今日同班fd嚟尖沙咀搵野食,今次嚟到「熊本牛涮鍋」。因為人多,可以試晒咁多款肉。豚肉,雞肉套餐豚肉色澤仲好光鮮,無暗啞,即是唔喺雪櫃勁耐嘅疆屍肉。美國牛肩胛套餐牛肩胛肉味雖然唔濃,但喺口感非常好👍,可能因為肉紋位較多。比起後面2款牛肉,呢款雖然價錢平d亦看似質素較差咁,但其實已經好食過市面上大部份嘅打邊爐牛肉。美國頂級牛小扒套餐牛小扒食落口明顯同牛肩胛有唔口感同味道。口感方面,如果牛肩胛喺有咬口感,咁牛小扒就喺有入口融化感👍👍。可以睇到牛小扒雪花紋會多d,所以脂肪會較多,亦伴隨着較多嘅牛肉香味。值得推介俾大家。極上A4黑毛和牛套餐嘩🤤呢款A4黑毛和牛,真喺無令人失望,全場最好食嘅肉應該就喺呢款牛肉👍👍👍。入口會溶化,好似自動解體咁,牛肉味超香。重點連賣相都好睇,d色水同埋脂肪紋好靚。牛肉控唔好錯過。邊爐配菜出面有好多邊爐配菜可以自助形式任食。值得一讀嘅喺,refill嘅速度好快,店員一見無,就會極速refill,上菜快過你食菜。咖哩牛肉飯無諗過會有牛肉飯食,所以忍唔住食咗小小,因為好鍾意食甜甜地嘅日式咖哩。因為呢道飯夠熱,咖哩夠熱,味道又濃😂😂忍唔住食咗2轉。真心覺得好食,配埋A4黑毛
今日同班fd嚟尖沙咀搵野食,今次嚟到「熊本牛涮鍋」。

因為人多,可以試晒咁多款肉。

豚肉,雞肉套餐
豚肉色澤仲好光鮮,無暗啞,即是唔喺雪櫃勁耐嘅疆屍肉。

美國牛肩胛套餐

美國頂級牛小扒套餐

極上A4黑毛和牛套餐

邊爐配菜

咖哩牛肉飯
無諗過會有牛肉飯食,所以忍唔住食咗小小,因為好鍾意食甜甜地嘅日式咖哩。因為呢道飯夠熱,咖哩夠熱,味道又濃😂😂忍唔住食咗2轉。真心覺得好食,配埋A4黑毛和牛🤤🤤超正。

雪糕
甜品方面呢道都落足本,喺哈根大師,喺大師呀!早知留小小肚食多幾球啦😫😫。

五花茶,夏枯草
飲品種類都好多,最值得一提嘅喺有五花茶同夏枯草👍👍👍,啱晒我呢d上咗年紀嘅。小朋友嚟食都啱飲。

味道:9/10
(因為d牛好好食,佔咗極多分數)
服務:9/10
(上菜速度快,仲肯講解每款牛肉有咩特別)
2019-05-15
2019-05-17 35 瀏覽
朋友相約於佐敦吃飯,朋友早已安排打邊爐,當然我也沒有意見, 本來還以為是前往佐敦一座美食大廈之內,沒想到朋友找到了一家新開的火鍋店。我們點選了鴛鴦湯底,其中一個就是蘿蔔豚骨湯,另一個就是泰式冬陰功湯。 湯底用料十足,性價比還不錯,雖然鴛鴦湯底需加十五元,但還算可以接受。除了點選的套餐外,與一般的日式火鍋店沒有分別,也提供任飲任食。自取任食配料方面, 我最驚喜的就是遇上了這個手打鮮蝦滑, 同樣任食, 新鮮製作,味道好之餘,更蝦味十足。我點算的套餐是牛小排, 牛味十足不在話下,最重要食材新鮮。雪糕也是任食的, 四種不同口味的雪糕,任君選擇。飲品方面餐廳等提供自家製涼茶, 還真是一個貼心的想法。

我點算的套餐是牛小排, 牛味十足不在話下,最重要食材新鮮。

雪糕也是任食的, 四種不同口味的雪糕,任君選擇。

飲品方面餐廳等提供自家製涼茶, 還真是一個貼心的想法。

2019-05-16 26 瀏覽
地點係隔sip左啲 搵左段時間都搵吾到入口😂上到去得我地一枱客暫時包場😳😂 訂位時讚好fb同分享熊本page仲可以加$58要個刺身同海鮮拼盤 每日限量 記得提早預訂!值得一提 個帶子好鬼大隻又新鮮🥰 叫左日本味噌湯同木魚昆布湯底 肉類揀左$178美國牛肩胛套餐 脂肪比例少 牛味濃🤤配菜方面選擇吾算好多 亦有麵食提供🙆🏻‍♀️最後甜品有Häagen-Dazs任食 埋單加埋一每人$268 抵!
2019-05-16
2019-05-16 26 瀏覽
今日經朋友介紹下黎到尖沙咀呢間火鍋店打邊爐餐廳係以90分鐘自助餐既形式既一開始我就可以去出面夾唔同既火鍋配料先 火鍋配料都好大眾化同埋選擇好多 仲好貼心提供左咖喱飯同埋炸雞 所以起等野食煮熟既期間可以試下芝士魚豆腐一咬開入面係滿滿既芝士 同魚豆腐好夾呀蝦滑呢款好特別呀 因為好少會見到有得拎蝦滑 蝦滑好新鮮爽口日本直送極上A4和牛油花的紋路好靚,而且因為分布均勻,所以每一口的口感都非常的軟嫩日本頂級牛小排牛味會比較重 色澤鮮紅 入口係即刻溶化 令人食唔停口美國牛肩胛位於肩甲骨上的肉,富油花而且肉質鮮嫩 口感好好最欣賞係餐廳既牛肉溶雪效果做得好唔錯 牛肉唔會仲係有d細冰起上面我同友人仲試左呢到餐廳自家推出既夏枯草飲品 唔想禁熱氣既一定要試下 夏枯草好解渴亦唔會太甜因為餐廳新開所以推出左唔同既優惠 經餐廳介紹下仲試左呢到只要加$58就有既四款刺身同埋海鮮拼盤 當中既刺身帶子好新鮮 厚身肉質有彈身仲要好鮮甜餐廳仲有Haagen dazs雪糕任食 今次可以食到我最鐘意既士多啤梨味同埋新出既蜜桃味
今日經朋友介紹下黎到尖沙咀呢間火鍋店打邊爐

日本直送極上A4和牛

日本頂級牛小排
牛味會比較重 色澤鮮紅 入口係即刻溶化 令人食唔停口

美國牛肩胛
位於肩甲骨上的肉,富油花而且肉質鮮嫩
口感好好

2019-05-15 16 瀏覽
念念難忘鍋物食材涮涮鍋到處林立,最吸引到兩者區分分別在於湯嘅味道及鍋物牛既食材質素雖然主打任食套餐價格有四款標明吸納一眾愛吃等級的人士最大的差別下我同同學選了豪華一點90分鐘自助,同時可滿足我地牛魔迷肉盤牛品味蕾順序 ! 畢竟限時關係以$298元可吃到A4/牛小排/牛肩胛/豚肉追加肉品美國牛肩胛套餐/美國頂級牛小排套餐/A4黑毛和牛套餐不論見證在油脂色澤跟彈性木魚昆布/蕃茄薯仔豚骨濃湯下鍋涮煮數秒呈現平均分佈瞧這油花突顯沒有參差煮起來更是提味,所謂一分價錢一分貨霸氣大滿足也非嚡口韌得來

雖然主打任食套餐價格有四款標明吸納一眾愛吃等級的人士

霸氣大滿足也非嚡口韌得來

2019-05-14
  • 蕃茄薯仔豚骨濃湯
  • 牛小排
  • 牛肩胛 豚肉
2019-05-13 427 瀏覽
今日天氣又涼左,又有打邊爐諗頭,街邊果啲火鍋如果食材新鮮其實間間都差不多,所以今次有朋友介紹啱啱開業冇耐位於尖沙咀山林道熊本牛涮鍋,之前試過一次其他的牛涮鍋,都覺得很環境舒適,今次依間湯底不得不贊👍🏻多款湯底又夠特別👍🏻MENU 有4款套餐選擇(形式:90分鐘自助放題)最平只係$158/位 豚肉.雞肉套餐,專為不食牛人仕而設☺️另外3款 分別是 $178 嚴選美國牛肩胛,$208 美國頂級牛小排,$298 日本直送極上A4黑毛和牛套餐,而牛魔王既我當然是選擇了黑毛和牛套餐😝如果選了黑毛和牛套餐就可以點埋其他套餐的肉類,一次過試哂所有肉類而湯底方面有 6款 另外還有期間限定(+$20)湯底可選擇2款,我地就選了 木魚昆布/鮮龍蝦濃湯(期間限定),龍蝦濃湯好足料 湯味濃 香味十足 不得不試☺️,木魚昆布 清清甜甜 最啱就係 龍蝦湯滾肉,昆布湯滾蔬菜😆簡直絕配👍🏻日本黑毛和牛入口即溶,美國牛小排肉味夠濃,美國牛肩胛口感一流👍🏻各有特色飲品除了有汽水 外 還有自家制夏枯草 五花茶,最後就係我的至愛Haagen Dazs雪糕😋咁優惠價錢有咁嘅質數,好滿足

2019-05-13 206 瀏覽
香港日式火鍋已經開到周圍都係,不過質素好參差,要搵一間又平好好食既真係唔容易。今日聽朋友介紹就黎左依間係尖沙咀附近新開既熊本牛涮鍋試下🐮🐮🐮店舖位置係永勝商業中心2樓,其實都幾隱敝,要細心D先搵到大廈入口。上到去店面唔算好大,不過地方好企理好乾淨🤗🤗Menu上面有幾種唔同別既牛肉揀,我就揀左朋友極力推薦既和牛,湯底就揀左龍蝦湯同豬骨湯😍龍蝦湯超濃🦐🦐閒到都香噴噴,豬骨湯就比較清🥘由於點左價錢最高既餐,咁我地就緊係試哂所有牛啦,咁先有得比較😂😂嚴選美國牛肩胛,牛味比較濃,肉質比較結實。美國頂級牛小排,牛肉本身切得好薄身,肉脂比較多既,所以淥十秒左右就食得,依款會比較重牛油香味。極上A4黑毛和牛,高級野係唔同D,入口即溶,而且比前兩款牛更加香😍😍😍除左牛肉,出面既配料都係好新鮮,特別係佢地既手打蝦滑,平時食唔到架😍😍食左3次lol飲品都好多選擇,仲有廚師自家制既五花茶,老闆話佢地實驗左好多次,專登調較過個適合既甜度比客人飲架,真係好有心機👍🏻👍🏻👍🏻呢度仲有四款haagen-dazs雪糕可以飲食 有我最愛嘅綠茶味, 正呀!!!用依個價錢可以食到咁優質既任食火鍋!抵啊!

龍蝦湯超濃🦐🦐閒到都香噴噴,豬骨湯就比較清🥘

嚴選美國牛肩胛,牛味比較濃,肉質比較結實。

用依個價錢可以食到咁優質既任食火鍋!抵啊!
2019-05-11 41 瀏覽
今晚約左朋友去左山林道新開的熊本牛涮鍋主打高質日式火鍋放題😍選了鴛鴦鍋,有龍蝦🦞湯底和昆布湯底,龍蝦湯十分足料好濃郁的龍蝦味,愈來愈出味;昆布湯底較清淡都十分足料。我地點左最貴的套餐,有日本直送的A4和A5 的黑毛和牛及美國最頂級牛小排🥰🥰每款套餐也可任食豚肉、丸類及新鮮蔬菜,多款選擇。而飲品除左汽水之外,有健康之選的自家製的五花茶和夏枯草的健康涼茶👍🏻👍🏻👍🏻可以降降火又解渴😄甜品有Haagen-Dazs雪糕有4款口味😋😋😋為晚餐畫上完美句號!

每款套餐也可任食豚肉、丸類及新鮮蔬菜,多款選擇。

可以降降火又解渴😄

2019-05-08
2019-05-11 85 瀏覽
今日班朋友話想打邊爐,咁岩係佐敦,依是黎左呢間牛涮鍋(熊本牛涮鍋)到食,呢間野食都唔錯!咁我地叫左個鴛鴦鍋(蘿白豚骨湯/和風味蹭湯)。豚骨湯底多重既豚骨味,而味噌湯亦好清鍾意清淡既朋友揀味噌湯試試肉方面我最鍾意既係A4和牛,因為真係好滑😋😋。員工介紹既牛肩胛都好正,好食自助區有好多蔬菜, 丸, 餃...等等任食,而且呢d食物refill得好快。員工既效率真係值得一讚👍👍飲品方面有好多選擇有五花茶,夏枯草,檸檬茶,芒果汁,波蘿汁等等。。

鍾意清淡既朋友揀味噌湯試試

2019-05-11 31 瀏覽
今日係尖沙咀做完facial~~朋友仔話想去打下邊爐!見而間新開,想試一試佢~~呢度嘅價錢喺尖沙咀嚟講算係十分平民🙌🏻🙌🏻我地揀左昆布同羅白豚肉湯底!兩個湯底都清清地好適合我地唷!至於其他火鍋配料都幾多架基本火鍋有既呢度都有既! 夠曬齊全👍🏻我自己就最愛貢丸同芝士丸咬我落去d汁爆哂出來而牛肉方面我地揀左最貴既A4牛肉! 肉質不錯牛味重 淥幾秒就即刻食得啦!!湯底未滾既話,呢度仲有熟食提供架係麥樂雞啊🙌🏻🙌🏻🙌🏻忍不住食多左幾個🤣
今日係尖沙咀做完facial~~
朋友仔話想去打下邊爐!
見而間新開,想試一試佢~~

呢度嘅價錢喺尖沙咀嚟講算係十分平民🙌🏻🙌🏻
我地揀左昆布同羅白豚肉湯底!兩個湯底都清清地
好適合我地唷!

至於其他火鍋配料都幾多架
咬我落去d汁爆哂出來

而牛肉方面我地揀左最貴既A4牛肉! 肉質不錯
牛味重 淥幾秒就即刻食得啦!!

湯底未滾既話,呢度仲有熟食提供架
係麥樂雞啊🙌🏻🙌🏻🙌🏻忍不住食多左幾個🤣
上網搵好野食之際, 見到間新開既放題~~呢道標榜性價比高既靚牛肉.....真係平靚正? 咁就要試下喇!!食店地點係佐敦, 交通方便地點又易搵!!晚市90MINS任飲任食~唔同種類既牛價錢唔同, 鍾意邊款就自己選擇咯難得黎食靚牛, 我就揀左日本A4和牛喇除左牛肉要點之外, 其他食物可以係自助區拎~~選擇都唔要架, 有好多蔬菜, 丸, 餃...等等食物擺放整齊整潔~~大大個汽水櫃...自助醬料區~~仲有熟食咖哩同麥樂雞打邊爐俾人既感覺較熱氣....呢道最正係有自家清熱飲品!!分別係五花茶同夏枯草~~飲左清熱茶就唔怕食多D啦, 哈哈靚靚A4和牛黎喇!!!和牛賣相呈鮮紅色, 好新鮮咁喎~急不及待快D食丫~~果然, 真係堅正!!!和牛超軟腍, 入口即溶, 好食到停唔到口除左和牛, 全部牛都有試丫!!美國頂級牛小排比起和牛, 美國牛小排有多點咬口, 不同口感, 不同享受價錢比和牛平D, 但都已經超好食嚴選美國牛肩胛脂肪比例雖然冇咁多, 但都係咁軟腍, 而且牛味濃~~只能說, 店舖所有牛都超棒棒!!!鴛鴦鍋~~馬來沙嗲風味 & 蘿白豚骨濃湯馬來沙嗲風味同平時食開既沙嗲唔同, 呢款湯底帶有酸味, 感覺
上網搵好野食之際, 見到間新開既放題~~

食店地點係佐敦, 交通方便地點又易搵!!

晚市90MINS任飲任食~
唔同種類既牛價錢唔同, 鍾意邊款就自己選擇咯

難得黎食靚牛, 我就揀左日本A4和牛喇

除左牛肉要點之外, 其他食物可以係自助區拎~~
選擇都唔要架, 有好多蔬菜, 丸, 餃...等等
食物擺放整齊整潔~~
大大個汽水櫃...
自助醬料區~~

仲有熟食咖哩同麥樂雞

打邊爐俾人既感覺較熱氣....
呢道最正係有自家清熱飲品!!
分別係五花茶同夏枯草~~
飲左清熱茶就唔怕食多D啦, 哈哈
靚靚A4和牛黎喇!!!

和牛賣相呈鮮紅色, 好新鮮咁喎~
急不及待快D食丫~~
果然, 真係堅正!!!
和牛超軟腍, 入口即溶, 好食到停唔到口

除左和牛, 全部牛都有試丫!!
美國頂級牛小排
比起和牛, 美國牛小排有多點咬口, 不同口感, 不同享受

價錢比和牛平D, 但都已經超好食

嚴選美國牛肩胛
脂肪比例雖然冇咁多, 但都係咁軟腍, 而且牛味濃~~

只能說, 店舖所有牛都超棒棒!!!

鴛鴦鍋~~
馬來沙嗲風味 & 蘿白豚骨濃湯
馬來沙嗲風味同平時食開既沙嗲唔同, 呢款湯底帶有酸味, 感覺清新!
蘿白豚骨濃湯, 富有濃濃既豚骨味

雪糕係haagen dazs丫!!
超開心又食到好味雪糕

有四款口味, 正正正!!!

呢道性價比超高喔!!
所有種類既牛肉都好好味~~
推介俾一眾牛魔王
  • 美國頂級牛小排
  • A4和牛
2019-05-06 84 瀏覽
呢排好耐都冇食過日式嘅牛涮鍋啦,前幾日咁啱經開佐敦,見到呢間餐廳好似新開咁,就決定即興咁試一試啦🙈🙈🙈點知有驚喜喎,我哋叫嘅只係$208既牛小排套餐,並唔係最貴嘅和牛,但已經對肉質非常滿意啦,雖然未去到入口即溶嘅效果,但佢既肉,每一片都切得好好而且好有肉味🙈色澤都加曬分🥰🥰🥰湯底方面我哋揀咗冬陰公同埋昆布湯,冬陰公湯的味道香濃,昆布湯就比較清淡,啱晒啲唔鍾意食咁濃味嘅朋友而佢嘅飲品亦都好特別,除咗汽水之外仲有自家製嘅涼茶,啱晒啲扒打邊爐熱氣嘅朋友仔,細心!❤️🥳而去嘅蔬菜吧都做得好精緻,經常咁見到啲職員去fill食物都埋執番好,餐廳仲有少量嘅熟食頭盤提供,我嗰日就拎咗雞翼黎試,微辣嘅雞翼真係好開胃🥰🥰

2019-05-04 39 瀏覽
2019年5月2日星期四近排工作非常繁忙,為咗慰勞吓辛苦嘅自己同埋老婆。訂咗一間朋友介紹嘅火鍋店。火鍋店近佐敦地鐵站位置方便。訂咗夜晚七點鐘,座位都幾寛敞。做嘢咁辛苦梗係揀咗和牛套餐。呢個時候一定要豪一豪湯底就揀咗一個鴛鴦鍋馬來沙嗲風味同埋蕃茄薯仔䐁骨濃湯。除咗之後佢哋都有幾多其他嘅打邊爐嘢食。可以話應有盡有。外觀都唔錯比一般嘅放題火鍋更加優勝。乾淨企理。店員不時添加新鮮嘅蔬菜嘢飲嘅種類都唔少。雖然冇啤酒不過有下枯草方便食火鍋嘅下下火。仲有我最愛嘅cc lemon 呢兩個湯底我就比較喜歡沙嗲湯底,非常好味火鍋食材亦都非常高質素。火鍋食材影真有驚喜,差唔多試晒所有嘅野,黑椒牛丸墨魚丸包心貢丸芝心獅子狗。個人最鍾意嘅係呢度嘅魚皮餃同埋韭菜餃。配沙嗲湯底非常好味我同老婆打算試晒所有嘅牛肉睇吓有咩分別。第一樣是嘅牛肩胛。味道唔錯冇雪味。值得稱讚第二樣是豚肉。味道唔錯下一款食嘅係價錢208一位嘅牛小排。牛肉味香濃。同和牛比唔會入口即溶,但牛肉味最為強烈最後一樣是嘅可以話係呢一間餐廳嘅主打。日本和牛。入口即溶。牛肉味雖然冇美國牛小排啊咁強烈,但係入口即溶已經值回票價。強烈推介一定要試呢個食飽飽再整
2019年5月2日星期四

訂咗夜晚七點鐘,座位都幾寛敞。

做嘢咁辛苦梗係揀咗和牛套餐。呢個時候一定要豪一豪
湯底就揀咗一個鴛鴦鍋馬來沙嗲風味同埋蕃茄薯仔䐁骨濃湯。

呢兩個湯底我就比較喜歡沙嗲湯底,非常好味

第二樣是豚肉。味道唔錯

強烈推介一定要試呢個

食飽飽再整返一個甜品。Häagen-Dazs 雪糕!呢一間火鍋店非常之好唔係求其俾啲雪糕糯米糍或者牛奶公司雪糕俾你。
有四款味道嘅雪糕俾你選擇。
人均消費300頭食到和牛同埋豐富嘅火鍋。再加埋甜品。值回票價性價比高
2019-05-03 159 瀏覽
上網睇到有人介紹呢間新開張既火鍋放題🥘好似幾正咁!$298可以食到日本直送既極上A4黑毛和牛,90分鐘自助放題🍢今日一於帶埋朋友去食餐飽先🤭🤭🥘間餐廳係山林道既商業大厦上面。上到去都幾多人食喎!揀左二款湯底:蘿白豚骨濃湯同蕃茄薯仔豚骨濃湯🍲一白一紅湯底。個湯底都幾濃郁,夠哂味道。有三款牛肉選擇:極上A4黑毛和牛🤤肉質鮮美,幾嫩肉。滾幾下就食得,蕃茄湯都夠哂味,唔洗再沾豉油都得。美國頂級牛小排🥩牛既味道濃重啲,食落都嫩。唔錯豚肉蔬菜丸類餃類就可以出去自己仼夾喇!有爆醬貢丸,一咬即刻流哂啲汁出黎,好誇張!鐘意食芝士既,就唔好錯過:芝士魚腐同芝士獅子狗 🧀夠哂芝士味呀!飲品除左汽水果汁仼飲,仲有自家製五花茶夏枯草添,可以降下火😆食飽飽,仲有haagen dazs 四款雪糕🍦仼食🤤正呀。有我鐘意既朱古力味同曲奇🍪味😍😍
上網睇到有人介紹呢間新開張既火鍋放題🥘

今日一於帶埋朋友去食餐飽先🤭🤭🥘
間餐廳係山林道既商業大厦上面。
上到去都幾多人食喎!

有三款牛肉選擇:

極上A4黑毛和牛🤤肉質鮮美,幾嫩肉。
滾幾下就食得,蕃茄湯都夠哂味,唔洗再沾豉油都得。

美國頂級牛小排🥩

牛既味道濃重啲,食落都嫩。唔錯

豚肉

蔬菜丸類餃類就可以出去自己仼夾喇!

有爆醬貢丸,一咬即刻流哂啲汁出黎,好誇張!

食飽飽,仲有haagen dazs 四款雪糕🍦仼食🤤正呀。

有我鐘意既朱古力味同曲奇🍪味😍😍
2019-05-03 46 瀏覽
外地友人想食火窩,便相约往尖沙咀!我們選了山林道食熊本牛涮鍋湯底選了木魚昆布湯,不錯昆布是較少有的,湯底好!也選美國牛肩胛套餐,此自助式是可任叫的牛肩肉,肉嫰,一淥即食,正呀!各款精選丸子,多款內有餡子,及食材鲜,肉質好!不知不覺中吃了不少啊!而熊本自制五花茶及夏枯草凉茶濃度高,甜又適量,讚,我共飲了多枝!而還有餐前小食,及多款雪糕、任食!好!這夜友開開心心說此火窩真不錯!熊本火窩的菜疏很新鲜及多類火窩材料也源源不绝供應,店的服務員也细心專業與客介绍倾談!好的服務。
外地友人想食火窩,便相约往尖沙咀!

我們選了山林道食熊本牛涮鍋
湯底選了木魚昆布湯,不錯昆布是較少有的,湯底好!

而還有餐前小食,及多款雪糕、任食!好!

這夜友開開心心說此火窩真不錯!