2022-10-27 667 瀏覽
平時出面食放題多數90分鐘至120分鐘🏃‍♂️真係好趕又唔夠喉係觀塘揾了間無限時火鍋放題《為食火鍋公司》🤩仲要分4 round, 食完可再encore, 但如果過咗下一round🤭就唔可以再返轉頭食喔😏我地揀咗豪食套餐$358/位首先有前菜🥗小食🍲燉湯先🥣個燉湯唔係流😆真係夠火喉之後round 2係刺身🐟🦑雖然任食😌但質數唔差,唔係劣質素🐟食落係新鮮的👍round 3係酸菜魚或雞煲我地揀咗雞煲🐔選了中辣🌶🌶店員姐姐好好經常過來幫手炒雞煲肉質幾嫩夠哂惹味🔥基本上雞煲2人係食唔哂所以不用再encore溫馨提示記得留肚食round4😆留番最尾打邊爐先勁食啦🤭值得讚個湯底會選過新嘅👍不會用番雞煲直接加水嗰隻我地選了湯底樱桃鲜茄薯仔🍅最後有海鮮拼盤同埋牛肉拼盤海鮮有帆立貝、蜆、鱔片、龍躉片、鮮蝦🦐生蠔🦪鮑魚😍🦬牛肉拼盤有成8款除了澳洲,日本,美國🦬仲有潮汕都有😲真係樣樣都有得試個人口味最喜歡牛板腱🐮牛肩胛🐮牛頸脊同埋封門柳😋如果唔夠食可用QR code落單丸類,餃子,自助區仲有飲品蔬菜,菇類,瓜類等……總括哩個價錢無限時已經好抵雖然係放題😌但食物質素唔差的🤗店員又友善🙌最啱一大班朋友無限吹水邊飲邊
係觀塘揾了間無限時火鍋放題
《為食火鍋公司》

我地揀咗豪食套餐$358/位
首先有前菜🥗小食🍲燉湯先🥣
個燉湯唔係流😆真係夠火喉
之後round 2係刺身🐟🦑
雖然任食😌但質數唔差,唔係劣質素🐟食落係新鮮的👍

round 3係酸菜魚或雞煲

值得讚個湯底會選過新嘅👍
不會用番雞煲直接加水嗰隻
我地選了湯底樱桃鲜茄薯仔🍅

最後有海鮮拼盤同埋牛肉拼盤
海鮮有帆立貝、蜆、鱔片、龍躉片、鮮蝦🦐生蠔🦪鮑魚😍

🦬牛肉拼盤有成8款
除了澳洲,日本,美國🦬仲有潮汕都有😲真係樣樣都有得試
個人口味最喜歡牛板腱🐮
牛肩胛🐮牛頸脊同埋封門柳😋

總括哩個價錢無限時已經好抵
雖然係放題😌但食物質素唔差的🤗店員又友善🙌最啱一大班朋友無限吹水邊飲邊食👍

2022-10-26
  • 雞煲
2022-10-26 53 瀏覽
沒錯,又是火鍋!應該就快試勻全港的火鍋店了吧,哈!今次係同事farewell飯所以想要食得好一點坐得舒服一點及耐一點意外地在網上發現有人推介這間店位於觀塘工廠區小巷附近其實有少少難搵可能因為咁所以晚上都有好多位剩不過食完後真心覺得菜式唔錯點了個「為食套餐|冇限時火鍋盛宴」食用步驟分開幾part第一𝑹𝒐𝒖𝒏𝒅是餐前小食可以無限添加我們當然每樣都來一點薯條、炸雞、蟹籽沙律、炸大腸及鮑汁雞腳全部都有水準,最入味是雞腳,最脆口是炸大腸第二𝑹𝒐𝒖𝒏𝒅是前菜這是只俾一次的刺身盛合有三文魚、蝦及北寄貝看得出都幾新鮮,味道亦鮮甜第三𝑹𝒐𝒖𝒏𝒅頭盤是寵寵雞煲可以無限添加我跟同事都是嗜辣之人所以要了大大辣職員聽了都懷疑我們到底受不受得了結果是正合我們口味雞肉亦都又辣又惹味食到停不了口最後一𝑹𝒐𝒖𝒏𝒅是正式開始火鍋盛宴會先附上一次性的為食牛肉拼盤及海鮮拼盤海鮮有鮮蝦、蠔、蜆、元貝、脆肉鯇意想不到的是蠔都算大隻脆肉鯇熟了以後都非常爽口彈牙牛肉有潮汕吊龍伴、黃喉、手切牛頸脊、美國SRF和牛板腱肉、熊本雪花一口牛各種不同的牛肉部位都切得厚度適中個人最喜歡食黃喉,入口的口感好爽脆其他火鍋配料就可用手機掃QR cod
沒錯,又是火鍋
應該就快試勻全港的火鍋店了吧,哈!
今次係同事farewell飯
所以想要食得好一點坐得舒服一點及耐一點
意外地在網上發現有人推介這間店
位於觀塘工廠區小巷附近
其實有少少難搵
可能因為咁所以晚上都有好多位剩
不過食完後真心覺得菜式唔錯
點了個「為食套餐|冇限時火鍋盛宴」
食用步驟分開幾part
第一𝑹𝒐𝒖𝒏𝒅是餐前小食可以無限添加
我們當然每樣都來一點
薯條、炸雞、蟹籽沙律、炸大腸及鮑汁雞腳
全部都有水準,最入味是雞腳,最脆口是炸大腸
第二𝑹𝒐𝒖𝒏𝒅是前菜
這是只俾一次的刺身盛合
有三文魚、蝦及北寄貝
看得出都幾新鮮,味道亦鮮甜
第三𝑹𝒐𝒖𝒏𝒅頭盤是寵寵雞煲可以無限添加
我跟同事都是嗜辣之人
所以要了大大辣
職員聽了都懷疑我們到底受不受得了
結果是正合我們口味
雞肉亦都又辣又惹味食到停不了口
最後一𝑹𝒐𝒖𝒏𝒅是正式開始火鍋盛宴
會先附上一次性的為食牛肉拼盤及海鮮拼盤
海鮮有鮮蝦、蠔、蜆、元貝、脆肉鯇
意想不到的是蠔都算大隻
脆肉鯇熟了以後都非常爽口彈牙
各種不同的牛肉部位都切得厚度適中
個人最喜歡食黃喉,入口的口感好爽脆
其他火鍋配料就可用手機掃QR code任點
仲有少量食材例如不同菜/菇類在自取區擺放
總括而言,此店值得再來啊
我哋揀咗要豪食套餐($358@1)咁一開始就係食咗小食同埋飲燉湯先嘅(食完小食、跟住刺身、雞煲,最後先打邊爐🤔🤔我自己就幾鍾意唐揚炸雞同埋炸大腸因為係真係新鮮滾熱辣炸起嘅🔥🔥炸雞嘅肉質食落去都幾嫩而炸大腸食落去亦都好脆口🥰🥰燉湯飲落去都真係好補有好多蟲草花係入面咁跟住就係食刺身同埋雞煲啦刺身就包括有三文魚、赤背、甜蝦、帶子同埋油甘魚全部食落去都好新鮮我自己就比較鍾意食三文魚同埋油甘魚因為真係好高質🤩🤩雞煲食落去真係好入味肉質亦都好滑嫩😋😋之後加埋豬皮同埋魷魚一齊食就更加吸引食完一大輪嘢食之後就可以開始打邊爐啦一開始係主要食咗嗰個海鮮拼盤先嘅呢個拼盤基本上係包羅萬有全部海鮮食落去都覺得好新鮮🥳🥳我自己就最鍾意食蟶子因為真係幾爽口、彈牙跟住佢亦都有提供一個為食牛肉拼盤基本上每一款牛肉都好正我自己就最鍾意美國SRF和牛板腱肉😆😆食落去有一種入口即化嘅感覺牛頸脊同埋吊龍伴食落去就比較有口感一口牛食落去就比較煙靭😉😉之後覺得嗰個五花趾幾特別因為好少喺出面見到有呢一個部位最後就講吓其他可以任食嘅肉類啦Prime肥牛片雖然食落去唔係最高質但係食落佢都好重牛肉香味😉😉而且亦都唔會覺得太Heavy豚肉同
我哋揀咗要豪食套餐($358@1)

咁一開始就係食咗小食同埋飲燉湯先嘅
(食完小食、跟住刺身雞煲,最後先打邊爐🤔🤔
我自己就幾鍾意唐揚炸雞同埋炸大腸
因為係真係新鮮滾熱辣炸起嘅🔥🔥
炸雞嘅肉質食落去都幾嫩
而炸大腸食落去亦都好脆口🥰🥰
燉湯飲落去都真係好補
有好多蟲草花係入面

咁跟住就係食刺身同埋雞煲
刺身就包括有三文魚、赤背、甜蝦、帶子同埋油甘魚
全部食落去都好新鮮

一開始係主要食咗嗰個海鮮拼盤先嘅
呢個拼盤基本上係包羅萬有
全部海鮮食落去都覺得好新鮮🥳🥳
我自己就最鍾意食蟶子
因為真係幾爽口、彈牙

跟住佢亦都有提供一個為食牛肉拼盤

我覺得佢哋嗰個鹿兒島茶美豚真心幾唔錯
因為食落去唔會好乾🐷🐷
之後佢哋嗰個濃汁牛肉丸亦都好高質素
因為真係好Juicy

我覺得呢間舖頭最大嘅Selling Point就係可以無限時任飲任食‼️‼️
所以我哋食咗3.5 個鐘😂😂
(第一次打邊爐食咁耐)
  • 五點刺身盛合
2022-10-17 102 瀏覽
《 #62飲飲食食 》 💁🏻‍♀️ 打邊爐鋪癮又隨著天冷涼左而萌芽,但朋友又想食雞煲,於是就黎呢間任食火鍋滿足我地的要求,呢間食法有啲特別,食完一樣再一樣,先揀餐前小食,一共有6款,想食幾多款都得🤪,然後就上前菜:三點刺身盛合,跟住頭盤可揀酸菜魚或者雞煲,食完再上火鍋,當中會有4款是日海鮮拼盤同埋牛肉拼盤。► 🍣三點刺身盛合有牡丹蝦、三文魚同北寄貝►🥘雞煲店員話煮8分鐘,每2分鐘要開蓋撈一次,我地去左蔬菜區同拎左啲蓮藕同金菇之類加落去,煮完啲蔬菜入哂味好正🤪,雞煲香辣為主,有份量唔小,肉質都好滑,雞件多肉,朋友食得好開心😂►🍲任食火鍋火鍋有幾種湯底選擇,好欣賞佢唔係直接雞煲落湯,而係轉過身煲,湯底我地揀黃金皮蛋芫荽,香味四溢✨,海鮮拼盤有生蠔🦪,帆立貝、鮮蝦、脆肉鯇同蜆,非常新鮮🫶🏼,牛肉拼盤當中的黃喉最得我心💕,爽口彈牙。♡⋯⋯總結⋯⋯♡ ☻ 4.3/5 咁多野食仲要無限時的任食火鍋,一班朋友黎就好岩🙌🏻。※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※📍 為食火鍋公司 @hotpot觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖💲服務費:✓ 🤑$278/位💟鐘意記得 Follow我介紹更多美食俾你 @62.

► 🍣三點刺身盛合
有牡丹蝦、三文魚同北寄貝

►🥘雞煲

►🍲任食火鍋

♡⋯⋯總結⋯⋯♡ ☻ 4.3/5
咁多野食仲要無限時的任食火鍋,一班朋友黎就好岩🙌🏻。
※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※
📍 為食火鍋公司 @hotpot
💲服務費:✓
🤑$278/位

💟鐘意記得 Follow我介紹更多美食俾你 @62.loya

#hkfoodstory #hkfoodguide #hkfood #hongkongfood #hkrestaurant #foodlover #hkfoodblogger #foodporn #foodstagram #instafood #instagood #hkfoodlover #hongkongfood #香港美食 #香港必吃 #香港探店 #美食日常 #吃貨 #相機食先 #手機食先 #牛頭角 #牛頭角美食 #火鍋 #雞煲 #任食火鍋 #刺身
2022-10-13 105 瀏覽
朋友喺觀塘嗰邊返工想食任食,慢慢傾吓計,就揀咗呢間為食火鍋公司,仲要沒有限時,正!食嘅過程都好豐富,首先因為我哋訂咗位所以有奉送時令燉湯,相當足料,仲有蟲草花,味道好香!ROUND 1餐前小食可以任點炸薯條、甜蕃薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳;我哋清新少少就揀咗蟹子沙律同埋雞腳,蟹籽沙律好清新,雞腳好入味夠林。食完之後就到ROUND2 前菜五點刺身盛合(一次性)裏面有蝦、三文魚、油甘魚、帶子等,相當豐富!我就最鍾意食帶子,鮮甜又夠凍,三文魚油甘魚都比想像中肥美同埋新鮮。ROUND3 頭盤二揀一:為食酸菜魚(一次性)/任食寵寵雞煲我地就揀咗位食酸菜魚,啲魚冇乜太多骨,都幾滑,另外亦都有啲薯粉,多重口感層次。-ROUND4火鍋盛宴櫻桃鮮茄薯仔丨黃金皮蛋芫茜/高湯牛尾 /麻辣鍋(鴛鴦鍋+$30)我哋揀咗高湯牛尾,味道牛香十足,但係都係小清新嘅。豪食海鮮拼盤 當中幾款蟶子、鮑魚、元貝、BB象拔蚌、龍躉片脆肉鯇、蠔、蜆、鮮蝦、白鱔片我覺得佢幾款海鮮都係唔錯嘅,包括鮑魚都好新鮮,元貝方面大大件,仲有好多唔同嘅魚,健康又豐富。豪食牛肉拼盤 八款潮汕五花趾、吊龍伴、手切牛頸脊、熊本雪

食完之後就到
ROUND2 前菜

ROUND3 頭盤
二揀一:為食酸菜魚(一次性)/任食寵寵雞煲

-ROUND4火鍋盛宴
我哋揀咗高湯牛尾,味道牛香十足,但係都係小清新嘅。

豪食海鮮拼盤 當中幾款
蟶子、鮑魚、元貝、BB象拔蚌、龍躉片
脆肉鯇、蠔、蜆、鮮蝦、白鱔片

豪食牛肉拼盤 八款
潮汕五花趾、吊龍伴、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛、美國SRF和牛三角肉、美國SRF和牛板腱肉、澳洲M5和牛肩胛肉、澳洲封門柳
另外我都有少少驚喜嘅,就係佢個牛肉拼盤有好多唔同嘅部位,有啲仲要係平時出面好難食到,個口感同埋味道都係比較獨特,可以一次過試暈晒唔同級別嘅牛肉,真係算係咁。

出面仲有好多飲品可以自己拎,正!

🥢 冇限時嘅放題火鍋香港都有幾間,但係有冇聽過食完一round落下一round循序漸進嘅火鍋放題呢?觀塘嘅咁為食火鍋公司就有一個性價比極高你冇限時火鍋過四關! 👍🏻 成個火鍋過四關嘅idea好新鮮,每食完一個round就可以叫店員開始被下一輪嘅食物,但係冇得返轉頭,呢間餐廳嘅店員超級好禮貌,好好服務,每上一到新嘅菜式都會提示食客點樣食 ⏳上菜速度: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ Round 1: 無限任添小食小食水準唔錯,特別豬大腸香脆,蟹籽沙律沙律醬配青瓜好夾,仲有燉湯好滋補,而且仲好足料添!揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ Round 2: 一次性刺身拼盤刺身好新鮮,帶子甜蝦鮮甜,三文魚紋路清晰新鮮揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ Round 3: 無限任添麻辣雞煲雞煲非常惹味,雞肉嫩滑,成個麻辣醬好入味!揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ Round 4: 火鍋 • 牛尾湯火鍋配送一盤一次性海鮮拼盤同埋牛肉拼盤,海鮮全部都好新鮮,特別龍躉片非常鮮甜可口,另外牛肉種類繁多,每款份量適中,牛味濃郁,其他配料水準都唔錯,特別黑白滑,好多墨魚肉而且彈牙!揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄

⏳上菜速度: 🐄🐄🐄🐄🐄

✨ Round 1: 無限任添小食

✨ Round 2: 一次性刺身拼盤
刺身好新鮮,帶子甜蝦鮮甜,三文魚紋路清晰新鮮

✨ Round 3: 無限任添麻辣雞煲
雞煲非常惹味,雞肉嫩滑,成個麻辣醬好入味!

✨ Round 4: 火鍋 • 牛尾湯
  • 五點刺身盛合
[火鍋公司]]😋呢到一次過可以滿足幾個願望,而且冇限時,岩晒大胃王👍🏻唔好諗住任食質素會唔好,咁就錯晒啦😋我地揀左$358豪食套餐,真係超級多野食🫣我既貼士係留肚食,如果唔係一定會後悔😂😂1️⃣ 燉湯提前預訂就有足料燉湯,用料十足👍🏻2️⃣ 餐前小食任食多款餐前小食,不過我覺得都係淺嚐好啦,因為後面仲有好多野食🤣🤣✨3️⃣五點刺身盛合質素真係唔錯,又厚切😋而且見到餐廳有冰機,感覺衛生好多👍🏻4️⃣酸菜魚或者雞煲我地最後揀左雞煲,雖然係任食,不過2個人一煲,食一round已經好夠👍🏻雞肉好滑而且入味😋另一亮點係豬皮、牛柏葉同水魷👍🏻👍🏻👍🏻5️⃣火鍋盛宴▫️4選1特色湯底▫️6-8款海鮮拼盤▫️8款牛肉拼盤▫️多款任食火鍋配料首先海鮮拼盤好有盛意,見到扇具同蟶子都係大大隻,仲有埋蠔👍🏻海鮮食落鮮甜,非常新鮮😋😋之後就到環球牛肉拼盤,包含來自日本、澳洲、美國,仲連潮汕牛肉都有埋😋一次過食可以比較出每款各有特色,真係好得意👍🏻除咗海鮮同牛肉拼盤,仲有好多野都好好食,絕對唔係配角🤣🤣推介大家食足料彈牙黑/白滑、紫菜響鈴、芋蓉貢丸、濃汁牛肉丸,我地果晚仲有澳洲M8和牛任食😍所以飽到120%真係好正常🤣🤣🤣
[[為食火鍋公司]]😋

1️⃣ 燉湯
提前預訂就有足料燉湯,用料十足👍🏻

2️⃣ 餐前小食

3️⃣五點刺身盛合
質素真係唔錯,又厚切😋而且見到餐廳有冰機,感覺衛生好多👍🏻

4️⃣酸菜魚或者雞煲

5️⃣火鍋盛宴
▫️4選1特色湯底
▫️6-8款海鮮拼盤
▫️8款牛肉拼盤
▫️多款任食火鍋配料
2022-09-29
2022-10-01 193 瀏覽
以前黎過仲未有小食放題,炸豬大腸勁好味皮勁脆口,不可不食😋 刺身三文魚睇色澤都知新鮮可口,厚度一點也不吝嗇。雞煲bb辣都辣,建議唔食得辣係炒之前挑起辣椒🌶️。加埋魷魚🦑豬皮好正好夠味😋,食完已半飽😂海鮮只是兩人份都好多,蠔🦪勁大又鮮。牛肉牛味濃幾高質。黃喉好爽口點醬好滋味🫶🏻火鍋料重點要讚炸魚皮,塊塊都好大,放題黎講好高質!肉丸我最中意流心芋茸貢丸,食到停唔到口🫢同埋嫩鴨血好鬼滑👍🏻
炸大腸

• 海鮮
  • 鮮鴨血
  • 手切牛肩頸
2022-10-01 74 瀏覽
今日放工同朋友去咗位於觀塘既為食火鍋公司 🤩今次已經係第三次同朋友去食!佢哋嘅火鍋分咗幾種級別,今次揀左$358 一位的放題。第一round可以自己揀小食,我哋揀咗鮑汁雞腳同唐楊炸雞🍗 雞腳超級入味,但係因為我想快啲食刺身,所以冇encore🥲🥲 之後就到我最鍾意嘅刺身啦! 佢哋嘅帶子好鮮甜係我嘅最愛 赤蝦都大大隻好好食,我好鍾意佢嘅肉質,佢嘅刺身都係厚切,正正子!之後我哋點咗小辣嘅酸菜魚 估唔到仲有紅薯粉,酸菜魚配紅薯粉真係超好食超入味,魚肉份量仲好多😝😝😝之後就要重點推介佢哋嘅海鮮拼盤😗😗 鮑魚大大隻好好食,魚類嘅都好新鮮!我最鍾意嘅就係佢哋嘅墨魚滑,真係好爽口!佢哋最後仲會有一盤牛肉拼盤 每種肉類都有兩至三塊俾你去試吓,好新鮮好嫩滑!我個人最鍾意嘅就係澳洲封門柳🥳🥳🥳人均$400 左右 慢慢食慢慢傾吓偈,每樣都有得試,好正🤘🏻🤘🏻😍
今日放工同朋友去咗位於觀塘既為食火鍋公司 🤩
今次已經係第三次同朋友去食!

佢哋嘅火鍋分咗幾種級別,今次揀左$358 一位的放題

之後就要重點推介佢哋嘅海鮮拼盤😗😗

• 豪食海鮮拼盤
為食火鍋公司 (觀塘).地點其實係近牛頭角多啲,諗住試下點知價錢唔貴質素又好. 無限時火鍋盛宴.先來無限任叫小食,有薯條,沙律,雞腳等小食,嗌夠先好叫佢上刺身,因為無得叫番上去,不過我地都係叫多個蟹籽沙律就上刺身.我地提早左訂位,原來會有多個燉湯送,非常足料!.刺身雖然無得再叫,但人頭份有油甘魚,帶子等好新鮮。食完之後就酸菜魚雞煲擇一,我地揀左後者,有埋豬皮魷魚等配料,不過店員建議炒雞到一半先落以免淡左味.之後揀個湯底火鍋,有櫻桃鮮茄薯仔,黃金皮蛋芫茜,高湯牛尾 及麻辣鍋。如果你想鴛鴦鍋另另加$30,換過個湯底比你食之餘食材又高質,佢個墨魚滑蝦滑勁好食,好有味另外我地套餐仲包一個豪華海鮮拼盤同埋牛肉拼反,你睇到食材絕對唔馬虎,海鮮大隻又新鮮之外,你可以食到不同嘅牛肉部位,呢兩盤野出面單點分分種都等於成個放題價🤭.為食火鍋公司 (觀塘)觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖
為食火鍋公司 (觀塘)
地點其實係近牛頭角多啲,諗住試下點知價錢唔貴質素又好
無限時火鍋盛宴

我地提早左訂位,原來會有多個燉湯送,非常足料!

2022-09-30 67 瀏覽
為食火鍋公司 (觀塘).個人覺得呢間性價比真係好,三百幾蚊高質嘅食材之後火鍋配料仲要任食!. ▪️ 無限時火鍋盛宴 ▪️$358/per head.佢係好似打機咁分round1 -4😂首先會有小食,有炸瘋薯條、甜蕃薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳呢幾樣前菜可以任叫,咁啱今日我去無蕃薯條,不過我都只係叫左沙律同雞腳,後者燘得好淋! 呢一round你可以任叫,食夠啦先叫round 2即係刺身!但要提提大家食左刺身後就唔可以叫番上去💜 不過個人覺得好戲在後頭🤭.Round 2係五點刺身,一次性無得encore,但勝在高質。有三文魚,油甘魚,牡丹蝦,北寄貝以及帶子,超新鮮冰凍,按人頭一人一件.Round 3你可以揀酸菜魚/雞煲,因為我地第二日都預左食烤魚,所以今日就揀個聞落勁香嘅雞煲,仲要有個配料比你,分別係豬皮,牛柏葉以及魷魚,全部係索味嘅野!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 雞件記得按照店員指示焗耐啲因為係生雞黎架!.Round 4就係食完上面你揀個湯底打邊爐,我地揀左個比較清熱嘅芫茜皮蛋。之後就會上個豪食海鮮拼盤,每日唔同隨機6-8款,都係無得encore😂不過食到呢到個肚已經勁脹,我地今次有

▪️ 無限時火鍋盛宴 ▪️$358/per head

Round 4就係食完上面你揀個湯底打邊爐,我地揀左個比較清熱嘅芫茜皮蛋。之後就會上個豪食海鮮拼盤,每日唔同隨機6-8款,都係無得encore😂不過食到呢到個肚已經勁脹,我地今次有蟶子、元貝、龍躉片,蠔、蜆同白鱔片,樣樣都勁新鮮好食!!

仲有一個豪食牛肉拼盤,潮汕五花趾、吊龍伴、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛、美國SRF和牛三角肉•美國SRF和牛板腱肉、澳洲M5和牛肩胛肉、澳洲封門柳,全部靚部位!
#ay87food觀塘
📌 為食火鍋公司 (觀塘)
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-09-30 79 瀏覽
觀塘呢間無限時任食火鍋,最好先預約好,因為分別有為食套餐$278和$358豪食套餐,當然我選擇豪食個個,因為多款式選擇和有一個燉湯,需要早一天預訂先有,湯係每日不同,環境都寬躺,適合2至8人進食一枱都無問題,還有飲品任飲自取佢分別有Round 1~4小食>前菜>頭盤>火鍋要順住1-4咁食Round 1 先係小菜,跟住嗰啲燉湯會駁埋俾我,足料又香濃燉湯。之後睇吓喜歡食咩可以狂叫有唐揚炸雞、酸甜炸大腸、炸薯條、鮑汁雞腳、蟹子沙律,食完可以再叫,炸薯條好香好脆卜卜,鮑汁雞腳炆得好入味,總之當你食夠唔想再食小食,可以叫職員同佢講食Round 2 (職員會提示你當你要食下一Round ,就唔可以食返上一Round 食物)Round 2係前菜,五款刺身只有一次,會依照你訂閱人位計算件數,刺身不錯有三文魚,帶子,北寄貝,鯛魚,大蝦都好正👍🏻😋Round 3 頭盤有酸菜魚(只有一次)同雞煲(可以添加雞)雞煲加入秘製醬,還有一碟豬皮,牛柏葉同魷魚(只有一次),煮八分鐘,記得落埋配料令佢更加入味香口和每2分鐘打開搞搞佢,食落非常惹味,食到咁上下職員會行埋黎問你唔要雞,如果你好大食可

佢分別有Round 1~4
小食>前菜>頭盤>火鍋

要順住1-4咁食

Round 3 頭盤
有酸菜魚(只有一次)同雞煲(可以添加雞)
雞煲加入秘製醬,還有一碟豬皮,牛柏葉同魷魚(只有一次),煮八分鐘,記得落埋配料令佢更加入味香口和每2分鐘打開搞搞佢,食落非常惹味,食到咁上下職員會行埋黎問你唔要雞,如果你好大食可以叫多一Round😋

Round 4
火鍋最主要,我選擇高湯牛尾湯底,好清甜濃郁,又黎一次性海海鮮拼盤(鮮蝦、蠔、半殼元貝、蜆,白鱔片)都好新鮮

之後再黎一次性牛肉拼盤,賣相好靚肉質新鮮嫩滑,有潮汕五花趾、潮汕吊龍伴、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛、美國SRF和牛三角肉、美國SRF和牛板腱肉、澳洲M5和牛肩胛肉、澳洲封門柳,以上肉肉不用說正,之後會俾個QR code你,落其他任食火鍋配料,蔬菜類要去出面田園自助吧,記得準則係另外一邊
還有如果想再添加刺身和靚靚牛可以另外加錢

真係性價比高,好抵食,整體來講放題嘅食物款式真係好多食一Round真係好滿足,唔夠人可以再叫,下次都要同朋友再黎!

2022-09-30 456 瀏覽
好耐無打邊爐喇😆~突然間好掛住打邊爐(可能喺因為天氣開始凍啦哈哈),今日約咗朋友去到觀塘食火鍋放題, $300都唔使仲可以無限時任食✨唔使趕時間,坐喺度慢慢食真係好開心🥳<為食套餐|冇限時火鍋盛宴> $278落座後店員都會解釋進食流程,火鍋盛宴共分為4 Round,其中包括有餐前小食、前菜、頭盤、火鍋盛宴,食完一Round可以追加野食,又或者食下一Round,但就唔可以食返上一Round🙌🏻餐前小食我地叫咗炸瘋薯條、唐揚脆炸雞&蟹籽沙律,其中唐揚脆炸雞同埋蟹籽沙律,質素唔錯✨前菜三點刺身盛合(一次性)呢個刺身盛合只可以叫一次,有三文魚﹑象拔蚌同蝦,刺身喺放題黎講都算新鮮🤩頭盤為食酸菜魚(一次性)/任食寵寵雞煲我地揀咗只可以叫一次既為食酸菜魚,魚肉都算嫩滑,不過要小心偶而有些少碎骨🤣而湯底就係酸菜+花椒嘅味道,令人胃口大開🥰用呢個湯底打邊爐應該都唔錯☺️火鍋盛宴火鍋湯底可以四揀一,我地揀咗櫻桃鮮茄薯仔,而鴛鴦鍋要加$30。另外,餐廳會上埋海鮮拼盤同牛肉拼盤(一次性),海鮮拼盤有蠔、蝦同埋鱔片,而牛肉拼盤就有潮汕吊龍伴、黃喉、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛同埋美國SRF和牛板腱肉

<為食套餐|冇限時火鍋盛宴> $278

前菜
三點刺身盛合(一次性)
呢個刺身盛合只可以叫一次,有三文魚﹑象拔蚌同蝦,刺身放題黎講都算新鮮🤩
三點刺身盛合

頭盤
為食酸菜魚(一次性)/任食寵寵雞煲

火鍋盛宴
火鍋湯底可以四揀一,我地揀咗櫻桃鮮茄薯仔,而鴛鴦鍋要加$30。另外,餐廳會上埋海鮮拼盤同牛肉拼盤(一次性),海鮮拼盤有蠔、蝦同埋鱔片,而牛肉拼盤就有潮汕吊龍伴、黃喉、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛同埋美國SRF和牛板腱肉✅黃喉口感爽脆,而手切牛頸脊油脂感重,最重牛味既係熊本雪花一口牛,不過朋友鍾意美國SRF和牛板腱肉多啲😌
海鮮拼盤
牛肉拼盤

餐廳仲提供廿款任食火鍋既配料,可以用QR code 落單,而蔬菜﹑野飲同調味料就自己拎,種類都幾豐富,火鍋既配料當中推鹿兒島茶美豚,珍寶蟹柳,手打烏冬🤤蔬菜來講,南瓜﹑粟米同冬菇都好鮮甜💕
2022-09-27
三點刺身盛合
海鮮拼盤
牛肉拼盤
2022-09-29 50 瀏覽
為食火鍋公司 (觀塘)✨無限時任食打邊爐!✨-接完朋友放工行行吓經過見到呢度轉左唔限時任食打邊爐見到又有雞煲又有刺身價錢又唔算貴就去試吓!人流都算多不過好彩我哋平日唔使等!-·無限時火鍋盛宴 - - - $278/1ppl呢個盛宴分咗4 Round 咁食!1.小食 2.三點刺身 3.酸菜魚/雞煲 4.火鍋盛宴小食總共有六款(炸瘋薯條、甜蕃薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳)我覺得雞腳最好食👍🏻燜到好淋😂一啜就甩!炸大腸都唔錯!配酸甜汁食落冇咁油膩🤣-三點刺身就有北寄貝、三文魚、赤蝦☺️份量唔多過吓口痕就算🤣-之後我哋叫咗雞煲!超級推介📢雖然我冇食酸菜魚但係佢雞煲真係好出色😂因為同行嘅朋友唔食辣所以我哋雞煲都係叫唔辣😂我估唔到唔辣嘅雞煲都可以咁好食😂份量好似有成隻雞咁多但係我哋兩個女仔食左大半😂個汁調味調得好好!正呀!-牛肉拼盤就有潮汕吊龍伴、黃喉、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛、美國SRF和牛板腱肉一口牛食落軟淋淋🤤唔痴牙😂牛味重!-海鮮拼盤好豐富,有鮮蝦、蠔、蜆丶半殼元貝、 脆肉鯇、鱔片,鱔片好肥美🤤蜆都冇沙好鮮甜👍🏻-仲有好多配料可以起電話落單🤤最好係丸類可
✨無限時任食打邊爐!✨

·無限時火鍋盛宴 - - - $278/1ppl
呢個盛宴分咗4 Round 咁食!
1.小食 2.三點刺身 3.酸菜魚/雞煲 4.火鍋盛宴

三點刺身就有北寄貝、三文魚、赤蝦☺️
份量唔多過吓口痕就算🤣
一口牛食落軟淋淋🤤唔痴牙😂牛味重!
仲有好多配料可以起電話落單🤤最好係丸類可以逐粒逐粒叫😂😂唔使一次黎一碟咁多食唔晒🤣佢個巨型蟹柳都好好食🤤

Total: 600(2ppl)
推介指數:8/10
———————————————
🔺 為食火鍋公司 (觀塘)
🔺 觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖
-----------------------

呢一間店幾大燈光光猛坐位舒服枱同枱之間既距離好闊, 出出入入拎野飲都唔會撞到人而且裝修好新, 色調柔和舒服真係一間好強勁既任食打邊爐因為第一, 佢係冇限時, 呢個位睇到O晒咀第二, 佢既食物既種類真係好多打邊爐之前, 仲會有餐前小食, 刺身盛, 同埋雞煲/酸菜魚俾你食而且佢仲有包埋海鮮拉盤同牛肉拼盤!有兩大櫃既飲品可以任飲個價錢配以上既食物實在太抵食啦, 而且冇限時食物質素如何呢?個食物水準又幾好wo! 另外, 呢間店仲有一個位值得讚揚老闆係一位愛寵之人店家用左哥基做公司LOGO而且店內好多位置都有狗狗貓貓既頭像, 畫像狗狗既頭像融入左好多既位: 打邊爐爐頭個面, 餐枱枱紙等等為既就係想宣傳一個概念「愛護毛孩, 一生寵愛」希望大家好好愛護貓狗, 絕不棄養多了一份意義➽Round 1餐前小食任叫, 食到夠先去下一ROUND 我地叫左薯條, 蟹籽沙律, 酸甜炸大腸薯條同酸甜炸大腸都係新鮮炸出黎, 熱辣辣蟹籽沙律係BAR 位都有人即整出黎幾樣都唔錯➽Round 2三點刺身盛合(一次性) 有好巨大隻既牡丹蝦, 北寄貝, 同三文魚鮮度都夠牡丹蝦大大隻, 啖啖肉➽Round 3 (雞煲/酸菜魚)我
呢一間店幾大
燈光光猛
坐位舒服
枱同枱之間既距離好闊, 出出入入拎野飲都唔會撞到人
而且裝修好新, 色調柔和舒服
真係一間好強勁既任食打邊爐
因為第一, 佢係冇限時, 呢個位睇到O晒咀
第二, 佢既食物既種類真係好多
而且佢仲有包埋海鮮拉盤同牛肉拼盤!
有兩大櫃既飲品可以任飲

個價錢配以上既食物實在太抵食啦, 而且冇限時
食物質素如何呢?
個食物水準又幾好wo!
另外, 呢間店仲有一個位值得讚揚
老闆係一位愛寵之人
店家用左哥基做公司LOGO
而且店內好多位置都有狗狗貓貓既頭像, 畫像
狗狗既頭像融入左好多既位: 打邊爐爐頭個面, 餐枱枱紙等等
為既就係想宣傳一個概念「愛護毛孩, 一生寵愛」
希望大家好好愛護貓狗, 絕不棄養
多了一份意義
➽Round 1
餐前小食任叫, 食到夠先去下一ROUND
我地叫左薯條, 蟹籽沙律, 酸甜炸大腸
薯條同酸甜炸大腸都係新鮮炸出黎, 熱辣辣
蟹籽沙律係BAR 位都有人即整出黎
幾樣都唔錯
➽Round 2
三點刺身盛合(一次性)
有好巨大隻既牡丹蝦, 北寄貝, 同三文魚
鮮度都夠
牡丹蝦大大隻, 啖啖肉
➽Round 3 (雞煲/酸菜魚)
我地揀左寵寵雞煲
呢個有驚喜
雞煲醬汁好得
佢個香味好出, 惹味, 呢個推薦
而且店家仲跟左一碟’’豬皮, 魷魚, 牛柏葉’’ 比我地食到一半時落去
豬皮, 魷魚, 牛柏葉索晒D 雞煲汁, 好正, 麻香既辣
雖然雞煲係任食可再添, 但我地已經飽飽地, 要留肚食其他野
➽Round 4
我地叫左櫻桃鮮茄薯仔湯
跟手服務員就上埋個海鮮盤, 有:鮮蝦、蠔、蜆、半殼元貝、脆肉鯇
整體海鮮夠鮮
隻蝦都幾大隻下
➽跟住再黎埋個牛肉拼盤

成個拼盤好有誠意
因為擺得靚靚地, 而且上面都有紙條介紹係咩肉黎, 唔會食左都唔知咩黎
而且牛肉都好好食
黃喉夠鮮, 爽
我就特別喜歡’’熊本雪花一口牛’’, 因為夠軟身, 肉汁夠多
其實食到呢個位已經飽到不得了
只好酌量叫一些試下
出去蔬菜櫃拎左一碗菜返黎, 一整個既生菜放到成朵花咁,好有心機
再叫左鵝腸, 午餐肉, 珍寶蟹柳, 鴨血同雲吞試下
午餐肉係白豬仔, 正, 好食
珍寶蟹柳大大條, 好巨

****
整體說, 呢間打邊爐值得我再回頭
因為味道有水準, 用料有誠意
唔會因為價錢平, 同埋唔限時, 而降低個食物質素
坐得又舒服!
服務員好好禮貌, 會同你講解點叩野食, 教你點煮個雞煲等等
全部都好好態度
題外話/補充資料: $278 任食加一, 星期五、六、日、公眾假期及前夕,加$10
2022-09-25