2017-06-12
最近去咗一間可以自己燒,或者人哋燒俾你嘅餐廳,裏面都有啲油煙架,不過好彩有抽氣系統。 原來一開始已經包括多種調味醬汁,包括蜜糖、七味粉等等。 唔同嘅人數仲會送你不同的味粉,可以自行選擇味道,在餐牌上不另收費。 腐竹糖水沙冰$29 細細杯好精緻,除咗外貌夠晒靚之餘原來飲落亦非常不錯,甜甜地,同埋糖水味都好濃! 燒香甜車厘茄$14 車厘茄有幾粒,細細粒,紅卜卜,燒完之後唔係好酸,覺得自己燒得唔錯。 燒三色雞中翼蒜蓉味$29 我哋一早已經落咗蒜蓉,唔知係唔係太早落,搞到唔係好入味,如果佢本身一早醃好會更加正。不過幸好雞翼非常肥美多肉,真的不錯呢! 蝦米菜譜肉鬆竹筒飯$46 蝦米本身有少少鹹香,菜譜比起蝦米更加鹹,所以成件事就比較鹹啦!可以家下其他嘢一齊食會更加好,如果唔係嘅話單叫可能就有啲濃味。 惹味沙茶燒金菇$30 燒金菇原來係有好多汁係隔離,裏面有好多金菇,出面就有一個瓦的器皿,的確非常惹味爽口, 10分推介!
原來一開始已經包括多種調味醬汁,包括蜜糖、七味粉等等。
腐竹糖水沙冰$29
燒香甜車厘茄$14