上次食完牛大人之後一路念念不忘,一路叫朋友去book位,今次又有得食啦,仲要係去咗旺角嘅另一間分店添😍😍今次都係揀咗極上和牛套餐($308),貪佢入邊乜都可以揀同埋上次食嗰啲和牛都好好食🤤🤤夠鐘佢就會逐個叫再由職員帶位同介紹點餐同拎野食,安排得都幾好👍👍飲品同之前一樣都係有一排飲品櫃,今次我就拎咗啲台灣飲品蘋果西打,當然唔少得就係佢嘅冷泡茶啦,其他就係手機再點冬瓜茶😆😆行出去拎嘢食嘅路上見到佢啲廣告喺度介紹小米釀,好似好有益咁,又降血壓又促進血液循環,朋友又想試就叫左啦😝😗淺色嘅味就清清地,飲落去好似食緊酒釀丸子嗰隻質地,有少少甜味,非常易入口😙😙好啱女仔飲呀☺️☺️今次個湯底叫咗阿嬤養生濃湯,一邊係骨湯湯底配一啲藥材類仲有桃膠係入面,應該都幾滋補㗎💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️食肉獸朋友叫左好多🐮🐮有澳洲M5和牛牛肩卷,安格斯牛小排同手切封門柳,仲有中級既安格斯特選牛板腱,全部都好正,不斷encore 添,仲有跟餐既兩粒和牛牛丸勁多汁勁重牛味,都係揀呢個餐既原因之一🤣今次配料就叫多左好多漿類,因為出面冇得食丫嘛🤪🤪款款都好食,仲叫左d 滷水野同gg小香腸,勁有台灣既感覺☺️☺️其他出面拎既配料就蔬菜為主,

今次配料就叫多左好多漿類,因為出面冇得食丫嘛🤪🤪款款都好食,仲叫左d 滷水野同gg小香腸,勁有台灣既感覺☺️☺️其他出面拎既配料就蔬菜為主,食咁多肉要乖返dd😛

最後既甜品有movenpick雪糕或者台式甜品仙草凍,我地每款一份可以一齊食,食完都好滿足😚😚

📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (荷李活商業中心) (旺角)
旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie #berry旺角 #火鍋 #吃到飽