招聘中
$17,300+
月薪
2021-07-08 38 瀏覽
呢間野得。我今次食咗最貴嘅package,啲M5和牛有啲牛肉味,不過啲手切封門牛柳堅正👍,樣衰衰但好有口感肉味,沸熟完唔會奀👍。最後,要贊一贊呢度嘅乾淨程度👍👍👍。火鍋店嘅廁所通常都唔整潔,也有好污糟。呢間超乾淨👍👍👍👍👍,可比美酒店。通常一店嘅廁所乾唔乾淨代表嗰間店乾唔乾淨。可以想像到呢間店嘅廚房係超乾淨。It’s the cleaning restaurant in Hong Kong.

2021-07-07 32 瀏覽
牛大人呢間鋪啲嘢食出名好味,間唔中都要去食返次~😼.我喺夜晚8點左右入座🕗,揀咗 120分鐘任食 澳洲極上和牛 $288 呢個套餐🥩呢個套餐有17 種肉類嘢食任你嗌,另外仲送2粒 M9和牛牛丸☃️環境寬敞舒適,光線充足,有卡位,坐得好舒服😌飲品要自己去攞,牛大人自家制嘅桂花烏龍好飲💁🏻‍♀️.M9和牛牛丸🍡爽口彈牙,爆汁,牛味香又濃鮮甜海蝦🦐大大隻蝦,蝦味好fresh又甜,肉質結實☺️牛胸爽薄薄一片,口感爽口肥膩😜安格斯一口牛肉粒🐂比較硬身,油花較少,食起上嚟牛味重😝安格斯牛小排及澳洲和牛M5牛肩卷🥩牛脂雪花紋理靚😍,油脂分佈均勻,肉質新鮮無雪藏味,食落有濃濃嘅牛味同油香😉手切封門柳全隻牛淨係得一條,脂肪唔多但肉味濃,記得唔好淥太耐💁🏻‍♀️章魚珍珠漿🐙食落彈牙有咬口,好fresh😋私房鴨血(辣)🦆結實而且無腥味,嫩滑惹味😋瓜仔雞水餃🥟由雞肉、豬肉、玉米及脆瓜混合成嘅餡,能夠鎖住肉汁,食得出微甜嘅醬瓜味🤩糖醋甜不辣酸酸甜甜,帶點辣,惹味開胃😎水蓮🌱淥幾吓就熟,新鮮爽脆又清甜😙脆肉鯇魚片🐟肉質結實,肉味清香可口😚.臨走前四揀一自選甜品🍮,我揀咗movenpick 嘅朱古力雪糕🍦,味道濃郁,食得好
牛大人呢間鋪啲嘢食出名好味,間唔中都要去食返次~😼
環境寬敞舒適,光線充足,有卡位,坐得好舒服😌

飲品要自己去攞,牛大人自家制嘅桂花烏龍好飲💁🏻‍♀️
M9和牛牛丸🍡
爽口彈牙,爆汁,牛味香又濃

鮮甜海蝦🦐
大大隻蝦,蝦味好fresh又甜,肉質結實☺️

牛胸爽
薄薄一片,口感爽口肥膩😜

安格斯一口牛肉粒🐂
比較硬身,油花較少,食起上嚟牛味重😝

安格斯牛小排及澳洲和牛M5牛肩卷🥩

手切封門柳

章魚珍珠漿🐙
食落彈牙有咬口,好fresh😋

私房鴨血(辣)🦆
結實而且無腥味,嫩滑惹味😋

瓜仔雞水餃🥟

糖醋甜不辣
酸酸甜甜,帶點辣,惹味開胃😎

水蓮🌱
淥幾吓就熟,新鮮爽脆又清甜😙

脆肉鯇魚片🐟
肉質結實,肉味清香可口😚
臨走前四揀一自選甜品🍮,我揀咗movenpick 嘅朱古力雪糕🍦,味道濃郁,食得好滿足呢~
2021-07-07 40 瀏覽
鍾意打邊爐一定有聽過牛大人,旺角都已經有兩間分店,今次就成功約到比較新嗰間。牛大人紅燒牛骨湯味道香濃,比較推薦。由於揀選左最高質素嘅餐,仲有四粒M5和牛牛丸,質感爽口彈牙而且充滿牛香。牛方面,揀得最高級嘅餐梗係淨係食最貴嘅牛,牛小排同埋澳洲M5牛各有各好味,牛小排就比較充足脂肪,M5牛花紋靚,充滿牛味。更有牛胸爽,帶有脂肪而且比較爽口。仲可以order好多台灣小食包括鹽酥雞,小香腸,好似去咗台灣咁,熱辣辣有鹹香。皮蛋木魚豆腐又滑又香,不錯不錯。鴨血亦都好推薦,同出面唔同,質感最彈牙而且有胡椒香味。更加有平時好難食到嘅水蓮菜,一定瘋狂encore,高纖維又爽口。手打漿亦有多款選擇,呢款花枝漿變成一粒粒花枝滑,很有口感。值得一提讚好仲會送金鑽愛玉冰,甜甜地又有質感,裏面仲有一粒粒菠蘿,一定要點。出面仲有好多自取飲品,醬料及配菜,我就鍾意佢地自家製嘅茶,無糖比較好飲㗎最後甜品一人一款方面揀咗一盒雪糕,另外一款就要台灣甜品,裏面有涼粉,紅豆,椰果,珍珠等等,豐富十分!

牛大人紅燒牛骨湯味道香濃,比較推薦。

手打漿亦有多款選擇,呢款花枝漿變成一粒粒花枝滑,很有口感。

2021-07-06 106 瀏覽
今晚一行4人喺旺角掃街,去咗附近嘅大型商場搵餐廳,見到有其中一間有至少50個人排隊入座,就知原來係牛大人嘅第二間旺角分店開張。 殊不知,喺指定入座時間後,人龍都清得好快,排咗大約10分鐘就攞到位開始食,今次係食7:00嘅果一輪。入座之後,所有嘅位置都坐得舒舒服服,環境闊落,枱同枱之間保持一定嘅距離,增加私隱度。唔講唔知,成個場都接近容納左200個客人。今次因為真係好肚餓,做揀咗澳洲極上和牛餐,對於和牛餐來講, $300左右確實係物美價廉。 嘢食方面,自助區有唔同類型台灣直送火鍋食料,有台式蟹柳、風琴豆腐、寬粉、芋絲、蓮藕和時令蔬菜等等。煮食方面,必定推介嘅係M5和牛牛肩卷同M5和牛牛丸。所有嘅牛肉都牛味濃郁,爽口滑牙。牛肉入口即溶,食得多亦都唔會好油膩。美中不足嘅係M5和牛牛丸每一個人只可以有兩粒,要額外嘅牛丸就要再加錢。基本上120分鐘係冇停過嘅放題,職員上菜嘅速度都算合理,平均落單10分鐘就會上到嚟,一次可以嗌10碟。最後會送甜品一份可以揀雪糕或者當日嘅特別款。

煮食方面,必定推介嘅係M5和牛牛肩卷同M5和牛牛丸。

火鍋放題嘅牛肉都可以好好食😋 兩個鐘食到停唔到口🕤首圖只係第一round 🙈(最後幅圖係encore嘅牛肉🙊)🌶牛大人秘方麻辣鍋🌶超高質麻辣鍋👏🏻 以牛骨和中藥材熬成,所以辣得很香又有層次😍建議直接選中辣或以上,加湯後變淡可以叫店員再加辣🌶🌶🌶這湯底煮鴨血超好吃的,必須瘋狂追加🔥🥩極上和牛吃到飽$298有幾款牛肉套餐選擇,我揀咗最貴果set,食物種類最多😎(其實價錢差唔多,排咁耐隊當然要食最好🙈)每位贈送兩粒M9和牛芝心味牛丸,牛味超濃🤩 🥩澳洲和牛M5牛肩肉係我至愛❤️薄薄一片好快熟,肉味好濃,入口即融😋🥩安格斯牛小排則有較多雪花,肥美口感一樣難以割捨🤤🥩封門柳則是肉味最濃,油脂較少☺️🥩仲有安格斯特選牛板腱、SRF極黑牛肩胛肉眼,油脂更多,超好吃的😋🦈干貝鮮魚漿真的有很多干貝😱🦑蟹籽墨魚漿也是超鮮甜的😌還有牛肉漿☺️ 無論賣相還是味道都很高質👍🏻.其實還有很多海鮮🦞豬肉🐷和羊肉🐏可以吃,但我和朋友都是牛魔王,胃口都留給牛肉了😂🥃18+冬瓜茶+$38去台灣成日飲冬瓜茶,加酒精就第一次飲😳依然是熟悉的清甜味道,但加了酒精味道更有層次,餘韻有酒香🤤.🍵另外很推薦他們的冷泡茶,是麻辣火鍋必備的解

🌶牛大人秘方麻辣鍋🌶
建議直接選中辣或以上,加湯後變淡可以叫店員再加辣🌶🌶🌶

這湯底煮鴨血超好吃的,必須瘋狂追加🔥

🥩極上和牛吃到飽$298
有幾款牛肉套餐選擇,我揀咗最貴果set,食物種類最多😎

(其實價錢差唔多,排咁耐隊當然要食最好🙈)
每位贈送兩粒M9和牛芝心味牛丸,牛味超濃🤩

🥩安格斯牛小排則有較多雪花,肥美口感一樣難以割捨🤤
🥩封門柳則是肉味最濃,油脂較少☺️

🥃18+冬瓜茶+$38
去台灣成日飲冬瓜茶,加酒精就第一次飲😳
依然是熟悉的清甜味道,但加了酒精味道更有層次,餘韻有酒香🤤
🍵另外很推薦他們的冷泡茶,是麻辣火鍋必備的解辣聖品😎 還有多種茶類選擇👍🏻
最後以movempick 雪糕作結😍
2021-06-24
2021-07-01 57 瀏覽
又係牛大人 !真係食極都唔厭🤤今次試左鳳梨雞鍋,湯底真係用咗好多菠蘿去煲,煲湯嘅雞食落都滑,飲落清甜帶微酸。我哋都係食最貴嗰個餐,跟餐每人送兩粒和牛牛丸,係所有丸類最正!啖啖和牛油香,咬開有油標出泥!旺角店今次啲頂級牛肩隻幾好,油花好靚,入口都會溶。每一間鋪都唔洗講,少食類一定係台灣腸🤤一個人可以食4 5條都仲好有胃口。菜方面都係出面任夾,但我都係會叫水連,超級新鮮好味今次喺mk鋪試18+冬瓜茶,顧名思義即係有酒精嘅冬瓜茶。我飲得出應該係Whiskey底,酒味唔強烈但係有後勁,非常適合夏天
又係牛大人 !真係食極都唔厭🤤

旺角店今次啲頂級牛肩隻幾好,油花好靚,入口都會溶。

菜方面都係出面任夾,但我都係會叫水連,超級新鮮好味

2021-06-30
15 分鐘 (堂食)
  • 極上和牛吃到飽
2021-06-30 114 瀏覽
講到台式任食火鍋,相信無人會唔識牛大人,見到佢d分店越開越多都知佢咩料啦,店外長期都好多人排隊,人氣爆登4點幾我地就到牛大人門口排隊,希望可以食到晚市第一輪,等左一陣終於可以入去啦,我地揀左美國SRF極黑牛餐,而湯底就揀左牛夫人秘方麻辣鍋&牛大人紅燒牛骨鍋因為太餓既關係,一坐低就瘋狂點餐,呢度點餐係用 QR code,非常方便又環保牛上腹牛五花,安格斯特選牛板鍵,美國SRF極黑牛和牛下肩胛,3款牛都非常高質,可以看得出3款牛既脂肪分佈平均,食落牛味濃郁,牛肉切得好薄身,基本上淥兩淥已經食得,又腍又好味海鮮台灣鱸魚片,蝦,沙白,養顏花膠,脆魚鯇等等既海鮮都係應有盡有,全部都新鮮唔腥魚滑、丸類、疏菜蟹籽墨汁漿,干貝鮮魚漿唔太咸,都幾彈牙丸類同疏菜都可以係出面任夾,款式種類都好多,一d都唔吝嗇飲品罐裝飲品紙包飲品都有好多選擇,另外仲有手調飲品好似珍珠奶茶都可以order,而我就鍾意佢既冷泡茶,分別有桂花烏龍、白桃烏龍、菊花普洱 & 洛神花茶,解渴又好飲甜品有台式仙草冰同雪糕卑你揀,食台式火鍋緊係要配返仙草冰啦,味道都幾正宗,非常不錯食物高質,款式又多,上菜又齊又快,服務員又有禮貌,唔怪得長期

海鮮

魚滑、丸類、疏菜
蟹籽墨汁漿,干貝鮮魚漿唔太咸,都幾彈牙
丸類同疏菜都可以係出面任夾,款式種類都好多,一d都唔吝嗇

飲品

甜品

食物高質,款式又多,上菜又齊又快,服務員又有禮貌,唔怪得長期人氣高企啦

2021-06-28 340 瀏覽
行行下旺角發現牛大人開多左間旺角分店,見時間仲早又想打邊爐,就去左食喇。7:30pm前還枱仲有優惠價🤩早啲食又可以多啲時間消化完先瞓又可以平啲👍🏻😛佢初初開店無耐時食過一次,個次係食美國SRF極黑牛套餐,印象中主力係牛最好食,記得要揀中等價or above既牛餐,所以今次揀最貴既澳洲極上和牛套餐黎試!😋之前試過牛大人紅燒牛骨鍋🍲,見到 #台灣鳳梨雞鍋 🍍🐥好似好特別咁,第一次見加鳳梨入湯度打邊爐,今次一於試下佢!黎到係奶白色湯底入面有鳳梨,半隻雞,苦瓜片,娃娃菜,魚乾仔同沙白。湯底清甜帶微微雞味,幾岩夏天打邊爐~想食到多啲原材料味道既朋友仔可以一試~套餐包每人2粒 #澳洲M9和牛牛丸 🐂,牛丸juicy彈牙有牛味,連唔鐘意食牛丸既朋友都讚,仲有好多款牛豬雞羊肉類同海鮮揀,自助區主要係蔬菜丸類,飲品當然有冷泡茶同其他罐裝飲品,仲可以QR Code 落單叫小食同其他飲品。小妹睇中呢個餐先有既🐂 #澳洲和牛M5牛肩卷 同#安格斯牛小排 ,前者重牛味啲,脂肪分怖平均,後者就比想像中多啲脂肪,我地不斷encore左10碟澳洲和牛M5牛肩卷🤣。仲有 #章魚珍珠漿 ,真係粒粒章魚🐙係入面👍🏻沙白新鮮

台灣鳳梨雞鍋

澳洲M9和牛牛丸

小食

小妹睇中呢個餐先有既🐂 #澳洲和牛M5牛肩卷 同#安格斯牛小排 ,前者重牛味啲,脂肪分怖平均,後者就比想像中多啲脂肪,我地不斷encore左10碟澳洲和牛M5牛肩卷🤣。仲有 #章魚珍珠漿 ,真係粒粒章魚🐙係入面👍🏻沙白新鮮冇沙

澳洲和牛M5牛肩卷

之前食過🐂 #安格斯特選牛板腱 同 #美國SRF極黑和牛下肩胛 都覺得唔錯

美國SRF極黑和牛下肩胛

丸類小妹就推介 #香芋貢丸 ,貢丸入面有香芋粒,好特別,芋頭控必試!係台灣好鐘意叫水蓮打邊爐,可惜今日賣晒😭係台灣食過 #王子麵 🍜之後就念念不忘,係牛大人度都有得食!自製個滷牛肉王子麵😍

滷牛肉王子麵

食得興喜見到餐牌有個荷李活分店先有既 #18+冬瓜茶 ,係加左Whisky🥃既冬瓜茶~ 就叫左黎試下,飲落去Whisky味都幾出,加埋甜甜地既冬瓜茶,幾易入口,係一杯幾特別既 #cocktails
HKD38

18+冬瓜茶

最後到甜品時間,有3款味既 #Movenpick 雪糕🍨同 #台中仙草凍 揀,要左一個仙草凍一個Maple Walnut Movenpick ,食埋甜品真係飽到上心口🤣

台中仙草凍

因為7:30pm前離座,所以每人都只係HKD258加一(星期五六日要加HKD10) 食120分鐘吃到飽真係好滿足🤗

牛大人
旺角(荷里活商業中心)
台灣鳳梨雞鍋
滷牛肉王子麵
18+冬瓜茶
台中仙草凍
2021-06-27 3815 瀏覽
身邊好多朋友都已經食過牛大人,而且個個評價都好高,一向好怕排隊既我今日難得早起身去拎飛,真係好在有早到,因為十一點九開始已經出現人龍,人流真係超誇張!餐廳既安排好有系統,夠鐘會逐個叫號碼排隊入去,所以就算人多,成個過程都唔會混亂,值得一讚👍🏻餐廳既環境古色古香,好有風味,我地今次揀左$198既極上和牛套餐,揀完餐之後,可以直接scan QR code落單,送餐速度都好快。除左用手機落單,餐廳入面仲有一個自助區,分別可以拎醬料、滷肉飯、火鍋配料同埋形形色色既飲品,選擇非常多。🎈午市:極上和牛吃到飽 $198佢有八款湯底可以選擇,今次我就揀左台灣鳳梨雞鍋,哩款湯底非常足料,裏面有半隻雞、娃娃菜、苦瓜、蜆、鳳梨同埋小魚乾,入口味道鮮甜濃郁。🥩肉類方面:肉類選擇都唔少,有上腹牛五花、安格斯特選牛板腱、澳洲和牛M5牛肩卷、西班牙豬梅肉片、西班牙豬五花片等等,我自己就鍾意每樣叫左一碟先,之後睇下自己鍾意食邊款再嗌,唔知有冇人都係咁既呢🧐特別推介澳洲和牛M5牛肩卷,佢係咁多款肉裏面肉質最嫩既,而且油脂分布平均,牛味香濃,我地不停咁追加🤣🦑其他配料:另外仲有牛媽秘製滷大腸、蟹籽墨魚漿、干貝鮮魚漿、章魚

🎈午市:極上和牛吃到飽 $198

🥩肉類方面:

🦑其他配料:
另外仲有牛媽秘製滷大腸、蟹籽墨魚漿、干貝鮮魚漿、章魚珍珠漿,滷大腸都幾肥美。

🧆特色小食:
小食都有六款可以揀,因為怕食唔晒,所以我地淨係叫左真豬小香腸、糖醋甜不辣,推薦甜不辣,味道可口。

🥬自助配料:
出面既自助區有超多配料可以揀,特別推介綿軟既芋頭、清甜既粟米、海帶同埋花枝丸。

🍦牛大人玄米茶雪糕
原來佢既午市係有得任食玄米茶雪糕,哩隻雪糕茶味香濃,味道真係唔錯,我都忍唔住食左兩杯😆

🍵飲品:
哩到既飲品櫃又係超大,選擇勁多,特別推介佢地既冷泡茶,洛神花茶、白桃烏龍都清新好飲。

整體黎講,哩到既火鍋套餐性價比真係好高,而且選擇多樣,真係啱晒鍾意食火鍋既人,絕對值得再訪。

午餐
重要的事要說三次📢📢📢:我終於食到牛大人啦!我終於食到牛大人啦!我終於食到牛大人啦!🤩經常聽朋友說牛大人很好吃,今次真的聞名不如見面了。來到店前都只是七點左右,但已經超多人排隊,幸好有訂座,不然應該不能進去🤣!好不容易終於進去了,發現裝修真的很精緻,很古色古香。而自助區亦有很多食物,包括🍢丸類、🥬菜類,🥤飲品方面則有罐裝汽水、養生桂圓紅棗茶、無糖紅茶,以及很多自家製冰凍的茶,還有很多醬料可自行選擇!難得來到牛大人,我們選了最貴套餐「極上和牛吃到飽」,任食$298一個人🙂。而我們就選了「牛夫人秘方麻辣鍋」,紅紅的湯底,絕對辣得超過癮🌶!它還贈送了澳洲和牛牛丸,超有牛味,很出色呢!它可以自助落單,選擇也有很多,介紹幾款吃完比較難忘的款式:🐮牛胸爽白色的牛胸爽,牛如其名,相當爽脆,很有口感。🦆私房鴨血麻辣鍋真的要配鴨血,鴨血很滑,相當Q彈,吸收了麻辣湯底更入味。🥟瓜仔雞水餃這裡的餃相當出色,當中的「瓜仔雞水餃」,餡料有種中式雞包仔的感覺,而餡料也鎖住肉汁,感覺很特別呢!🌶糖醋甜不辣吃得太辣了,要酸酸甜甜的食物中和一下麻辣的味道。鹹鹹的魚肉點上酸甜的醬汁,絕對是口痕之選!🥤冬瓜茶(含酒精)台式

🐮牛胸爽
白色的牛胸爽,牛如其名,相當爽脆,很有口感。

🦆私房鴨血

🥟瓜仔雞水餃

🌶糖醋甜不辣

🥤冬瓜茶(含酒精)
台式冬瓜茶就喝得多,沒想到冬瓜茶也可以配上酒精,清涼得來又有點令人醉熏的感覺,配火鍋真的很配搭呢!

🍨雪糕
埋單的時候,它還可以讓你挑雪糕或糖水,最後我們都挑了雪糕,吃完是大圓滿!

整體而言,用餐體驗相當棒,無論環境、食物質素、服務態度都很好👍🏻!店員有禮貌,收碗碟、上菜的速度很快,又會主動幫忙加湯,好希望趕快可以再來牛大人吃!😆
  • 極上和牛吃到飽
Binno達人又出動了!好開心前幾日收到offer 正式準備要踏入社會大學了所以同男朋友好好咁打個邊爐慶祝下🫕✅牛大人台灣火鍋吃到飽今次去左新開既旺角店新店開左係荷李活商業中心地庫環境都幾寬敞 仲有唔少卡位添👍🏻🔆台灣鳳梨雞鍋每次黎都食辣 今次就食個清清地既鳳梨雞鍋好濃雞味 仲有成半邊雞咁多👍🏻又有唔少菜,苦瓜同鳳梨🍍味道好清 唔會重味精嘅感覺淨係個湯底都已經好足料!🔆澳洲極上和牛 $298/per one慶祝就食個最貴既套餐啦講真食左幾次牛大人 但都真係第一次試最貴既套餐牛肉既質素真係正好多😆🥰安格斯牛小排 肥瘦比例啱啱好 好嫩滑!澳洲M5牛肩肉 呢個私心俾100分❤️真係好好好好食🥰 個陣牛羶既味道 入口即融😚真係必點呢個!🥰淨係牛件都食左20碟🤣🤣而家仲有每人兩粒M9和牛牛丸一咬爆汁😍 又係牛羶味 真係好正😍除左呢兩款牛 仲有封門柳 又係肉質好嫩滑👍🏻除左食牛 仲有小食 例如係糖醋甜不辣!佢呢到既甜不辣個酸汁好開胃酸酸甜甜咁🥰 甜不辣就好似蝦卷咁 有少少脆口 而且有啲魚肉係入面 好好味飲品方面除左有汽水同佢地特別既茶飲之外旺角荷李活店仲新推出佢地限定既18+冬瓜茶🔆18+冬瓜
Binno達人又出動了!

✅牛大人台灣火鍋吃到飽
今次去左新開既旺角店
新店開左係荷李活商業中心地庫
環境都幾寬敞 仲有唔少卡位添👍🏻

🔆台灣鳳梨雞鍋
每次黎都食辣 今次就食個清清地既鳳梨雞鍋
好濃雞味 仲有成半邊雞咁多👍🏻
又有唔少菜,苦瓜同鳳梨🍍
味道好清 唔會重味精嘅感覺
淨係個湯底都已經好足料!

🔆澳洲極上和牛 $298/per one
慶祝就食個最貴既套餐啦
講真食左幾次牛大人 但都真係第一次試最貴既套餐
牛肉既質素真係正好多😆🥰
安格斯牛小排 肥瘦比例啱啱好 好嫩滑!
澳洲M5牛肩肉 呢個私心俾100分❤️
真係好好好好食🥰 個陣牛羶既味道 入口即融😚
真係必點呢個!🥰
淨係牛件都食左20碟🤣🤣
而家仲有每人兩粒M9和牛牛丸
一咬爆汁😍 又係牛羶味 真係好正😍
除左呢兩款牛 仲有封門柳 又係肉質好嫩滑👍🏻

除左食牛 仲有小食 例如係糖醋甜不辣!
佢呢到既甜不辣個酸汁好開胃

鐘意飲酒既不容錯過🤣

味道: 3.8/5
賣相: 3.3/5

地址:旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫
唔係講笑牛大人嘅熱潮仲未過,真係人氣爆燈🌟要食就一定一定要提前攞位啦!朋友唔食辣,我地就揀左人氣頭兩位嘅阿嫲養生濃湯湯底,用大骨、菜、杞子等等嘅配料煲成,好健康👍🏼呢到自助區食物選擇好多,任夾唔嬲!· 🥩澳洲極上和牛套餐(HKD 298加一)呢個套餐種類嘅選擇多好多而且肉類都更高級!用QR code落單,上菜速度真係極快😱牛肉方面,極度推介澳洲和牛M5牛肩卷同安格斯牛小排,脂肪分佈極均勻,真係入口即溶!超腍身,忍唔住瘋狂Encore🤣配料方面,有好多漿類、海鮮類同台灣地道小食等等。誠意推介美國M9和牛牛丸同瓜仔雞水餃。牛丸牛肉味超濃,肉質較實,超新鮮!瓜仔雞水餃係我從未食過嘅味道,用料實在,口感爽口👍🏼朋友仲表示有得任食麻辣鴨血同沙白好High😛!飲品方面就要出去外面嘅自助區,選擇多到花多眼亂,表示我全都要!最鍾意飲佢哋嘅菊花烏龍茶,清香解膩!我地就額外叫多左杯18+冬瓜茶,18+因為裡面含酒精成分🤫甜甜地又帶點酒味,幾過癮~食飽飽最後仲有得揀Moven pick嘅雪糕!今次真係大滿足呀!值得讚嘅係店員都好有禮貌同做事好有效率👍🏼

· 🥩澳洲極上和牛套餐(HKD 298加一)

2021-06-02 166 瀏覽
無食牛大人一排,weekend又忍唔住同朋友一齊去食,仍然係座無虛席😲!我地揀左牛大人紅燒牛骨x台灣鳳梨雞鴛鴦鍋,牛骨湯底牛味十足,而鳳梨雞鍋味道比較清新。佢地選用既牛肉真係令我讚嘆!先黎既牛小排牛味好濃,食落唔會好油膩,想瘋狂食牛既確實可以點多幾碟牛小排😂。另外澳洲和牛M5牛肩卷既賣相真係靚到一個點!肉既雪花紋完全唔似係2百幾蚊任食地方可以食到,食落去入口即溶,發現原來配合鳳梨鍋個種清新更能帶出肉味,確係回味無窮。😋即食小食推薦甜酸甜不辣,甜不辣浸係白醋加生蒜中調味,食落去清新又惹味,好特別!另外佢地提供送既和牛牛丸可以媲美振興既牛骨濃湯牛丸!😋🍑白桃烏龍冷泡茶飲完真係好解膩,最後仲有movenpick雪糕點綴。試左期間限定既maple walnut味,楓糖味我覺得甜得岩岩好唔會太漏,食埋雪糕真係非常滿足!高質,性價比極高,要不停encore!

我地揀左牛大人紅燒牛骨x台灣鳳梨雞鴛鴦鍋,

牛骨湯底牛味十足,而鳳梨雞鍋味道比較清新。

另外佢地提供送既和牛牛丸可以媲美振興既牛骨濃湯牛丸!😋

高質,性價比極高,要不停encore!
2021-06-01 186 瀏覽
今日double date👫👫,4點55黎到諗住拎飛食牛大人點知已經無哂7點籌😑,即場入去食就有位,討論完一輪之後就入去!4個人決定叫個鴛鴦湯底台灣鳳梨雞鍋 & 牛大人紅燒牛骨鍋第一次試台灣鳳梨雞鍋,入面有苦瓜、鳳梨、雞腿。雖然有苦瓜,但食落又唔係好覺,味道略淡,唔會遮蓋食物本身既味道,而格離既牛骨鍋就岩哂重口味既男朋友😝。揀左最貴既set,每人有2粒澳洲M9和牛牛丸,超正!咬落去爆汁!勁濃牛味!十碟十碟咁叫,用pizza盤上😆之前無見過呢款小食 - 糖醋甜不辣,酸酸甜甜幾好食!限定既movenpick味,唔錯,唔伏!最期待打卡送既黑糖珍珠轉左做金鑽愛玉冰,除左菠蘿🍍之外入面仲加左檸檬,味道幾清新!開心又滿足既一晚!

4個人決定叫個鴛鴦湯底
台灣鳳梨雞鍋 & 牛大人紅燒牛骨鍋

十碟十碟咁叫,用pizza盤上😆

之前無見過呢款小食 - 糖醋甜不辣,酸酸甜甜幾好食!

限定既movenpick味,唔錯,唔伏!

開心又滿足既一晚!
一向認為打邊爐同食燒肉都偏向揀啲食材高質既,因為食材好壞真係食一啖就知由於三款價格都差唔多都係二百頭同二百尾之間,梗係有大食大,點最貴既澳洲極上和牛呢個套餐仲有附送和牛牛丸咸香十足好彈牙湯底方面,梗係試下啲特色湯底,第一眼望到個台灣鳳梨雞鍋就覺得一定要試下,拎台灣鳳梨打邊爐真係第一次聽,飲啖湯有些許鳳梨既酸酸甜甜,幾好味,值得一試食材款式黎講,澳洲極上和牛餐就多左多咗封門柳、和牛M5牛肩卷同牛小排,油脂分布一睇就知油脂豐腴牛肩卷同牛小排食落去牛味香濃,肉質柔嫩封門柳就肉味清甜,口感腍滑食封門柳淥一淥就夠,最好帶點點紅色,咁就最好食可以醮啲特有既洋蔥牛肉醬,同啲牛肉好夾除左牛,仲點咗好多特色野,例如豬血糕、甜不辣、鴨血、瓜仔雞小餃同埋章魚珍珠漿等等,全部都好惹味,但最最最值得一提既係麻辣鴨血麻辣鴨血雖然唔係真係好麻辣,但鴨血本身非常滑嫩,咬落去相當juicy煙韌,值得無限encore!另外,間餐廳有唔同既汽水、自製烏龍茶、洛神花茶,同埋like fb送既金鑽愛玉冰!甜品仲有雪糕同台灣仙草凍,於是一人點一款一齊share,仙草凍入面有花生、紅豆同埋珍珠等等卡位又夠大,坐得舒服,值得一試!

牛肩卷同牛小排食落去牛味香濃,肉質柔嫩

封門柳就肉味清甜,口感腍滑
食封門柳淥一淥就夠,最好帶點點紅色,咁就最好食

可以醮啲特有既洋蔥牛肉醬,同啲牛肉好夾

卡位又夠大,坐得舒服,值得一試!