最近有朋友問我去哪裡火鍋,我都會推薦他們去觀塘這間哥基世一的火鍋店,有品質的食物和環境,絕對是可以讓食慾大增,還有感覺物有所值。而且最重要是無限時!想和朋友聚會都可以暢談!這次第二次來了,質素依舊不錯!店面以哥基為主的裝修,讓大家可以在食以外大飽眼福,哈哈!這次我們早到,先拍個靚照。飲品方面不算豐富,但很足夠,汽水或茶類都很多選擇,最重要涼茶也夠多。調味料地方,我另外有加5味粉~一開始我們小食各來了一份,都很好食!我特別推薦鮑汁雞腳和炸大腸。雞腳入味,炸大腸香脆。必吃!小食過後,便會上刺身,最令我喜歡的是大蝦,鮮甜又美味。在吃刺身的同時,上了雞煲,雞煲需要時間煮,服務員說分三次開蓋搞拌。中途要加入豬皮,魷魚和牛柏葉一同烹煮。香味撲鼻,太吸引了。而且雞煲調味一流,很開胃,麻辣做得很好。如果雞煲唔夠食可以加雞的喔!火鍋湯底我們選了牛尾湯。在湯ok之前,這個海鮮拼盤已經很吸引我。另外,為食牛肉拼盤一同來到。嘩~高級的不同牛肉部位都有,單單這盤牛肉已經值回票價。朋友是大廚,立即為我們主理雪花一口牛,牛肉的味道難以置形容,但千萬不要煮太耐。另外一同送到的鹿兒島茶美豚也很好味。任點的品種不算很多,

調味料地方,我另外有加5味粉~
必吃!
小食過後,便會上刺身,最令我喜歡的是大蝦,鮮甜又美味。
在吃刺身的同時,上了雞煲雞煲需要時間煮,服務員說分三次開蓋搞拌。
中途要加入豬皮,魷魚和牛柏葉一同烹煮。
如果雞煲唔夠食可以加雞的喔!
火鍋湯底我們選了牛尾湯。
在湯ok之前,這個海鮮拼盤已經很吸引我。
另外一同送到的鹿兒島茶美豚也很好味。
任點的品種不算很多,但勝在夠特別,是其他火鍋店少有的選擇。

我們一行4人食得很過癮,又開心又飽足!
而且為食火鍋職員服務又好,值得一讚!
為食火鍋公司(觀塘)

網址: https://s.openrice.com/QrbS09SaA00~uIpLMAw
地址: 觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖
電話: 36188772
=====================
2022-06-22
2022-06-25 91 瀏覽
早兩日約了三五知己出來聚餐,和他們相識了差不多十年了,話題不絕,所以要搵一間冇限時嘅任食火鍋,而觀塘呢一間狗狗主題的火鍋店就是我們的首選。呢間個名叫為食火鍋公司真係冇改錯,小食,刺身,雞煲,火鍋瓣瓣掂,配料又有精選靚牛和海鮮,滿足你舌頭嘅享受,其他火鍋配料和飲品任食任飲,滿足埋你嘅胃口。小食推介脆大腸和炸蕃薯條,大腸肥美,外皮酥脆;蕃薯條口感甜脆開胃。刺身拼盤:大蝦肉質爽滑結實。雞煲香氣四溢,食落非常惹味,而且雞件嫩滑多肉。火鍋湯底我們點選了牛尾骨湯,每人先喝了一大碗,湯頭濃郁,牛尾肉煲到尾都好食,精選海鮮:扇貝和生蠔鮮甜大隻精選牛肉:5款牛肉各有特色,絕對係正貨。雪花一口牛入口即溶;牛頸脊牛味濃厚;吊龍伴鮮嫩汁甜;牛板腱肉冧滑;黃喉就非常爽口。其他火鍋配料任食而且飲品任飲,加上唔限時,和朋友過咗一個非常愉快嘅時光。餐廳所有牆壁上都有唔同嘅狗狗美照,絕對為美食增添一道可愛嘅風景。
早兩日約了三五知己出來聚餐,
和他們相識了差不多十年了,
話題不絕,
所以要搵一間冇限時嘅任食火鍋
而觀塘呢一間狗狗主題的火鍋店就是我們的首選。

呢間個名叫為食火鍋公司真係冇改錯,
小食,刺身雞煲火鍋瓣瓣掂,
配料又有精選靚牛和海鮮,
滿足你舌頭嘅享受,
其他火鍋配料和飲品任食任飲,
滿足埋你嘅胃口。

小食推介脆大腸和炸蕃薯條,
大腸肥美,外皮酥脆;
蕃薯條口感甜脆開胃。

刺身拼盤:大蝦肉質爽滑結實。

雞煲香氣四溢,食落非常惹味,而且雞件嫩滑多肉。

火鍋湯底我們點選了牛尾骨湯,
每人先喝了一大碗,湯頭濃郁,牛尾肉煲到尾都好食,
精選海鮮:扇貝和生蠔鮮甜大隻

精選牛肉:5款牛肉各有特色,
絕對係正貨。
雪花一口牛入口即溶;
牛頸脊牛味濃厚;
吊龍伴鮮嫩汁甜;
牛板腱肉冧滑;
黃喉就非常爽口。

其他火鍋配料任食而且飲品任飲,
加上唔限時,
和朋友過咗一個非常愉快嘅時光。
餐廳所有牆壁上都有唔同嘅狗狗美照,
絕對為美食增添一道可愛嘅風景。

2022-06-22
2022-06-25 120 瀏覽
天氣幾熱都唔會阻到想打邊爐嘅心。喺觀塘搵到呢間冇限時嘅火鍋餐廳。火鍋餐有兩個。同朋友揀左貴啲嘅豪食套餐。套餐會順序有唔同嘅野食。一開始先黎係燉湯。瘦肉雞腳蟲草花湯。燉湯勁足料。味道亦都清香。然後就係任點小食。連炸大腸都有。不過如果小食溫度可以再熱啲會更好。再黎就係5點刺身。刺身新鮮甜美。質素幾好。👍跟住就可以揀雞煲或酸菜魚。同朋友揀左雞煲。雞煲惹味味道剛阻好。加埋三寶(牛柏葉魷魚豬皮)真係冇得輸。啲雞真係俾得唔手軟份量好足亦都多肉。食到呢度已經開始飽。😛最後就揀湯底打邊爐。有埋海鮮拼盤同牛肉拼盤。鮑魚大隻肉厚鮮甜。蠔身肥厚好juicy。龍躉片同白鱔片都好好食。最正就係個牛肉拼盤。真係食得出唔同嘅牛肉有唔同口感同味道。最鐘意牛頸脊同SRF和牛板腱肉最濃牛味。由於真係太多野食都冇另外再叫火鍋料。😎如果餐廳最後可以有埋個甜品就會更加滿足啦。😋

再黎就係5點刺身刺身新鮮甜美。質素幾好。👍

跟住就可以揀雞煲或酸菜魚。同朋友揀左雞煲雞煲惹味味道剛阻好。加埋三寶(牛柏葉魷魚豬皮)真係冇得輸。啲雞真係俾得唔手軟份量好足亦都多肉。食到呢度已經開始飽。😛

如果餐廳最後可以有埋個甜品就會更加滿足啦。😋

2022-06-16
好鍾意呢間火鍋店嘅名😂都有少少因為個咁得意啲名而特登同朋友放工黎食架,加上見價錢又唔貴,都係278一位,重點係無限時!!野食會一round round咁上,首先係餐前小食類,可以喺上刺身前任嗌,我地食左頭四款,其中唐揚脆炸雞我地encore左3次😚之後就上刺身,雖然得人頭數量3款,但質素都唔錯架,由其隻蝦花蝦好大隻脹卜卜,亦都好鮮甜Round 3有酸菜魚/雞煲。我地嗌左bb辣嘅酸菜魚,魚片咬落非常嫩滑,底下嘅紅薯粉,吸晒啲酸菜湯底,超級惹味,食上癮接住落黎就到重點嘅火鍋!🍲除左海鮮拼盤同牛肉拼盤之外,其他野都係免費任食嘅。無論係蜆,蝦,蠔,元貝,樣樣都好大隻同新鮮🤩牛肉拼盤有啲部位都係我第一次試,例如係黃喉同吊龍伴。其餘嘅野食我地嗌得唔算多因為開始飽,好彩係佢可以一粒粒咁嗌🤣完全滿足到想試又驚浪費嘅心態!我自己就特別推介鴨血同蟹籽沙律丸!

2022-06-23
我哋今次就揀咗要$268嘅套餐(而且我覺得呢間舖頭最大嘅Selling Point就係可以無限時任食👍👍你想坐幾耐就坐幾耐)同埋我覺得呢間舖頭真心幾特別因為佢係要你順着嗰個Menu落去食(小食、跟住刺身之後雞煲,最後先打邊爐🤔🤔意思就係如果你已經去咗食雞煲嗰個步驟,就唔可以再叫返小食嘅)咁首先講咗小食先啦我自己覺得唐揚炸雞同埋酸甜炸大腸幾值得Encore因為佢哋真係新鮮滾熱辣炸起嘅🔥🔥(係熱都會出煙嗰種)前者食落去肉質幾嫩滑🤩🤩後者食落去幾酥脆、爽口咁之後就講吓刺身同埋雞煲啦刺身就包括有三文魚、赤背同埋甜蝦三款食落去都好新鮮而我當然最鍾意食三文魚啦😍😍雞煲食落去都真心幾濃郁幾乎每一嚿雞都勁入味😋😋之後再加埋豬皮同埋魷魚就更加出色(溫馨提示:呢個雞煲係可以瘋狂加雞,但係因為我哋食完呢個已經有少少飽就唔敢再加)食完雞煲呢個步驟就可以打邊爐啦首先係食咗海鮮先嘅我自己就比較食半殼元貝同埋生蠔🦪🦪前者係好少見到打邊爐有呢個選擇🤔🤔後者食落去真係幾新鮮、爽口跟住佢亦都有提供一個為食牛肉拼盤比較令我留低深刻印象嘅就係黃喉因為我真係第一次見🤔🤔食落去嘅口感幾爽口、彈牙SRF和牛版腱肉嘅油脂分布幾均勻☺️
我哋今次就揀咗要$268嘅套餐
你想坐幾耐就坐幾耐)

同埋我覺得呢間舖頭真心幾特別
因為佢係要你順着嗰個Menu落去食
(小食、跟住刺身之後雞煲,最後先打邊爐🤔🤔

咁首先講咗小食先啦
我自己覺得唐揚炸雞同埋酸甜炸大腸幾值得Encore
因為佢哋真係新鮮滾熱辣炸起嘅🔥🔥
(係熱都會出煙嗰種)
前者食落去肉質幾嫩滑🤩🤩
後者食落去幾酥脆、爽口

咁之後就講吓刺身同埋雞煲
刺身就包括有三文魚、赤背同埋甜蝦
三款食落去都好新鮮

食完雞煲呢個步驟就可以打邊爐啦
首先係食咗海鮮先嘅
我自己就比較食半殼元貝同埋生蠔🦪🦪
前者係好少見到打邊爐有呢個選擇🤔🤔
後者食落去真係幾新鮮、爽口

跟住佢亦都有提供一個為食牛肉拼盤
比較令我留低深刻印象嘅就係黃喉
因為我真係第一次見🤔🤔
食落去嘅口感幾爽口、彈牙
SRF和牛版腱肉嘅油脂分布幾均勻☺️☺️
牛頸脊同埋吊龍伴食落去就比較入口即溶
一口牛食落去就比較煙靭😆😆
(不過呢五款就唔係任食嘅)

最後就講吓其他可以任食嘅肉類啦

最後就講埋我自己鍾意推薦邊啲火鍋配料啦
我覺得佢哋嗰個濃汁牛肉丸同埋流心芋茸貢丸都係幾出色嘅
前者食落去真係超Juicy😘😘
後者一咬落去真係有好濃郁嘅香芋味
(其實好想試埋嗰個芝士魚腸,但係可惜嗰日已經賣曬)

• 三色刺身
  • 為食寵寵雞煲
2022-06-23 509 瀏覽
好耐冇出過去食火鍋喇~ 呢晚我同friend子就約埋去食無限時任食火鍋放題,有前菜、雞煲、刺身、海鮮及靚牛拼盤同埋任食指定火鍋配料,都只係$268加一,好抵食、好滿足呀~位於觀塘嘅【為食火鍋公司】~ 地方都幾闊落, 牆上面仲有可愛的狗狗backdrop, 見到特別開心~入座後, 店員同我地講解餐牌上嘅食法~先點前菜開開胃, 有5款提供, 包括: 炸大腸,鮑汁雞腳, 蟹籽沙律, 唐揚炸雞, 炸薯條~食到夠喉可以上一次性嘅三點刺身, 厚薄適中, 味道都幾新鮮, 而且份量都唔少啊~之後我地就轉戰雞煲(任食), 可以走辣或者揀大中小辣~ 雞肉都幾香嫩滑同入味, 一round唔夠喉想嚟幾多round都得~ 如果唔食雞煲可以揀酸菜魚(一次性提供)~跟著點埋湯底就可以開始食火鍋喇~ 我地點左皮蛋芫荽湯底清清熱~ 店員會先上一次性海鮮拼盤和牛肉拼盤, 好吸睛又高質!海鮮盤有蝦, 蠔, 蜆和元貝, 全部都好新鮮、鮮甜~牛肉有成五款靚牛呀!特別鐘意美國和牛板腱肉和手切牛頸, 好嫩滑~ 熊本雪花一口牛入口好香軟, 肉味濃郁~ 吊龍伴多肉汁, 黃喉好爽口~之後就可以無限免費追加超過30種指定火鍋配料, 包括肥
好耐冇出過去食火鍋喇~ 呢晚我同friend子就約埋去食無限時任食火鍋放題,有前菜、雞煲刺身、海鮮及靚牛拼盤同埋任食指定火鍋配料,都只係$268加一,好抵食、好滿足呀~

之後就可以無限免費追加超過30種指定火鍋配料, 包括肥牛片, 羊卷肉和豚肉~ 飲品都係任飲㗎!蔬菜和菇類可以自己出去拎~

濃汁牛肉丸有驚喜, 入口爆晒汁~ 雲吞和水餃都好足料, 鵝腸幾滑幾乾淨~ 想點炸魚皮和響鈴, 可惜售罄了!下次要早啲落單喇!

最後仲食埋個美味甜品,呢晚真係捧住個肚走呀!又要再一次同自己講「食左先減」~哈哈~
2022-05-31
  • 三點刺身
  • 牛肉拼盤
2022-06-21 140 瀏覽
今日同屋企人嚟到呢間為食火鍋公司!價錢、食物質素、種類、環境等都令人讚不絕口絕對係性價比之王🏆即刻要推薦比親朋戚友😁成人$278 小童$218 (無限時)由Round 1 開始 順次序落 唔可以再回頭Encore 😆Round 1 餐前小食 炸瘋薯條🍟、甜蕃薯條、唐揚脆炸雞🍗、蟹子沙律🥗、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳甜番薯條(推薦)得非常香口,蕃薯🍠好甜,比起薯條好似感覺更健康,會按人頭份量 (好彩唔會太多好快食飽果種,份量岩岩好)鮑汁雞腳 (大大推薦)雞腳忟得好入味,又淋又入味,仲有花生🥜配料,中國菜媽媽👩🏻表示好高性價比 (前菜都有驚艷的感覺)蟹杍沙律青瓜絲+蟹杍+沙律菜開胃前菜Round 2 前菜 (三點刺身盛)三文魚🍣 甜蝦 北寄貝三文魚肥美 甜蝦鮮甜大隻爽口 北寄貝都爽口份量4 人份 佢地個wasabi 超勁😂Round 3 酸菜魚(一次)/雞煲 (無限)酸菜魚😂 味道是港式風味,魚唔會勁多骨散哂 而是大大舊同滑,仲要有薯粉,賣相又吸引 ~ 真係一路食一路講點解甘抵食!!Round 4 火鍋我地選左黃金皮蛋芜茜湯 海鮮拼盤鮮蝦 、蠔🦪、半殼元貝、蜆,白鱔片 海鮮整體都好新鮮!絕對果啲

成人$278 小童$218 (無限時)

Round 1 餐前小食

甜番薯條(推薦)

鮑汁雞腳 (大大推薦)

蟹杍沙律
青瓜絲+蟹杍+沙律菜開胃前菜

Round 2 前菜 (三點刺身盛)
三文魚🍣 甜蝦 北寄貝
三文魚肥美 甜蝦鮮甜大隻爽口 北寄貝都爽口
份量4 人份 佢地個wasabi 超勁😂

Round 3 酸菜魚(一次)/雞煲 (無限)

Round 4 火鍋

我地選左黃金皮蛋芜茜湯
海鮮拼盤
鮮蝦 、蠔🦪、半殼元貝、蜆,白鱔片
海鮮整體都好新鮮!絕對果啲臭味,蠔都唔會腥,其他海鮮都好滿意
(食到呢到大家都睇下個價錢真係甘平一個人😧⋯⋯)

牛肉拼盤個賣相100 分,好似去高級燒肉店果啲賣相好靚的燒牛肉拼盤🤣 真係性價比200 分!要讚下個豚肉,好有鮮肉味🤣

配料可以任fill, 上菜速度快同食物乾淨,有特別的紫菜響鈴、流心芋泥丸、墨魚汁腸…. 菜係艷面自己拎,真係選擇多+飽+滿足 (下次要儲下個胃容量)

飲品選擇在雪櫃可以任拎! 真係絕絕要介紹朋友encore. 🤲🏼🤲🏼🤲🏼🤲🏼🤲🏼
2022-06-20
2022-06-21 54 瀏覽
雖然呢排天氣有啲熱但係都無阻香港人對火鍋嘅熱愛!今日帶同朋友一齊去試吓為食火鍋公司任食邊爐!首先嚟咗好多餐前小食,有薯條沙律等等仲有鮑汁雞腳! 再嚟咗一份刺身,眼見都十分新鮮!但係刺身就一次性嘅之後冇得任點。到round3 ,可以選擇雞煲或者酸菜魚,我哋今次試咗酸菜魚都係一次性嘅。份量非常十足,魚肉亦都並非市面上急凍魚柳!酸辣適中非常惹味!之後服務員為我哋送上左一盤牛肉拼盤同埋海鮮拼盤!都係一次性嘅。海鮮非常新鮮,樣樣都好有鮮味尤其是脆肉鯇!唔係周圍有而且呢度絕對唔會死實實,非常爽脆好味!生蠔亦都非常大隻!牛肉拼盤方面黃喉同埋牛頸脊係我最愛!肉質鮮嫩,黃喉爽脆!封門柳肉質比較軟冧,其他亦都非常唔錯!去到任食環節,其實已經飽飽地因為佢哋每樣嘢都好大份!最後揀咗蔬菜作為總結!下次叫多啲朋友可以試多啲唔同款式!鍾意打邊爐嘅呢間絕對唔可以錯!重要係無限時!真係超高質!

重要係無限時!真係超高質!
2022-06-20
2022-06-21 52 瀏覽
為食火鍋公司📍觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖呢間係一間無限時任食火鍋,星期一至四都係$268一位,其他時間都只係加十蚊,同普通任食火鍋差唔多價錢但係可以坐更耐食更多嘢,令到我哋成班friend可以坐好耐傾好耐,係一個抵食之選🥰🌇環境好少見到pet friendly嘅餐廳,所以都幾印象深刻,四處都有啲動植物為主嘅裝飾,並且好可愛又貼心咁整咗個導盲犬專座,成個觀感好舒適💞🥘食物呢間餐廳有個好有趣同好有儀式感嘅位係,通常打邊爐都唔會分次序咁食架嘛,唔會有前菜主菜之分,但係呢間餐廳就有,佢會係我哋嗌曬小食之後先上主菜,所以我覺得呢個都幾與眾不同,所以接下嚟我都會用噉嘅順序嚟介紹下👍❤️前菜呢個係無限咁嗌嘅,但係一開始上雞煲就唔可以翻嗌了,有炸瘋薯條、甜番薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳呢幾種,份量都唔係好多所以可以放心嗌曬咁多種,我自己就比較推薦瘋薯條同蟹籽沙律,前者嘅薯仔味好重,幾惹味,後者就係啲青瓜絲撈蛋黃醬and蟹籽,好清新好開胃~😋❤️刺身接下嚟就係刺身啦,刺身就一次性咁嗌嘅,估唔到一間火鍋店嘅刺身都幾有水準,有大蝦、三文魚、北寄貝,全部都係新鮮嘢,幾鮮甜,尤其係嗰大
為食火鍋公司

📍觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖

🌇環境

🥘食物

❤️前菜

❤️刺身

接下嚟就係刺身啦,刺身就一次性咁嗌嘅,估唔到一間火鍋店嘅刺身都幾有水準,有大蝦、三文魚、北寄貝,全部都係新鮮嘢,幾鮮甜,尤其係嗰大蝦,十分爽彈啊!💕

❤️雞煲

再嚟就係寵寵雞煲啦,同樣都係一次性嘅,味道濃郁,少少辣,雞件嫩滑,而份量又唔會多到令人飽得滯而食唔到接下嚟嘅火鍋,好貼心🤩

❤️火鍋

我哋叫咗高湯牛尾湯底,見到有好大嚿牛尾喺入面,真材實料好健康

而且呢個套餐有包一次性嘅為食牛肉拼盤同海鮮拼盤,同埋任食嘅火鍋料,但係如果食肉唔夠喉嘅話,仲可以嗌肥牛,我就最推薦黃喉同吊龍,前者食落好彈牙,後者就好重牛味,十分好食,而其餘火鍋料都屬於水平以上,一啲都唔會因為咁長時間嘅飲食而hea畀你,好有良心㗎!🥳

❤️甜品

最後每人仲送咗碗牛奶凍,好香奶味,食到咁飽都可以食得落~🥰
2022-06-19 47 瀏覽
(早前嚟過,而家補番個食評先)咁啱講起想食雞煲,點知正正喺酒店樓下就有一間。由如心酒店落樓再過一條馬路,全程兩分鐘都唔洗,超級方便。(由牛頭角地鐵站行過去都只係需要三至四分鐘。)入到舖頭一睇就知道店主係愛動物之人,除咗裝修係以哥基為主題之外,門口亦置有義賣區,所有賣出嘅高達模型收益都會不扣成本咁捐贈比「香港拯救貓狗協會」同「香港導盲犬服務中心」。(店主嘅善心真係值得一讚!)食物方面我地選擇左較平嘅任食雞煲套餐,$238一位包一份前菜、刺身、四至六款海鮮、牛小排,無限追加嘅包括西班牙黑豚豬、三寶丸、紫菜響鈴、生根、即炸魚皮、三色餃、菜籃,飲品同樣任飲,另外每叫一輪雞煲都會配上一碟三寶(即豬皮魷魚牛柏葉)。我哋認為$238套餐已經好豐富,但如果你話想再食豐盛啲,$318嘅套餐主要多一碟菜膽扣鮮鮑魚,當然刺身、海鮮同牛肉相應都會升級,不過詳情建議問返舖頭拎個最新餐牌睇睇喇!當日三色刺身有三文魚、希靈魚、赤蝦,全部都好新鮮肥美。我哋食完之後即刻叫店員上個小辣雞煲先,店員仲好貼心咁問我哋需唔需要走茜。但留意返雞煲雞件仲係生嘅,需要客人自己烹調,店員第一次會從旁協助,基本上就係每兩分鐘炒一次,炒四
(早前嚟過,而家補番個食評先)

當日三色刺身有三文魚、希靈魚、赤蝦,全部都好新鮮肥美。我哋食完之後即刻叫店員上個小辣雞煲先,店員仲好貼心咁問我哋需唔需要走茜。但留意返雞煲雞件仲係生嘅,需要客人自己烹調,店員第一次會從旁協助,基本上就係每兩分鐘炒一次,炒四次之後就食得。炒之前記得落埋三寶,雞煲嘅精華索哂入去真係好正而且唔會有油膩感,雞件亦非常嫩滑入味。最後食左兩輪就忍痛同店員講轉火鍋湯底,事關一轉火鍋湯底就冇得再食雞煲

估唔到原來火鍋先最令人喜出望外,香濃嘅蕃茄薯仔湯底我哋未淥肉已經先飲小半碗,再落埋鯇魚、海蝦、蜆、蠔等等嘅海鮮,成個湯底都變得好鮮甜。配料方面炸魚皮、牛丸、貢丸最得我地心,魚皮熱辣辣脆卜卜,牛丸勁爆汁(試過好多牌子都冇呢隻咁多汁),貢丸裏面係流心芋茸,口感豐富。

反而紫菜響鈴我同𓃟都覺得麻麻地,淥完個口感好奇怪,好似一pat野漿住口咁。菜籃同飲品一樣都係自己出去拎嘅,分好一份份乾淨衛生,但變左我冇得淨係拎南瓜,捆綁銷售 一定要成份連生菜&娃娃菜一齊拎。

總括而言,為食火鍋公司食物高質,甚至可以用價廉物美嚟形容,極之推介俾大家,我自己嚟緊都會再去一次,希望水平keep得住啦!

P.S. 由於我去當日係星期日,餐牌寫住星期六日及公眾假期每位要加番$10,所以最後埋單$248x2再加一,實收$546。
2021-11-28
5 分鐘 (堂食)
  • 火鍋
2022-06-16 43 瀏覽
限時任食嘅火鍋就真係食得多,無限時任食嘅就比較少見🤭今次就去左呢間為食火鍋公司食冇限時火鍋盛宴👍🏻真心好抵食冇限時火鍋盛宴($338/位)呢個火鍋套餐呢真係有幾多野食㗎👍🏻係你入座之後,係會先俾你任食唔同嘅小食先😝😝咁我哋就食咗佢哋嘅炸瘋薯條、唐揚脆炸雞同蟹籽沙律😍佢哋三樣都幾好食,尤其係薯條炸得又香又脆👍🏻食完會想encore 再encore當完左小食任食之後,仲有一個前菜同一個頭盤食😂前菜有五點刺身盛合🥰啲刺身都好新鮮同份量都好多下我食完之後都有少少飽飽地😂之後頭盤我哋就揀左酸菜魚🤗佢嘅酸菜魚真心要讚,真係酸得黎又夠麻😍魚又夠鮮😍食落勁開胃勁惹味食曬小食、前菜同頭盤,終於都入主角了🤭就係火鍋盛宴🤗我哋揀左櫻桃鮮茄薯仔😂味道都幾唔錯👍🏻佢海鮮同肉呢,主要就係豪食海鮮拼盤同豪食牛肉拼盤🙈今次嘅海鮮拼盤有六款海鮮🥰款款都勁好食勁新鮮👍🏻尤其係蟶子,又鮮又甜🤤我勁愛😍至於牛肉拼盤,都係款款都好正,牛肉勁嫩勁有牛味☺️仲要多種類揀😚真心好滿足另外佢仲有好多任食嘅配料🤤可以無限refill🥰個人最推手打黑白滑👍🏻夠鮮夠彈牙👍🏻其他嘅配料都真係唔錯,食完真心滿足😝另外如果提早一日book仲有燉湯🤤

冇限時火鍋盛宴($338/位)

另外佢仲有好多任食嘅配料🤤可以無限refill🥰個人最推手打黑白滑👍🏻夠鮮夠彈牙👍🏻其他嘅配料都真係唔錯,食完真心滿足😝另外如果提早一日book仲有燉湯🤤佢嘅燉湯真心好飲,所以真係要早啲book飲埋佢
通常去放題都要趕最後嗰轉嗌多啲想食返個本,90分鐘、120分鐘都唔係好夠食😛但相同價錢可以食到無限時真係有啲shock😂😂以為咁好無限時,嘢食質素應該都相對一般,點知個package 包咗好多正嘢食,仲有剌身食,食完決定推薦比各位♥️環境:入面似日式,見到啲卡位仲有狗仔布廉喺上面,超可愛♥️入面仲可以比導盲犬入,真係好好👍🏻我哋嗌咗為食套餐,星期一至四都係$268一位,任食餐廳嚟講都係正常價,而且星期五六日都係加$10咋,真係超抵。小食分做六類,我哋較推薦甜蕃薯~頭盤我哋揀咗任食寵寵雞煲,味道幾濃郁,每次雞嘅數量都係啱啱好可以鋪到個底,每個人食到幾舊之餘又唔會食到超飽。我哋為主角火鍋揀咗高湯牛尾,越食到後面,牛尾味就越出(*¯︶¯*) 呢個set仲包為食海鮮拼盤(一次性)同埋為食牛肉拼盤(一次性),黃喉、一口牛都超級好味!我哋一路食一路傾,食咗三個幾鐘先至走(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 知道唔限時,食嘅時候都好放鬆,唔洗趕頭趕命,成個體驗幾好——————————👭🏻人數:4💵人均:$268+1🍽份量:滿足(^з^)-☆⏱到達時間:1930⏳等候時間:0mins——————————

小食分做六類,我哋較推薦甜蕃薯~

——————————
👭🏻人數:4
💵人均:$268+1
🍽份量:滿足(^з^)-☆

⏱到達時間:1930
⏳等候時間:0mins
——————————

同事話公司附近有間可以任食雞煲火鍋好正,拉隊放工去試吓。$338一位,好有系統地分開五個環節:首先可以叫小食熱下身。小食有炸瘋薯條、甜蕃薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、甜酸炸大腸、鮑汁雞腳。我地點了炸瘋薯條,炸雞同炸大腸,三樣都好食,當中炸雞絕對係高質,外皮炸至金黃脆皮,內𕚃雞肉嫰滑,鎖住了肉汁,熱辣辣香噴噴!不過知道好戲在後頭,所以無再加小食。 然後就上五點刺身盛合:有牡丹蝦、帶子、三文魚、油甘魚,北寄貝。三文魚油甘魚厚切,蝦同帶子都大大隻,連同埋北寄貝,全部都好新鮮。 第三步就可以點酸菜魚(一次性)或無限添加的雞煲。作為雞煲控的我是為著雞煲而來,不用選擇了吧。店員放下雞煲時細心地提示每兩分鐘翻一翻。當我們炒一炒雞同花椒八角香葉辣椒等配料,香味僕鼻,雞肉嫰滑,雞煲醬汁相當濃淆,完全做到色香味俱全。未食完已經急不及待要加多一份雞,如果唔係仲有後續,我會繼續加食到飽。 第四步曲就是揀湯底,然後海鮮上場。本身諗過試麻辣煲,但由於剛剛食過雞煲,還是選擇一個清清地嘅高湯牛尾湯底。海鮮拼盤上場:有蠔、蝦、蜆、脆肉鯇、龍𗄌片、鮑魚、元貝,應有盡有,豐富到不得了。蠔、蝦、蜆都非常有鮮味,脆肉鯇同龍𗄌片無
同事話公司附近有間可以任食雞煲火鍋好正,拉隊放工去試吓。

$338一位,好有系統地分開五個環節:

第四步曲就是揀湯底,然後海鮮上場。本身諗過試麻辣煲,但由於剛剛食過雞煲,還是選擇一個清清地嘅高湯牛尾湯底。海鮮拼盤上場:有蠔、蝦、蜆、脆肉鯇、龍𗄌片、鮑魚、元貝,應有盡有,豐富到不得了。蠔、蝦、蜆都非常有鮮味,脆肉鯇同龍𗄌片無骨啱曬我,鮑魚元貝大大隻,去到呢刻其實已經大滿足!

最終章是牛魔王大愛的豪食牛肉拼盤,包括有潮汕五花趾、吊龍伴、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛、美國SRF和牛三角肉、板腱肉、澳洲M5和牛肩胛肉、澳洲封門柳。拼盤有以八款不同部位嘅牛各有特色,當中我最愛嘅係手切牛頸脊同熊本雪花一口牛,手切牛頸脊厚薄適中,肉質嫩滑有牛味,一口牛要灼耐少許但牛質又不會變韌,出色!

五步曲完成,食咗咁多肉之後,可以在出面自助吧拿些蔬菜清清罪惡感!這一夜很豐富,滿滿足足的捧著肚子離開了。

2022-06-09 59 瀏覽
為食火鍋公司Hotpot Foodie觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖好小火鍋邊爐會以CORGI做裝修主題架. 呢間為食火鍋公司入面令到喜歡小動物架我好開心。好多得意可愛架元素小食任食仲送湯$238 /$338 任食, 計一計有成超過30款食物架, 無酒精飲品都包含了。我就食蠔d 點左,$338 套餐一次性供應架食物有刺物, 前菜.海鮮刺生, 牛雞煲是任食無限添加架, 先點一份啦,醬汁濃郁美味,勁多蔥同莞茜, 岩曬我。 因為想留胃打邊爐嘛。 至於蔬菜及丸類等等就是在去雪櫃自由拎取, 西班牙黑毛豬也是任食, 薄片豬肉一滾就熟啦, 點埋火爐調味料,已經誇啦啦。好多CORGI圖同佈置, 食得好開心又有些位適合女生影下相。
為食火鍋公司Hotpot Foodie
觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖

小食任食仲送湯

一次性供應架食物有刺物, 前菜.海鮮刺生, 牛

2022-06-09 52 瀏覽
同朋友聽講有哥基主題既任食雞煲火鍋,就訂位嚟試下。一入到去就見到好多同哥基有關既野,就連電池爐都印左哥基圖案,哥基迷又想打邊爐既可以嚟試下🥰我哋今次就選擇左豪食套餐,包括左燉湯,六款小食,前菜,頭盤二選一,最後就係火鍋。火鍋套餐入邊仲包左海鮮拼盤同牛肉拼盤。份量同款式都好足夠,仲要係無限時任食,非常抵食👍🏻👍🏻今次燉湯係蟲草花燉湯,好夠味,無味精飲完唔會頸渴。五款刺身都好新鮮,有三文魚,白玉豚,北極貝,帶子同埋赤蝦。前菜五款分別有薯條,蕃薯條,炸雞,蟹籽沙律,甜酸炸大腸,鮑汁雞腳。我地每樣都叫左一碟,味都都唔差😋頭盤可以二選一,我哋今次就揀咗雞煲,另外仲可以選擇酸菜魚。我地揀既雞煲可以無限追加雞件。雞煲味道好香,辣味適中,入邊仲會有豬皮,牛柏葉同埋魷魚。到主菜火鍋,我哋揀左黃金皮蛋芫荽湯底,有6-8款海鮮同牛肉拼盤會一齊上。海鮮全部都好新鮮,無沙,牛肉拼盤都包括左幾款手切牛嘅部位。有平時好少見嘅五花趾,吊龍伴,亦有澳洲m5和牛同熊本牛。雖然呢兩個拼盤唔係任食但係份量都好足夠。食完套餐入邊嘅嘢我哋都好飽,如果唔夠食都仲有豬牛羊可以追加,另外仲有唔同嘅手工餃,丸類,主食同各款菜品。整體嚟講

我哋今次就選擇左豪食套餐,包括左燉湯,六款小食,前菜,頭盤二選一,最後就係火鍋火鍋套餐入邊仲包左海鮮拼盤同牛肉拼盤。份量同款式都好足夠,仲要係無限時任食,非常抵食👍🏻👍🏻

今次燉湯係蟲草花燉湯,好夠味,無味精飲完唔會頸渴。

五款刺身都好新鮮,有三文魚,白玉豚,北極貝,帶子同埋赤蝦。

整體嚟講,算係性價比高既任食火鍋,仲要冇限時👍🏻👍🏻