放假去咗尖沙咀行街,行街前先搵間餐廳醫醫肚,由於我未食早餐好鬼肚餓,所以搵咗間火鍋吃到飽。呢度開業都差唔多有一年,餐廳嘅用餐環境以及洗手間都給我有一種剛開業一個禮拜新餐廳的感覺,非常乾淨。座位與座位之間好寬敞,唔會有逼夾嘅感覺,坐得舒服;餐廳一直播放著華語歌曲,完全係我平時聽嘅歌List,在這裡吃台式火鍋好似瞬間返咗去台灣嘅感覺。😂😂自助區方面有▪️醬料區 - 醬料選擇多,必試沙茶醬。▪️自助食物 - 台梗九號米、肉燥、滷豬手。▪️台灣直送 - 有蔬菜類、丸類、菇菌類、王子麵、響鈴。▪️台灣直送 - 台灣紅茶(熱)、台灣烏龍茶(熱)。▪️台灣直送(甜品) - 芋圓、仙草凍、綠茶愛玉、紅豆、小圓子、西米、紫米、海藻水晶珠、寒天。▪️冰凍飲料 - 有冷泡茶、蘋果西打、無糖飲品、燒仙草爽、汽水。🐮我地揀咗牛極品午市吃到飽套餐 $218,限時90分鐘。📱餐廳都係用「QR CODE」落單,上菜速度都幾快,呢度嘅湯料都係台灣直送。▪️牛品秘製麻辣鍋我地點咗小辣,香、辛、麻都有。湯底唔會好鹹,裡面有麻辣鴨血係度,但如果可以再Refill 會更好。▪️元氣養生鍋 不得不讚呢個鍋,用咗好多花旗蔘,蔘湯味道非常濃烈,放咗

自助區方面有
▪️醬料區 - 醬料選擇多,必試沙茶醬。
▪️自助食物 - 台梗九號米、肉燥、滷豬手。
▪️台灣直送 - 有蔬菜類、丸類、菇菌類、王子麵、響鈴。
▪️台灣直送 - 台灣紅茶(熱)、台灣烏龍茶(熱)。

🐮我地揀咗牛極品午市吃到飽套餐 $218,限時90分鐘。

▪️牛品秘製麻辣鍋
我地點咗小辣,香、辛、麻都有。
▪️元氣養生鍋
不得不讚呢個鍋,用咗好多花旗蔘,蔘湯味道非常濃烈,放咗娃娃菜落去,掛晒花旗蔘湯汁,勁入味。

唔知係咪我中午去食嘅關係,食物種類選擇唔算多。

▪️小食
鹽酥雞、炸地瓜丸、甜不辣、滷水豬耳、炸午餐肉。

▪️餃子
阿在伯高麗菜豬肉水餃、阿在伯韭菜豬肉水餃、燕餃,蛋餃。

▪️肉類
美國頂級肩胛肉、安格斯牛板鍵、西班牙栗飼豬梅肉、紐西蘭羊卷肉、花雕酒雞件、西班牙粟飼豬五花、精選美國牛胸腹、牛舌片。台灣人食火鍋係點沙茶醬,唔係我地用豉油。今次食台式火鍋我都有入鄉隨俗,配搭牛肉一食真係唔錯喎。

嫌唔夠飽,冇米到肚,可以食返碗滷肉飯。

最後,食埋個台式甜品,我揀咗我最愛嘅芋圓、仙草、綠茶愛玉,食埋已經飽晒。

總結:食物方面質素都OK,如果鴨血可以任點就好;湯底十分出色;用餐環境乾淨舒適,坐得都幾舒服。
2022-10-26
午餐
今日係尖沙咀拍完野就黎搵野食啦!係樂道到見到呢間台式火鍋,午市都有放題食,而且價錢唔算貴~所以決定同朋友一齊入去食!呢度既格局幾特別~裝飾新淨~食材擺位都好鮮明,仲有台式小食可以叫,有鹽酥雞/滷肉飯/炸地瓜球! 湯底可選鴛鴦湯底自選兩款唔同既湯底,我地選左聽落好養生既人蔘雞湯同牛品一品鍋湯~我地選左牛極品呢個級別!午市食90分鐘😋有美國頂級牛肩胛肉,好大塊好腍~雪花分佈都好靚!之後仲有安格斯牛板鍵~都係好好食,牛肉質素幾高級,手機掃code 落單,好方便! 食物bar果邊有火鍋醬料可以自己調配~另外仲有滷肉飯可以自己𢳂!凍櫃既食材好整齊仲有冷煙霧散發出嚟~保持食材新鮮,店員話全部食材都係台灣進口,唔怪得啲貢丸咁好食! 仲有鴨血任食~!手機Menu入面都有啲要額外加錢既食材見到有M9和牛可以點~不過今次冇食到~下次再試吓先! 飲品方面有佢地自家製嘅杯裝鮮烏龍茶~同埋可以用優惠既價錢20$買隔離舖既春陽茶事台式飲品! 食到最後食埋佢地既芋圓甜品! 有好多配料俾你選擇!個芋圓都好好食呀🥰整體上呢間台式火鍋店性價比幾高! 環境又坐得舒服~ 係可以再黎食既!
今日係尖沙咀拍完野就黎搵野食啦!

呢度既格局幾特別~裝飾新淨~

我地選左牛極品呢個級別!午市食90分鐘😋

食物bar果邊有火鍋醬料可以自己調配~
仲有鴨血任食~!

-牛品台式火鍋🥢上星期某日同台灣朋友去買春陽茶事話一定要同我試下間店樓上既台式火鍋 見而家天氣轉凍又好耐冇食 就去試下呢個以食材為台灣進口做主打既放題🥢牛御品120mins 吃到飽套餐 ($339/pp)🧉湯底 - 鴛鴦鍋(+$50)一共有10款湯底 揀左較為養生同台味啲+ 元氣養生湯鍋 非常足料 有蟲草花 藥膳同雞肉 好香 又唔怕好重藥材味 都幾好飲~+ 酸菜白肉湯鍋 白肉係五花肉片 唔會太酸 好香 肉質爽口🥩 澳洲M9和牛肩胛肉🥩 頂級美國肩胛肉 2款都係薄切大片 肉質好好 落鍋即熟 🥩安格斯一口牛 - 好厚實 牛味濃🥩西班牙穀飼豬個人認為五花肉同酸菜湯底好夾 肉質爽口🦪送新鮮活鮑魚 - 好新鮮 肉質爽甜🥣芋圓甜品區選擇性多 可以一次過食曬所有料 重點係有芋圓任食好豐富呢 湯未滾起就已經食左一碗~🍚肉燥飯 - 肉燥任裝 個味道好有係台灣食到果隻味道😍🥢台灣丸類 + 菜品選擇多又高質 麻吉燒好q彈 香菇貢丸不錯仲有蘭花干 水蓮花好有台灣特色🥢台灣小吃炸地瓜丸外脆內軟 台灣朋友讚到停唔到口鹹酥雞外脆內軟 如果有埋椒鹽粉就滿分🥤飲品蘋果西打 - 估唔到台灣先有既飲品 呢度都有桂花烏龍茶
牛品台式火鍋🥢

上星期某日同台灣朋友去買春陽茶事
話一定要同我試下間店樓上既台式火鍋
見而家天氣轉凍又好耐冇食
就去試下呢個以食材為台灣進口做主打既放題

🥢牛御品120mins 吃到飽套餐 ($339/pp)

🧉湯底 - 鴛鴦鍋(+$50)
一共有10款湯底 揀左較為養生同台味啲
+ 元氣養生湯鍋
非常足料 有蟲草花 藥膳同雞肉
好香 又唔怕好重藥材味 都幾好飲~
+ 酸菜白肉湯鍋

個人認為五花肉同酸菜湯底好夾 肉質爽口
🦪送新鮮活鮑魚 - 好新鮮 肉質爽甜

🥣芋圓甜品
選擇性多 可以一次過食曬所有料 重點係有芋圓任食
好豐富呢 湯未滾起就已經食左一碗~

🍚肉燥飯 - 肉燥任裝

鹹酥雞外脆內軟 如果有埋椒鹽粉就滿分

🥤飲品
蘋果西打 - 估唔到台灣先有既飲品 呢度都有
桂花烏龍茶 蜜桃烏龍茶 - 無糖清爽
岩晒打邊爐飲又可以解膩~

🔊留意番 而家只要係店內點春陽茶事的飲品
即可享折扣價$20一杯(原價需$30-39不等)

整體黎講 真係幾有驚喜 性價比高 重點係有鴨血任食添
2022-10-20
2022-10-28 347 瀏覽
話說今日經開尖沙咀,突然之間好想打邊爐,於是求其搵間來個快打。搵到呢間牛品係左近,於是膽粗粗上去試下。初初見要上一層樓梯感覺上面應該坐得唔太舒服。但原來上面地方好寬敞,枱同枱之間好闊落。地方非常整潔,而且不只提供午市套餐,仲有牛極品火鍋。性價比高,鴨血任食,食材台灣進口,有M9和牛。另外,點春陽茶事的飲品,仲可以平$20一杯。食物方面我地集中火力專攻牛肉。牛肉都有3款,質素相當唔錯。最驚喜係佢有我最愛嘅牛雜鍋。牛筋牛肚炆得非常淋同入味。配料有最緊要的凍豆腐,索湯一流。小食有鹽酥雞同豬耳,味道唔錯。台式甜品有好幾款可以自己撈,好過俾雀巢雪糕。最後想淥個麵做總結,但好太飽。所以索性以牛代麵,滿足到晚餐都skip埋。服務方面,上菜速度超快,全冇漏單。值得一提,廁所好乾淨,廁格內超級寬闊。由寶塔行到廁格門足足要行2步,試問香港地邊有廁所可以咁有空間感?整體感覺唔錯,會翻兜。

另外,點春陽茶事的飲品,仲可以平$20一杯。
食物方面我地集中火力專攻牛肉。
台式甜品有好幾款可以自己撈,好過俾雀巢雪糕。
服務方面,上菜速度超快,全冇漏單。

整體感覺唔錯,會翻兜。
3K
2022-10-27 191 瀏覽
喺isquare睇完戲,去附近搵下野食,近近地有間牛肉火鍋放題叫牛品,啱晒啦,咁肚餓就食放題啦。午市有定量火鍋同任食火鍋,仲有午市套餐可以食飯麵個啲,仲有台式飲品,好多選擇咁喎。兩點幾入場,店員告知3點last order,3點半落場,時間係有啲趕,唔理啦,一埋位即刻落單先,店內用自己wifi同qr code落,好快就有湯底同肉啦。湯底要左鰹魚昆布,清清地啱晒食肉。放題餐就要左極品牛餐$219/位,有數款牛肉同豬肉片,仲有羊肉、雞件同台式小食。牛肉片肉嫩唔肥,真係好正,其中牛肩胛同牛舌片encore最多次。另外個人覺得羊肉片都好正,好重羊味好香呀。自助區有菜、菇、響鈴、丸等,推介百頁豆腐,滾起上黎外面煙韌內邊好嫩滑,同平時食開嘅口感唔同。台式小食要左滷水豬耳、鹽酥雞、甜不辣、炸地瓜丸同午餐肉,豬耳滷得入味,唔輸比滷水店喎,炸物正常味啦,勝在即炸仲係熱㗎。飲品有唔少罐裝選擇,仲有店家冷泡茶,白桃烏龍、桂花烏龍、洛神花茶,全部無糖正呀,兩杯烏龍都好清香,洛神個人就覺得酸左啲。最後唔少得留肚食甜品,任食!係任食呀!整碗勁豐富嘅芋圓仙草先,貪心啲咩都加晒佢,好正~強烈推薦綠茶愛玉同海藻水晶,再

最後唔少得留肚食甜品,任食!係任食呀!整碗勁豐富嘅芋圓仙草先,貪心啲咩都加晒佢,好正~強烈推薦綠茶愛玉同海藻水晶,再加少少糖漿超好食。

好味好味,糖水都食左兩碗,捧住個肚走~

2022-10-24
今日食嘅呢間牛品係喺上年年尾開業,主打新鮮湯料由台灣直送,食材都係由台灣進口😜用餐時間有成120分鐘咁多😚😚有四款嘅吃到飽餐廳選擇,我地就簡左中上價格嘅「牛御品」套餐,價錢承惠「$339/位」,可以食到高質嘅澳洲M9和牛肩胛肉🤩8:30後入座更低至$319/位添呀❣️呢款套餐落單後仲會即送新鮮活鮑魚或者棒球貢丸添呀😙😙未食先拎人留哂口水啦🤤🤤🤤湯底方面仲有10個唔同味道嘅湯底可供選擇,想2隻味都試就可以加$50選擇鴛鴦鍋😚😚我地今次就簡咗元氣養生鍋同埋蕃茄濃湯鍋啦😜😜 兩個湯底都夠哂濃郁,打邊爐都可以養生🙈養生鍋入面有大量嘅雞件同埋養生嘅材料,真係好足料😌嚟得牛品就梗係直入主題品下牛先😚牛御品食到飽,馬上叫返兩碟套餐主打澳洲頂級M9和牛歎下🤩牛肩胛綿潤口感感覺奢華。連同美國肩胛肉、牛板腱、牛胸腹、封門柳同牛舌等等選擇充足😽😽😽食落果然肉質軟腍,牛味濃郁🥰🥰海鮮方面主要有青口、鮮蜆同埋虎蝦😙其中火鍋蜆肉較少見🤤整體都新鮮無沙,值得一讚👍🏻台灣火鍋配任嗌麻辣鴨血,嗜辣嘅就緊記唔好錯過🥳🥳而其他台灣直送配料質素高,取用區域闊落企理🥺凍櫃仲配有風閘,鮮度保存大大加分✌🏻食到最後,突然見到原來有得

食到最後,突然見到原來有得任食自助糖水,多款糖水配料可以自由配搭,有芋圓、紅豆、小丸子、西米、涼粉、水晶珠等等🤤🤤平時食一碗糖水都要30幾40蚊🙈呢到任食唔嬲,仲可以自由揀選配料,鍾意食幾多就幾多😆😆質素仲同出面嘅甜品舖都差唔多,芋圓同小丸子夠哂Q彈🥺好有嚼勁😙😙
2022-10-21 533 瀏覽
超推介台式火鍋,近年我最喜愛火鍋店頭5位之餐廳!不知道是否日日都full booking要排隊呢,記得來食要book台!!環境非常乾淨,無論碗碗碟碟,還是外面的醬料區,自助食物,加上食物質素和款式很有驚喜,食材台灣進口,性價比極高,食材新鮮又有自己餐廳的獨特性,真的很滿意,很久無食一頓飯食得如此快樂。人均:$356.5.選了牛御品套餐鴛鴦湯底:養生鍋+牛品秘製麻辣鍋(需加$50)入去前要選定套餐所送的鮑魚或棒球貢丸,我們要貢丸,因為好少地方可以食到,之前食都是奶奶買比我們食!.湯底平時最愛麻辣,夠香夠麻,今晚養生鍋是我最愛的愛,滿滿湯料,湯滾先飲一口,哇了一聲,好足料有味,食到尾都仲有味!.所選套餐主打澳洲M9和牛肩胛肉外,還有美國肩胛肉,牛板腱,牛胸腹,封門柳,牛舌片,安格斯一口牛,豬兩款肉,羊肉和醉雞....全部肉叫了一轉,之後主打食M9,入口即化,在今晚的牛肉中,油脂雪花分布最均勻,肉香味又十足,超正!一口牛好有口感和奢華感!.實在太多選擇和款式,app落單主要是肉類、海鮮(青口和蝦好大隻)、丸類、台式小食(炸地瓜丸好好食)、自費飲品等等,其他外面有飲品區(桂花烏龍👍🏻),台灣直

人均:$356.5
選了牛御品套餐
鴛鴦湯底:養生鍋+牛品秘製麻辣鍋(需加$50)
實在太多選擇和款式,app落單主要是肉類、海鮮(青口和蝦好大隻)、丸類、台式小食(炸地瓜丸好好食)、自費飲品等等,其他外面有飲品區(桂花烏龍👍🏻),台灣直送,一些蔬菜和麵類,還有肉燥飯!有王子麵,即刻拎一包,還有老油條,花生芽,苦瓜,包仔豆腐,心內美都是頗特別的食材!
驚喜鴨血任食,麻辣鍋裡面已經有鴨血,但是記得要另叫,因為不同味道,叫了兩轉,坐我對面在台灣住了一年的男人都讚好🤣
台面有張牌說點春陽茶事的飲品,可以$20一杯,另外還可以自費叫啤酒。
最後食到尾千萬記得要去甜品區,芋圓仙草,一共九款任食,有鮮奶,糖漿,花奶讓你調配,來回兩轉不可少!
當食完甜品感覺舒服不少,再食多少少菜,本來好想好想食滷肉飯,但真的full了,下次回頭食🤤
2022-10-20
  • 棒球貢丸
  • M9和牛
  • 甜品區
  • 鴨血
  • 花生芽
2022-10-21 80 瀏覽
我哋真係好鍾意食火鍋今日又帶咗大小姐去食午市火鍋放題啦又去咗位於尖沙咀嘅牛品台式火鍋好難得人少少可以食得好舒服呢度嘅午市火鍋放題套餐價錢好優惠60分鐘午市定量套餐由$68起想食好啲仲可以揀90分鐘吃到飽添今次我哋就揀咗60分鐘定量套餐有西班牙栗飼豬梅肉仲有精選美國牛胸腹雖然價錢平但係食物質素都唔差㗎除咗本身套餐入邊嘅肉類之外其他蔬菜同埋丸類可以於自助區自取飲品方面每位包兩支嘢飲除咗汽水之外仲有健康茶飲天氣開始轉凍大家應該都會經常食火鍋㗎喇下次不妨去試吓啦
我哋真係好鍾意食火鍋

天氣開始轉凍
大家應該都會經常食火鍋㗎喇
下次不妨去試吓啦
2022-10-20 89 瀏覽
有靚靚牛肉放題,更加有多款小食!💕哩一間店嘅牛肉真係上得好足,而且服務態度好,waitress成日都會行過嚟👍幫你收碟。🥘環境坐得冇咁擠迫,自然會食得暢快啲✨牛肉一定係必叫,🤓我哋試咗好多款,最鍾意嘅都係🐮澳洲和牛。入口好香嘅牛肉味,用嚟打邊爐就最正🥩另外值得一提🍧佢哋嘅甜品自助區,因為有多款嘅配料可以俾你自己加,🍮我最鍾意煙韌嘅芋圓同埋小丸子。仲有好滑溜嘅西米露。食完邊爐之後,🧊再自己整一個甜品,都好正。

2022-10-19 120 瀏覽
尖沙咀返工多年,食過好多間午市火鍋set,早前係街見到人有派傳單,發現有新開既火鍋店,今日就同同事食午市,食完之後十分失望。首先上到樓上,發現一枱客人都無,都覺得有啲奇怪(以前哩個鋪位係牛X 12點已經好多人),因為Lunch只有一小時,叫左個60分鐘套餐,包每人兩杯飲品,當時侍應表示15分鐘前會提示客人及先埋定單。安排入座後就開始出去拎野食,四個人只有一個細碗去自助火鍋配料區拎野食,食物種類唔太多,不過比較驚喜既係有甜不辣同櫻花蝦片,醬油區方面,配料都算多,唯一失望既係無麻醬,另外可能因為12點先岩岩開門,豉油樽連一滴豉油都無,叫員工幫忙但員工完全無反應。。。拎完野食返去坐低連火鍋煲都未拎到出黎。覺得服務效率有點慢。食食下侍應就突然同我地講已經夠左60分鐘需要要立刻俾錢及即時離座。侍應完全無係15分鐘前通知我地,而且當時我同同事仲差一碟牛未食。我地見當時空位較多,就諗住快快手食埋佢,但侍應不斷係我地身邊轉黎轉去 多次叫我們要即時離座。我當時只是覺得 既然無其他客人等位,其實係唔係可以寬容一下呢?另外因為套餐包兩杯飲品,同事同我都未飲完所以就打算拎返公司慢慢飲。結果 外面中年女收銀態度

另外因為套餐包兩杯飲品,同事同我都未飲完所以就打算拎返公司慢慢飲。結果 外面中年女收銀態度十分惡劣 咁問我地係咪拎左飲品,我就同返佢講 每人包兩杯飲品。佢同我地講 放題係要係店鋪內食哂飲哂啲野 仲話入座時已經同我地講左唔可以外帶。但我地套餐本來就只包兩杯飲品,又何來放題任飲呢? 而且入座時我地問過店只是否免費任飲,當時員工都明確表示只免費包兩杯飲品,咁我就唔明白既然唔係任飲點解我套餐入面包既飲品唔可以拎走?

價錢:同其他店舖差唔多
食物:不算差 但種類唔多(可能因為午市套餐)
環境:無特別
服務態度:差 全部都無笑容 好似未訓醒 個個都好似唔識出聲
效率:其中一個女員工比較勤力加湯

總結:無其他人講既CP 值咁高 服務態度實在太差 就算晚市有甜品 都唔會想再試
真係唔怪得 明明同一鋪位 都係食火鍋 但比起以前少左咁多客人😅
2022-10-19 428 瀏覽
原本係open rice見有200幾個like,又係公司附近,就諗住開開心心去食火鍋,其實尖沙咀區都有好多間不同既火鍋,而都試左好多間,但今次真係一次好差既火鍋體驗。平時午市火鍋都係任飲,但原來佢只係可以飲兩罐,已經覺得好奇怪,出面拎既火鍋料唔太多,但都有啲特色嘅好似甜不辣,王子麵拎,但很奇怪沒有甜品,如雪糕…同埋唔知係唔係剛開門,豉油又無,叫人加又無人加,湯底其實一般。但有啲員工收盤同加湯都算快。最大問題係差不多食飽,平時放題都會15分鐘前通知你重有15分鐘就要走,但居然係臨尾要比錢先通知,最慘都未食完,重要個員工係咁望住,逼你走咁,搞到食都未食完就趕住走咁,唔怪之得午市得咁少人食隊都唔洗排,真係食一次就夠。

2022-10-19
未食過呢間,諗住食下,點知尖沙咀食過咁多間火鍋,呢間唯一令我好失望。首先,4個人只可以一個湯底,鴛鴦湯底要加+50蚊,都算啦,我哋覺得無所謂。但4個人只可以有一個細盤出去拎嘢,一對公筷打邊爐,都算啦。出面拎鼓油,一滴都無,想叫店員加鼓油,叫過2次,喺我面前行過都唔理我….拎完嘢食番埋位,等咗好耐至有個鍋,個個店員木口木面。飲品每人只可以拎2支,雖然唔係飲品放題,但就算飲唔曬都唔可以拎走。食品品質ok,但款式太小,好耐未食過火鍋係無甜點。午巿其實無乜客人,音樂好細聲,攪到好似圖書館咁,唔敢講嘢咁大聲。雖然宣傳單張話夠鐘15分鐘前提示結帳,點知食到最後幾分鐘,突然叫我哋快啲出去賣單,食都食唔切,超趕,過1-2分鐘,店員又望住我想我快啲走。收銀姐姐又串串貢,間餐廳有好多限制,今次真係食到好無引….
食品品質ok,但款式太小,好耐未食過火鍋係無甜點。
2022-10-19 301 瀏覽
見到佢派傳單,見到60分鐘台式火鍋放題好似幾抵食,於是乎就同同事一齊去試食,入到去非常失望,午市食物選擇比同類火鍋放題選擇少!又無甜品例如雪糕之類提供,飲品更加不是放題,就算食60分鐘放題都係只包兩樽飲品,店員在夠鐘前幾分鐘先通知要埋單,想食埋唔想浪費食物,但店員不斷係你面前行嚟行去提醒,根本冇足夠時間提早通知客人預備埋單!尖沙咀區大把質素好的火鍋放題,依間實在性格比不高!應該只此一次!下次唔會再嚟!
2022-10-17 57 瀏覽
台灣火鍋牛品由屢獲殊榮嘅台灣廚師主理🤩 入面嘅食材係由台灣進口,鴨血任食,仲有M9和牛~最吸引我嘅係個甜品區,芋圓任食‼️🌟鍋底揀咗酸菜白肉拼養生鍋💕 酸菜白肉鍋入面已經有豚肉,酸酸地都幾特別🥰 養生鍋入面有雞,仲有好多養生藥材💕🌟海鮮入座就可以揀每人一隻鮑魚🤩 任食有青口、蝦及蜆✨推薦蝦滑,鮮甜爽口💕🌟肉類推薦澳洲M9肩胛肉:濃郁牛奶香,好嫩滑‼️頂級美國肩胛肉:充滿牛香,肉質比較爽口🥰其他肉類都唔錯😆🌟餃類:蛋餃及水餃都係台灣直送~充滿台灣的感覺💕🌟菜類都有好多台灣特別嘅菜💕例如清甜爽口嘅水蓮菜,心內美(類似蘿蔔),A菜及台灣白苦瓜等等🥰好多係香港少見嘅菜,好新奇😆🌟任食甜品/糖水入面啲台式甜品材料都任食,可以任意配搭😆 最推薦係綠茶愛玉及寒天💕 質素真係媲美出面嘅甜品舖‼️好想外賣帶走曬佢😆用餐時間有120分鐘,選擇都幾豐富🥰 而且好多特別嘅菜式,仲有好多台灣小食✨ 性價比真係好高👍🏻發現可以用優惠價$20叫春陽茶事👏🏻

🌟鍋底

🌟海鮮

🌟肉類

🌟餃類:蛋餃及水餃都係台灣直送~充滿台灣的感覺💕

🌟菜類

🌟任食甜品/糖水

發現可以用優惠價$20叫春陽茶事👏🏻

2022-10-17 50 瀏覽
上星期見到天氣預報話黎緊開始轉凍🥶,即刻同朋友密謀打邊爐星期四夜晚去咗 【牛品台式火鍋】 食台式任飲任食火鍋雖然天氣不似預期,但火鍋店冷氣充足,無損打邊爐雅興😁介紹返,晚市有4款價位嘅120分鐘放題套餐可以選擇,分別係【牛上品】、【牛極品】、【牛御品】同【牛殿品】(乖啦,自己睇menu,睇睇套餐包d咩~)今次試咗【牛御品】,睇中佢包羅萬有又抵食!基本上除咗日本鹿兒島A4黑毛和牛之外,咩都有得食,比【牛殿品】平200至260蚊(視乎入座時間)!湯底方面有多款選擇,揀一款係絕對唔夠喉嘅,所以升級咗做台式鴛鴦湯底。選擇困難嘅我地,喺牛品推介嘅湯底縮窄範圍中揀咗【元氣養生鍋】同【牛品秘製麻辣鍋】【元氣養生鍋】不負眾望,裡面有蟲草花同花旗參等藥材,仲加埋雞肉,湯底甜得黎又帶甘。唔理喇,湯底有【元氣】同【養生】字眼,食幾多都唔會邪惡(誤)🤪【秘製麻辣鍋】要咗微辣,啱曬想食辣但又怕太辣嘅我地。湯底裡面有鴨血,辣得黎又帶d麻,個麻度恰到好處。感覺上唔算太麻,下次可以挑戰辣d🌶️【牛御品】每人送一隻新鮮活鮑魚 呢個套餐可以任叫🇦🇺澳洲M9和牛肩胛肉,成晚瘋狂encore😍當然,我地都唔放過其他牛,可以任叫
上星期見到天氣預報話黎緊開始轉凍🥶,即刻同朋友密謀打邊爐

星期四夜晚去咗 【牛品台式火鍋】 食台式任飲任食火鍋
雖然天氣不似預期,但火鍋店冷氣充足,無損打邊爐雅興😁

【牛御品】每人送一隻新鮮活鮑魚

當然,我地都唔放過其他牛,可以任叫嘅美國頂級美國肩胛肉、安格斯牛板腱、精選美國牛胸腹、牛舌片、安格斯一口牛,通通都被我地試曬,樣樣都甘正!👍🏻
火鍋食料有好多都係🇹🇼台灣直送,例如燕餃,阿在伯高麗菜/韭菜豬肉水餃、花枝漿、深海魚柳、水蓮菜同心內美等等😁
飲品櫃有好多無糖茶品、汽水,隨便任攞。如果想飲春陽茶事手調都冇問題,可以折扣價$20享用一杯 (原價要$30-39一杯)

自助甜品區有台灣直送三色芋圓,有超多配料比你配搭,小圓子、西米、紅豆、寒天等。原本只係想過下嘴癮,估唔到又幾唔錯wor~🥹
呢家火鍋放題性價比高,小食同火鍋配料選擇多,又好食!
唔單止食物好,服務都好好,侍應好勤力幫我地加湯底、清碟
今次掛住食牛🐮,冇寵幸到羊🐑、雞🐔、豬🐷、海鮮🦐,太唔公平啦!下次有機會再黎試下,順便試埋其他小食!

【同場追加!容易比人錯過的美食】💡
每個人口味都唔同,係呢度介紹我同朋友特別推介👍🏻但同時又特別容易比人錯過嘅食物😧

麻辣鴨血必吃🦆! 唔好因為自己叫咗秘製麻辣鍋就放過佢 !  2種完全唔同食法 !
深海魚柳極度推介!🐟可憐的孩子,喺點單網冇張靚相!差D比我錯過 ! 魚味濃,肉質又嫩滑!必叫! ✅✅✅
朋友叫我一定要推介呢度嘅 #韭菜 豬肉水餃🥟,話好好味 (我唔係同道中人 如果係 #芫茜 我就有興趣試~)
2022-10-13
  • 深海魚柳