2021-11-06 44 瀏覽
放完兩個星期大假,今日復工又折返地獄🙈所以今晚同朋友食餐好,平衡一下😁呢間燒肉店坐落喺尖沙咀地點非常方便,而且嚟地鐵站只係幾分鐘路程!去到燒肉店,店內裝修別具特色,充滿日本風情嘅味道!👍👍當去日本食一餐🤩店員安排我哋坐吧枱位置,吧枱嘅特色係你可以自己燒同時有需要嘅時候師傅都會幫你燒🥳令到食物可以保持喺高水準嘅狀態👍👍值得一讚燒肉店應有盡有,各款海鮮,牛,豬,鷄,不同的部位例如雞頸肉,好有咬口值得一試!而且仲有好多唔同的內臟!想食特色燒肉,一定要試試💋我哋叫左個牛肉盛合,當中有日本和牛同美國牛肉都有👍分別有六種不同部位!明太子紫蘇豚肉卷,豚肉燒到脆身juice 配上明太子,係唔錯的配搭!白膳,燒方面比較有難度,由師傅主理!燒得皮脆魚肉又鮮甜🤤甲羅燒配上梳打餅係新鮮配搭😬蒜蓉大虎蝦蝦身爽口!鮮甜十足!回味無窮!店內仲有sake放題,而我就叫左日本啤酒配燒肉!爽!期待下次再光臨
白膳,燒方面比較有難度,由師傅主理!燒得皮脆魚肉又鮮甜🤤
甲羅燒配上梳打餅係新鮮配搭😬
蒜蓉大虎蝦蝦身爽口!鮮甜十足!回味無窮!
店內仲有sake放題,而我就叫左日本啤酒配燒肉!爽!
期待下次再光臨
2021-11-05 43 瀏覽
香港好食嘅燒肉真係唔多,其中一間高質日本燒牛肉,食完真係會令人心情大好,員工非常親切有禮,仲有啲返鄉下嘅感覺呢度嘅自助清酒販賣機,而家仲做緊$248一位任飲,一個價錢可以試好多款,啱晒我哋呢度嘅牛肉非常高質,仲有好多不同部位選擇,平均每碟都係幾十蚊,今次order左廚師發板嘅牛肉盛盒,有7款牛肉,當中3款和牛都好淋好juicy,濃濃既牛肉味,油脂分泌均勻另外牛心同牛舌我好鐘意,爽口又佈滿牛油香味炭火雞都係必試,肉質有嚼勁而不硬另外當然唔少得海鮮啦肥美嘅燒鰻魚,一口一件,外脆內軟,配埋個醬汁送飯一流甲羅燒,日式蒜蓉燒大蝦,活帆立貝等……食材新鮮,師傅又燒到剛剛好,極美味

另外牛心同牛舌我好鐘意,爽口又佈滿牛油香味
炭火雞都係必試,肉質有嚼勁而不硬
另外當然唔少得海鮮啦

肥美嘅燒鰻魚,一口一件,外脆內軟,配埋個醬汁送飯一流
  • 牛肉盛合
  • 甲羅燒
  • 虎蝦
  • 燒鰻鱺
2021-11-05 35 瀏覽
我每年開始凍都特別想食燒肉同打邊爐,燒肉黎講一直念念不忘一定係燒肉臻,好似去左日本咁第二日放假,今晚就一齊Chill下join咗SAKE放題,$248一位任飲,又真係抵喎,勁多選擇我地坐吧枱前,睇住師傅幫我地燒嘢食首先係酒盗薯仔沙律,魚腸加薯片Mix咗薯蓉,味道有少少辣好開胃螢光魷魚,燒鱈魚乾呢兩樣都好好餸酒海鮮一向都係我嘅至愛,甲羅燒香濃嘅蟹膏味,一份真係唔夠喉,必須encore日式蒜蓉燒大蝦師傅燒到半熟,加埋蒜蓉落去,蝦肉又大有彈牙活帆立貝肥美又juicy燒鰻魚無骨嘅燒鰻魚,外皮燒到脆卜卜,點埋醬汁仲正廚師發板嘅牛肉盛盒,炭火雞,各款串燒等,都可以自助燒,邊焼邊飲邊傾偈,實在太正

我地坐吧枱前,睇住師傅幫我地燒嘢食

螢光魷魚,燒鱈魚乾呢兩樣都好好餸酒

海鮮一向都係我嘅至愛,
甲羅燒

香濃嘅蟹膏味,一份真係唔夠喉,必須encore
日式蒜蓉燒大蝦

師傅燒到半熟,加埋蒜蓉落去,蝦肉又大有彈牙

肥美又juicy
燒鰻魚

無骨嘅燒鰻魚,外皮燒到脆卜卜,點埋醬汁仲正
  • 牛肉盛合
  • 燒日式魚乾
  • 活帆立貝
  • 清酒
2021-11-02 112 瀏覽
Happy Friday約朋友仔去「燒肉臻」燒高質牛慰勞一下自己😆這間位於尖沙咀的燒肉臻,地點就腳,服務殷勤,又多個同朋友聚腳的地方😎番茄蒜子沙律🍅原隻蕃茄上碟,首先顏色已經好吸引,一啖放入口中勁爆番茄汁,加少許的蒜蓉混在一起吃帶出蕃茄的鮮甜味。燒日式魚乾🐠全塊魚乾燒後剪一條條方便進食,出奇地一點也不會乾柴。日本和牛肉眼🥩差不多同塊面一樣大的和牛肉眼扒,先讓眼睛享受,肉眼雪花平均,肉質軟柔牛味濃郁,牛魔王必點👍🏻日本和牛三角胸小排🍴和牛三角入口即化,肉汁豐腴,脂香香氣在口腔内久久未散燒鰻魚🔥鰻魚肉質膠質豐富,魚皮燒得脆口,配上秘製鰻魚汁一絕了。雞胸軟骨🐥(兩串)同平時的雞軟骨口感完全不同,幾得意非常爽脆,又燒得香口,如果唔鍾意食油膩可以試吓呢個

番茄蒜子沙律🍅
燒日式魚乾🐠
全塊魚乾燒後剪一條條方便進食,出奇地一點也不會乾柴。
日本和牛肉眼🥩
日本和牛三角胸小排🍴
和牛三角入口即化,肉汁豐腴,脂香香氣在口腔内久久未散
燒鰻魚🔥
鰻魚肉質膠質豐富,魚皮燒得脆口,配上秘製鰻魚汁一絕了。
雞胸軟骨🐥(兩串)
餐前小食
番茄蒜子沙律
燒鰻魚
雞胸軟骨(兩串)

餐前小食
番茄蒜子沙律
燒鰻魚
雞胸軟骨(兩串)
2021-11-01 365 瀏覽
相約朋友到燒肉臻,近一年沒來,食物和服務依舊很滿意!我們今次點了任飲Sake, 可以在自助清酒機自己斟,亦會寫著十多款清酒的特色,很有趣!清酒配燒肉亦很配合。我們首先點了燒日式魚乾配酒,由店員負責燒,燒香後熱騰騰,很好吃。而且加上沙律醬一條接一條很惹味。甲羅燒由店員代燒烤,蟹膏鮮甜又綿密,蟹味很濃很突出,配上梳打餅啖啖蟹膏很滋味。接著,便是今晚的主角。廚師發板的牛肉盛合以階梯形容出場,分別是牛心、厚切牛舌、美國翼板、牛小排、和牛肋條、和牛背峰、和牛三角腩小排。三款和牛的牛味明顯更突出,而且更肥美,特別是三角腩小排,牛肉紋路均勻肥美,食起來牛味突出,牛肉也很嫩滑。而牛舌和牛心也不錯,都是爽口口感,很好吃。而炭火雞和燒白鱔絕對是今晚最喜歡!炭火雞充滿炭爐的香味,爐火的香氣很惹味很好吃,雞肉有嚼口和咬勁,而且雞皮也燒得十分香脆。而燒白鱔亦是一絕,白鱔燒得很香脆,而且魚肉彈性,口感很好!白鱔配上酸汁和鰻魚汁,兩者各有千秋,我更喜歡酸汁,因為可以減低魚油膩感。另外叫了明太子紫蘇葉豚肉卷,賣相已經很好看。一口食下去,豚肉卷很juicy, 而且有很多明太子,咸香十足,惹味得很。而燒雞頸也很特別,比一
相約朋友到燒肉臻,近一年沒來,食物和服務依舊很滿意!

而牛舌和牛心也不錯,都是爽口口感,很好吃。

而燒雞頸也很特別,比一般豬頸肉沒那麼膩,而且有點脆口感,外層又滑溜溜,燒過更好食。

整體來說,燒物選擇很多,店員幫忙燒得亦很好,有得食有得飲很滿意!
2021-11-01 500 瀏覽
同老公難得去二人世界,選左一間有日本FEEL 既餐廳,當去左旅行。生完後同老公講左好多次食燒肉,終於去到啦。一入到去,店員就拎左D醬過黎,介紹左一D佢地自己調既醬,有柚子胡椒,同之前去福崗食燒肉一樣。另外仲有隻蕃茄,話係點內臟,酸酸甜甜又幾開胃。雖然佢有個清酒櫃,不過我同老公都不在狀態,唔太敢叫黎飲,就叫左杯巨峰乳酸特飲,入口都幾濃,又夠冷,唔錯唔錯。同老公叫左個青蘋果沙律同燒魚乾食住先,個青蘋果沙律無咩特別,不過燒魚乾真係好驚喜,又香又脆,送酒真係一流,真係好可惜。同老公點左幾樣野食,第一樣係和牛西冷,份量比我想像中多,因為切得薄,燒一燒就食得,牛味好濃,肉質嫩滑。牛肉盛合,有好多款肉,有D部分我同老公都未食過,好驚喜,牛心同埋牛小排都真係入口即溶,雖然每個部分份量唔多,但係每樣都試到D,都係幾特別既。另外,果個豬(梅頭) 都係好好食,真係好似日本食咁樣,滿有肉汁,成個口都被豬既味充滿住。不得不提個龍蝦,佢係煮之前俾我地影張相,睇到D肉都好新鮮,之後再加埋芝士去焗,D肉好彈牙,想搶埋老公果份黎食TIM。炭火雞-一上黎係黑色既,店員講過係因為佢係用特別既煮法(好似係竹炭汁) 燒出黎以為
生完後同老公講左好多次食燒肉,終於去到啦。

炭火雞-一上黎係黑色既,店員講過係因為佢係用特別既煮法(好似係竹炭汁) 燒出黎以為好硬,但佢有一種竹炭既香味,食落都仲係好有肉汁。

最尾叫左個朱古力慕絲蛋糕同柚子雪芭,柚子雪芭將本身晚飯既油膩都一掃而光,柚子味好出,真材實料,唔係只係得冰,真係有柚子粒。朱古力蛋糕好似食緊食緊黑朱古力咁,好濃味,連唔食甜品既老公,都食左好多。為今晚做左個好好既結尾,見到都多客人叫海鮮黎燒,同老公將定下次再黎食過。
2021-10-30 447 瀏覽
朋友生日,當然吃好一點,朋友是燒肉愛好者,當然要選一間好吃的,大家都不算吃得多的人,所以今次就不考慮任食,決定要吃精緻一點。吃燒肉最怕袋和衫都充滿味道,店舖就非常貼心,安排了locker,可以令大家食得安心。這裏特別的是肉類自己燒,而海鮮會由師傅操刀燒好送上枱。牛肉盛合,一層層的感覺,由廚師發板,不同部位的牛,一次有七種不同的感覺。和牛都分了不同的部位,最喜歡和牛三角胸小排,肉味濃厚,油脂豐富,在口中融化。另外,和牛背峰,油脂分布平均,有少許嚼勁,但不會韌。甲羅燒蟹膏、蟹肉、味噌、鵪鶉蛋黃,師傅教要攪拌後才放到爐裏燒,配上梳打餅,蟹味濃郁,蟹膏的鮮甜齒頰留香。炭火雞以竹炭及特製醬汁醃製過,經師傅用炭火燒後,非常滑,雞皮脆脆的,仍然有很多肉汁。魚乾燒魚乾是我每次到居酒屋必點的,由師傅出手燒,甜甜的加上沙律醬,令人一口接一口,配酒就最適合不過。白鱔一定要點的,因為自己一定整不到。師傅慢慢燒熟,燒到皮脆脆的,魚肉嫩滑,配上鰻魚汁或燒汁,令我一個人已吃了3件。下次要試其他,大家今餐飯已飽到吃不下甜品。
這裏特別的是肉類自己燒,而海鮮會由師傅操刀燒好送上枱。

魚乾

白鱔

下次要試其他,大家今餐飯已飽到吃不下甜品

2021-10-26
2021-10-29 50 瀏覽
今日突如其來想食燒烤,所以約朋友來試試位於尖沙咀寶勒巷的燒肉臻!一入到去,門口有一排很大的儲物櫃給我們放隨身物品,很貼心的服務,而且地方很清潔乾淨,環境很寬敞,感覺很舒服!牛肉盛合: 盛合是將牛肉不同部位拼成一盤,而且有牌說明牛的部位名稱,很清楚! 我覺得和牛肋條最值得推界,牛味濃,而且牛肉的焦香特別明顯,燒完很香口,牛肋條口感有嚼勁,肉質軟。豚肉卷(蒜芯)以薄薄的豚肉片包着蒜芯,蒜芯有少許辛辣味,感覺很清甜爽口,味道與豚肉很合拍,吃了特別開胃。

2021-10-28 61 瀏覽
餐牌上面有肉類及海鮮類,適合不同人的口味。 當中還發現一些看似是普通的肉類,但經過他們特別處理之後,花點心思味道會有所不同。例如雞腿用柚醬油醃製之後,燒了之後,還有淡淡的柚子味,秋天吃有柚子味的食品,特別覺得配襯。特別推介他們的白鱔, 非常好味。 燒白鱔的重點是在於耐性,需要把兩邊燒至金黃色,以及外皮香脆。 今次是我第一次吃雞頸一直覺得雞頸是沒有肉,但這個雞頸燒至金黃色便可以吃,覺得口感不錯,可以encore。我也十分欣賞他們的酒精飲品,有很多我近期最喜歡的威士忌, 選擇非常之多。 而且很多小吃都可以送酒例如香腸、 鱈魚乾及螢光魷魚等等。其實很欣賞這間餐廳的通風設備,因為吃完燒肉也沒有全身油煙味。 還有餐廳職員會定期為你更換鐵板以確保沒有過火的情況。牛肉盛合(廚師發板)$368豚肉卷(芫茜)$68蒜香一口腸(六條)$38日本雞頸 $58柚子雞腿 $78酒煮文蛤 $88甲羅燒$98.00白鱔$188.00蕃茄蒜子沙律 $48燒鱈魚乾 $58螢光魷魚 $78活帆立貝 $196日本和牛大腸 $88威士紀割水 $68山崎(杯)(跟波冰)$168

牛肉盛合(廚師發板)$368
日本和牛大腸 $88
威士紀割水 $68
山崎(杯)(跟波冰)$168
2021-10-27 43 瀏覽
難得同細妹一齊放假,一於約佢食燒肉,今次唔食放題,想食啲高質啲既,所以揀左呢間燒肉臻原來呢度可以比$198就可以飲Sake 自助放題,下次多啲朋友可以黎試下一坐低就有碟前菜比你,係自家制麵豉牛脷,好冧又冇So 味,好開胃叫左杯巨峰乳酪梳打同水果茶各$38杯,甜度啱啱好,而且口感清新甲羅燒$98師傅燒到啱啱好,完全唔腥又甘香,啖啖蟹膏好過癮呀!牛肉盛合(廚師發板)$330呢個擺設好好呀!可以試哂咁多款牛肉,啱哂我哋啲眼濶肚窄既人,最鐘意佢個日本和牛三角胸小排,油脂分佈均勻,入口即溶,肉汁飽滿,另外個厚切牛舌,好冧口感一流,完全唔So, 仲有第一次食牛心,食落好香口,其他牛肉都淹到咸度啱啱好,保留到牛肉既鮮味炭火雞$98店員介紹話用自家制既炭汁淹制,食落有炭燒既香氣,雞肉嫩滑日本雞心$34第一次食燒雞心,估唔到咁好食,好似食豬腰既口感,但好有雞既香味同鮮味,下次一定再Encore 伊比利亞梅頭$78食落一啲都唔似豬肉,肉質會鞋,入口juicy,肉汁豐富澳洲大龍蝦$558主角一出場,我地都嘩咗一聲,好驚喜咁大隻,好抵食店員將龍蝦燒到熟度啱啱好,龍蝦肉質彈牙,好新鮮,加埋滿滿既龍蝦膏一齊食,好

甲羅燒$98
師傅燒到啱啱好,完全唔腥又甘香,啖啖蟹膏好過癮呀!

牛肉盛合(廚師發板)$330

炭火雞$98
店員介紹話用自家制既炭汁淹制,食落有炭燒既香氣,雞肉嫩滑

日本雞心$34

伊比利亞梅頭$78
食落一啲都唔似豬肉,肉質會鞋,入口juicy,肉汁豐富

澳洲大龍蝦$558
主角一出場,我地都嘩咗一聲,好驚喜咁大隻,好抵食

店員將龍蝦燒到熟度啱啱好,龍蝦肉質彈牙,好新鮮,加埋滿滿既龍蝦膏一齊食,好滿足呀
2021-10-27 139 瀏覽
同好朋友食飯聚會當然要食好嘢,我和朋友都喜歡食日式燒肉和海鮮,而這間位於尖沙咀的「燒肉臻」,地點位置方便就腳食物質素高,好食程度接近爆燈,店內有一部清酒機有18款,來自日本不同產地的清酒只需一個價錢便可以任飲,可惜明天一早要開會,下次一定要暢飲一番,今次我們坐了吧枱,食物就交由店員為我們處理,我們便可以盡情吹水,當然手痕的時候也可以自己燒。汁煮牛舌餐前小食牛味濃郁燒日式魚乾雞泡魚乾燒到有微微焦香,加上沙律醬簡直冇得彈。鹽醬青瓜漬鹽醬青瓜漬,清新爽脆作為餐前小食絕對開胃。甲羅燒蟹肉蟹膏嘅鮮味配上鵪鶉蛋的蛋香,在燒到微微的焦香,拌勻後配上梳打餅食那種鮮味和香脆,令人留下深刻印象。日本和牛肉眼日本和牛肉眼,厚薄適中入口即溶,牛脂的香味和牛的味道實在令人心動。伊比利亞豬肋條伊比利亞豬肋條,肉嫩甘香爽脆肋條就是這樣才好食。日本和牛三角胸小排日本和牛三角胸小排,這個三角胸小排未食見到已經令人心情興奮,牛脂分佈平均每邊燒大約十秒鐘左右,入口比剛才的肉眼還要溶得快,幸福感大量提升。燒鰻魚燒鰻魚,鰻魚皮燒到脆卜卜肉身爽彈,口感一流活帆立貝帆立貝鮮甜多汁,入口鮮嫩。炭火雞用自家特製醬汁醃製,外表烏黑油亮雞

Sake·Z 自助機

餐前小食牛味濃郁

燒日式魚乾
雞泡魚乾燒到有微微焦香,加上沙律醬簡直冇得彈。

鹽醬青瓜漬
鹽醬青瓜漬,清新爽脆作為餐前小食絕對開胃。

伊比利亞豬肋條
伊比利亞豬肋條,肉嫩甘香爽脆肋條就是這樣才好食。

燒鰻魚
燒鰻魚,鰻魚皮燒到脆卜卜肉身爽彈,口感一流

活帆立貝
帆立貝鮮甜多汁,入口鮮嫩。

炭火雞
用自家特製醬汁醃製,外表烏黑油亮雞肉鮮嫩多汁外皮香脆。

巨峰乳酸梳打
巨峰乳酸梳打,提子味突出加上乳酸的味道酸酸甜甜十分開胃。
Sake·Z 自助機
2021-10-26 85 瀏覽
與友人無意發現此店,感覺不錯,分享一下。在商場內外不算有明顯指示,但門面意外的"靚仔"。相當貼心的提供儲物櫃,最初也擔心燒肉味會令到外套和袋有味,非常欣賞。令我印象頗深的是,沒有燒肉店常見的油膩感,排氣口充足且整潔。有三種醬料選擇,職員有建議甚麼食材用甚麼,但印象最深的都是中間柚子胡椒醬,真係好好味。鱈魚乾都值得推介,雖然好似係一樣好普通嘅小食,但係就唔知點解佢地整得特別香。呢個係最推介嘅食物之一,因為我鐘意食牛,真係一次滿足晒所有願望,但缺點就係細細件。所以另外叫左塊西冷過下癮其實有好多食物推介,講都講唔晒,比d相大家睇下,有興趣真係可以一試
與友人無意發現此店,感覺不錯,分享一下。
在商場內外不算有明顯指示,但門面意外的"靚仔"。
醬料

日本和牛西冷
龍蝦
甜品
2021-10-26 33 瀏覽
今日朋友約左食飯,話燒肉之外一定仲有驚喜,放題就聽就多,原來sake都放題!餐廳位置極之方便,地鐵站行唔使五分鐘就到,貼心之處係餐廳外會有locker ,唔怕手袋外套都索到燒肉味/有油膩感!未入座都已經加分!侍應非常貼心教如何download 餐廳app落單,所有野都自助!我自己依晚最最最鐘意居然係雪魚乾,唔好睇樣普普通通,但做下酒茶真係一流!不知不錯自己食哂食碟!另外帶子都非常推介,鮮甜!雖然價錢對我唻講有少許貴,但真係對得住依個價有餘!生日週年一定要帶老公唻食多次!
2021-10-26 278 瀏覽
最近都迷上居酒屋,大部分都係日式串燒居酒屋,今次終於唔同啲,同事介紹呢間係尖沙咀寶勒巷既居酒屋,出名燒肉,仲會有人幫你燒,懶人福利😁 好耐以前已經食過一次,今次舊地重遊當然要食返夠本🤤我哋好彩book左位,去到勁full,walk-in 應該有排等。我哋叫左酒盜薯仔沙律、燒日式魚干、日本和牛肉眼、日本和牛三角胸小扒、伊比利亞豬肋條、燒鰻魚、燒魷魚筒、炭火雞,仲叫左個任飲sake🤣酒盜薯仔沙律4.3/5⭐️個薯仔沙律好有驚喜,特別係個酒盜,齋食雖然好鹹,但連埋個薯仔沙律一齊食,簡直係Perfect match🤤燒日式魚干4.1/5⭐️個店員燒得好香,燒得啱啱好,完全唔硬,係細份左少少,但送酒一流👍🏼日本和牛肉眼4.9/5⭐️和牛,聽個名就知一定唔會難食,今次我哋自己燒,因為幾成熟可以自己控制,我每邊燒大約一分鐘就剪開,燒多幾秒就食得😋 果然自己整係最好食,和牛本身已經好有牛味,呢塊肉眼又唔會太肥,所以食落去唔會好膩,正,大推🤤日本和牛三角胸小扒4.5/5⭐️食肉獸既我,又點會只叫一塊牛扒,仲叫左和牛三角胸小扒,呢款又係冇得輸,同樣自己燒,比起燒第一塊更加熟練,又係肥瘦適中,每一塊都好好食,同樣大

酒盜薯仔沙律
4.3/5⭐️

燒日式魚干
4.1/5⭐️

4.9/5⭐️

日本和牛三角胸小扒
4.5/5⭐️
食肉獸既我,又點會只叫一塊牛扒,仲叫左和牛三角胸小扒,呢款又係冇得輸,同樣自己燒,比起燒第一塊更加熟練,又係肥瘦適中,每一塊都好好食,同樣大推🤤

4.2/5⭐️
食完牛再食豬,上枱見個豬肋條色澤都好新鮮,就迫不及待燒,今次呢碟就稍肥咗少少🤏 但燒左啲肥膏之後,啲香味出哂黎,點埋柚子鹽食,好味😋

4.1/5⭐️
呢個係店員推介,所以叫左,佢哋已經幫我哋燒埋,一上枱已經食得,正😄 味道有淡淡的炭火味,啲雞肉都完全唔硬,點埋佢個Wasabi,估唔到有幾夾,可試👍🏼

燒鰻魚、燒魷魚筒
4/5⭐️
我哋燒得勁慢,所以個店員好好咁幫我哋燒埋鰻魚、魷魚筒,所以我哋無間斷可以係咁食,鰻魚雖然有骨,但啲骨唔難咬,亦都燒得好香,唔錯。魷魚筒都係笑得好香,雖然有啲韌,但都好好食,可試。

任飲sake
4/5⭐️
最後不得不提任飲sake,佢有個自助清酒機,download佢個app,佢會幫你入啲Token,用啲Token就可以係部機買清酒。啲清酒種類都幾多,根本上唔會飲得晒😂 絕對可一試👍🏼

2021-09-20
  • 日本和牛肉眼
  • 伊比利亞豬肋條
  • 炭火雞
有一段時間冇寫食評啦!今次又到真心推介嘅環節😆 朋友突然話想食燒肉,上OP揀左 燒肉臻 試下用OP 訂左即日,冇幾耐店員打黎,話得返Bar 枱位,問我地介唔介意。本來都唔係幾想嘅,但又唔知轉邊間,唯有繼續啦!但係 🤩 原來坐吧枱位,先係皇道!1. 射燈照住啲嘢食,影相靚,唔係照住個人,坐得耐都唔會熱2. Bar 枱對上嘅抽油煙機,雖然嘈左啲,但係抽油煙極強(同其他唔係Bar 枱嘅位置相比)3. 點解坐吧枱?因為你影完果碟,係會有專人幫手燒埋 😍 仲會幫手剪開埋 🙈 好啱我4. 點解坐吧枱?因為佢除左有啲會幫你燒埋,就算係茄子啦,大啡菇哩啲自己燒,過下癮嘅同時,店員勁細心又專業咁,除左幫手搽同話你知點解要搽牛油,話埋俾你知要燒幾耐,幾時反轉etc所以!好彩有坐吧枱!又有得燒,又有人幫你燒!又有人教你燒!影相有射燈又靚啲 😆講返重點先!想食燒肉,唔想食連鎖店!所以上OP揀左哩間燒肉臻!入到餐廳之後,左邊有Locker俾大家放袋、外套等等,啱哂驚油煙味嘅朋友 (其實你走果陣著返/ 咩返個袋咪又係有😆 不過~係冇咁大陣味嘅😝)Like個Locker! 儲物空間都幾大👍🏻之後呢!坐Bar枱餐廳
有一段時間冇寫食評啦!

今次又到真心推介嘅環節😆

朋友突然話想食燒肉,上OP揀左 燒肉臻 試下

但係 🤩 原來坐吧枱位,先係皇道!
1. 射燈照住啲嘢食,影相靚,唔係照住個人,坐得耐都唔會熱

講返重點先!

想食燒肉,唔想食連鎖店!所以上OP揀左哩間燒肉臻!

之後呢!坐Bar枱

餐廳入面,有一個櫃,專門俾大家斟清酒飲嘅!仲要係任飲!仲要係90分鐘內!前題係,同一枱嘅人,要每人都Join $248 任飲,先可以每人喺90 分鐘內任斟清酒飲 🥲 今次有朋友唔飲酒… 冇得join, 期待下次再試 🥲

一開始,有好開胃嘅前菜 😝

前菜

哩到點餐呢,係掃枱面上面嘅QR code ge! 因為都唔係幾想諗,所以分別叫左牛同豬嘅廚師發板 😆

牛  -  廚師發板

店員話,要由右邊燒到左邊,因為最右邊嘅肉最油。

豚肉  -  廚師發板

仲有雞皮串,燒完脆過啲薯片😳
雞皮(2串)

另外係… 懶係食啲蔬菜平衡返心理嘅:茄子同大啡菇😆

茄子+大啡菇

日本赤魷魚筒 😋👍🏻

日本赤魷魚筒

鯖魚 😋👍🏻

鯖魚

最終都其實想飲酒,所以叫左兩杯黎飲下

悠久之梅雫  銀撰梅酒

淺間  蘋果梅酒

總結黎講,其實幾中意哩間餐廳,食完會想推介俾大家!

1. 環境唔錯,餐廳嘅位置坐得舒服,感覺上似去緊旅行咁
2. 店員十分專業,會話俾我地知點燒,點解會搽牛油,應該燒邊樣先,講完其實又會幫我地燒埋 ❤️ 好想多謝佢嘅幫忙,咁我地先可以燒下似過下癮,又可以傾下計咁
3. 食物質素係唔錯!會推介牛嘅廚師發板同埋魷魚,大啡菇 😋

都有啲唔好嘅,我地4個人,坐Bar枱難傾計,咁各有各喜好,哩樣又冇咩所謂 😝

今次用OP 訂位,仲有折 ❤️ 每人最後4百幾左右 😋 滿足 👍🏻
2021-10-24
牛  -  廚師發板