2022-06-21 52 瀏覽
為食火鍋公司📍觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖呢間係一間無限時任食火鍋,星期一至四都係$268一位,其他時間都只係加十蚊,同普通任食火鍋差唔多價錢但係可以坐更耐食更多嘢,令到我哋成班friend可以坐好耐傾好耐,係一個抵食之選🥰🌇環境好少見到pet friendly嘅餐廳,所以都幾印象深刻,四處都有啲動植物為主嘅裝飾,並且好可愛又貼心咁整咗個導盲犬專座,成個觀感好舒適💞🥘食物呢間餐廳有個好有趣同好有儀式感嘅位係,通常打邊爐都唔會分次序咁食架嘛,唔會有前菜主菜之分,但係呢間餐廳就有,佢會係我哋嗌曬小食之後先上主菜,所以我覺得呢個都幾與眾不同,所以接下嚟我都會用噉嘅順序嚟介紹下👍❤️前菜呢個係無限咁嗌嘅,但係一開始上雞煲就唔可以翻嗌了,有炸瘋薯條、甜番薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳呢幾種,份量都唔係好多所以可以放心嗌曬咁多種,我自己就比較推薦瘋薯條同蟹籽沙律,前者嘅薯仔味好重,幾惹味,後者就係啲青瓜絲撈蛋黃醬and蟹籽,好清新好開胃~😋❤️刺身接下嚟就係刺身啦,刺身就一次性咁嗌嘅,估唔到一間火鍋店嘅刺身都幾有水準,有大蝦、三文魚、北寄貝,全部都係新鮮嘢,幾鮮甜,尤其係嗰大
為食火鍋公司

📍觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖

🌇環境

🥘食物

❤️前菜

❤️刺身

接下嚟就係刺身啦,刺身就一次性咁嗌嘅,估唔到一間火鍋店嘅刺身都幾有水準,有大蝦、三文魚、北寄貝,全部都係新鮮嘢,幾鮮甜,尤其係嗰大蝦,十分爽彈啊!💕

❤️雞煲

再嚟就係寵寵雞煲啦,同樣都係一次性嘅,味道濃郁,少少辣,雞件嫩滑,而份量又唔會多到令人飽得滯而食唔到接下嚟嘅火鍋,好貼心🤩

❤️火鍋

我哋叫咗高湯牛尾湯底,見到有好大嚿牛尾喺入面,真材實料好健康

而且呢個套餐有包一次性嘅為食牛肉拼盤同海鮮拼盤,同埋任食嘅火鍋料,但係如果食肉唔夠喉嘅話,仲可以嗌肥牛,我就最推薦黃喉同吊龍,前者食落好彈牙,後者就好重牛味,十分好食,而其餘火鍋料都屬於水平以上,一啲都唔會因為咁長時間嘅飲食而hea畀你,好有良心㗎!🥳

❤️甜品

最後每人仲送咗碗牛奶凍,好香奶味,食到咁飽都可以食得落~🥰