2022-10-16
《牛大人台灣火鍋吃到飽 - 旺角瓊華》近排涼番少少,最啱就係打邊爐架啦😎呢間火鍋店一向都出名高質素同大件夾抵食,比一個價錢就可以任飲任食各式各樣既海鮮、牛肉、豬肉、台式小食、冷泡茶、汽水等等😎款式多,而且價錢十分實惠👍🏻連醬料都有十幾款任酙架,試曬都絕對唔過份😉今次我同朋友下午五點左右去,簡左最貴果個澳洲極上和牛套餐,雖然話最貴,但其實都只係$288/人,起級抵食😋湯底我地要左台灣濃香番茄鍋,然後頭一round 乜都叫左少少☺️原來呢個餐仲會每人送兩粒澳洲和牛牛丸架😝平時散叫好似都要加$58,另外朋友仲叫左杯生啤,好似叫撥雲霧見蓮萊仙島 $68🤔偷飲左一啖,麥味較重,味道都有回甘,打邊爐啤啤佢的確係爽既😉^_^不過我就梗係唔會浪費quota喺任食店加錢要啤酒咁蝕底啦🤪我要試曬佢所有既冷泡茶🤓我地兩個人食左120分鐘,試左好多唔同既肉同埋小食,其中有幾款真心推介💁🏻♀️澳洲和牛M5牛肩卷呢一款和牛肩卷油脂比較豐富,我地當日喪叫喪食,食十碟都回本架啦😂唔好以為十碟好多,每碟兩塊左右架炸,不過食得多真係會比較滯,留番啲quota食其他啦💁🏻♀️美國SRF黑牛美國牛同澳洲牛唔同,呢款黑牛肉味濃郁
💁🏻♀️美國SRF黑牛
美國牛同澳洲牛唔同,呢款黑牛肉味濃郁,油脂分佈無咁多,但肉質爽嫩,我都幾鍾意呢種質感
💁🏻♀️安格斯一口牛肉粒👍🏻
牛肉粒好味,不過唔好淥太耐,兩三分鐘就差不多架啦,如果時間啱啱好的話啲肉會好嫩同埋肉脂好足,爆汁架😎又係喪叫喪食既item
💁🏻♀️豬雪花肉片
你當好似豬頸肉咁啦,肉質爽口肥美,不過唔好食太多,會膩的
💁🏻♀️SRF美國黑牛後腿肉
呢款同頭先果個唔同係呢款會再有咬口啲,不過都係肉味濃,點沙茶醬加麻油好正👍🏻
💁🏻♀️蟹籽墨汁漿
必叫必叫必叫👍🏻墨魚味好出,雖然黑蚊蚊咁好奇怪,不過真係唔會介紹錯,除左呢個墨汁漿外,其實其他魚漿都好好食架😋不過我最推介呢一款
💁🏻♀️脆肉鯇魚腩
脆肉鯇魚腩平日街市買都好貴,呢度可以任食🥸魚肉好脆好爽口😚我食左最少八舊呀
💁🏻♀️澳洲和牛牛丸
呢個當然唔洗講啦,雖然每人得兩粒,但其實都夠食架啦,牛丸彈牙爽口,爆汁又夠味,咩醬都唔洗點已經好好味啦😋不過想再食就要加錢啦,雖然真係好好味,不過少吃多滋味,留quota食其他把啦😚
總括嚟來說,呢間台式火鍋店性價比超高,基本上120分鐘已經夠食到飽飽,醬料任溝任用,我仲自家研究左幾個口味👍🏻另外冷泡茶既口味又多,飲幾多拎幾多,推介洛神花茶同埋白桃烏龍無糖茶👍🏻👍🏻👍🏻埋單時仲有甜品Movenpick 雪糕添😂走既時候我面勁多人等位,好彩我去得早炸😝絕對會encore 再黎