無限時任食豪食火鍋套餐,由頭食到尾一年四季都鍾意食火鍋,今次去左近觀塘呢間以寵物做主題 為食火鍋公司 (觀塘)食火鍋大餐!呢間餐廳係區內甚有名氣,未夠6pm已餐廳門外已經有人龍啦~ 見到餐廳牆上有狗狗的佈置,好可愛喔!$368豪食套餐無限時任食,正啊!先嚟老火靚湯,真材實料~跟著就係餐前小食,薯條、唐揚炸雞和炸大腸都好新鮮香脆,仲有蟹籽沙律、鮑汁雞腳,十分豐富~然後食五點刺身盛合,係一次性的,特別喜愛三文魚和帆立貝,很鮮甜~跟著到熱食,可以揀酸菜魚(一次性)或雞煲(任食),我地揀左比較少食嘅酸菜魚,bb辣辣度啱啱好,滿口椒香~跟著到我地最期待嘅火鍋喇!湯頭揀左黃金皮蛋芫茜湯,可以下吓火~職員隨即上埋豪食海鮮拼盤和牛肉拼盤(一次性),好吸睛呀!未食已經流晒口水~ 鮑魚、蟶子、蜆和蠔都非常有甜美,幾新鮮!而牛肉盤一睇就知係高貨啦!牛肉味特別香濃,最愛黃喉,非常爽滑,和牛三角肉、手切牛頸脊都好香嫩,五花趾比較稀有,好爽脆!讚呀!仲有近三、四十款肉類、丸類、餃類等火鍋配料可以任點任食,芋茸貢丸好香好綿,濃汁牛丸爽口juicy, 墨魚丸好彈牙,紫菜響鈴和炸魚皮火鍋必備,牛骨髓好滑嘟嘟~飲品和蔬菜
無限時任食豪食火鍋套餐,由頭食到尾

$368豪食套餐無限時任食,正啊!

飲品和蔬菜都有好多選擇,可以到自助區自取~

非常豐富嘅一餐,由頭食到尾無悶場~
2023-03-28
5 分鐘 (堂食)
  • 豪食火鍋套餐
2023-04-04 135 瀏覽
今次簡左佢288為食套餐呢個無限時火鍋盛宴既玩法係首先會有小食做前菜先鮑汁雞腳煲得好軟爛蟹籽沙津係我最愛當然要點炸瘋薯條佢係岩岩出爐炸出來既 所以要睇熱ahh 香香脆脆的幾好味佢每樣小食都係細細份 唔會俾太多 俾你試下但又可以留肚三點刺身盛合佢既刺身好新鮮 係冰底上而大蝦都好大隻同鮮甜寵寵雞煲好惹味ah 佢既豬皮係自己邊炒邊落既 但店員們都好熱情會幫你mon住個雞煲幾時係最佳火候連豬皮都超級入味 為食海鮮拼盤有唔同種類既海鮮送可以加入湯底煲煲佢先 令湯底更鮮超可愛的為食牛肉拼盤每樣牛肉都有介紹 仲有可愛既柯基樣 一啲少見既位置 例如黃喉 吊龍伴 佢都有仲有唔同任食既火鍋任點料 全部都新鮮 排得都好齊整仲有其他肉類都係任食架無限時任食既好處就係 可以同朋友一路慢慢食 一路吹下水

今次簡左佢288為食套餐

例如黃喉 吊龍伴 佢都有

仲有唔同任食既火鍋任點料 全部都新鮮 排得都好齊整

仲有其他肉類都係任食架
無限時任食既好處就係 可以同朋友一路慢慢食 一路吹下水
✔️餐前小食有得任食炸瘋薯條、甜蕃薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸同鮑汁雞腳😍 每次嘅份量係一兩舊 唔會太多 可以叫晒咁多款試試先再決定refill邊款👍🏻 整體炸物都非常之出色 新鮮炸起😚 最好食係炸雞 外脆內嫩💕✔️三點刺身盛合刺身係一次性 有三文魚 北寄貝同蝦 味道就一般🤔 但食完炸物俾人食少少清啲嘅嘢都okay~✔️酸菜魚魚肉份量好多 肉質嫩滑🤤湯底酸酸哋又帶點麻辣🌶️ 底下仲有好多薯粉 好正❤️✔️火鍋套餐包一份海鮮 蠔非常肥美 好creamy🦪其他海鮮都幾新鮮 蜆亦都冇沙🫶🏻另外仲包咗好多款肉 有啲係一次性嘅 有啲可以任食~當中講唔停最欣賞嘅係SRF和牛肩胛肉眼芯同黃喉 黃喉口感爽彈‼️ 肉眼芯牛味濃 入口即溶 建議一試🥰Ps 任食火鍋係逐round咁proceed 過咗就無得叫返上round嘅食物🙆🏻‍♀️
✔️餐前小食

✔️三點刺身盛合

✔️酸菜魚

✔️火鍋

2023-04-02 112 瀏覽
牛頭角無限時火鍋~大滿足今日帶左朋友去牛頭角一間火鍋店開餐,就選些可以熱鬧一點的店吧,選了間叫為食火鍋公司,位處牛頭角都算就腳,地鐵站行5分鐘就到,過條天橋就到,今次我地就坐卡位,卡位有些日式feel,燈光溫和有格調,總體環境不錯~.記得提早訂坐有燉湯送,飲落幾暖身~Round1係餐前小食~大腸、鮑汁雞腳、炸瘋薯條、蕃薯條、唐揚脆雞同蟹籽沙律,單單小食已經好多元化,上菜又好鬼快手~Round2 五點剌身盛合~刺身彈潤口感和鮮美的味道,三文魚,油甘魚,牡丹蝦,帶子,北寄貝都幾厚切~Round3 酸菜魚選少spicy,也都惹味,酸辣開胃~Round4 火鍋盛海鮮拼盤 蕃茄薯仔湯底,清新可口海鮮都非常鮮甜,蝦食落肉質甜美,白鱔充滿彈性的~Round4 續牛肉拼盤 潮汕五花趾、吊龍伴、手切牛頸脊、黃喉、澳洲封門柳、熊本雪花一口牛、SRF和牛肩胛肉眼芯、SRF和牛三角肉,不同的部位,不同的滿足~ 牛肉味道濃郁可口,令人回味~(任食火鍋配料),食左韭菜餃,田園菜,鹿兒島豚肉,丸類,兩款滑,食完飽哂大滿足~!
牛頭角無限時火鍋~大滿足
位處牛頭角都算就腳,地鐵站行5分鐘就到,過條天橋就到,
記得提早訂坐有燉湯送,飲落幾暖身~
Round1係餐前小食~
Round2 五點剌身盛合~
Round3 酸菜魚選少spicy,也都惹味,酸辣開胃~
Round4 火鍋盛海鮮拼盤 蕃茄薯仔湯底,清新可口
海鮮都非常鮮甜,蝦食落肉質甜美,白鱔充滿彈性的~
Round4 續牛肉拼盤
不同的部位,不同的滿足~ 牛肉味道濃郁可口,令人回味~
(任食火鍋配料)
  • 海鮮拼盤
  • 牛肉拼盤
  • 五色刺身
  • 海鮮
  • 海鮮盤
  • 豪食海鮮拼盤
  • 豪食牛肉拼盤
2023-03-30 37 瀏覽
🍽 為食火鍋公司 📍觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖Weekend嘅觀塘工廠區,總係有幾間係唔開🙊 而呢間係新開嘅火鍋店,餐廳裝修好新,地方寬敞,坐得好舒服。我係前一日book大枱都有位👍👍 因為食過鹿鼎記,呢間同鹿鼎記嘅食法差唔多,六點可以食到11點,豐富過放題🤣 今次揀咗平嘅package ,都食得好飽好滿足。套餐包含多款既小食、刺身、雞煲、海鮮、牛肉片等。可以同朋友慢慢食,傾偈嘅好地方。🍽 豪食牛肉拼盤黃喉爽脆👍 其他部位嘅牛都有驚喜,重牛味!🍽雞煲職員淨係講咗一次點整就走咗,煮嘅過程都冇嚟睇吓雞煲嘅情況,所以我哋喺煮耐咗,仲有少少癡底。建議煮雞煲嘅方法,可以打係Menu到,或者職員可以幫多啲手🙊 呢個就真係冇鹿鼎記咁服侍周到🙊不過整體質素係值得再去🥳————————————評分5⭐️最高)味道:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡:⭐️⭐️再訪:⭐️⭐️⭐️#foodiehk
🍽 為食火鍋公司
📍觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖

Weekend嘅觀塘工廠區,總係有幾間係唔開🙊 而呢間係新開嘅火鍋店,餐廳裝修好新,地方寬敞,坐得好舒服。我係前一日book大枱都有位👍👍 因為食過鹿鼎記,呢間同鹿鼎記嘅食法差唔多,六點可以食到11點,豐富過放題🤣 今次揀咗平嘅package ,都食得好飽好滿足。套餐包含多款既小食、刺身雞煲、海鮮、牛肉片等。可以同朋友慢慢食,傾偈嘅好地方。
🍽 豪食牛肉拼盤
黃喉爽脆👍 其他部位嘅牛都有驚喜,重牛味!

🍽雞煲

————————————
評分5⭐️最高)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
打卡:⭐️⭐️
再訪:⭐️⭐️⭐️

#foodiehk
2023-03-23 261 瀏覽
位於觀塘牛頭角中間位置無限時任食火鍋店店內仲有唔同價位選擇今次選擇咗$368呢個套餐Round 1️⃣ 頭盆 茶樹菇瘦肉燉湯🥣好足料同入味前菜(仼食) 今次揀左4個款鮑汁🐥腳 - 味道啱啱好唔會太鹹,重好淋蟹籽沙律🥗-好多沙律醬😍酸甜炸大腸-呢個好有驚喜,黎到熱同脆,唔會炸到好乾,就好似街邊小食店嗰啲好好食甜番薯條-好似薯條咁脆卜卜,甜甜地Round 2️⃣ 刺身有三文魚 帆立貝 蝦 吞拿魚 北寄貝隻蝦好大隻同全部都好新鮮Round 3️⃣ 頭盤套餐有任食雞煲同埋一次酸菜魚選擇我地就揀左酸菜魚🐟一見到已經😍 因為勁多芫茜呀魚片好滑,冇咩骨湯底都好夠味,d薯粉仲要吸晒湯嘅精華🤤忍住咗唔食晒啲薯粉Round 4️⃣火鍋我地揀左個高湯牛尾 清清地湯底到左既同時 海鮮拼盤同牛肉都一齊到好大盆 真係好大盆 所以海鮮都好新鮮,隻蟶子仲要勁大隻牛肉拼盤都好窩心 有埋名 等你知道食緊邊款 我自己就最鍾意熊本雪花一口牛其實嚟到呢度已經開始飽飽地我叫咗濃汁牛肉丸同金牌墨魚丸牛肉丸好多汁裏面 而且落單可以俾我哋揀要幾多粒 太好啦 可以每樣試下店舖仲有好多唔同種類嘅食物,每樣食物都份量剛好,可以每樣試d, 又唔會浪費食物
位於觀塘牛頭角中間位置

茶樹菇瘦肉燉湯🥣
好足料同入味

前菜(仼食)
今次揀左4個款
鮑汁🐥腳 - 味道啱啱好唔會太鹹,重好淋
蟹籽沙律🥗-好多沙律醬😍
甜番薯條-好似薯條咁脆卜卜,甜甜地

Round 2️⃣ 刺身
有三文魚 帆立貝 蝦 吞拿魚 北寄貝
隻蝦好大隻同全部都好新鮮

Round 3️⃣ 頭盤
套餐有任食雞煲同埋一次酸菜魚選擇
我地就揀左酸菜魚🐟
一見到已經😍 因為勁多芫茜呀
魚片好滑,冇咩骨
湯底都好夠味,d薯粉仲要吸晒湯嘅精華🤤
忍住咗唔食晒啲薯粉

Round 4️⃣
火鍋
我地揀左個高湯牛尾 清清地
湯底到左既同時 海鮮拼盤同牛肉都一齊到
好大盆 真係好大盆
所以海鮮都好新鮮,隻蟶子仲要勁大隻

牛肉拼盤都好窩心 有埋名 等你知道食緊邊款
我自己就最鍾意熊本雪花一口牛
其實嚟到呢度已經開始飽飽地
我叫咗濃汁牛肉丸同金牌墨魚丸
牛肉丸好多汁裏面
而且落單可以俾我哋揀要幾多粒
太好啦 可以每樣試下

店舖仲有好多唔同種類嘅食物,
每樣食物都份量剛好,可以每樣試d,
又唔會浪費食物

2023-03-22 74 瀏覽
無限時任食任飲,無壓力輕鬆食,今晚就同朋友嚟gathering。餐廳空間感大,傾偈談心都可以暢懷。揀咗$368一位嘅套餐,好豐富咁!餐前小食都係任食,我哋叫咗唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸,叫幾多件嚟幾多件,最鍾意係炸雞,入面好Juicy,雞肉腍滑又彈牙,必點!時令燉湯一人一盅,足料。五點刺身盛合:三文魚、帶子、鯛魚、北寄貝、牡丹蝦,牡丹蝦同三文魚最鮮甜,可惜無得再點。唔想食任食雞煲,今次揀咗「為食酸菜魚」,酸酸地夠開胃,魚片係鯇魚片,有少少骨。食完酸菜魚就到火鍋啦。湯底有四款選擇,我哋揀咗【高湯牛尾】,清清地,用嚟打邊爐都唔錯。「豪食海鮮拼盤」鮑魚、蜆、蝦、蠔、帶子、魚片排得幾靚仔,整體新鮮,可惜蠔就好麻麻。豪食牛肉拼盤有睇頭,標註清晰,一次可以食晒八款牛肉,每款都有肉味,高質。任食火鍋配料方面,牛肉當然要勁點,大大片,但我最like係鹿兒島茶美豚,肉香細嫩,食起嚟好清爽,唔覺有滯膩感。仲有少見嘅黑柏葉,自己去街市好難買到,天然呀!

時令燉湯一人一盅,足料。

仲有少見嘅黑柏葉,自己去街市好難買到,天然呀!

同朋友去觀塘行街,經過見到餐廳坐滿客人食雞煲,就心郁郁去試下,果然無令我失望。呢間火鍋店名叫為食火鍋公司,位於創業街,在創紀之城對面。地點好方便。一入門口就見到好多狗仔裝飾,周圍都有狗仔圖案,可以睇得出餐廳嘅老闆非常喜愛寵物的。Order左無限時雞煲任食套餐。講下套餐嘅次序先,由前菜開始食起、跟住到刺身、選酸菜魚或者雞煲,然後再打邊爐,係咪好豐富先? haha食小食前先去攞飲品,好多種類供選擇。汽水如可樂,忌廉,又有滋補飲品,是無限添加的。小食叫左蟹籽沙律,薯條,唔食太多,留返個肚食雞煲,打邊爐喔。刺身方面,有三文魚、油甘魚、蝦,鮮味有水準,有驚喜呀。之後選了任食雞煲。不過,對我來說,BB辣也很辣喔。配料有魷魚,豬皮,同牛柏葉,配搭雞煲,辣汁香濃。雞肉嫩滑,魷魚煙韌,豬皮、牛柏葉爽口,真係好好好好惹味呀,食指大動,真係要俾個LIKE,大家記住要趁熱食呀。之後就到打邊爐環節喇!今次叫左個黃金皮蛋芫荽湯底,清清地。打邊爐食物款式多,而且高質。特別推介濃汁牛肉丸,流心芋茸貢丸,多汁濃郁,好正。牛肉拼盤方面,黃喉真爽真好食!其他還有生根、炸魚皮、菜籃,同好特別嘅紫菜響鈴,響鈴帶有紫菜香味,頗有

刺身方面,有三文魚、油甘魚、蝦,鮮味有水準,有驚喜呀。

之後就到打邊爐環節喇!今次叫左個黃金皮蛋芫荽湯底,清清地。打邊爐食物款式多,而且高質。特別推介濃汁牛肉丸,流心芋茸貢丸,多汁濃郁,好正。牛肉拼盤方面,黃喉真爽真好食!其他還有生根、炸魚皮、菜籃,同好特別嘅紫菜響鈴,響鈴帶有紫菜香味,頗有心思的。

今次晚膳食材高質,環境舒適,職員服務態度良好。仲要係無限時,可以同朋友慢慢嘆,吹水傾偈!大家不妨一試。
2023-03-19
2023-03-22 60 瀏覽
有位住在觀塘區的朋友生日,她又喜歡食雞煲,所以就邀請朋友到為食火鍋公司慶生喇。餐廳位置方便,位於觀塘,距離牛頭角港鐵站步行約8分鐘。餐廳裝修以狗仔哥基為主題,狗仔圖案滿佈餐廳,好cute cute。餐廳座位寬躺,整潔乾淨。我book座位時預留了卡位位置,座位闊落,十分舒適。今次點了$298為食套餐,很多食物喔。飲品是可以無限添加的。Round 1是小食,有甜蕃薯條、蟹籽沙律、鮑汁雞腳等選擇,鮑汁雞腳味道不錯喔。Round 2 是三點刺身盛合,三文魚很新鮮。接著到Round3頭盤,可選擇為食酸菜魚(一次性),或寵寵雞煲。當然點了壽星女喜愛的雞煲。辣醬汁分幾級的,點了BB辣。我們把其他配料如牛栢葉、豬皮、魷魚、芫茜、蒜頭粒等,與雞混在一起撈。一會兒,熱辣辣的雞煲煮好了,好夠鑊氣,賣相又very good。我們order左2 round雞煲。好快到了Round 4火鍋時間,揀了高湯牛尾湯底。火鍋海鮮拼盤食材豐富,包括脆肉鯇魚片、鮮蝦、生蠔、蜆等等,食材頗新鮮。其他火鍋食物有魚旦、雲吞、韮菜餃、魚皮餃、豬肉丸、牛丸、生根、鵝腸等。值得一提的是牛肉拼盤肉質,特別是雪花一口牛。至於菜籃有粟米、金菇

Round 2 是三點刺身盛合,三文魚很新鮮。

好快到了Round 4火鍋時間,揀了高湯牛尾湯底。火鍋海鮮拼盤食材豐富,包括脆肉鯇魚片、鮮蝦、生蠔、蜆等等,食材頗新鮮。其他火鍋食物有魚旦、雲吞、韮菜餃、魚皮餃、豬肉丸、牛丸、生根、鵝腸等。值得一提的是牛肉拼盤肉質,特別是雪花一口牛。至於菜籃有粟米、金菇、生菜、紅蘿蔔等。

今次寵寵雞煲火鍋套餐,食到舔舔脷,值得推介給朋友。下次會試下酸菜魚。
2023-03-19
2023-03-15 1440 瀏覽
其實嚟過好幾次, 包括十個八個嘅舊同學聚會, 三五知己, 兩個傾密偈都試過.有三個重點: 1. 無限時2. 任飲任食3. 抵今晚同個小學同學兩條友嚟傾密偈, 有時間邊食邊影相.吹水最緊要可以任飲, 仲要汽水涼茶都有得揀.ROUND 1 小食包括1. 炸瘋薯條2. 甜蕃薯條3. 唐揚脆炸雞4. 蟹籽沙律5. 酸甜炸大腸6. 鮑汁雞腳雞腳味濃夠腍, 每次都會encore. 大腸熱辣辣, 入囗脆卜卜; 出邊又難揾到好食, 亦係必定encore. ROUND 2 三點刺身包括三文魚, 北寄貝同牡丹蝦.ROUND 3 雞煲好多雞肉, 仲有豬皮, 魷魚, 牛栢葉等材料可加入.味濃夠香, 自己睇火.最重要係, 可以encore, 同再encore. ROUND 4 火鍋是日海鮮拼盤五款包括1. 鮮蝦2. 蠔3. 蜆4. 元貝5. 鱔片未食肉之前, 湯底夠清至食到海鮮嘅鮮甜.牛肉拼盤包括1. 手切牛頸脊2. 潮汕吊龍伴3. 黃喉4. SRF和牛肩胛肉眼芯5. 熊本雪花一口牛仲有其他豬, 牛, 羊肉可以揀.蔬菜bar有一份份少份量嘅樣樣齊, 同時有單一大份可以揀.呢幾粒丸唔好睇小, 每次最多只可以ord

有三個重點:
1. 無限時
2. 任飲任食
3. 抵

今晚同個小學同學兩條友嚟傾密偈, 有時間邊食邊影相.

吹水最緊要可以任飲, 仲要汽水涼茶都有得揀.

ROUND 1 小食
包括
1. 炸瘋薯條
2. 甜蕃薯條
3. 唐揚脆炸雞
4. 蟹籽沙律
5. 酸甜炸大腸
6. 鮑汁雞腳

雞腳味濃夠腍, 每次都會encore.

酸甜炸大腸

ROUND 2 三點刺身
包括三文魚, 北寄貝同牡丹蝦.
三點刺身

ROUND 3 雞煲
好多雞肉, 仲有豬皮, 魷魚, 牛栢葉等材料可加入.
味濃夠香, 自己睇火.
最重要係, 可以encore, 同再encore.
雞煲

ROUND 4 火鍋

是日海鮮拼盤五款包括
1. 鮮蝦
2. 蠔
3. 蜆
4. 元貝
5. 鱔片
未食肉之前, 湯底夠清至食到海鮮嘅鮮甜.
海鮮拼盤

牛肉拼盤包括
1. 手切牛頸脊
2. 潮汕吊龍伴
3. 黃喉
4. SRF和牛肩胛肉眼芯
5. 熊本雪花一口牛
牛肉拼盤

仲有其他豬, 牛, 羊肉可以揀.

蔬菜bar有一份份少份量嘅樣樣齊, 同時有單一大份可以揀.

呢幾粒丸唔好睇小, 每次最多只可以order 10粒.

食下呢樣, 食下嗰樣; 抖下又傾下, 飲下又食下.
四五個鐘好快過.
酸甜炸大腸
雞煲
牛肉拼盤
2023-03-15 300 瀏覽
餐廳係無限時任食任飲❗❗❗想同朋友食野吹水吹到收鋪都得😆裝修以狗狗為主題,餐牌、爐頭上也都有狗狗既圖案。餐廳有唔同既火鍋雞煲任食套餐同湯底可以揀。佢好特別,食法係跟住餐牌上既次序食落去,姐係如果你食夠餐前小食就可以叫佢上前菜,頭盤,但之後就唔可以叫返餐前小食🤣🥢冇限時火鍋盛宴 $288/1位(有10%服務費)ROUND1-餐前小食(炸瘋薯條、甜蕃薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳)薯條好熱好脆🥰唐揚脆炸雞太厚粉唔係咁好食🫢蟹籽沙律正常,青瓜新鮮,但沙律醬太多,有D膩😝酸甜炸大腸唔肥而且個汁都幾開胃🤤鮑汁雞腳膠質好高,食完個嘴好黏🤣- ROUND2-前菜三點刺身盛合(一次性)👈🏻每人一份,冇得重複叫(生蝦、三文魚、北寄貝)刺身都好新鮮,生蝦北寄貝都好鮮甜🤤🤤ROUND3-頭盤二揀一:任食寵寵雞煲/為食酸菜魚(一次性)👈🏻每人一份,冇得重複叫我揀左雞煲,因為任食😆雞煲醬汁入味,雞肉嫩滑,而且可以不停加雞😆😆ROUND4-火鍋盛實湯底👉🏻(櫻桃鮮茄薯仔/黃金皮蛋芫茜/高湯牛尾/麻辣鍋)(鴛煮鍋+$30)為食海鮮拼盤 是日5款(一次性)👇🏻鮮蝦、蠔、蜆、半殼元貝、脆肉鯇、白鱔片為
餐廳係無限時任食任飲❗❗❗想同朋友食野吹水吹到收鋪都得😆

🥢冇限時火鍋盛宴 $288/1位(有10%服務費)
ROUND1-餐前小食
薯條好熱好脆🥰
唐揚脆炸雞太厚粉唔係咁好食🫢
蟹籽沙律正常,青瓜新鮮,但沙律醬太多,有D膩😝
酸甜炸大腸唔肥而且個汁都幾開胃🤤
鮑汁雞腳膠質好高,食完個嘴好黏🤣

- ROUND2-前菜
三點刺身盛合(一次性)👈🏻每人一份,冇得重複叫
(生蝦、三文魚、北寄貝)
刺身都好新鮮,生蝦北寄貝都好鮮甜🤤🤤

ROUND3-頭盤

ROUND4-火鍋盛實

為食海鮮拼盤 是日5款(一次性)👇🏻
鮮蝦、蠔、蜆、半殼元貝、脆肉鯇、白鱔片

為食牛肉拼盤 5款(一次性)👇🏻

任食火鍋配料:
-SRF和牛腰脊肉
-美國Prime牛胸腹肉
-美國Prime肩胛肉眼
-紐西蘭羊卷肉
-鹿兒島茶美豚
火鍋肉類比較高質素。丸類同菜既選擇都多,最重要係冇限時,想食幾耐傾幾耐都得❤️❤️

評分:
味道:⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐⭐️
整體:⭐️⭐️⭐️
2023-03-12 886 瀏覽
#為食火鍋公司 已經係我既約朋友食飯傾計既其中一間口袋名單,因為無限時間任食雞煲加火鍋,真係唔多地方可以咁做🥰 每次約同事朋友都係大讚好味、抵食、cp值超高😍環境相當衛生整潔,寬敞舒適,我食下坐下都用左三個鐘😂 快樂時光總是過得特別快🥘🥘🔹豪食套餐 $368/位、實在抵食到顛😁😁🔹滋補燉湯🔹小食任點,幫個胃熱身先,有炸瘋薯條、甜蕃薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳(心水推薦)🤭🔹五點刺身盛合,一大盤刺身好吸引,每款都新鮮,不錯👍🏻🔹任食寵寵雞煲,香氣四溢,其實一煲都好多雞肉,我們都已經不用再refill ,留肚打邊爐😉😉🔹之後就火鍋出場,湯底可選櫻桃鮮茄薯仔、黃金皮蛋芫茜、高湯牛尾或麻辣鍋🍲🍲🍲🔹豪食海鮮拼盤,蟶子、鮑魚、元貝、龍躉片、脆肉鯇、蠔、蜆、鮮蝦,真是豪氣😌😌😌🔹豪食牛肉拼盤,潮汕五花趾、吊龍伴、手切牛頸脊、黃喉、澳洲封門柳、熊本雪花一口牛、SRF和牛肩胛肉眼芯、SRF和牛三角肉,每款都是不同口味既牛👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🔹任食火鍋配料也超過幾十款,牛丸、餃子等都水準不錯,食咁多都好難唔飽住走😁😁😁🔹所有套餐包非酒精飲品任飲🥤為食火鍋公司 (觀塘)地址:觀塘創業街15
#為食火鍋公司 已經係我既約朋友食飯傾計既其中一間口袋名單,因為無限時間任食雞煲火鍋,真係唔多地方可以咁做🥰 每次約同事朋友都係大讚好味、抵食、cp值超高😍
🔹豪食套餐 $368/位、實在抵食到顛😁😁

🔹滋補燉湯

🔹五點刺身盛合,一大盤刺身好吸引,每款都新鮮,不錯👍🏻

🔹所有套餐包非酒精飲品任飲🥤

為食火鍋公司 (觀塘)
地址:觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖
電話:36188772

• 牛肉拼盤
  • 豪食海鮮拼盤
2023-03-10 78 瀏覽
冇限時火鍋🍲- 冇限時火鍋盛宴 $288/pp佢分左4 rounds食嘢 食完一round先下一round 1st round: 小食有炸瘋薯條、甜蕃薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳 任你揀任你食 我就揀左蕃薯條 炸雞同沙律 炸物都幾香脆幾惹味 而個沙律都幾清新 滿滿青瓜絲2nd round: 三點刺身三文魚正常鮮味 厚薄均勻 蝦都幾鮮甜 而北寄貝都幾有咬口3rd round: 雞煲/酸菜魚揀左雞煲 十分惹味 由半熟炒到佢熟 仲落埋豬皮 魷魚鬚個啲配料落去炒 都幾爽口彈牙 雞件都好多 仲可以無限refill4th round: 火鍋 佢有一碟牛同海鮮包埋 啲牛都幾特別 有潮汕吊龍伴、黃喉、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛、SRF和牛肩胛肉眼芯 牛味都幾重 都幾嫩 海鮮又有鮮蝦、蠔、蜆、半殼元貝、脆肉鯇、白鱔片 落去一齊滾湯 個湯都鮮甜啲 佢仲有其他牛 羊 豬 丸類 蔬菜 同麵類揀 食到你飽為止嘢飲都係任飲………………………..🌝有啲放題x雞煲x邊爐嘅感覺 又唔限時 可以任食任飲吹水 都坐得舒服🌚淨係想打邊爐嘅話就未必鍾意………………………..
冇限時火鍋🍲

- 冇限時火鍋盛宴 $288/pp

1st round: 小食

2nd round: 三點刺身
三文魚正常鮮味 厚薄均勻 蝦都幾鮮甜 而北寄貝都幾有咬口

3rd round: 雞煲/酸菜魚

4th round: 火鍋

嘢飲都係任飲

………………………..
🌚淨係想打邊爐嘅話就未必鍾意
………………………..
2023-03-09 79 瀏覽
餐廳環境非常闊落乾淨,牆身佈滿毛孩相,主打冇限時任食,有兩個價錢選擇,我地揀左$368果款,個豪華套餐好豐富好吸引❤️🔹提早訂坐仲會送燉湯,今晚係蟲草花燉雞湯,非常足料,味道香甜濃郁喝,好滋補又潤喉。🔸Round  1 餐前任點小食有炸大腸、鮑汁雞腳、炸瘋薯條、蕃薯條、唐揚脆雞同蟹籽沙律。鮑汁雞腳超淋超入味,我地忍唔住ENCORE左兩次。炸大腸亦好香脆入味😋🔹Round  2 五點剌身盛合 (一次性)今晚有三文魚、北寄貝、牡丹蝦、帶子同油甘魚。全部刺身都非常新鮮肥美。牡丹蝦大大隻,鮮甜爽口。🔸Round  3 酸菜魚 (一次性) 或任食雞煲我地偏愛雞煲,一大窩材料,配埋牛栢葉、魷魚和豬皮一齊食,吸滿雞煲啲醬汁,又香濃又惹味。🔹Round 4 火鍋盛宴揀左櫻桃鮮茄薯仔湯底,蕃茄味道鮮甜,湯底清清地岩晒黎食海鮮同牛肉,唔會蓋過食物既鮮味。🔸海鮮拼盤  (一次性)有蟶子、蝦、蠔、蜆、龍躉片、白鱔片,蟶子大大件,蠔同蜆好鮮甜,蝦同魚亦好彈牙爽脆。🔹牛肉拼盤 (一次性)有潮汕吊龍伴、黃喉、手切牛頸脊等唔同部位,牛肉色澤均勻,非常香濃。🔸食完以上既野就開始無限時任食其他肉同配料。有幾款牛都係任食,而

🔸Round  1 餐前任點小食

🔹Round  2 五點剌身盛合 (一次性)

🔸Round  3 酸菜魚 (一次性) 或任食雞煲

🔹Round 4 火鍋盛宴

🔸海鮮拼盤  (一次性)
🔹牛肉拼盤 (一次性)

🔸食完以上既野就開始無限時任食其他肉同配料。有幾款牛都係任食,而且賣相和味道都唔差。另外其他配料有紐西蘭羊卷肉、鹿兒島美豚、珍寶蟹柳等。特別推薦牛丸同韭菜餃,牛丸非常juicy同爽口彈牙,韭菜餃係難得韭菜包到滿一滿。
🔹蔬菜同飲品都可以係出黎自助Bar到拎,全部放得好整齊,款式亦都有好多。無限時任食岩晒朋友聚會,邊食邊傾,每次黎都食到飽一飽,勁滿足!
2023-03-06 76 瀏覽
鋪頭幾大,坐得好舒服仲要無限時,可以慢慢食👍👍套餐分幾round:小食>刺身>雞煲/酸菜魚>火鍋小食嘅炸物係即炸,鮑汁雞腳入味又淋,好味完左小食就嚟刺身同雞煲雞煲可以任食,酸菜魚就一次今次叫左雞煲,正常 冇特別好味但刺身唔錯,幾新鮮,擺盤又靚有三文魚,油甘魚,赤蝦,北寄貝,帆立貝食完就上火鍋,第一次會有幾款海鮮同靚牛跟住其餘食物就任食海鮮都好正,有大聖子,鮑魚,魚片,蠔同蜆牛仲有黃喉同吊龍伴😋😋😋任食嘅牛丸好好味,但因為太飽,所以牛淨係加左M8和牛肩胛肉,想講任食嘅牛都好靚,絕對唔差過只有一次嘅嗰盤牛🤣呢間真係性價比好高,食完即刻覺得另一間食開嘅滿x粥底火鍋唔抵食🤣🤣hahaaa
鋪頭幾大,坐得好舒服
仲要無限時,可以慢慢食👍👍

套餐分幾round:小食>刺身雞煲/酸菜魚>火鍋

小食嘅炸物係即炸,鮑汁雞腳入味又淋,好味
完左小食就嚟刺身雞煲
雞煲可以任食,酸菜魚就一次
今次叫左雞煲,正常 冇特別好味
刺身唔錯,幾新鮮,擺盤又靚
有三文魚,油甘魚,赤蝦,北寄貝,帆立貝

食完就上火鍋,第一次會有幾款海鮮同靚牛
跟住其餘食物就任食
海鮮都好正,有大聖子,鮑魚,魚片,蠔同蜆
牛仲有黃喉同吊龍伴😋😋😋

• M8和牛肩胛肉