推薦: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)      味道: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)      價錢: 🍉🍉🍉 (3/5)      打卡: 🍉 (1/5)        位置: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)      回訪: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)     「極上和牛吃到飽」套餐 晚市正價時段$328湯底食過咁多次,都差唔多試哂佢啲湯底,我自己就覺得紅燒牛骨鍋最正🐮淨係個湯底都超多料,個湯底會愈滾愈濃味,啱哂食索湯嘅餸😆P.S. 如果叫完麻辣湯底覺得唔夠辣嘅話╴可以叫店員加辣咖~食材呢個餐有附送每位2粒澳洲M9和牛牛丸,真係一咬就明顯感受到同普通牛丸嘅分別😍 牛丸非常彈牙,一咬就爆哂啲肉汁出嚟,淨係呢粒牛丸都值得叫呢個餐🤤 而且呢個餐嘅肉質都比其餘2個餐好好多,真係會見到有雪花紋同食得出有牛肉味👍 牛大人其中一樣優點就係佢有好多好特別嘅餸提供e.g. 花枝漿、台式蛋餃、手工大黑輪等等,都係其他火鍋店未必有嘅餸🤤小食&飲品平時買一條台灣腸嚟食可能都10幾20蚊,呢度有得任叫,真係每次都食番4,5碟先走😂 另外想推薦俾大家嘅就係糖醋甜不辣!一開始等水滾未有嘢食嘅時候叫番碟嚟食,酸酸哋超開胃!😆飲品我自己平時最鐘意
推薦: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
味道: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
價錢: 🍉🍉🍉 (3/5)
打卡: 🍉 (1/5)
位置: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
回訪: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)

「極上和牛吃到飽」套餐 晚市正價時段$328
湯底

食材

小食&飲品
飲品我自己平時最鐘意飲白桃烏龍,好refreshing,仲會飲到少少回甘,同式飲品店20幾蚊一杯嘅質素有得揮,食到中途解膩一流👍 今次特別試咗呢杯台灣直送嘅強波酸啤,第一次飲咁酸嘅啤酒,果味好香,飲到微微柑橘味,好輕盈,飲哂成杯都唔會覺得好heavy👍🏻
比起其他台式火鍋店,牛大人嘅價錢唔算太貴,食物同飲品選擇好多,質素又有保證,真係一個月就同朋友食一次咁濟😂

後記

用餐優惠
試食活動
  • 「極上和牛吃到飽」套餐
2023-05-03 128 瀏覽
🍽️All you can eat💰 ~HK$288pp (dinner, 10% service charge)Always my favourite hotpot place in town! @masterbeef.hk served good food with high quality of beef. Environment was great, service was wonderful. Even my dad and mum love this restaurant! We picked their seasonal soup base - Peeled Chili Chicken Soup. It was slightly spicy. We ordered M5 wagyu beef, M9 wagyu meatball and tones of different kind of beef. Super tender and juicy! It was so hot on that day so we ordered a glass of beer to shar
🍽️All you can eat

We picked their seasonal soup base - Peeled Chili Chicken Soup. It was slightly spicy. We ordered M5 wagyu beef, M9 wagyu meatball and tones of different kind of beef. Super tender and juicy! It was so hot on that day so we ordered a glass of beer to share too! It had some fruit taste. Very suitable for girls to drink!

And we went to all you can eat area to pick some veggies, crab sticks and fishball etc. Of course, we picked the bottle tea too! Lastly we could pick Haagen Dazs ice cream or movenpick ice cream. Love this place!! Will revisit again!!!
2023-05-03 75 瀏覽
⭐️⭐️⭐️⭐️—————————————————————————試玩/試食/合作/分享 歡迎DM☺️好耐冇食牛大人喇😍 今次經開荃灣就去左食翻次🤪-我哋嗌左極上和牛吃到飽,食物款式超多😍揀左台灣濃香番茄鍋同阿嬤養生濃湯鍋,冇淋過清清地既養生鍋都幾好食😋仲驚會唔會好淡🤣-🥢澳洲和牛M5 牛肩卷最好食係呢個手肩卷!🐮油脂分配幾平均唔會太肥,薄薄一片又快熟而且有種入口即溶既感覺🥰🥢澳洲M9和牛牛丸牛果超濃郁!大大粒爽口彈牙又充滿肉汁😋 嗌呢個餐會送每人兩粒,必試!🥢蟹籽墨汁漿脆卜卜既蟹籽連埋墨魚膠真係好夾!唔好睇佢黑忟忟,反而仲多左陣墨汁味幾香幾好食添🤣🥢台式蛋餃每次食牛大人必食!佢既餃類都好好食,尤其係蛋餃,蛋皮充滿蛋香,入面既肉餡充滿肉汁😋一咬開就爆汁!🥢真台灣鯛魚片魚片好快熟要睇住,唔係好快就散哂🥲 不過完全唔影響佢既嫩滑,而且一啲都唔會腥-多款食物同飲品選擇真係好正😋最尾食多個甜品收尾啱啱好🤪BTW 佢哋宜家有手工啤可以加,我都忍唔住嗌左杯🤣 火鍋配啤酒好正!
⭐️⭐️⭐️⭐️

• 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 澳洲M9和牛牛丸
  • 台中仙草凍
2023-04-29 132 瀏覽
今日嚟到荃灣同朋友食飯,咁啱朋友差唔多生日🥳,平時大家又鍾意打邊爐,傾住計食吓飯🤩,今次嚟到牛大人試下台式火鍋,望落去賣相都唔錯,咁就嚟試一次先🤤🍀台灣鳳梨雞鍋🍍配台式香蕃茄鍋🍅今次選擇左鳳梨雞鍋同蕃茄湯做配搭,鳳梨雞鍋味道酸甜,都幾香菠蘿味,雞嘅味道亦都好突出😍,蕃茄湯酸酸甜甜,蕃茄味香濃,配搭牛肉一齊味道更加突出🥰🍀M9和牛牛丸 🐮只要叫呢個餐,就會每人送兩粒澳洲M9和牛牛丸兩粒😚牛肉丸既肉汁都唔少🤣,而且牛肉味濃郁,質地都幾彈牙,加落去雞湯入面煮🤤,味道幾突出🍀脆肉鯇魚腩🐟鯇魚腩肉質都幾肥美,而且唔算太多骨,咬落都幾爽口嫁,整體味道都唔錯🍀美國安格斯牛小排🐮牛小排油脂分布平均,肉味比較濃郁,都幾多肉汁嫁,加入蕃茄湯味道更加夾🍀安格斯一口牛肉粒🐮牛肉粒既油脂分佈都幾平均,肉汁喺口入面爆出嚟💦,油香味濃郁,配合雞湯令牛肉味更加突出🍀干貝鮮魚漿🐟上面加入咗干貝絲🤤,鮮魚漿煮熟後都幾彈牙,而且魚味都幾濃郁,干貝絲增加口感👍🏻🍀甜酸甜不辣甜不辣炸到外面金黃香脆🤩,上面加入酸甜嘅醬汁,令甜不辣冇咁油膩☺️🍀新鮮沙白沙白已經預先處理到好乾淨😋,每一隻嘅肉質都肥美飽滿,味道爽口鮮甜,而且入邊唔會有

🍀台灣鳳梨雞鍋🍍配台式香蕃茄鍋🍅

🍀M9和牛牛丸 🐮

🍀脆肉鯇魚腩🐟

🍀美國安格斯牛小排🐮

🍀安格斯一口牛肉粒🐮

🍀干貝鮮魚漿🐟

🍀甜酸甜不辣

🍀新鮮沙白
沙白已經預先處理到好乾淨😋,每一隻嘅肉質都肥美飽滿,味道爽口鮮甜,而且入邊唔會有沙,打邊爐一流🥳

🍀強波酸啤 $68
飲落味道酸酸地😚,啤酒味都幾香,氣泡唔會太多而飲到飽哂,酒精感覺唔會太重,冇咁易會飲醉嫁🤪

整體來講今晚都食得好開心,食物方面選擇都幾多,而且質素幾高,都幾推薦大家嚟試吓👍🏻

好食:❤️❤️❤️❤️❤️
抵食:❤️❤️❤️❤️🖤

📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣)
2023-04-28 108 瀏覽
今次又去到荃灣大鴻輝食嘢啦😋上次食完樓上嘅安平燒肉之後,今次就食埋樓下嗰間牛大人火鍋🥰我哋叫嘅就係澳洲和牛套餐🤪價錢貴少少,但係款式同埋質素都好啲🤪🧊台灣鳳梨雞鍋/濃香蕃茄鍋🍍🍅今次叫咗雙拼湯底,一次過試到兩款唔同嘅湯🤩,鳳梨雞鍋味道比較清甜,雞味比較濃郁,品嚐到淡淡嘅鳳梨味,蕃茄湯底,酸酸甜甜味道都比較濃郁👍🏻🧊 M9和牛牛丸 🐮只要叫呢個餐,就會每人送兩粒澳洲M9黃牛牛丸兩粒😚牛肉丸既肉汁都唔少,而且牛肉味濃郁,放係蕃茄沒湯酸酸甜甜仲好味🧊安格斯一口牛肉粒🐮牛肉粒既油脂分佈都幾平均,唔洗煮太長時間嫁🤭,咬落都幾多肉汁,又唔會好韌,食落都幾好味🤩🧊蟹子墨汁漿墨汁令到墨魚膠變成黑色🤣,多左洗墨汁既香味又唔會有腥既感覺😍,蟹子令口感脆卜卜🧊油條油條唔會炸到好油膩😘,可以就咁試一試或者浸下湯再食嫁,湯既味道吸哂入去,估唔到咁樣食都幾正🥳🧊鮮甜海蝦🦐海蝦既肉質都幾好,咬落肉質爽爽地,仲食到蝦既鮮甜味,值得一試☺️🧊新鮮沙白沙白肉質爽口,味道幾甜嫁🤤,最緊要既係入面冇沙,夠哂乾淨👍🏻🧊強波酸啤 $68🍺飲落味道酸酸地,氣泡唔會太多而飲到飽哂,酒精感覺唔會太重,冇咁易會飲醉嫁整體嚟講食物質素高👍🏻

🧊台灣鳳梨雞鍋/濃香蕃茄鍋🍍🍅

🧊 M9和牛牛丸 🐮

🧊安格斯一口牛肉粒🐮

🧊蟹子墨汁漿

🧊油條

🧊鮮甜海蝦🦐

🧊新鮮沙白

🧊強波酸啤 $68🍺

整體嚟講食物質素高👍🏻,而且食物既選擇都唔少🤪,今次嚟到都試唔哂咁多款式既野食,下次嚟到要再試下先,呢一間火鍋都幾推薦大家嚟試下嫁🥳

人均消費💵: $350-400
性格比: 9/10
好食程度😋:9/10
回頭指數💓:9/10

📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣)

2023-04-26 104 瀏覽
♡♡♡📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓覺得打邊爐嘅首選當然係牛大人,真係超欣賞佢哋嘅肉,真係勁好味😝!食肉獸黎呢度就岩哂🤩🤩~而且佢哋嘅湯底一直都幾有水準,所以都會keep住幫襯~ 而且咁啱今次張枱亦都比較大張🤣🤣,感覺舒服好多🤣~出野食都好快~🍽剝皮辣椒雞鍋見到menu呢個剝皮辣椒雞鍋係LIMITED TIME OFFER 就即刻簡左🥰!同埋呢個湯底只係微辣,我地都食到~湯底入邊都幾多料,當中有雞肉、辣椒、峴等等既,口感都幾有鮮味,湯都幾好清甜🤭~之後落埋打邊爐嘅材料,令到個湯底更加有鮮味口感更佳🤭!🍽澳洲和牛M5牛肩卷呢隻既澳洲和牛M5牛肩卷覺得真最好食既🥰🥰, 油脂分布平均,又唔會太肥,而且切得好薄身🤤,好快熟~所以要記得睇住😂😂!呢個真係超級好食!!!最推介呢款牛🤤🤤!!🍽澳洲M9和牛牛丸食呢個set就係每人送2粒既澳洲M9和牛牛丸,真係勁彈牙😆😆,好香既牛肉味!每人得2粒真係唔夠喉呀🤣~🍽黑松露海鮮漿黑松露海鮮漿好似係第一次食,好似係期間限定🤤(?),黑松露味勁濃郁!口感爽口彈牙~🍼強波酸啤味道清新又易入口,唔
♡♡♡
📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣)

🍽剝皮辣椒雞鍋

🍽澳洲和牛M5牛肩卷

🍽澳洲M9和牛牛丸

🍽黑松露海鮮漿

🍼強波酸啤
味道清新又易入口,唔會好苦🤩~口感細緻,飲起黎有檸檬香同橙香🤤
2023-04-23 130 瀏覽
有一排好多人食牛大人,都未有機會試,今次有幸可以食到啦!當晚7點openrice book位8點/9點都有位,walk in 都要等一輪先到。今次荃灣台式任食火鍋,兩人位置格局比較擠迫,叫咗個牛骨&養生濃湯鴦鴛鍋,每碟牛都係3-4片,叫多都食到,味道還好,比較偏好唔點醬油,配合湯汁食。羊肉片有羊羶味,唔太濃,十分推薦!另外都有很多款口味肉漿,可以跟隨自己喜好,落幾多就幾多,試過咁多款,蟹子墨魚漿係最好味架!其他食物款式唔太多,所以有啲失望

2023-04-14 335 瀏覽
難得朋友黎香港玩, 帶佢去食下出名既火鍋店, 6大人, 一個未夠一歲既BB等位等左一陣埋位先知佢比張岩岩好夠坐6人既卡位枱我我問佢可唔可以比張大少少既枱我佢話如果要大D枱就要收埋我個BB 既錢....呼籲大家如果要湊小朋友無辦法放低比人既爸爸媽媽唔好去呢間食仲有叫左3轉鴨血都無黎, 到最後同我地講夠鐘佢先一次過黎哂3碟夠鐘走, 我地已經執緊野, 仲吹我地快D走....諗住好好地食餐飯, 仲要受氣......
難得朋友黎香港玩, 帶佢去食下出名既火鍋店,
6大人, 一個未夠一歲既BB
等位等左一陣
埋位先知佢比張岩岩好夠坐6人既卡位枱我
我問佢可唔可以比張大少少既枱我
佢話如果要大D枱就要收埋我個BB 既錢....
呼籲大家如果要湊小朋友無辦法放低比人既爸爸媽媽唔好去呢間食
夠鐘走, 我地已經執緊野, 仲吹我地快D走....
諗住好好地食餐飯, 仲要受氣......
2023-03-18
15 分鐘 (堂食)
2023-04-05 220 瀏覽
牛肉好好食,經濟實惠。飲品種類又多。牛款式又多。打邊爐之選。價錢合理適中。環鏡舒適。不過好多人排隊,如果唔洗排咁耐就好了。不過多人排都好既代表d嘢好食先多人排。
牛大人食過好多次, 舊時質素唔錯, 就算食最平個餐,質素都唔差, 所以都會再去。 但今轉食完已經好有負評感覺。依家基本上都坐唔爆人, 就算旺時7點都仲有3-4成座位。 但依家差左好多!我全家人 星期日食5點-7點時段。價錢又貴左,食最平個餐都 差唔多250一位。 加價都預左, 但依加食物質素下降左好多, 肥牛質素好差。 比d牛5花即頭係d街市肥牛質素, 大部分肥膏黎!! 叫2轉都係咁差質素,食完無下次了 。 荃灣大攪其他火鍋店, 真係轉其他場好算
荃灣大攪其他火鍋店, 真係轉其他場好算
2023-03-12
2023-03-12 310 瀏覽
第一次去牛大人,因阿仔生日,後生仔好拆得,任食就啱晒佢。優:上菜和收碟很快侍應有禮份量不會到第二,三,四……轉而質數/份量變差或少。缺點:座位有點迫地面滑如果多點熟食選擇會更開心。甜品每人只可選擇一款。我個人喜歡這個仙草甜品。上菜速度快,雖然枱面較細,但食物盆一空,已有侍應來收捨。
第一次去牛大人,因阿仔生日,後生仔好拆得,任食就啱晒佢。

優:
上菜和收碟很快
侍應有禮
份量不會到第二,三,四……轉而質數/份量變差或少。

缺點:
座位有點迫
地面滑

如果多點熟食選擇會更開心。

甜品每人只可選擇一款。我個人喜歡這個仙草甜品

上菜速度快,雖然枱面較細,但食物盆一空,已有侍應來收捨。

2023-03-12
2023-03-07 250 瀏覽
超級豐富的打邊爐!有好多款食物,可以滿足我因為疫情冇去台灣的口癮!佢仲有得嗌台灣嘅小食,例如台灣腸,一口雞!又有好多款嘢飲,例如白桃烏龍!佢仲有推薦你點樣去調教好味嘅調味醬!!我嗰日仲帶咗個外國朋友去食,佢覺得超級好食。嗰度仲有超級好食嘅炸魚皮,我點咗四碟。我最欣賞佢呢,係有一啲手打嘅肉啊,蝦肉。係超級滑啦,同埋好特別,好好味!最後呢佢個甜品呢都好欣賞啦帶咗個仙草,佢可能預大家都食到好飽 所以個仙草都唔係好大係我,我覺得個份量啱啱好 !大推薦!
超級豐富的打邊爐!
  • 台中仙草凍
  • 甜品
2023-03-05 212 瀏覽
我們坐5人枱,座位都算舒服。但見到2人枱真係坐得好迫咁。食物真係好新鮮。like fb送的那杯珍珠奶茶真係好正。送嘅和牛丸好味道。上菜亦快。牛肉都好新鮮,油炸鬼好脆。

• 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 澳洲M9和牛牛丸
2023-03-03 179 瀏覽
Stepping into a hotpot restaurant is like entering a world of culinary wonder. The aromas of simmering broths, sizzling meats, and fresh herbs and spices fill the air, making your mouth water in anticipation. The bright and colorful array of ingredients, from thinly sliced beef and pork to leafy greens and succulent seafood, is a feast for the eyes. The attentive and friendly staff guide you through the menu and help you create the perfect dipping sauces to complement your hotpot. A hotpot restaurant is not just a place to eat, but an experience that engages all your senses and leaves you feeling completely satisfied and content.
2023-02-27 212 瀏覽
Book左19:00☺️18:52到😅入面冇人都要等5分鐘食都ok! 不過叫5碟就黎3碟!重有服務真係差!叫人又無人理!一個鐘頭三個字之後叫人埋單!仲要企喺度等你攞張卡出嚟先行走唔會再幫襯……垃圾
Book左19:00☺️18:52到😅入面冇人都要等5分鐘
食都ok! 不過叫5碟就黎3碟
唔會再幫襯……垃圾
2023-02-27
5 分鐘 (堂食)