2022-09-11
牛夫人秘方麻辣鍋(大辣) 個火鍋湯底真係好夠味 食落有多種層次 又香又麻又辣 即使點了大辣 吃下來也香辣順口套餐選了澳洲極上和牛,牛肉款式比其他套餐多,包括:澳洲和牛/M5牛肩卷/手切封門柳/美國PRIME極級肩里肌/安格斯特選牛板腱, 套餐包括的食物全部任點任吃保證吃到飽,仲可以每人免費澳州和牛牛丸(2粒)撥雲霧見蓬萊仙島(酒精成分)$68/杯(400ml) 食麻辣火鍋又點少得冰凍嘅啤酒,啤酒充滿花香味,好易入口,我本身好怕啤酒苦味,但我竟然喜歡這杯。麻辣湯底配鴨血 這個配搭是無敵的 鴨血吸收曬湯底嘅精華味道 口感軟熟 食落有爆汁效果海鮮方面:有蝦/有蜆/有魚,雖然蝦唔係活的,但都幾新鮮,肉質仲係彈牙嘅。 蜆是活的,肥厚冇沙。魚腩夠鮮甜,食落啖啖肉。除了火鍋配料外亦有多款台灣小吃提供 個人非常喜歡鹽酥雞及話梅粉炸蕃薯,同喺台灣食嘅味道幾乎是一樣的,突然很想念去台灣旅行的日子醬料區乾淨衛生,配料嘅選擇多羅羅,夠曬講究。自助食物提供多款蔬菜/瓜類/丸類及麵類, 全部已經處理並洗淨,蔬菜整體都非常新鮮,款款都是翠綠的鍾意食幾多就夾幾多 唔會造成浪費 食到最後每人仲有一杯雪糕送添 餐廳揀選嘅
醬料區乾淨衛生,配料嘅選擇多羅羅,夠曬講究。
鍾意食幾多就夾幾多 唔會造成浪費
食到最後每人仲有一杯雪糕送添 餐廳揀選嘅雪糕牌子都是比較高檔次的 今餐真係有口福