2022-11-23 70 瀏覽
is basically an one-stop restaurant for most ppl’s craving🤣it’s got corgi decoration around the shop too! Tried the $278 per head set with unlimited dining time and partially all-you-can-eat (there’s a more expensive set if you would like an upgrade of food)! The first round is appetisers with fries, sweet potato fries, fried chicken, salad, chicken feet with abalone sauce… unlimited order available but quite filling so you might wanna just try a bit and then move on 😅next is sashimi (one serving only) and chicken pot (unlimited) or hot & sour fish (one serving only). The most outstanding item of the meal was chicken pot 😝chicken was fresh while the sauce was ultra rich, richer than average sauces I’ve tried. It’s got some cumin and Sichuan peppercorn flavour in it. It was so good that we asked for refill 🤣u can get unlimited refill as long as you haven’t moved on to the next round of hotpot. For hotpot, we got the “golden” preserved egg and coriander soup base. Daily seafood platter and beef platter are served for hotpot once. I like that there’s a good selection of beef like 吊龍伴. Moreover, there are around all-you-can-eat 20 kinds of hotpot items to order (the beef ball and dumplings were nice!) from a QR code and veggie can be picked from a fridge outside. Non-alcoholic drinks included as well. Overall, the environment is bright and not too lousy, quite many large parties were there on the day of visit for gathering (unlimited dining time!!), tho it’s a bit deserted as it’s not in the busiest area of kwun tong but rather near Ngau tau kok.
2022-11-23 57 瀏覽
好耐冇同偽韓爸二人世界,我地一向都好少行浪漫路線,我地都係中意casual 傾下計既地方,媽媽就佢返工,揀左去觀塘食個dinner😍呢度冇限時飲食,啱晒一班朋友傾偈😉呢度嘅食法好特別,分咗5round,由頭款小食開始食起,小食有炸瘋薯條、甜蕃薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳,全部都可以任點任叫,但係食完round 1之後就冇得返轉頭㗎啦😆食完第一輪小食,就會有工款刺身,刺身係冇得選擇嘅同埋只係有一次,今日我哋就有赤蝦、三文魚同北寄貝,三文魚非常肥美,赤蝦都好大隻😍刺身之後,就可以選擇酸菜魚或者雞煲,酸菜魚就冇得任添啦,但係雞煲就可以無限追加😂大胃王我就會推薦食雞煲,但係媽媽係酸菜魚忠粉嚟㗎嘛,就梗係揀酸菜魚啦😜呢度嘅酸菜魚,味道都唔錯,辣度亦都啱啱好,唔係好食辣嘅偽韓爸都食得到😌食完酸菜魚之後,就可以揀火鍋湯底,我哋揀咗鴛鴦鍋,都只係加多$30 ,除咗湯底之外,店員亦都會想買海鮮,同埋牛肉拼盤😍除此之外, Menu上面嘅嘢都可以任點任食,我仲見到有M8和牛添,大大片黃牛,油脂分布都唔錯,回本必食啊🥳

食完第一輪小食,就會有工款刺身刺身係冇得選擇嘅同埋只係有一次,今日我哋就有赤蝦、三文魚同北寄貝,三文魚非常肥美,赤蝦都好大隻😍

2022-11-22 54 瀏覽
當日準時同朋友去到呢間無限時任食火鍋,揀咗最豪華果個餐嘗試,一開會有個豬煲雞腳嘅靚湯俾你飲,跟著可以一邊飲一邊點任食嘅餐前小食,個炸大腸同甜蕃薯條都幾香口惹味。之後食夠小食就可以上雞煲(或者可以揀酸菜魚),但就無得再叫小食,喜歡的小食可以叫定多少少再上雞煲,由於雞煲可以任意添食,所以當日揀咗雞煲,因應個人喜好食到夠為止。然後就可以換火鍋同刺身,咁首先刺身都係一般正常嘢,每款每人兩件左右,同時有一次性嘅海鮮拼盤同牛肉拼盤,兩個拼都唔差嘅,牛肉方面比較精緻(細細塊咁囉),之後可以向店員order任食火鍋配料,飲品可以在飲品櫃自取。當晚差不多食咗4個鐘,咁食完嘅感想係可以一試的,店員服務態度親切值得一讚,唔揀最貴嘅套餐其實都可以,相差不大,食物款式唔算太多,亦無乜好特別嘅項目,不過勝在唔限時任食,坐位亦都舒適寬落,同朋友坐低傾計慢慢食最適合,餐廳位置喺大街,好易搵,美中不足係酒類飲品是付費項目,對於打邊爐想飲返兩杯就自己考慮了。
當日準時同朋友去到呢間無限時任食火鍋,揀咗最豪華果個餐嘗試,一開會有個豬煲雞腳嘅靚湯俾你飲,跟著可以一邊飲一邊點任食嘅餐前小食,個炸大腸同甜蕃薯條都幾香口惹味。之後食夠小食就可以上雞煲(或者可以揀酸菜魚),但就無得再叫小食,喜歡的小食可以叫定多少少再上雞煲,由於雞煲可以任意添食,所以當日揀咗雞煲,因應個人喜好食到夠為止。然後就可以換火鍋刺身,咁首先刺身都係一般正常嘢,每款每人兩件左右,同時有一次性嘅海鮮拼盤同牛肉拼盤,兩個拼都唔差嘅,牛肉方面比較精緻(細細塊咁囉),之後可以向店員order任食火鍋配料,飲品可以在飲品櫃自取。當晚差不多食咗4個鐘,咁食完嘅感想係可以一試的,店員服務態度親切值得一讚,唔揀最貴嘅套餐其實都可以,相差不大,食物款式唔算太多,亦無乜好特別嘅項目,不過勝在唔限時任食,坐位亦都舒適寬落,同朋友坐低傾計慢慢食最適合,餐廳位置喺大街,好易搵,美中不足係酒類飲品是付費項目,對於打邊爐想飲返兩杯就自己考慮了。
  • 雞煲
2022-11-18 77 瀏覽
🍽 Dinner Set💰 HK$278 (dinner, 10% service charge)Found a hotpot place with very treasonable price which in Kwun Tong. Recently we visited this hotpot place called @hotpotfoodiehk and it only costs $278 per person with unlimited time for dinning. There were 4 rounds of food in total which was pretty impressive. 🔹1st roundAppetizer includes salad, fried chicken, friend potato chips etc. Personally I prefer the salad most because it was made with cumber with a lot of salad sauce. 🔹2nd roundSashimi
🍽 Dinner Set

🔹1st round

🔹2nd round
Sashimi time~~ There were 3 kinds of sashimi including prawns and salmon. Very fresh and tasty!

🔹3rd round
We were given a choice of either chicken pot or sour and spicy fish bowl. Of course, we went with sour and spicy fish bowl because we loved spicy food. It had some noodles and fish inside. Great portion to share.

🔹4th round
Hotpot time!! We picked potato and tomato soup base. 🍅There was a platte with different types of meat like wagyu beef and US SRF beef etc. Also, they have a QR code for ordering some side dishes such as duck blood, veggie, dumpling, corn, mushroom etc. Tones of choices and we could picked the drinks in the fridge.

Wonderful ideas with 4 rounds of food. Doggies decoration and some donation boxes inside the restaurant. 🐶
之前有想walkin黎呢度打邊爐,結果因為full booking食唔到😩今次預早book定位,試下呢間咁受歡迎既邊爐放題~🔸豪食套餐🔸一個價錢包晒刺身、炸物小食、雞煲同打邊爐✨先黎一人一盅熱辣辣既燉湯,入面有蟲草花、杞子、雞腳等好足料!餐前小食有蟹籽沙律同炸物可以揀,連炸大腸同鮑汁雞腳都有,即叫即炸好香口🤤食完小食有刺身拼盤,呢度既刺身質素都唔錯👍雖然刺身冇得encore,但緊接之後仲有得揀酸菜魚或者雞煲~我地揀左惹味既雞煲,未打邊爐已經咁多野食,太豐富都有d擔心會飽左一半🙈食完雞煲主角終於出場,海鮮拼盤有蟶子、鮑魚、蠔、龍躉片、白鱔片、蜆同蝦😍食得出全部海鮮都好新鮮,蟶子都幾大隻,熟左都冇乜縮水~蠔唔會腥,蝦肉爽彈、蝦頭仲有蝦膏~正😋牛肉拼盤同樣出色,一盤試到七種牛肉,有肉味香濃既封門柳同澳洲和牛,仲有比較少有既吊龍伴同五花趾😳除左呢個一次性既拼盤外,任叫既澳洲M8和牛肩胛肉都唔差,肥瘦適中有肉味👍唔夠仲可以係QR code order其他火鍋配料,推薦要試下呢度既丸類同黑白墨魚滑,特別係濃汁牛肉丸,拍得住單點火鍋既質素~爆汁好好味😋墨魚滑有墨魚粒係入面,口感同味道都好有驚喜👍食物

🔸豪食套餐🔸

食物質素唔錯,環境都坐得舒服,難怪呢度放題長期爆滿~岩晒一班朋友邊傾邊食,食足三四個鐘,超滿足捧住個肚番屋企🙈
冇限時既火鍋 宜家仲可以去邊搵🍲只需$278/位 就可以食足咁多rounds.Round 1 - 任食小食炸薯條、甜蕃薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳.Round 2 - 刺身盛合三文魚腩、油甘魚、北寄貝、帆立貝、甜蝦估唔到火鍋店都有咁新鮮鮮甜嘅刺身尤其係帆立貝 夠滑嫩.Round 3 - 任食雞煲係你無聽錯 個雞煲係任食 唔夠喉可以再添不過如果你落左下一round就無得嗌返轉頭咖喇雞煲勁惹味 食到有麻椒既麻感 入哂味附送埋魷魚🦑同豬皮 食完雞放落去炒 勁正除左雞煲 仲有另一個選擇就係酸菜魚 不過呢款就無得添食的.Round 4 - 火鍋盛宴湯底有5款揀: 櫻桃鮮茄薯仔/黃金皮蛋芫茜/高湯牛尾/麻辣鍋我就清清地揀左黃金皮蛋芫茜🌿金黃皮蛋比一般黑色皮蛋無咁強烈既阿摩尼亞味 比較容易入口如果你想要鴛鴦鍋都得咖+$30就得《為食海鮮拼盤》鮑魚、聖子、蠔、蜆、蝦、脆肉鯇、白鱔片勁正 鮑魚一d都唔韌 聖子又係焯一焯就得好鮮甜蠔🦪脹卜卜爆汁脆肉鯇很推介 無泥味而且真係嗦嗦聲咁脆嫩《為食牛肉拼盤》- 潮汕吊龍伴- 澳洲封門柳- 手切牛頸脊 - 澳洲M5和牛肩胛肉- 熊本雪花一口牛-

冇限時既火鍋 宜家仲可以去邊搵🍲
只需$278/位 就可以食足咁多rounds

Round 1 - 任食小食

Round 2 - 刺身盛合
三文魚腩、油甘魚、北寄貝、帆立貝、甜蝦
估唔到火鍋店都有咁新鮮鮮甜嘅刺身

我就清清地揀左黃金皮蛋芫茜🌿
金黃皮蛋比一般黑色皮蛋無咁強烈既阿摩尼亞味 比較容易入口
如果你想要鴛鴦鍋都得咖+$30就得

《為食海鮮拼盤》
鮑魚、聖子、蠔、蜆、蝦、脆肉鯇、白鱔片
勁正 鮑魚一d都唔韌

喺雪櫃自助取嘅蔬菜非常新鮮🥬
唔使自己夾 一桶桶放好俾你
最正係有我好鍾意食嘅冰菜 食到嗦嗦聲
一路食一路咬爆一粒粒附喺菜葉上嘅水珠
為食火鍋公司 (觀塘)
📍觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖
————————————————————————————
#觀塘美食 #觀塘 #觀塘好去處 #kwuntong #kwuntongfood #hkfood #hongkongfood #852food #852foodie #852ig #香港好去處 #香港美食 #香港美食指南 #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkiger #hkigfoodie #hongkongfood #食左先講 #presslogicholiday #presslogicgirls #新假期 #相機食先 #為食火鍋公司 #- 澳洲封門柳
- 手切牛頸脊

唔使自己夾 一桶桶放好俾你
最正係有我好鍾意食嘅冰菜 食到嗦嗦聲
一路食一路咬爆一粒粒附喺菜葉上嘅水珠
2022-11-12 87 瀏覽
開心星期五,約左成班同事收工係觀塘覓食,竟然搵到一間咁正既任食雞煲加火鍋。整間餐廳設計都係圍繞狗狗,連電磁爐都有狗仔既樣,十分特別。今次叫左個為食套餐,由餐前小食到火鍋配料應有盡有。🎉餐前小食小食最有驚喜係酸甜炸大腸同鮑汁雞腳,炸大腸脆而不油,鮑汁雞腳超級入味。另外仲有甜薯薯條、薯條同炸雞。🎉前菜(三點刺身盛合)刺身只可以食一次,三文魚、赤蝦都十分新鮮鮮甜。🎉頭盤(寵寵雞煲)今次揀左雞煲,另一選擇係酸菜魚,雞煲揀左BB辣,雞肉嫩滑,而且大件,食完都有8成飽。🎉火鍋盛宴火鍋分櫻桃鮮茄薯仔、黃金皮蛋芫茜、高湯牛尾/麻辣鍋,鴛鴦鍋就+$30,大家一致十地揀左鮮茄薯仔。火鍋包括左海鮮拼盤同牛肉拼盤,海鮮都好新鮮,而且大份。牛肉拼盤中手切牛頸脊十分值得再叫,肉嫩口感好,另外幾隻肉類都好出色。
開心星期五,約左成班同事收工係觀塘覓食,竟然搵到一間咁正既任食雞煲火鍋
整間餐廳設計都係圍繞狗狗,連電磁爐都有狗仔既樣,十分特別。

今次叫左個為食套餐,由餐前小食到火鍋配料應有盡有。

🎉餐前小食

🎉前菜(三點刺身盛合)
刺身只可以食一次,三文魚、赤蝦都十分新鮮鮮甜。

🎉頭盤(寵寵雞煲)

🎉火鍋盛宴

火鍋包括左海鮮拼盤同牛肉拼盤,海鮮都好新鮮,
而且大份。牛肉拼盤中手切牛頸脊十分值得再叫,
肉嫩口感好,另外幾隻肉類都好出色。
今日收工特別肚餓,好想食餐飽😎😎見到牛頭角附近有間火鍋🍲個名好特別,為食火鍋公司☺️仲有勁可愛既狗仔🐶logo…即刻入去睇下入到去見佢裝修風格感覺比較文青風,感覺新鮮特別😍佢哋呢度嘅任食火鍋有別出邊,因為有分Round 1-4🤩🤩第一Round: 餐前小食有薯條🍟炸雞🍗沙律🥗大腸、雞腳,可以任點任食;不過一轉下round,就無得返轉頭再點小食第二Round:前菜有五點刺身盛合,以任食火鍋嘅質素,呢個刺身盛合都唔錯☺️第三Round:頭盤可以揀酸菜魚或者任食雞煲,我哋揀咗酸菜魚,份量都算多,魚肉厚實☺️最鍾意佢入邊嘅薯粉,口感好正🫰第四Round:火鍋盛宴有四款湯底可以揀,我哋揀左蕃茄薯仔湯,佢跟set仲有一個豪華海鮮拼盤及牛肉拼盤🤩🤩🤩d海鮮有成7款咁多😍😍有鮑魚及聖子王,仲有新鮮蝦及蠔等等…至於牛肉拼盤都勁大陣容7-8款唔同既牛😻😻🤤🤤性價比十足除咗呢d,仲可以任食澳洲M8和牛肩胛肉😋😋佢哋係用QR code自助落單,基本上火鍋配料都有齊晒,出邊就會有個自助蔬菜吧及任飲飲品😝😝Cp值好高👍👍入夜都仲見到好多人入嚟食🤭🤭📌 為食火鍋公司 (觀塘)觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖#任食火鍋

第一Round: 餐前小食

第二Round:前菜
有五點刺身盛合,以任食火鍋嘅質素,呢個刺身盛合都唔錯☺️

第三Round:頭盤

第四Round:火鍋盛宴

d海鮮有成7款咁多😍😍有鮑魚及聖子王,仲有新鮮蝦及蠔等等…

至於牛肉拼盤都勁大陣容7-8款唔同既牛😻😻🤤🤤性價比十足
除咗呢d,仲可以任食澳洲M8和牛肩胛肉😋😋

入夜都仲見到好多人入嚟食🤭🤭

📌 為食火鍋公司 (觀塘)
觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖

#任食火鍋 #任食火鍋雞煲 #CP值高 #牛頭角美食 #工業區美食 #性價比超高 #牛肉控 #海鮮控 #teamhappyfoodies #thefoodieinitiative #globaleats #thefoodiesinternationalchat #internationalcuisinefamily
#foodies #hkfoodie #hotpot
2022-11-06
  • 五色刺身
2022-11-08 84 瀏覽
🌸冇限時火鍋盛宴🌸為食火鍋公司🍲已立冬,想品嚐滋味親民的冇限時次鍋盛宴火鍋?今天我便相約好友到了觀塘一間主打親民限時火鍋盛宴火鍋的餐廳-「為食火鍋公司」品嚐是日晚餐❗餐廳鋪面寬敞,裝修精美,有多幅可愛毛孩掛畫,非常吸精!座位寬敞,店員十分親切殷勤有禮!我們一行2人點了以下餐點:1️⃣ROUND 1:餐前小食首先第一Round我選了為香脆炸瘋薯條、唐揚脆炸雞、清新蟹籽沙律及濃郁鮑汁雞腳。2️⃣ROUND2 前菜:三點刺身盛合今次有厚切鮮嫩三文魚、鮮甜赤蝦及彈口北寄貝!3️⃣ROUND3頭盤🐓任食寵寵雞煲雞煲味道香辣濃郁,配搭清新紫洋蔥及芫茜,雞肉香滑幼嫩,非常入味,越食越上癮,更可無限添加雞肉!🐟為食海鮮拼盤海鮮拼盤有香滑新鮮扇貝、鮮味大蜆及生猛鮮甜大蝦❗🥩為食牛肉拼盤拼盤包括潮汕吊龍伴、黃喉、手切牛頸脊、態本雪花一口牛、美國SRF和牛板腱肉,牛肉肉質鮮嫩,種類繁多。🍲任食火鍋配料有多款任食火鍋配料如上盛鹿兒島茶美豚、雲吞、韮菜餃、炸魚皮及新鮮田園蔬菜等。4️⃣非酒精飲品任飲有多款非酒精飯品如罐裝汽水、解膩涼茶及消滯茶飲等。總括而言,此火鍋店的食物質素高,食材新鮮,絕對是觀塘一帶高質抵食無限時火鍋之選❗
🌸冇限時火鍋盛宴🌸為食火鍋公司🍲

我們一行2人點了以下餐點:

1️⃣ROUND 1:餐前小食

2️⃣ROUND2 前菜:三點刺身盛合
今次有厚切鮮嫩三文魚、鮮甜赤蝦及彈口北寄貝!

3️⃣ROUND3頭盤
🐓任食寵寵雞煲

🐟為食海鮮拼盤
海鮮拼盤有香滑新鮮扇貝、鮮味大蜆及生猛鮮甜大蝦❗

🥩為食牛肉拼盤

🍲任食火鍋配料

4️⃣非酒精飲品任飲
有多款非酒精飯品如罐裝汽水、解膩涼茶及消滯茶飲等。

2022-11-07
5 分鐘 (堂食)
  • 牛肉拼盤
  • 三色刺身
  • 刺身
  • 火鍋
  • 為食寵寵雞煲
2022-11-07 170 瀏覽
天氣開始轉涼啦,好鍾意打邊爐嘅我日日都想食,無論係屋企或者出街食飯,首選一定係打邊爐😂 但係喺屋企打邊爐又做唔到出邊嘅湯底咁正宗,所以今晚約咗朋友去觀塘一間無限時任食雞煲火鍋店,聽講佢哋有多款湯底🍲選擇,食材夠新鮮,真係有齊打邊爐最重要嘅元素😎 入到去店鋪見到環境乾淨企理,座位闊落,裝修以狗🐶為主題,見到好多狗嘅圖案好可愛😍😍 🌟為食套餐$278 每位佢哋嘅套餐分為4 round😎 第1 round食完可以再encore,食到夠喉先再叫第2round😍 否則就返唔到轉頭叫第1round嘅嘢食🤣 首先有前菜小食,甜番薯條同炸雞好香脆,沙律好爽口新鮮,鳳爪同豬大腸好入味,樣樣試吓好啦,留肚食之後幾round😆 跟住就有三式刺身🍣 三文魚腩,北寄貝,甜蝦,全部都好鮮甜👍 之後我哋揀咗酸菜魚,味道正宗,小辣🌶 嗜辣嘅朋友建議加辣,魚片新鮮滑溜,酸菜食落更開胃,仲有好多薯粉墊底,口感煙韌好過癮🥰 跟住就係重頭戲打邊爐,我哋揀咗黃金皮蛋芫荽湯底,上枱聞到好香皮蛋芫荽味,啱晒芫荽控🫶🏻🌟豪食海鮮拼盤(一次性)海鮮洗得好乾淨,食落鮮甜,沙白冇沙,生蠔淥完冇縮水,高質👍🌟豪食牛肉拼盤(一次性)一次過試晒

🌟為食套餐$278 每位
跟住就有三式刺身🍣 三文魚腩,北寄貝,甜蝦,全部都好鮮甜👍

🌟豪食海鮮拼盤(一次性)
海鮮洗得好乾淨,食落鮮甜,沙白冇沙,生蠔淥完冇縮水,高質👍

🌟豪食牛肉拼盤(一次性)
一次過試晒六款牛肉部位,牛味濃,肉質鮮嫩
色香味俱全👍

🌟鹿兒島茶美豚
味道清甜,好香豬肉味,薄切易食值得encore🫶🏻

🌟紐西蘭羊肉卷
冇羊肉羶味,食多啲已經回本😎

仲有多款火鍋配料任叫任食,推介鴨血,紫菜響鈴,芋頭包心丸,牛丸,不能盡錄,仲有手打烏冬必試,勁彈牙👍

飲品方面都係應有盡有,實有一款啱心意🫶🏻
2022-11-04
2022-11-06 56 瀏覽
發現咗一間喺牛頭角嘅好多round任食邊爐🤣一個價錢食足5樣嘢,都幾抵☺️第一round係小食,選擇都唔少,可惜當日冇咗我最鍾意嘅炸蕃薯條🥺不過有薯條,一樣咁開心🥳第二round係刺身,刺身有三款,三文魚、蝦同北極貝。第三round係雞煲或者酸菜魚,雞煲可以任食,我哋驚太飽,所以都係揀酸菜魚。佢份量唔會好多,但每片都好入味,唔錯。第四round係海鮮拼盤,生蠔好肥美,蝦都幾大隻,仲有元貝、蜆同魚。我哋揀咗鮮茄薯仔湯底,同所有食物都幾夾。第五round係牛肉呀,海鮮打完邊爐就梗係要食肉啦,佢有幾種肉啊,當中最好味係手切牛頸脊同埋潮州吊龍伴,肥瘦適中,烚一陣就好食啦,仲有黃喉都好爽口,正。二百幾蚊有咁多嘢食,都幾抵,近排天氣凍咗咁多,真係好啱去打邊爐。

第二round係刺身刺身有三款,三文魚、蝦同北極貝。

天氣漸漸轉涼係時候打番個邊爐♨️齊人先開餐, 預早訂枱一坐低就有熱辣辣嘅燉湯仲有小食揀添小食方面有炸瘋薯條/ 甜蕃薯 / 唐揚脆炸雞 /蟹子沙律 / 甜酸炸大腸 /鮑汁雞腳因為太肚餓, 就冇相機食先🤣🤣再食返個刺身油甘魚 / 牡丹蝦 / 三文魚 / 北寄貝 / 帶子刺身都好新鮮,大大隻蝦🦐哈😍好吸引寵寵🐥雞煲♨️朋友仔唔食得辣就叫咗bb辣啦, 仲有水魷魚同牛柏葉可以加埋落雞煲度,正👍🏻湯底揀咗櫻桃蕃茄薯仔湯底, 健康之選海鮮拼盤蟶子 / 鮑魚 / 元貝 / 鮑魚 / 龍躉片 /脆肉鯇/ 蠔 / 蜆/ 蝦 /白鱔片🐮牛肉拼盤 都有好多唔同款式汕頭五花趾 / 吊龍伴 / 手切牛頸脊 / 熊本雪花一口牛 / 美國SRF和牛三角肉 / 美國SRF和牛板腱肉 / 澳洲封門柳 / 澳洲M5和牛肩胛肉封門柳 除咗有唔同牛肉部位仲有唔同國家嘅牛🐮梗有一款啱你🤭除咗呢啲當然唔少得仲有好多唔同嘅火鍋配料
天氣漸漸轉涼係時候打番個邊爐♨️

齊人先開餐, 預早訂枱一坐低就有熱辣辣嘅燉湯

仲有小食揀添
小食方面有炸瘋薯條/ 甜蕃薯 / 唐揚脆炸雞 /
蟹子沙律 / 甜酸炸大腸 /鮑汁雞腳

因為太肚餓, 就冇相機食先🤣🤣

再食返個刺身
油甘魚 / 牡丹蝦 / 三文魚 / 北寄貝 / 帶子
刺身都好新鮮,大大隻蝦🦐哈😍好吸引

寵寵🐥雞煲♨️

湯底揀咗櫻桃蕃茄薯仔湯底, 健康之選

海鮮拼盤

除咗呢啲當然唔少得仲有好多唔同嘅火鍋配料

2022-11-04
  • 五點刺身盛合
2022-11-02 59 瀏覽
鐘意食到飽,棒住個肚仔走嘅你絕對唔可以錯過呢間喺牛頭角「為食火鍋公司」嘅冇限時火鍋盛宴。今次簡左「為食套餐」$278/位,總供會比5 round 嘅食物,絕對係超值抵食之選1️⃣餐前小食總共六款小食,薯條炸得香脆。鮑汁雞腳亦都好入味。鐘意炸物記得叫埋唐揚炸雞!2️⃣前菜-三點刺身盛合三款刺身(三文魚、北寄具同牡丹蝦)全部都新鮮鮮甜,唔錯👍🏼3️⃣任食寵寵雞煲(*另可選擇酸菜魚)雞件份量都多,粗略半隻到。雞煲醬汁好濃郁惹味,食唔停口。另外,中間仲可以加埋魷魚、牛柏葉、豬皮去炒,全部都索晒啲汁,好味😋4️⃣火鍋盛宴為食海鮮拼盤:會提供一份拼盤,按當日嘅海鮮提供4款。蠔、蜆、元貝、脆肉鯇同鮮蝦齊整放喺冰盤上。蠔肥美,蜆冇沙,元貝大粒鮮甜,正😚為食牛肉拼盤:打卡靚爆,而且食肉獸一定滿足。眼花撩亂,五個部份:潮汕吊龍伴、黃喉、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛、美國SRF和牛板腱肉。又靚又好食,雙重滋味任食火鍋配料🔥接近20款食材比你食到飽,亦都有唔少特別料同大家分享下-鹿兒島茶美豚:飼料為綠茶粉及甘薯,肉質食落更鮮而且冇咁膩-日本葛絲:幼身薯粉嘅口感,非常索湯👍🏼-手延手打烏冬:手拉式烏冬,彈牙爽口*另外有田園自助吧

1️⃣餐前小食

2️⃣前菜-三點刺身盛合
三款刺身(三文魚、北寄具同牡丹蝦)全部都新鮮鮮甜,唔錯👍🏼

3️⃣任食寵寵雞煲(*另可選擇酸菜魚)

4️⃣火鍋盛宴

任食火鍋配料🔥
接近20款食材比你食到飽,亦都有唔少特別料同大家分享下

-鹿兒島茶美豚:飼料為綠茶粉及甘薯,肉質食落更鮮而且冇咁膩

-日本葛絲:幼身薯粉嘅口感,非常索湯👍🏼
-手延手打烏冬:手拉式烏冬,彈牙爽口
*另外有田園自助吧,有各式菇菌蔬菜菇菌蔬菜可以拎,有冰菜提供!🥰

加上服務費,人均三百多就可以食到咁豐富嘅食物,絕對係高CP值嘅一餐。仲有食物質素唔錯,服務亦好好。而且餐廳亦都關住動物議題,餐廳入面有唔少狗狗元素~大家可以去探索一下😉。
勁耐冇打邊爐喇,而家涼涼地,就心癮起想去打個邊爐😂最正就緊係任食啦~今次嚟到觀塘一間有好多毛孩油畫嘅餐廳,原來佢仲同毛守有合作,like & share IG / FB post就第於捐到乾糧同罐罐俾毛守,都幾有意思~同埋個食法都幾得意,要順住佢個step食,第一round要食左小食先,有唔同嘅炸物/前菜揀,我地諗住留肚食主菜,所以剩係叫左炸雞同薯條過下口癮😂第二round係三點刺身盛合,有三文魚,生蝦同北寄貝,三文魚幾肥美,生蝦都幾大隻,幾爽口👍第三round就係揀為食酸菜魚或任食寵寵雞煲,我地諗住清清地叫左酸菜魚,好彩份量適中,魚片幾新鮮,薯粉都幾彈牙🥰第四round終於嚟到揀湯底打邊爐,叫左個黃金皮蛋芫茜湯,第一次見黃金色皮蛋,仲有少少流心,好正!!個餐仲包左個為食海鮮拼盤同為食牛肉拼盤。個海鮮拼盤嘅生蠔幾肥美鮮甜,蝦肉口感幾彈~ 牛肉拼盤好吸睛,d肉好香牛味,同埋佢係薄切,入口都feel到佢幾嫩😜之後就自己出去拎蔬菜同落單叫配料,而家仲做緊免費upgrade任食M8和牛,薄切好易入口😋仲有個鹿兒島茶美豚,佢寫話係用綠茶粉同甘薯葉飼養,所以營養更豐富,食落都好多汁🤤 整體真係超抵

三點刺身盛合

為食酸菜魚

為食海鮮拼盤

整體真係超抵,勁多野食,仲要冇限時,包你食到捧住個肚😂

三點刺身盛合
為食酸菜魚
為食海鮮拼盤
各位為食🐽召集📣位於牛頭角嘅「為食火鍋公司」,最近推出無限時火鍋盛宴🌟無限時地食完一round又一round🤪未食夠未食飽,通通唔准走😈.🌟無限時火鍋盛宴—豪食套餐💰$358/位(另加一).1️⃣時令燉湯🍲早一日訂座就可奉送蟲草雞燉湯💕甘甜滋潤,飲返碗暖暖身當warm up😆.2️⃣餐前小食🍟六大款選擇😝必食炸瘋薯條,非常香脆可口😙追加咗幾次🤓蟹籽沙律好清新🥗唐揚脆炸雞外脆內嫩😚.3️⃣刺身盛合三文魚、油甘魚、北寄貝、牡丹蝦、帶子五款刺身💕塊塊都厚切,色澤光鮮😌三文魚及油甘魚好肥美,帶子鮮甜😋.4️⃣ 任食雞煲🍗頭盤酸菜魚或雞煲二選一😛雞煲都有成半隻雞,雞肉吸收哂雞煲醬好香濃惹味😋另附上豬皮、魷魚、牛柏葉一齊炒,好索汁🤪.5️⃣火鍋盛宴去到重頭戲打邊爐🌟食到呢度其實都開始飽飽地,但唔緊要繼續火力全開💥.🔸豪食海鮮拼盤鮑魚、元貝、龍躉片、蠔、蜆、鮮蝦,砌到靚一靚呈上✨鮑魚彈牙爽口,元貝好鮮甜,龍躉片無骨啖啖肉嫩滑鮮美,蠔肉結實味濃😍.🔸豪食牛肉拼盤牛魔王大愛❤️潮汕五花趾、吊龍伴、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛、美國SRF和牛三角肉、美國SRF和牛板腱肉、澳洲M5和牛肩胛肉、澳洲封門柳🥩咁多款睇到都興奮🤩每款各有

🌟無限時火鍋盛宴—豪食套餐
💰$358/位(另加一)

1️⃣時令燉湯🍲

2️⃣餐前小食🍟

3️⃣刺身盛合

4️⃣ 任食雞煲🍗

5️⃣火鍋盛宴
🔸豪食海鮮拼盤

🔸豪食牛肉拼盤
牛魔王大愛❤️潮汕五花趾、吊龍伴、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛、美國SRF和牛三角肉、美國SRF和牛板腱肉、澳洲M5和牛肩胛肉、澳洲封門柳🥩咁多款睇到都興奮🤩每款各有特色,有啲油香四溢,有啲肉味濃,可以逐款慢慢試😚

🔸任食火鍋配料
食完海鮮牛肉拼盤,可以任選廿款火鍋配料✨由於太多款,揀幾種大愛嘅推薦俾大家😛
🔥手打黑白滑:爽口彈牙,食到粒粒墨魚🦑及蝦肉🦐,好有口感
🔥寵寵濃汁牛肉丸:咬落去好香濃牛肉味,再滲透肉汁,口感爽彈💕
🔥鹿兒島茶美豚:肥瘦適中,肉味香濃

自助區亦提供多款蔬菜選擇,想每款試啲可以拎雜錦田園拼盤🥬飲品方面,基本汽水、果汁、茶都係任飲🥤
飽到上心口嘅一餐🤪以人均三百多嘅價錢食到咁豐富,性價比超高‼而且️食物質素高質,又唔限時,可以慢慢嘆美食🥰值得一提餐廳有好多寵物元素,鼓吹愛護動物,非常有意義🫶🏻記得食之前留肚😎
  • 寵寵雞煲