招聘中
$17,300+
月薪
2022-11-06 54 瀏覽
Master Beef Spicy Soup帶有濃郁的牛骨清香,🧄而且加上多款辣椒同中藥材熬成,🧆郸縣豆瓣,大紅袍花椒,🌶辣乾。🦴牛骨先烤後煮,令湯底添上濃郁香味。醇厚滑順,豐富多變嘅層次,👍🏻用作湯底氣味特別醇香。八角,小茴香,紫草,桂皮,😋味鮮回甜,又唔會搶走食材本身滋味。🤓大、中、小辣,三款辣度總有啱你。配上特級澳洲和牛,🥩大理石花紋清晰細密,陣陣牛油香味,凸顯牛肉味特別濃郁🥰
Master Beef Spicy Soup

2022-11-05 43 瀏覽
近日天氣開始轉涼,又到食咗火鍋嘅季節🥘,成日聽人講去「牛大人」打邊爐,今日就早啲放工約埋朋友去食🐮~難得打邊爐我地叫左最豪華嘅「澳洲極上和牛吃到飽套餐」,湯底就清清地揀咗「阿嬤養生濃湯鍋」,可以食到牛嘅原汁原味~「澳洲極上和牛吃到飽套餐」牛肉選擇好多,食勻咁多款我地覺得安格斯特選牛板腱同澳洲和牛M5牛肩卷最好食! 兩款都牛脂適中,肉質鮮嫩,肉味濃郁,食到不停encore最驚喜嘅係跟套餐送嘅澳洲M9和牛牛丸😍,牛丸牛味好濃郁,肉質彈牙同充滿肉汁,可惜每人得兩粒,想再食就要另外加錢漿丸類方面蟹籽墨汁醬同章魚珍珠醬都唔錯,口感彈牙同埋有鮮味。Menu 仲有多款台式小食如小香腸、豬血、甜不辣等可以任點,但我地今日主要食🐮所以就無叫喇飲品有各色茶可以任拿,我地揀左「白桃烏龍」清下熱氣🔥最後甜品可以揀仙草同Haagen Dazs 或movenpick 雪糕總括黎講今餐性價比唔錯,牛肉好食同種類多,好滿足啊☺️

「澳洲極上和牛吃到飽套餐」

飲品有各色茶可以任拿,我地揀左「白桃烏龍」清下熱氣🔥

總括黎講今餐性價比唔錯,牛肉好食同種類多,好滿足啊☺️

• 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 澳洲M9和牛牛丸
2022-11-01 51 瀏覽
好耐冇同朋友打邊爐啦,去完旅行返黎約左朋友派手信,朋友知我想打邊爐,一早book定牛大人同我一齊食,揀左澳洲和牛放題套餐,識食一定食最貴個款啦四目養生素食鍋明目養生、清肝補氣。以菊花、黃耆、決明子、杞子為主材料,再搭配番茄、山藥片、紅棗等精心制作,適合注重養生及素食愛好者品嚐火鍋配料都好多元化,除左有台灣直送既真味牛肉漿同澎湖花枝漿之外,仲有士林豬血糕同小雲吞,好似去左一轉台灣旅行咁呀記得留肚食埋甜品呀,佢地既台式芋圓仙草真係好好食

四目養生素食鍋

記得留肚食埋甜品呀,佢地既台式芋圓仙草真係好好食
牛大人台灣火鍋吃到飽 (荷李活商業中心) (旺角)今次同朋友再嚟食牛大人,真係任食到飽😆每款牛肉都好正,食完超級滿足🥰120分鐘任食❤️極上和牛吃到飽 $338/位牛夫人秘方麻辣鍋 小辣😈麻辣味十足,而且湯底濃郁🥰打邊爐必食肉類🥩澳洲和牛牛丸、M5牛肩卷彈牙多汁!😝牛味十足!😋SRF美國黑牛後腿肉🥩大片入口,油脂偏少,但口感豐富,大滿足😍安枱斯牛小排🥩入口即溶既感覺,油脂分布均勻😋手切封門柳🥩厚切牛柳,肉質細嫩🤤牛味豐富❤️豬雪花肉片🥓嫩滑厚切豬肉片😆口感似豬頸肉咁😋澎湖花枝漿😆內有粒粒花枝😍口感豐富,鮮味十足,彈牙😚台式蛋餃、蝦餃🥟充滿台灣風味既蛋餃發蝦餃😝令人感覺置身於台灣般🥰即炸午餐肉🤤厚切午餐肉,大滿足!☺️私房鴨血、手工黑大輪😆富有台灣風味既鴨血😋同麻辣絕配!至於黑大輪就偏甜又煙靭❤️好食!牛媽秘制鹵大腸😆煙煙韌韌,鹵汁香口,口感並不肥膩。☺️有多款台式飲品可以揀❤️冬瓜茶、酸梅汁等等😋🍹🥤手工啤🍺撥雲霧見蓬萊仙島清爽又鮮甜,泡沫細密,打邊爐點少得佢呢🤤$68甜品仲有仙草糖水或者movenpick雪糕揀添✌🏻🍦地址:旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫整體評分:5/5味道:5/5環境:5
牛大人台灣火鍋吃到飽 (荷李活商業中心) (旺角)

120分鐘任食❤️

極上和牛吃到飽 $338/位

牛夫人秘方麻辣鍋 小辣😈
麻辣味十足,而且湯底濃郁🥰

打邊爐必食肉類🥩
澳洲和牛牛丸、M5牛肩卷
彈牙多汁!😝牛味十足!😋

SRF美國黑牛後腿肉🥩
大片入口,油脂偏少,但口感豐富,大滿足😍

安枱斯牛小排🥩
入口即溶既感覺,油脂分布均勻😋

手切封門柳🥩
厚切牛柳,肉質細嫩🤤牛味豐富❤️

豬雪花肉片🥓
嫩滑厚切豬肉片😆口感似豬頸肉咁😋

澎湖花枝漿😆
內有粒粒花枝😍口感豐富,鮮味十足,彈牙😚

台式蛋餃、蝦餃🥟
充滿台灣風味既蛋餃發蝦餃😝令人感覺置身於台灣般🥰

即炸午餐肉🤤
厚切午餐肉,大滿足!☺️

私房鴨血、手工黑大輪😆

牛媽秘制鹵大腸😆
煙煙韌韌,鹵汁香口,口感並不肥膩。☺️

有多款台式飲品可以揀❤️冬瓜茶、酸梅汁等等😋🍹🥤

手工啤🍺撥雲霧見蓬萊仙島

味道:5/5
環境:5/5
抵食:4/5
2022-10-26 69 瀏覽
生日最開心嘅係可以有藉口瘋狂食好西🤤 其中一樣當然唔少得香港人最愛嘅打邊爐啦~ 相信大家對牛大人都唔陌生,餐廳主打台式火鍋,除咗提供多款高質肉類、海鮮、蔬菜等配料之外,更有台灣在地直送美食、特色小食同飲品🇹🇼!地點方便而且價錢夠親民化,超推介大家過嚟聚餐慶節呀😃120分鐘澳洲極上和牛吃到飽套餐會贈送澳洲M9和牛牛丸,牛味濃郁,口感紮實彈牙,咬開後仲會爆汁添😉 湯底要咗推介嘅紅燒牛骨鍋,以真材實料熬製,鮮甜惹味!肉類方面有超多選擇😝 和牛入口嫩滑,油脂四溢,忍唔住一啖接一啖🐮!海鮮類都唔輸蝕,海蝦鮮甜美味,沙白無沙,衛生程度值得一讚😎~ 特色小食仲有驚喜,鴨血、鹽酥雞、排骨酥、甜不辣、手工餃子等樣樣有齊!雖然好飽但滷肉飯、小香腸、皮蛋豆腐、酥脆薯同老油條都encore咗好幾次😳 整體食材高質而且夠多元化,超有台灣夜市嘅感覺呀🇹🇼 蔬菜、粉飯、丸類、調味料同飲品就要自己出去攞,見每抬都加錢要咗台灣手工啤《酉鬼啤酒》🍺,店員話呢款「撥雲霧見蓬萊仙島Hazy IPA🏖️」於《2022 AIBA 澳洲國際啤酒大賽》獲獎,平時唔飲開啤酒嘅都覺得好正,絕對值得一試呀😊 最後以兩杯雪糕作結,美味又滿足😝

2022-10-23 85 瀏覽
第一次嚟恐怕都係最後一次,明明未夠鐘交枱,店員三番四次走嚟提夠鐘催交枱,人都畀佢哋催到炆晒。同店員講未夠鐘交枱唔好催,但店員強調時間係以入座時間起計。但睇返張單入座時間都好早下,似係仲喺門口未被帶到枱落單嘅時間都計埋入去。
2022-10-22 77 瀏覽
平時想食台式火鍋就會諗起牛大人🙈食物質素平均,款式種類選擇又夠多,最緊要係價錢合理,身邊好多朋友都鍾意🙈長期爆滿都唔係冇原因架🤪一坐低就即刻點左湯底再用QR code落單,跟手就出去拎野飲同埋去自助區拎野食😎自動區都有40幾款火鍋配料可以揀~全部都台灣直送,真係花多眼亂🤪牛大人嘅湯底都非常特別,有清淡有重口味,今次揀左牛大人秘方麻辣湯底,湯底味道香濃,層次豐富✨貪佢放咩落去淥都入味🤭食澳洲極上和牛套餐,一坐底就送左幾粒M4和牛丸😳牛味非常濃!揀呢個套餐當然主力要食和牛啦🤤🤤其中最得我心嘅就係澳洲和牛M5 牛肩卷,油脂分泌平均,肉質夠軟腍,食左幾轉🤤油條用黎吸湯底超正有多款手工滑類選擇~麻辣火鍋點少得鴨血,呢道啲鴨血超滑,好好食😋不過好快冇晒,想點第二轉都冇喇🥲秘製滷大腸都係我每次必點~~大腸本身滷水味已經好突出~~再加上麻辣湯~味道更升華🥹雖然已經食到好full~~但最後點都要食返個甜品作結尾,仙草都算滑😋

油條用黎吸湯底超正

有多款手工滑類選擇~

2022-10-19 147 瀏覽
加時每人70元,但沒告知需要再付服務費10%,而且也不能再給我們加點根本沒服務,為什麼還要服務費?90分餐點已經收一次服務費,為什麼加時還要在收?那就等於我們這桌收兩次服務費,消費標準不清楚沒寫出來,員工也沒講清楚另外食物過多要收費,也沒有事前表明,整體服務很差,制度是死的,沒想到這間員工的頭腦也那麼死!16:00休息,15:30我們要去上廁所,就把廁所圍起來,不給上廁所,耽誤我們用餐時間,小孩要上廁所急到不行,還要我們到外面商場上,也太不合理

2022-10-19
2022-10-18 109 瀏覽
放假帶媽媽食好西,特登來荷李活中心分店,店舖位置大,星期六下午都唔使等位😻帶住媽媽食唔到咁多嘢,就嗌左一人一鍋定量set F同G。肉嘅份量係定好,但係依然可以出去夾蔬菜、丸類、麵食同飲品!一如既往,湯底同牛都好好食,媽媽食到好滿意

2022-09-30 100 瀏覽
話說每次經過都見到牛大人排長龍永遠都食唔到,今次終於的起心肝用openrice訂位食😂無揀到最平揀咗中間個價位,有多幾種牛任食,牛質素以任食嚟講出色👍🏻啲牛有牛味亦唔會好似其他任食咁切得太薄無曬口感。其他配料方面值得叫嘅仲有:唔同嘅海鮮滑、蝦同魚腩。鍾意食台灣小食嘅朋友仲可以叫滷味同台灣腸、黑輪、甜不辣等小食。飲品方面大量非酒精飲品免費任飲,除左雪櫃任拎嘅樽裝同罐裝飲品我仲試咗個黑梅汁,味道都幾有台灣風味!整體嚟講呢餐性格比高、環境同衛生都可以,唔想等位嘅朋友記得好似我咁訂定位,到時去到就唔洗再等!

其他配料方面值得叫嘅仲有:唔同嘅海鮮滑、蝦同魚腩。

2022-09-20 154 瀏覽
今日同朋友仔午市去旺角食人氣台式火鍋放題《牛大人台灣火鍋吃到飽》火鍋配料可以掃QR code落order,好方便✨另外出面有自助區,約數十款火鍋配料同飲品可供選擇✨除咗打邊爐仲有台式特色熟食,如滷肉飯、台灣腸、甜不辣、鹽酥雞等✨✨飲品區有多款飲品選擇最驚喜有牛大人既 #無糖冷泡茶,有四款口味菊花普洱、桂花烏龍、白桃烏龍、洛神花茶💁🏻‍♀️我地揀左《澳洲極上和牛吃到飽》90分鐘任食,湯底揀左牛大人紅燒牛骨鍋,湯底燶,基本上不用調味料都好入味澳洲和牛M5牛肩油花分佈均勻,入口即溶,高質素既和牛,食完翻唔到轉,只係狂叫呢款😋✨ 我哋真係 #澳洲極上和牛吃到飽🤣除左和牛外,仲有安格斯牛小排、手切封門柳、安格斯一口牛肉粒同美國PRIME極级肩里肌、上腹牛五花、安格斯特選牛板腱可選牛大人新推出#台灣手工啤 《酉鬼啤酒》「撥雲霧見蓬萊仙島Hazy IPA」於《2022 AIBA 澳洲國際啤酒大賽》獲獎🏆當然要試吓啦✨入口甜甜果味,食火鍋啤啤佢爽呀😎最後食牛大人玄米茶味雪糕作完美句號
今日同朋友仔午市去旺角食人氣台式火鍋放題
《牛大人台灣火鍋吃到飽》

火鍋配料可以掃QR code落order,好方便

✨另外出面有自助區,約數十款火鍋配料同飲品可供選擇

✨飲品區有多款飲品選擇
最驚喜有牛大人既 #無糖冷泡茶,
有四款口味菊花普洱、桂花烏龍、白桃烏龍、洛神花茶

除左和牛外,仲有

牛大人新推出
#台灣手工啤 《酉鬼啤酒》
當然要試吓啦✨入口甜甜果味,食火鍋啤啤佢爽呀😎

最後食牛大人玄米茶味雪糕作完美句號
2022-09-18 111 瀏覽
星期六放假,當然係約朋友出嚟行街啦,🥰中午食咩好?打邊爐就最方便~既然一場嚟到,當然要食最貴嘅🐮澳洲極上和牛套餐啦,🥩入邊仲可以任食超靚嘅澳洲和牛!我最鍾意嘅當然係 m5牛肩卷,😍牛肉夠新鮮,而且打邊爐嘅時候牛肉好嫩滑。我哋仲叫咗好多小食,其中滷牛筋都非常唔錯,另外佢哋嘅🐙章魚珍珠漿都好特別,口感彈牙,而且好鮮味👍熟咗之後,浮喺窩邊,再輕輕點上少少醬汁🥢已經超滿足。#牛大人 #mongkok

#牛大人 #mongkok
2022-09-03 170 瀏覽
午市時間真系好抵精選嫩牛90分鐘,都系@148講到牛大人,最出色應該系個湯底足料到不得了如果食哂個湯底啲料應該都飽哂🤣一一一叫左雖然系平啲既嫩牛,都ok呀依個價系值既一一一另外啲丸都多款正常發揮啦
午市時間真系好抵
精選嫩牛90分鐘,
都系@148

講到牛大人,最出色應該系個湯底
足料到不得了
如果食哂個湯底啲料
應該都飽哂🤣

一一一
叫左雖然系平啲既嫩牛,都ok呀
依個價系值既

一一一

另外啲丸都多款
正常發揮啦
2022-09-03 123 瀏覽
yeah! 又嚟食牛大人啦😋✌🏻5點幾去排隊拎定7點嘅飛,估佢唔到平日都咁多人攞飛😯。牛大人真心已經食過n次,食咗咁耐都仲keep到水準👍🏻,以任食火鍋店嚟講確實好難得!·極上和牛吃到飽 ($318),牛魔王嚟到一定要喪🐂和牛M5牛肩卷😻,牛花紋理超靚,脂肪比例分佈平均,冇渣好爽口,都唔記得食咗幾多碟啦!奉送嘅澳洲和牛牛丸🤩,一咬開就爆汁💥,牛肉味超濃郁,齒頰留香,勁正!·鍋底揀咗食咗好多次都一再encore😋嘅紅燒牛骨鍋🥘,湯底好惹味仲越食越濃👍🏻。火鍋配料種類多又高質,台灣風味令人尤其想念💕,有鴨血😍任食已經贏哂👏🏻,每次去都必點my favorite🐙蟹子墨汁漿⚫,口感彈牙,仲食到墨魚粒粒😋。自助區必攞🤩超爽口牛柏葉🤩,勁好食!··台灣係我家鄉,思鄉嘅我食返啲台式小食🍡、自家製台灣冷泡茶🍵、台式手搖飲🥤,先可以止到心癮!·📍 牛大人台灣火鍋吃到飽旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫

極上和牛吃到飽 ($318),

牛魔王嚟到一定要喪🐂和牛M5牛肩卷😻,牛花紋理超靚,

脂肪比例分佈平均,冇渣好爽口,都唔記得食咗幾多碟啦!

📍 牛大人台灣火鍋吃到飽
旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫
2022-06-09
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 澳洲M9和牛牛丸
2022-09-01 87 瀏覽
相信好多鍾意食台式火鍋既朋友都一定對牛大人唔會陌生啦🫰🏻因為牛大人除左種類繁多唔會怕冇嘢食CP值都非常的高❣️二百幾已經可以入場兩個鐘任食今次因為同朋友慶祝下生日🎂所以大家都叫左最貴嘅餐豪下佢不過平日夜晚都需要等位🤫所以如果大家唔想浪費時間就最好book定位٩(´ε` ٩و~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~♪ 極上和牛食到飽 $318/pp (9/10)其實放題黎講個人最鍾意就係叫到傻都得,同埋如果你非常鍾意某一個Item就可以瘋狂叫❣️✨♪───O肉類O────♪對肉質有翻d追求嘅我當然係食和牛啦,又有安格斯和牛粒,牛板腱等等,而且塊塊上黎都非常靚仔紅潤,絕對係未食先流口水🤤澳洲和牛M5牛肩卷都係另一個我好鍾意既嘢,食落肉質鮮嫩,食得出料唔係馬虎❣️而且呢個餐最好就係可以食埋前面兩個平d既餐既嘢🤭♪───O湯底O────♪因為同frd之前食過最著名既牛骨湯底,所以我地都想轉下d清新口味。今次就揀左鳳梨雞鍋,鳳梨的酸味可以開胃同提味。♪───O配料O────♪至於配料方面,各種丸仔都係依舊一應俱全。叫呢個極上和牛套餐仲可以食到用和牛打成既M9和牛丸4粒,和牛丸真係一咬就爆曬汁,超級澎拜
相信好多鍾意食台式火鍋既朋友

所以大家都叫左最貴嘅餐豪下佢
不過平日夜晚都需要等位🤫
所以如果大家唔想浪費時間就最好book定位
٩(´ε` ٩و

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

♪ 極上和牛食到飽 $318/pp (9/10)

♪───O肉類O────♪

♪───O湯底O────♪

♪───O配料O────♪
至於配料方面,各種丸仔都係依舊一應俱全。叫呢個極上和牛套餐仲可以食到用和牛打成既M9和牛丸4粒,和牛丸真係一咬就爆曬汁,超級澎拜的肉汁🤤而且仲有腐皮,芝士腸,菇菇等等,非常適合每樣都想叫d既Me🤭

♪───O蔬菜O────♪
健康既人類係要每日都食菜,牛大人呢度當然都有啦,有生菜、油麥菜、粟米等等。拎一抽返去浸住個湯底食,連唔食菜既人都會呱呱叫(。・ω・。)ノ

♪───O海鮮O────♪
如果鍾意海鮮既人都非常有福,因為有好多魚滑~逐啲逐啲放落火鍋好滋味~而且沙白好新鮮好大隻,仲有魚皮呢d邪惡配料😈

♪───O熟食O────♪
牛大人仲有一個好嘅地方,就係佢有好多熟食。台灣滷大腸、滷牛肚、滷牛筋都有,估唔到連油炸鬼同埋午餐肉都有。不過我其實最鍾意就係食佢既炸酸梅地瓜,非常醒神又開胃。

♪───O飲品O────♪
呢排佢有做個推廣就係有蓬萊仙島啤酒,係用鳳梨西柚同埋檸檬釀造,飲落真係唔會苦而且容易入口。而且佢本身都有幾款嘢飲,例如冬瓜茶、金喆檸檬等等~唔飲酒既人都有選擇。

♪───O甜品O────♪
食過牛大人都知其實有甜品!我就揀左仙草配芋圓,而朋友就揀Movenpick~兩個都非常正😎