以哥基為主題嘅任食火鍋餐廳因為有好多哥基嘅相同圖案還有導盲犬優先座睇得出老闆非常關愛動物是一間寵物友善餐廳環境亦非常寬敞舒適光猛開揚打起邊爐上嚟都好舒服為食套餐成人$278/1位 分開四round冇限時第一round有任食前菜有炸薯條、炸雞、蟹子沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳推薦嘅有雞腳 好腍入味炸大腸夠邪惡前菜想食嘅就要食盡佢進入第二round之後就冇得再點㗎喇第二round係三款刺身 牡丹蝦和三文魚刺身都好食好新鮮北寄貝正常第三round可以選擇任食雞煲或一次性酸菜魚我們點了酸菜魚走辣超級多的魚片 又有很多水晶粉有些魚有骨 不過肉質尚可第四round係火鍋首先會有海鮮拼盤和牛肉拼盤牛肉有潮汕吊龍伴、手切牛頸脊、黃喉、熊本雪花一口牛和美國和牛板腱肉牛頸脊超級薄 和一口牛一樣 牛肉味濃黃喉夠爽脆和牛板腱肉最好食海鮮有鮮蝦、蠔、蜆、元貝和 白鱔片白鱔片好食 蝦可以 其他質素一般其實仲有好多配料任食但去到呢個位其實食咗好多嘢已經幾飽想食菜嘅出面有得任攞雪櫃嘢飲任飲
以哥基為主題嘅任食火鍋餐廳

光猛開揚
打起邊爐上嚟都好舒服

為食套餐成人$278/1位 分開四round冇限時
第一round有任食前菜
有炸薯條、炸雞、蟹子沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳
推薦嘅有雞腳 好腍入味

首先會有海鮮拼盤和牛肉拼盤
牛頸脊超級薄 和一口牛一樣 牛肉味濃
黃喉夠爽脆
和牛板腱肉最好食

海鮮有鮮蝦、蠔、蜆、元貝和 白鱔片
白鱔片好食 蝦可以 其他質素一般

其實仲有好多配料任食
但去到呢個位其實食咗好多嘢已經幾飽
想食菜嘅出面有得任攞

雪櫃嘢飲任飲

2022-09-05 41 瀏覽
為咗食火鍋,就去’為食火鍋公司‘入到火鍋店,裏面真係好大,嗰啲枱又大張,枱與枱之間,又闊落。一入到嚟,已經感覺十分之舒適。唔好講咁多,叫嘢食。先叫啲前菜,任食,有蟹子沙律,酸甜炸大腸,炸雞,炸薯條,爆汁雞腳花生,前菜小碟唔錯, 沙津最正。跟住叫二菜,淨係個賣相都已經值回票價,有牡丹蝦三文魚刺身,新鮮,和味。赤貝,爽口。三菜,酸菜魚片,唔加辣,魚片多而滑,配菜有酸菜同埋水晶粉,成煲嘢唔係好酸,水晶粉亦都好滑。至於第四菜,揀了牛尾火鍋。火鍋料有海鮮拼盤,有蠔,元貝,蝦,沙白,鱔片,鱔片爽。牛拼盤,有潮汕吊龍伴,美國SRF和牛板腱肉,黃喉,手切牛頸脊及熊本雪花一口牛。唔逐樣介紹,樣樣都好食。蔬菜夾菇類,可以隨意攞,雪櫃裏面的飲品,亦都任飲唔嬲。最正斗就係冇時間限制。
為咗食火鍋,就去’為食火鍋公司‘
唔好講咁多,叫嘢食。
至於第四菜,揀了牛尾火鍋
火鍋料有海鮮拼盤,有蠔,元貝,蝦,沙白,鱔片,鱔片爽。
2022-09-04
2022-09-04 41 瀏覽
今日收工好想打邊爐!🤩經過呢間火鍋店係寵物主題風,仲任食,一於試一試!佢好特別有得無限添加小食,炸雞薯條、沙律、炸大腸、雞腳,仲有刺身!夠新鮮👍🏻前菜係好豐富,已經食到飽飽地🤣然後就到酸菜魚喇😍味道調得幾好,夠酸夠麻夠辣!魚肉好滑無骨,仲大大件🤤唔少得入面索晒湯汁既薯粉,真心正!推介👍🏻打邊爐既湯底揀左黃金皮蛋芫茜湯,算幾濃郁~海鮮拼盤有元貝、蠔、蜆、蝦,全部都乾淨新鮮~再黎一個牛肉拼盤!!勁多款呀,呢個價錢真係回晒本!個人最鍾意既係潮汕吊龍伴~大家一定要黎試下!仲有大量既配料可以任點,推介鵝腸、同珍寶蟹柳!呢間真係性價比好高,酸菜魚真心幾唔錯!仲包你食完回本,仲要係無限時!😋

仲有大量既配料可以任點,推介鵝腸、同珍寶蟹柳!

2022-09-02 154 瀏覽
呢日俾一位愛狗嘅朋友拉咗嚟試「豪食套餐」套餐包4️⃣個回合,食完一個回合到下一個回合🥊,冇得返轉頭㗎每人仲有一盅時令燉湯,同埋可以任飲非酒精飲品Round 1️⃣ 餐前小食🥊炸瘋薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳炸大腸同雞腳係我哋encore 嘅items,前者香脆,後者軟淋入味Round 2️⃣ 前菜🥊🥊五點刺身盛盒估唔到個刺身盛盒嘅擺盤都幾有誠意用大量碎冰為刺身保鮮,又插埋花花裝飾刺身幾新鮮,蝦同帆立貝嘅size都唔細,魚類刺身幾厚切Round 3️⃣ 頭盤🥊🥊🥊二選一(為食酸菜魚 or 任食寵寵雞煲)揀咗魚酸菜惹味,魚肉嫰滑,仲有好多入晒味嘅薯粉添Round 4️⃣ 火鍋盛宴🥊🥊🥊🥊火鍋包咗兩個擺盆靚靚嘅拼盤(海鮮拼盤& 牛肉拼盤),仲有逾30款火鍋配料任食豪食海鮮拼盤 🐟🦐我哋今晚嘅combo有:鮑魚、元貝、龍躉片、蠔、蜆、鮮蝦、白鱔片新鮮度十足👍🏻豪食牛肉拼盤 🐮潮汕五花趾、吊龍伴、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛、美國SRF和牛三角肉(呢個今晚冇貨,以多一份牛頸脊替代)、美國SRF和牛板腱肉、澳洲M5和牛肩胛肉、澳洲封門柳各個部位各有特色,有啲牛味重啲,口感嚼勁不同,有啲部位之前未試過
呢日俾一位愛狗嘅朋友拉咗嚟試「豪食套餐」

每人仲有一盅時令燉湯,同埋可以任飲非酒精飲品

Round 1️⃣ 餐前小食🥊
炸瘋薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳

Round 2️⃣ 前菜🥊🥊
五點刺身盛盒
估唔到個刺身盛盒嘅擺盤都幾有誠意
用大量碎冰為刺身保鮮,又插埋花花裝飾
刺身幾新鮮,蝦同帆立貝嘅size都唔細,魚類刺身幾厚切

Round 3️⃣ 頭盤🥊🥊🥊
二選一(為食酸菜魚 or 任食寵寵雞煲
揀咗魚
酸菜惹味,魚肉嫰滑,仲有好多入晒味嘅薯粉添

Round 4️⃣ 火鍋盛宴🥊🥊🥊🥊

豪食海鮮拼盤 🐟🦐
我哋今晚嘅combo有:
鮑魚、元貝、龍躉片、蠔、蜆、鮮蝦、白鱔片
新鮮度十足👍🏻

豪食牛肉拼盤 🐮

各個部位各有特色,有啲牛味重啲,口感嚼勁不同,有啲部位之前未試過,例如五花趾、吊龍伴,我覺得呢個牛肉拼盤都幾有誠意 👍🏻

適逢餐廳一周年感謝祭,今晚仲可以任食澳洲M8和牛肩胛肉,絕對係超值之選!

雖然有逾30款任食火鍋配料,不過,其實食完第三回合已經飽飽哋,KO 埋海鮮&牛肉拼盤同碟M8後,個肚真係無乜空位,😬😬不過,都試咗鹿兒島茶美豚、手打黑/白滑、流心芋茸貢丸、一口雲吞、一口韭菜餃、魚皮餃、白豬仔午餐肉、珍寶蟹柳 同 香脆炸魚皮,各款配料都唔錯,我哋特登同店員講,可以安排到細份嘅份量,咁就可以唔浪費食物之餘,試多幾款火鍋配料!😄✌🏼

呢間以狗狗為主題嘅火鍋店環境寬敞,光猛企理,職員有禮有效率,仲冇限時,真係食得非常舒適👍🏻
2022-08-25
餐廳位於工業區,適合收工嚟放鬆一下😊 裝潢是清新日系風格,佈置以哥基為主題,牆身好多好可愛的狗狗照片,好有愛,望住食嘢心情更好🐶🥰 提供好特別的放題體驗,有分4 round嘢食 每食完一 rd就可以通知店員轉下一 rd嘢食。個人好滿意這個安排,客人會留肚食下一 rd所以不會點太多浪費食物☺️價錢中等合理,食物質素不錯,上菜速度快👍🏻 店舖夜晚氣氛熱鬧。餐廳環境新淨 闊落寬敞 座位多,適合家庭或一班人聚會,店員服務一流 十分親切貼戈🥰平日晚市人均消費(成人):$278 + 10%溫馨提示:店舖正進行一周年推廣,免費升級任食澳洲M8和牛肩胛肉🙆🏻‍♀️💖另外,暫時沒供應甜品═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═💖💖💖食評💖💖💖𝑹𝒐𝒖𝒏𝒅 𝟏 餐前小食✨ 無限添加 炸瘋薯條 • 唐揚脆炸雞 • 蟹籽沙律 • 酸甜炸大腸 • 鮑汁雞腳 值得一讚,食物全部都有一定水準,認真製作,不會因為是小食而敷衍 (外面的放題質素參差) 炸物全部都好脆口, 絕對不是擺放好耐淋曬👍🏻 特別推薦薯條及炸大腸,好正呀🤤 𝑹𝒐𝒖𝒏𝒅 𝟐 前菜✨ 一次性三點刺身盛合 (三文魚 • 蝦 • 北寄貝)有預足每人份量,擺盤精緻,質素不錯

平日晚市人均消費(成人):$278 + 10%

═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═

💖💖💖食評💖💖💖

𝑹𝒐𝒖𝒏𝒅 𝟏 餐前小食✨ 無限添加

𝑹𝒐𝒖𝒏𝒅 𝟐 前菜✨ 一次性
三點刺身盛合 (三文魚 • 蝦 • 北寄貝)
有預足每人份量,擺盤精緻,質素不錯,味道鮮甜,可惜不能無限添加

𝑹𝒐𝒖𝒏𝒅 𝟑 頭盤✨ 為食酸菜魚(一次性)/ 寵寵雞煲(無限添加)
食量細又唔想太重口味就建議選酸菜魚,絕對令你喜出望外🥰 湯底酸辣味剛剛好,不會太鹹太辣(完全符合我口味🥰 魚肉肉質好嫩滑,份量多,完全沒有魚骨,食唔停口!鍋底還有超煙韌彈牙的薯粉,非常好味!好滿足🤤

𝑹𝒐𝒖𝒏𝒅 𝟒 火鍋盛宴✨
選了一個健康滋潤湯底 高湯牛尾湯底,味道清甜 不會熱氣🥰

為食海鮮拼盤(一次性)鮮蝦 • 蠔 • 蜆 • 半殼元貝
為食牛肉拼盤(一次性)潮汕吊龍伴 • 黃喉 • 手切牛頸脊 • 美國SRF和牛板腱肉 • 熊本雪花一口牛
有預足每人份量,食料新鮮,牛肉拼盤製作需時, 師傅即場切肉擺盤😍 牛肉厚度適中,全部肉質都很不錯👍🏻 第一次食黃喉,口感好爽脆,好好味!特別推薦一口牛 口感滿分

同時 用手機掃 QR code就可以任點火鍋配料😆 自取區的食物飲料擺放整齊衛生,值得一讚👍🏻
開在工廠區的一間火鍋店,跟本身店的裝飾風格挺有衝突,以可愛的哥基來作賣點,而且很好的會捐贈給那些動物,大家都可以吃!而且套餐也是挺有特色的!為食套餐(278元)(無限時)這裡是有一個次序的,吃完一個才會到下一個,所以要注意自己的食量!雖然是無限時,但胃容量不是無限!餐前小吃有6款可以任吃,今天的甜蕃薯條就沒有,其他都有,而且有我最愛的炸大腸,炸得挺香,配上酸甜的醬汁,外脆內嫩又酸甜開胃!這些都只可以餐前吃,過了就不可以再叫了!不過可以預先叫多一點,慢慢再吃!三點刺身盛合(一次性)雖然只有三款,但刺身的質素挺高的,吃起來非常新解,味道鮮美!紅蝦非常大隻,質感爽滑!三文魚滑嫩帶有油香!北寄貝爽甜!任食寵寵雞煲其實酸菜魚也挺吸引的,但雞煲可以無限再加也是非常吸引的!我們選了BB辣的,雞的份量約半隻,因為湯汁不會太多,所以味道吃起來非常濃,而且雞件吃起來挺嫩滑的!而且還配有一份豬皮,水魷和牛柏葉給你加進去一起吃,配上香濃帶點辣的醬汁,不用沾調料都很好吃了!PS 我們加了一次雞!為食海鮮拼盤(一次性)今天的是鮮蝦,蠔,半殼元貝和白鱔片。這拼盤的質素挺高的,新鮮度很高!鮮蝦的殼非常脆,肉質爽滑彈牙

為食套餐(278元)(無限時)

餐前小吃

三點刺身盛合(一次性)

任食寵寵雞煲

為食海鮮拼盤(一次性)

今天的是鮮蝦,蠔,半殼元貝和白鱔片。這拼盤的質素挺高的,新鮮度很高!鮮蝦的殼非常脆,肉質爽滑彈牙!蠔入口爆汁,味道鮮甜,完全不腥!白鱔片爽滑!

為食牛肉拼盤(一次性)

一共有五款,其中的吊龍伴和黃喉挺特別的,吊龍伴爽滑帶有牛肉香,黃喉質感爽脆!

吃了這麼久,終於到火鍋了!現在正是餐廳的感謝祭,牛肉全部升級為澳洲M8和牛肩胛肉,牛肉的質素大大提升了,質感更滑,更嫩,牛味不錯!其他配料常見的都有,其中我挺喜歡的有濃汁牛肉丸,流心芋蓉貢丸的質素挺高的!一口雲吞和韭菜餃都挺不錯,不會太大個吃起來沒有負擔,味道香濃,爽滑!
2022-08-30
今日同朋友去打邊爐呢間火鍋係哥基做主題 裝修不錯打邊爐係無限時的 輕鬆坐了3小時先係頭輪小食每樣都好好味 我最鍾意薯條同炸雞薯條即炸好新鮮 雖然係幼身薯條 但屬於有薯仔肉嗰款 炸雞好入味 我地encore咗兩次蟹籽沙律都唔錯 青瓜絲清新 開胃一流食完小食 就開始刺身刺身係一次性 但基本款全部有齊三文魚帆立貝吞拿魚赤蝦全部都好新鮮好甜 酸菜魚同雞煲 我哋揀咗酸菜魚酸菜魚入邊有好多酸菜 仲有紅薯粉做底食完酸菜魚其實已經有啲飽 而佢啲魚肉幾滑溜朋友覺得酸菜魚最好味之後就開始打邊爐有幾款湯底 我哋揀咗麻辣湯底有大中小辣 我哋揀咗小辣麻辣湯底都幾麻 怕辣嘅朋友都可以嗌小辣打邊爐方面海鮮同靚嘅牛肉會一次性上一次海鮮拼盤都幾足料聖子蝦脆肉鯇等等 仲有各款唔同靚牛每樣食少少但其實加埋都已經7成飽但我哋都encore左兩次邊爐配料最鍾意食貢丸 因為佢入邊係有芋泥好特別另外魚皮 紫菜響鈴 鴨血呢啲都必叫飲品方面有分無糖飲料同埋檸檬茶汽水等等我哋每人各自飲咗四罐無糖烏龍茶超滿足
今日同朋友去打邊爐

飲品方面有分無糖飲料同埋檸檬茶汽水等等
我哋每人各自飲咗四罐無糖烏龍茶
超滿足
2022-08-26 50 瀏覽
邊爐隱又起啦!今日我地去左觀塘區的為食火鍋公打邊爐。餐廳環境闊落,座位與座位之間不逼狹,而且餐廳老闆以愛犬作主題,牆壁上都是不同造型的可愛哥基,打卡一流,非常有愛心的一間火鍋餐廳-愛護毛孩,一生竉愛我地簡左$358豪食套餐,最緊要無限時入座後,店員會細心講解食法首先要食左小食》刺身》酸菜魚/雞煲》打邊爐,要順住次序一路食,咁食法我地真係第一次,好特別。奉送時令燉湯蟲草花燉雞湯,湯好足料,入面有蟲草花、瘦肉和雞,入面既瘦肉好入味,湯和肉我地都食晒。Round 1任食小食:炸瘋薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律,小食絕不馬虎,炸瘋薯條和唐揚脆炸雞,新鮮熱辣辣炸起,送到上枱依然熱辣辣。Round 2五點刺身盛合(一次性)好豐富,有三文魚、帶子、北寄貝、牡丹蝦、油甘魚,好新鮮,其中三文魚夠肥美,帶子夠大粒,牡丹蝦好大隻。Round 3為食酸菜魚朋友唔食得辣,所以走辣,酸菜魚用上生魚,最緊要冇骨,魚肉夠嫩滑,魚肉又唔會散晒,而且底下亦有紅薯粉,吸盡湯的精華。Round 4輪到火鍋啦!有4款湯底可以選擇我地簡左高湯牛尾豪食海鮮拼盤好豐富,有蟶子、鮑魚、蠔、蜆、鮮蝦、脆肉鯇、龍躉片,七款海鮮新鮮,每款都大大
邊爐隱又起啦!今日我地去左觀塘區的為食火鍋公打邊爐。

我地簡左$358豪食套餐,最緊要無限時
入座後,店員會細心講解食法

奉送時令燉湯

Round 1

Round 2
五點刺身盛合(一次性)

Round 3
為食酸菜魚

Round 4
輪到火鍋啦!有4款湯底可以選擇
我地簡左高湯牛尾

豪食海鮮拼盤
好豐富,有蟶子、鮑魚、蠔、蜆、鮮蝦、脆肉鯇、龍躉片,七款海鮮新鮮,每款都大大件,最愛蟶子,非常鮮甜,大蝦都非常爽口彈牙。

豪食牛肉拼盤
黎到嘩左一聲,擺盤好靚,有成7款牛的不同部位,每款都各有特色,肉味濃郁,其中最愛手切牛頸脊好嫩滑

鹿兒島茶美豚
完全不柴口,好嫩滑,有驚喜。

餐廳一週年感謝際,可以免費升級任食澳洲M8和牛肩胛肉,牛味濃郁,好juicy,我地食左好多盤。

唔夠食仲可以點超過30款任食火鍋配料,自助區亦有蔬菜,飲品都係任食任飲,最緊要無限時。
2022-08-25 43 瀏覽
今日放工約埋男朋友撐枱腳,呢間火鍋店開喺我公司附近已經好一陣子,堅拒地方大有新簇簇,乾淨企理咁,係約係觀塘返工朋友食飯嘅好去處。我哋已經事先諗好食最平嘅餐,$278任食雞煲,包括前菜同打邊爐。最令我意想不到嘅係,呢度食完雞煲係會收咗原本個煲然後換過一煲新嘅湯底俾你打邊爐,終於唔使再循環食返啲雞油,呢樣真係好加分!前菜首先送一碟刺身,都幾新鮮,三文魚亦都好肥美赤蝦都好大隻。我哋仲叫咗炸雞、薯條同埋沙律,熱辣辣,而且就返我哋人數上份量,唔太飽之餘又開胃。至於任食雞煲嘅部份,我哋叫咗小辣,稍為覺得可以再辣啲,如果食得辣嘅朋友建議都係叫中辣啦。煲雞份量同味道都唔錯,仲準備咗三寶(豬皮魷魚牛柏葉)俾我哋落落個雞煲度炒,其中牛柏葉真係好夾夾雞煲嘅味道。最後我哋食完都心思思想再追加,但係見到出邊嗰牌仔寫住免費upgrade 澳洲和牛,同埋見隔籬枱上嘅牛肉質素都非常好,所以我哋都係留返個肚仔,試吓打邊爐嘅料。我哋叫咗蕃茄薯仔湯底,先上咗一盤指定牛肉,入邊除咗有和牛之外,仲有吊龍同埋黃喉,真係好少見任食火鍋準備咁刁鑽既部位,而且仲勁好食。另外仲有海鮮拼盤,分別有扇貝生蠔同埋蝦,亦都幾新鮮,我哋食到呢度已

我哋叫咗蕃茄薯仔湯底,先上咗一盤指定牛肉,入邊除咗有和牛之外,仲有吊龍同埋黃喉,真係好少見任食火鍋準備咁刁鑽既部位,而且仲勁好食。另外仲有海鮮拼盤,分別有扇貝生蠔同埋蝦,亦都幾新鮮,我哋食到呢度已經半飽。而另一重頭戲係免費upgrade嘅澳洲和牛同埋鹿兒島豬肉,真係好食到我哋encore左幾次。其他必食推介有爆汁牛丸、炸魚皮、鮮雲吞、紫菜響鈴、韭菜餃,最後真係飽到行唔郁。

見呢個優惠去到九月底前,我地真係想趁咁抵食食多次。
打邊爐真係要無限時先過足隱,可以同朋友慢慢食慢慢傾心事,去為食火鍋公司打邊爐最適合不過。餐廳以哥基為主題,一入黎見到可愛既哥基相,好開心,而且我好鐘意佢地環境,有卡位有包廂,乾淨企理,坐得非常舒適。冇限時火鍋盛宴豪食套餐$368 一位餐前小食+前菜+頭盤+火鍋盛宴+任食火鍋配料+任飲無酒精飲品一次過滿足晒我咁多個願望餐前小食有5款小食選擇,可以冇限任食炸瘋薯條、酸甜炸大腸、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律,以4款小食都好有質素,炸大腸處理得很好,沒有異味,外層炸得酥酥脆脆,炸瘋薯條和唐揚脆炸雞都是必食的。而且仲奉送時令燉湯,蟲草花燉雞湯,湯入面好足料,飲得出沒有添加任何味精,喝罷不口渴。前菜五點刺身盛合(一次性)擺盤有心思,有帶子、三文魚、蝦、北寄貝、油甘魚,刺身夠新鮮,蝦大大隻,好鮮甜,帶子厚身大粒,三文魚夠肥美。頭盤為食酸菜魚(一次性)/任食竉竉雞煲我地簡左為食酸菜魚,酸菜魚用上生魚,切得厚薄適中,沒有骨,酸度同鹹味都恰到好處,食到魚既鮮甜,入面仲有大量薯粉,食完已經飽左一大半。火鍋盛宴-高湯牛尾豪食海鮮拼盤(一次性)打邊爐一定唔少得食海鮮,每日時令海鮮6-8款,海鮮新鮮美味。豪食牛肉拼盤有七

冇限時火鍋盛宴豪食套餐$368 一位
一次過滿足晒我咁多個願望

餐前小食
有5款小食選擇,可以冇限任食

前菜
五點刺身盛合(一次性)

頭盤
為食酸菜魚(一次性)/任食竉竉雞煲

火鍋盛宴-高湯牛尾
豪食海鮮拼盤(一次性)

豪食牛肉拼盤
有七款,有比較少見既潮汕吊龍伴和潮汕五花趾都有,另外澳洲M5和牛牛肩胛和手切牛頸脊,牛味濃郁,好嫩滑。

由於餐廳一周年感謝際(優惠至9月30日)
免費升級任食澳洲M8和牛肩胛肉
澳洲M8和牛肩胛肉可以無限任食,真係好抵,我地encore 左好多盤。

除左以上既食物,仲有任食火鍋配料,任飲無酒精飲品,由於我地已經食到太飽,所以冇再叫其他火鍋配料。

2022-08-25 54 瀏覽
朋友介紹呢間因為話好多野食wo😂😂一開始就有五款小食小食係可以添食🤤但係食完刺身之後就唔可以返轉頭食番呢d小食架啦食完一次性既刺身後就可以揀雞煲任食又或者食酸菜魚我地就揀左酸菜魚,份量好大,味道不過不失,再濃味d就更好啦😍食完酸菜魚之後就係打邊爐喇 (冇錯,仲未食完架😂) 打邊爐既湯底有幾款俾你揀,我地揀左牛骨湯底🤤野食方面有海鮮盤同埋有8款牛肉,1款豬肉同埋2款魚滑墨魚滑等仲有其他野食可點🤤, 包埋係個餐入面架😍味道就不過不失可以形容為「一個價錢食到飽」😂😂
朋友介紹呢間
因為話好多野食wo😂😂

一開始就有五款小食
小食係可以添食🤤
但係食完刺身之後就唔可以返轉頭食番呢d小食架啦

食完一次性既刺身
就可以揀雞煲任食又或者食酸菜魚

食完酸菜魚之後就係打邊爐喇 (冇錯,仲未食完架😂)

打邊爐既湯底有幾款俾你揀,我地揀左牛骨湯底🤤

仲有其他野食可點🤤, 包埋係個餐入面架😍

味道就不過不失
可以形容為「一個價錢食到飽」😂😂
2022-08-24 505 瀏覽
blue monday似乎係一個不變定律,返工心情仲未起動做嘢慢一啲,唯有堅持堅持好快到放工時間,還好放工約朋友到這家食店放題一番。食店地點較近牛頭角地鐵站,從地鐵站行過去大概10分鐘內就到。入到店舖見到一台一台客人打緊邊爐,我嘅五臟六腑已經叫動,不過唔使驚,呢度係不限時間,可以慢慢歎,一邊食一邊傾偈唔使怕趕唔切。小食有六款,每款都叫嚟試下,好食可以再encore。蟹子沙律清新爽口。唐揚炸雞鬆脆內裏肉質嫩滑。蔬菜類唔使落order,出去就攞到。菜新鮮,而且有蔬菜籃,唔使左揀右揀好方便。為食酸菜魚:見到窩內嘅辣椒、香料、芫茜已經流曬口水,雖然用生魚唔係好貴價嘅種類,但魚一樣嫩滑,加埋酸菜湯頭係好惹味嘅,還有薯粉吸晒啲湯亦係好食。澳洲m8和牛肩胛肉,夠薄身灼幾灼就可以撈上嚟食,肉質有咬口,點些醬油不錯。海鮮拼盤:蝦、蠔、蜆、白鱔片等等,看外表係唔錯,滾起撈來食,的確新鮮,蠔千祈唔好太熟,因為只會淥得太耐變成一粒豆豉,所以掌握嘅時間都好講究,先至可以唔會嘥咗佢新鮮嘅材料。任食部分係要用手機掃 QR code去落order,可以任食但千祈唔好浪費。濃汁牛丸夠彈牙黑栢葉都爽口要掃走blue Mo

小食有六款,每款都叫嚟試下,好食可以再encore。

蟹子沙律清新爽口。

唐揚炸雞鬆脆內裏肉質嫩滑。

濃汁牛丸夠彈牙

黑栢葉都爽口

要掃走blue Monday,最佳方法就係大擦一餐,食飽之後乜嘢憂愁都忘記了,再為明天工作加把勁。
  • 為食酸菜魚
2022-08-24 327 瀏覽
呢間位於觀塘嘅食店,招牌大大個狗,當然不是賣狗肉,而係任飲任食火鍋放題,再配搭指定小食、刺身、海鮮。重點係不限時間,所以今次約朋友嚟一個放任聚會暢所欲言。呢度環境大之餘,仲以貓狗為主題,見到牆上咁靚嘅溫馨貓貓狗狗相片,很是窩心。我哋揀嘅套餐包括指定小食、刺身、雞煲或者酸菜魚、指定海鮮及牛類、以及指定類別任食、加埋任飲。加一之後大概三百元,係合理價錢。飲品櫃,一般嘅汽水、涼茶清熱類、茶類、韓國飲品也有。小食係任食,不過留意返當轉食下一樣類別 (刺身類),咁就不可叫番小食。炸大腸幾脆口鮑汁雞腳幾入味,唔錯三點刺身盛合,三文魚、虾、北寄貝,幾鮮味,每人一件,因為仲有其他嘢食所以份量係夠嘅。牛肉拼盤,集合唔同種類或者部位嘅牛肉,仲有張說明卡,食完就可以同人講邊一款最啱心水。「潮汕吊龍伴」唔知係乜,查網上吊龍伴佔全牛比例1%,腰脊肉的兩個側邊,口感幾嫩。仲有十幾款材料又係任食,所以一定夠食。芋頭迷就唔好錯過 「流心芋蓉貢丸」係必食,一咬就食到內裏甜甜呢芋泥,正!紫菜響鈴夠特別。墨魚滑彈牙。呢餐豐富仲味道唔錯,最重要係食物排列企理,環境唔會烏煙瘴氣,食得舒服係最緊要。

我哋揀嘅套餐包括指定小食、刺身雞煲或者酸菜魚、指定海鮮及牛類、以及指定類別任食、加埋任飲。加一之後大概三百元,係合理價錢。

飲品櫃,一般嘅汽水、涼茶清熱類、茶類、韓國飲品也有。

炸大腸幾脆口

鮑汁雞腳幾入味,唔錯

仲有十幾款材料又係任食,所以一定夠食。

紫菜響鈴夠特別。

墨魚滑彈牙。

• 為食牛肉拼盤
好耐之前試過呢間以哥基為主題既餐廳,今次再同老婆 & 媽媽黎食,呢度坐得舒服食物質素又好,最重要嘅係佢無限時,可以慢慢坐慢慢食,完全唔使趕,我地今次叫左佢既豪食套餐先上燉湯,係蟲草花瘦肉煲雞,非常足料超好飲,飲得出每一啖都係精華要咗三款小食,蟹籽沙律,唐揚脆炸雞,鮑汁雞腳,我最中意既係炸雞,沙律都好清爽,媽媽就中意雞腳之後就到五點刺身盛合,三文魚又大又肥美,勁好味,帶子又大又鮮甜,其他嘅都好新鮮😋為食酸菜魚,魚肉多又少骨啖啖肉,正!薯粉煙煙韌韌口感幾好,配合酸酸既麻辣湯底非常過癮~終於進入火鍋環節,我哋揀咗黃金皮蛋芫荽湯底,至於海鮮拼盤,蟶子、元貝、蠔、龍躉片,全部都好鮮味蝦滑 & 墨魚滑,蝦滑真係有驚喜,好爽又有蝦嘅鮮味,令人回味鹿兒島茶美豚,一啲都唔韌,口感一流又好味之後就到牛肉拼盤,超中意食牛嘅我一見到就流晒口水,我覺得當中既手切牛頸脊 & 美國SRF和牛板腱肉最好味消滅晒所有牛肉之後已經非常飽勁滿足,上次食過佢啲丸都非常好味,本身仲諗住今次再試,不過已經用盡所有戰鬥力,唯有下次再戰

鹿兒島茶美豚,一啲都唔韌,口感一流又好味

之前帶過奶奶嚟食過一次,佢係咁話好好味,適逢今個月係佢生日月份,所以同老公再帶佢嚟擦餐勁!我哋叫咗$358任食嗰個火鍋餐,呢度其中最正唧嘅一點係~~冇限時間飲食!啲嘢食咁多,如果要限時限刻咁食,一定會勁快就覺得好飽食唔落,好彩喺度可以慢慢嘆。一開始嘅餐前小食我哋淨係叫返三人夠食嘅份量,始終雖然可以無限添加,但都唔想浪費食物。我好鍾意食沙律,而奶奶就鍾意食雞腳,老公就叫咗個炸雞。食食吓店員就送咗時令燉湯嚟,會唔會太多料呀~~~~個湯好甜好好飲~仲要係虫草花煲豬肉同雞,呢個老火湯真係好正好滋補。刺身勁正!!全部都係我哋鍾意食嘅~我平時唔食蝦刺身,但剛好奶奶又啱食~三文魚大大塊啖啖肉,而我就最歡喜啲北寄貝~第一次嚟食過雞煲,奶奶話今次想試吓酸菜魚。我哋都好鍾意佢麻麻辣辣嘅味道, 雖然係重口味啲, 但一啲都唔會覺得太咸. 條魚肉質都幾彈牙,又冇乜魚骨,啱晒老人家食。最底仲有啲好Q彈嘅麵~索晒啲麻辣湯好好食! 我哋揀咗黃金皮蛋芫茜湯底下下火。放入非常新鮮嘅蟶子、飽魚、元貝、脆肉鯇、蠔、蜆、蝦同白饍片,因為湯底算清淡,所以淥完都仲食到海鮮嘅原味。諗住食到呢度都差唔多~點知老公話仲有牛肉拼盤未上場!
之前帶過奶奶嚟食過一次,

佢係咁話好好味,
適逢今個月係佢生日月份,
所以同老公再帶佢嚟擦餐勁!

我哋叫咗$358任食嗰個火鍋餐,

呢度其中最正唧嘅一點係~~冇限時間飲食!
啲嘢食咁多,
如果要限時限刻咁食,
一定會勁快就覺得好飽食唔落,
好彩喺度可以慢慢嘆。

一開始嘅餐前小食我哋淨係叫返三人夠食嘅份量,
始終雖然可以無限添加,
但都唔想浪費食物。
我好鍾意食沙律,而奶奶就鍾意食雞腳,
老公就叫咗個炸雞

食食吓店員就送咗時令燉湯嚟,
會唔會太多料呀~~~~
個湯好甜好好飲~
仲要係虫草花煲豬肉同雞,
呢個老火湯真係好正好滋補。

刺身勁正!!
全部都係我哋鍾意食嘅~
我平時唔食蝦刺身
但剛好奶奶又啱食~
三文魚大大塊啖啖肉,
而我就最歡喜啲北寄貝~

第一次嚟食過雞煲
奶奶話今次想試吓酸菜魚。
我哋都好鍾意佢麻麻辣辣嘅味道,
雖然係重口味啲,
但一啲都唔會覺得太咸.
條魚肉質都幾彈牙,
又冇乜魚骨,
啱晒老人家食。
最底仲有啲好Q彈嘅麵~
索晒啲麻辣湯好好食!

我哋揀咗黃金皮蛋芫茜湯底下下火。
因為湯底算清淡,
所以淥完都仲食到海鮮嘅原味。

諗住食到呢度都差唔多~
點知老公話仲有牛肉拼盤未上場!
三百幾蚊食咁多嘢會唔會太太太抵~
仲有不可不提嘅墨魚滑同蝦滑,
老公同奶奶都大讚好彈牙~
墨魚同蝦味都好濃郁!
我自己最鍾意都係牛肩胛肉,
呢個部位啲肉質真係好好食,
又唔會太肥又唔會太韌,
之前喺出面食嘅牛肩胛肉係燒嘅,
估唔到用嚟打邊爐都唔會失去佢嘅濃郁肉味,
口感亦都好好。
之後其實仲可以追加火鍋配料,
但我哋已食咗兩人個幾三個鐘(笑)
已經再食唔落任何嘢~
所以三百幾蚊食呢餐真係超抵超豐富!
呢度嘅飲品係任飲架~
推薦百香果蜜~好味!!