趁囡囡上完堂,黎個快閃牛大人先,未去過荃灣牛大人,估唔到座位更加闊落,我地食最早5pm,好彩walk in都仲有位。最方便係牛大人用QR code落單,揀咗湯底之後就可以電話即刻揀配料,上湯底速度都算好快。因為我哋食嘅係最貴嘅澳洲極上和牛套餐,所以大部份食物都可以任叫,除咗有和手,仲有好多特色台灣食物,每位仲會送2粒澳洲M9和牛牛丸。澳洲M9和牛牛丸好食,冇筋充滿牛味,咬開入面仲有少少牛汁。牛肉比較中意安格斯特選牛板腱同,美國SRF極黑牛板腱。牛肉肉質軟嫩,亦因有少許牛筋口感更豐富點單表有好罕見既牛胸爽,係牛胸前脂肪,見咁得意叫黎試下,上枱時見薄薄一片,估唔到又幾好食。好爽口,食完忍唔住要encore多幾次。海鮮同手工滑都係必點。大大隻蝦新鮮,蝦肉爽口彈牙。手打滑有好多款,試晒我比較中意章魚珍珠漿同蟹籽墨汁漿。外面自助區仲有好多款唔同蔬菜,同食物,仲有獨立包裝嘅粉麵。

澳洲M9和牛牛丸好食,冇筋充滿牛味,咬開入面仲有少少牛汁。

外面自助區仲有好多款唔同蔬菜,同食物,仲有獨立包裝嘅粉麵。
2021-06-12 112 瀏覽
今天原本高高興興慶生日,一開始去到態度都算不錯,環境都很好。但可惜原來一切都是幻覺,要牛肉沒有牛肉,要服務員沒有服預員,一碟牛肉有3片,叫了6碟只有9片,而服務員仲要話係咁啦。雖然係咁都我仍對牛大人抱有希望,直到過在半小時,叫了牛肉都沒有到,叫了服務員幫忙追牛肉,結果追了2次,牛肉還是失蹤。到了最後半小時,我們覺得無法再體諒,發火先有人理會,還要被某某服務員串,心裡實在難受。

2021-06-12 75 瀏覽

2021-06-12 68 瀏覽
出名要排隊嘅台式火鍋牛大人趁閒日中午得閒就馬上來吃麻辣湯底超好味 肉類都很新鮮高質雖然食物種類款式唔算10分多但係質素搭救 仲有少少特別嘅台式美食飲品都係手作茶類 洛神花茶偏酸不過小妹90分鐘就吃不飽囉🤪
出名要排隊嘅台式火鍋牛大人
趁閒日中午得閒就馬上來吃
麻辣湯底超好味 肉類都很新鮮高質
雖然食物種類款式唔算10分多
但係質素搭救 仲有少少特別嘅台式美食
飲品都係手作茶類 洛神花茶偏酸
不過小妹90分鐘就吃不飽囉🤪

2021-06-10 375 瀏覽
好耐無同老公2⃣️個人拍下拖啦,所以就特登安排時間2⃣️個人去打邊爐撐下枱腳🥰 知道《牛大人吃到飽台式火鍋》好受歡迎,所以我哋就食早嗰輪兼早啲去排隊。我哋揀咗《澳洲極上和牛套餐》🉑️以食到7⃣️款靚牛🐮、3⃣️款靚豬🐷、羊肉同雞件🐥,仲有台灣直送嘅台灣鱸魚片🐟及各款手打漿😋而每位亦🉑️獲贈澳洲M9和牛牛丸🐮除咗以上嘅,仲有海鮮包括沙白、海蝦🦐、花膠。台式手工水餃🥟、鴨血🩸、各式丸類、蔬菜🥬材料真係足以吃到勁飽😆齋睇都知道啲牛肉脂肪分布平均,夠晒雪花❄️食落又真係肉味香濃肉質嫩滑軟腍。最特別嘅係,居然有我好鍾意食嘅牛胸爽(即係牛胸油)😍😍 真係唔係度度有得食‼️我只知邊潮汕牛肉火鍋🈶️,估唔到台式火鍋都食得到🤩牛胸爽牛油味香濃,質感爽口,一試難忘😊黑色嘅蟹籽墨汁漿同白色嘅章魚珍珠漿口感爽口彈牙,鮮味十足。而章魚珍珠漿嘅口感更加豐富,可以食到一粒粒好似珍珠size嘅章魚肉。一邊食一邊飲冷泡洛神花茶即刻解到膩,可以繼續食多啲😂除咗凍飲,熱嘅桂圓紅棗茶都好滋潤😌最後食返碗限定新品台中仙草凍同Movenpick 雪糕🍨

手打漿

最後食返碗限定新品台中仙草凍同Movenpick 雪糕🍨

台中仙草凍
手打漿
台中仙草凍
上個月在瓊華牛大人感受到很完美的一餐後,今次便回來我們住的荃灣牛大人看看有沒有分別位置:餐廳設於荃灣大鴻輝中心16樓,作為荃灣人基中一個必去的地標,地點當然非常方便,附近有不少晚士及小巴線,而港鐵荃灣站B1出口走路前往約需10分鐘環境:餐廳佔全層,大鴻輝中心明顯比瓊華樓層要大要闊,所以有足夠的空間及座位。值得一讚仍然的是抽風系統,感覺不到油煙,冷氣亦很足夠舒適服務:服務同樣很好,侍應們很有禮貌,上菜快,收拾極有效率。除QR下單外,大部份飲品、蔬菜、丸類、醬汁及粉麵類是自取的,種類多又方便食物:如果選價格較高的套餐,可以點的食物種類非常多豐富,我們則選了極上和牛吃到飽套餐,7時半時結帳收費$248/位湯底選擇了紅燒牛骨鍋,味道濃郁又香,配合王子麵像極紅燒牛肉麵。食材太多未能盡錄,以下是我們其中有試過的:極上和牛吃到飽 安格斯牛小排~很嫩滑牛肉味澳洲和牛M5牛肩卷~油脂平均,軟滑順口安格斯一口牛肉粒~切到很細粒易入口,重牛味亦不會韌免費澳洲M9和牛牛丸(2粒)~每人跟餐送2粒,肉味香又多汁SRF極黑牛吃到飽安格斯特選牛板腱~極重牛味,同時嫩滑美國SRF極黑牛肩胛~多油花,肉質香滑順口,性價

位置:

極上和牛吃到飽
安格斯牛小排及澳洲和牛M5牛肩卷
安格斯牛小排~很嫩滑牛肉味

澳洲和牛M5牛肩卷~油脂平均,軟滑順口

安格斯一口牛肉粒~切到很細粒易入口,重牛味亦不會韌

免費澳洲M9和牛牛丸(2粒)~每人跟餐送2粒,肉味香又多汁

SRF極黑牛吃到飽
安格斯特選牛板腱~極重牛味,同時嫩滑

美國SRF極黑牛肩胛~多油花,肉質香滑順口,性價比高

牛媽秘製滷牛筋~牛筋較韌,需要煮較長時間,煮腍後味道不錯

👍精選嫩牛吃到飽
花雕酒雞件~雞件有酒香,肉質嫩滑但沒什麼雞味

👍海鮮類
海鮮類
鮮甜海蝦~海蝦鮮味肉實,但比較細隻

新鮮沙白~沙白最值得食,大隻而且鮮甜味美

漿類
澎湖花枝漿~墨魚味香,爽口彈牙️

手打旗魚漿~旗魚是平常做魚肉鬆的魚,非常鮮味,比一般魚蛋更香滑

章魚珍珠漿~八爪魚味鮮香,同樣口感彈牙

干貝鮮魚漿~在鮮魚漿上加上瑤柱絲,多了一份鮮甜清香

蟹籽墨汁漿~墨汁及蟹籽很配合,海水味濃顏色亦好看

餃類
水餃
韭菜水餃~韭菜饀多而且香,水餃皮略厚

台式蝦餃~長條型的外觀,蝦味鮮甜餡料亦多

瓜仔雞水餃~再一次點這走由雞肉、豬肉、玉米及脆瓜製作而成的台灣餃,鮮甜多汁

炸物類
鬼馬老油條~很香脆的即炸油條,一試難忘

即炸牛餐肉~非常厚切的即炸午餐肉,非一般的肉香及口感

爽脆炸魚皮~香脆的魚皮,火鍋怎可能沒有呢

士林鹽酥雞~鹽酥雞粒少辣香口

真豬小香腸~切成幾小片的香腸,皮脆肉香

魚香皮蛋豆腐~皮蛋豆腐加入木魚及香濃醬汁,清新開胃

梅甘酥脆薯~脆薯香口又細細粒,很易食個不停

糖醋甜不辣~炸魚蛋條沾上糖醋,香甜可口

菜類
水蓮
水蓮~水蓮絕對是必點,清爽鮮甜的台灣特式蔬菜

其他
美人花膠~花膠軟滑而且能發得大,吸湯味美

手工川丸子~小小粒帶點辣的丸子,如再大粒一些會更好

牛媽秘製滷大腸~滷大腸又是必點,滷水味香大腸極腍

特飲
冬瓜茶~非常香甜的冬瓜茶,建議點少甜

烏梅汁~酸甜開胃的烏梅汁是火鍋恩物之一

啤酒
啤酒~忍不住加點了啤酒,大大杯很滿足

甜品
結帳時侍應會附上一張甜品卡,我們點了瑞士朱古力及楓糖合桃兩款口味的Movenpick雪糕, 質素當然是很不錯

總結荃灣牛大人在各方面也有很高水準,服務雖有點不及旺角分店,但已經很不錯。在大鴻輝中心眾多火鍋店中,牛大人一定屬於前列推介吧

🌺荃灣牛大人
水餃
水蓮
啤酒
2021-06-08 682 瀏覽
一開店已經要排幾個鐘既牛大人,眨下眼已經開左咁多間分店。可能有多d分店既關係,相對地可以攤薄返d人流,可以訂枱既話感覺好好多。星期六既中午,等十二點入座既人龍都逼滿左𨋢口位,好彩都算係去得快,排隊大概等左十分鐘左右就入座。我同友人都係第一次食,慕名而來,店員就簡單介紹左流程俾我地聽:三選一揀套餐,再揀鍋底,就可以用QR code手機落單叫火鍋料,仲可以係出面自助拎飲品、火鍋配料、醬汁同滷肉飯。先拎一細碗滷肉飯醫下肚 因為個滷肉係用牛肉既關係,所以個口感同平時既滷肉好唔同,比較一絲絲。除左罐裝野飲之外,冷泡茶用支裝形式好有心思。白桃烏龍同菊花普洱既配茶味道好出眾,唔會只係得茶葉既濃味。洛神花茶就比較酸,幾開胃消滯。見到有手工啤酒,加上係熱辣辣火鍋,配返杯凍啤都幾正。呢杯係流水落花,有陣淡淡既茉莉花香,酒花味相對無咁濃,比較清新易入口。因為將會點好多牛肉既關係,我地就無揀招牌紅燒牛骨鍋,取而代之既係鳳梨雞鍋,都係台式特別鍋底。味道比較清,雞湯味為主,就算傳統地加埋苦瓜都唔會有怪味。當然如果鍾意食苦瓜下火既話,火鍋到最後再食苦瓜都仲係會有陣苦味,不過唔會落到個湯度。我覺得食雞湯配牛肉個感覺幾

先拎一細碗滷肉飯醫下肚
滷牛肉
滷肉飯

除左罐裝野飲之外,冷泡茶用支裝形式好有心思。

白桃烏龍菊花普洱既配茶味道好出眾,唔會只係得茶葉既濃味。

白桃烏龍/菊花普洱

洛神花茶就比較酸,幾開胃消滯。
洛神花茶

流水落花

因為將會點好多牛肉既關係,我地就無揀招牌紅燒牛骨鍋,取而代之既係鳳梨雞鍋,都係台式特別鍋底。味道比較清,雞湯味為主,就算傳統地加埋苦瓜都唔會有怪味。當然如果鍾意食苦瓜下火既話,火鍋到最後再食苦瓜都仲係會有陣苦味,不過唔會落到個湯度。我覺得食雞湯配牛肉個感覺幾好,唔會咁膩同埋個味道咁單一。
台灣鳳梨雞鍋

行左出去夾左陣自助區,因為想食好多肉既關係,所以係自助區都係拎下d菜、海帶結冰豆腐同萵苣,仲有粒雞肉丸,唔敢拎太多。

返到黎已經見到點左既配料上左枱,非常快手。

其中下面既鹽酥雞(1d都唔辣)同埋鬼馬油炸鬼都可以即食,醫醫肚先。

上面果款係花雕醉雞件,飲緊啤既我表示如果酒味可以再濃d就更好了。

餃類方面我地都係揀左台式既款式,台式既蝦餃係條狀都幾得意,蛋餃既皮薄得黎唔會爆開,仲有用醬瓜同雞肉包既瓜仔雞水餃味道就較濃,都係特別之選。

主角既牛肉黎啦

牛肉

我地要左極上和牛吃到飽套餐 ($198pp),可以任點澳洲M5和牛牛肩卷,咁我地都有叫埋平d套餐既上腹牛五花(精選嫩牛吃到飽 $138pp)同安格斯牛板腱(特選安格斯吃到飽 $158pp),都真係好有分別

呢兩塊M5牛肩卷明顯見到雪花好均勻,肉既部分都較鮮色,真心好食好多

M5和牛牛肩卷

另一樣要推介既係呢度既滑!有差唔多成十款唔同種類既滑,基本上唔駛食丸!

以下既期間限定章魚珍珠漿干貝鮮魚漿同埋澎湖花枝漿,以花枝滑最彈牙同鮮味,仲有粒粒花枝咬口

章魚珍珠漿/干貝鮮魚漿/澎湖花枝漿

但其實最好食係壓軸既蟹籽墨汁漿,比白色既花枝漿更有鮮味同爽口

另外真味牛肉漿都好好食,係比高質牛丸更加爽口彈牙,但無牛肉球果種用硼砂「那」過嘅怪味,而係好有牛肉既濃郁味道

真味牛肉漿/蟹籽墨汁漿

食台式火鍋鴨血當然唔少得。
鴨血

口感好脆,裡面仲好嫩口,最緊要無血腥味。
鴨血

另外滷牛筋都超級軟腍(記住要淥耐d),都係必點架!!!

滷牛筋

呢度既響鈴都應該係自家製,無包裝放係盒入面任夾,都仍然好脆口,唔會太油膩。

後尾都係忍唔住出去行多轉,拎左台式既寬粉同埋貢丸返黎,就好似去左台灣一轉咁

午市無movenpick雪糕任食,但都有一人一碗仙草凍,有張卡叫起上。仙草好滑身,加埋花生、紅豆、椰果同花奶,味道就偏甜。
仙草

整體黎講都真係好多野食選擇,同台式火鍋既主題都好貼切,任食高質和牛都係一大賣點之一。店員上菜收碟都做得好快手,加湯都做得好自動。最緊要係通風夠,坐位都算分得開又有私隱度,夏天打邊爐都唔會身水身汗。
10 分鐘 (堂食)
滷牛肉
  • 蟹籽墨汁漿
  • 真味牛肉漿
  • 響鈴
2021-06-07 2549 瀏覽
最近剛剛又回歸左生酮嘅行列,朋友叫我一齊出去食飯,勁好咁就我,我就揀咗可以瘋狂食肉肉嘅牛大人!我朋友唔食辣,所以我哋就揀咗個相對比較清淡啲嘅湯底,呢個係鳳梨雞湯,但估唔到入面仲有苦瓜!雖然苦瓜單食都仲係感覺有少少苦味,但係個湯就完全冇苦味,非常鮮甜,一開始就可以飲咗個湯先!一樣係用app落單,真係好抵讚,落單唔夠2分鐘就已經送到我自己最鍾意食牛胸爽,呢款仲要係荃灣店限定,口感偏爽口,有一種好似牛油一樣既香味,食得多會有少少膩,唔係個個接受到🤣🤣我叫咗最貴嘅和牛餐,啲雪花非常靚,入口軟滑,真係瘋狂食都冇問題飲品方面除咗有汽水,同甜嘅茶類,都有照顧到無糖人士嘅選擇!超多冷泡茶可以揀朋友仲嗌左手工啤酒,果味超級重,鍾意甜味酒嘅朋友可以一試!跟餐送咗手打肉丸,比起其他任拎嘅丸類,更加彈牙佢嘅鴨血都好好食,超Q,配埋佢嘅麻辣醬汁,真係非常好食另外仲有好多魚漿類選擇,呢個墨魚汁蟹子都唔錯仲有好多海鮮都好新鮮,花甲同魚都非常推介雪糕係movenpick,仲可以揀仙草凍,可惜今日生酮我就同佢無緣啦

一樣係用app落單,真係好抵讚,落單唔夠2分鐘就已經送到

朋友仲嗌左手工啤酒,果味超級重,鍾意甜味酒嘅朋友可以一試!
跟餐送咗手打肉丸,比起其他任拎嘅丸類,更加彈牙
佢嘅鴨血都好好食,超Q,配埋佢嘅麻辣醬汁,真係非常好食
另外仲有好多魚漿類選擇,呢個墨魚汁蟹子都唔錯
仲有好多海鮮都好新鮮,花甲同魚都非常推介
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 鴨血
2021-06-06 144 瀏覽
牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓最鍾意食火鍋嘅我哋,今次就嚟到而家好出名嘅牛大人台式火鍋食吃到飽套餐,貪唔使逐碟逐碟嗌,可以盡情咁食,我哋去到見到餐牌,總共有三個價位,由於最貴嘅極上和牛吃到飽套餐都唔算好貴,只係$208,所以我哋就點左呢個套餐嚟食啦呢個套餐最吸引就係有澳洲和牛M5牛肩卷,所以我哋一嚟即刻落咗order食先,牛肩肉卷果然肉質鮮嫩,油脂分明,另外仲有得任食牛筋,我哋好鍾意食牛筋,而呢度嘅滷牛筋非常入味,入口即溶,啖啖都係骨膠原嘅味道,非常滋補。花雕雞件使用雞髀肉,充滿花雕酒香氣,非常香濃。另外仲有墨魚漿同埋干貝鮮魚漿,魚味非常濃郁湯底選擇好多,除咗有麻辣湯,紅燒牛骨湯,番茄湯等等,仲有比較特別嘅台式湯底,例如鳳梨雞湯,酸菜湯同蒜頭雞湯。我哋揀咗鳳梨雞鍋作為湯底,一聽個名就覺得好特別,湯底有清香嘅鳳梨香氣,配埋雞湯十分鮮甜,味道完全唔會覺得奇怪,建議大家試吓。另外亦有其他台式小食供應,例如台式小香腸,魚香皮蛋豆腐,甜不辣同埋鹽酥雞等等,我最鍾意就係梅甘酥脆薯,炸得非常之香口,而且番薯味道亦甘甜,配埋梅粉酸酸甜甜味好夾,朋友
牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓

另外亦有其他台式小食供應,例如台式小香腸,魚香皮蛋豆腐,甜不辣同埋鹽酥雞等等,我最鍾意就係梅甘酥脆薯,炸得非常之香口,而且番薯味道亦甘甜,配埋梅粉酸酸甜甜味好夾,朋友最鍾意嘅就係台式小香腸,encore左超過10條🤣

飲品方面,我哋叫嘅套餐加$48就會有一杯牛大人手工啤酒🍻,入口順滑,啤酒味非常香醇,值得一試,而出邊亦都有唔少飲品選擇,我哋就揀咗無糖飲品,分別係白桃烏龍同埋菊花普洱,兩個茶飲都好清香,係健康嘅好選擇

我哋食完都認為牛大人唔單止名氣十足,味道亦非常好,選擇又多,難怪全場都坐滿哂人啦~另外望到原來佢夜晚餐牌嘅食物原來更多選擇,有機會會試吓夜晚嘅吃到飽套餐啦
2021-06-03 185 瀏覽
今日我4點9到達大鴻輝的牛大人,門口已經好多人等緊位,五點開始派飛,好快就安排入座,餐廳環境寬敞。首先有張卡比你揀湯底同咩套餐,今日揀咗極上和牛食到飽套餐,湯底就阿嬤養生濃湯鍋,之後再用QR code落單,方便快捷!首先我叫晒極上和牛入面的牛肉,好快就送到來!首先到左澳洲和牛M5牛肩卷,牛味好濃郁,好好味,一定要推介!!最值得一提嘅係牛胸爽!!平時好少地方可以食到,真係好爽好好味!食完即刻再嗌多兩碟!另外仲有一啲台灣特色嘅食品鴨血!餐廳內有一個自助區,有好多嘢飲、丸類、菜類、麵類自取!飲品除咗一般嘅汽水同紙包飲品外,有牛大人自家製嘅茶!包裝簡潔吸引!洛神花茶酸酸甜甜,飲完再開胃啲,可以再食多幾碟!我哋叫咗一杯手工啤,意外地覺得好飲!最後仲有每人一份甜品,仲要係Movenpick!食完之後簡直超滿足!下次可以同朋友再嚟一次!

2021-06-02 3161 瀏覽
牛大人嚟咗荃灣咁耐,一直好難book就係人都知,疫情下人流少咗,機會嚟喇!果然一book 就有位,唔好諗咁多,食咗先講!店內裝修簡潔,設多個卡位,有更多私人空間,食得舒服。店內設飲料區、火鍋配料區、醬料區、熟食區。其他肉食,小食就要自己落單。😅同其他台式吃到飽火鍋店一樣,佢都係用apps 落單,效率高,但就花多咗時間去揀。90分鐘嚟講其實有啲趕急。午市任食吃到飽分3個價格等級,今次食中間價位$168/位。有西班牙豬肉、安格斯牛肉、雞肉、牛肚、牛腸。湯底有8款,今日揀咗韓式牛骨鍋底。主食方面牛肉,豬肉各2-3款,款式唔多,但質量可以,肉味幾濃,肥瘦均勻,雪花分佈平均,講真比同價嘅日式火鍋放題強。小食方面鹽酥雞係必點嘅,熱辣辣脆卜卜,店員醒目有禮,提醒要趁熱食。推介仲有涼拌皮蛋豆腐,肉燥飯。前者開胃,後者飽肚,味道同坊間正價小菜差唔多,絕對唔係hea 做。飲品方面可以話係應有盡有,汽水、果汁、冬瓜茶,仲有自家製嘅冷泡茶。冷泡茶可以話係牛大人嘅招牌飲品,有桂花烏龍、白桃烏龍、洛神花茶,全部都茶味香濃又解油解膩。甜品方面係比較失望嘅!因為佢冇雪糕,雪條或者其他選擇,只係每人一碗芋圓仙草,味道O

店內裝修簡潔,設多個卡位,有更多私人空間,食得舒服。

主食方面

小食方面
鹽酥雞
係必點嘅,熱辣辣脆卜卜,店員醒目有禮,提醒要趁熱食
,絕對唔係hea 做。

飲品方面

甜品方面
係比較失望嘅!
因為佢冇雪糕,雪條或者其他選擇,只係每人一碗芋圓仙草,味道OK嘅,但作為一餐嘅總結,我希望多啲選擇會開心啲囉!

總括嚟講,牛大人係抵食嘅!希望下次多啲甜品選擇吓啦!

韓式牛骨鍋

2021-05-15
5 分鐘 (堂食)
  • 台中仙草凍
  • 士林鹽酥雞
  • 桂花烏龍
2021-06-01 162 瀏覽
.🔺 牛大人台灣火鍋吃到飽呢間台式任食火鍋放提好高質 私心推介~打邊爐最緊要係湯底!之前試過某D餐廳個湯底會愈煮愈咸🌚但呢間無呢個問題✌🏻✌🏻小編揀左牛大人秘方麻辣鍋同埋台式鳳梨雞鍋🥘麻辣湯出色 麻辣得黎有藥膳味 會不自覺係咁想食😆台式鳳梨雞鍋有好大件雞 仲有苦瓜係入面 清清地不錯👏🏻.自助食品區有大量火鍋配料同飲品自取 另外仲有熟食可以order☺️例如:鹽酥雞、皮蛋豆腐等等小編特別推介澳洲和牛片、澳洲和牛牛丸、鴨血👏🏻👏🏻任食黎講真係唔錯 最後仲有甜品埋尾小編揀左台式燒仙草 好好味呀😋
🔺 牛大人台灣火鍋吃到飽
呢間台式任食火鍋放提好高質 私心推介~
打邊爐最緊要係湯底!
之前試過某D餐廳個湯底會愈煮愈咸🌚
但呢間無呢個問題✌🏻✌🏻
小編揀左牛大人秘方麻辣鍋同埋台式鳳梨雞鍋🥘
麻辣湯出色 麻辣得黎有藥膳味 會不自覺係咁想食😆
台式鳳梨雞鍋有好大件雞 仲有苦瓜係入面 清清地不錯👏🏻
自助食品區有大量火鍋配料同飲品自取
另外仲有熟食可以order☺️
例如:鹽酥雞、皮蛋豆腐等等
小編特別推介澳洲和牛片、澳洲和牛牛丸、鴨血👏🏻👏🏻
任食黎講真係唔錯 最後仲有甜品埋尾
小編揀左台式燒仙草 好好味呀😋
每一次食牛大人都覺得好飽足,打邊爐最好就係叫埋一大班朋友一齊食,咁樣就可以叫多啲野啦晚市早啲食有早鳥優惠,每位$218再加一,真係抵到爛今次湯底叫咗阿嫲養生濃鍋湯,奶白色湯底清清甜甜一啲都唔濃味,係養生健康之選牛胸爽寫住係荃灣分店限定,食完一定唔會後悔牛味無牛肉片咁重,但系爽脆好咁食完返尋味,仲要第二道冇得食,一定要試丸類推介台式蛋餃,其實同台灣扁食同香港雲吞好似,一樣都係爽滑易入口嘢飲種類非常之多,睇圖就知滷肉飯唔係用豬肉,而係用牛肉,大食妹唔食牛嘅就唔係好知咩味啦,不過朋友話都幾好食重要嘅嘢要講三次,佢個甜品系movenpick,系movenpick ,你冇聽錯真係movempick!!!!因為大食妹好鍾意食呢個牌子嘅雪糕,所以即刻好感大增
晚市早啲食有早鳥優惠,每位$218再加一,真係抵到爛

牛胸爽寫住係荃灣分店限定,食完一定唔會後悔

嘢飲種類非常之多,睇圖就知

因為大食妹好鍾意食呢個牌子嘅雪糕,所以即刻好感大增

2021-05-29 141 瀏覽
牛大人台灣火鍋吃到飽最近係香港好出名,我身邊都好多朋友想去食佢個牛胸爽,但間餐廳成日都冇位,我今次好好彩可以去到荃灣店食野。我係12點前去到餐廳已經見到人地開始排隊等入座,入座之後就點左個極上和牛吃到飽,之後用QR code 點菜。肉類方面,安格斯特選牛板腱就最香牛肉味,澳洲和牛M5牛肩卷大大塊,好抵食。佢亦都有得點台式小食例如:台式蝦餃,士林鹽酥雞等等,好有台灣特色。出面自助區就有飲品同丸類,佢既丸類都比其他火鍋鋪優質。最後差唔多食飽,餐廳會送甜品,今次個甜品係台中仙草凍,用料十足,包括:仙草,紅豆,花生,椰果,珍珠,忌廉奶。198一位依個價錢可以有咁高質既火鍋食,唔怪得牛大人咁受歡迎啦。💕荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓

出面自助區就有飲品同丸類,佢既丸類都比其他火鍋鋪優質。

💕荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓
2021-05-29
10 分鐘 (堂食)
2021-05-27 201 瀏覽
今次入荃灣食牛大人呀 朋友好醒book到位大家都話要必食澳洲極上和牛套餐😋任食澳洲M5和牛湯底就揀咗紅燒牛骨鍋拼麻辣鍋🌶 🌶有辣有唔辣嘅最佳選擇!發現新大陸👀✨荃灣店限定竟有牛胸爽!有留意開我分享打邊爐食評嘅朋友都知道我係牛胸爽fans吧😂哇! 今次我一個人都應該食咗♾份😂😂😂牛肉太高質💯 我哋好快食完又好忙再點店員上菜同執碟速度都非常之快 服務質素超好👍🏻蔬菜最搶手就係水蓮喇 香港平常好少買得到大家又搶食😂 一直落單先夠分海鮮方面~恭喜晒大蜆😆贏咗我哋個胃好新鮮好甜 嚟幾轉都大隻肉厚 而且冇沙! 最後仲有Movenpick雪糕☺️嚟牛大人吃到飽真係好滿足呀 性價比太高😋
今次入荃灣食牛大人呀 朋友好醒book到位
大家都話要必食澳洲極上和牛套餐😋
任食澳洲M5和牛
湯底就揀咗紅燒牛骨鍋拼麻辣鍋🌶 🌶
有辣有唔辣嘅最佳選擇!

發現新大陸👀✨荃灣店限定竟有牛胸爽!
有留意開我分享打邊爐食評嘅朋友

蔬菜最搶手就係水蓮喇
香港平常好少買得到
大家又搶食😂 一直落單先夠分

海鮮方面~恭喜晒大蜆😆贏咗我哋個胃
好新鮮好甜 嚟幾轉都大隻肉厚 而且冇沙!

最後仲有Movenpick雪糕☺️

嚟牛大人吃到飽真係好滿足呀 性價比太高😋