2017-10-04 156 瀏覽
旺角係美食集中地 我同朋友食到悶悶地 但又想試下新野 打算一路行一路睇下有食咩 行行下見到間舖好特別 有個mini燒烤爐 自己燒黎食 真係岩哂同朋友 慢慢燒 傾下計喇店舖環境吾算太大 位與位之間吾係好闊 有良好嘅抽風設備 吾會谷到成身都係味店員亦有耐性地詳細介紹每款食物和燒嘅時間 亦都會從旁協助我地秘製鐵板牛仔骨已經有少少胡椒粉喺面 所以完全唔使落調味 就咁燒完就可以食啦 牛肉嫩 吾會好鞋原隻扇貝扇貝好新鮮 加埋蒜蓉一齊燒 非常鮮甜 吾洗落調味蜜糖燒粟米 輪到我最愛嘅粟米啦 再加啲蜜糖就非常之好味燒迷李茄子 每逢反大6必定會去串燒店叫燒茄子 原來自己燒都可以燒到呢個味道 原隻茄子燒到茄子皮變色 就可以切開一半繼續燒 加蒜蓉 七味粉 孜然粉 再掃d醬油 就食得嫁喇 真係好好味 一個吾夠喉嫁 最後都要點多條呢竹蔗茅根紅蘿蔔馬蹄水燒烤上火必備清熱涼茶 吾會好甜 清清地

秘製鐵板牛仔骨

燒迷李茄子
竹蔗茅根紅蘿蔔馬蹄水
燒烤上火必備清熱涼茶 吾會好甜 清清地
2017-09-13 116 瀏覽
夏日炎炎,但都無阻我對食燒肉既熱情其實烏龍地燒都好食依個idea係依間店舖諗架,不過佢的確質素係不錯既先睇睇店舖推薦餐牌,佢既款式選擇十分多有蔬菜野菌類,各款肉類串燒,甚至海鮮、炸物、竹筒飯同烏冬都有店員好快手地set好爐我地首先落蠔,每隻蠔都唔細隻架,而且都幾鮮味多汁依味牛肩胛肉係店舖推介黎,講真係真係幾好食牛肩胛肉嘅脂肪同肉比例都分配得好好我哋仲叫咗羊肉串,建議可以配埋沙嗲醬或者孜然粉黎食,多重味道燒牛舌亦係店舖既推介之一,調味粉入味,而牛舌夠厚砌,係好食大家會唔會好奇依煲係乜嘢嚟呢?其實亦都係店舖嘅推介之一,叫做煲仔牛肩胛肉稻庭烏冬,必試湯嘅味道濃郁,配上鮮菇,味道可以完全深入稻庭烏冬裏面牛肩胛肉即使係用湯煮都好入味好好食依間烏龍燒雖然店舖細小,但食物選擇款式多,店員有時亦會教你點樣燒食物,如果黎開旺角依頭又想食燒肉,會係不錯的選擇
夏日炎炎,但都無阻我對食燒肉既熱情

先睇睇店舖推薦餐牌,佢既款式選擇十分多
店員好快手地set好爐
我地首先落蠔,每隻蠔都唔細隻架,而且都幾鮮味多汁
依味牛肩胛肉係店舖推介黎,講真係真係幾好食
牛肩胛肉嘅脂肪同肉比例都分配得好好
燒牛舌亦係店舖既推介之一,調味粉入味,而牛舌夠厚砌,係好食
大家會唔會好奇依煲係乜嘢嚟呢
其實亦都係店舖嘅推介之一,叫做煲仔牛肩胛肉稻庭烏冬,必試
湯嘅味道濃郁,配上鮮菇,味道可以完全深入稻庭烏冬裏面
牛肩胛肉即使係用湯煮都好入味好好食

2017-09-12 118 瀏覽
我一向都鐘意食燒肉,但要搵間質素良好的真係唔易,而且我認為係旺角就更難,但依間烏龍燒烤又令我覺得喜出望外去到門口,發現原來間舖係半開放式,即係無一度門係度既,可能想方便散煙吧。一坐低,店員好快放上調味料,包括孜然粉、辣粉同埋一桶秘製醬油。果本武林秘笈當然就係餐牌啦。店舖提供既食物款式都好多,我地最都揀左好耐😵事不宜遲,我先介紹一下我哋叫咗咩嘢食啦由左至右數落去👇燒鹿兒島豚肉串燒孜然羊肉串皇牌燒牛舌店舖仲有每日新鮮海鮮供應,我地就叫左燒原隻生蠔三隻都幾靚下開始燒啦生蠔附上蒜蓉點上去燒壓軸出場既有海鹽牛肩胛都好靚,旁邊放上海鹽牛脂香味濃,十分好味,推介最後,另一樣必食推介一定係煲仔牛肩胛肉稻庭烏冬佢係分開烏冬同湯底上枱既,首先煲滾個湯先,再放入烏冬同牛牛肩胛同之前燒既一樣美味由於烏冬係採用到庭烏冬嘅關係,即使煲得耐左都唔會林晒,而且仲較容易索湯汁,食落既彈牙又入味,必食最後俾大家睇吓佢個餐牌有幾多款食物選擇

由左至右數落去👇燒鹿兒島豚肉串
燒孜然羊肉串
皇牌燒牛舌
店舖仲有每日新鮮海鮮供應,我地就叫左燒原隻生蠔三隻
都幾靚下
燒原隻生蠔(3隻)
開始燒啦
生蠔附上蒜蓉點上去燒
壓軸出場既有海鹽牛肩胛
都好靚,旁邊放上海鹽
海鹽牛肩胛
牛脂香味濃,十分好味,推介
最後,另一樣必食推介一定係煲仔牛肩胛肉稻庭烏冬
煲仔牛肩胛肉稻庭烏冬
佢係分開烏冬同湯底上枱既,首先煲滾個湯先,再放入烏冬同牛
牛肩胛同之前燒既一樣美味
最後俾大家睇吓佢個餐牌有幾多款食物選擇
燒原隻生蠔(3隻)
2017-09-11 105 瀏覽
之前小弟係白布街食完火鍋撚之後,發現格離有間叫烏龍燒既燒烤鋪,睇傳單發現係同一集團經營,水準應該有返咁上下,決定帶埋小胖女試一試,黎到岩岩晚飯時間,已經煙霧迷漫,香氣四散,好熱鬧,馬上埋位開餐,店員送上"烏龍寶鑑比我地點菜,好有武俠片感覺,其實只係餐牌,我地叫左串燒店必食精選豬牛雞,菜同烏冬黎燒,呢到賣點之一就係乜野都自己黎,想食原汁原味,唔要味精又得,食重口味又我,有各款醬料比客人選擇,人大左,好怕味精,呢到岩哂小弟又想食香口野又可以走味精既人其中最正一定係海鹽牛肩胛,好正既雪花,就咁落鹽已經好夠味好多汁,追求原汁原味既朋友一定要試,仲有大大隻扇貝三色雞翼都係必食之選,唔好意思,小弟真係好喜歡食物既原味,調味料盡量小落,就食得出食材既新鮮黎埋個煲上既牛肉烏冬,店員教路,先煲滾個湯,再落牛肉同烏冬,湯底係之前食過既豆腐白湯鍋,飲埋個腐竹糖水沙冰下下火,真係透心涼,岩哂成班老友一齊玩一齊燒
決定帶埋小胖女試一試
店員送上"烏龍寶鑑比我地點菜
,好有武俠片感覺,其實只係餐牌

,追求原汁原味既朋友一定要試,

飲埋個腐竹糖水沙冰下下火,真係透心涼
,岩哂成班老友一齊玩一齊燒
2017-07-16
2 分鐘 (堂食)
  • 海鹽牛肩胛
  • 扇貝
  • 腐竹糖水沙冰
2017-08-30 791 瀏覽
烏龍燒。本人立場係烏龍甘燒=亂黎選擇頗多。有部分幾得意一出場烏龍寶鑑其實係餐牌。有圖三個人就一個爐餐廳有冷氣,但唔強,加上燒烤有d焗天氣熱。個人要冰冰佢。叫左三款啤Apple Cidet麻麻地。唔建議。無蘋果既apple cider爐上有幾款調味,俾你freestyle有芥末,蜜糖。。。叫左既慢慢上。。一串串自己動手都唔知點開始好店員都好主動幫手韮菜應該係最難整。我地整到著火。好難控制加上我第一次見到甘既串燒感覺好得意芝士丸。鰻魚。鰻魚成個鐵板一齊燒。本身已經熟。只是再加熱及加燒汁。好正玉子燒。比較特別。成個鐵板放左上爐燒,加蛋,加菜甫燒玉子。燒蠔辣酒煮花螺。講到最特別係佢。係算飯類。紫米竹筒飯要放上爐上燒14分鐘。到7分鐘要反面繼續店員會俾個timer你計時有一小插曲。點解我地次次都黑仔。佢個竹筒著火。嚇死我地。立即要向店員求救。好奇一問,好少人會甘著火製成品。加上椰汁=椰汁糯米飯真心幾好食。但我覺得唔算飯。係甜品仲係一個幾飽既甜品成餐係搞笑中度過。建議怕熱既人唔好夏天去。因為燒緊野真係焗叫左啤酒都降唔到溫
烏龍燒。本人立場係烏龍甘燒=亂黎
選擇頗多。有部分幾得意
一出場烏龍寶鑑其實係餐牌。有圖
三個人就一個爐
餐廳有冷氣,但唔強,加上燒烤有d焗

天氣熱。個人要冰冰佢。叫左三款啤

爐上有幾款調味,俾你freestyle
有芥末,蜜糖。。。

叫左既慢慢上。。一串串自己動手
都唔知點開始好
店員都好主動幫手

韮菜應該係最難整。我地整到著火。好難控制
加上我第一次見到甘既串燒
感覺好得意

玉子燒。比較特別。成個鐵板放左上爐燒,加蛋,加菜甫

燒玉子。燒蠔

辣酒煮花螺。

講到最特別係佢。係算飯類。紫米竹筒飯
要放上爐上燒14分鐘。到7分鐘要反面繼續
店員會俾個timer你計時

製成品。加上椰汁=椰汁糯米飯
真心幾好食。但我覺得唔算飯。係甜品
仲係一個幾飽既甜品

成餐係搞笑中度過。

建議怕熱既人唔好夏天去。因為燒緊野真係焗
叫左啤酒都降唔到溫

2017-08-29 71 瀏覽
呢頭真係好多燒物,最好揀左呢間,入到去先知原來係自己燒,哈!薑蔥爆廣島蠔重點推介!溫馨小提示:係不能夠生食的,將成個煲放上爐度燒,一開蓋真係香氣四溢,滿滿既薑蔥味,呢個真係不得不讚,個蠔好鮮,好滑,好入味!炸芝心獅子狗呢個不用自己燒,不過都可以燒一下放入口,一咬就爆哂D"芝"出黎,估唔到咁"芝"!正!冬菇咸蛋黃臘腸竹筒飯呢個係要自己燒既,有埋計時器俾你計住,估唔到佢SET個時間岩岩好,食落又唔會太乾,仲有陣陣既咸蛋香同埋臘腸香,成個飯一個字:"香"!海鹽牛肩胛呢個真係冇得輸!物超所值!燒既時間唔好太長,就會感受到佢入口即溶既感覺!完全唔駛加調味料,如果唔係就係食唔到佢本身既牛香味!窩蛋菜甫玉子燒這是原先既面貌加完蛋槳燒完就係咁既樣呢個都好好食,如果我落菜甫落得均勻D就更好。金菇牛肉卷蜜糖燒香蕉

薑蔥爆廣島蠔

炸芝心獅子狗

冬菇咸蛋黃臘腸竹筒飯

這是原先既面貌
加完蛋槳燒完就係咁既樣
呢個都好好食,如果我落菜甫落得均勻D就更好。

金菇牛肉卷

蜜糖燒香蕉

2017-08-24
2017-08-29 95 瀏覽
食咗N咁多次既烏龍燒,終於都忍唔住要寫下佢嘅食評,佢都幾難book位,因為坐位好少,想食真係要早d book吖!呢個牛肉真係好正,油脂分布平均,燒完點海鹽,正菜脯煎蛋,燒完玉子再加菜脯同蛋漿,好特別,一定要試。鮑魚同生蠔都好新鮮,價錢亦都合理。燒咖啡菇同三隻味燒雞翼都好好味,有d細煲仔菜,比如牛骨髓,金針菇個d都好惹味其他各式各樣既串燒,都唔錯ga!由於係自己燒可以控制火喉時間,幾時加蜜糖,調味料,所以好容易食到自己鍾意既燒烤食物,又可以舒舒服服係冷氣底下慢慢食,十分好呀!
呢個牛肉真係好正,油脂分布平均,燒完點海鹽,正
菜脯煎蛋,燒完玉子再加菜脯同蛋漿,好特別,一定要試。
鮑魚同生蠔都好新鮮,價錢亦都合理。
其他各式各樣既串燒,都唔錯ga!
2017-08-28 80 瀏覽
同男朋友想去燒烤,但因為天氣太熱啦,夏天又成日落雨,所以我地黎左呢間燒烤店試試炸芝士獅子狗本身已經燒好了,但我再自己把獅子狗燒一燒,塗上一層厚厚的honey,一咬落去,芝士真係爆哂出黎,好流心呀!冬菇咸蛋黃臘腸竹筒飯店員細心地教我們怎樣燒竹筒飯,怕熱的朋友也可以叫店員幫忙,每邊燒七分鐘,熱度剛剛好,而且很足料,有點像煲仔飯海鹽牛肩胛這個部位比較少有,吃上去和牛舌有點似,但更入味和juicy,店員也提醒我們,燒牛肩胛時可塗上少許醬油,味道會更出窩蛋菜甫玉子燒先把玉子兩邊燒至微金黃色,再把菜甫平均倒上去,最後把蛋醬倒入去,蛋醬份量剛剛好,不會溢出盤子。玉子很香甜,三樣材料出奇地夾金菇牛肉卷每次燒烤都必食呢個,餐廳會幫我地烤埋,一黎就食得,好正蜜糖燒香蕉香蕉面上有一層焦糖,就好似食焦糖燉蛋咁,愛甜的朋友可以點朱古力醬/棒子醬,當甜品食

炸芝士獅子狗

冬菇咸蛋黃臘腸竹筒飯

金菇牛肉卷
每次燒烤都必食呢個,餐廳會幫我地烤埋,一黎就食得,好正

蜜糖燒香蕉

見「烏龍燒」門面不錯, 又想吃串燒,便試試看~ 點知竟然中伏!😫 入座時見每個爐都有獨立抽風系統,覺得不錯, 但入座後才見到點餐紙上的價格不便宜, 我們三人行便就住個荷包,叫左少量食物。😅 小編就最愛吃玉子燒,🍳 所以便點了窩蛋菜甫玉子燒($33) 原塊鐵板上枱,上面放着8塊玉子, 而菜甫和生雞蛋分開擺放。 由於上枱時,店員沒有詳細為我們介紹如何製作, 只叫我們先把玉子燒好,然後便可加上其他配料。 福佬便以為先把玉子分開放上燒爐, 並不知道原來是原塊鐵板放上去。😑 後來直至有一女店員悪言相向「邊個教你地咁樣燒?我地無理由無同你講點樣燒!」, (如果你地有講解清楚,我地都唔會咁樣燒啦🌚🌚🌚) 然後我地逐問女店員「正確燒法係點?咁而家點算?」 佢還嘲笑我們「唔緊要啦,反正都係食晒落肚啫。」,「不過而家做唔到窩蛋效果」, 而從來無打算幫我們或換過,令我們十分不爽!😡😡😡大家都食到成肚氣! 純粹就整道菜來說, 其實只是普通的蛋煎玉子燒加菜甫, 菜甫味道是幾惹味,但整體味道很普通!😐 皇牌燒牛舌($35) 其實一開始便覺得這道菜很貴, 三塊牛舌竟索價$35,😨 但由於在場有個愛吃
見「烏龍燒」門面不錯,
又想吃串燒,便試試看~
點知竟然中伏!😫

入座時見每個爐都有獨立抽風系統,覺得不錯,
但入座後才見到點餐紙上的價格不便宜,
我們三人行便就住個荷包,叫左少量食物。😅
小編就最愛吃玉子燒,🍳
所以便點了窩蛋菜甫玉子燒($33)
原塊鐵板上枱,上面放着8塊玉子,
而菜甫和生雞蛋分開擺放。
窩蛋菜甫玉子燒
由於上枱時,店員沒有詳細為我們介紹如何製作,
只叫我們先把玉子燒好,然後便可加上其他配料。
福佬便以為先把玉子分開放上燒爐,
並不知道原來是原塊鐵板放上去。😑
(如果你地有講解清楚,我地都唔會咁樣燒啦🌚🌚🌚)
然後我地逐問女店員「正確燒法係點?咁而家點算?」
純粹就整道菜來說,
其實只是普通的蛋煎玉子燒加菜甫,
菜甫味道是幾惹味,但整體味道很普通!😐
窩蛋菜甫玉子燒
皇牌燒牛舌($35)
其實一開始便覺得這道菜很貴,
三塊牛舌竟索價$35,😨
但由於在場有個愛吃牛舌的朋友,
所以便忍着荷包的肉赤。
雖然牛舌係厚切,口感也不錯,
但份量只有三小塊,價錢始終覺得太貴,不值!

皇牌燒牛舌($35)烤雞腎串($24)
皇牌燒牛舌($35)烤雞腎串($24)
烤雞腎串($24)
我們見雞腎串$24有兩串,相比起牛舌都算抵食!😂
雞腎清洗得幾乾淨,燒熟左幾爽口!值得一試!

燒三味雞翼($29)
雖一開始餐紙上已標明三味雞翼為蒜蓉味、黑椒味、蜜汁,
但實際上自己食左咩味真係完全感受唔到,
只能說調味顔色是夠,
但味道卻是完全不成比例👎🏻。
不過好在我們把雞翼燒得軟嫩多汁~

燒三味雞翼
惹味黑松露墨魚滑($48)
連燒雞翼都有鐵板提供,
軟趴趴的墨魚滑為什麼沒有呢?好費解!😒

惹味黑松露墨魚滑
所以我們依照紙上的介紹小心翼翼地把墨魚滑原塊放上燒烤爐燒,
反轉面燒也要特別小心,要不然就會散開晒。🙈
燒熟後的墨魚滑都算彈牙,
黑松露味幾突出,只係有d腥!
不過福佬就覺得黑松露味有點怪。🙊

原隻新鮮魷魚($39)
原隻魷魚size比我們想像中細,
本來無任何調味,所以可用店家提供的醬油自行調味,
但整體覺得不太抵食。😔
原隻新鮮魷魚
原隻新鮮魷魚
煲仔牛肩胛肉稻庭烏冬($58)
有三塊牛肩胛肉,件件夠厚,脂肪又平均,未食已經覺得正!

煲仔牛肩胛肉稻庭烏冬
唯不知名的白色湯底(牛乳?),食完只食到鹹味。🙊😅
烏冬沾上牛肉的血色,
煮完部份變左啡色,🙊
而且我們待湯底滾起等太耐,烏冬可能煮得太熟,口感太腍!😞

燒韮菜($19)
韮菜新鮮粗又長,燒完食落幾爽脆,可以一試!
燒韮菜
蒜蓉牛油焗什菌($33)
整餐最抵食的應該是這道菜,
什菌款式多,份量合理,蒜蓉牛油味又足!👍🏻
蒜蓉牛油焗什菌
店內有多款手工啤酒可選擇,$38一支價格都算合理。
Monteith's Summer Ale, Monteith's Radler Bier
我們分別點了Monteith's Summer Ale和Monteith's Radler Bier,
但兩支啤酒都感覺酒味太淡,
感覺像喝水一樣。😩

還有一點令我們充滿疑問就是點菜紙雖標明每兩位可免費揀一款廚師特調Funny灑灑粉,
我們三位在點菜紙選了惹味香菇粉,卻從來沒有上過枱,
只有一開始放下的鹽、醬油、蜜糖、芥茉、孜然粉、七味粉等,
不過見店員態度不友善,我們便沒有額外再追問。

本來今餐係打算請福佬食餐好來慶祝生日,
但食完之後覺得今餐晚飯不論食物、服務都太~差,
福佬仲要因為店員服務太差而有相當不愉快的體驗,
唉,絕對唔會再黎,仲要叫d朋友唔好幫襯!😵
蒜蓉牛油焗什菌
2017-08-27 2489 瀏覽
今天又逢8 號風球的星期天我落了單倍覺⋯⋯失望幸好下午改掛三號急於尋找樂趣,旺角白布街上88 折的烏龍燒物店吸引眼球原指宵夜有八八折瀏覽價格也不貴的原不加一開飯食記參考覺得他們的牛肩胛肉58$應該是我想要的下面三塊牛仔骨只有些黑椒粒,放心39$計算食量至少晚飯⋯⋯要夠飽加上串燒安格斯牛方塊有4 大粒和玉子午餐肉串自己感到了不起因為這些較紥實飽滿到夜晚這店專為食客自己燒設計器具補助我很喜歡😘心理準備好沒有人讚就會讚自己我親手燒好午餐肉方塊沾沾自喜⋯⋯把一切工整的牛柳燒好一起放碟拍照這兩個大的正是牛仔骨薄薄的三個是最名貴牛肩胛可說是慕名而來玩著燒香又比較起來味道牛肩胛屬滑潤精緻抵吃燒烤前前面那個燒香後故意來一特寫味甘濃厚⋯⋯建議:不放海鹽雖然引誘頗大(因為店家放下兩撮在碟內:但往往就手/-就多放了;應該完全不用)應像在下放多點蜜糖
今天又逢

• 牛肩胛
  • 雞蛋餐肉串
  • 安格斯牛肉眼
2017-08-26 48 瀏覽
The night of dining - I went to a place that 360 dayswould also be lined up with people.安安燒 next to it have similar style. Oolong is a newer restaurant around Mong Kong, This is more like a ChongQing BBQ style, even though it is at a very small ~500 - 1000 restaurant. Yetthe experience was localised and authentic. We were introduced by the menu thatthe beef barrow and tenderloin is famous for a try. Therefore, we ordered 1 Cheese Fishball, 1 Tomato, 1 Beef Steak, 1 ChickenWing, 1 Fish Fillet. We

Wing, 1 Fish Fillet. We were allowed to choose the seasoning out of 3.

This restaurant is most famous in having to burn my own
favorite with Beef, Seafood. I brought my male friend to try after working intentionally. There are several free sauce You can DIY> BBQ food is hard to try the freshness of the food. Yet the sauce and experience is the main key. The food is comparably expensive which is served in a boutique serving size. We splattered the  summer sea salt to the cow scapula:  snowflake texture clear
fat with the meat distribution of the average proportion of the average beef. We also order and take high patience in making Yuzhong entrance imitation three-color chicken wings. The chicken wings are laminated with black pepper, honey with garlic three Little sister test left black pepper
chicken wing.
題外話/補充資料: The Sauce is the key of the dishes
2017-08-14
20 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日
  • Three Color Chicken Wings
  • sea salt cow scapula
2017-08-26 46 瀏覽
間唔中食串燒又真係幾過癮,今晚揀咗旺角呢間烏龍燒,枱上準備咗幾款醬汁俾大家燒野食嘅時候落,魷魚太滑比我整跌左落地,店員好好同我換碟新👍🏻叫咗個🔍極品黑豚肉片,黑豚肉好新鮮,口感柔嫩,燒完之後肉汁仲好香甜。見到人地🔍燒大蘑菇,我哋有叫真係好大粒,不過燒蘑菇要俾啲時間,揸啲醬汁燒下燒下都幾香,呢個🔍蝦米菜甫肉鬆竹筒飯,睇落好得意要計時間,記住上下都要返,不過飯少咗啲,反而肉鬆蝦米幾多,蝦米多反而有d乾。🔍燒燒賣,呢個就普通咗啲都要圖多少少醬汁,如果唔係會有啲乾,🔍原隻魷魚,就係呢隻魷魚太滑,好新鮮感跳咗落地,不過燒魷魚真係幾好食,新鮮同爽口。啲嘢食唔錯,下次再嚟過先

有日出旺角,見到呢間串燒好裝修幾靚,而且見每張台有私家爐自己燒,好似好正,就約左朋友黎試下。串燒呢家野,點可以汽水相伴,緊係要啤一啤去啦!!實在太耐無叫串燒,兩個人食,都叫得好瘋狂˜而我覺得最好食,係呢個-牛肩肉,燒完'點'一點鹽,吊返個味出黎,係好食嘅!三味雞翼,不過一味得一隻。另外,呢度嘅牛舌好肥美,極厚!!其他串燒,我愛吃的羊肉!呢個菇超大!燒到外面乾左,入面就好 juicy,我地都叫左兩次,呢個一定要食!仲有仲有鱔,咁樣燒黎食,真係 yum yum啤酒唔少得嘅雞泡魚干:其他:兩個人食左差唔多 $700 蚊,真係 ... 食到好飽 XDD

串燒呢家野,點可以汽水相伴,緊係要啤一啤去啦!!

實在太耐無叫串燒,兩個人食,都叫得好瘋狂˜

三味雞翼,不過一味得一隻。

另外,呢度嘅牛舌好肥美,極厚!!

其他串燒,我愛吃的羊肉!

仲有仲有鱔,咁樣燒黎食,真係 yum yum

啤酒唔少得嘅雞泡魚干:

其他:

食串燒。。。點少得最佳良伴 ~ 啤酒呢!依到仲有手工啤。。。可以試下新口味 ! 😀🍻今日我做大廚。。。自己慢慢燒慢慢歎。(哈哈...朋友你有口福了 ! )🍢🍄🍡😋新鮮食材配海鹽。。。絕配。依客海鹽牛肩胛...正呀!👍食左咁多重口味既串串。。。食番件又甜又多汗既菠蘿就最啱 ! 店鋪安排左多款調味任君選擇。。。不過我比較鍾意食物既原味 ! 🙂新鮮紫淮山。。。仲要係限量。試左好新鮮 ...... 但無咩味 ! 😛燒大蘑菇。。。好好味 ! 店舖好多疏菜選擇 ... 好新鮮 ! 雞泡魚乾已經燒好,配酒一流 !仲有羊肉串,唔算太so實在有太多食物可以選擇,不過最大賣點係可以自己燒,同朋友一路燒一路傾計,其實幾有樂趣˜會再返黎食 串燒黎講,係我頭三位ge 店鋪!!

新鮮食材配海鹽。。。絕配。依客海鹽牛肩胛...正呀!👍

食左咁多重口味既串串。。。食番件又甜又多汗既菠蘿就最啱 !

雞泡魚乾已經燒好,配酒一流 !

仲有羊肉串,唔算太so

會再返黎食
串燒黎講,係我頭三位ge 店鋪!!
2017-08-20
2017-08-23 65 瀏覽
串燒就食得多,可以自己燒既就真係比較小見,今次就試左呢間自己落手燒既小店啦~每枱都有蜜糖,七味粉 ,豉油等調味料,兩人同行既話會送多一種調味粉噢~手工beer,細支裝,但麥味濃郁,並唔苦澀,非常容易入口!食串燒就一定要配beer~雞髀菇,大大舊~燒到岩岩好既話會好 juicy ~魷魚,牛舌,雞腎,每樣都好新鮮~ 提提大家多數既串燒本身都冇調味~方便大家一邊燒一邊落自己鍾意既調味料~竹筒飯~有埋計時器,過左7分鐘就反一次面,燒完果時店員會幫手拆開個竹筒~完成品,正~沙律醬蟹棒(熟食)同埋川味牛骨髓,骨髓非常特別,值得一試~小心唔好放太入,可能會燒埋支竹籤嫁~

雞髀菇,大大舊~燒到岩岩好既話會好 juicy ~

完成品,正~

沙律醬蟹棒(熟食)同埋川味牛骨髓,骨髓非常特別,值得一試~

小心唔好放太入,可能會燒埋支竹籤嫁~