2019-05-30 298 瀏覽
呢排都多左過黎呢邊搵野食! 其實餐廳都幾多元化啵~今次就黎左一間日式火鍋放題店, 位置比較隠蔽! 食好野真係要花多D心機先得呀!店鋪位置唔算太大, 但店話如果一班人… 10幾個可以間到一間房比大家去食! 咁樣都係一個唔錯既好選擇 佢地係採用半開放式廚房, 可以睇到廚師係度切牛比大家~而且佢地既廚房係非常乾淨! 廚師既衛生意識好高!!! (偷聽到佢地既對話, 哈哈) 呢度有4款唔同既肉質比大家去揀.. 我地今次就食 <<日本直送極上A4黑毛和牛套餐>> $298揀呢個係因為有得食和牛又可以食埋上面既牛小排同牛肩胛…啱晒我呢D貪心鬼呀 哈哈🤤🤤🤤 <<A4鹿兒島和牛>>聽店員講佢地既和牛係鹿兒島黎既~ 同坊間既澳洲和牛唔同~ 雪花分佈比較平均,油脂同肉既口感nice nice!$298加一就可以任食鹿兒島和牛.. 真係好呀!<<美國牛小排>>牛小排既肉味比較重同香濃~ 估唔到放題都有咁既質素~ 佢地質素仲好過我上次去既單點邊爐呀!!!而且呢度只係一個價錢但任食!<<豚肉>
呢排都多左過黎呢邊搵野食! 其實餐廳都幾多元化啵~

佢地係採用半開放式廚房, 可以睇到廚師係度切牛比大家~

揀呢個係因為有得食和牛又可以食埋上面既牛小排同牛肩胛…
啱晒我呢D貪心鬼呀 哈哈🤤🤤🤤

<<A4鹿兒島和牛>>
聽店員講佢地既和牛係鹿兒島黎既~ 同坊間既澳洲和牛唔同~
雪花分佈比較平均,油脂同肉既口感nice nice!
$298加一就可以任食鹿兒島和牛.. 真係好呀!

<<美國牛小排>>

<<豚肉>>
雖然佢係最平既套餐,但係佢一D都唔hea你, 而且質素唔差~我覺得比一般既放題質素仲好!

<<其他配料>>
種類都算OK同新鮮! 佢地仲有秋葵同墨魚滑~
呢D配料唔係度度既日式火鍋放題都有..

<<雪糕&飲品>>
呢度有哈根大師雪糕任食!而且我琴日去既味道係桃🍑🍑、焦糖脆餅🥨、朱古力🍫&抹茶

而飲品嘅種類都比出面放題有特色!有自家製涼茶、韓國柚子茶、韓國蘋果汁等等
2019-05-29 45 瀏覽
今次去到山林道搵嘢食不過呢次既餐廳入口就比較難搵入口係條小街嘅中間就咁望係見唔到希望可以加多少少標示啦!我地想食得重牛味d所以就簡左美國頂級牛小排套餐$208 加一湯底方面可以簡兩款如果只簡一款就要加$15啦我地最後決定係蘿白豚骨濃湯同木魚昆布除咗肉之外其他食物都係自助形式可以自己出去攞放出嚟嘅食物唔會好多可以保持食物嘅新鮮估唔到呢度會有咖喱飯同埋炸雞翼仲要係單支嘅添炸得好好味!仲係暖架食唔停口呢度嘅豆腐好滑鍾意食滑豆腐嘅朋友唔可以錯過蝦滑好彈牙推薦飲品都有好多選擇仲要有自家煲嘅涼茶唔會太甜又唔會太淡非常足料最重要嘅係有哈根雪糕而且係任食嘅添非常之吸引味道仲會轉㗎最後仲會問吓啲食物質素如何有咩改善地方真係好有心啊
今次去到山林道搵嘢食
不過呢次既餐廳入口就比較難搵
入口係條小街嘅中間
就咁望係見唔到
希望可以加多少少標示啦!

我地想食得重牛味d

最後仲會問吓啲食物質素如何
有咩改善地方
真係好有心啊
2019-05-28 50 瀏覽
近日見到傳單發現尖沙咀新開了火鍋店便作出一試熊本火鍋店地點方便 近地鐵站一上到去見到地方好闊落 仲見到自助拎野食檯有好多野食選擇有不同款式的菜,包括:菇類,生菜,等仲有我最愛食的秋葵好少地方有秋葵打邊爐而丸類亦有多款供選擇,包括:牛丸,豬肉丸,龍蝦丸等其他方面有麵,雪糕,咖哩飯等等款式真的很多,咁既價錢有咁多選擇真係好抵,仲要食材新鮮 而最特別的是飲品呢度有自家製的五花茶同夏枯草一路打邊邊一路食好爽減低熱氣感覺肉類方面有4款牛肩肉滑身夠新鮮豚肉肥瘦分明 入口好爽牛小排入口有濃濃的牛味 喜歡食牛的朋友一定要試下A4黑毛和牛一眼望去已經好靚好吸引一食入口即刻感覺回到日本一樣牛味香濃 又夠肥美值回票價
近日見到傳單發現尖沙咀新開了火鍋
便作出一試
熊本火鍋店地點方便 近地鐵站
一上到去見到地方好闊落 仲見到自助拎野食檯有好多野食選擇
有不同款式的菜,包括:菇類,生菜,等
仲有我最愛食的秋葵
好少地方有秋葵打邊爐

而丸類亦有多款供選擇,包括:牛丸,豬肉丸,龍蝦丸等

其他方面有麵,雪糕,咖哩飯等等
款式真的很多,咁既價錢有咁多選擇真係好抵,仲要食材新鮮

而最特別的是飲品

一食入口即刻感覺回到日本一樣
牛味香濃 又夠肥美
值回票價

2019-05-27 241 瀏覽
朋友從外國回來,她說很久沒吃過火鍋,所以我找了這間熊本牛涮鍋跟她來個「二人火鍋晚餐」餐廳位於佐敦近山林道,位置永勝商業中心二樓,入口有點隱蔽,我們都找了一會餐廳有一個大雪櫃、配料吧、醬料吧及雪糕櫃,以自助任食的形式供客人簡選食物及飲品,當中的選擇真不少我第一時間被雪糕櫃吸引,因為店家的甜品是高檔貴價的Haggen Dazs雪糕球,絕對是回本必吃,而且有四款味道可以簡,有我最喜歡的焦糖脆餅口味🥳 記得要留肚吃雪糕呀🍦我們點了最貴的套餐,是$298的日本直送極上A4黑毛和牛套餐,套餐可以吃齊所有款式的牛肉、雞肉和豬肉,我覺得是應有盡有,各款肉類都有特色當中我大愛是A4黑毛和牛,入口即溶,味道的確吸引😄 而牛小排也是我朋友大推的,因為牛味更濃,薄身的切法更加讓我們可以一口吃掉幾片,一不小心就吃了幾盤了湯底的選擇也不少,我們點了雙拼的湯底,是鮮龍蝦濃湯加味噌湯,兩者一濃一淡,完全地滿足了我們的口味,鮮龍蝦濃湯口味不常見,味道帶龍蝦香以及清甜,是蠻值得一試的口味外頭有一整個區域放了不同款式的蔬菜、配料讓我們自取,選擇並不少。望落也很新鮮和吸引,手打蝦滑、各款丸類都是我們必取的品項,芝心獅子丸和芝

當中我大愛是A4黑毛和牛,入口即溶,味道的確吸引😄

外頭有一整個區域放了不同款式的蔬菜、配料讓我們自取,選擇並不少。望落也很新鮮和吸引,手打蝦滑、各款丸類都是我們必取的品項,芝心獅子丸和芝士魚腐是出面罕見但又蠻好吃的,一咬下去有蠻香濃的芝士味

除了配料外,還有熟食提供,分別是炸蝦丸及日式咖哩飯,日式咖哩甜甜的,咖哩味濃,用上牛肉、紅蘿蔔🥕及薯仔粒熬成濃稠既咖哩汁,配埋熱騰騰的白飯,未打邊爐前我忍不住吃了一大碗🍚

大雪櫃放著滿滿的罐裝飲品,最特別的是熊本自家支裝涼茶,自家煲製,比起一般火鍋店買現成牌子的健康飲品更有誠意吧,涼茶分別有夏桔草及五花茶兩款,飲落不太苦易入口,真材實料,為這頓火鍋下下火,很清一清熱🔥

貪心的我一次過畢左三種口味既雪糕🍦打完熱辣辣的邊爐再食透心涼的雪糕,好爽呀🤤❄
2019-05-26 110 瀏覽
打邊爐從來都是香港人的至愛。話說今日同男朋友去尖沙咀買嘢,上OpenRice見到呢間新開嘅牛涮鍋有好多好評,於是就上樓試試我地7:30pm來到,唔算好多人可能因為新開張我地選了鴛鴦鍋,分別是木魚昆布及蘿蔔豚肉濃湯天氣熱,第一時間攞野飲飲品種類繁多,最吸晴是五花茶及夏枯草。夏枯草超正,飲落甘甘地又低糖,感覺唔似超市買現成的飲料,於是問一問店員才知道原來是他們自己煲的,非常有誠意右邊的是䐁肉而左邊的是牛肩胛,肉質唔錯,但不是入口即溶呢款是美國牛小排,比起牛肩胛的肉質還好吃一見到賣相已經流晒口水了值得推介終於嚟到我哋期待已久的A4黑毛和牛,店員還説是入口即溶化的,當然要立即試下啦果然無騙我地,超好味不過就有點漏,好好味但始終食唔到好多塊,呢個係必點的吃火鍋肉就夠曬多了,又怎能不吃丸類及蔬菜類呢食品放得整齊,地方乾淨企理,雖然種類不是很多,但質素卻不錯蝦滑出色,明顯用鮮蝦打成的。其他水餃雲吞也不錯呢食到超飽,當然要留肚吃甜品竟然有我至愛的haagen dazs 雪糕今次真係開心死了總結: 店員服務細心,經常有人加湯。總括來說這是一間性價比極高的火鍋店
我地7:30pm來到,唔算好多人可能因為新開張
我地選了鴛鴦鍋,分別是木魚昆布及蘿蔔豚肉濃湯
天氣熱,第一時間攞野飲
右邊的是䐁肉
而左邊的是牛肩胛,肉質唔錯,但不是入口即溶
呢款是美國牛小排,比起牛肩胛的肉質還好吃
一見到賣相已經流晒口水了
值得推介
火鍋肉就夠曬多了,又怎能不吃丸類及蔬菜類呢
食品放得整齊,地方乾淨企理,雖然種類不是很多,但質素卻不錯
蝦滑出色,明顯用鮮蝦打成的。其他水餃雲吞也不錯呢
食到超飽,當然要留肚吃甜品
竟然有我至愛的haagen dazs 雪糕
今次真係開心死了

朋友介紹了新開的牛涮鍋,可以吃牛吃雪糕吃到飽😋而且cp值很高!地點在山林道穿入的大廈,有少少隱閉,可能因為新開未有太多指示。上到去便看到很大個logo因為是任食,點了最貴的和牛,所以也可以選吃其他級別的牛🤗我們選了蘿白豚骨濃湯和木魚昆布湯昆布湯較濃。豚肉不錯,但因為一心想吃牛,所以只試了一碟,但肉質也不錯。除了和牛,朋友很喜歡這個牛肩胛肉,覺得牛味最岀!我則比較喜歡牛小排,其實任吃這個也會吃不停!主角當然是入口即溶A4和牛油脂分佈平均,一吃便吃到一分錢 一分貨另外還有很多配菜任吃!當中有蝦滑也不錯!很欣賞他們自已煲的五花茶和夏枯草,不會太甜!最後當然狂吃雪糕!有四款口味任食

上到去便看到很大個logo

因為是任食,點了最貴的和牛,所以也可以選吃其他級別的牛🤗

我們選了蘿白豚骨濃湯和木魚昆布湯
昆布湯較濃。

豚肉

豚肉不錯,但因為一心想吃牛,所以只試了一碟,但肉質也不錯。

美國牛肩胛

除了和牛,朋友很喜歡這個牛肩胛肉,覺得牛味最岀!

美國頂級牛小排

我則比較喜歡牛小排,其實任吃這個也會吃不停!

日本直送極上A4黑毛和牛

主角當然是入口即溶A4和牛

油脂分佈平均,一吃便吃到一分錢 一分貨

另外還有很多配菜任吃!當中有蝦滑也不錯!

很欣賞他們自已煲的五花茶和夏枯草,不會太甜!

最後當然狂吃雪糕!有四款口味任食

2019-05-20
美國牛肩胛
美國頂級牛小排
日本直送極上A4黑毛和牛
2019-05-24 102 瀏覽
包子相約友人到尖沙咀打邊爐🥢,友人比較大食,非要去任食火鍋不可,包子就找到了這間在山林道的任食火鍋,讓友人可以在這裏吃過飽。😉任食火鍋的質素一般都麻麻,所以包子也不抱太大的期望,只是希望有一個地方舒舒服服可以和友人相聚和食晚飯🍽。身為牛魔王的我們決定要$298/1位的日本A4黑毛和牛🥩套餐,因為點這個就可以嘗試以上到全部的肉類,包括🐷豚肉,🐔雞肉,🥩牛肩胛及牛小排!湯底方面我們加$20要了香噴噴龍蝦濃湯🦞以及比較清甜的蘿白䐁骨湯🐽!⭐️日本A4黑毛和牛 - 口感不錯入口即溶,牛肉的紋理亦超靚,肥瘦份佈平均。店員在介紹的時候也說明了黑毛和牛🥩的牛味不是這麼濃,主要是吃口感的。但美中不足的是牛肉切得比較碎。⭐️美國牛小排 - 這個牛肉的肉質沒有和牛那般鬆化,但牛味也比較濃。包子和友人也覺得這款牛是四款肉類中性價比最高的。推介!⭐️牛肩胛 - 這款牛的肉質比其他兩款結實,牛味也沒有牛小排那麼濃,但是相比起其他任食火鍋的肥牛,質素也是不錯!⭐️豚肉 - 帶著淡淡的豬肉🐷香味,切得薄薄的,在鍋中燙很短的時間便可以。除了主食的肉類外,這裏還有其他火鍋配料,例如丸類🍡、蔬菜🥬、餃子🥟和芝士腸等等。包子本以為

除了主食的肉類外,這裏還有其他火鍋配料,例如丸類🍡、蔬菜🥬、餃子🥟和芝士腸等等。包子本以為這些火鍋配料質素很麻麻,因為不是在主食的清單中,但是意外地這些配料也很有質素 ,味道質感也還不錯!👍🏻

這裏還提供了四款Haagen Dazs的雪糕🍨,我們選擇了:碎粒朱古力味及曲奇味。吃完火鍋之後有雪糕做甜品,真是挺滿足的!

飲品🥤方面這裏也是任飲的,除了一般罐裝汽水的選擇,這裏還有自家製的五花茶和夏枯草。 甜度適中,不像其他任飲任食火鍋的飲料全都是像糖水般超甜!

在尖沙咀這個地區,這個價錢的任飲任食火鍋選擇的確不多,所以如果各位也是大食之人而且是牛魔王,又想在尖沙咀聚一聚和吃晚飯。包子特別推介這家火鍋,性價比很高的噢✅!
2019-05-20
2019-05-24 31 瀏覽
第一次食和牛火鍋,選了這間在尖沙咀的新開樓上舖,貪佢價錢比較平餐廳環境都幾舒適,唔會好逼如果食牛係要落order的,其他配菜就可以自己係出面夾!有菜、丸等等。呢度既菜好新鮮,夾左唔少食值得一提係佢既咖喱飯同單骨雞翼都唔錯!湯底選了龍蝦湯以及沙爹湯,兩款都好濃郁喔!我地揀左幾款牛,其中和牛真係最好食最軟熟!而美國頂級牛小排都唔錯,牛味濃郁估唔到豚肉都幾好食呢度既飲品選擇唔會好多,但係好多都唔常見!例如以下牌子既果汁,仲有自家製涼茶揀添!原來仲有哈根達斯雪糕任食,有成四款口味,真係好正!

餐廳環境都幾舒適,唔會好逼

值得一提係佢既咖喱飯同單骨雞翼都唔錯!

湯底選了龍蝦湯以及沙爹湯,兩款都好濃郁喔!

估唔到豚肉都幾好食

原來仲有哈根達斯雪糕任食,有成四款口味,真係好正!

最近我愛上了火鍋,經朋友極力推薦之下就到了山林道「熊本牛涮鍋」。它的位置有點隱蔽,但看清楚指示都容易找到!餐牌上有四款牛選擇,而我們就選了「日本直送極上和牛A4黑毛和牛套餐」🥩,價錢$298 都非常合理,重點是任食!😋😋😋湯底方面我們就選了龍蝦湯和昆布湯。🦞龍蝦湯底味道充滿濃濃的龍蝦香味,材料十足。而昆布湯底味道甜甜,比起龍蝦湯清淡得多,感覺也相當不錯。🥩四款牛當中的確A4黑毛和牛比較出色,入口即溶,新鮮嫩滑,不厚不薄,值得一試!😋😋😋我都忘記我們總共吃了多少碟😄除了主食牛之外,其他火鍋配料🥬🌽🥟都好多元化,食材新鮮!另外,店長都推介他們的自家夏枯草、五花茶。我覺得甜味適中,打邊爐又可以清熱氣又解渴👍🏻👍🏻👍🏻相當細心!

湯底方面我們就選了龍蝦湯和昆布湯。

2019-05-23 47 瀏覽
要不要網上搜尋或朋友介紹,很難會找到這間位於尖沙咀山林道的和式涮涮鍋放題。重點是食物質素不錯,而且較經濟,$298便可享用A4黑毛和牛套餐,加$15便可選擇2款湯底。今晚,我們選了木魚昆布叫湯及和風味噌湯。兩款湯底的味道也十分好,我很喜愛和風湯底的清淡。另外,我最喜愛日式涮涮鍋有大量蔬菜享用。假若愛吃飯的朋友,這個放題有咖喱及白飯供應,及任飲飲品及任吃Haagen-Dazs雪糕。最後,不可一題的便是服務。服務員十分有禮及細心,這也是我滿意的地方。
A4黑毛和牛

2019-05-22
10 分鐘 (堂食)
呢日去左佐敦食打邊爐放題🍲呢度有幾個價位,包既牛品種都唔同~可食90分鐘,出面既蔬菜、丸類、4款哈根大師雪糕、飲品都係任食任飲~飲品仲有涼茶揀~•呢次就試左🇯🇵日本A4黑毛和牛個套餐($298),呢個餐有得試埋其他肉,而湯底要左蕃茄薯仔豚骨濃湯 同 木魚昆布,蕃茄湯🍅個邊我地出面夾左好多蕃茄加落去,令佢濃味好多~ •講返幾款肉先🥩試左豚肉、美國牛肩胛、同美國頂級牛小排同日本A4黑毛和牛,我只能夠講真係一分錢一分貨,越貴嘅牛真係越好食,即係日本A4黑毛和牛,油花好靚🥰————————————(5⭐️滿分,💫為半分)整體環境:⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️💫服務:⭐️⭐️⭐️💫性價比:⭐️⭐️⭐️💫回頭指數:⭐️⭐️⭐️💫————————————

————————————
(5⭐️滿分,💫為半分)
整體環境:⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️💫
服務:⭐️⭐️⭐️💫
性價比:⭐️⭐️⭐️💫
回頭指數:⭐️⭐️⭐️💫
————————————
2019-05-23 21 瀏覽
雖然地點不算方便, 坐落在比較舊的商業大廈內, 但就因為這樣可以將成本降低。湯底有六款 ,我選了海帶及味噌。 味道真的很不錯,唯獨是當添加的時候就溝淡了。今晚試了幾款肉, 有牛肩胛, 小牛排, 及最期待的黑毛a4牛。 當然蔬菜丸類飲品甜品都是任夾。本人最喜歡的不是a4牛, 而是小牛排! 肉味很重又爽口好特別!飲品方便都有心思, 自家煲的夏枯草及五花茶,不太甜。$298全程,真心低食。
飲品方便都有心思, 自家煲的夏枯草及五花茶,不太甜。
$298全程,真心低食。
  • 小牛排
今日同朋友出尖沙咀行街, 海港城附近既商場好多人食飯。。。 朋友就提議不如過山林道個面搵食。。。。 咁我哋就上openrice search, 見到呢間熊本牛涮鍋好似啱啱開張,whatsapp訂座又有位喎,咁即刻過去食喇熊本牛涮鍋開咗喺二樓, 就咁行過真係唔會留意到上到去個場其實唔係好大, 但啲位都幾闊落, 望到隔離食嗰啲牛肉好靚,就問下個侍應呢個係邊種原來呢個係日本嘅a4黑毛和牛,hkd 298 一個都吾算貴既。。。咁就叫左呢個佢呢度嘅日式火鍋放題, 同大部份嘅日式放題都差不多, 佢有八個湯底可以揀兩種, 加20蚊可以轉鮮龍蝦濃湯 , 呢度仲有一個泰式冬陰功湯底可以揀 , 但因為我朋友唔食得辣所以我哋就叫做一個木魚昆布湯 , 同埋蕃茄薯仔豚骨濃湯, 佢呢度啲湯底都好夠味, 主角日本和牛入口即溶, 超級有牛味好好食, 因為朋友鍾意食豚肉所以我哋再叫咗個豚肉, 呢個豚肉都好好味至於出面任食任攞方面,所有配料都不錯,有我最愛嘅韭菜餃, 韓式年糕野飲最令我驚喜係佢有自家製嘅五花茶 同 夏枯草 仲入好曬一支支好方便飲, 氣水都有成10款可以選食到最尾一定要食埋佢嘅雪糕, 因為係任食嘅haage
熊本牛涮鍋開咗喺二樓, 就咁行過真係唔會留意到
食到最尾一定要食埋佢嘅雪糕, 因為係任食嘅haagen Dazs 。。。超正呀,我食左最愛既 古力同曲奇味
2019-05-16
今日同班fd嚟尖沙咀搵野食,今次嚟到「熊本牛涮鍋」。因為人多,可以試晒咁多款肉。豚肉,雞肉套餐豚肉色澤仲好光鮮,無暗啞,即是唔喺雪櫃勁耐嘅疆屍肉。美國牛肩胛套餐牛肩胛肉味雖然唔濃,但喺口感非常好👍,可能因為肉紋位較多。比起後面2款牛肉,呢款雖然價錢平d亦看似質素較差咁,但其實已經好食過市面上大部份嘅打邊爐牛肉。美國頂級牛小扒套餐牛小扒食落口明顯同牛肩胛有唔口感同味道。口感方面,如果牛肩胛喺有咬口感,咁牛小扒就喺有入口融化感👍👍。可以睇到牛小扒雪花紋會多d,所以脂肪會較多,亦伴隨着較多嘅牛肉香味。值得推介俾大家。極上A4黑毛和牛套餐嘩🤤呢款A4黑毛和牛,真喺無令人失望,全場最好食嘅肉應該就喺呢款牛肉👍👍👍。入口會溶化,好似自動解體咁,牛肉味超香。重點連賣相都好睇,d色水同埋脂肪紋好靚。牛肉控唔好錯過。邊爐配菜出面有好多邊爐配菜可以自助形式任食。值得一讀嘅喺,refill嘅速度好快,店員一見無,就會極速refill,上菜快過你食菜。咖哩牛肉飯無諗過會有牛肉飯食,所以忍唔住食咗小小,因為好鍾意食甜甜地嘅日式咖哩。因為呢道飯夠熱,咖哩夠熱,味道又濃😂😂忍唔住食咗2轉。真心覺得好食,配埋A4黑毛
今日同班fd嚟尖沙咀搵野食,今次嚟到「熊本牛涮鍋」。

因為人多,可以試晒咁多款肉。

豚肉,雞肉套餐
豚肉色澤仲好光鮮,無暗啞,即是唔喺雪櫃勁耐嘅疆屍肉。

美國牛肩胛套餐

美國頂級牛小扒套餐

極上A4黑毛和牛套餐

邊爐配菜

咖哩牛肉飯
無諗過會有牛肉飯食,所以忍唔住食咗小小,因為好鍾意食甜甜地嘅日式咖哩。因為呢道飯夠熱,咖哩夠熱,味道又濃😂😂忍唔住食咗2轉。真心覺得好食,配埋A4黑毛和牛🤤🤤超正。

雪糕
甜品方面呢道都落足本,喺哈根大師,喺大師呀!早知留小小肚食多幾球啦😫😫。

五花茶,夏枯草
飲品種類都好多,最值得一提嘅喺有五花茶同夏枯草👍👍👍,啱晒我呢d上咗年紀嘅。小朋友嚟食都啱飲。

味道:9/10
(因為d牛好好食,佔咗極多分數)
服務:9/10
(上菜速度快,仲肯講解每款牛肉有咩特別)
2019-05-15
2019-05-17 35 瀏覽
朋友相約於佐敦吃飯,朋友早已安排打邊爐,當然我也沒有意見, 本來還以為是前往佐敦一座美食大廈之內,沒想到朋友找到了一家新開的火鍋店。我們點選了鴛鴦湯底,其中一個就是蘿蔔豚骨湯,另一個就是泰式冬陰功湯。 湯底用料十足,性價比還不錯,雖然鴛鴦湯底需加十五元,但還算可以接受。除了點選的套餐外,與一般的日式火鍋店沒有分別,也提供任飲任食。自取任食配料方面, 我最驚喜的就是遇上了這個手打鮮蝦滑, 同樣任食, 新鮮製作,味道好之餘,更蝦味十足。我點算的套餐是牛小排, 牛味十足不在話下,最重要食材新鮮。雪糕也是任食的, 四種不同口味的雪糕,任君選擇。飲品方面餐廳等提供自家製涼茶, 還真是一個貼心的想法。

我點算的套餐是牛小排, 牛味十足不在話下,最重要食材新鮮。

雪糕也是任食的, 四種不同口味的雪糕,任君選擇。

飲品方面餐廳等提供自家製涼茶, 還真是一個貼心的想法。