招聘中
$17,300+
月薪
2022-10-29 91 瀏覽
天氣開始涼, 最岩就係食火鍋! 同朋友BOOK左呢間人氣火鍋店-牛大人!❤️平日既晚飯時間,都已經全場爆滿, 好彩有BOOK位, 好快就可以入去👍🏻今次同朋友揀左極上和牛吃到飽餐, 揀左紅燒牛骨鍋湯底, 湯底入面有幾塊大牛骨,令個湯底相當入味😋另外佢嗰個自助佢真係無敵正,食物嘅種類超多,仲有唔少特色嘅台灣丸添,其中我最鍾意佢嘅花枝丸同埋拔絲芝士丸;加上佢個配料自助區都相當齊備🥰而其他肉方面,佢係用手機落餐嘅,佢上菜嘅速度相當快,而且冇漏單10分抵讚,呢個餐嘅肉相當有質素尤其佢嘅上腹五花肉同安格斯牛小排,相當嫩口,仲要牛味十足;仲有佢嘅澳洲M5和牛牛肩卷,油脂感十足☺️最後仲可以揀埋甜品:雪糕同仙草凍,食埋真係畫上一個完美嘅句號😆

2022-10-24
2022-10-28 86 瀏覽
🤎 120分鐘食到飽!有自助火鍋配料吧 同 肉類無限量供應♾️!平日去到都坐滿同要等位就知幾受歡迎🤣🤎 湯底有10款選擇,亦可以嗌鴛鴦鍋~我哋嗌咗台灣鳳梨雞鍋,雞湯好飲!不過入邊冇鳳梨,反而有啲苦瓜🤣 我鐘意食苦瓜所以覺得唔錯😎🤎 吃到飽火鍋分左三個categories ~分別係 精選嫩牛$248,美國特級安格斯 $288,同澳州極上和牛 $328 (以上為正價時段價錢)🤎 今次試左澳州極上和牛,可以任叫SRF美國黑牛後腿肉,安格斯牛小排,澳洲和牛M5 牛肩卷,手切封門柳,同安格斯一口牛肉粒等~🤎 我想講澳洲和牛M5 牛肩卷勁好食😍😍😍 一定要狂嗌😂😂另外有一個澳洲M9和牛牛丸(有限定數量),都超好食!好重牛味,牛丸入面仲幾juicy👍🏼 🤎 除左牛同豬,當然仲有海鮮,有好多唔同既滑,亦有海蝦,鯇魚,同沙白等😚 全部都好新鮮!🤎 另外仲有好多即食既台灣小食可以嗌,我鐘意食皮蛋豆腐~~ 我們又嗌左黑糖鮮奶飲(呢個要加錢)~😁 唔使價錢嘅飲品都有好多選擇,好似汽水啦,或者茶類~🤎 然後自助火鍋配料吧更加唔使講,極多丸😂 仲有菜任夾醬料又當選擇🤎 有好多嘢想食,但係我個胃唔容許😂😂未食夠兩個鐘
🤎 湯底有10款選擇,亦可以嗌鴛鴦鍋~

🤎 吃到飽火鍋分左三個categories ~

🤎 我想講澳洲和牛M5 牛肩卷勁好食😍😍😍 一定要狂嗌😂😂

🤎 然後自助火鍋配料吧更加唔使講,極多丸😂 仲有菜任夾

醬料又當選擇

🤎 有好多嘢想食,但係我個胃唔容許😂😂
未食夠兩個鐘已經巨飽🙈🙈🙈
最後有張甜品只可以揀自己鍾意食嘅雪糕或者仙草凍!有movenpick 或者Häagen-Dazs 揀~
🤎 最後值得一讚嘅係電腦落單,上菜快狠準,冇漏過單,上菜亦都超級快,直程連收碟都好快😂 超efficient 👍🏼 抵食!
2022-10-24 78 瀏覽
*💭牛大人天氣轉涼,又有打邊爐的好理由。主打台式火鍋的牛大人,晚晚爆場,苦等多時,終於book到黃金時間。 火鍋放題限時120分鐘,分$248、$288及$328 3個價位。辛苦book到位,當然要食最貴的澳洲極上和牛吃到飽套餐。 湯底選了阿嬤養生鍋,奶白色的鍋底,杞子、紅棗、桃膠、黨參。食肉肉前,先飲一碗滋潤養顏的湯。 套餐包一份澳洲M9和牛牛丸,牛丸爽口彈牙,一咬開就爆出香濃肉汁。 套餐的牛肉有安格斯特選牛板腱、上腹牛五花、安格斯牛小排等。最重要是澳洲和牛M5牛肩卷,牛肉紋理好靚,油脂均勻,肉質鮮嫩。 必食北海道十勝豚。一般豬肉烚過火會較韌,但撈底發現十勝豚,依然嫩滑。 至於漿類必點花枝丸,咬落粒粒花枝肉又彈牙。 海鮮類選擇不算多,但勝在新鮮。海蝦大隻又鮮甜,沙白洗得乾淨,沒有泥味而且粒粒都漲卜卜。 響鈴及炸魚皮都不錯,浸3秒再配上沙茶醬,好滋味。 套餐也包多種台灣美食,例如鴨血、水蓮菜、王子麵等等。 蔬菜及各式丸類是自助,而且refill 得好快。 除了一般飲品外,更有多款牛大人自家冷泡茶等可供選擇。 最後還有Häagen-Dazs/Movenpick雪糕,大大減低了口腔大的火鍋
💭牛大人

至於漿類必點花枝丸,咬落粒粒花枝肉又彈牙。

響鈴及炸魚皮都不錯,浸3秒再配上沙茶醬,好滋味。

套餐也包多種台灣美食,例如鴨血、水蓮菜、王子麵等等。

蔬菜及各式丸類是自助,而且refill 得好快。
除了一般飲品外,更有多款牛大人自家冷泡茶等可供選擇。

最後還有Häagen-Dazs/Movenpick雪糕,大大減低了口腔大的火鍋味。。
2022-10-24 98 瀏覽
最近秋風起,趁住呢股涼氣,唔會熱氣地去滾。我哋帶埋島主新寵Linabell,假日大約5點到,估唔到火鍋店開咗咁多,人氣仍然保持住。 不過,我哋預約左好快入座。🔎牛大人紅燒牛骨鍋湯底雖然餐廳有唔少特色湯底,但係我哋鳳梨雞等有興趣嘅都試過了,今次第一次品嚐下牛骨湯,湯底散發住濃郁嘅牛肉味道,用咗唔少牛骨同藥材熬煮,味道易入口,甜甜哋。🔎澳洲M9和牛牛丸只有澳洲和牛套餐先會有嘅,每人附送兩粒。唔怪之得咁珍貴,超級彈牙,濃郁牛味,肉汁爆滿,唔可以其他丸相提並論。👍🔎澳洲和牛M5牛肩卷薄身,灼兩下就食得,牛味同油脂都恰到好處。第二輪嘅水準仍然保持到。最高級嘅套餐同其他最大分別係有M5牛肩卷,當然要盡情食。但其實仲有美國SRF極黑牛肩胛同安格斯牛小排,都可以一試。呢間火鍋除咗牛肉比較出色,🔎滑漿亦都係另一主打。款式比較多,推介蟹籽墨汁漿、干貝鮮魚漿同章魚珍珠漿,夠彈牙。🔎台式嘅食物都幾多款式,有花枝丸、台灣香腸,甜不辣同鹽酥雞等,仲有我哋每次必叫嘅梅甘酥脆薯帶天然甜味。🔎飲品都有好多選擇,除咗大眾化嘅罐裝同紙包飲料, 仲有自家製嘅桂花烏龍茶、白桃烏龍茶、菊花普洱茶同洛神花茶。另外,最前嘅自助區有唔

🔎牛大人紅燒牛骨鍋湯底

🔎澳洲M9和牛牛丸

🔎澳洲和牛M5牛肩卷

🔎飲品都有好多選擇,除咗大眾化嘅罐裝同紙包飲料, 仲有自家製嘅桂花烏龍茶、白桃烏龍茶、菊花普洱茶同洛神花茶。另外,最前嘅自助區有唔同嘅蔬菜、丸類同配料任拎。

$288 /人 (再加一,120分鐘澳洲和牛M5牛肩卷任食)

2022-10-23 88 瀏覽
✨旺角- 牛大人台灣火鍋吃到飽 🍽️同大家介紹我成日食嘅台灣火鍋放題🍲相信好多人都食過 呢間台式火鍋🤍我同屋企人今次食左牛大人120分鐘吃到飽套餐🍴澳洲極上和牛 正價時段 $328入咗後職員會問你要咩湯底我哋揀咗鴛鴦鍋 牛大人秘方麻辣鍋 🔥小辣都好重麻辣味 亦都唔會太辣加埋 阿嫲養生濃湯鍋👵🏻balance 返 要黎煮蔬菜🥬上咗湯底之後 呢個餐會送每人兩粒澳洲M9和牛牛丸呢個牛丸好重牛味 放落去打邊爐吸埋湯汁 超級好食🫡火鍋配料有好多選擇😍食左澳洲M5和牛牛肩卷SRF美國黑牛後腿肉美國PRIME極級肩里肌安格斯特選牛板腱、北海道十勝豚午餐肉、海蝦、沙白水蓮、娃娃菜 等等特別係厚切午餐肉 炸完再放去打邊爐好惹味 食幾件已經好飽😍仲有多款台式小食 土林鹽酥雞 、 梅甘酥脆薯 等等食完即刻諗起之前去台北嘅小食味道😪飲品方面都有好多口味有牛大人自家製冷泡茶冬瓜茶 台灣罐裝飲品 汽水 🥤 等等最後仲有甜品 Movenpick 雪糕/仙草糖水👍🏻性價比超高 值得一讚嘅係嘢食想得好快差唔多一叫完 過幾分鐘已經有😱會再encore澳洲極上和牛餐=͟͟͞͞•̫͡•ʔ我地平日7:30 入座都好多人Walk in 應該要
✨旺角- 牛大人台灣火鍋吃到飽 🍽️

食左
澳洲M5和牛牛肩卷
SRF美國黑牛後腿肉
美國PRIME極級肩里肌
安格斯特選牛板腱、北海道十勝豚
午餐肉、海蝦、沙白
水蓮、娃娃菜 等等
特別係厚切午餐肉 炸完再放去打邊爐
好惹味 食幾件已經好飽😍

仲有多款台式小食
土林鹽酥雞 、 梅甘酥脆薯 等等
食完即刻諗起之前去台北嘅小食味道😪

我地平日7:30 入座都好多人
Walk in 應該要等好耐
想食記得Openrice/上網訂定位💃🏻

2022-10-23 2803 瀏覽
托朋友先有機會食到牛大人旺角總店🐮!依舊都係星期日黎食 所以繼續食第一轉下午五點增加食到既機會率😹 今次同媽媽食 佢未食過當然就要嗌澳洲極上和牛120分鐘吃到飽套餐 原價$318一位 宜家$288 +$10星期六日媽媽食得辣所以今次湯底揀左牛大人秘方麻辣鍋 初頭以為揀小辣冇咩料到 點知原來係越滾越辣 好惹味🥵🌶️ 叫呢款套餐每位會依舊贈送澳洲M9和牛牛丸2粒 超爆juicy牛味又夠濃 超正👍🏻肉類方面必點安格斯牛小排、澳洲和牛M5牛肩卷🐂 牛香味夠濃而且帶油脂感 任食黎講真係好高質~ 蟹籽墨汁漿真係試左咁多款漿最正個款 好彈牙好鮮🥲 除左用qr code落單 記得出去自助區睇下 有超級多丸類選擇同埋大量蔬菜 推介大家揀淮山同南瓜 煲得耐超正🥬而飲品除左冷泡茶同烏梅茶等等 大家+$68 可以試下台灣直送既撥雲霧見蓬萊仙島HAZY IPA 果香味超濃 飲落好refreshing 唔會好苦~ 臨埋單前店員會提大家order埋份甜品 有雪糕或者仙草揀 不過今次旺角分店個仙草一般般 反而個新口味雪糕就不錯🍦

• 澳洲M9和牛牛丸
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
2022-10-20 71 瀏覽
天氣入秋凍凍地,會好想一大班人一齊打邊爐。食過一次牛大人後,次次打邊爐都好想食佢😍牛大人係台式火鍋店,有十種湯底選擇,有辣、有素食人士適合嘅,一定有一種啱🫣自助醬料區有十三種材料,有台式火鍋特有嘅腐乳醬、甜辣醬、沙茶醬等等澳洲極上和牛今次叫咗牛大人紅燒牛骨鍋,有乾龍眼、蒜頭、冬菇、紅棗、牛骨等等吾同嘅食材熬製已成,煲滾後聞到陣陣香味。呢個set每位包澳洲M9和牛牛丸2粒,咬落有肉汁,牛味濃郁,食落好彈牙😍🐗安格斯牛小排一碟兩塊,長條形狀,肥瘦相間,肉眼可見嘅雪花,食落軟腍,但牛味濃郁,每一次嚟每一次都係咁靚美國SRF黑牛最愛呢一款牛😍一碟兩大塊,油脂分布好平均,肉味濃之餘入口即化,可能係烚下烚下,食多幾塊吾會覺得膩,可以keep住叫澳洲和牛M5牛肩卷呢款肉油脂會少啲,相對地纖維比較多手切封門柳係牛横隔肌位置,牛味最濃郁,肉質鬆軟,吾小心烚耐咗都吾會好易變靭🐷北海道十勝豚每一塊都薄到透光,但入口好嫩滑,完全吾覺得鞋,吾食牛嘅都吾會覺得吾抵🥦🥬🥒呢到有台灣菜 - 水蓮,香港除咗超市買到之外,其他地方都好難買到,而且價錢好貴🥲都係第一次食,口感爽脆,菜嘅纖維多🇹🇼有蛋餃、台灣腸、鹽酥雞、鴨血

澳洲極上和牛

🐗
安格斯牛小排

美國SRF黑牛

澳洲和牛M5牛肩卷
呢款肉油脂會少啲,相對地纖維比較多

手切封門柳

🐷
北海道十勝豚

🥦🥬🥒

🇹🇼
有蛋餃、台灣腸、鹽酥雞、鴨血等等唔同台灣嘅特色菜,台灣腸唔係小食檔食到好油膩個種,一個人都食咗三條🤣🤣鴨血加咗自家製嘅辣汁,夾落去軟嫩,食落好嫩滑,質感好似豆腐花

🥤
撥雲霧見蓬萊仙島 💲68/400ml
打邊爐點可以吾飲啤酒嫁🤣呢隻啤酒,麥味重,飲落好清爽順滑,一飲已經滑入喉嚨,亦吾會有啤酒苦澀味,好啱女仔飲

仲有吾少台式飲品,麥仔茶、蘋果西打、冬瓜茶,自家製嘅茶係無糖嘅,好清爽,食熱氣嘢啱哂,而且好受大家嘅喜愛,見枱枱都會叫

🍨
每人有一款甜品,除咗有MOVENPICK雪糕,仲可以揀仙草凍,有椰果、紅豆、珍珠,仙草凍好嫩滑,唔使咬已經吞咗

2022-10-19 83 瀏覽
秋意濃濃就是要吃火鍋,而且要吃到飽!牛大人向來是性價比高的人氣火鍋店,每次吃都需要提早預約,不然一定會落空。餐牌有三種套餐,越貴的套餐可選擇的食材會更多,而我選了價格最高的「澳洲極上和牛套餐」及紅燒牛骨湯頭,牛骨湯頭味道清香濃厚,搭上新鮮的澳洲和牛M5牛肩卷、美國PRIME極級肩里肌、安格斯牛板腱、安格斯牛小排、M9牛丸、海鮮、菜品等,越涮越爽,食材都吸附了湯頭的香氣,不用沾醬就已經很好吃。特別喜歡他們的冷泡茶,解油解膩很到位!最後別忘了吃Movenpick雪糕啊。澳洲極上和牛套餐:19:30前離座或23:00後入座 (HKD288)21:30 - 23:00入座 (HKD308)正價時段 (HKD328)

澳洲極上和牛套餐:
19:30前離座或23:00後入座 (HKD288)
21:30 - 23:00入座 (HKD308)
正價時段 (HKD328)
《牛大人台灣火鍋吃到飽 - 旺角瓊華》近排涼番少少,最啱就係打邊爐架啦😎呢間火鍋店一向都出名高質素同大件夾抵食,比一個價錢就可以任飲任食各式各樣既海鮮、牛肉、豬肉、台式小食、冷泡茶、汽水等等😎款式多,而且價錢十分實惠👍🏻連醬料都有十幾款任酙架,試曬都絕對唔過份😉今次我同朋友下午五點左右去,簡左最貴果個澳洲極上和牛套餐,雖然話最貴,但其實都只係$288/人,起級抵食😋湯底我地要左台灣濃香番茄鍋,然後頭一round 乜都叫左少少☺️原來呢個餐仲會每人送兩粒澳洲和牛牛丸架😝平時散叫好似都要加$58,另外朋友仲叫左杯生啤,好似叫撥雲霧見蓮萊仙島 $68🤔偷飲左一啖,麥味較重,味道都有回甘,打邊爐啤啤佢的確係爽既😉^_^不過我就梗係唔會浪費quota喺任食店加錢要啤酒咁蝕底啦🤪我要試曬佢所有既冷泡茶🤓我地兩個人食左120分鐘,試左好多唔同既肉同埋小食,其中有幾款真心推介💁🏻‍♀️澳洲和牛M5牛肩卷呢一款和牛肩卷油脂比較豐富,我地當日喪叫喪食,食十碟都回本架啦😂唔好以為十碟好多,每碟兩塊左右架炸,不過食得多真係會比較滯,留番啲quota食其他啦💁🏻‍♀️美國SRF黑牛美國牛同澳洲牛唔同,呢款黑牛肉味濃郁
《牛大人台灣火鍋吃到飽 - 旺角瓊華》

💁🏻‍♀️澳洲和牛M5牛肩卷

💁🏻‍♀️美國SRF黑牛

美國牛同澳洲牛唔同,呢款黑牛肉味濃郁,油脂分佈無咁多,但肉質爽嫩,我都幾鍾意呢種質感

💁🏻‍♀️安格斯一口牛肉粒👍🏻
牛肉粒好味,不過唔好淥太耐,兩三分鐘就差不多架啦,如果時間啱啱好的話啲肉會好嫩同埋肉脂好足,爆汁架😎又係喪叫喪食既item

💁🏻‍♀️豬雪花肉片
你當好似豬頸肉咁啦,肉質爽口肥美,不過唔好食太多,會膩的

💁🏻‍♀️SRF美國黑牛後腿肉

呢款同頭先果個唔同係呢款會再有咬口啲,不過都係肉味濃,點沙茶醬加麻油好正👍🏻

💁🏻‍♀️蟹籽墨汁漿

必叫必叫必叫👍🏻墨魚味好出,雖然黑蚊蚊咁好奇怪,不過真係唔會介紹錯,除左呢個墨汁漿外,其實其他魚漿都好好食架😋不過我最推介呢一款

💁🏻‍♀️脆肉鯇魚腩
脆肉鯇魚腩平日街市買都好貴,呢度可以任食🥸魚肉好脆好爽口😚我食左最少八舊呀

💁🏻‍♀️澳洲和牛牛丸

呢個當然唔洗講啦,雖然每人得兩粒,但其實都夠食架啦,牛丸彈牙爽口,爆汁又夠味,咩醬都唔洗點已經好好味啦😋不過想再食就要加錢啦,雖然真係好好味,不過少吃多滋味,留quota食其他把啦😚

總括嚟來說,呢間台式火鍋店性價比超高,基本上120分鐘已經夠食到飽飽,醬料任溝任用,我仲自家研究左幾個口味👍🏻另外冷泡茶既口味又多,飲幾多拎幾多,推介洛神花茶同埋白桃烏龍無糖茶👍🏻👍🏻👍🏻埋單時仲有甜品Movenpick 雪糕添😂走既時候我面勁多人等位,好彩我去得早炸😝絕對會encore 再黎
2022-10-14
  • 和牛牛丸
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 美國SRF黑牛
  • 安格斯一口牛肉粒
  • 蟹籽墨汁漿
2022-10-15 1073 瀏覽
火鍋放題可以話係我嘅最愛😺 呢晚就嚟咗瓊華中心 食牛大人嘅台式火鍋 極上和牛吃到飽係最高級嘅套餐 有各式各類嘅肉 咁就叫咗呢個嚟食啦🤤台灣鳳梨雞鍋湯底有兩大嚿雞 仲會有一粒粒嘅鳳梨 令湯底幾清新 食得太多肉嘅時候 食返粒鳳梨就即刻開胃返🍍澳洲和牛牛丸叫呢個套餐嘅 每位都可以有兩粒 呢粒牛肉都係好高質素🐮 咬開牛肉味爆發出嚟 非常有肉汁牛肉呢個餐最厲害嘅就係可以任食和牛 咁我梗係唔執輸 叫咗好多碟澳洲和牛M5牛肩卷 果然好有牛味呀😋 另外其他牛肉質素都唔錯㗎 個人都幾鍾意安格斯牛小排同SRF美國黑牛後腿肉😉其他我特別推薦食紐西蘭羊卷肉 呢個好夠羊味 但係又唔會太羶 令到好難入口🐏 北海道十勝豚嘅質素又唔錯 豬肉唔會太韌🐖 海蝦幾新鮮 蝦肉唔霉台式小食試咗其中三款 包括真豬小香腸 士林鹽酥雞 同梅甘酥脆薯 三款都好有台灣味道😁自助吧自助吧嘅食物放得幾好 每款食物都有個盒裝住 上面仲標示咗食物名稱 又清晰又衛生😙 有多款丸類同菜類選擇 另外仲有滷肉飯可以𢳂添飲品叫咗一杯付費飲品 撥雲霧見蓬萊仙島 呢杯係手工啤酒 飲落甜甜地 非常易入口 因為苦味好淡 比較重果味💛 如果唔想加錢叫野飲 其實出面

台灣鳳梨雞鍋

澳洲和牛牛丸

牛肉

其他

台式小食

自助吧

飲品
叫咗一杯付費飲品 撥雲霧見蓬萊仙島 呢杯係手工啤酒 飲落甜甜地 非常易入口 因為苦味好淡 比較重果味💛 如果唔想加錢叫野飲 其實出面都有任飲嘅選擇 我就特別鍾意冷泡茶啦

最後仲有杯movenpick雪糕做甜品 為呢一餐畫上完美嘅句號 呢一餐真係好豐富好滿足🫢 我同友人都十分滿意 難怪到九點幾都仲有好多人等緊位啦🙈
2022-10-13 105 瀏覽
早幾日媽咪生日🎂見天氣涼左少少🤏於是就提議媽咪打邊爐🍲即刻上網book牛大人同佢食🥰好彩早左book位,如果唔係walk in都一定拎唔到飛,因為佢哋長期都full booking🥹🥹生意太好啦🥲今次我地點左極上和牛吃到飽套餐,呢個餐仲贈送M9和牛牛丸🤤🤤至於個湯底就揀左牛大人紅燒牛骨鍋,味道勁香濃惹味,基本上d野食唔點醬都好夠未🤤🤤👍👍咁多款牛我超級推薦澳洲和牛M5牛肩胛肉😋😋 牛味超級香濃,而且肉質勁嫩滑及細緻😍😍其次就係安格斯牛小排,都好正☺️佢哋最近仲有個期間限定好似係牛後腿肉,入口比較彈牙d,都唔錯😊我哋瘋狂點完牛之後,媽咪就出去自助吧拎其他火鍋配料😉😉拎咗好多菜同菇返嚟🥰掛住食都唔記得咗影相😅😅墨魚滑都勁好食,超級爽口彈牙,仲有脆鯇魚都超正媽咪讚不絕口,可惜我掛住食都唔記得影相佢都仲有好多唔同嘅台灣小食可以落單,仲有肉澡飯等等…勁多野食😌一次過都試唔曬🤣今次我仲點左杯手工啤酒🍻🤩🤩勁好飲,超香果味😝😝好正仲有其他飲品選擇甜品一定係揀我最愛嘅燒仙草,每次去牛大人都係揀佢❤️❤️📌 牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心9樓

我哋瘋狂點完牛之後,媽咪就出去自助吧拎其他火鍋配料😉😉
拎咗好多菜同菇返嚟🥰掛住食都唔記得咗影相😅😅

墨魚滑都勁好食,超級爽口彈牙,仲有脆鯇魚都超正
媽咪讚不絕口,可惜我掛住食都唔記得影相

今次我仲點左杯手工啤酒🍻🤩🤩勁好飲,超香果味😝😝好正
仲有其他飲品選擇

甜品一定係揀我最愛嘅燒仙草,每次去牛大人都係揀佢❤️❤️

📌 牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心9
2022-10-10
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
  • 澳洲M9和牛牛丸
  • 澳洲和牛M5牛肩胛肉
  • 牛大人紅燒牛骨鍋
2022-10-13 100 瀏覽
出發去旅行之前同朋友食餐勁既,一定係諗起牛大人,牛大人無論係價錢或者係食物質素,評價都非常高。今日嚟到旺角瓊華中心嗰間牛大人分店,太耐冇嚟瓊華中心食飯,唔知原來排隊上樓有咁多人,所以要預早少少排隊上樓。去到門口其實都好快安排到入座,用餐時間係兩個小時,所以都要爭分奪秒去叫嘢食,上菜速度都好快。我最鍾意食佢個牛板腱,牛肉香得來口感嫩口。另外佢個和牛牛丸都好出色,我平時都唔食牛丸,牛大人個牛丸非常有牛香味,又夠彈牙。
2022-10-12 110 瀏覽
相信好多人都食過*牛大人*。牛大人120分鐘吃到飽。三款價錢選擇。我們選了澳洲極上和牛餐🤩。自助區有多款丸類。蔬菜。粉麵。滷肉飯。飲品提供。每次食牛大人。最掛住係冷泡茶。冷泡茶有四款口味。真係總有一款啱你心水😍。湯底係靈魂。選了台灣鳳梨雞鍋🐔。驟眼見到湯底有大量苦瓜。心諗一定好苦。先喝一啖湯試試。估唔到幾甜。應該係鳳梨作怪🤪。每人兩粒澳洲M9和牛牛丸。一咬肉汁Bi出嚟。忍唔住偷食咗豬仔🐽一粒牛丸。我食咗三粒牛丸非常滿足🥰。我哋無限輪迴澳洲和牛M5牛肩卷。大蝦。沙白。章魚珍珠漿。呢幾樣都係我心水❣️。記得留肚食埋雪糕或者仙草凍🥳。

記得留肚食埋雪糕或者仙草凍🥳。
2022-10-06 141 瀏覽
講起牛大人,真係要比個like!不過疫情之前既套餐可以食120分鐘,但係疫情間最多90分鐘,真係唔夠喉!不會價錢都相應下降小小,都算補償番🤣🤣次次黎一定會叫最貴個個set,因為啲牛係最好食😋鍋底就一定會叫一個辣一個唔辣!麻辣鍋+番茄鍋搭配非常正,蔬菜🥬就唔食辣鍋!牛肉就一定要辣鍋先夠惹味
2022-10-03 117 瀏覽
好耐之前食過一次牛大人覺得好好味,於是一直念念不忘,所以見有紅日就約咗朋友再食過!叫咗極上和牛吃到飽套餐,牛嘅質素同選擇有好多!有m5牛肩卷同埋牛小排!佢哋嘅M 5真係入口即溶!十分高質!