2024-01-29
棉登徑這間焱丸水產門面裝修好有日本居酒屋feel,地方大坐得舒服,內裏裝修也一樣用了很多日本海報貼在牆上作佈置,彷如置身日本居酒屋,感覺很好。😍🫶紫菜魷魚鬚天婦羅🐙$78即叫即炸,脆漿薄身唔厚,外層炸到金黃色很香口,魷魚鬚煙韌,趁熱食一流。😋👍💯黑松露蟹肉甲羅燒🦀$75店員在旁用爐即整即燒,黑松露香氣十足,淡淡蟹膏蟹子🦀配青瓜絲🥒一齊食,口感豐富。🤤🫶三文魚壽司🍣拼盤$108三文魚壽司拼盤有五款唔同口味,有原味、火灸、海膽、黑松露和三文魚籽,唔同配搭都好好食。😋👍北海道海鮮炒飯$88材料很豐富,炒得幾乾身,飯粒粒分明,而且份量好大,好味!🤤😋🫶🤩漁師2人前盛$398有七種刺身包括:牡丹蝦、吞拿魚、活赤貝、油甘魚、鯛魚、拖羅和深海池魚,刺身很新鮮款款都厚切,一啖咬落去好滿足。😋💯💯💯💯👍👍帶子磯燒$68帶子大大隻肉質彈牙,口感唔錯。👍醬油木魚帆立殼燒$75醬油木魚帆立殼燒很出色,店完在旁即燒,有蕃茄🍅、青椒和木魚,熱辣辣上枱,醬汁食落酸酸甜甜,帆立貝肉質彈牙。😋👍💯柚子梳打$48冰菠蘿🍍🍹燒酎$68有條長身嘅菠蘿🍍做裝飾,燒酎🍹酒味濃,飲完後吃埋條冰鎮菠蘿🍍感覺很完美。😍😋👍💯
紫菜魷魚鬚天婦羅🐙$78
黑松露蟹肉甲羅燒🦀$75
三文魚壽司🍣拼盤$108
北海道海鮮炒飯$88
漁師2人前盛$398
帶子磯燒$68
帶子大大隻肉質彈牙,口感唔錯。👍
醬油木魚帆立殼燒$75
柚子梳打$48