招聘中
$17,300+
月薪
2022-10-01 142 瀏覽
超滿足的牛大人吃到飽火鍋😋火鍋湯總共有10個選擇今次選了紅燒牛骨鍋和秘方麻辣鍋作鴛鴦鍋🍲牛骨鍋入口鮮甜,麻辣鍋叫了小辣也充滿辣勁,非常惹味👍🏻下次會想再試鳯梨雞鍋和其他湯底對牛肉質素有要求的我點了澳洲極上和牛套餐,比美國特級安格斯餐多了澳洲M5和牛、手切封門柳、安格斯一口牛肉粒,及安格斯牛小排這五款牛質素高,肉味濃郁🤤,絕對值得加40元選吃這個餐!雖然每盤只有兩片牛,但上菜速度值得一讚,幾乎是即點即上,也沒有漏單情況😌除了肉類,海鮮滑都好出色蟹籽墨汁滑鮮嫩彈牙欣賞每款滑都會有碎粒海鮮增加口感🦑飲品款式好多🍹,自家出品的茶飲有桂花烏龍、白桃烏龍、洛神花茶和菊花普洱。茶味香濃,又能解膩。另外有無糖的OOHA,台灣必飲的蘋果西打,各式各樣的汽水,冬瓜茶和烏梅汁。醬料和一些菜類、台灣直送的丸類設在自助區自取因為湯頭已經好濃厚入味,我沒特別再取醬汁🌱菜類拿了窩荀、生菜、娃娃菜,點了水蓮。特別一提這𥚃有台灣很有名的王子麵,但我試過比較濃味重味精,有點像香港人喜歡吃出前一丁一樣,不妨一試。最後,侍應在結賬時會給一張甜品紙。每位客人可以選一款,當天有movenpick雪糕(朱古力、草莓味)🍨和台式仙草
超滿足的牛大人吃到飽火鍋😋

火鍋湯總共有10個選擇
今次選了紅燒牛骨鍋和秘方麻辣鍋作鴛鴦鍋🍲

對牛肉質素有要求的我
這五款牛質素高,肉味濃郁🤤,絕對值得加40元選吃這個餐!

除了肉類,海鮮滑都好出色
蟹籽墨汁滑鮮嫩彈牙
欣賞每款滑都會有碎粒海鮮增加口感🦑

醬料和一些菜類、台灣直送的丸類設在自助區自取

因為湯頭已經好濃厚入味,我沒特別再取醬汁
🌱菜類拿了窩荀、生菜、娃娃菜,點了水蓮。

最後,侍應在結賬時會給一張甜品紙。每位客人可以選一款,當天有movenpick雪糕(朱古力、草莓味)🍨和台式仙草糖水。大吃了兩小時,捧著肚子完成雪糕
  • 牛大人紅燒牛骨鍋
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
2022-09-30 113 瀏覽
黎到旺角想同朋友打邊爐就走左黎瓊華中心9樓,呢度好多人食,我地等左陣位,入左去叫左個極上和牛套餐,揀左牛骨濃湯底,配料同醬汁响外面自助拎既,醬汁都有勁多款,飲品都係外面自取既,我地叫左一杯台灣特式啤酒味道清香,唔會好苦同易入口,凍冰冰入口好cool極上和牛仲有M9牛丸食,牛丸好濃郁牛肉味彈牙多汁,另外美國prime牛肉薄片牛肉好淋,M5澳洲和牛肉質好軟熟,羊肉都好好味,甜品仙草凍好多涵料仙草加椰果紅豆好夾。

2022-09-28 120 瀏覽
牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心)旺角彌敦道628號瓊華中心9樓今日要歡送同事last day,所以決定去一間坐得比較舒服嘅餐廳,之前都嚟過牛大人食過質素幾高,而且環境都非常闊落。今次我哋嗌咗澳洲極上和牛餐,呢個餐裏面包咗好多唔同款嘅牛,而且唔同部位都有。上菜速度超快,嗌咗冇耐,一碟碟牛肉就開始送上了。以下幾款強烈推介:美國Prime極級肩里肌澳洲和牛M5牛肩卷安格斯牛小排北海道十勝豚全部都係入口即溶,油脂分布平均,肉質鮮嫩,牛肉味好濃!小食方面,我哋叫咗鹽酥雞,台式香腸同埋炸地瓜,全部都係熱辣辣,同埋好好食!餐廳亦都設有自助區,提供其他火鍋配料,包括各式各樣既丸類同埋蔬菜,全部感覺都好新鮮。飲品選擇多元化,包括自家製冷泡茶、同埋其他各式各樣嘅汽水。可以令到食滯咗嘅我飲返啲嘢消下濟。
牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心)

以下幾款強烈推介:
美國Prime極級肩里肌
澳洲和牛M5牛肩卷
安格斯牛小排
北海道十勝豚
全部都係入口即溶,油脂分布平均,肉質鮮嫩,牛肉味好濃!

2022-09-27 111 瀏覽
周末去旺角行街,又想打邊爐,又想食d台灣野,即刻醒起牛大人,overall質素好高,我地5點鐘去到,都已經好full,人氣依舊,揀左最貴既極上和牛吃到飽 (19:30前離座)每位$288+10%, 所有野食都keep住有水準~ 一定會再訪😝湯底✨火鍋湯底🍲一共有10款,每款各有特色,之前試過台灣鳳梨雞鍋和阿嬤養生濃湯鍋,酸甜開胃,呢次就揀個濃味d既,牛大人紅燒牛骨鍋,湯底牛味好重,好惹味,配料唔洗點醬都已經好夠味🤤肉類✨安格斯牛小排🥩依然表現出色,油花分佈均匀,肉質嫩滑,入口好腍😎澳洲和牛M5牛肩卷牛味濃郁,有口感☺️SRF美國黑牛後腿肉係期間限定,油脂分佈均匀,牛味重😚每位更贈送兩粒澳州和牛牛丸,入口彈牙,充滿牛脂香火鍋配料✨自助區有許多蔬菜🥬、丸類和各款麵食,都可以自助QR code落單,選擇多多。推薦美人花膠口感爽滑,具嚼勁,encore左幾轉😍鮮甜海蝦🦐幾大隻,肉質鮮美,食落爽彈🤤新鮮沙白都無沙,隻隻都有肉😙小食✨今次試左魚香皮蛋豆腐都唔錯,皮蛋甘香軟綿、豆腐口感嫩滑😋✨真豬小香腸依舊必食,清脆有嚼勁,整得好香口😝飲品✨飲品區有好多汽水、樽裝茶、紙包飲品、更有自家製冷泡茶,清香甘

湯底

肉類

火鍋配料

小食
✨今次試左魚香皮蛋豆腐都唔錯,皮蛋甘香軟綿、豆腐口感嫩滑😋
✨真豬小香腸依舊必食,清脆有嚼勁,整得好香口😝

飲品
✨飲品區有好多汽水、樽裝茶、紙包飲品、更有自家製冷泡茶,清香甘甜,甜度適中,今次仲飲左黑糖珍珠鮮奶,Like&Follow 社交平台, MeWe就可以免費有一本,味道有驚喜,同出邊奶茶舖味道差唔多,好有台灣感覺🥰

甜品揀左Movenpick strawberry, 味道香濃,甜度適中,完美嘅一餐💕
每次一想食台灣火鍋就會諗到牛大人🤩,今晚到旺角分店,位於旺角彌敦道628號瓊華中心9樓。 大約七點到達, 店內已經坐滿客人。 今次我們點澳洲極上和牛吃到飽套餐$328、撥雲霧見蓬萊仙島$68/杯、湯底就叫了期間限定的醍醐蕃茄酸辣鍋。 🔴醍醐蕃茄酸辣鍋🫕 ~ 真係揀得好✌🏻, 酸酸辣辣非常適合我口味,蕃茄味香濃, 湯底越食越辣,惹味又開胃。 🔴澳洲M5和牛牛丸 ~ 套餐每人有兩粒和牛牛丸🤤, 入口彈牙,牛肉味香濃。 🔴火鍋配料 ~ 我食了澳洲M5和牛牛肩卷、美國PRIME極級肩里肌、 SRF美國黑牛後腿肉、 安格斯特選牛板腱、 上腹牛五花、 手切封門柳、紐西蘭羊卷肉、 北海道十勝豚、 章魚珍珠漿、干貝鮮魚漿、蟹籽墨汁漿、海蝦、沙白、鯇魚片、台式蝦餃、水蓮和皇帝菜等等, 款式好多😆,多到食唔曬啊!推介幾款我特別喜歡的火鍋配料😋,澳洲M5和牛牛肩卷🥩, 肉味濃郁又嫩滑, 油花分佈平均, 打邊爐一啖一塊, 食得特別爽👍🏻! 海蝦🦐甜美, 肉質夠鮮。蟹籽墨汁漿很新鮮🤤,嫩滑又Q彈。水蓮更是每次必點的, 口感脆爽👏🏻。 🔴熟食 ~ 私房鴨血、真豬小香腸和即炸午餐肉, 最喜歡鴨血,口感豐厚又滑嫩。

澳洲極上和牛吃到飽套餐

醍醐蕃茄酸辣鍋

澳洲M5和牛牛丸

澳洲M5和牛牛肩卷

紐西蘭羊卷肉

海蝦、沙白、鯇魚片

私房鴨血、真豬小香腸和即炸午餐肉

🔴撥雲霧見蓬萊仙島🍺 ~ 台灣直送啤酒, 入口有花香味🌸, 好正,打邊爐點少得啤酒呢!

撥雲霧見蓬萊仙島

🔴飲品 ~ 飲品種類多, 自助區有罐裝🥫、紙包🧃和冷凍茶🥤, 另外還有手搖台式飲品🧋, 推介烏梅汁、金桔椰果、 冬瓜茶、洛神花茶和桂花烏龍, 而我最喜歡冬瓜茶,味道甜美又消暑。

洛神花茶和桂花烏龍

冬瓜茶

🔴甜品🍦🍨 ~ 最後到甜品時間,揀了台中仙草凍和Movenpick士多啤梨味雪糕, 仙草凍口感超滑,Q嫩又好味。

台中仙草凍和Movenpick士多啤梨味雪糕

每次到牛大人打邊爐真是吃到飽😋✌🏻,價錢又合理,不錯啊!

2022-09-26
洛神花茶和桂花烏龍
冬瓜茶
台中仙草凍和Movenpick士多啤梨味雪糕
2022-09-25 95 瀏覽
無得飛台灣都想回味下台灣嘅味道之前朋友極力推介呢間牛大人台灣火鍋今次就去左旺角呢間食下首先我地揀左個鴛鴦鍋一邊係牛夫人秘方麻辣鍋麻麻辣辣再帶點鹹香另一邊係牛大人紅燒牛骨鍋甜甜地再帶少少辣牛骨味都好特出澳洲🦘極上和牛吃到飽套餐($318)餐廳先送上每人兩粒澳洲和牛牛丸牛丸非常彈牙又多汁牛味好香濃套餐有多種肉類同海鮮可以揀澳洲和牛🐂M5牛肩卷油花好靚好平均肥瘦適中牛肉味好濃郁而且幾乎入口即溶上腹牛五花🥩啲雪花好平均入口好嫩滑手切封門柳就牛肉味濃郁切到厚薄適中口感唔錯花雕酒雞🐔件酒味好突出醃得好入味而且肥瘦適中海鮮方面就有沙白、海蝦🦐、台灣鱸魚片等沙白好鮮甜而且夠肥美又無沙海蝦夠彈牙仲有少少蝦膏添除左火鍋料之外仲有大量台灣小食可以試例如鹽酥雞🐔、台灣香腸、甜不辣同排骨酥等充滿台式風味可以懷念下當去左台灣旅行🧳另外仲有自助區可以拎好多唔同醬料、麵類、丸類同蔬菜🥬等選擇非常多而且全部都用盒封好整齊、乾淨又衛生👍🏻飲品都有好多選擇除左一般汽水🥤仲有無糖冷泡茶我就最鍾意❤️白桃烏龍白桃味好清香另外我仲要左杯台灣手工啤🍻($68)《酉鬼啤酒》撥雲霧見蓬萊仙島真係超好飲勁易入口無乜苦味充滿果香味好清爽呢杯
無得飛台灣都想回味下台灣嘅味道

麻麻辣辣再帶點鹹香
另一邊係牛大人紅燒牛骨鍋
甜甜地再帶少少辣
牛骨味都好特出

澳洲🦘極上和牛吃到飽套餐($318)
餐廳先送上每人兩粒澳洲和牛牛丸

切到厚薄適中口感唔錯

花雕酒雞🐔件酒味好突出
醃得好入味
而且肥瘦適中

海鮮方面就有沙白、海蝦🦐、台灣鱸魚片等
沙白好鮮甜
而且夠肥美又無沙
海蝦夠彈牙仲有少少蝦膏添

除左火鍋料之外
仲有大量台灣小食可以試
例如鹽酥雞🐔、台灣香腸、甜不辣同排骨酥等
充滿台式風味
可以懷念下當去左台灣旅行🧳

另外仲有自助區
可以拎好多唔同醬料、麵類、丸類同蔬菜🥬等
選擇非常多
而且全部都用盒封好
整齊、乾淨又衛生👍🏻

飲品都有好多選擇
除左一般汽水🥤
仲有無糖冷泡茶
我就最鍾意❤️白桃烏龍
白桃味好清香

另外我仲要左杯台灣手工啤🍻($68)
《酉鬼啤酒》撥雲霧見蓬萊仙島
真係超好飲勁易入口無乜苦味
充滿果香味好清爽
呢杯啤酒喺《2022 AIBA 澳洲國際啤酒大賽》仲要獲獎架
打邊爐飲真係一流

最後每人仲會有一客甜品
可以選擇Movenpick雪糕或台中仙草凍
仙草凍入面有仙草、椰果、紅豆🫘、珍珠同埋花生🥜
材料超豐富
食完火鍋再食碗仙草凍真係好正呀

2022-09-23 100 瀏覽
諗住9點半後入座會少d人,所以book左10點先食~但都要等多十幾分鐘先入到位第一次食味道幾好湯底可以再濃厚d不過因為遲入座,所以好多食材都賣哂,希望呢點可以改善下侍應們都有禮貌,同埋盡量解答客人問題加油

第一次食味道幾好
湯底可以再濃厚d

不過因為遲入座,所以好多食材都賣哂,
希望呢點可以改善下

侍應們都有禮貌,同埋盡量解答客人問題
加油
2022-09-11
15 分鐘 (堂食)
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 台灣鳳梨雞鍋
  • 鴨血
2022-09-22 109 瀏覽
💛好味指數:4.5/5💛💜回頭指數:4.5/5💜朋友見到我前排食牛大人,佢都話好想食🤣旺角牛大人長期人氣爆燈,基本上一位難求,我地選咗5點時段避開人流🙊選咗台灣鳳梨雞鍋,鍋入面仲有原隻雞,湯底好足料😋✅澳洲極上和牛吃到飽$278套餐任食120分鐘,跟餐送澳洲M9和牛牛丸,牛味濃而且夠彈牙👍🏻選得呢個餐一定要試澳洲和牛M5牛肩卷和北海道十勝豚肉,兩款肉類都好高質,油脂分佈平均🥩另外可以試下花枝漿,花枝味濃又彈牙😋外面設有自助食物,全部台灣直送,有蔬菜、丸肉類😋一定要試新竹米粉,好索湯底😙最後甜品試咗期間限定櫻桃黑莓味雪糕,酸酸甜甜,滿足的收尾🍦🍺台灣手工啤《酉鬼啤酒》$68上次試過呢款啤酒覺得好好飲,決定encore😍果味濃,唔會有苦澀味🍺呢款啤酒更加係《2022 AIBA 澳洲國際啤酒大賽》獲獎的撥雲霧見蓬萊仙島Hazy IPA🐻總結牛大人火鍋選擇多,品質有保證👍🏻但記得要預時間等位,缺點就係太多人食🤣🤣🤣一位難求啊‼️📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心9樓

💛好味指數:4.5/5💛
💜回頭指數:4.5/5💜

✅澳洲極上和牛吃到飽$278

最後甜品試咗期間限定櫻桃黑莓味雪糕,酸酸甜甜,滿足的收尾🍦
🍺台灣手工啤《酉鬼啤酒》$68

🐻總結

📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)
2022-09-21 111 瀏覽
同媽媽👩🏻好耐無二人世界,今日帶佢去食牛大人,佢未食過嫁,開心仔🥳當然食極上和牛吃到飽$298另加一,贈送每人兩粒和牛丸🧆哩兩粒和牛丸好得,個牛味好岀,彈牙爽口🌈最喜歡小食系皮蛋豆腐💫⭐️🌙🥩肉類必點:澳洲和牛M5牛肩卷,大大塊,重本之作,一人4塊都回本🤭 安格斯牛小排,手切封門柳重牛味🐂鍾意食牛嘅人唔好錯過當日有期間限定北海道豬豚肉片,雖然切得好薄,就黎透底,但灼完真心好重豬味🐽,我媽媽👩🏻讚呀😃必食推介:台灣直送水蓮,街市好難買到台灣直送漿滑(最愛墨斗🦑滑)食到high high地,叫左杯啤酒🍻撥雲霧見,蓬萊仙島❤好有詩意一入口甜甜地好香鳳梨嘅甜,其後就重麥味杯酒好適合女生,易入口,唔太苦,好順酒打邊爐🍲咁熱氣,飲番杯鬼佬涼茶先啦😛飽到上心口,再黎個港人至愛movenpick 雪糕🥰🥰 甜品系另一人胃呀🤪味道🍲🍲🍲🍲/5環境❤️😛❤️😛/5性價比🌟🌟🌟🌟/5 (❤️Book枱,長期好full)

當然食極上和牛吃到飽$298另加一,贈送每人兩粒和牛丸

🧆哩兩粒和牛丸好得,個牛味好岀,彈牙爽口🌈

最喜歡小食系皮蛋豆腐💫⭐️🌙

安格斯牛小排,手切封門柳重牛味🐂鍾意食牛嘅人唔好錯過

必食推介:台灣直送水蓮,街市好難買到
台灣直送漿滑(最愛墨斗🦑滑)

一入口甜甜地好香鳳梨嘅甜,其後就重麥味
杯酒好適合女生,易入口,唔太苦,好順酒
打邊爐🍲咁熱氣,飲番杯鬼佬涼茶先啦😛

味道🍲🍲🍲🍲/5
環境❤️😛❤️😛/5
性價比🌟🌟🌟🌟/5
 (❤️Book枱,長期好full)
2022-09-21 82 瀏覽
牛大人主打任飲任食火鍋,由台灣直送的火鍋配料,仲有不少既地道小食,仲有我愛既滷肉飯。有幾款台式湯底可選,包括麻辣鴨血、酸菜白肉鴛鴦鍋等。Menu一共有 3 個套餐,「精選嫩牛」、「美國 SRF 極黑牛」,「澳洲極上和牛」!鍋底有好多種!小食有鹽酥雞、豬血糕、漿類、香腸、台灣皮蛋豆腐😚😚我最愛鹽酥雞和秘制滷牛肚&牛筋。調味料是自助的!!!!飯品有不同款,冷泡茶就最去油解膩感了。自助食材區有好多♥️QR code自選肉食有安格斯特選牛板腱,油花豐富,肉質嫩呀!油花豐富的美國SRF極黑牛肩胛肉眼,油而不膩,可謂色香味俱全仲嗌左杯啤酒飲添呀😍😍最後仲有任食 MOVENPICK😝♥️

仲嗌左杯啤酒飲添呀😍😍

最後仲有任食 MOVENPICK😝♥️

2022-09-21 82 瀏覽
喺旺角行完街 心思思又想打邊爐🤪第一時間就係諗到食牛大人🐮牛肉嘅質素同款式都令我地意猶未盡.🌟澳洲極上和牛套餐 ($298).呢個套餐贈送澳洲M9和牛牛丸兩粒🧆牛丸大大粒 咬落非常爽口彈牙牛肉味好濃 食落就知同普通牛肉丸有分別.至於湯底揀咗阿嬤養生濃湯鍋🍲湯底係用蟲草花、人蔘、杞子、津白熬煮本身已經有好多菜🥬 非常清甜.主打嘅牛肉有好多款式🥓例如澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、安格斯特選牛板腱個人最鐘意安格斯牛小排 肉質腍又有濃郁牛肉味😋.豬肉有西班牙豬梅肉片、西班牙豬五花片同埋北海道十勝豚 肉質都唔錯🐷紐西蘭羊肉卷非常好味 唔羶又唔韌🐑仲有花雕酒雞件、台灣鱸魚片、蟹籽墨汁漿、干貝鮮魚漿、牛媽秘製滷牛筋、牛肚款式多到花多眼亂🤩.海鮮就有海蝦🦐、脆肉鯇魚片、新鮮沙白鴨血同花膠都係唔錯嘅選擇仲有多款手工水餃🥟.打邊爐等水滾最好就係食住熟食等😏地道美食士林鹽酥雞、小香腸、皮蛋豆腐、魯肉飯樣樣都非常美味😝.牛大人仲有一樣好就係有好多特色飲品🥤例如清熱解毒嘅冬瓜茶、烏梅汁、金橘椰果除咗特色飲品仲有個凍櫃提供其他汽水、自家製冷泡茶佢地仲推出左一款期間限定啤酒雲霧見蓬萊島$68一杯🍺味道好似手工啤
喺旺角行完街 心思思又想打邊爐🤪
第一時間就係諗到食牛大人🐮
牛肉嘅質素同款式都令我地意猶未盡

🌟澳洲極上和牛套餐 ($298)

呢個套餐贈送澳洲M9和牛牛丸兩粒🧆
牛丸大大粒 咬落非常爽口彈牙
牛肉味好濃 食落就知同普通牛肉丸有分別

至於湯底揀咗阿嬤養生濃湯鍋🍲
湯底係用蟲草花、人蔘、杞子、津白熬煮
本身已經有好多菜🥬 非常清甜

主打嘅牛肉有好多款式🥓
例如澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、安格斯特選牛板腱
個人最鐘意安格斯牛小排 肉質腍又有濃郁牛肉味😋

紐西蘭羊肉卷非常好味 唔羶又唔韌🐑
款式多到花多眼亂🤩

海鮮就有海蝦🦐、脆肉鯇魚片、新鮮沙白
鴨血同花膠都係唔錯嘅選擇
仲有多款手工水餃🥟

打邊爐等水滾最好就係食住熟食等😏
地道美食士林鹽酥雞、小香腸、皮蛋豆腐、魯肉飯
樣樣都非常美味😝
牛大人仲有一樣好就係有好多特色飲品🥤
例如清熱解毒嘅冬瓜茶、烏梅汁、金橘椰果
除咗特色飲品仲有個凍櫃提供其他汽水、自家製冷泡茶
佢地仲推出左一款期間限定啤酒

兩款都係香港人一向都鐘意食嘅大牌子 食完甜品非常滿足🥰

瓊華總店地方非常大而且闊落 坐得好舒服
職員服務態度好 我地一落單轉頭已經將食物送上枱 效率極高🫡
2022-09-21 63 瀏覽
♡♡♡📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心9樓之後都係其他分店食,旺角店都係第一次黎~成個既入座流程都幾快,而且上菜速度都好快😙,落完單無耐就上哂咁濟😝😎~味道依然咁好味!保持到一向既水準🎉!🍽台灣濃香番茄鍋真係超濃番茄味!鍋入邊都有好多番茄,真係超正🤪~味道酸酸甜甜勁開胃,做湯底真係一流🤣🤣🥰,真係勁中意番茄湯🤩😆~澳洲和牛M5牛肩卷真係最愛😻🥰!!真係去牛大人必點既野食😂!真心覺得勁勁勁勁好味😂🤣🤣!薄片既牛肉碌一碌就熟透,勁有牛肉既香味😎~另外贈送既澳洲M9和牛牛丸真係超彈牙,食完都唔夠喉呀🤣~🍼撥雲霶見蓬萊仙島/酉鬼啤酒 上次食牛大人果陣已經飲過一次,今次黎都想再飲🤣~味道清新亦都容易入口,有少少既果香味~
♡♡♡
📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)

🍽台灣濃香番茄鍋

🍼撥雲霶見蓬萊仙島/酉鬼啤酒
2022-09-20 66 瀏覽
🍽 Hotpot set💰 HK$318 (dinner, 10% service charge)I am a big fan of @masterbeef.hk and obsessed with it!🔥 This is my third visit this restaurant. It is fantastic and I love it so much! If you ask me why I repeatedly visit this hot pot place and is because the quality of beef is nice, drink is good, service is good and most importantly the price is very reasonable. They serve all you can eat for 120 mins. It is more than enough to consume!This time we picked seasonal soup base flavor - Hot and Sou
🍽 Hotpot set

This time we picked seasonal soup base flavor - Hot and Sour Tomato Soup🍅. The taste was a bit sour and spicy. If you are spicy lover and you do not want strong hot pepper flavor, you may try this!

For the drink, we ordered a beer from @uglyhalfbeer from Taiwan. It costs $68 per glass. Personally I like this draft beer a lot because it was sweet with a touch of flower. It was not bitter which I think it was suitable to girls!!

For the food, of course we ordered different types of meat including M5 wagyu beef, US prime meat, lamb etc. Also, we ordered some Taiwanese signature food, like egg dumplings, duck blood and meatball! All the branches in Hong Kong kept the same quality and standard which was very impressive!

Would defo love to return again during winter! A good place for friend gathering!😬
1K
2022-09-13 100 瀏覽
迎月夜撞正星期五,放工開開心心去創興9樓食牛大人♥️果然都係人頭湧湧,永遠都咁受歡迎,不過排隊係值得既😎識揀一定揀最正既120分鐘極上和牛吃到飽🫶🏻湯底揀左紅燒牛骨鍋,依個湯底濃而不咸,唔會濃到蓋過哂食材既味道,好重牛骨香,帶微微辣味,有惹味感覺。撥雲霧見蓬萊仙島手工啤酒($68)除左大量款式既飲品同牛大人既自家茶外,上左鍋底後即刻叫定杯啤酒送肉🍺係台灣既酉鬼啤酒出既特色手工啤,果香味突出,甜甜地易入口,岩我口味🫶🏻澳洲M9和牛牛丸係依個餐既一大賣點,依粒牛丸真係my飛佛,勁彈牙勁重牛味,係我食過最正既牛丸,沒有之一🫵🏻🥩肉類主攻🥩澳洲和牛M5牛肩卷 - 肉質軟熟,脂肪比例均勻,肉味重😋安格斯特選牛板鍵 - 中意牛板鍵中間有條根位,比起其他部位多左種脆彈既口感😋安格斯牛小排 - 口感細嫩軟熟,油脂較多,牛味香濃。手切封門柳 - 油花少但肉質柔軟😋北海道十勝豚 - 肉香無豬酥味,同埋好少豚肉咁軟腍架👍🏻🦐海鮮類主攻🦐鯛魚片 - 鮮味無骨啖啖肉。旗魚漿 - 魚味清新無腥味。海蜆 - 好新鮮,蜆肉漲卜卜好juicy,有鮮味,唔係一般雪藏到無哂味既貨👍🏻海蝦 - 又係好新鮮,蝦肉結實彈牙❗️其他主

撥雲霧見蓬萊仙島手工啤酒($68)

🥩肉類主攻🥩
澳洲和牛M5牛肩卷 - 肉質軟熟,脂肪比例均勻,肉味重😋
安格斯牛小排 - 口感細嫩軟熟,油脂較多,牛味香濃。
手切封門柳 - 油花少但肉質柔軟😋
北海道十勝豚 - 肉香無豬酥味,同埋好少豚肉咁軟腍架👍🏻

🦐海鮮類主攻🦐
鯛魚片 - 鮮味無骨啖啖肉。
旗魚漿 - 魚味清新無腥味。
海蝦 - 又係好新鮮,蝦肉結實彈牙❗️

其他主攻:
麻辣鴨血 - 超入味麻辣香,滑得黎有口感,咬落去有牙印個種就最正😋
米血糕 - 煙韌Q彈😋
真滷牛肉飯 - 肉燥份量自己調配,撈飯真係勁香,不過要忍口唔好食咁大碗,要留肚食其他呀❗️

自助區大量醬料,火鍋配料同埋飲品,我自己主要會拎d蔬菜,好似鮮准山,鍋荀,皇帝菜等等,食材流轉量快,佢地既refill速度同樣快,個盒永遠滿滿的,相對亦較新鮮👍🏻

最後係每人一份甜品,今期既隱藏款係Häagen-Dazs車里子黑梅😋仲有movenpick♥️食完100%滿足❗️

2022-09-11 107 瀏覽
同朋友在旺角行完街, 非常想打邊爐就去左瓊華中心牛大人。一入座選擇湯底, 我同朋友都想試下新野, 所以唔叫麻辣/酸菜白肉, 而選擇左台灣鳳梨雞鍋。一上鍋, 入面好多蔬果, 仲有半邊雞, 非常足料, 仲估佢唔到咁清甜, 後勁有少少苦瓜既甘香, good! 感覺養身左 。我地叫左極上和牛吃到飽套餐, 極力推介和牛M5牛肩卷和安格斯牛小排,油脂分布平均,牛味同油香並重,仲好軟熟。另外每人送左2粒和牛丸,非常有驚喜, 好彈牙又好有牛味, 唔會有平時D牛丸既雪味!!!除左牛之外, 個人十分推介北海道十勝豚肉, 都好高質,油脂分布同樣平均, 入口好軟, 唔會覺得油膩, 依3款肉我地都瘋狂encore左好多盤。除左肉, 海鮮方面有沙白,蝦, 魚片, 海鮮滑。蝦好大隻! 味道方面, 蝦、脆肉鯇魚腩、海鮮滑都好爽口彈牙, 口感一流, 仲好鮮甜!小食方面, 叫左炸午餐肉, 鹽酥雞, 台灣香腸, 老友鬼鬼 (油炸鬼), 都係好好食, 而且最怕上到黎是凍的就會好有油感, 依度完全無依個問題, 全部都係小熱, 所以好香口。飲品選擇非常多, 有自家製冷泡茶及其他汽水/飲品, 而我同朋友都係不斷選擇自家製冷泡茶,
同朋友在旺角行完街, 非常想打邊爐就去左瓊華中心牛大人。

飲品選擇非常多, 有自家製冷泡茶及其他汽水/飲品, 而我同朋友都係不斷選擇自家製冷泡茶, 好飲! 大推桂花烏龍!

另外仲試左杯撥雲霧見蓬萊仙島手工啤酒, 入口好香水果香, 小麥味都幾濃, 但又唔會有啤酒既苦味, 夏天飲杯冰凍既啤油, 爽!

總括而言, 餐廳有驚喜, 上菜速度快而且食物質素唔錯! Staff態度都好好, 時常問我地需唔需要加湯, 讚!