2019-06-24 38 瀏覽
朋友介紹呢間打邊爐性價比極高今次一於嚟試吓Menu有四份套餐 但係識揀一定揀A4和牛都只係$300就有得任食肉既品質極高 油花分佈超靚 真係做到入口即溶嘅效果而且肉味超濃另外仲可以試晒另外四款嘅肉如果budget 冇咁高嘅話牛小排都係一個唔錯嘅選擇比起另一個牛套餐只係多$30但係品質上相差好多加左一定唔會後悔另外呢度係開放式廚房俾你睇到入面衛生程度有保障而且我最鍾意就係佢除咗一般汽水飲品外 仲有自家煲嘅五花茶同埋夏枯草打邊爐嘅同時都可以飲下涼茶消下熱氣
朋友介紹呢間打邊爐性價比極高

而且我最鍾意就係佢除咗一般汽水飲品外
仲有自家煲嘅五花茶同埋夏枯草
打邊爐嘅同時都可以飲下涼茶消下熱氣
2019-06-24 27 瀏覽
今日心血來潮想食好好好多肉,shabushabu當然係最好嘅選擇😍😍山林道最近新開左一間新嘅牛涮鍋,咁就梗係要去試試😝 一入到去,觀感唔錯,環境幾舒服,裝修都幾有心思。👍嗌左鴛鴦湯底,分別係蕃茄薯仔湯同埋昆布湯。一清一濃,兩種口味,好正!尤其係番茄湯底,仲要勁足料,好似飲緊住家湯咁😚😚今日就試左幾款肉,當中我最鍾意嘅就係牛小排,口感非常好,好嫩滑,唔會鞋烚烚😛雪花都好均勻,唔會太油膩。對於咁鍾意食肉嘅我來講簡直一大享受😝😝啲肉好高質,加埋我最中意既番茄湯,味覺一大享受啊😎另外,仲有自助buffet,好多蔬菜,或者其他火鍋料,例如蝦滑,韭菜餃,魚皮餃等等。全部都好新鮮,我特別鍾意韭菜餃😍must try!!!仲有4 款口味Häagen-Dazs 雪糕任食,食咗咁多肉,食返啲甜品,就係最好嘅結尾😝

一入到去,觀感唔錯,環境幾舒服,裝修都幾有心思。👍

• 美國頂級牛小排
2019-06-23 71 瀏覽
近來工作好忙碌,好想食返一餐好嘅慰勞吓自己!!!所以大熱天都不顧一切走去打邊爐,睇下個Menu先,揀咗$208個餐,牛肉豚肉可以無限order,其他食材就可以出去出面攞! 湯底係蕃茄薯仔豬骨濃湯同埋鮮龍蝦濃湯,我自己比較鍾意番茄湯,酸酸甜甜好開胃味道夠晒濃郁,正!!! 豚肉精選美國牛肩胛美國頂級牛小排,我哋都係主力食呢款牛,真係好有牛味,雪花好靚,我哋都order左好多碟先捨得停手,所以都推介大家叫呢個餐,價錢上唔係差好遠!! 其他大路嘅食材呢度都有,朋友鍾意食皇帝菜,喺其他食店比較少見!!飲品有自家製涼茶,冇防腐劑架!!! 依家睇返相,又掛住佢個頂級牛小排喇!!! 為何深夜總是餓, 哈哈!!
近來工作好忙碌,好想食返一餐好嘅慰勞吓自己!!!

豚肉

精選美國牛肩胛

飲品有自家製涼茶,冇防腐劑架!!!

2019-06-18
每次吃火鍋,肥牛當然是主角,誰也搶不了它風頭,當中首選必定是日本和牛,見到這間新開業不久的熊本牛涮鍋供應日本直送A4黑毛和牛,前幾日就來這裡打邊爐。餐廳面積雖然不大,不過座位編排得頗寬敞,坐得舒服。晚餐90分鐘自助放題有好幾款套餐,今次我就選了日本直送極上A4黑毛和牛套餐 $298。除了以上幾款套餐,還有另一款5小時任食牛小排、牛肩胛套餐,贈送鮑魚海鮮盤之外,2位以上即贈送一板海膽,如果是大胃王的話,更加抵食。湯底選了蕃茄薯仔豚骨濃湯和木魚昆布湯,蕃茄湯酸甜又開胃,木魚昆布湯較為清淡,以免搶了主角的風頭。除了湯底之外,其實火鍋的醬料也決定了味覺,醬料區亦可方便人客自行混醬,混出最適合自己的口味。自助吧有多種丸類及蔬菜自由選擇。還有日式咖喱飯,但奈何今次吃得太飽,肚皮容不下 XD日本直送極上A4黑毛和牛佈滿霜降花紋,入口如同雪花般融化,緩緩地在口中化開。一放入口就吃得出是上乘品質的日本和牛,肉質鬆軟富油香,肉味濃郁有層次,滿口瀰漫著牛脂香氣。美國頂級牛小排切得大小均一,色澤嫩紅,油脂分佈細緻平均,肥瘦勻稱。這款牛小排同樣高質,肉質細嫩,就算不小心放在鍋內過久,也不會令牛肉變得過韌。美國牛

餐廳面積雖然不大,不過座位編排得頗寬敞,坐得舒服。

蕃茄薯仔豚骨濃湯、木魚昆布湯

自助吧有多種丸類及蔬菜自由選擇。

還有日式咖喱飯,但奈何今次吃得太飽,肚皮容不下 XD
日式咖喱飯

美國頂級牛小排
美國牛肩胛則是經常運動的部位,肌肉發達,有較多筋絡,所以肉質略為堅實。
美國牛肩胛

豚肉片切得薄片,肥瘦適中,不會過於肥膩。
豚肉片

雞肉甚有驚喜,滑嫩不鞋口,沒有絲毫雪味。
雞肉

打邊爐的其中一個好處就是可以比平時出街食飯,食到更多蔬菜類。
丸類及蔬菜

丸類夠多款,而且質素不俗,尤其是手打蝦膠,富彈性嚼勁,蝦鮮味突出。
手打蝦膠
水餃外皮厚薄剛好,薄皮口感嫩滑,不會吃到滿口都是一團粉,內餡紮實豐滿。
水餃

而且還有高纖低脂的蒟蒻供應,口感QQ又可吸收湯底精華。
蒟蒻

最後吃得再飽也不要忘記還有Häagen-Dazs雪糕,這裡亦有四款口味任君選擇。
Häagen-Dazs雪糕

任食Häagen-Dazs雪糕更是邪惡誘惑,真是吃得超滿足!
Häagen-Dazs雪糕

飲品放在雪櫃內任人自取,種類算是多元化。

最特別的是有自家製的五花茶和夏枯草,味道天然清甜,清熱解毒又下火。
自家製五花茶、夏枯草
2019-06-19
雞肉
手打蝦膠
水餃
自家製五花茶、夏枯草
打邊爐最緊要有肥牛,見到呢間熊本牛涮鍋有A4 和牛,所以前幾日就黎打邊爐。湯底揀左蕃茄薯仔豚骨濃湯同木魚昆布湯,蕃茄薯仔豚骨濃湯酸酸地幾開胃,木魚昆布湯就比較清D。出面有自助醬油區,仲有咖喱飯,不過今次食得太飽,所以無試到。日本直送極上A4 黑毛和牛切得好薄,涮約半分鐘就熟,一食就知係靚牛肉,入口即溶,口感軟嫩,好好味!呢款美國安格斯牛小排同樣有質素,就算淥耐左肉質一D都唔韌,牛味濃郁。美國牛肩脊就比較多筋,稍為有D韌。豚肉片都OK,不過當然都係牛肉好味D。除左肉之外,出面仲有好多野食拎,而且環境幾企理乾淨。尤其是丸類都好多款。丸類同水餃都幾高質,唔係平時D街市一般貨色,幾彈牙,同埋食落都無雪藏味。仲有最緊要係有得任食Häagen-Dazs雪糕。仲有四隻味可以揀野飲都好多款,比較特別係有自家製涼茶,唔洗下下飲汽水,飲到一肚汽

湯底

日本直送A4黑毛和牛

呢款美國安格斯牛小排同樣有質素
,就算淥耐左肉質一D都唔韌,牛味濃郁。
美國安格斯牛小排
美國牛肩脊就比較多筋,稍為有D韌。
美國牛肩脊

豚肉片都OK,不過當然都係牛肉好味D。
豚肉
除左肉之外,出面仲有好多野食拎,而且環境幾企理乾淨。

尤其是丸類都好多款。

丸類、水餃

仲有最緊要係有得任食Häagen-Dazs雪糕。

仲有四隻味可以揀

飲品
2019-06-19
日本直送A4黑毛和牛
丸類、水餃
2019-06-22 26 瀏覽
香港人春夏秋冬都無阻火鍋興致,我就是其中一員!今天和朋友行完街來到尖沙咀這家日式火鍋試試!入到去環境都很舒適,有很多卡位坐!一家人或是一大堆朋友來,更可以用貴賓房間!由餐廳提供的有几個餐的放題,豚肉,雞肉,美國牛肩胛,美國頂級牛小排和日本直送極上A4黑毛和牛,价钱由$158~$298,湯底更有多款精選,有蘿卜䐁骨湯底,和風味增湯,泰式冬陰公湯,馬來沙嗲湯,木魚昆布高湯和蕃茄薯仔豚骨濃湯。我們決定選木魚昆布高湯和蕃茄薯仔豚骨濃湯,食日本直送極上A4黑毛和牛套餐試試!要點味道清的湯底先可以試清牛肉味道!(每位HKD298)有另收加一, 90分鐘放題仲有OPEN BAR 既食材都可以任拎!最特別的是鮮蝦滑、冬菇及秋葵等,也有不同,還有咖哩飯,公仔面,拉麵,烏冬等提供,重點還有即炸蝦丸,而飲品方面十分有誠意,有不同SOFT DRINK 之外,仲有他們家自製的少甜夏枯草和五花茶,女孩子多喝都不怕呢,好貼心呀!甜品方面還有Hagen daz!當中比較喜歡係啡金菇,入口又爽又有水份。首先上的是美國牛肩胛,這款肥瘦適中,肉色肥瘦均勻,牛味濃,大推介再追加!豚肉顔色比牛肉淺些,又是另一番味道。再來是美國

當中比較喜歡係啡金菇,入口又爽又有水份。

豚肉顔色比牛肉淺些,又是另一番味道。

再來是美國頂級牛小排,和牛肉質鮮, 非常有牛味, 唯獨份量較少。可能要點幾份才夠!

最後試的是日本直送極上A4黑毛和牛,大推介大家試!必點!脂肪分佈滿意 屬高價位肥牛,今日和美國牛相比,無論牛肉味定軟淋 ,日本和牛也完勝!

最後和朋友都很感動甜品是hagen daz 雪糕,一般的放題火鍋提供的味道不外乎都是雲呢嗱,草莓等口味,但這家卻提供獨有的焦糖脆餅口味,日式抹茶味,曲奇脆脆和特濃比利時朱古力味,我和朋友都食了2大杯,十分滿足呢,以這個雪糕作結真的是完美!

店員很勤力 ,主動幫我們加湯加水 ,這個價錢也能食到日本和牛任食餐,真的十分值了!熊本牛涮鍋是我暫時食過最好味,最有誠意的火煱。
香港人愛打邊爐係世界聞名最近一年,好多有更多火鍋專門店開幕有港式台式麻辣大陸品牌來港我個人偏好日式同港式風味的更貼近香港人既口味而家選擇更為豐富今次要介紹既店大約開店2個月左右算是新店,食後感覺得相當唔錯可能仲有新店,仲有細節位仍然可以再進步但平日晚上去也見到很多是十個八個的朋友來因為可以安排比較私密的分隔空間我坐外面也聽不到房內的聲音,隔音不錯想食就最好預訂,WALK IN未必有位呢2小時任食四種價錢選擇 $168起,最貴既和牛只是$328牛肉質素明顯高一班,不會只肥沒肉味好食到吃了七盤才收手直接點A4黑毛和牛就最推薦!湯底有6款蘿白豚骨濃湯,和風味曾湯,泰式冬陰功馬來沙爹,木魚昆布,番茄薯仔豚骨打邊燈最忌係湯底唔夠濃,呢度就湯底超濃郁我完全沒沾醬汁食,直接湯底煮熟就已經有味道 除了牛肉,豚肉片需下單即時切片其他食材都是由自己在冷凍區自選自取有多款時令蔬菜,蟹柳條,粟米,芋絲,肉丸,番茄 菜心,芝心丸,金姑,芋頭片蝦餃雲吞,日本雞肉,魚皮餃蝦滑,豆皮,魚蛋魚角,豆腐雞脾姑,芝士腸,牛肉丸 秋葵,魚腐,芝心獅子狗,芝心魚片芝心獅子狗超好食!另外仲有日式咖哩同白飯供應6款蔥蒜辣麻醬自取任
香港人愛打邊爐係世界聞名

最近一年,好多有更多火鍋專門店開幕
有港式台式麻辣大陸品牌來港
我個人偏好日式同港式風味的
更貼近香港人既口味
而家選擇更為豐富

今次要介紹既店大約開店2個月左右
算是新店,食後感覺得相當唔錯

可能仲有新店,仲有細節位仍然可以再進步
但平日晚上去也見到很多是十個八個的朋友來
因為可以安排比較私密的分隔空間
我坐外面也聽不到房內的聲音,隔音不錯
想食就最好預訂,WALK IN未必有位呢
2小時任食

四種價錢選擇 $168起,最貴既和牛只是$328
牛肉質素明顯高一班,不會只肥沒肉味

好食到吃了七盤才收手
直接點A4黑毛和牛就最推薦!
湯底有6款

蘿白豚骨濃湯,和風味曾湯,泰式冬陰功
馬來沙爹,木魚昆布,番茄薯仔豚骨
打邊燈最忌係湯底唔夠濃,呢度就湯底超濃郁
我完全沒沾醬汁食,直接湯底煮熟就已經有味道

除了牛肉,豚肉片需下單即時切片

其他食材都是由自己在冷凍區自選自取
有多款時令蔬菜,蟹柳條,粟米,芋絲,肉丸,番茄

菜心,芝心丸,金姑,芋頭片
蝦餃雲吞,日本雞肉,魚皮餃
蝦滑,豆皮,魚蛋魚角,豆腐

雞脾姑,芝士腸,牛肉丸
 秋葵,魚腐,芝心獅子狗,芝心魚片
芝心獅子狗超好食!
另外仲有日式咖哩同白飯供應
6款蔥蒜辣麻醬自取任調,仲有煮過既豉油

雪糕有四款
我個最喜歡抹茶同朱古力
食幾多拎幾多,唔好浪費呢!

識食緊係選鴛鴦鍋
可以試曬2款特色湯

最值得讚係火鍋湯底做得好濃好出色
牛肉片燙一燙已經好夠味,完全不用再配醬汁食

就算最基本款式既美國牛肩胛

肉質都係好嫩同埋夠肉味
一食就知龍定鳳

美國安格斯牛小排

油花細緻,燙熟肉嫩而牛肉味濃郁
打邊爐佳品

日本A4黑毛和牛

呢款最抵食,一般食到A4,出面賣緊$400起

肉嫩肥美油脂甘香,日本和牛質素更出色

最後當然來返幾球雪糕收尾
5 分鐘 (堂食)
早排收到傳單知道山林道開左間新嘅牛涮鍋,見價錢幾抵,不用三百蚊就可以任食A4和牛,今晚一於同老公來會一會佢就係尼間熊本牛涮鍋喇!位置在高xx火鍋樓上二樓,要在側面行仔行入的商業大廈搭電梯上的,按2字啊!90分鐘自助放題價錢由$158-298,預先訂位及讚好他們的Facebook專頁更可以$58享用4款刺身及4款新鮮海鮮,價錢實惠👍🏻👍🏻👍🏻環境雖小但尚算整潔舒適,坐位不會擠迫,感覺不錯😊😊😊用燈泡💡點綴環境,簡約時尚,亦增添了一份浪漫💕嘅感覺😍😍😍10-20人更可選擇包房,環境不錯,而且私隱度更高😊😊😊湯底我地揀左木魚昆布湯同蕃茄薯仔豚肉濃湯,昆布湯比較清,而蕃茄薯仔豚肉濃湯就真係好香濃足料,仲有一粒粒嘅薯仔喺裏面👍🏻👍🏻👍🏻肉類方面首先點左牛肩胛同豚肉,兩款都切得好薄,肉味濃,質素已相當不錯了😋😋😋跟著試美國頂級牛小排,尼款雪花❄️比較平均,亦係我最喜歡💕嘅,肥瘦均勻,牛味好濃🤤🤤🤤尼款就係最靚嘅日本🇯🇵A4和牛,油份比較高,真係有入口即溶嘅感覺,估唔到尼個價錢都可以食到咁高質嘅和牛,真係好驚喜☺️☺️☺️另外本人十分推介尼個日式㗎喱飯同蝦丸,蝦丸又脆又鮮味彈牙,㗎喱濃度剛好,真係好有誠意👍

環境雖小但尚算整潔舒適,坐位不會擠迫,感覺不錯😊😊😊

用燈泡💡點綴環境,簡約時尚,亦增添了一份浪漫💕嘅感覺😍😍😍
10-20人更可選擇包房,環境不錯,而且私隱度更高😊😊😊

另外本人十分推介尼個日式㗎喱飯同蝦丸,蝦丸又脆又鮮味彈牙,㗎喱濃度剛好,真係好有誠意👍🏻👍🏻👍🏻

自助配菜方面亦非常多選擇,有多款蔬菜🥬菇類同丸類,仲有水餃🥟,豆腐同麵類,特別推介蝦滑,鮮味彈口,有水準👍🏻👍🏻👍🏻

飲品亦有不少選擇,仲有自家製涼茶,味道不會太甜,不錯呢😍😍😍

雪糕🍦係Haagen-Dazs,有四款口味,但我已經飽到食唔落了😂😂😂,下次一定要留肚食😬😬😬
2019-06-20 29 瀏覽
山林道有唔少火鍋店,有唔少都係港式火鍋。相信冇咩人會留意到呢一間位於樓上鋪嘅日式火鍋店。鋪頭唔算好大,除左普通盒之外仲有一間箱房可以俾人包房,最低消費$3000 ,適合一大班人嚟食。嚟到嘅時候時間尚早所以冇咩人。自助區嘅食品種類頗多,而且種類係經過挑選嘅,大多都係比較多人鍾意食嘅餸。個人最喜歡蟹柳、山根、鳳城水餃、魚皮餃、魚片頭、牛丸同埋萵筍等等。除此之外仲有生雞蛋、烏冬麵同埋公仔麵。主角牛肉一啲都冇令人失望。日式放題係有四個價錢嘅,以下係價目表:我哋揀咗最貴嘅$328套餐,盡情任食極上A4黑毛和牛。首先試咗加拿大豚肉同埋美國牛肩胛。豬肉切得好薄滾一滾就食得,而且10分新鮮一啲冰鮮或者雪藏味都冇,肉質同味道冇得頂。牛肩胛嘅脂肪比較少,落冇咁油膩,啱晒注重健康嘅人。牛小排嘅脂肪比較多,識落有少少入口即溶嘅感覺,肉質比牛肩胛更嫩。日本和牛入口即溶,如果似得冇咁薄會好啲,食落會更有口感。熱食方面有珍珠米飯同埋日式咖喱牛肉。飲品種類唔算多,除咗一啲唔同口味嘅果汁汽水之外,仲有自家製嘅下枯草同埋五花茶,岩哂打邊爐飲!既解渴又下火。最後食返個Häagen-Dazs雪糕作結。共有四個味道分別係綠茶、

日本和牛入口即溶,如果似得冇咁薄會好啲,食落會更有口感。

熱食方面有珍珠米飯同埋日式咖喱牛肉。

最後食返個Häagen-Dazs雪糕作結。共有四個味道分別係綠茶、朱古力、焦糖同埋士多啤梨櫻花味。
2019-06-20
2019-06-18 39 瀏覽
朋友想食涮涮鍋,佢話番工戈到新開左間,提議一齊去試下~美國頂級牛小排套餐($208)牛小排好好食!油脂分佈得唔錯,而且唔會太薄切,較有口感😋湯底選擇左兩款:馬來沙嗲風味、鮮濃蝦濃湯(+$20)兩款個味都各有特色,唔會太濃而蓋過其他食物既味道~飲品方面選擇幾多,有自家涼茶😍夏枯草同五花茶,降熱氣一流👍兩款都甜左少少,但幾好飲,易入口既配料方面選擇ok啦~菜幾新鮮既,但丸類就普通左d~不定時有熱食,試左炸蝦丸都唔錯,香脆可口!仲有hangazdaz 雪糕任食😍食左2 rounds 🤤🤤回本lu
朋友想食涮涮鍋,佢話番工戈到新開左間,提議一齊去試下~

美國頂級牛小排套餐($208)
牛小排好好食!油脂分佈得唔錯,而且唔會太薄切,較有口感😋

湯底選擇左兩款:馬來沙嗲風味、鮮濃蝦濃湯(+$20)

兩款個味都各有特色,唔會太濃而蓋過其他食物既味道~

配料方面選擇ok啦~菜幾新鮮既,但丸類就普通左d~

不定時有熱食,試左炸蝦丸都唔錯,香脆可口!

• 美國頂級牛小排
2019-06-18 49 瀏覽
在山林道聚多食肆當中,有幸地見到哩間熊本牛涮鍋放題的店,仲要價錢比起尖沙咀區的牛涮鍋放題平好多,所以同朋友一齊去哩間作為我地的晚餐了~一坐低,職員用心地介紹他們的湯底同埋肉的級別,單張上有「黑豚肉和雞」「美國牛胛肩」「美國頂級牛小扒」「極上A4黑毛和牛」級別的牛放題我同朋友決定點左樣樣都食得的「極上A4黑毛和牛」級別的放題啦另外湯底就點左職員建議的泰式冬蔭功同埋蕃茄薯仔豚骨湯,貼心是,飲品櫃位有埋五花茶同埋夏枯草,可以有多一個唔飲汽水的選擇,左:泰式冬蔭功 右:蕃茄薯仔豚骨湯之後見到出面都有好多不同的丸類,蔬菜,同埋最開心是有任食蝦滑,熟食會有埋咖喱飯同埋炸雞,另外仲有最最最愛的哈根大師雪榚任食!!!黑豚肉,牛肩甲,質素唔錯美國頂級牛小排牛小排充滿牛肉的香味,脂肪平均,真的高質牛~日本黑毛和牛油脂分布平均,入口即溶哈根大師雪榚任食!!!整體來說:呢間野啲牛好得!食物新鮮,性價比高,下次同朋友聚會真的要再來食先!
在山林道聚多食肆當中,
有幸地見到哩間熊本牛涮鍋放題的店,
仲要價錢比起尖沙咀區的牛涮鍋放題平好多,
所以同朋友一齊去哩間作為我地的晚餐了~
一坐低,職員用心地介紹他們的湯底同埋肉的級別,
我同朋友決定點左樣樣都食得的「極上A4黑毛和牛」級別的放題
另外湯底就點左職員建議的泰式冬蔭功同埋蕃茄薯仔豚骨湯,
左:泰式冬蔭功 右:蕃茄薯仔豚骨湯
黑豚肉,牛肩甲,質素唔錯

美國頂級牛小排
牛小排充滿牛肉的香味,脂肪平均,真的高質牛~
日本黑毛和牛
油脂分布平均,入口即溶
哈根大師雪榚任食!!!
2019-06-17
  • 極上A4黑毛和牛套餐
2019-06-18 34 瀏覽
🔍尖沙咀山林道21號永勝商業中心2樓A號舖*「高質日式火鍋」-熊本牛涮鍋.我同郭富城一樣好鐘意打邊爐架哈哈XD。一路食一路忍唔住大叫左幾聲:「好抵食呀!」冇諗過任食呢個價錢竟然會有咁高質素架!日本直送極上A4黑毛和牛套餐 (成人$298,小童$228)叫左個雙拼湯底 (另加$15) ,叫左馬來沙爹風味同埋蘿蔔豚骨濃湯,一個清湯一個濃湯,滿足到同枱唔同口味既朋友。呢個套餐係最頂級個款,所以價錢係可以order埋另外個三款肉類。一場黎到當然要試個最頂級既!首先由最基本既肉開始試,牛肩胛入口比較un,肉質有少少似肥牛,但都唔會話淥完就好鞋口。下一個level就係牛小排,油脂分佈平均,唔會好似肥牛咁一大條肥膏係側邊,已經覺得同牛肩胛比係贏左。到終極大佬極上A4黑毛和牛,OMG真係入口即溶!將片肉係鍋入面拖幾秒就可以放入口,幸福既感覺會浮出黎,完全覺得呢個價錢超值呀!仲要係任食呀!幾大到食到夠本!大力推薦大家要黎試,靜靜雞講:平日夜晚黎食就唔洗同人迫架喇。其它食物例如雞肉同埋蔬菜、丸類等等都係自助形式既。食幾多拎幾多,唔好浪費呀~仲有少少熱食例如雞翼同飯。另一個賣點就係任
🔍尖沙咀山林道21號永勝商業中心2樓A號舖
「高質日式火鍋」-熊本牛涮鍋

其它食物例如雞肉同埋蔬菜、丸類等等都係自助形式既。食幾多拎幾多,唔好浪費呀~仲有少少熱食例如雞翼同飯。另一個賣點就係任食Häagen-Dazs雪糕,你地話丫,點樣住自己唔拎個銀包出黎先?

食到口渴呀?呢個價錢仲包埋任飲雪櫃入面既飲品。當中最最最驚喜既一定係熊本牛涮鍋自家煲既下火茶,係外面既火鍋店好少見到咁有心準備飲品部份。而且職員仲好友善,有問必答之餘仲態度恭敬,好詳細咁介紹每一款肉。絕對推薦大家黎食,原因好簡單,因為呢個價錢出面一定搵唔到架!!

🍽9/10
2019-06-14 689 瀏覽
過兩日去旅行,提早慶祝父親節,朋友推介呢間牛涮鍋,就同我前世情人拍拖食火鍋!原來係一間係山林道既樓上舖,而價錢相當抵食$298一位就食到A4黑毛和牛火鍋放題!左:蕃茄薯仔豚骨濃湯老豆最喜歡既蕃茄薯仔,蕃茄味勁香濃!右:蘿白豚骨濃湯味道比較清甜,我喜歡蘿白!分別有三種牛可以食:美國牛肩胛,牛肉味濃,唔會韌!美國頂級牛小排,脂肪分佈剛好,好香牛肉味,好淋!😋最後食埋A4黑毛和牛,係黎至鹿兒島,食完真係返唔到轉頭,感覺係入口即溶,一個字店內唔算太大,但坐得舒適,而且整潔!飮品方面,有果汁,汽水基本野,但有佢地有自家製既五花茶和夏枯草,我飲左五花茶,好飲又唔太甜,重點可以清熱!自助火鍋配料多選擇而且新鮮,佢地既水餃、韮菜餃、墨魚滑亦好好味!由於食得太多牛,不能食到太多配料!仲有咖哩、炸雞、白飯。(好想食,其實在食唔到咁多野)至於甜品有我最愛既haagen dazs雪糕,一早留定個肚仔食一杯最愛既朱古力味既雪糕,完美地為呢一餐畫上句號!我淨係掛住d牛肉,忘記左佢地有黑毛豬豚肉架,好淋好香肉味!

左:蕃茄薯仔豚骨濃湯
老豆最喜歡既蕃茄薯仔,蕃茄味勁香濃!
右:蘿白豚骨濃湯
味道比較清甜,我喜歡蘿白!

分別有三種牛可以食:
美國牛肩胛,牛肉味濃,唔會韌!

美國頂級牛小排,脂肪分佈剛好,好香牛肉味,好淋!😋

A4黑毛和牛

店內唔算太大,但坐得舒適,而且整潔!

仲有咖哩、炸雞、白飯。(好想食,其實在食唔到咁多野)

我淨係掛住d牛肉,忘記左佢地有黑毛豬豚肉架,好淋好香肉味!
2019-06-13
慶祝紀念
父親節
A4黑毛和牛
2019-06-13 57 瀏覽
打邊爐一定要食靚牛,任食放題打邊爐就最化算了.有不同的套餐供大家選擇,今日一於試吓日本直送的黑毛和牛.飲品種類也不小,有自家製的涼茶、有韓國飲料也有港人最愛的可樂.配料有不少蔬菜有粟米蕃茄南瓜等.也有十分有益的秋葵.雞肉也可以自由地領取.餃子細細粒每啖一口.最想不到的還有咖喱飯添.嚴選牛肩胛、肉味夠濃.肉味十足的豚肉.這就是美國頂級牛小排,十分之香滑也是放題任吃的.到了最矜貴的日本黑毛和牛,一睇就知十分之新鮮油脂分布平均,入口即溶.
打邊爐一定要食靚牛,任食放題打邊爐就最化算了.
有不同的套餐供大家選擇,今日一於試吓日本直送的黑毛和牛.
配料有不少蔬菜有粟米蕃茄南瓜等.
也有十分有益的秋葵.
雞肉也可以自由地領取.
餃子細細粒每啖一口.
最想不到的還有咖喱飯添.
嚴選牛肩胛、肉味夠濃.
肉味十足的豚肉.
這就是美國頂級牛小排,十分之香滑也是放題任吃的.
2019-06-13 29 瀏覽
今日朋友帶左我去熊本牛涮鍋去食打邊爐放題。一入到去朋友預先訂左位,所以即時就可以入到去了。點餐方面,我哋聽咗店員嘅推介叫咗個鹿兒島A4黑毛和牛套餐。佢嘅肉類,即使係和牛,係任叫任食的,有乜需要即管出聲,快夾妥,抵讚。另外佢出面有自助bar,飲品,甜品哈根大師雪糕,蔬菜同前菜任拎任食,正。鍋底方面,佢有好多款揀,我地揀左鮮龍蝦濃湯拼泰式冬蔭功湯。鮮龍蝦濃湯不錯的。肉類方面,呢一個餐配上了鹿兒島日本和牛,比一般美國或者澳洲和牛更有口感更有肉味更少肥膏更健康。當然佢其他豚肉,牛小排等都不錯的。太多好野食唔晒咁多野,下次一定要帶定一大個胃來再大吃一餐!

太多好野食唔晒咁多野,下次一定要帶定一大個胃來再大吃一餐!
2019-06-04