有百事,美蓮達等大路選擇,較為特別是有soda water,也可以泡熱茶,叧有果汁沙冰,只是賣相一般,還是喝最可信賴的百事好了。
火鍋放題人均每位加一後$120,是保証一定能吃得飽放題,可不能保証能吃得好。對放題有偏見的老公拋下一句: 「以後不再吃日式鍋放題了。」由此可知這頓質素也顯然而見了,如是正價時段來吃便相當不值了。其實放題質素有好有壞,選對了好店,三五知己暢吃一番也是件樂事,可是與其吃一頓純為吃飽放題不如不吃好了。

附價目表給大家參考:
2015-11-30
$120 (宵夜)
2015-11-23 1100 瀏覽
今天,到了朋友位於屯門的新居遊玩。閒談說起,屯門市廣場裝修後,感覺煥然一新。我們就到那裡逛逛兼覓食,路經牛摩,看看餐牌,頗吸引,而且,於午後四時多,餐廳較為清靜,加上是優惠時段,我們決定入內開餐。點了澳洲和牛搭配著海鮮,再點了新上場的味噌大蜆湯底。和牛油脂分佈均勻,輕輕一勺,入口即溶,不消一會,已掃清光,不斷追加。豬肉很薄身,少少油脂,熟透也不會變硬,味道不錯。朋友最愛海鮮,大蝦、生蠔、帆立貝、青口及大蝦,各樣亦鮮甜彈牙,而生蠔勺熟後,仍然保持原有的大小,蠔肉吸飽味噌湯的精華,鮮味倍增,朋友沒停口地追加大蝦及生蠔。另外,還有先助吧,蔬菜及肉丸等食品無限添食。以新鮮翠綠的蔬菜,來清清胃口,實在對味。下午時段,食客不算太多,感覺份外舒適,侍應服務亦殷勤有禮,還不時詢問要否追加食品,值得一讚。

2015-11-11
2015-10-22 1322 瀏覽
好可愛既牛魔王, 每次同BB經過,bb都會指住e隻可愛到爆既牛魔仔,e間舖平時都多人黎食, 試過兩次walk in都話冇位,今早突然好想食, 特意打去book位, 又比我book到喎e度比起平時出面既牛x,牛xx等舖頭特別既地方係佢有一人一煱,各人可自選自己喜好既湯底,唔需要同人爭,但個枱既牛肉款式當然要一樣la出面選擇配料既款式唔太多, 特別在佢有個壽司區有壽司食, 但佢唔係專門賣壽司,所以味道當然非常非常一般 我食係晚市$189特級牛肉, 會有埋豬肉,蝦, 青口,帶子和雞肉 而家睇番先知有雞肉, 我全程佢都冇比過我牛肉: 牛肉冇牛味, 蝦肉比較散, 青口帶子豬肉都算ok食牛肉果陣牛肉冇牛味,真係好失望, 因為e度附近有間牛x, 佢d牛肉好味但價錢个要平過佢REFIL 肉時,職員既動作都快手,職員都好NICE,好好笑容最後當然要食乳酪la 好細心, 機上貼了如何整杯靚乳酪既方法出黎。乳酪中有d沙冰feel, 唔夠幼滑, 配料都少3個人,每人$206。。。。佢個樣真係好可愛
又比我book到喎
而家睇番先知有雞肉, 我全程佢都冇比過我
牛肉: 牛肉冇牛味, 蝦肉比較散, 青口帶子豬肉都算ok
最後當然要食乳酪la
好細心, 機上貼了如何整杯靚乳酪既方法出黎。
乳酪中有d沙冰feel, 唔夠幼滑, 配料都少
3個人,每人$206。。。。
佢個樣真係好可愛

2015-10-16
2015-09-02 1394 瀏覽
傻更更走入了此店三十幾度食火煱,想不到店子小小禾稈冚珍珠。$139一位在這大場商似是定食價,原來睇真d係任食,特級牛,豬,雞,青口,帶子,最重要係形似虎蝦的大號海蝦都係任灼,鮮甜彈牙到不得了,牛肉瘦多肥少對胆固醇注意者是佳音,帶子和之前提及的蝦勻是鮮捕不含雪霜,跟多一人一窩的湯底十分衛生,番茄湯醒胃清淳豬骨湯則較濃味,喜甜品的有低脂乳酪,想解熱渴可享芒果沙冰或罐裝啤酒,應有盡有連最不起眼的貢丸墨丸也較酒樓貨色高班得多,自己不得不吃下六七粒,而任食海鮮乃平通同儕。同老婆倆吃這個價錢由四點食到五點當晚餐乃慳錢竅門。
任食餐牌
  • 大海蝦
  • 貢丸墨丸
  • 芒果沙冰
2015-06-18 2221 瀏覽
第一次食,經過見有壽司和乳酪雪糕放題就已經覺得好吸引!雖然只吃了最平的一款,但也很滿足,兩個人,一人一鍋,唔駛爭,唔駛怕其他人唔食辣,試左豬骨湯同昆布湯底,豬骨的味夠濃,但昆布的就很淡很淡,當中亦只有數條昆布,但侍應和接待的服務都好好,有禮貌,效率都高!牛肉好味,野飲種類都多,有罐裝烏龍茶,綠茶,沙冰(有兩款味道,但本人覺得太酸,影響吃其他食材的味道)等,最岩唔飲汽水既我! 壽司款式多,味道不過不失,補貨快!乳酪好味過屯市另一間的同類食肆,"牛X",乳酪有六種 toppings,如果topping有埋 mochi就更好!火鍋配料不算好多,好名貴,但也足夠了,豬肉丸細細粒,但很鮮味,食多兩粒都唔怕滯! 唯一是沒有腸仔,本人最愛的火鍋配料!但可以吃多杯乳酪補返數!

2015-06-12 2161 瀏覽
某日下午啦 我肚餓 係牛摩門口經過 見到58任食火鍋配料 抵wow 咪入去執一劑半劑 我入到去 第一眼見到既係有個靚女獨自一個打邊爐 睇泥同我一樣孤家寡人又想打邊爐既人都唔少 可能因為下午茶既時間啦 人流較少 所以有成堆浪子係到打邊爐 無咁易比班閃光彈照親自己對眼呀嘛 入返正題 野食方面呢 款式較少 呢樣預左架啦 我主要都係諗住食飯 為左唔好比人以為我條友 淨食飯其他咩都唔食 咁我咪攞左d獅子狗個d煲下啦 結果當日 我食左10碗炒飯 3碗白飯 4碟到既烏冬 飲左3 4杯百事 5粒炮芙幾好食 都算回到本 壽喜燒有隻蛋 我打落個煲到 幾住食埋煲野佢lol
壽喜燒
2015-06-03
2015-04-13 2562 瀏覽
一直熱愛打邊爐既我,係唔食牛肉既。咁岩行過見到呢間店鋪有好多款價錢咁就問下門口個個妹妹,原來$53係岩我呢種唔食牛肉既人,一於入去試下!蔬菜新鮮,有包心肉丸,湯底叫左個香濃蕃茄湯,湯底煲耐左會杰。總合黎講係ok既,員工有笑容,環境乾淨,係凍左d!最後食埋個yogurt...乳酪味雖然唔重..但奶味重得黎好好食!唔錯!
總合黎講係ok既,員工有笑容,環境乾淨,係凍左d!
醬料區
和牛炒飯
好味乳酪
配料需然小但都ok
2015-04-09
  • 冷烏冬,和牛炒飯
2015-04-12 2153 瀏覽
今日屋企無人細路仔返哂學好似無打過邊爐......行過幾次都無食因為屋企細路仔細食,廢事哂錢就無食到今日就自私去食去到即時有位,MAYBE下午無人得閒去到叫左個昆布清湯同單碟肥牛,拿拿林就出去睇下有咩好野食需然冷清時間唔多客,但係牛摩一樣交足功課,種類應該都有廿幾樣拎左D貢丸同芝士丸同生菜,之後竟然比我發現有玉子豆腐返到位D野食就到哂,都幾快,等緊D野滾個陣就去睇下仲有咩食啦見到有個和牛炒飯,睇落唔多靚,裝左DD返位食,發現又幾好味甜甜地咁唔錯,D貢丸都幾好食,個湯好香酒味,肉方面唔知係咪我唔識食...覺得唔夠肥,之後聽到個店員叫同事拎D智障魚蛋出黎我依位C9更係好好奇係咩黎,之後店長應該知我聽到....望住我點頭之後笑埋一份我更係問佢咩黎咖啦,原來係隻公仔形既丸,又幾得意店長見得閒又同我吹下水傾下細路仔,原來佢就黎結婚都傾左差唔多半個鐘...覺得又幾有人情味,食得幾開心,起碼唔係個d冷冰冰既鋪頭最尾發現原來有yoga食....可惜牙痛無食到,下次一定一家大細再黎過!埋單69蚊....抵到笑
今日屋企無人細路仔返哂學
好似無打過邊爐......行過幾次都無食
因為屋企細路仔細食,廢事哂錢就無食到
今日就自私去食
去到即時有位,MAYBE下午無人得閒
去到叫左個昆布清湯同單碟肥牛,拿拿林就出去睇下有咩好野食
拎左D貢丸同芝士丸同生菜,之後竟然比我發現有玉子豆腐

見到有個和牛炒飯,睇落唔多靚,裝左DD返位食,發現又幾好味
,之後聽到個店員叫同事拎D智障魚蛋出黎
我更係問佢咩黎咖啦,原來係隻公仔形既丸,又幾得意
店長見得閒又同我吹下水傾下細路仔,原來佢就黎結婚

埋單69蚊....抵到笑
2015-04-11
1 分鐘 (堂食)
  • 和牛炒飯
  • 咖哩汁
2015-01-27 3521 瀏覽
本身想食牛一 但真係太多人啦 等左勁耐都味到我地 所以就走左 行到呢間牛摩 見到等候時間都係十分鐘 就去左拎飛 等左十分鐘就入左去 入面一眼睇哂 有好多丸類同小食 味道都五錯 另外有兩個小鍋 一人一個鍋 叫左番茄湯底同豬骨湯底。番茄味係我覺得幾好食既 但豬骨味就五係幾岩我 因為太重蔥味 我五係好中意 。不過不失啦!。          我叫左$148最平個個美國肥牛、都五錯既 透過啲侍應先知有埋雞 豬 同埋海鮮 啲雞同豬都幾好食既 不過啲兩人位枱又真係比較細 食得有啲辛苦。
本身想食牛一 但真係太多人啦 等左勁耐都味到我地
 但豬骨味就五係幾岩我 因為太重蔥味 我五係好中意
。不過不失啦!。

不過啲兩人位枱又真係比較細 食得有啲辛苦
牛摩
2015-01-21 3519 瀏覽
本先諗住去睇完戲先食,但睇完戲食飯就會好多人諗起之前經過市中心派左張COUPON送蟶子差唔多到期咁就去試下,去到5點仲係午餐時段岩岩入座時間係4:55pm,而澳洲和牛午市時段平過晚市70蚊,咁就緊係揀澳洲和牛食每人一個湯底唔駛爭,我叫左一個蓄茄湯底,一個咖喱芝士湯底,蓄茄湯底普通D,而咖喱芝士湯底好濃澳洲和牛入口好滑好好食,第三第四碟超級靚,黑豚肉都好好食由於並有蟶子關係,就送左帆立貝我食過牛一同牛摩,食物方面好似牛一多D,而牛摩人就少D大約6點左右就有壽司出,三文魚壽司好靚,但D 飯有D好硬我同老公兩個人叫左10碟澳洲和牛已經值回票價大家都有咖喱飯食,乳酪配料牛一多D
本先諗住去睇完戲先食,但睇完戲食飯就會好多人

諗起之前經過市中心派左張COUPON送蟶子差唔多到期

咁就去試下,去到5點仲係午餐時段

每人一個湯底唔駛爭,我叫左一個蓄茄湯底,一個咖喱芝士湯底,
蓄茄湯底普通D,而咖喱芝士湯底好濃

澳洲和牛入口好滑好好食,第三第四碟超級靚,黑豚肉都好好食
由於並有蟶子關係,就送左帆立貝
我食過牛一同牛摩,食物方面好似牛一多D,而牛摩人就少D
大約6點左右就有壽司出,三文魚壽司好靚,但D 飯有D好硬
我同老公兩個人叫左10碟澳洲和牛已經值回票價

大家都有咖喱飯食,乳酪配料牛一多D
題外話/補充資料: 6點3左右人已經好多,要早D去拿位
2015-01-11
用餐優惠
優惠券
  • 澳洲和牛
  • 黑豚肉
2015-01-19 2897 瀏覽
港嬸最愛扭計,要男人帶我到處吃好的~今天特別想吃火鍋,想起好幾次走過這新開的餐廳,價錢不算貴,而且常常有很多人在外等位,所以便一試它的實力。可惜...老實說,餐廳地方寬敞,尤其這天幸運地不用等位,而且2人給分到4人的座位去,坐得舒服,吃得也特別開心。服務也不錯~如坊間的日式火鍋(牛陣、牛涮鍋、牛一等),可根據個人口味選擇不同價錢及等級的肉類,這家有少許不同的在於一人一爐,故此可選擇自己喜歡的湯底,也可嘗試更多口味。港嬸選了壽喜燒海底,跟日本雞蛋一隻;男人則被名字吸引,選了地獄湯底。(這傢伙真是不識死字怎寫啊,連女朋友都選上了一枚地獄使者。)壽喜燒海底較食過的淡味,幸好有鮮甜的日本蛋補償一下心靈~整體不過不失。地獄湯底則要給一個大哭臉...顏色上是出前一丁的豬骨湯加少許辣油,連味道也如出一轍,哈哈哈。男人用勺子攪了攪,果然見到還未溶化的調味湯粉哈哈哈。肉方面由於只想一試虛實,所以選了最便宜的set,價錢好像是$108~$128左右,對不起啊人老了就是沒記性...牛肉方面肉質不錯,肥瘦也均勻適中,以這收費表現算是可接受吧!可惜的是豚肉太乾太硬,它的邊位甚至乾得黏在碟子上,以至用筷子夾起時都
港嬸最愛扭計,
要男人帶我到處吃好的~

今天特別想吃火鍋
想起好幾次走過這新開的餐廳,
價錢不算貴,
而且常常有很多人在外等位,
所以便一試它的實力。

可惜...

老實說,餐廳地方寬敞,
尤其這天幸運地不用等位,
而且2人給分到4人的座位去,
坐得舒服,吃得也特別開心。

服務也不錯~

如坊間的日式火鍋(牛陣、牛涮鍋、牛一等),
可根據個人口味選擇不同價錢及等級的肉類,
這家有少許不同的在於一人一爐,
故此可選擇自己喜歡的湯底,也可嘗試更多口味。
地獄湯底及壽喜燒海底
港嬸選了壽喜燒海底,跟日本雞蛋一隻;
男人則被名字吸引,選了地獄湯底。
(這傢伙真是不識死字怎寫啊,
連女朋友都選上了一枚地獄使者。)

壽喜燒海底較食過的淡味,
幸好有鮮甜的日本蛋補償一下心靈~
整體不過不失。

地獄湯底則要給一個大哭臉...
顏色上是出前一丁的豬骨湯加少許辣油,
連味道也如出一轍,哈哈哈。

男人用勺子攪了攪,
果然見到還未溶化的調味湯粉哈哈哈。

肉方面由於只想一試虛實,
所以選了最便宜的set,
價錢好像是$108~$128左右,
對不起啊人老了就是沒記性...
牛肉及豚肉
牛肉方面肉質不錯,肥瘦也均勻適中,
以這收費表現算是可接受吧!

可惜的是豚肉太乾太硬,
它的邊位甚至乾得黏在碟子上,
以至用筷子夾起時都變得碎碎的......

除了牛肉豚肉,套餐上還有雞肉,
但需要向侍應提出才會有。
不過肉質一般,有雪藏味道和太硬了。

肉類由侍應分發,其他食物配料、飲品、和調味則可隨意到自助吧取用~

配料由不同種類的丸子、蔬菜,
以至白飯、烏冬(還有日式咖哩汁)、壽司都一應俱全,
雖然味道普通,但以款式取勝吧~

飲品則是不同口味的汽水。

調味料也算OK,日式麻醬、醬油(但太鹹)、蒜蓉、辣椒等等都有供應。
Frozen Yogurt
最最最令人期待的是甜品
以任吃的Frozen Yogurt作招徠,
口味只有原味一款,
配料也未算太多,有巧克力碎、彩針、蜜粒星星等,
不過港嬸已經很滿足了!

如果餐廳能針對湯底和個別肉類的質素,
(唉...湯底對火鍋真的很重要呀)
其實不難成為另一家熱店吧~
2015-01-07
Frozen Yogurt
2015-01-08 2713 瀏覽
今日去屯市搵野食 見到有間野叫牛摩 睇下個餐牌澳牛任食都係208wo 抵到爛啦入去坐低原來係一人一個鍋 好多湯底選擇我要左醬油湯 跟左隻蛋比我  最重要緊係碟牛 好正入口即溶 好香牛味。出面攞料位唔算大但種類都頗多  仲有氣水雪糕奶茶等 睇到我咩都想試  睇下我煲野就知呵呵 總括來講 地方不算大  但我會再來
今日去屯市搵野食

睇下我煲野就知

呵呵 總括來講 地方不算大  但我會再來
午餐
  • 澳牛 菜
2015-01-04 2588 瀏覽
24/12個日同男朋友去屯市行街街買聖誕禮物。。本來一心諗住去牛一打邊爐既。。但係行緊去之際又比我見到呢間牛摩。。噢。。新野黎嫁喎。。又係任食牛肉放題喎。。隔住玻璃望入去地方就好似細左啲。。不過丸類菜類好似多過牛一小小。。仲一人一鍋咁有趣。。好!同男友商議後。。決定試試佢!!等左20分鐘左右。。入得去喇! 因為本身唔鍾意食肥肉所以門口個姐姐推介左我地食澳洲和牛,話油脂分布得靚啲同滑身啲喎! 就係呢隻喇。。又真係無介紹錯,係幾滑身同肉味濃既!正呀!! 比啲菜擋住晒啲丸添= =|||我今日試左好幾種特別既丸,咖哩丸,麻辣丸,木耳馬蹄丸……等等 都幾特別同幾好食。。出面小見有呢啲。。但係我唔記得影相🙈 最有趣既係我竟然見到有火雞沙律。。真係咁應節,好開心呀!雖然呢個味道麻麻。。。 總結:食物種類都算多味道都唔錯。。至於湯底不過不失啦。。至於服務呢。。啲侍應生都幾好笑容都會主動問下我要唔要+肉同+湯,都幾好啦!埋單個時送左2張聖子卷比我,留返下次用。。 好!我都相信有下次既,可以再去
。。噢。。新野黎嫁喎。。
等左20分鐘左右。。入得去喇!

就係呢隻喇。。又真係無介紹錯,係幾滑身同肉味濃既!正呀!!

都幾特別同幾好食。。出面小見有呢啲。。但係我唔記得影相🙈
總結:食物種類都算多味道都唔錯。。至於湯底不過不失啦。。
好!我都相信有下次既,可以再去