2022-03-25
身為柯基迷既我🐶一見到依間以柯基為主題既火鍋店就忍唔住9秒9黎朝聖一下😎位於觀塘 #為食火鍋公司 。店內裝潢採用左日式木系風格,仲貼滿哥基牆紙,營造出舒適既打邊爐空間🥰🥰佢地有2款套餐可以,分別有為食套餐同豪食套餐,仲要係無限時🤩🤩可以坐低同朋友仔吹下水慢慢食😙今次我地揀左$338豪食套餐,可選擇酸菜魚(一次性)或雞煲(任食)😆首先有個五點刺身,分別有三文魚、蝦、帶子、北寄貝同生魚片。每款都幾新鮮,蝦大隻得黎又鮮甜彈牙,帶子都唔錯,幾厚實仲帶點清甜😋😋輪到主菜雞煲啦,有得揀辣同唔辣,小妹食唔到辣既關係就叫左個唔辣雞煲會有職員幫手炒,炒到差唔多就加入魷魚、豬皮同牛栢葉,大概10分鐘左右就食得啦🤤🤤D雞好嫩又多汁,仲好入味,最愛佢地既醬汁,唔咸之餘仲好惹味😋😋點少得打邊爐🍲湯底有4款,蕃茄薯仔、皮蛋莞茜、高湯牛尾同麻辣。高湯牛尾好少有,梗係要試一試,湯底都幾鮮甜又濃厚,值得一試👍🏻👍🏻豪食海鮮拼盤(是日6 - 8款)有聖子、元貝、蜆、蝦、蠔同魚片的確豪食,好滿足🥰🥰款款都好新鮮,特別中意聖子同元貝又大隻仲好鮮甜,而蜆一D沙都冇,整體黎講都唔錯👍🏻👍🏻豪食牛肉拼盤有手切牛頸脊、美國SRF和牛
豪食海鮮拼盤(是日6 - 8款)
豪食牛肉拼盤
有手切牛頸脊、美國SRF和牛板腱肉、熊本雪花一口牛、潮汕吊龍伴和黃喉等。每款牛肉都好新鮮同色澤紅潤,以我最推介手切牛肩頸👍🏻牛味重之餘,佈滿雪花紋,油脂分佈平均,食落好嫩滑😚😚
鹿兒島茶美豚
肉質細嫩,味道不差過牛肉架😎😎
我不是配角
蟹籽沙律丸、竉竉濃汁牛肉丸同流心芋茸貢丸,每款都唔錯。但最推介濃汁牛肉丸,一咬落去勁juicy💦牛味超重又爽口彈牙,而流心芋茸貢丸入面有芋茸,又鹹又甜咁,好特別🤩
食完套餐入面既海鮮、肉類外,仲有自助點單既無限任食、田園自助吧、自助飲品櫃等等😆真係為食都食唔哂🤣🤣