2022-12-26 209 瀏覽
經過這間餐廳好多次都冇一次去過, 今次終於 訂到位。首先選了幾款小食,薯條、炸雞、大腸特炸物都熱辣辣,同埋好香脆。然後上了蟲草花燉湯,盅湯無味精,同埋都幾清甜。跟住到魚生刺身,同普通的放題刺身不同,這裡的刺身比較厚同大件,特別係帶子同蝦,好甜。然後到酸菜魚,這個強烈建議大家必試,原本我都無咩特別,只見成日喺出面都係食雞煲,於是就揀了酸菜魚食,魚肉好嫩,唔「鞋」,同埋最正係已經吸收咗個魚湯嘅薯粉,超彈牙同入味。食完酸菜魚之後,就到海鮮拼盤,分別有鮑魚、蠔、蟶子、蜆、魚同蝦,樣樣都好新鮮,特別係隻大蝦,真係好大隻,同肉身都彈。之後到任食的牛肉,有好多唔同款的牛肉,同有好多唔同部位,全部都好新鮮,而且好香牛味,全部都好好食。總括成餐真係唔錯,絕對值得再幫襯。
經過這間餐廳好多次都冇一次去過, 今次終於 訂到位。
然後上了蟲草花燉湯,盅湯無味精,同埋都幾清甜。
總括成餐真係唔錯,絕對值得再幫襯。
前菜炸物
酸菜魚 薯粉
海鮮拼盤
  • 為食酸菜魚
2022-12-21 110 瀏覽
冇限時火鍋盛宴❤️為食套餐 $288早排嚟咗觀塘食呢一間火鍋店,佢哋同一般任食火鍋唔一樣,係分咗幾個階段,唔同階段就食唔同嘅嘢,有啲可以任食,有啲就一次性🙆🏻‍♀️同埋食咗就冇得返轉頭🤣先食咗酸菜魚或者雞煲之後,再打邊爐,非常豐富好正🫶🏻ROUND 1餐前小食炸瘋薯條、甜蕃薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳小食有咁多嘅選擇,…食咗蟹子沙律,開胃菜來講唔錯😗ROUND2 前菜三點刺身盛合(一次性)比想像中更加鮮甜,冇諗住佢係火鍋店,但刺身都做得幾好~ROUND3頭醫二揀一:為食酸菜魚(一次性)酸菜魚好食呀,麻辣嘅味道比較多,唔算太酸,如果再酸少少就更好食,魚嘅份量都適中,肉質都鮮甜好味🫶🏻❤️ROUND 4火鍋盛宴高湯牛尾湯底為食海鮮拼盤(一次性鮮蝦、蠔、蜆、半殼元貝、脆肉鯇、白鱔片)為食牛肉拼盤 5款(一次性)(潮汕吊龍伴、黃喉、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛、SRF和牛肩胛肉眼芯)一次性嘅食材就豐富高質🥰特別係啲海鮮!任食火鍋配料SRF和牛腰脊肉美國Prime牛胸腹肉美國Prime肩胛肉眼鹿兒島茶美豚等等唔好以為佢任食火鍋嘅配料就好少選擇,其實都好多㗎!肉類多之餘,仲有其他寵濃汁
冇限時火鍋盛宴❤️為食套餐 $288

ROUND 1餐前小食
小食有咁多嘅選擇,…食咗蟹子沙律,開胃菜來講唔錯😗

ROUND2 前菜
三點刺身盛合(一次性)
比想像中更加鮮甜,冇諗住佢係火鍋店,但刺身都做得幾好~

ROUND3頭醫
二揀一:為食酸菜魚(一次性)

ROUND 4火鍋盛宴
高湯牛尾湯底
為食牛肉拼盤 5款(一次性)
一次性嘅食材就豐富高質🥰特別係啲海鮮!

任食火鍋配料
SRF和牛腰脊肉
美國Prime牛胸腹肉
美國Prime肩胛肉眼
鹿兒島茶美豚等等

唔好以為佢任食火鍋嘅配料就好少選擇,其實都好多㗎!肉類多之餘,仲有其他寵濃汁牛肉丸、流心芋茸貢丸、蟹籽沙律丸呢啲,總會啱你嘅 ~
呢個套餐仲包咗好多非酒精嘅嘢飲添~
2022-12-17 78 瀏覽
冬天絕對係打邊爐嘅季節⛄️🍲呢日朋友帶左我黎呢間超多選擇嘅餐廳打邊爐 食完一round 又一round 啱晒我地呢啲大胃王🤪.💫冇限時火鍋盛宴 ($368).🌟時令燉湯只要早一日訂位就會送多一盅燉湯今日係蟲草花燉雞湯 湯底清甜又足料☺️.🌟餐前小食打邊爐之前會有小食 轉食下一round 就冇得再添食🫣例如薯條🍟、甜蕃薯條🍠 上枱仲係熱辣辣 而且炸到脆卜卜唐揚脆炸雞咬落仲有肉汁好Juicy蟹籽沙律上面鋪滿蟹籽🥗鮑汁雞腳炆到好淋好入味仲有好少見嘅炸大腸!🤩.🌟五點刺身盛合刺身有帶子、三文魚、油甘魚、北寄貝同甜蝦🦐非常鮮甜 大滿足.🌟任食寵寵雞煲食左咁耐終於都見到個煲🤣雞煲非常惹味 雞肉又好嫩滑🐔而且仲有會附上一碟豬皮、魷魚、牛柏葉吸晒雞煲啲汁更加美味🤤.火鍋湯底我地揀咗黃金皮蛋芫荽湯底🤭.🌟海鮮拼盤(蟶子、鮑魚、龍躉、脆肉鯇、蠔、蜆、鮮蝦、白鱔片)首先會有海鮮食 冇得再添其中蟶子 鮑魚好鮮甜蜆無沙 鮮蝦肉彈牙🍤 蠔大大粒🦪 相當高質.🌟牛肉拼盤(潮汕五花趾、吊龍伴、手切牛頸脊、黃喉、澳洲封門柳、熊本雪花一口牛、SRF和牛肩胛肉眼芯、SRF和牛三角肉)之後仲可以試到唔同部位牛肉🐮 當中我地最鐘意
冬天絕對係打邊爐嘅季節⛄️🍲
啱晒我地呢啲大胃王🤪

💫冇限時火鍋盛宴 ($368)
🌟時令燉湯
時令燉湯

只要早一日訂位就會送多一盅燉湯
今日係蟲草花燉雞湯 湯底清甜又足料☺️
🌟餐前小食

打邊爐之前會有小食 轉食下一round 就冇得再添食🫣
例如薯條🍟、甜蕃薯條🍠 上枱仲係熱辣辣 而且炸到脆卜卜
唐揚脆炸雞咬落仲有肉汁好Juicy
蟹籽沙律上面鋪滿蟹籽🥗
鮑汁雞腳炆到好淋好入味
仲有好少見嘅炸大腸!🤩
🌟五點刺身盛合

刺身有帶子、三文魚、油甘魚、北寄貝同甜蝦🦐
非常鮮甜 大滿足
🌟任食寵寵雞煲

食左咁耐終於都見到個煲🤣
雞煲非常惹味 雞肉又好嫩滑🐔
而且仲有會附上一碟豬皮、魷魚、牛柏葉
吸晒雞煲啲汁更加美味🤤
火鍋湯底我地揀咗黃金皮蛋芫荽湯底🤭
🌟海鮮拼盤

(蟶子、鮑魚、龍躉、脆肉鯇、蠔、蜆、鮮蝦、白鱔片)
首先會有海鮮食 冇得再添

個人喜歡SRF 和牛腰脊肉
又腍又甘香 充滿牛肉味
仲有鹿兒島茶美豚 味道都唔錯🐷
我哋都encore咗好幾輪
仲有肉丸、午餐肉、鵝腸、珍寶蟹柳、牛骨髓、鴨血等 非常豐富😝
出邊仲有蔬菜櫃 可以自取 例如有生菜、西洋菜、紹菜🥬
非酒精飲品都係任飲
包括各款罐裝汽水、茶🥤🍵

餐廳地方非常大 有卡位
枱亦都好大張 咁就唔驚唔夠位擺野食
坐得舒服 職員仲會主動過黎幫手加湯

餐廳以愛護寵物為主題 愛護毛孩嘅朋友都可以黎支持下🐶🐱
🐷話搵到間食火鍋又食雞煲既餐廳,我開頭以為好貴,原來$288一位,性價比十分之高蔬菜自助,食幾多拎幾多,新鮮企理❤️唔好以為無人食,當日我眼見坐滿人,幸好🐷有訂位Round 1💙蟹籽沙律:份量勁多,青瓜够爽甜,又多蟹籽❤️炸瘋薯條,甜蕃薯條:炸到外脆內軟 唐揚脆炸雞:炸到金黃色,肉質鮮嫩,唔係乾爭爭酸甜炸大腸: encore又encore,搞到我落唔到round 2,勁好食,香脆可口,唔搔✨️👍鮑汁雞腳:鮑汁味濃,而且雞腳够淋千萬唔好怕醜,唔敢叫,店員勁好,就算你食完再叫他們都好樂意,而且店員又會主動問會不會再要。但一定唔可以做大嘥鬼,我自己叫左兩次炸雞同幾次炸大腸Round 2刺身三款(一次性)三文魚,赤蝦,北寄貝刺身鮮甜,厚身,而且擺盤都靚寵寵雞煲料勁足,雞原隻上,小辣够惹味,再加紅蔥正❤️重點可以refill ,但仲有round4,我地就怕食唔晒,唔敢叫雞煲再附有豬皮,魷魚,牛栢葉round 4:火鍋有幾種湯底:蕃茄湯,麻辣,芫荽皮蛋,牛尾湯。。為食海鮮拼盤(一次性):海鮮新鮮鮮甜,生蠔脹卜卜為食牛肉拼盤(一次性)手切牛頸脊,熊本雪花一口牛,潮汕五花趾,黃喉,吊龍伴,封門柳,肉眼芯,和牛

蔬菜自助,食幾多拎幾多,新鮮企理❤️

唔好以為無人食,當日我眼見坐滿人,幸好🐷有訂位

Round 1💙

蟹籽沙律:份量勁多,青瓜够爽甜,又多蟹籽❤️

炸瘋薯條,甜蕃薯條:炸到外脆內軟
唐揚脆炸雞:炸到金黃色,肉質鮮嫩,唔係乾爭爭
鮑汁雞腳:鮑汁味濃,而且雞腳够淋

Round 2
刺身三款(一次性)

三文魚,赤蝦,北寄貝
刺身鮮甜,厚身,而且擺盤都靚

寵寵雞煲

雞煲再附有豬皮,魷魚,牛栢葉

round 4:火鍋
有幾種湯底:蕃茄湯,麻辣,芫荽皮蛋,牛尾湯。。

為食海鮮拼盤(一次性):海鮮新鮮鮮甜,生蠔脹卜卜

為食牛肉拼盤(一次性)

手切牛頸脊,熊本雪花一口牛,潮汕五花趾,黃喉,吊龍伴,封門柳,肉眼芯,和牛三角肉

全部牛都屬正品,入口味濃

另半卷肉也好正

qr code落單,永無漏單

• 雞煲
  • 豪食海鮮拼盤
  • 豪食牛肉拼盤
  • 三色刺身
  • 為食寵寵雞煲
  • 寵寵雞煲
【觀塘無限時火鍋放題🍲海鮮x刺身x靚牛x雞煲超豐富🔥為食火鍋公司】-又有正嘢介紹比大家🫶🏻今次要分享嘅係呢間係觀塘嘅火鍋放題😈『為食火鍋公司』佢有海鮮🦐、刺身🍣、靚牛同雞煲😻超豐富~食到捧住個肚走🤰🏻強烈建議嚟食嘅朋友仔午餐唔好食咁多嘢😹會飽死🤣🤣-雖然火鍋店係觀塘😗不過係👉🏻牛頭角站🚉👈🏻落車行過去近啲😝餐廳以淺木色和豆沙綠為主調🐕牆上仲有好多柯基嘅相片 🐶🐾好可愛~餐廳好大間環境乾淨企理😛有好多張枱,座位相當闊落 ✌🏻卡位有啲布簾遮住😌私隱度較高飲品、火鍋醬料以及蔬菜🥬都係自助架刺身同海鮮拼盤就係一次性🦞小食、牛肉、火鍋配料同雞煲都係無限時任食😎啱曬同一大班朋友聚餐👯‍♀️👯‍♀️-【⚜️豪食套餐價錢⚜️】👩🏻成人:$368+1👧🏻小童:$278+1💁🏻‍♀️星期五、六、日、公眾假期或前夕加$10-食物種類豐富,分咗❹Rounds🙆🏻‍♀️可以慢慢食🤤0️⃣時令燉湯🥣早一天訂座就會送時令燉湯😗今日係蟲草花瘦肉湯🤩味道清香感覺好進補聽講蟲草花有紓緩鼻敏感及氣管敏感嘅功效😙依家轉季嘅天氣飲就啱曬~-1️⃣ Round ①餐前小食小食包括:炸瘋薯條🍟、甜蕃薯條🍠、唐揚脆炸雞🍗、蟹籽沙律🥗、酸甜炸大腸同埋鮑汁
佢有海鮮🦐、刺身🍣、靚牛同雞煲😻超豐富~

雖然火鍋店係觀塘😗不過係👉🏻牛頭角站🚉👈🏻落車行過去近啲😝

飲品、火鍋醬料以及蔬菜🥬都係自助架
刺身同海鮮拼盤就係一次性🦞

【⚜️豪食套餐價錢⚜️】
👩🏻成人:$368+1
👧🏻小童:$278+1
💁🏻‍♀️星期五、六、日、公眾假期或前夕加$10

食物種類豐富,分咗❹Rounds🙆🏻‍♀️可以慢慢食🤤

0️⃣時令燉湯🥣
早一天訂座就會送時令燉湯😗
今日係蟲草花瘦肉湯🤩味道清香感覺好進補

1️⃣ Round ①餐前小食
小食包括:炸瘋薯條🍟、甜蕃薯條🍠、唐揚脆炸雞🍗、蟹籽沙律🥗、酸甜炸大腸同埋鮑汁雞腳。全部炸物都幾香脆😜而雞腳就好腍好入味~

2️⃣ Round ②前菜:五點刺身盛合🍣
刺身有三文魚、油甘魚🐟、北極貝、甜蝦同帶子,刺身質素還好😜甜蝦幾大隻軟綿嘅口感帶點鮮甜🤩有驚喜✨

3️⃣ Round ③ 頭盤:為食酸菜魚/任食寵寵雞煲🐓(二揀一)
小編揀咗寵寵雞煲雞煲一上枱就已經香氣撲鼻👃🏻而且份量都幾多吓😳面頭仲好多芫荽🌱
🥴雞肉少骨多肉😋嗌咗bb辣好惹味🌶落埋牛柏葉豬皮同埋魷魚😻超入味

4️⃣ Round ④ 火鍋盛宴🍲
😋湯底:櫻桃鮮茄薯仔🥔/黃金皮蛋芫茜/高湯牛尾/麻辣鍋(鴛煮鍋+$30)

😋豪食海鮮拼盤🐟 是日6-8款
海鮮包括:蟶子、鮑魚、元貝、龍躉片、脆肉鯇、蠔🦪、蜆、鮮蝦同埋白鱔片~
蟶子同鮑魚都幾大隻😜而且淥完唔會縮咗水😙食落幾爽口
食材新鮮😝蝦同蠔都好有鮮味🤩

😋豪食牛肉拼盤🥩 8款
牛肉包括:潮汕五花趾、吊龍伴、手切牛頸脊、黃喉、澳洲封門柳、熊本雪花一口牛、SRF和牛肩胛肉眼芯同埋SRF和牛三角肉

當中黃喉比較特別,口感爽脆😎同埋和牛肩胛肉眼芯都唔錯😙

😋鹿兒島茶美豚🐖
呢種豬係用綠茶粉同甘薯飼養😌維生素E特別高😉而且肉質鮮美多汁

😋手打黑/白滑🦑
蝦滑係真係有原隻蝦係入面😍爽口彈牙😙鮮味十足👍🏻

😋其他配料
火鍋店仲有提供其他配料,好似黑柏葉、鵝腸同牛骨髓等😙用QR code落單就可以😌

呢個放題真係食到好飽好滿足🤩小編同朋友飽到第二朝早餐都唔洗食😜絕對可以一戰!

📍為食火鍋公司 (觀塘)
觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖
💸人均消費:$400
2022-12-12
呢間冇限時火鍋盛宴真係值得一讚👍🏻除左冇限時之外,每一round 都係等食客慢慢食完再叫下round先上菜,確保食材新鮮呢個豪食套餐成人 $368 小童 $278星期五、六、日、公眾假期及前夕+$10/1位早一日訂座就奉送時令燉湯,啱晒鍾意飲湯嘅我😍,飲落十分美味滋潤ROUND 1 餐前小食有6️⃣款小食可供選擇,我就最鍾意甜蕃薯條、蟹籽沙律及鮑汁雞腳ROUND 2 五點刺身盛合有北寄貝、牡丹蝦、帶子、三文魚➕油甘魚帶子好鮮甜,三文魚及油甘魚亦很肥美ROUND 3 頭盤見到格離枱食雞煲,好香好正,份量仲好多,我哋食唔到咁多,所以就揀咗👉🏻為食酸菜魚個酸菜魚好多芫茜🌿,充滿芫茜的味道,魚肉個口感都唔錯ROUND 4火鍋盛宴揀咗黃金皮蛋芫茜湯底,豪食海鮮拼盤 🈶蟶子、鮑魚、脆肉鯇、蠔、蜆、鮮蝦蠔肉滑溜味濃,蟶子好大隻厚肉,鮮蝦大隻又彈牙,脆肉鯇口感爽滑豪食牛肉拼盤 8款➡️潮汕五花趾、吊龍伴、手切牛頸脊、黃喉、澳洲封門柳 、熊本雪花一口牛、SRF和牛肩胛肉眼芯、SRF和牛三角肉簡直係牛魔王大愛😍最正就係一口牛,肉味香濃得黎又唔會韌,黃喉亦非常香滑爽口仲有多款任食火鍋配料❤️試咗澳洲M8和牛肩胛肉、
呢個豪食套餐成人 $368 小童 $278
星期五、六、日、公眾假期及前夕+$10/1位

ROUND 1 餐前小食

ROUND 2 五點刺身盛合
有北寄貝、牡丹蝦、帶子、三文魚➕油甘魚
帶子好鮮甜,三文魚及油甘魚亦很肥美

ROUND 3 頭盤
個酸菜魚好多芫茜🌿,充滿芫茜的味道,魚肉個口感都唔錯

ROUND 4火鍋盛宴

仲有多款任食火鍋配料❤️
試咗澳洲M8和牛肩胛肉、手打黑/白滑、嫩鴨血及香脆炸魚皮

個手打黑白滑好正😻唔單止爽口彈牙,仲食到粒粒蝦肉同埋墨魚

炸魚皮香口冇腥味

所有套餐都包非酒精飲品任飲,自助區亦提供多款蔬菜選擇,真係好豐富好滿足💕
2022-12-13 71 瀏覽
搵左好耐邊度有無限時既邊爐,終於比我搵倒啦🥹而家好似多數都係限時兩個鐘任食,已經吾多無限時,打邊爐離講,食兩個鐘其實都有啲趕🤥呢間無限時得離,除左打邊爐,套餐入面仲有酸菜魚或者雞煲包左,真係好滿足夠豐富,慢慢食慢慢坐,岩哂一大班人聚會😎.👁‍🗨為食套餐(7.5/10)💲288.➰佢有兩個套餐,一個係為食套餐,另一個係豪食套餐🤡兩個同樣都係包左小食,前菜,頭盤,火鍋,海鮮同埋牛肉拼盤,不過話明豪食,選擇就當然多啲高級啲🤪我地覺得為食套餐都夠,就冇揀豪食啦.👁‍🗨小食(7/10) .➰初初覺得打邊爐,小食吾係重點,應該質素麻麻😂點知原來係比預期中有質素喎🤓為食套餐可以叫炸瘋薯條、甜蕃薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸同埋鮑汁雞腳,但係我地只係要左甜蕃薯條同蟹籽沙律🥲前者都夠哂脆同香口,甜甜既蕃薯味,吾係放到凍哂硬掘掘果種,蟹籽沙律夠哂多蛋黃醬,一條條好爽口清新🥗食完之後有啲後悔冇叫多啲小食,因為叫完一次小食之後就冇得翻轉頭再叫🥲.👁‍🗨前菜-三點刺身盛合(7/10) .➰三文魚比預期肥美新鮮,北寄貝同埋甜蝦都中等,冇咩大特別,夠哂凍,整體刺身都算新鮮😬.👁‍🗨 頭盤-酸菜魚(7.5/

👁‍🗨為食套餐(7.5/10)💲288
👁‍🗨小食(7/10)

👁‍🗨前菜-三點刺身盛合(7/10)

👁‍🗨 頭盤-酸菜魚(7.5/10)

雞煲同酸菜魚二選一,一向麻麻雞煲既我,就揀酸菜魚😂不過酸菜魚食完就冇,雞煲就可以任食不停refill雞件🙃酸菜魚冇辣度揀,係一家大細都岩既辣度,酸味夠哂,魚肉算滑冇咩骨,入面仲有幼身既薯粉,完全可以滿足食酸菜魚既慾望😇
👁‍🗨 為食海鮮拼盤(7/10)

➰ 蝦、蠔、蜆、半殼元貝、脆肉鯇、白鱔片,當中元貝,脆肉鯇同埋白鱔比較出色,魚肉嫩滑,係啲蜆間中有少少沙😬
👁‍🗨 為食牛肉拼盤(8/10)

➰ 呢個牛肉拼盤入面有吾同部位既牛肉😎裡面有潮汕吊龍伴、黃喉、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛同埋SRF和牛肩胛肉眼芯🤡最特別既就係黃喉,真係第一次食,食落好爽口,味道有少少似牛柏葉既味😂上網睇先知原來佢係牛既主動脈,又叫心管,咁特別既位真係好少地方有🥲吊龍伴,牛頸脊牛味都好香濃,吾同位置既牛香味都有些少分別
👁‍🗨火鍋(7/10)
➰ 湯底都有好幾個選擇,有櫻桃鮮茄薯仔、黃金皮蛋芫茜、高湯牛尾同埋麻辣鍋,叫左個櫻桃鮮茄薯仔湯底,夠鮮甜冇咁重口味,半鍋配料吾盤話好多,但係絕對夠食,丸類就得三款,比其他少款,不過對於吾太好丸類既我就冇咩問題🤣特別既係佢有黑柏葉同牛骨髓😶‍🌫️
鹿兒島茶美豚值得推介,感覺比起平時既豚肉,食落更香口,所以我地忍吾住叫左兩轉😂
👁‍🗨飲品(7/10)

➰飲品都算多種類,除左大路既可樂,雪碧,茶類,仲有吾少鴻福堂比較健康清熱滋潤既飲品,好似有夏枯草,竹蔗茅根,咸柑桔,雪梨海底椰等等🍊仲有好似比較少見既黑糖薑茶,薑味都十足🤓
🔛 整體評分(7.5/10)

2022-12-13 66 瀏覽
《為食火鍋公司》最近天氣開始轉涼,最岩就係去打邊爐!自從公司由附近最多餐廳的觀塘搬左去美食沙漠的牛頭角之後,餐廳既選擇變少左好多。但每日放工都會經過呢間為食火鍋公司,見到價錢唔貴,仲要無限時間,每位HK$278,星期五,六,日及公眾假期及前夕加HK$10,就可以任食到飽!🔺Round 1 第一回合係餐前小食,包括有炸瘋薯條,甜蕃薯條,唐揚脆炸雞,蟹籽沙律,酸甜炸大腸及鮑汁雞腳!因為我地都好期待之後既回合,所以小食方面我地就叫左炸瘋薯條同埋鮑汁雞腳!炸薯條炸到脆卜卜,而鮑汁雞腳就炆到好淋好入味!因為一轉左ROUND 2就無得返轉頭叫餐前小食既關係,我臨尾仲專登叫左幾份鮑汁雞腳!🔺Round 2第二回合係刺身盛合,今次有三文魚,帶子,蝦,油甘魚同北寄貝。我個人認為刺身就比較普通。🔺Round 3第三回合就可以選擇食一次性的酸菜魚同埋無限次數的雞煲,雞煲味道幾好,唔會話太咸太油,但就好多雞骨,如果雞肉比例多返啲會比較好!🔺Round 4最後就係去到主角打邊爐啦!今次揀左黃金皮蛋芫茜,諗住食完雞煲後無咁熱氣!除左有任食火鍋配料之外,仲有一次性的海鮮拼盤,同埋牛肉拼盤,食到最後我同老公都好飽!🔸

《為食火鍋公司》

🔺Round 1

🔺Round 2

🔺Round 3
第三回合就可以選擇食一次性的酸菜魚同埋無限次數的雞煲雞煲味道幾好,唔會話太咸太油,但就好多雞骨,如果雞肉比例多返啲會比較好!

🔺Round 4

🕊餐廳傳送鴿: @hotpotfoodiehk
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

#ivykomenu
#hkfoodie #hkblogger
#香港媽媽 #新手媽媽 #媽媽日常 #親子活動 #hkmama #香港親子 #hkbaby

#hkfood #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkigfood #hkeats #hkinfluencer #hkkol #香港好去處 #香港美食 #食評 #手機食先 #香港餐廳

#Central #中環 #中環美食 #中環餐廳 #中環食乜好 #中環西餐 #約會餐廳
觀塘呢間火鍋放題店真係超抵食,重要性價比超高😮總共有4round野食😱你冇睇錯,係4round🫢重要係$288🔊一位,小食,海鮮,刺身,牛全部都有,重點係無限時⏳岩晒大食一族,店內以多隻狗狗🐶做主題,枱與枱之間相當闊落,今晚去全場爆滿,火鍋控嘅朋友又多一個選擇😋🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲頭Round有6款小食比你揀,我地揀左鮑汁雞腳🐔酸甜炸大腸同炸瘋薯條🍟,雞腳好入味,炸大腸我好鍾意食,佢最好就係會因應返人數比份量,建議唔好食噤多,驚大家食太飽😆食唔到後面啲好嘢Round2️⃣有三款刺身,三文魚,北寄貝同牡丹蝦,牡丹蝦推介👍🏻成隻手噤長大大隻,估唔到邊爐放題會出噤高質嘅蝦🦐Round3️⃣係酸菜魚(一次性)/任食雞煲,我地揀左雞煲🐔雞煲超足料,有紫洋蔥芫荽乾蔥,勁入味,我地揀左BB辣Round4️⃣正式開始打邊爐啦😆但之前噤多野食,我地都半飽😛呢一轉有一盤高質牛肉拼盤同海鮮,牛肉拼盤重有埋牌仔寫埋咩肉好細心💜我最鍾意食SRF和牛肩胛肉眼芯,夠滑夠淋,海鮮拼盤我最鍾意白鱔片😋之後就開始任點嘅配料,我最欣賞佢有牛骨髓,唔係到到任食都有做菜同飲品就係擺喺雪櫃到,比大家自取

🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲

菜同飲品就係擺喺雪櫃到,比大家自取

2022-12-11
  • 豪食牛肉拼盤
  • 三色刺身
  • 牛骨髓
2022-12-06 85 瀏覽
Happy Friday 放工一齊打邊邊,同事指名要黎呢度,食完一round 又一round~ 真係超豐富!!❤️餐前小食 炸瘋薯條+甜蕃薯條+唐揚脆炸雞+蟹籽沙律+鮑汁雞腳等等小食,薯條好香脆,但唔建議食太多,因為仲有好多野食rrr🧡五點刺身盛合 新鮮厚切,鮮甜肥美既三文魚+帶子+油甘魚+北寄貝+牡丹蝦,正!!💛為食酸菜魚 / 任食寵寵雞煲 2選1既主食,揀左酸菜魚,魚肉既份量都多,再配酸菜+寬粉💚豪食海鮮拼盤 火鍋用既海鮮拼盤,有新鮮鮑魚+蝦+蟶子,簡單沾醬提鮮已經夠晒味💙豪食牛肉拼盤 賣相好吸引既牛肉拼盤,唔同部位質感味道都略有不同,每款都可以試到!! 澳洲M5和牛肩胛肉+澳洲封門柳+手切牛頸脊都好高質💜火鍋配料 款式都唔少,脆卜卜既紫菜響鈴同炸魚皮必食~寵寵濃汁牛肉丸 咬開仲有少少牛肉汁流出,超有牛味

今日介紹嘅餐廳為無限時放題,比起平日限時限刻嘅放題店更加抵食。餐廳提供兩款任食套餐,其中的分野位在於其海鮮。餐廳座位寬闊設計簡約,但由於無限時關係,餐廳晚上爆場,如果大家想食的話,記得要book枱,同時亦會送時令燉湯。🌟 豪食套餐$358 (平日) 豪食套餐分左4 round,食完可以再encore,之後再落下一round,不過就唔可以再返轉頭再食,所以大家要控制自己食量,食得滿足之餘,又要留返個肚。餐廳提供田園自助吧及飲品bar選擇。🌟 餐前小食餐前小食與燉湯同時奉上,燉湯夠火喉,適合冬天滋補,入面亦有蟲草花。小食方面可以選擇炸瘋薯條、甜蕃薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳。甜蕃薯條以原條番薯炸,食落脆口,推薦大家試下。🌟前菜五點剌身盛為一次性,包括有三文魚、赤背、甜蝦、帶子同埋油甘魚,雖然係放題不過質素唔差。🌟頭盤呢一輪為二揀一為食酸菜魚(一次性)或任食寵寵雞煲。一般餐廳食雞煲或者酸菜魚已經要二三百,黎到呢round 已經值回票價。寵寵雞煲需要每兩分鐘翻炒1 次,共四次,第三次嘅時候加埋豬皮同埋魷魚。雞煲食落入味,肉質亦都好滑嫩,基本上雞煲兩人份已經食唔哂,所以不用再

🌟 豪食套餐$358 (平日)

🌟 餐前小食

🌟前菜

🌟頭盤
呢一輪為二揀一為食酸菜魚(一次性)或任食寵寵雞煲。一般餐廳食雞煲或者酸菜魚已經要二三百,黎到呢round 已經值回票價。寵寵雞煲需要每兩分鐘翻炒1 次,共四次,第三次嘅時候加埋豬皮同埋魷魚。雞煲食落入味,肉質亦都好滑嫩,基本上雞煲兩人份已經食唔哂,所以不用再encore。

🌟火鍋盛宴
湯底方面有四款選擇包括櫻桃鮮茄薯仔、黃金皮蛋芫茜、高湯牛尾、麻辣鍋,如果想轉鴛鴦鍋+$30。

🌟豪食海鮮拼盤 是日6-8款(一次性)
海鮮拼盤包括蟶子、鮑魚、元貝、BB象拔蚌、龍躉片、脆肉鯇、蠔、蜆、鮮蝦、白鱔片,不過個日另外一位朋友海鮮敏感,所以我地就淨係上左一份。

🌟豪食牛肉拼盤(8款)
牛肉拼盤潮汕五花趾、吊龍伴、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛、美國SRF和牛三角肉、美國SRF和牛板腱肉、澳洲M5和牛肩胛肉、澳洲封門柳。不過牛肉拼盤大多嘅牛都係一次性,食完就無得encore。

🌟 任食火鍋配料
最後係任食火鍋配料食完以上幾round 其實已經飽飽地,可以選擇牛胸腹肉、紐西蘭羊卷肉、鹿兒島茶美豚,手打黑/白滑亦為特色之一,丸類方面亦有不同口味。

📌 為食火鍋公司 (觀塘)
觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖
🚇港鐵牛頭角站 b6出口, 步行約4分鐘
📍#觀塘
2022-12-03 96 瀏覽
又到老同學吹水之夜,今次揀咗觀塘區,行到嚟咁熟口熟面嘅,呢度以前唔係叫倫哥咩❓️ 原來已經轉咗為食火鍋公司,店舖地方寬落,任食套餐有兩款,揀咗個平D$278餐,飲品及醬料自取頭輪有幾款任食小食,試咗幾款,炸大腸(炸得過火,醬汁太淡)、蟹子沙津(幾新鮮)、炸雞(有肉汁)、炸薯條(麻麻)第二輪 三點刺身盛合,新鮮但份量少,到喉唔到肺✨️第三輪 雞煲/酸菜魚(二選一),有人唔食魚,唯有食雞煲,味道夠濃,但🐔唔夠滑同汁少,令到水魷同豬皮唔係好索到D汁,嘥咗第四輪 自選火鍋湯底,揀咗黃金皮蛋芫茜,跟上海鮮拼盤,新鮮但無乜邊樣特別好食,其中扇貝好細隻,淥熟咗5亳子都大過佢 牛肉拼盤,幾款牛肉口感好一般,反之任食M8和牛肩胛肉同豚肉仲正,食咗好幾轉火鍋配料,款式唔多,但特色嘢唔少,如濃汁牛丸、芋茸貢丸、牛骨髓、 紫菜響鈴、珍寶蟹柳等,絕無欺場呢度任飲任食之餘仲要無限時,加上地方大,唔會太嘈,讚

頭輪有幾款任食小食

第二輪 三點刺身盛合
,新鮮但份量少,到喉唔到肺✨️

牛肉拼盤,幾款牛肉口感好一般
,反之任食M8和牛肩胛肉同豚肉仲正,食咗好幾轉

呢度任飲任食之餘仲要無限時
,加上地方大,唔會太嘈,讚

2022-11-29
2022-11-27 106 瀏覽
為食火鍋公司 📍觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖無限時火鍋放題🤤4重奏~有分為食套餐 & 豪食套餐我簡左為食套餐~好抵食人均$300+左右~任食。鹿見島茶美豚。美國Prime牛胸腹肉 。細西蘭羊卷肉同埋佢係4Round禁上食物🤤無限時任食~同朋友傾計💬吹水慢慢食Round 1 - 小食落order 叫小食~有炸物/前菜任食叫左🍗炸雞、薯條🍟、沙律🥗Round 2 -刺身🍣三點刺身盛合~跟三文魚、大蝦、北寄貝大蝦🦐超大隻又爽甜Round 3 - 為食酸菜魚 或 任食寵寵雞煲叫左雞煲~辣度自選~簡左小辣雞煲仲跟埋牛柏葉、魷魚🦑、豬皮店員好細心~會不時來睇下火牛柏葉、魷魚、豬皮擺埋落雞煲一齊炒吸收晒雞煲醬汁嘅精華♥️彈牙又好味Round 4 - 打邊爐🍲簡左黄金皮蛋芫茜湯黄金色皮蛋帶點流心💖套餐仲跟埋為食海鮮拼盤+為食牛肉拼盤海鮮拼盤~有蝦、元貝、蠔🦪、鯇魚片食落新鮮肥美牛肉拼盤肉質唔錯~特別喜歡黃喉~夠爽口潮汕吊龍伴都好正~好重牛味😁蔬菜🥬自助形式配料用手機落單~特別要介紹濃汁牛肉丸~超彈牙 必食
為食火鍋公司
📍觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖

無限時火鍋放題🤤4重奏~
有分為食套餐 & 豪食套餐
我簡左為食套餐~好抵食
人均$300+左右~任食
。鹿見島茶美豚
。美國Prime牛胸腹肉
。細西蘭羊卷肉

同埋佢係4Round禁上食物🤤
無限時任食~同朋友傾計💬吹水慢慢食

Round 1 - 小食
落order 叫小食~有炸物/前菜任食
叫左🍗炸雞、薯條🍟、沙律🥗

Round 2 -刺身🍣
三點刺身盛合~跟三文魚、大蝦、北寄貝
大蝦🦐超大隻又爽甜

Round 3 - 為食酸菜魚 或 任食寵寵雞煲
叫左雞煲~辣度自選~簡左小辣
雞煲仲跟埋牛柏葉、魷魚🦑、豬皮
店員好細心~會不時來睇下火
牛柏葉、魷魚、豬皮擺埋落雞煲一齊炒
吸收晒雞煲醬汁嘅精華♥️彈牙又好味

Round 4 - 打邊爐🍲
簡左黄金皮蛋芫茜湯
黄金色皮蛋帶點流心💖

套餐仲跟埋
為食海鮮拼盤+為食牛肉拼盤
海鮮拼盤~有蝦、元貝、蠔🦪、鯇魚片
食落新鮮肥美

牛肉拼盤
肉質唔錯~特別喜歡黃喉~夠爽口
潮汕吊龍伴都好正~好重牛味😁

蔬菜🥬自助形式
配料用手機落單~
特別要介紹濃汁牛肉丸~超彈牙 必食

2022-11-26 92 瀏覽
去開觀堂探朋友,就搵到依間以哥基做logo嘅《為食火鍋公司》,佢地提供冇限時火鍋同出面嘅普通放題好唔同,總共有4 round。第一round就每一送上燉湯,材料有蟲草同埋豬肉,味道都鮮甜滋補。另外就係餐前小食任食,有炸瘋薯條、甜番薯條、唐揚脆炸炸雞、蟹籽沙律、甜酸炸大腸同埋鮑汁雞腳。第二round就係一次性嘅五點刺身盛合,有三文魚、油甘魚、帆立貝、北寄貝同埋大蝦。食落感覺都好新鮮美味,唔會有冰鮮嘅味道。第三round就到左頭盤,可以選擇為食酸菜魚(一次試)/任食寵寵雞煲。我就揀左寵寵雞煲,辣度就揀左BB辣。雞肉都煮到幾入味,肉質嫩滑多汁,加埋洋蔥同埋芫荽爆香炒,好滋味呀。第四round係火鍋盛宴,有四種湯底可以揀。我就揀左高湯牛尾做湯底。牛尾湯同牛肉湯味道差唔多,相對比較清甜。揀完湯底就會送上一次性嘅豪食海鮮拼盤。蟶子、鮑魚、蜆、脆肉鯇同埋大蝦。最值得推介就係蟶子,感覺都新鮮彈牙。食完海鮮,就到咗豪食牛肉拼盤嘅時間,總共有八款。潮汕五花趾、吊龍尾、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛、美國SRF和牛三角肉、美國SRF和牛腱肉、澳洲M5和牛肩胛肉、澳洲封門柳。個人最鍾意澳洲封門柳,肉味相對較濃,脂

食完海鮮,就到咗豪食牛肉拼盤嘅時間,總共有八款。潮汕五花趾、吊龍尾、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛、美國SRF和牛三角肉、美國SRF和牛腱肉、澳洲M5和牛肩胛肉、澳洲封門柳。個人最鍾意澳洲封門柳,肉味相對較濃,脂肪比例較少,但係肉質軟腍嫩滑。

另外餐廳仲提供好多任食火鍋配料,但係我已經食到好飽,有興趣嘅朋友可以再點下。

✨人均350左右

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!
`*-er
2022-11-24 72 瀏覽
食火鍋放題想食盡高質靚牛🤤想同朋友無限時坐低慢慢食🤩而位於觀塘嘅為食火鍋公司😙絕對能夠滿足你以上嘅條件🧏🏻‍♀️✨🍲 為食火鍋套餐$𝟐𝟕𝟖@𝟏 𝑝𝑝𝑙呢間餐廳嘅有趣之處係跟𝑠𝑡𝑒𝑝𝑠食😆首先餐廳提供數款小食任食🤤我哋叫咗蟹柳沙律同炸瘋薯條🍟叫完小食後有刺身盛合作為前菜🦐食完前菜後就可以選擇頭盤🤩分別有酸菜魚同雞煲選擇😋而我哋就揀咗酸菜魚🐟酸菜魚份量算多而且魚肉鮮嫩🤤花椒同辣椒味令魚肉食落酸酸麻麻惹味嘅魚肉再配上薯粉令口感更正食完頭盤就可以選擇湯底🥣湯底選擇咗清甜嘅櫻桃鮮茄薯仔湯🍅🥔隨後陸續有為食海鮮拼盤同牛肉拼盤送上海鮮同牛肉種類各式各樣同樣豐富🤤鮮蝦脆肉鯇同貝彀類海鮮等🦪熊本雪花一口牛同美國𝑆𝑅𝐹和牛等🐮除咗以上兩款拼盤外😼仲有唔同種類嘅火鍋材料任食質素高嘅澳洲𝐌𝟖和牛都係任食仲有日本最頂級手打烏冬🤤食物種類多而且質素高價錢又合理浄係講食物種類都有排講🤣完全搵唔到可以唔食嘅理由😎
火鍋放題想食盡高質靚牛🤤
想同朋友無限時坐低慢慢食🤩