2022-10-17 57 瀏覽
最近天氣涼返少少,好自然就會想打邊爐,要食得盡興當然係揀任食嘅火鍋店!今次嚟到尖沙咀牛品,係台式火鍋嘅新貴,雖然食物種類唔算多,但就勝在質素唔錯🙆🏻‍♀️• 牛御品 $339/位 鴛鴦鍋 +$50湯底例牌揀一辣一唔辣,食得台式火鍋緊係要揀麻辣湯,建議叫返小辣OK,因為會越煮越辣!另一邊廂就試咗店員推介嘅元氣養生鍋,好重人參同藥材味,感覺滋補冬天就啱曬!套餐主打澳洲M9和牛肩胛肉,當然要食返夠本!打邊爐嚟講個人會鐘意食澳洲牛多過日本牛,脂香夠之餘冇日本牛咁誇張,保留返啲肉味,無論襯咩湯底都咁夾😚有齊各款肉類之外,仲可以出自助吧拎嘢食,不乏丸類、蔬菜、麵類等等,比較特別嘅有魯肉飯同芋圓任食,勁多唔同配料俾你隨心搭配,亦有數款台式小食好似麻辣鴨血、台灣腸都幾推介🫶🏻飲品方面有各式各樣嘅自家冷泡茶,想飲台式飲品可以用折扣價$20 order春陽茶事嘅飲品添㗎☺️

• 牛御品 $339/位 鴛鴦鍋 +$50

秋風起,涼涼地,想食d 暖立立嘅野。聽同事介紹牛品打邊爐性價比高,就我睇下係咪真! 首先,坐位非常闊落,超好坐,唔似其他邊爐餐廳咁迫。 超讚👍🏻👍🏻👍🏻 晚市係120 分鐘食到飽套餐,有4 款牛上品,牛極品,牛御品同牛殿品我地今次叫左牛御品 有得送新鮮鮑魚或者棒球貢丸、我地揀左鮑魚,絕對唔hea , 有番咁上下份量! 湯底方面,reception 姐姐見我有選擇困難,好主動提我地可以簡鴛鴦鍋,推介元氣養生鍋 同黑蒜黃金鍋 (入面仲有卜卜蜆, 好開心)我覺得澳洲M9 和牛肩胛肉最好食,肉質嫩滑,肥瘦適中,肉味好出!正!我地叫左8 碟😂🤣 仲有封門柳,平時出去單點好貴嫁,今次包埋梗係點多幾碟enjoy 下。 封門柳牛味再濃d! 最岩無牛不歡嘅我地仲有安格斯牛板腱同一口牛,牛舌…好多選擇! 飲品同蔬菜都有好多選擇👍🏻連熟食都好好食!鴨血都可以任食超堅!重點重點係,佢有個甜品corner, 芋圓任食,真係不得了!😍可以自己Mix and Match 創造自己甜品!

晚市係120 分鐘食到飽套餐,有4 款
牛上品,牛極品,牛御品同牛殿品

我地今次叫左牛御品

仲有安格斯牛板腱同一口牛,牛舌…好多選擇!

飲品同蔬菜都有好多選擇👍🏻

連熟食都好好食!鴨血都可以任食超堅!
可以自己Mix and Match 創造自己甜品

2022-10-13 68 瀏覽
最近秋風起, 天氣凍就自然想打邊爐🍲 行開尖沙咀, 揾到呢間都幾多好評嘅火鍋店 牛品, 食完覺得性價比高過同好食過牛大人🙈.120分鐘 牛御品 set $339我地食7:30, 120分鐘嘅牛御品set $339🤨 如果早啲到, 可以再平啲🙈 佢地都有牛上品$179 同牛極品$219 揀, 如果對牛冇乜要求嘅話, 其實$179都夠食了😛.我地揀咗酸菜白肉鍋同埋元氣養生鍋🤩 真係好足料!!! 入面本身已經有唔少材料🤣 既然食得牛御品, 梗係要叫多啲M9和牛肩胛肉, 我地兩個人total食咗…25碟🤣🤣🤣 真係超好食!! 一啲都唔肥, 就算食咗咁多碟都唔會話有好膩嘅感覺, 食落好似入口即化咁🤤 封門柳都好唔錯!! 好重肉味👍🏻 牛舌就好爽口🤤.蔬菜🥬 丸類都有好多款🙆🏻‍♀️ 值得一讚嘅反而係小食類!! 真係全部都好岀色👍🏻👍🏻 最鐘意食嘅係台灣香腸/ 炸地瓜丸/ 椒鹽蝦/ 鴨血/ 墨魚仔🤣 真係叫邊樣都咁好食!!.飲品都有好多款!! OOHA水/ 台灣飲品/ 仲有幾款自家製茶, 白桃烏龍/ 桂花烏龍/ 洛神花烏龍🤩 全部都無糖🙆🏻‍♀️ 仲有得加錢叫春陽茶事嘅飲品🥳.終於嚟到甜品環節!! 我
120分鐘 牛御品 set $339
終於嚟到甜品環節!! 我最期待就係佢地嘅任食甜品!!!!! 因為有任食台灣甜品放題店真係唔多🥲 好多都係得一碗/ 一杯雪糕🥲🥲 超級難得佢地有任食芋圓😭 仙草凍/ 愛玉/ 西米/ 小丸子🍡/ 寒天/ 水晶球😍😍 仲要樣樣都好食的!!!!😭 芋圓有芋圓味的! 真係超感動🥲🥲 我食咗兩大碗😂😂
Overall 真係性價比超高! 如果諗唔到想食咩, 又想放題嘅話, 我應該會成日嚟🙈!!
P.S. 仲送咗兩隻飽魚!! 好食!! Texture好爽口😚
📍牛品台式火鍋
尖沙咀樂道32-34號1樓
2022-10-12 161 瀏覽
秋意濃濃🍂 好想食打邊爐😂所以就同男閨密去牛品🥩食返個「𝟵𝟬分鐘午市吃到飽套餐」‼️除咗提供午市套餐,仲可以享用牛極品火鍋~🥩火鍋套餐:牛極品𝗵𝗸𝗱$𝟮𝟭𝟵 / 牛御品𝗵𝗸𝗱$𝟮𝟲𝟵 (𝗠𝟵和牛) ⏰ 12:00 - 15:00入座 (午市套餐用餐時間𝟵𝟬分鐘/ 晚市𝟭𝟮𝟬分鐘)今次我哋揀咗 #牛極品 任食鴛鴦鍋+𝗵𝗸𝗱$𝟱𝟬 (麻辣+養生)美國頂級肩胛牛肉 安格斯牛板腱精選美國牛胸腹牛舌片西班牙栗子豬梅肉、豬五花紐西蘭羊肉卷花雕酒雞件 飲品種類都好多凍飲🥤無糖系列:有洛神花茶、白土烏龍;台灣直送就有蘋果紅茶、燒仙草爽、蘋果西打、菊花綠茶、荔枝烏龍茶、錫蘭檸檬茶、薑母茶;熱飲☕️ 台灣紅茶、台灣烏龍茶✨自助食物區✨有香菇貢丸、櫻花蝦片、黃金魚蛋、冬瓜肉、南瓜、甜不辣、a菜、高麗菜、黑椒牛丸、海膽包、蟹子包、台灣百頁豆腐、鮮冬菇、金菇、唐生菜、娃娃菜、白菜仔、菠菜、新鮮蕃茄、蜂巢凍豆腐、包仔豆腐、白蘿蔔、粟米🌽 新竹米粉、烏冬、王子麵、響鈴另外有米飯🍚台灣9號米、肉燥、滷豬手(豬手只限晚市‼️聽講超正)#養生鍋 係好多人蔘蘇好濃郁蔘味,鍋裡既雞味好濃郁,另一邊 #麻辣鍋 越滾越麻,越辣! 鍋

美國頂級肩胛牛肉
安格斯牛板腱
精選美國牛胸腹
牛舌片
西班牙栗子豬梅肉、豬五花
紐西蘭羊肉卷
花雕酒雞件

✨自助食物區✨

#養生鍋 係好多人蔘蘇好濃郁蔘味,鍋裡既雞味好濃郁,另一邊 #麻辣鍋 越滾越麻,越辣! 鍋裡既鴨血超級滑,中意食鴨血既朋友必試
(晚市鴨血任食)我哋2個嗜辣覺得唔洗用醬料都好👌🏼
蛋餃、響玲都好有蛋味!2款餃子都唔錯‼️

羊肉卷濃香羶味、花雕雞件必定要叫好嫰滑,超濃花雕酒香!牛類$219都較多部位選擇,呢個價錢絕對性價比高、鴨血任食;食材台灣進口,想俾貴少少可以試M9和牛(牛御品)

飲品方面:店內點春陽茶事的飲品,即可享折扣價$20一杯(原價需$30-39不等)啱晒想飲珍奶🧋既朋友仔!就算唔加錢,本身店裡提供既飲品都非常唔錯!
特別推介#冷泡茶 ~#
#無糖洛神花茶 🌺 喜歡飲洛神花嘅朋友仔一定要嗌! 酸酸甜甜好解油膩感;另一款 #桂花烏龍 🌼 男閨蜜話中意飲茶香必試

Overall嚟講係食過 #任食火鍋 嚟較中意既一間!弓我哋一致認為已經打倒其他連鎖店🤣 滿足到牛魔王 外仲有唔食牛既朋友仔都多個選擇👯‍♀️

大家不妨一試,之後又話俾我知感覺如何👌🏼
如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼~

🥩牛品台式火鍋 (尖沙咀)
🥩尖沙咀樂道32-34號1樓

2022-10-10
  • 牛極品
  • 花雕酒雞件
  • 洛神花
  • 桂花烏龍
  • 鴨血
  • 香菇貢丸
We planned to order a set lunch but found that the 60-minute hotpot lunch costs a similar price as a set lunch, so we ended up with a beef hotpot and a pork hotpot.There are around 8 kinds of broth for you to choose and the hotpot set includes unlimited vegetables and noodles, with two bottles of drink persons.The broth was unexpected good! Not a watery one and was flavourful. The quality of meat and vegetables was also above average. The place was clean and service was good. Will definitely com

The place was clean and service was good. Will definitely come back again.
2022-10-10 48 瀏覽
牛品今日收工之後約咗老婆行街,去到尖沙咀當然睇吓有咩好食呀,行過見到一間打邊爐仲可以任食芋圓當然要試吓啦上網睇,原來佢哋主打牛肉,就已經好期待啦因為鍾意食OK我點會放過呢另外餐廳都有三個唔同嘅套餐,因為肉類嘅唔同,所以佢哋價錢有分別,今次叫咗牛禦品餐試吓另外佢湯底選擇都幾多仲要湯料都係由台灣直送嘅,今次就叫咗個鴛鴦麻辣同埋養生鍋肉類就叫咗封門柳,因為食咁多個人牛肉,封門牛柳食落口牛肉味勁濃、而且肉質鮮嫩。牛肩胛肉,味道都不錯,而且爽口。頭先都好好味,整體嚟講佢哋嘅肉類係非常之高級另外配料方面都有好多唔同嘅台灣地道配料,同埋熟食小菜。特別鍾意佢哋嘅麻辣豬耳同埋鹽酥雞,非常之有台灣嘅味道甜品方邊佢哋仲有無限任食嘅芋圓,仲可以配好多唔同嘅配料例如愛肉同埋小涼粉仙草我同老婆都食得好開心,食到滿滿好高CP值性價比高,仲有鴨血任食,而且食材都台灣進口,仲有M9和牛選擇P.s 店內點春陽茶事的飲品,即可享折扣價$20一杯
牛品

P.s 店內點春陽茶事的飲品,即可享折扣價$20一杯
今次去咗食晚市放題120分鐘總共有3個選擇 我就揀咗中間價位嘅牛御品湯底就揀咗養生湯同牛肉湯呢個餐仲會送鮑魚/貢丸—一進去就發現空間感十足位同位之間唔會好近外面就有自助Bar 可以攞丸、菜、肉燥飯之類另外都可以用Qr code嗌肉類、餃、小食小食有黃金魚蛋、鹽酥雞、牛三寶、炸地瓜丸全部都熱辣辣 即叫即炸👍🏻湯底兩個都好夠味養生湯入邊會有啲雞件 適合一啲唔食辣嘅人而牛三寶嗰個湯底就好濃牛肉味食材全部都係台灣進口肉類嘅質素都幾高M9和牛一定要食 有牛味又滑而且仲有豬、雞、羊可以叫而且可以嗌一啲台式嘅餃類 例如蛋餃 高麗菜餃等等有鴨血任食 完全滿足晒大家想食鴨血嘅癮好多款式可以選擇 性價比好高另外喺店內點春陽茶事的飲品 即刻可享折扣價$20一杯(原價需$30-39不等) 食完打邊爐之後仲有芋圓任食 可以喺自助區自由選擇唔同嘅配料成件事真係超滿足 好飽啊🤣—整體來講 性價比好高 環境都舒適好適合同一班朋友打邊爐
今次去咗食晚市放題120分鐘
總共有3個選擇 我就揀咗中間價位嘅牛御品
湯底就揀咗養生湯同牛肉湯
呢個餐仲會送鮑魚/貢丸

一進去就發現空間感十足
位同位之間唔會好近

外面就有自助Bar 可以攞丸、菜、肉燥飯之類
另外都可以用Qr code嗌肉類、餃、小食
小食有黃金魚蛋、鹽酥雞、牛三寶、炸地瓜丸
全部都熱辣辣 即叫即炸👍🏻

湯底兩個都好夠味
養生湯入邊會有啲雞件 適合一啲唔食辣嘅人
而牛三寶嗰個湯底就好濃牛肉味

食材全部都係台灣進口
肉類嘅質素都幾高
M9和牛一定要食 有牛味又滑
而且仲有豬、雞、羊可以叫
而且可以嗌一啲台式嘅餃類 例如蛋餃 高麗菜餃等等

成件事真係超滿足 好飽啊🤣

整體來講 性價比好高 環境都舒適
好適合同一班朋友打邊爐
2022-10-03 95 瀏覽
又係晚上同家人揾任食打邊爐既時候,今次揾黎尖沙咀既牛品一去到門口,已經成個Anson LO 紙牌檔係度梗係sell任飲OOHA不過佢sell 減肥飲品,好飽肚,因住中伏今次叫左佢$299 個plan, 假日要加錢,另外佢兩個鍋又加$40,埋單要$333/ 人今次叫左兩個鍋,分別係元氣養生鍋同沙爹海鮮鍋,無咩特別,但海鮮就好少,要另叫,不過懷疑係佢,令我食完後缺水,之後飲左1.5L水佢台灣小食好多款,味道唔錯,搞到食唔到太多火鍋佢可以自取飲品,丸,菜,選擇都多最特別係個甜品,有愛玉,寒天,紫米等選擇
又係晚上同家人揾任食打邊爐既時候,今次揾黎尖沙咀既牛品

一去到門口,已經成個Anson LO 紙牌檔係度
梗係sell任飲OOHA
不過佢sell 減肥飲品,好飽肚,因住中伏

佢台灣小食好多款,味道唔錯,搞到食唔到太多火鍋

佢可以自取飲品,丸,菜,選擇都多
最特別係個甜品,有愛玉,寒天,紫米等選擇
沙爹海鮮湯底
元氣養生鍋
2022-09-30 225 瀏覽
失望,極少野食,性價比低要200字才能給予評價,此機制真的要改善下食物選擇十分少,電話落單應該免費食物約有廿幾款,種類十分少,午市比晚市又少幾款食品,所以午市套餐十分揾笨,唔好以為平過晚市會抵死D,其實將貨就價。價錢收費不算平,原以為openrice有優惠平了數十元好著數,點知著數只是幻象,你花費少左,食物種類亦相對少,嚴格上食品種類不合乎正常台式吃到飽要求,但價錢就收足顧客,價錢還比正常台式吃到飽餐廳收費為高。餐廳服務尚算可接受,雖然大部分店員都木無表情,好機械化,但對顧客言語是禮貌昀。總結:食午市請三思,性價比低不會再試,跟同類火煱相比差太遠,牛X人好太多......聽聞重要說話講三次,希望今次講一次大家會明。
失望,極少野食,性價比低
要200字才能給予評價,此機制真的要改善下

聽聞重要說話講三次,希望今次講一次大家會明。
2022-09-30 79 瀏覽
牛品📍尖沙咀樂道32-34號1樓今日同老公去試左個台式火鍋好推薦比大家❤️❤️一入到門口就勁心心眼😂😂😂😂係自助式台式甜品區😻😻無限台式芋圓同埋珍珠仲有各種唔同嘅配料自助配搭😼我己經做好留肚既準備啦😂😂😂😂牛御品既用餐時間為120分鐘👍時間都好充裕😎可以比我是晒全場嘅野😏😏我哋揀咗個雙拼鍋:養生同酸菜白肉鍋個人推薦養生鍋❤️口感清甜,好多鮮雞肉🤤另外仲有多款台式小食最令我味蕾難忘既一定係鴨血出面買鴨血都唔平10幾片已經80幾蚊而家一個價錢可以任食鴨血仲要鴨血質素超優質 醬汁味道濃稠麻辣口味 超級鐘意😻😻😻佢地所有食材都由台灣進口😆我地個餐包左海鮮拼盤🤤真係好新鮮 飽魚都特別爽口彈牙🫣無限refill 青口同蝦🤐🤐🤐我仲自製左台式肉燥飯😏😏店內仲有和牛 但係我地唔食牛就未有機會品嘗啦😂最黎我食左一大碗甜品 真係100分既滿足❤️店食仲有好多飲品提供,如果你想飲台式飲品可以於店內order春陽茶事既飲品😼可以折扣價$20一杯購買😼原價需$30-39 以上架🤐店內環境舒適,店員服務態度都好好一定會再幫襯!#hkfoodie #hongkong #尖沙咀 #牛品 #尖沙咀美食 #火鍋 #美食 #食好西
牛品

牛御品既用餐時間為120分鐘👍
時間都好充裕😎可以比我是晒全場嘅野😏😏
我哋揀咗個雙拼鍋:養生同酸菜白肉鍋
個人推薦養生鍋❤️
口感清甜,好多鮮雞肉🤤

另外仲有多款台式小食

無限refill 青口同蝦🤐🤐🤐

我仲自製左台式肉燥飯😏😏

店內仲有和牛 但係我地唔食牛就未有機會品嘗啦😂

最黎我食左一大碗甜品 真係100分既滿足❤️

店食仲有好多飲品提供,如果你想飲台式飲品

可以於店內order春陽茶事既飲品😼
可以折扣價$20一杯購買😼
原價需$30-39 以上架🤐

店內環境舒適,店員服務態度都好好
一定會再幫襯!

#hkfoodie #hongkong #尖沙咀 #牛品 #尖沙咀美食 #火鍋 #美食 #食好西 #威威為食仔 #威威要還債
2022-09-13
2022-09-29 54 瀏覽
係尖沙咀中午想食野慢慢食慢慢傾!餐廳裝潢非常闊落,坐得都舒服,原來除左午市除左套餐仲有牛肉火鍋!咁就試一試90分鐘吃到飽既打邊爐套餐!我地嗌左牛極品套餐,因肩鉀肉及牛板腱等都可以仼嗌!用手機自助點餐湯底選了鴛鴦鍋,一次過滿足兩個願望,2款湯底都好,元氣養生鍋勁重人參味,感覺好滋補!同埋秘製麻辣鍋小辣,入面已經有好多鴨血,鴨血仲可以仼食!可以點到d台灣小食,我地我第一次覺得鹽酥雞係最好食,卜卜脆!牛肉來講都算新鮮,上枱仲係有光澤,我見到仲可以加錢食M9和牛😆食材都唔錯!聽店員講係台灣進口既食材,仲有無糖茶同其喺飲品仼飲,最重要係有我中意既王子麵😍性價比好高

唔駛等0+0,放工即刻飛咗去台灣一轉啦😎作為牛魔王嘅我~可以食到咁高質嘅台式吃到飽火鍋真係超開心🥳無限任食油脂感十足又滑身嘅澳洲M9肩胛肉🤩夠晒腍嘅頂級美國肩胛肉🤩相對有爽脆嘅安格斯牛板腱🤩牛肉味極濃嘅美國封門柳🤩湯底揀咗餐廳名命名嘅牛品一品鍋😇完完全全就係台式牛肉麵嘅湯底😉入邊仲有好多嚿炆到好腍嘅牛肚架🤤好惹味~推介俾重口味人士😈另外嘅一個湯底揀咗元氣養生鍋!入邊有棗、杞子、人蔘、仲有啲雞件😎淡淡嘅藥材味超滋補💓台式吃到飽,當然唔少得台式小食🤤唔講唔知以為去咗夜市🤣全部嘢都好高質啊☺️有炆到好入味嘅牛肉滷味、豬耳滷味!仲有鹽酥味十足嘅香脆鹽酥雞、炸花枝丸、炸地瓜丸、台式香腸💕每人仲送咗一隻都幾大隻嘅鮑魚另外仲可以任叫好鮮甜嘅蜆、好爽口彈牙嘅蝦🍤出邊仲有大量新鮮蔬菜,其中有兩款台灣特有嘅心內美同水蓮菜各種台灣直送嘅火鍋丸類、唔少得仲有王子麵😆飲品方面有烏龍白桃冷泡茶、洛神花茶可以任飲!仲有其他汽水同果汁架😚最後食埋個雲呢拿味MOVENPICK雪糕😛呢餐真係食到好爽呀😄牛品台式火鍋 (尖沙咀)尖沙咀樂道32-34號1樓
唔駛等0+0,放工即刻飛咗去台灣一轉啦😎

湯底揀咗餐廳名命名嘅牛品一品鍋😇
完完全全就係台式牛肉麵嘅湯底😉
入邊仲有好多嚿炆到好腍嘅牛肚架🤤
好惹味~推介俾重口味人士😈
另外嘅一個湯底揀咗元氣養生鍋!
入邊有棗、杞子、人蔘、仲有啲雞件😎
淡淡嘅藥材味超滋補💓

台式吃到飽,當然唔少得台式小食🤤

唔講唔知以為去咗夜市🤣全部嘢都好高質啊☺️
有炆到好入味嘅牛肉滷味、豬耳滷味!
仲有鹽酥味十足嘅香脆鹽酥雞、炸花枝丸、炸地瓜丸、台式香腸💕

每人仲送咗一隻都幾大隻嘅鮑魚

另外仲可以任叫好鮮甜嘅蜆、好爽口彈牙嘅蝦🍤

出邊仲有大量新鮮蔬菜,其中有兩款台灣特有嘅心內美同水蓮菜

各種台灣直送嘅火鍋丸類、唔少得仲有王子麵😆

牛品台式火鍋 (尖沙咀)
尖沙咀樂道32-34號1樓
  • 元氣養生鍋
  • 烏龍白桃茶
  • 洛神花茶
2022-09-27 1240 瀏覽
天氣稍微轉涼,我和朋友已急不及待去打邊爐了。朋友搵到尖沙咀有間性價比很高的台式火鍋店,於是我們今天就去試吓。120分鐘吃到飽套餐任食套餐有三種選擇,幾經選擇下當然要揀食物款式比較多嘅牛御品啦!更重要係仲有鮑魚送添!湯底湯底選擇左鴛鴦湯底,一個係元氣養生鍋,另一個係沙茶海鮮鍋。兩個湯底都甚為足料,元氣養生鍋人蔘味香濃,而沙茶海鮮鍋味道濃郁,配搭牛肉食簡直一絕!澳洲M9和牛肩胛肉揀呢個餐絕對係為咗澳洲出產嘅M9和牛!其纖維細膩肉質多汁,稍有口感,肉香味十足!花雕酒雞件雞件好入味,食到酒香,而且期肉質鮮嫩幼滑,同元氣養生鍋湯底好夾!蜆蜆係必定追加嘅Item! 唔單止新鮮,而且味道仲好清甜!西班牙栗飼豬梅肉、豬五花其實打邊爐,有陣時我都好鍾意食豬,豬梅肉肉質夠腍,柔軟嫩滑,脂肪分佈適中。而豬五花脂肪較多,肥美腍滑。 兩款豬肉我都好鍾意!另外店舖嘅食材由台灣進口,鴨血、蔬菜、肉丸飲品等任食任飲!果然性價比真的很高呢!

120分鐘吃到飽套餐

湯底

澳洲M9和牛肩胛肉

花雕酒雞件

蜆係必定追加嘅Item! 唔單止新鮮,而且味道仲好清甜!

西班牙栗飼豬梅肉、豬五花

• 澳洲M9和牛肩胛肉
2022-09-25 71 瀏覽
近來真係好多精彩的電影,很多都是很吸引的,放假約了朋友在 尖沙咀I square睇戲,地點真的很方便。朋友預早book了枱,睇完戲可以吃台式火鍋。真的很期待,朋友大力推薦,是任食M9和牛😀😀,完全無限制叫幾多都得。餐廳環境好闊落,抽風系統也很好,自助區超多飲品選擇,最鍾意鳳梨烏龍茶個荔枝烏龍茶,味道不太甜而果味突出,另外自家制冷泡茶也是消膩的好選擇。肉類和海鮮,以及台灣即製熟食,直接用手機QR code點餐,十分方便,我們瘋狂地點了很多M9和牛,肉質真的不錯,顏色鮮艷而且雪花分佈平均,牛肉味道濃郁,質感軟嫩,性價比真的很高。自助區可以任取新鮮蔬菜,和雜錦丸類,很多也是台灣直送,,店員的增添速度也很快,所以不會擔心取不到。熟食也很豐富,鹵水牛三寶 +台灣小香腸 +椒鹽蝦+ 炸魚皮 +台灣直送的麻辣鴨血。平時吃台式火鍋,鴨血都是單點的,這裡也是沒有限制,任點任吃,正!!新推出自助甜品區,台式三色芋圓、 燒仙草 、愛玉凍,可以隨自己喜歡的配搭調配,花奶、鮮牛奶、糖漿發揮自己創意調配味道。

2022-09-24 1075 瀏覽
今日約咗朋友出開嚟尖沙咀happy hour,喺happy之前嘅填飽個肚先。揀咗呢間台式火鍋任食,因為朋友唔係好食辣,所以湯底揀咗鴛鴦湯底,滿足大家嘅需求。台式麻辣火鍋就必須係有鴨血,而佢呢一個份量都幾多,不過就算唔夠都可以喺熟食嗰度加落去。另一邊係養生鍋,佢啲雞都幾滑,而且有陣陣參鬚味,我自己就幾鍾意。叫牛品就梗係轉食牛架啦,佢呢度真係乜牛都有。除咗出邊一般會食到嘅牛板健,封門柳之後,佢仲有M9牛肩肉,真係牛味好出同好林。另外佢呢度除咗牛之外都有紐西蘭羊肉同西班牙豬梅肉,佢呢個羊肉真係好好味,因為唔會太騷,而豬肉都幾香,有口感。海鮮款式佢唔係太多,不過就勝在夠新鮮。其中我哋叫咗呢個餐就送咗兩隻鮑魚,睇到佢哋洗得好乾淨添。啲蝦都真係好新鮮彈牙,我自己都食咗好多隻。呢度仲有台灣直送嘅墨魚漿,佢個墨魚漿都幾彈牙,仲要有粒粒墨魚肉添。呢度除咗有台灣嘅水蓮同埋紅心蘿蔔食之外,仲有一款好特別嘅芽菜,真係超級粗。食落去個口感好得意,同埋味道都同普通芽菜唔同,佢係偏甜嘅。呢度除咗火鍋料之外仲有一啲熟食,其中佢個滷水豬手真係好出色,因為真係好林,膠原滿滿嘅感覺。呢度最正嘅係佢有一個自助嘅甜品區,全部都

啲蝦都真係好新鮮彈牙,我自己都食咗好多隻。

呢度最正嘅係佢有一個自助嘅甜品區,全部都係一啲台式嘅甜品配料,你可以自己自製一碗啱自己口味嘅甜品

我自己就揀咗檸檬愛玉,仙草,西米露同埋紅豆,佢仲有好多芋圓俾你揀㗎,今晚真係好滿足。
2022-09-20