2022-06-08
《汪汪主題火鍋🐶》———————————————-#為食火鍋公司 🤤-之前上網見到間狗狗主題嘅火鍋好得意,睇得出店主好有愛心💗 經開觀塘就去食下呢間主打無限時嘅火鍋店,環境光猛,地方闊落,好啱同朋友嚟聚會👯♀️-一嚟到可以先嗌咗小食,有六款選擇,包括炸瘋薯條、甜番薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸同鮑汁雞腳,食咗幾款都唔錯,尤其個雞腳炆得幾淋入味😚 小食喺前菜上之前都可以任食,不過我地都係食左一轉小食留返個肚食其他野~-再嚟就會有三點刺身盛合,上面係油甘魚、三文魚同海蝦,都算新鮮,唔會有腥味同筋,過下口癮一流☺️-食完刺身就入正題,先嚟個任食寵寵雞煲,店員教先煮2分鐘,再開蓋加入豬皮同牛柏葉兜一兜佢,再閂蓋煮多6分鐘🔥雞嘅份量都幾多,十分惹味👍🏻-雞煲之後就可以揀湯底打埋邊爐,我哋揀咗牛尾湯,清清地都唔錯~ 🌊 打為食海鮮拼盤包咗鮮蝦、蠔、蜆同半殼元貝,相當新鮮,一啲都唔腥🦪🐮 為食牛肉拼盤十分豐富,有潮汕吊龍伴、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛同美國SRF和牛板腱肉,牛味突出😚🐷 鹿兒島茶美豚呢款豬肉都幾特別,啲豬係由綠茶粉同甘薯所飼養,比一般豬肉嘅肉質更鮮味多汁,非常嫩滑🤤-除咗獨有嘅
———————————————-
#為食火鍋公司 🤤
🌊 打為食海鮮拼盤
包咗鮮蝦、蠔、蜆同半殼元貝,相當新鮮,一啲都唔腥🦪
🐮 為食牛肉拼盤
🐷 鹿兒島茶美豚
除咗獨有嘅寵寵濃汁牛肉丸、流心芋茸貢丸同蟹籽沙律丸外,響鈴、魚皮餃、一口雲吞等等嘅經典配料都係任食,選擇多元,總有一款啱食☺️
⭐價錢參考:(另收加一)
無限時任食火鍋:$268
🍌 抵deal 指數:7/10