2023-03-05 90 瀏覽
最鍾意食任食打邊爐,因為一個價錢可以食到飽!觀塘呢間火鍋真係會回頭!因為300幾蚊一個人,有燉湯、任食小食、刺身、雞煲或酸菜魚。雞煲仲可以任食!仲有海鮮拼盤、牛拼盤、火鍋配料任點任食!當然飲品亦都係任飲,超級抵!坐低即刻有熱辣辣燉湯!燉湯係蟲草花瘦肉湯,滋補好飲!飲完個湯,暖下胃就可以任點小食。小食有炸薯條、炸甜薯、大腸、雞腳、炸雞、蟹籽沙律。炸大腸好夠脆,整得好食!當然薯條都新鮮炸起,炸雞夠滑。蟹籽沙律,青瓜絲爽口。食餐前小食都已經好滿足。當然食得多嘅你仲可以任食!跟住就到刺身拼盤。呢個睇拼盤擺盤非常靚,刺身款款新鮮!有三文魚、牡丹蝦、北寄貝、帆立貝、油甘魚。食完就到雞煲酸菜魚嘅環節,揀咗酸菜魚。酸菜魚酸味味,酸菜夠多魚又夠多。食完唞一唞就到打邊爐!牛肉拼盤擺得靚靚,有吊龍、五花趾、封門柳、和牛三角肉、牛肩肉眼、一口牛、黃喉。款款肉都好食。和牛香!黃喉非常爽口!其他配料我哋叫咗濃汁牛肉丸、牛骨髓、炸魚皮、鵝腸、韭菜餃等。韭菜餃好味😋牛丸常之香又多汁、炸魚皮香脆!如果食得到,可以不斷追加任食超抵食!
最鍾意食任食打邊爐,因為一個價錢可以食到飽!觀塘呢間火鍋真係會回頭!因為300幾蚊一個人,有燉湯、任食小食、刺身雞煲或酸菜魚。雞煲仲可以任食!仲有海鮮拼盤、牛拼盤、火鍋配料任點任食!當然飲品亦都係任飲,超級抵!

2023-03-02 77 瀏覽
豪食套餐只係$368/位,無限時食到夠本慢慢食!我哋提早一日訂座,送時令燉湯!燉湯每人有一盅,夠熱夠濃郁!之後有餐前小食,都係任食!分別有炸瘋薯條、甜蕃薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳。之後就到刺身拼盤,多款新鮮刺身。食完如果夠就到雞煲或者酸菜魚部份,我哋揀咗酸菜魚,可以揀辣同唔辣。同屋企人食,我哋揀咗唔辣。酸菜魚魚質幾滑,而且酸菜味幾突出,入邊仲有薯粉好味道!食完就到火鍋部份,揀咗蕃茄薯仔湯底。蕃茄味幾香濃。先來海鮮拼盤,有帶子、鮑魚、海蝦、蠔、蜆、龍躉等等。海鮮好新鮮,最鍾意食鮑魚及帶子。食完之後就有個牛拼盤有多款唔同嘅牛部位,非常豐富!食完之後你仲可以喺任食配料不斷追加火鍋配料,全部免費任食!多款肉類,蔬菜類、丸類、餃類等都係任食,一定食到你飽飽!呢個價錢任飲任食,仲冇限時邊度搵?

豪食套餐只係$368/位,無限時食到夠本慢慢食!
我哋提早一日訂座,送時令燉湯!燉湯每人有一盅,夠熱夠濃郁!

之後就到刺身拼盤,多款新鮮刺身

食完之後就有個牛拼盤有多款唔同嘅牛部位,非常豐富!
呢個價錢任飲任食,仲冇限時邊度搵?
2023-02-28 87 瀏覽
無限時任食岩曬一班朋友聚會,邊食邊傾😆 呢到分四round咁食 食完一round再落下一roundRound 1: 餐前小食炸薯條、甜番薯條、唐揚炸雞、炸大腸、蟹籽沙律、鮑汁雞腳,小食質素都唔差,全部炸野都熱辣辣上枱🔥Round 2: 前菜刺身盛個,有三文魚同甜蝦,好新鮮~Round 3: 頭盤酸菜魚同雞煲二揀一,酸菜魚係一次性,雞煲係任食,我地揀左雞煲🤤 店員好細心,每2分鐘就過黎幫我地搞一搞,等d雞唔會燶底,好入味,肉質都ok,食左兩轉☺️Round 4: 火鍋盛宴為食海鮮拼盤同為食牛肉拼盤都係一次性既,之後有其他牛肉同火鍋配料可以任叫😍 和牛腰脊肉好有肉味,同埋牛丸好juicy,不停encore😛

Round 1: 餐前小食

Round 2: 前菜
刺身盛個,有三文魚同甜蝦,好新鮮~

Round 3: 頭盤

Round 4: 火鍋盛宴
2023-02-27 67 瀏覽
呢日同班舊同事一齊食飯,食飯地點係番係舊公司附近, 就揀左呢間開左冇耐既為食火鍋公司! 好耐冇見呢班舊同事, 好彩有人book 左位先,如果唔係一大班人真係難D 搵位, 同埋呢間邊爐book 左位仲有燉湯送~ 係蟲草花雞湯! 我地叫左個368$ 既餐,入面真係有嗇多野食,仲要冇限時, 早D 黎食既話真係食到天荒地老~ 佢既368$ 餐入面既食物係有D 一次性提供, 火鍋配料就任食~ 因為有事先book 枱既關係, 所以一黎就上左燉湯, 好足料好好飲~ 之後就係任食既前菜, 有勁多款, 薯條、炸雞等等, 全部新鮮熱辣炸起! 勁正! 佢既規定係, 你可以食幾多前菜都得,但如果你叫左下一round既雞煲/酸菜魚起, 前菜就唔可以再叫~ 我地食完前菜就叫雞煲, 雞煲係任食既, 食完可以再加雞, 而另外2選1既酸菜魚就只係可以叫一次, 冇得refill~ 佢既雞煲好香麻辣味! 超正! 之後就係刺身,刺身都係冇得refill, 佢係根據人頭俾D 刺身份量你, 刺身都好肥滿鮮味, 唔會話因為係做火鍋店就是但出D貨俾你~~~ 食完刺身就打邊爐! 揀完湯底佢就會送一盆牛俾你, 而呢盆牛相對係靚D同冇得r

之後就係刺身,刺身都係冇得refill, 佢係根據人頭俾D 刺身份量你, 刺身都好肥滿鮮味, 唔會話因為係做火鍋店就是但出D貨俾你~~~ 食完刺身就打邊爐! 揀完湯底佢就會送一盆牛俾你, 而呢盆牛相對係靚D同冇得refill~ 食完就可以用qr code 落你想食既野, 菜類就係出面拎! 真係超多野食勁滿足!
我哋揀咗要為食套餐($288@1)咁一開始就係食咗小食先嘅都係食完小食、跟住刺身、雞煲,最後先打邊爐🤔🤔我幾鍾意唐揚炸雞同埋炸大腸因為佢哋嘅炸雞肉質食落去都幾嫩滑而炸大腸亦都真係好脆口🥰🥰有興趣嘅話都可以試吓佢哋嘅鮑汁雞腳咁跟住就係食刺身同埋雞煲啦刺身就包括有三文魚、赤背同埋甜蝦我覺得佢哋嘅刺身都幾新鮮(當然最鍾意就係三文魚啦🥰🥰)我覺得佢哋嘅雞煲亦都好濃郁但係覺得今次好似有少少辣🌶🌶同埋佢哋亦都附送豬皮同埋魷魚配埋雞煲嗰個汁就更加入味之後一開始係主要食咗嗰個海鮮拼盤先嘅呢個拼盤有五款唔同嘅海鮮(分別係鮮蝦、蠔、蜆、半殼元貝同埋脆玉鯇)全部海鮮食落去都覺得好新鮮🥳🥳我自己幾鍾意食佢哋嘅元貝因為食落去真係幾煙韌爽口跟住嗰個為食牛肉拼盤亦都有好多唔同款嘅牛肉我自己就最鍾意手切牛頸脊美國SRF和牛肩胛肉眼芯😆😆呢兩款牛肉食落去牛肉味好濃郁完全唔會覺得好Heavy👍👍吊龍伴同埋一口牛食落去就比較有口感跟住嗰個黃喉食落去幾爽口😋😋同埋平時都幾少見最後就講吓其他可以任食嘅肉類啦我覺得嗰個SRF 和牛腰脊肉食落去質素都幾唔錯而且羊肉又唔會太過羶最後就講埋我自己鍾意推薦邊啲火鍋配料啦我自己最鍾意嘅就係
我哋揀咗要為食套餐($288@1)

咁一開始就係食咗小食先嘅
都係食完小食、跟住刺身雞煲,最後先打邊爐🤔🤔
我幾鍾意唐揚炸雞同埋炸大腸
因為佢哋嘅炸雞肉質食落去都幾嫩滑
而炸大腸亦都真係好脆口🥰🥰
有興趣嘅話都可以試吓佢哋嘅鮑汁雞腳

咁跟住就係食刺身同埋雞煲
刺身就包括有三文魚、赤背同埋甜蝦
我覺得佢哋嘅刺身都幾新鮮
(當然最鍾意就係三文魚啦🥰🥰)
我覺得佢哋嘅雞煲亦都好濃郁
但係覺得今次好似有少少辣🌶🌶
同埋佢哋亦都附送豬皮同埋魷魚
配埋雞煲嗰個汁就更加入味

之後一開始係主要食咗嗰個海鮮拼盤先嘅
呢個拼盤有五款唔同嘅海鮮
(分別係鮮蝦、蠔、蜆、半殼元貝同埋脆玉鯇)
全部海鮮食落去都覺得好新鮮🥳🥳

我自己最鍾意嘅就係芋泥貢丸同埋爆汁牛肉丸
前者嗰個香芋味真係幾濃郁幾正❤️❤️
後者食落去就真係好Juicy
同埋佢哋舖頭有得嗌黑柏葉😱😱
(通常普通舖頭都係得牛柏葉揀)
如果有興趣嘅話不妨去呢間舖頭試吓

• 刺身
  • 海鮮拼盤
  • 雞煲
  • 牛小排
2023-02-23 1110 瀏覽
今晚見有d時間,一於收工約朋友打個邊爐吹吓水聯誼吓先,平時收工經過見到呢間店座無虛席但一直冇時間試,見今日有時間就一於入呢間睇吓值唔值得推介先環境都幾寬敞乾淨,而且牆身設計已狗仔哥基為主,主打冇限時任食火鍋放題,有兩個價錢選擇,$288和$368兩款,貴d嗰款主要係食物多d選擇,但我今次選左食$288嗰隻Round1~餐前小食炸瘋薯條、甜蕃薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸和鮑汁雞腳鮑汁雞腳:好入味,好淋炸瘋薯條、甜蕃薯條、唐揚脆炸雞、酸甜炸大腸:即叫即炸,每樣都熱辣辣,入囗脆咯咯Round2~前菜三點刺身盛合(一次性)北寄貝:入囗彈牙三文魚:甘香肥美牡丹蝦:大大隻,味道鮮甜可囗Round3~頭盤為食酸菜魚(一次性)或任食寵寵雞煲為食酸菜魚:湯底酸酸辣辣, 魚肉入口嫩滑,酸菜味道鹹鹹酸酸好惹味,薯粉入囗好淋好滑Round4~火鍋盛宴我選左櫻桃鮮茄薯仔湯底,待應就送上一個海鮮拼盤和一個牛肉拼盤,唔夠食還可以任食其他火鍋配料,而且飲品任飲櫻桃鮮茄薯仔湯底非常之足料,味道幾好,蕃茄非常 juicy海鮮拼盤鮮蝦、蠔、蜆、元貝和脆肉鯇,樣樣都好新鮮,脆肉鯇好爽脆,鮮蝦和蜆入囗彈牙,蠔和元貝鮮
但一直冇時間試,見今日有時間就一於入呢間睇吓值唔值得推介先
環境都幾寬敞乾淨,而且牆身設計已狗仔哥基為主,主打冇限時任食火鍋放題,有兩個價錢選擇,$288$368兩款,貴d嗰款主要係食物多d選擇,但我今次選左食$288嗰隻
Round1~餐前小食

炸瘋薯條甜蕃薯條唐揚脆炸雞蟹籽沙律酸甜炸大腸鮑汁雞腳

:好入味,好淋
鮑汁雞腳
炸瘋薯條甜蕃薯條唐揚脆炸雞酸甜炸大腸:即叫即炸,每樣都熱辣辣,入囗脆咯咯
炸瘋薯條
酸甜炸大腸
唐揚脆炸雞
甜蕃薯條
Round2~前菜

三點刺身盛合(一次性)
北寄貝:入囗彈牙

三文魚:甘香肥美

牡丹蝦:大大隻,味道鮮甜可囗
三點刺身盛合
Round3~頭盤

為食酸菜魚(一次性)任食寵寵雞煲

Round4~火鍋盛宴

櫻桃鮮茄薯仔湯底
非常之足料,味道幾好,蕃茄非常 juicy
海鮮拼盤
鮮蝦元貝脆肉鯇,樣樣都好新鮮,脆肉鯇好爽脆,鮮蝦和蜆入囗彈牙,蠔和元貝鮮甜味美
牛肉拼盤
潮汕吊龍伴黃喉手切牛頸脊熊本雪花一囗牛 SRF和牛肩胛肉眼芯,黃喉入囗爽脆,其餘唔同部位嘅牛肉,牛味好濃,非常美味
牛肉拼盤
食完d一次性美食,就叫d無限任食嘅火鍋配料,有幾款牛都係任食,而且賣相和味道都唔差
尤其是要推介個一囗雲吞韭菜餃,味道幾正
手工雲吞、韮菜餃、魚皮餃
還有個日本手打烏冬,入囗煙煙韌韌都值得一試
日本手打烏冬
還有個蔬菜 bar和任飲品都好多選擇,呢個價錢算係唔錯
蟹籽沙律
三點刺身盛合
手工雲吞、韮菜餃、魚皮餃
日本手打烏冬
紫菜響令
冇限時火鍋盛宴之豪食套餐餐廳位於觀塘工廠區小巷附近入面有唔少狗狗元素仲好多毛孩油畫 正呀🥰🥰第一round: 小食任食總共六款小食 可以過下口癮😂蟹籽沙律🥗追加咗幾次🤓 小清新!!鮑汁雞腳亦都好入味奉送蟲草雞燉湯💕即刻飲返碗暖暖身前菜-三點刺身盛合四款刺身(三文魚、帶子、北寄貝同牡丹蝦)牡丹蝦都幾大隻 三文魚幾肥美全部都新鮮鮮甜 唔錯呀👍酸菜魚/寵寵雞煲 二揀一任食諗住清清地所以揀左酸菜魚魚片新鮮 底下的幼薯粉都幾彈牙酸酸的十分開胃 惹味食到停不了口🥰火鍋:樱桃鮮茄薯仔1黃金皮蛋芫茜/高湯牛尾1 麻辣鍋(鴛意鍋+$30)海鮮拼盤: 蟶子、蜆、生蠔、元貝、脆肉鯇同鮮蝦齊整放喺冰盤上 蠔肉肥美又結實味濃蜆肉冇沙 蟶子夠鮮甜 脆肉鯇非常爽口彈牙牛肉拼盤好吸睛 又靚又好食😍😍潮汕五花趾、吊龍伴、手切牛頸脊、黃喉、澳洲封門柳、態本雪花一口牛、SRF和牛肩胛肉眼芯、SRF和牛三角肉手切牛頸脊薄切好易入口封門柳肉肥瘦適中 牛肉味香濃~~全部都索晒啲汁 雙重滋味😋澳洲M8和牛肩胛肉任食 M8和牛真心好味!任食火鍋配料 手機掃QR code任點太多款式 揀幾種推薦俾大家寵寵濃汁牛肉丸好好食咬落去好多肉汁
冇限時火鍋盛宴之豪食套餐
餐廳位於觀塘工廠區小巷附近
入面有唔少狗狗元素
仲好多毛孩油畫 正呀🥰🥰

第一round: 小食任食
總共六款小食 可以過下口癮😂
蟹籽沙律🥗追加咗幾次🤓 小清新!!
鮑汁雞腳亦都好入味
奉送蟲草雞燉湯💕即刻飲返碗暖暖身

前菜-三點刺身盛合
四款刺身(三文魚、帶子、北寄貝同牡丹蝦)
牡丹蝦都幾大隻 三文魚幾肥美
全部都新鮮鮮甜 唔錯呀👍

酸菜魚/寵寵雞煲 二揀一任食
諗住清清地所以揀左酸菜魚
魚片新鮮 底下的幼薯粉都幾彈牙
酸酸的十分開胃 惹味食到停不了口🥰

海鮮拼盤: 蟶子、蜆、生蠔、元貝、脆肉鯇同鮮蝦
齊整放喺冰盤上 蠔肉肥美又結實味濃
蜆肉冇沙 蟶子夠鮮甜 脆肉鯇非常爽口彈牙

牛肉拼盤好吸睛 又靚又好食😍😍
潮汕五花趾、吊龍伴、手切牛頸脊、
黃喉、澳洲封門柳、態本雪花一口牛、
SRF和牛肩胛肉眼芯、SRF和牛三角肉

手切牛頸脊薄切好易入口
封門柳肉肥瘦適中 牛肉味香濃~~
全部都索晒啲汁 雙重滋味😋
澳洲M8和牛肩胛肉任食 M8和牛真心好味!

任食火鍋配料 手機掃QR code任點
太多款式 揀幾種推薦俾大家
寵寵濃汁牛肉丸好好食
咬落去好多肉汁 帶有香濃的牛肉味~
淮山非常爽口

另外出面有田園自助吧
有唔同款式嘅蔬菜菇菌可以拎
食完後真心覺得菜式唔錯 高質好食
食到捧住個肚走🥳滿足
2023-02-21 50 瀏覽
早餐外賣經歷 1)一年前剛開將時打電話落order漏咗,等嘅時間仲耐過walk in,之後叫過一兩次啲order都唔跟次序2)今朝叫三文治烘底就無烘底,檸啡收多我3蚊但唔記得落檸………………………………………………………………………………
早餐外賣經歷

2)今朝叫三文治烘底就無烘底,檸啡收多我3蚊但唔記得落檸

外賣自取
2023-02-20 68 瀏覽
這幾天忽冷忽熱, 以為會熱番點知又突然天氣驟降, 不過都好, 又可以 約埋一齊 打邊爐開懷地吃。呢間 以狗狗為主題嘅火鍋店, 牆身都有狗嘅踪影,反映老闆係一個愛狗之人。呢度食火鍋 有種玩法, 就係 每一個 部分食完之後, 當跳落下一個部分,就唔 可以返轉頭 食番對上嗰部分嘅食物。 好似第一部分就係小食, 有幾款, 好似薯條、 炸雞、沙律等等任叫任食, 食完呢部分之後, 就可以跳去下一部分 食刺身, 若果再返轉頭食小食就唔得㗎啦。飲品選擇尚可, 基本嘅都有齊。有罐装夏枯草如果唔啱欲,可另外叫啤酒整體種類都唔錯, 基本上係大包圍, 除咗有小食及 刺身, 仲有雞煲 或者係酸菜魚, 跟手仲有 火鍋, 配料 有海鮮類別係限量之外, 其他配料都係任叫。一個價錢包嘅嘢食都好多, 而且材料都幾新鮮, 性價比幾高。

飲品選擇尚可, 基本嘅都有齊。

有罐装夏枯草

如果唔啱欲,可另外叫啤酒

一個價錢包嘅嘢食都好多, 而且材料都幾新鮮, 性價比幾高。
2023-02-20 68 瀏覽
周日剛同朋友跑完渣馬,對於能完成確實高興,我們更借題發揮約好食番餐慶祝。對於慶祝食嘢呢件事,最好就係食火鍋放題, 因為會盡興一啲,呢間火一鍋店位於牛頭角地鐵站 對面, 大概 兩個字左右嘅路程, 雖然係閒日都坐到咁上下人幾熱鬧咁,呢間舖嘅最大特色係以狗狗主題嘅火鍋店,見到門面招牌嘅狗狗標誌 好明顯。食物方面 對比其他火鍋店,佢哋分咗幾round食唔同嘅嘢,總之小食、雞鍋、 刺身、 酸菜魚乜都有大包圍, 而且部分係任食食到夠為止。豬大腸點些甜醬,唔錯。醬料吧選擇齊全牛嘅唔同部位都可以食到, 有埋文字介紹, 有啲部分比較爽啲、有啲比較淋啲各有特色。雞煲, 除咗主角雞肉之外, 更野味就係蒜頭啦。刺身 整體新鮮, 個人喜歡 鮮帶子刺身同埋蝦湯鍋有幾款, 今次食呢個係鮮茄鍋, 配料亦多選擇。生蠔係海鮮盤其中一款,不要淥太耐變蠔豉。飲飽食醉慶祝完渣馬, 我哋又再定下目標,為下次食更好而努力。

豬大腸點些甜醬,唔錯。

醬料吧選擇齊全

雞煲, 除咗主角雞肉之外, 更野味就係蒜頭啦。

刺身 整體新鮮, 個人喜歡 鮮帶子刺身同埋蝦

湯鍋有幾款, 今次食呢個係鮮茄鍋, 配料亦多選擇。

生蠔係海鮮盤其中一款,不要淥太耐變蠔豉。

2023-02-20 53 瀏覽
今日約左一位好耐冇見嘅朋友聚舊,想搵個地方慢慢傾,於是就諗起呢間無限時嘅邊爐餐廳😝 呢到嘅火鍋係分開幾round咁叫,先食round 1小食,小食入面嘅炸物都係即叫即炸,所以黎到嘅時候都仲係熱辣辣,每一樣嘅小食都好正,所以我地都有再叫多次😋 最推介炸薯條同炸大腸之後就開始食刺身,三文魚好肥美,大蝦都好新鮮,北寄貝都好爽口👍🏻👍🏻之後就可以揀食雞煲/酸菜魚,而係我哋今次就揀咗寵寵雞煲。雞煲味道好香濃,有好多雞肉,肉質嫩滑😋之後終於到主角-火鍋,我哋今次揀咗高湯牛尾嘅湯底,可以更加突顯肉嘅味道。呢度嘅牛肉都好有牛味🤤呢個價錢仲有海鮮食,真係好正😝之後可以用手機落單揀唔同嘅配菜,好方便,而且上菜都好快。佢嗰三款丸同埋手打烏冬都好正,係一般火鍋店食唔到嘅味道。

之後就可以揀食雞煲/酸菜魚,而係我哋今次就揀咗寵寵雞煲雞煲味道好香濃,有好多雞肉,肉質嫩滑😋

呢個價錢仲有海鮮食,真係好正😝

2023-02-15
2023-02-20 426 瀏覽
琴日3個人食288果個餐 小食刺身冇特別 酸菜魚簡直不知所謂 完全冇味 同滾水淥冇分別 食左一半 直接打邊爐算 跟餐牛肉拼盤成盤都係頭頭尾尾既牛肉碎 以上都唔係重點 淥菜食 發覺勁勁勁大條新鮮生猛鼻涕蟲係菜度 但係已經掉左落煲 咁就叫店員換過新煲 但女仔朋友已經嚇到唔敢食 唯有同店員講唔洗再出餐加埋單 然後坐左10幾分鐘都冇人黎 再追問同一位店員先講係出面埋單 成件事入面 兩個店員一男一女完全係成碌木咁 踢一踢郁一郁咁 你地既反應同態度反映到你地係完全唔當係咩一回事 我地完全冇提出過咩要求什麼免單之類都冇 直到我哋埋單離開一句唔好意思對唔住乜嘢都冇
2023-02-19
慶祝紀念
生日
2023-02-18 615 瀏覽
新的一年相約朋友新春團拜食好西,去朋友工作附近吃火鍋,這裡的超級豐富豪華套餐很吸引。因為除了無限時任飲任食外,早一天訂座可以奉送時令燉湯。這裡裝修很火猛又得意,因為牆上面滿滿都是可愛狗狗的大得寫。套餐由ROUND 1食到去ROUND4,吃完一圈輪住吃下一圈的。今日的是日燉湯是蟲草花燉雞湯,很滋補的一款湯品,味道香甜濃郁喝下好舒服又潤喉。ROUND 1是餐前小食*********************點了薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳,炸雞外脆內軟而肉質鮮嫩多汁,炸大腸很鬆脆甘香,鮑汁雞腳煮得夠入味。ROUND2前菜五點刺身盛合(一次性)**********************三文魚、北寄貝、帶子、牡丹蝦、油甘魚款款都很新鮮,真的鮮味迫人,帶子很厚身又鮮甜而牡丹蝦很大隻。ROUND3 頭盤二揀一:為食酸菜魚(一次性)/任食寵寵雞煲******************************朋友喜歡吃雞煲所以點了寵寵雞煲,一大窩材料很豐富,每兩分鐘炒一炒要炒四轉,熱辣辣超香濃的雞煲很惹味,這裡還有給牛栢葉、魷魚和豬皮放落雞煲一起吃,配料吸滿醬汁超正。ROUND4火鍋
這裡裝修很火猛又得意,因為牆上面滿滿都是可愛狗狗的大得寫。

ROUND 1是餐前小食
*********************
ROUND2前菜
五點刺身盛合(一次性)
**********************
三文魚、北寄貝、帶子、牡丹蝦、油甘魚
ROUND3 頭盤
二揀一:為食酸菜魚(一次性)/任食寵寵雞煲
ROUND4火鍋
*****************
到吃海鮮拼盤啦!海鮮拼盤好豐富有蟶子、鮑魚、蝦、龍躉片、白鱔片、生蠔和蜆,賣相很吸引海鮮非常之新鮮每款都很鮮甜和美味,蟶子、蝦很爽脆彈牙,龍躉片、白鱔片鮮甜肉嫩,生蠔和蜆很肥美又鮮甜。
跟住已經急不及待吃牛肉火鍋呀!我們點了高湯牛尾鍋湯底非常清甜,整盤豪食牛肉拼盤很吸睛,八款牛肉是潮汕五花趾、吊龍伴、手切牛頸脊、黃喉、澳洲封門柳、熊本雪花一口牛、SRF和牛肩胛肉眼芯、SRF和牛三角肉,我們慢慢淥完一款再吃另一款,這樣先可以吃到每款牛肉種類的口感和特色,每款牛肉色澤均勻很新鮮,第一次吃黃喉感覺很特別是爽脆的。
另外還有其他火鍋配料任食的SRF和牛腰脊肉、美國Prime牛胸腹肉、美國Prime肩胛肉眼、澳洲M8和牛肩胛肉、紐西蘭羊卷肉、鹿兒島茶美豚等,食肉獸的朋友就不可以錯過啦!
而配料中有款幾特別的就是手打黑/白滑,這個墨魚滑超彈牙爽口,加入墨魚汁味道更鮮甜。
其實齋吃海鮮和牛肉已經回本,今晚超級滿足在新一年希望大家都豐衣足食!
  • 為食寵寵雞煲
  • 豪食海鮮拼盤
  • 豪食牛肉拼盤
  • 五點刺身盛合
2023-02-15 52 瀏覽
呢間火鍋一直都好旺場,基本上成TEAM約食飯都會落泥,就腳又好食,款式種類又多,刺身雞煲火鍋混合,一次過食哂曼食既野,真係非常港式式。今日老細請食飯,為佢精打細算食個抵食餐,$288就已經無限時任食,仲有埋任食和牛同鹿兒島豬肉,真係好抵食。前菜任叫,我地分別叫左炸雞、蟹子沙律同埋蕃薯條。呢到炸物有水準,新鮮炸起熱辣辣,亦可按人數比份量,十分貼心。侍應仲提我地可以食夠先落下一PART食刺身,不過落左刺身就無得返轉頭叫小食。我地都有保留地只ENCORE左炸雞,就乖乖叫刺身同即叫起埋個雞煲。刺身有3款,三文魚、北寄貝同牡丹蝦,屬正常既好食,我地又好快吞哂。雞煲上台時,雖然侍應有溫馨提示我地每2分鐘要炒一炒,我地兩個轉個頭就忘記左,搞到燶左底。雖然雞煲既外貌受損,但無阻佢既美味,依然好嫩滑,肉質亦相當不錯。二人分量雖然唔算多,但食得落係可以無限添雞既,我地最後都添左一轉。食完雞後侍應就幫手落埋邊爐湯底,去到呢到,我地己經飽左一半,所以都係清清地叫蕃茄薯仔湯。好快比埋QR CODE我地落火鍋料,亦好快手上埋海鮮拼盤,入面既蝦同蠔都非常非常好食,蠔正常SIZE但非常鮮甜,而蝦夠新鮮大隻肉質結實,絕

食完雞後侍應就幫手落埋邊爐湯底,去到呢到,我地己經飽左一半,所以都係清清地叫蕃茄薯仔湯。好快比埋QR CODE我地落火鍋料,亦好快手上埋海鮮拼盤,入面既蝦同蠔都非常非常好食,蠔正常SIZE但非常鮮甜,而蝦夠新鮮大隻肉質結實,絕對HIGHLIGHT左成餐飯。
另外牛肉拼盤一盤、任食和牛同鹿兒島豚肉,係好飽既情況下都清左幾碟,特別係鹿兒島豚兒係喜出望外地好食。而任食之中亦推薦日本絲同埋牛丸、炸魚皮。食到呢到,實在有太多款火鍋配料但係眼闊肚窄,都係留返下之再泥試。
300幾蚊食足3個鐘,非常掂!
2023-02-13
2023-02-10 72 瀏覽
一個價錢滿足三個願望🥰😍冇限時‼️‼️‼️為食火鍋公司 (觀塘)觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖🍲冇限時火鍋盛宴 $368 (一位)😋時令燉湯幾足料、老火靚湯暖下個肚仔再食大餐😋餐前小食: 叫咗唐揚脆炸雞同蟹籽沙律,幾開胃,質素ok😋五點刺身盛合(一次性)刺身都新鮮,特別係帶子同蝦好鮮甜, 分量適中,質素好過一般放題😋任食雞煲醬汁非常濃郁,大量配料,食落好香芫荽味,孜然粉味,洋蔥、雞件滑而勁入味,可以任添!😋火鍋✔️湯底清甜,叫咗薯仔蕃茄 (可以喺自助吧拎幾舊粟米熬個更甜嘅湯底😋) ✔️先上一個海鮮拼盤,象拔蚌同鮑魚爽口彈牙,蜆肉同蠔脹卜卜,好濃味,全部乾淨冇沙✔️多款牛肉,各部位各有特色,均重牛肉味✔️其他配料蔬菜類就有自助bar同另外設有手機下單,基本打邊爐材料一應俱全✔️Encore: 鹿兒島茶美豚, 手打黑/白滑鮮✔️醬汁豉油特別一讚,唔會過鹹,食落比較健康之餘,唔會掩蓋肉類本身嘅香味👏🏼所以食物質素都不錯,感覺好似食自助餐😂 好多野食!會encore😋Igable打卡度:8.5/10Taste 好味度:7.5/10 Worth revisiting返兜度:8/10
一個價錢滿足三個願望🥰
😍冇限時‼️‼️‼️

為食火鍋公司 (觀塘)
觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖

🍲冇限時火鍋盛宴 $368 (一位)

😋時令燉湯幾足料、老火靚湯
暖下個肚仔再食大餐

😋餐前小食: 叫咗唐揚脆炸雞同蟹籽沙律,幾開胃,質素ok

😋五點刺身盛合(一次性)

😋任食雞煲

😋火鍋
✔️多款牛肉,各部位各有特色,均重牛肉味
✔️Encore: 鹿兒島茶美豚, 手打黑/白滑鮮

Igable打卡度:8.5/10
Taste 好味度:7.5/10