2023-03-12
牛大人經常一位難求,差不多任何時段都爆滿,就知佢幾咁受歡迎,呢日就帶一個從未嚟過嘅朋友見識吓旺角店佔地好大,地方寬敞,有別於一般火鍋店坐得比較迫,呢度就相對坐得舒服套餐有3款選擇,包自助火鍋配料吧 + 肉類無限量供應,120分鐘吃到飽🍲朋友好鍾意食牛,所以就揀咗《澳洲極上和牛吃到飽套餐》,湯底有10款選擇,我哋就揀咗 台灣鳳梨雞鍋,湯料有半隻雞、鳳梨肉、青口和蜆等海鮮配料,味道非常鮮甜美味!💫《極上和牛套餐》每位均會贈送 2粒澳洲M9和牛牛丸,口感爽口彈牙而牛味濃🍺食火鍋點都要叫翻杯啤酒飲吓,推介呢款強波酸啤Jumbo Sour,獲得2022《AIBA 澳洲國際啤酒大賽》金牌,豐富嘅果酸香氣,容易入口而且氣泡口感細緻🥩因為揀咗最貴嘅套餐,牛嘅選擇亦係最多,我哋點選咗大部份,包括上腹牛五花、安格斯特選牛板睷、澳洲和牛M5牛肩卷,手切封門柳、牛胸爽,牛味同口感各有特色。另外亦有美國極級肩里肌、安格斯一口牛肉粒、安格斯牛小排可選🥢除咗牛肉之餘,客人亦可以手機點餐,點選其他如肉類、海鮮、火鍋配料,甚至小食都應有盡有,真係不能盡錄🥢至於丸/餃類、蔬菜類、麵/烏冬等等就以自助吧形式提供,客人隨自己
🥢至於丸/餃類、蔬菜類、麵/烏冬等等就以自助吧形式提供,客人隨自己喜好去選擇
🧃飲品方面.除咗雪櫃裏提供一般紙包/罐裝飲品/冷泡茶之外,客人亦可以手機點選台式特飲,有酸梅汁、冬瓜茶、烏梅汁和金桔椰果選擇
🍨最後嘅餐後甜品,我哋就揀咗Movenpick雪糕,另外亦可選擇仙草凍