2024-01-29 72 瀏覽
棉登徑這間焱丸水產門面裝修好有日本居酒屋feel,地方大坐得舒服,內裏裝修也一樣用了很多日本海報貼在牆上作佈置,彷如置身日本居酒屋,感覺很好。😍🫶紫菜魷魚鬚天婦羅🐙$78即叫即炸,脆漿薄身唔厚,外層炸到金黃色很香口,魷魚鬚煙韌,趁熱食一流。😋👍💯黑松露蟹肉甲羅燒🦀$75店員在旁用爐即整即燒,黑松露香氣十足,淡淡蟹膏蟹子🦀配青瓜絲🥒一齊食,口感豐富。🤤🫶三文魚壽司🍣拼盤$108三文魚壽司拼盤有五款唔同口味,有原味、火灸、海膽、黑松露和三文魚籽,唔同配搭都好好食。😋👍北海道海鮮炒飯$88材料很豐富,炒得幾乾身,飯粒粒分明,而且份量好大,好味!🤤😋🫶🤩漁師2人前盛$398有七種刺身包括:牡丹蝦、吞拿魚、活赤貝、油甘魚、鯛魚、拖羅和深海池魚,刺身很新鮮款款都厚切,一啖咬落去好滿足。😋💯💯💯💯👍👍帶子磯燒$68帶子大大隻肉質彈牙,口感唔錯。👍醬油木魚帆立殼燒$75醬油木魚帆立殼燒很出色,店完在旁即燒,有蕃茄🍅、青椒和木魚,熱辣辣上枱,醬汁食落酸酸甜甜,帆立貝肉質彈牙。😋👍💯柚子梳打$48冰菠蘿🍍🍹燒酎$68有條長身嘅菠蘿🍍做裝飾,燒酎🍹酒味濃,飲完後吃埋條冰鎮菠蘿🍍感覺很完美。😍😋👍💯

紫菜魷魚鬚天婦羅🐙$78

黑松露蟹肉甲羅燒🦀$75

三文魚壽司🍣拼盤$108

北海道海鮮炒飯$88

漁師2人前盛$398

帶子磯燒$68

帶子大大隻肉質彈牙,口感唔錯。👍

醬油木魚帆立殼燒$75

柚子梳打$48
冰菠蘿🍍🍹燒酎$68

2024-01-22
  • 漁師2人前盛
  • 醬油木魚帆立殼燒
  • 冰菠蘿燒酎
2024-01-28 47 瀏覽
三文魚牛油果油酢漬呢個前菜真喺有驚喜,完全喺精心制作,好鍾意個汁少少酸甜嘅味道,牛油果配三文治當然喺perfect match 烏賊磯燒烏賊肉質好厚,咬落非常滿足!要讚店員燒得好好,唔會過熟仲幫你剪埋一圈圈咁方便食 ,🫰讚 廣田灣生蠔第1次試焱丸嘅日本生蠔🦪,今日呢個廣田灣生蠔拎我又愛上多一款日本蠔~蠔肉大,肉身飽滿,咬落口感爽甜,而且帶有清新海水味 蟹味噌甲羅燒每次必點嘅甲羅燒,新出左多款口味,我最鍾情呢款蟹味噌甲羅燒,有蟹肉蟹籽,喺全🦀宴咁~食果陣必定要配🥒青瓜絲一齊食,中和番啲咸味同加啲清爽感 蟹肉玉子燒今次我地🦀主題嘅另一道菜🤣 玉子燒上鋪左蟹肉同埋混左蟹籽嘅沙律醬,出奇地夾呀~ 蘋果颱風乳酸我最愛嘅特飲,🍎味香,酸酸甜甜咁味道討好,仲有蘋果片,打卡一留!

三文魚牛油果油酢漬

烏賊磯燒

廣田灣生蠔

蟹味噌甲羅燒

蟹肉玉子燒

蘋果颱風乳酸
2024-01-28 34 瀏覽
一向都有試唔同日本生蠔,呢款廣田灣生蠔未試過。蠔肉好厚身同飽滿,咬落好有滿足感!亦充滿海水味,希望下次可以再食呀 今次試呢個蟹雜炊,亦唔上枱店員先幫你開爐煮架,要少少時間。鍋入面有蟹籽,蟹身同蟹腳。味道喺清甜帶少少蟹味,蟹腳就幾鮮甜,唔錯! 次次都會叫番個甲羅燒黎食,今次叫我好中意嘅黑松露蟹肉甲羅燒,黑松露醬同埋蟹膏混晒一齊喺好好嘅配搭,好野味,可以試下同蟹雜炊一齊食都唔錯!每次都要叫一啲海鮮磯燒,有店幫我地精心炮製唔駛自己郁手。今次叫左2隻鮑魚殼燒,個鮑魚超級新鮮,好大隻好厚肉地,咬落口感彈牙 唔會韌,正! 壽司方面叫左個三文魚壽司拼盤,一碟有5件,每件喺配搭不同口味嘅topping, 我最中意就喺配海膽同埋三文魚籽呀 唔飲酒嘅朋友,推介可以試下佢啲梳打特飲,例如呢個冰菠蘿梳打味道帶酸甜,又唔會有好假嘅果汁味,開胃之選

膽同埋三文魚籽呀

2024-01-25 41 瀏覽
最近朋友快生日, 所以跟她先吃慶生飯, 挑了間之前曾跟她吃過, 她自己也很喜歡的一間店。當天其實蠻多人, 等了一陣子, 幸好不用等太久>W<來到怎可能不吃甲羅燒, 黑松露甲羅燒, 滿滿的蟹膏配上香濃的黑松露, 真心香口!這次搭上鮮青瓜絲, 爽脆解膩一流!叫了2款帆立貝燒, 分別是三文魚籽及醬油木魚, 兩種是完全不同的香, 滲入帆立貝裡, 非常鮮甜!另外叫了蟹肉玉子燒, 上邊有蟹肉絲, 配上蛋香重的玉子燒, 好味道!這次我們也沒放過刺身, 漁師二人前, 刺身鮮, 口感很爽, 不錯不錯!另外跟朋友點了2杯酒, 我飲的是冰菠蘿燒酌, 果香重, 酒味又剛好, 易入口又有點回甘的酒烈感。棒! 果然慶生吃日本菜是一流!
當天其實蠻多人, 等了一陣子, 幸好不用等太久>W<

棒! 果然慶生吃日本菜是一流!
舊同事約我食飯,吹吓水😙,佢訂咗呢間喺佢公司附近嘅居酒屋🏮,餐廳裝飾富日本風情🎏。🍏青蘋果颱風乳酸$65 x 2夠晒大杯,夠晒冰凍,酸酸甜甜,好啱女仔飲。🦀蟹味噌甲羅燒$68 x 2甲羅燒內有蟹膏、蟹肉、蟹子、鵪鶉蛋及葱花等。店員在枱邊燒煮時,那濃郁的蟹膏香味,香噴噴,已令人垂涎三尺🤤。一啖甲羅燒,一啖冰凍青蘋果乳酸,消壓就係咁簡單~🦪焱丸活貝大盛$398這裡活貝大盛十分豐盛,內有鮑魚、生蠔、元貝及海蜆等,海鮮新鮮,燒得恰到好處,入口味道鮮甜;尤其是係鮑魚,好彈牙~yummy 😋🐟左口魚刺身$168刺身切得均勻,沾上酸汁,好鮮味。🥚蟹肉玉子燒$65最後仲點咗一客玉子燒,因為我哋都好鍾意這日式煎蛋,口感很鬆軟,加入蟹肉及蟹籽沙律醬,增加味道層次感😋。

🍏青蘋果颱風乳酸$65 x 2
夠晒大杯,夠晒冰凍,酸酸甜甜,好啱女仔飲。

🦀蟹味噌甲羅燒$68 x 2

一啖甲羅燒,一啖冰凍青蘋果乳酸,消壓就係咁簡單~

🦪焱丸活貝大盛$398

🐟左口魚刺身$168
刺身切得均勻,沾上酸汁,好鮮味。

🥚蟹肉玉子燒$65
2024-01-16
呢晚想食吓燒海鮮😁,諗吓邊度有得食兼好味,用咗3秒鐘,諗起呢間日本菜🇯🇵餐廳已經有一段時間冇嚟過,於是就決定同朋友過去食燒海鮮🤣$398「焱丸活貝大盛」:包括有 帆立貝2隻、牡蠣2隻、鮑魚2隻、白蜆4隻🤩,全部放喺個木盤上邊,跟住多位店員妹妹就輪流幫我哋燒海鮮👍帆立貝幾鮮甜👍鮮鮑魚大大隻,肉質結實得嚟又有啲爽滑😋牡蠣🦪好好蠔味🤩白蜆脹卜卜,味道鮮甜🤣$75「黑松露蟹肉甲羅燒」:真係有黑松露嘅香味👍,仲有啲鹹香🤩$108「三文魚壽司拼盤」:有五粒三文魚壽司🍣,全部都唔一樣上邊放咗不同嘅 toppings,見到有 火灸三文魚壽司🍣、三文魚籽三文魚壽司🍣、黑松露三文魚壽司、蛋黃醬三文魚壽司🍣、就咁三文魚壽司🍣,幾好玩🤣$168「左口魚刺身」:左口魚薄切,刺身非常鮮味,充滿 umami 🤣$68「冰菠蘿梳打」:叫咗兩杯,有條長身嘅菠蘿喺裏邊,菠蘿梳打唔係好甜夠清新,飲完仲可以食埋條菠蘿😁
帆立貝幾鮮甜👍
鮮鮑魚大大隻,肉質結實得嚟又有啲爽滑😋
牡蠣🦪好好蠔味🤩
白蜆脹卜卜,味道鮮甜🤣
之前聽朋友盛讚炎丸水產的燒海鮮,適逢今日紀念日,老公又得閒,所以就出尖沙咀試吓,睇吓係咪真係咁好食。餐牌有勁多嘢食,勁多海鮮,已經心裏面超興奮同開心。仲要不斷聞到隔籬枱燒海鮮嘅味道,又見到竟然有手掌咁大嘅燒日本產油甘魚,所以忍唔住叫多咗😅嘩!海膽超大件,仲要勁鮮甜!尤其係嗰個三文魚籽海膽杯,個人覺得是必吃的😋😋😋😋老公係咁話啲海鮮好好食,超鮮甜,又高質,三文魚腩非常肥美😋好似去咗一趟日本咁⋯⋯唉,而家寫下寫下又諗起日本唔知仲有冇餘震呢…真係好掛住日本😭😭😭😭個人覺得,黑松露蟹肉格羅燒都係必食嘅,因為味道比起普通嘅係蟹味噌甲羅燒更出色,更吸引。如果能夠配上梳打餅,我會覺得會加多好多分⋯⋯(可惜冇…)

2024-01-17
慶祝紀念
紀念日
  • 三文魚籽海膽杯
2024-01-16 52 瀏覽
之前食過兩次焱丸水產,已經覺得好好食,今次慶祝周年紀念,要再過黎食好西。好彩我地係openrice book左檯,等左一陣就入得。我地叫左漁師2人前盛,擺盤好靚,所有刺身都好新鮮。拖羅入口即溶但又唔會好膩。赤貝好爽口,牡丹蝦又好大隻,啖啖都係肉。燒烤方面,我地叫左黑松露蟹肉甲羅燒、芝士蟹肉甲羅燒同埋帶子磯燒。店員幫我地燒好貼心,甲羅燒有粒鵪鶉蛋同蟹籽,撈埋一齊好香,好有口感。黑松露蟹肉好重黑松露味,鍾意黑松露既人必點。磯燒帶子好大粒,好新鮮好juicy。野飲叫左菠蘿燒酌同蘋果特飲。另外仲叫左三文魚中卷同香蔥和牛炒飯。個卷好大舊好滿足。炒飯好多和牛粒,和牛仲要煎到5成熟,油脂分布啱啱好,好有驚喜。

黑松露蟹肉好重黑松露味,鍾意黑松露既人必點。

2024-01-15 36 瀏覽
We had a nice selection of seafood at Flame restaurant. The first dish to arrive was the crab meat with crab paste and mixed egg for $68.The staff were very friendly and helped cook the dish for usWhile we were waiting of it to cook we had two shochu drinks, the flying fish roe salad and some salmon. The drinks were very tasty and the pinapple shochu comes with a nice big piece of frozen pineapple.The fish roe salad was a lot bigger than it looked on the menu which was a nice surprise.Next we or
Crab meat w/ crab paste mix egg

Shochu w/ pineapple soda
Shochu w/ ginger
Flying fish roe w/ salad

Next we ordered the vegetable tempura for $70 and a large tuna set for $288. We also had the Scallops which had to be cooked for $75.
Mixed vegitable tempura
Tuna set
Scallop / Japanese style

Our last dish was the crab porridge for $168.  it was a nice way to finish off the meal.
crab porridge
2024-01-04
Shochu w/ pineapple soda
Shochu w/ ginger
Mixed vegitable tempura
Tuna set
crab porridge
開業多年嘅焱丸水產已經聽過好多朋友推介,出名價格比高,地道日式裝潢猶如置身日本。絕對係同朋友小聚,飲番兩杯嘅好地方。位置係尖沙咀棉登徑盡頭,非常易搵。呢到點浜燒/海鮮都有店員幫你燒,絕對唔驚自己燒得唔熟。尼到每枱必點招牌甲羅燒,我哋就試咗蟹味噌甲羅燒 (68$/pc),creamy帶有焦香嘅蟹膏咸香味較重,好邪惡 要配埋一旁嘅青瓜絲食,比較解膩,無咁heavy~醬油木魚帆立殼燒 (75$/pc)亦好出色,帶有蕃茄,醬汁食落酸酸甜甜,帆立貝肉質彈牙,好醒胃~刺身基本上都非常新鮮,三文魚腩 (90$) 勁厚切,絕對唔hea你,滿口油脂香~ 特別推介呢個本鮪盛合(288$), 可以一次過試晒唔同部位及食法嘅吞拿魚,包括刺身、壽司同他他。拖羅沾上日本醬油同生蛋黃,入口即溶,特別creamy!吞拿魚他他mix埋香蔥、芝麻及醬油,入口帶甜口,好香,魚肉亦非常軟腍~如果配埋紫菜食就一流喇~蟹子蟹肉薯仔沙律 (78$) —— menu幅相好似好普通,點知serve到尼好巨型呀,其實係一個薯仔沙律塔!滿瀉嘅蟹子,足料蟹肉薯仔沙律,底下有沙律菜同蕃茄,一齊食清爽唔‘漏’,呢個價錢非常抵食,好滿足!野菜天婦

要配埋一旁嘅青瓜絲食,比較解膩,無咁heavy~

特別推介呢個本鮪盛合(288$), 可以一次過試晒唔同部位及食法嘅吞拿魚,包括刺身壽司同他他。拖羅沾上日本醬油同生蛋黃,入口即溶,特別creamy!吞拿魚他他mix埋香蔥、芝麻及醬油,入口帶甜口,好香,魚肉亦非常軟腍~如果配埋紫菜食就一流喇~

野菜天婦羅 (70$) —— 炸得香脆,炸漿唔會太厚重,重有齊晒我最愛嘅茄子、南瓜同蕃薯天婦羅~

最後重食咗個蟹雜炊 (168$),店員會嚮你面前現煮,雑炊加入蟹腳、蟹子、雞蛋同香蔥,整體口味係偏淡,但蟹肉鮮甜,而且好暖胃,冬天食完暖笠笠!

飲品方面,我哋分別點咗菠蘿梳打 (68$) & 生姜燒酎 (58$),冰菠蘿梳打好fresh好清爽,重要原條菠蘿,非常解膩,而一向麻麻地生姜嘅我都覺得生姜燒酎唔錯,淡淡姜味,有驚喜!
  • 蟹味噌甲羅燒
  • 本鮪盛合
  • 野菜天婦羅
2024-01-15 26 瀏覽
焱丸水產已經食過幾次 今晚同朋友敘舊朋友想試吓估唔到今日平日嚟都咁爆場好嘢都係多人食 可能下次都係預早少少或者book位裝修都係一如以往好有日本居酒屋嘅風味牆上面痴咗好多唔同嘅日本特色嘢 搞到有少少掛住日本我哋叫咗漁師二人前盛刺身好肥好鮮甜好美味 尤其個拖羅 入口即溶新鮮嘅刺身係唔同啲😆仲有兩個甲羅燒 一個係黑松露一個係芝士店員仲會幫我哋手 唔使我哋揦手唔成勢隻蛋撈埋真係好好食 如果有飯一齊食就好啦熱辣辣好正 另外仲燒咗帶子 超級大粒帶子連啲汁都好鮮甜 好多肉好有咬口三文魚中卷 原來有咁多件 好抵食入邊仲好足料 唔夠飽我哋叫咗個和牛炒飯啲牛肉粒好好食 飯都炒得好香 兩樣溝埋好好食嘢飲嗰度我叫咗青蘋果颱風乳酸 賣相超靚 有一串蘋果 超開胃兩個人每人五百幾蚊食到一餐好飯☺️☺️☺️
焱丸水產已經食過幾次 今晚同朋友敘舊朋友想試吓

賣相超靚 有一串蘋果 超開胃

兩個人每人五百幾蚊食到一餐好飯☺️☺️☺️
  • 三文魚中卷
2024-01-11 40 瀏覽
尖沙咀有好多好西食,不過泊車麻煩。呢排中間道泊車好扺$20,仲要泊-個鐘,送-個鐘,咁緊係去泊,再去附近食飯。棉登徑有間日本餐廳,海鮮非常新鮮,而且服務-流,真係要推介俾大家。每張枱都放定一個爐,職員會幫手燒埋,服務好貼心。特上壽司盛合有成10 款壽司,其中蟹膏蟹肉非常鮮甜,生蝦亦都好甜,帶子壽司大大件,呢個盛合真係ichiban 活北寄貝刺身呢個北寄貝刺身新鮮到呢⋯⋯非常之鮮甜,又彈牙爽口,-流鮑魚殼燒隻鮑魚有一個拳頭咁大,而且好生猛,仲有人幫手燒,燒到啱啱好,彈牙鮮甜,好好味呀蟹味噌甲羅燒鮮甜嘅蟹膏配上味噌,味道好夾,即燒即食,包住熱辣辣冰菠蘿梳打菠蘿味香濃,真材實料,正總體來說,餐廳食物質素非常高質,而且價錢唔算好貴,性價比高!

每張枱都放定一個爐,職員會幫手燒埋,服務好貼心。

特上壽司盛合

活北寄貝刺身
呢個北寄貝刺身新鮮到呢⋯⋯非常之鮮甜,又彈牙爽口,-流

鮑魚殼燒

蟹味噌甲羅燒
鮮甜嘅蟹膏配上味噌,味道好夾,即燒即食,包住熱辣辣

冰菠蘿梳打
菠蘿味香濃,真材實料,正
2024-01-04 75 瀏覽
又係時候想食日本料理,係尖沙咀近近地就食呢間打卡一流、主打日式海鮮嘅炎丸水產。見到個個都會食甲羅燒,睇黎係呢度嘅招牌菜式!一次過嗌哂蟹味噌甲羅燒同黑松露蟹肉甲羅燒,大滿足!🤩🤩。因為有唔同嘅配料,令到兩款甲羅燒風味豐富,口感豐富,真係回味無窮😚。另外,焱丸活貝大盛都有驚喜!每一顆活貝都散發出海洋的鮮甜味道。鮑魚都係勁新鮮,咁新鮮仲有專人幫你控制火候,想唔好食都幾難。海鮮黎講,食得出食材質素都極高!刺身方面都唔差!三文魚腩刺身和帆立貝刺身都新鮮肥美。三文魚壽司拼盤也是精心製作,每一塊壽司都是完美的比例和口感。最後,、以菠蘿梳打和青蘋果乳酸做收尾。清新的口感和微妙的風味使得整頓飯後更加完美。整體黎講,呢間餐廳係日本海鮮料理嘅優質選擇!

刺身方面都唔差!三文魚腩刺身和帆立貝刺身都新鮮肥美。

整體黎講,呢間餐廳係日本海鮮料理嘅優質選擇!
未去到日本旅行 但好掛住佢嘅海鮮同刺身朋友就帶咗我去「焱丸水產」 入到去發現佢嘅裝修真係好似日式浜燒店咁充滿濃濃既日本氣氛🇯🇵\ 🦪浜燒 x 貝燒 /🔹黑松露蟹肉甲羅燒 ($75)🔸蟹味噌甲羅燒 ($68)🔹醬油木魚帆立殼燒 ($75)🔸三文魚籽帆立殼燒 ($80)店員好體貼 先上菜 然後放一陣俾客人打卡先再準備燒睇得出佢地手勢非常熟練甲羅燒同貝燒都係煮到剛剛好🦀蟹蓋放上滿滿嘅蟹膏+蟹籽+蟹肉+生鵪鶉蛋🥚放烤爐上一邊燒一邊攪拌 香氣一邊不斷湧出 未食已經流晒口水🤤蟹膏味道濃郁 傳統嘅味噌味當然好味 估唔到黑松露味都有驚喜!!帆立殼燒相對比較一般燒熟咗嘅三文魚籽反而失去鮮味但係帆立貝好鮮甜 加上秘製醬汁同木魚 味道剛剛好\ 🍣刺身x 壽司 /🔸本鮪盛合($288)🔹三文魚腩刺身($90)🔸三文魚中卷 ($88)樣樣刺身都好新鮮厚切 口感好好🤩本鮪盛合包含咗6款唔同部位嘅吞拿魚刺身個人最喜歡吞拿魚蓉配海膽同埋薄切吞拿魚沾上蛋漿超滑溜!!而三文魚腩刺身就超超超肥美 滿滿既油香充斥口腔!!!😋\ 🍚食事 /🦀蟹雜炊 ($168)蟹肉粥夠晒綿滑 濃濃嘅蟹味由粥裡面滲出將甲羅燒伴粥食 又係另一番風
未去到日本旅行 但好掛住佢嘅海鮮同刺身
朋友就帶咗我去「焱丸水產」
入到去發現佢嘅裝修真係好似日式浜燒店咁
充滿濃濃既日本氣氛🇯🇵

\ 🦪浜燒 x 貝燒 /
🔹黑松露蟹肉甲羅燒 ($75)
🔸蟹味噌甲羅燒 ($68)
🔹醬油木魚帆立殼燒 ($75)
🔸三文魚籽帆立殼燒 ($80)

店員好體貼 先上菜
然後放一陣俾客人打卡先再準備燒
睇得出佢地手勢非常熟練
甲羅燒同貝燒都係煮到剛剛好

🦀蟹蓋放上滿滿嘅蟹膏+蟹籽+蟹肉+生鵪鶉蛋🥚
放烤爐上一邊燒一邊攪拌
香氣一邊不斷湧出 未食已經流晒口水🤤
蟹膏味道濃郁 傳統嘅味噌味當然好味
估唔到黑松露味都有驚喜!!

帆立殼燒相對比較一般
燒熟咗嘅三文魚籽反而失去鮮味
但係帆立貝好鮮甜 加上秘製醬汁同木魚 味道剛剛好

\ 🍣刺身x 壽司 /
🔸本鮪盛合($288)
🔹三文魚腩刺身($90)
🔸三文魚中卷 ($88)

樣樣刺身都好新鮮厚切 口感好好🤩
本鮪盛合包含咗6款唔同部位嘅吞拿魚刺身
個人最喜歡吞拿魚蓉配海膽同埋薄切吞拿魚
沾上蛋漿超滑溜!!

而三文魚腩刺身就超超超肥美
滿滿既油香充斥口腔!!!😋

\ 🍚食事 /
🦀蟹雜炊 ($168)

蟹肉粥夠晒綿滑 濃濃嘅蟹味由粥裡面滲出
將甲羅燒伴粥食 又係另一番風味
忍唔住食咗2大碗🙈

最值得讚歎嘅係蟹腳已經預先剪殼
只需要用店家提供嘅工具一撩就食得 非常貼心!!!

\ 🍹飲料 /
🔸青蘋果颱風乳酸 ($68)
🔹冰菠蘿燒酎 ($68)

2個飲品都超igable!!!
🍏青蘋果乳酸唔會太甜 入口帶有微酸感覺好fresh!!
🍍而冰菠蘿燒酎入口好順 飲完仲有大大舊冰菠蘿食

當日晚上9:00依然有唔少客人邊燒邊飲邊傾計
環境非常適合打工一族放工黎放鬆一下
2023-12-15 101 瀏覽
朋友知我想食日本野,所以佢就帶咗我嚟焱丸水產,佢話之前食過超級唔錯,相信我都會鍾意。餐廳位置位於尖沙咀,位置非常方便。餐廳外的裝修已經覺得好有日本居酒屋feel。門口貼上唔少同名人到訪的合照,令我都好期待!鮑魚殼燒上到枱都仲郁緊,非常新鮮!店員會幫客人燒埋,非常貼心。鮑魚不需要任何調味,已經有天然的鹹香和焦香 。蟹味噌甲羅燒,聽聞喺呢度嘅必點菜式。蟹膏鋪滿整個蟹蓋,再配埋蟹籽,在火爐上加熱。鵪鶉蛋的濃稠液與蟹膏和蟹籽拌在一起,增添滑滑口感。蟹膏味道非常香濃,而且鮮味十足,加上加熱後的蟹籽感覺更加爽脆,好鮮味。左口魚鯛魚甜蝦刺身甜蝦好甜,爽彈,口感豐腴,而且相比起平時的甜蝦亦都較大隻。鯛魚刺身,脂肪比例適中,味道內斂,散發著淡淡甘甜。野菜天婦羅($70)有南瓜、青椒、茄子等等,粉漿非常薄~ 大蔥天婦羅好適合我呢個蔥嘅愛好者。南瓜天婦羅外皮酥炸,入邊又腍又軟,沒有多餘油脂,值得推介!三文魚中卷($88)有黑松露以及牛油果。牛油果香滑,三文魚新鮮肥瘦相間,魚油夠香,對於鍾意卷物嘅我就非常喜歡!北海道海鮮炒飯,材料豐富,有多種海鮮,飯粒金黃,不會油膩。呢度嘅飲品都好有心思,整得好靚,菠蘿特飲以

門口貼上唔少同名人到訪的合照,令我都好期待!

左口魚鯛魚甜蝦刺身
甜蝦好甜,爽彈,口感豐腴,而且相比起平時的甜蝦亦都較大隻。

鯛魚刺身,脂肪比例適中,味道內斂,散發著淡淡甘甜。

北海道海鮮炒飯,材料豐富,有多種海鮮,飯粒金黃,不會油膩。

呢度嘅飲品都好有心思,整得好靚,菠蘿特飲以及蘋果乳酸梳打都值得推介!
蘋果乳酸梳打酸酸甜甜,soda的氣泡🫧加埋蘋果冰片,都幾有特色~

頭先仲聽到隔籬枱話呢間餐廳個質素非常似日本嘅居酒屋🏮真係值得再嚟!