2023-04-19 66 瀏覽
炑八韓烤親子餐廳🇰🇷🇰🇷呢間親子餐廳有得食又有得玩兩個小朋友一入門口見到個遊戲室就想衝入去玩餐廳播住兒歌 仲有得試穿韓服小朋友一定唔會覺得悶大人可以安心食野除左前菜可以添食連生菜,粟米芝士同泡菜蛋都可以任添🥩 特級牛肋骨 $228成塊牛肋骨好長 油脂分佈好靚入口肉質柔嫩小朋友唔可以食太生就算燒熟啲啱小朋友食都好JUICY除了牛肋骨仲有一隻大大既蝦同冬菇🐽 香烤豬五花 $118好大塊,包生菜加泡菜又得,用芝士粟米包住食一樣好食🐥 蒜油蜜糖雞腿肉 $98小朋友好鐘意食呢個雞肉甜甜地又嫩滑仲可以點蜜糖🐒 兒童套餐加入場費 $158有好豐富,有蜂蜜炸雞,蛋包飯同沙律菜鬈髮的可愛獅子粉有鮮茄豬肉粒係蛋下面記得攪拌螺絲粉先食🍓 甜蜜士多啤梨香蕉奶昔 $96大大杯又多士多啤梨奶昔唔會太甜賣相好靚啱哂打卡🍭 蛋卷棒棒糖 $52棒棒糖造型可愛蛋卷上面加左幾粒士多啤梨同珍珠係面
炑八韓烤親子餐廳🇰🇷🇰🇷

呢間親子餐廳有得食又有得玩
兩個小朋友一入門口見到個遊戲室就想衝入去玩
餐廳播住兒歌 仲有得試穿韓服
小朋友一定唔會覺得悶
大人可以安心食野
除左前菜可以添食
連生菜,粟米芝士同泡菜蛋都可以任添

🥩 特級牛肋骨 $228
成塊牛肋骨好長 油脂分佈好靚
入口肉質柔嫩
小朋友唔可以食太生
就算燒熟啲啱小朋友食都好JUICY
除了牛肋骨仲有一隻大大既蝦同冬菇

🐽 香烤豬五花 $118
好大塊,包生菜加泡菜又得,用芝士粟米包住食一樣好食

🐥 蒜油蜜糖雞腿肉 $98
小朋友好鐘意食呢個
雞肉甜甜地又嫩滑
仲可以點蜜糖

🐒 兒童套餐加入場費 $158
有好豐富,有蜂蜜炸雞,蛋包飯同沙律菜
鬈髮的可愛獅子粉有鮮茄豬肉粒係蛋下面記得攪拌螺絲粉先食

棒棒糖造型可愛
蛋卷上面加左幾粒士多啤梨同珍珠係面
  • 前菜
2023-04-18 100 瀏覽
食評就見得多啦,寫食評就第一次,炑八就成日幫襯,觀塘店親子餐廳就第一次去亦係最後一次。食物就唔錯啦,侍應生服務態度都可以啦,唯獨是個嗰所謂女店長,態度十分差,當我有問題上前問個女店長,但佢回應我:「其實佢都係新嚟㗎,乜都唔知架」。唔知唔緊要,但唔應該用呢種態度語氣回應客人囉,其實佢身為店長唔應該有呢種服務態度,貴公司應該要進行培訓training比呢一位女店長,同埋當晚消費嘅價錢都平,4大2小差不多接近$3000 ,感覺俾錢買難受

2023-04-17
第一次帶小朋友去炑八,原來觀塘有間親子餐廳,帶埋小朋友一齊去食野又有play Room,小朋友放完電,大人就安安靜靜可以食餐飽😎前菜有好多,大豆芽、泡菜、海帶,全部可以無限任食。 火爐邊分別有芝士粟米和泡菜蛋,勁鍾意食泡菜蛋♥️嗌左特級牛肋骨,肉味濃郁,入口嫩滑,牛好滋味,醬汁昇華哂😊😊香烤豬五花,脂肪與肉成層次分明,燒到金黃焦香,食落鮮味無窮☺️用生菜包包住,好正喔😋蒜油蜜糖雞腿肉,份量好多,好Juice好嫩口喔小朋友有兩個兒童餐,一個係兔兔公仔一個係獅子🦁️公仔,小朋友勁快食晒,平時喺屋企又唔見佢咁快,果然係色香味俱全😊嗌咗兩杯嘢飲,同埋baby Cappuccino ♥️♥️最後做點左嗰dessert ,蛋卷棒棒糖,係粉紅色嘅蛋卷,造型好似棒棒糖咁可愛☺️☺️總結呢度真係大人細路嘅好天堂,下次繼續過嚟放電食好西😙

小朋友有兩個兒童餐,一個係兔兔公仔一個

嗌咗兩杯嘢飲,同埋baby Cappuccino ♥️♥️

既有工作坊,又有兒童場給小朋友玩耍,小朋友變得很忙碌,不捨得走了🤣特級牛肋骨~油脂分佈很平均,燒後牛脂化成油,薄薄的在牛肉上,很juicy~香烤豬五花~五花腩燒後帶點香脆,夾在生菜同吃,香口又爽脆,膩感立刻解消~蒜油蜜糖雞腿肉~蜜糖是新鮮蜜糖來的,沾起來跟雞肉同吃,甜美又惹味~兔仔蛋包飯~超可愛,橙色的飯團兔仔蓋著黃色的雞蛋裙,旁邊還有炸雞、壽司及沙律,營養也很均衡~鬈髮的可愛獅子粉~獅子粉主要是雞蛋及茄汁螺絲粉組成,簡單得來超可愛,完全勾起小朋友的食慾~卷蛋棒棒糖~是忌簾海棉蛋糕來的,還有士多啤梨跟朱古力裝飾作設計,小朋友都搶著吃~甜蜜士多啤梨香蕉奶昔~奶昔較輕身,喝起來清爽帶點果香~泡沫鮮奶~愛喝奶的小朋友一定超愛,奶味香濃微暖的,很好喝~

兔仔蛋包飯~超可愛,橙色的飯團兔仔蓋著黃色的雞蛋裙,旁邊還有炸雞壽司及沙律,營養也很均衡~

甜蜜士多啤梨香蕉奶昔~奶昔較輕身,喝起來清爽帶點果香~

泡沫鮮奶~愛喝奶的小朋友一定超愛,奶味香濃微暖的,很好喝~

2023-04-13 50 瀏覽
有得玩有得食家長終於有片刻寧靜唔一定要燒肉,有其他韓菜,但忍唔住叫燒肉。兩個大人叫三人餐。個playhouse都好夠玩,最好係玻璃房,大人唔除鞋入去,可以企係出面睇住,又或者除鞋入去陪玩。仲有免費韓服影相,只要講幾歲,職員就會拎兩三套不同款式揀,顏色又靚,頭式又靚,只係將韓服套上身,不用除衫,就可以好有效果,小朋友都玩得好開心。可能因為唔係超多人,埋單係有d貴,又唔限時,可以慢慢坐。整體職員好,環境好,食物都好。
有得玩有得食
家長終於有片刻寧靜

可能因為唔係超多人,埋單係有d貴,又唔限時,可以慢慢坐。

整體職員好,環境好,食物都好。
2023-04-03 103 瀏覽
炑八韓烤推出了復活節兒童餐🥰,兔仔蛋包飯好吸引呀,💯小朋友食飽之後去遊戲室玩樂,爸爸燒好我地玩完又再開餐😆今次我地選了和牛呀,肉質非常淋,蒜油蜜糖雞腿肉小朋友最愛,搽上甜甜嘅蜜糖😊韓式烤腹脅肉好新鮮,餐廳用料新鮮, 蔬菜配菜可以在添加的, 合乎均衡飲食,💕店員服務好有愛心,一家人間唔中都會過來呀。 見到有好多人都喺度開生日會呀我地點左以下食品:和牛牛柳驕傲原切黑毛和牛牛肩肉韓式烤腹脅肉蒜油蜜糖雞腿肉兔仔蛋包飯蝸牛紫菜包飯甜蜜士多啤梨香蕉奶昔2杯

我地點左以下食品:
和牛牛柳
驕傲原切黑毛和牛牛肩肉
韓式烤腹脅肉
兔仔蛋包飯
蝸牛紫菜包飯
甜蜜士多啤梨香蕉奶昔2杯

2023-03-29 105 瀏覽
已經係第二次來啦☺️☺️☺️之前帶仔仔嚟過一次佢好鍾意呢度嘅環境有得食,有得玩一般親子餐廳我都唔會再去第二次因為好多親子餐廳食物都麻麻哋但係依間炑八韓燒真心好食所以二訪👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻和牛生柳 $225原切黑毛和牛牛膚肉 $248入口即溶😋蒜油蜜糖美腿肉 $98其實係雞髀肉,啲蒜油蜜糖汁入曬味!😋甜蜜士多啤梨香蕉奶昔兩杯 $98韓式烤腹脅肉 $128荔枝梳打 $38📍觀塘鴻圖道90號二樓全層
已經係第二次來啦☺️☺️☺️
和牛生柳 $225
原切黑毛和牛牛膚肉 $248
入口即溶😋
蒜油蜜糖美腿肉 $98
其實係雞髀肉,啲蒜油蜜糖汁入曬味!😋
甜蜜士多啤梨香蕉奶昔兩杯 $98
韓式烤腹脅肉 $128
荔枝梳打 $38

📍觀塘鴻圖道90號二樓全層
2023-03-29
  • 兒童餐
一入門口就見到有個兒童playroom,仔仔未入去坐低,就已經蠢蠢欲動,好想快d去玩,但係當然要坐低咗先可以入去玩啦!playroom入面好大好多玩具,有個電腦投射可以係牆度打籃球,仔仔好鍾意玩裝修風格好靚好韓式,坐位好寬敞坐得好舒服,一d都唔迫,抽油煙系統真係極佳,食完唔會成身油煙味前菜泡菜,芽菜,白蘿蔔,海帶(無限添加)爐邊泡菜蛋同埋芝士粟米當然唔可以錯過(食完可以無限添加)和牛牛柳肉質細緻,口感柔軟,牛味濃,好好食驕傲原切黑毛和牛牛肩肉好香濃既牛肉味,有手掌咁大塊,肉筋分布均勻,只要輕輕燒一陣就食得,口感軟嫩,好Juice韓式腹脅肉肉質緊實,味道豐富蒜油蜜糖雞腿肉雞腿肉入晒味,食到好香甜嘅蜜糖味🥰蝸牛紫菜包飯材料有:火腿,蛋,芝士,沙律菜,造型好吸睛,材料好豐富,啱晒小朋友☺️兔仔蛋包飯有炸雞兩舊,滑蛋,茄汁飯,沙律菜,造型好可愛,小朋友見到第一時間食咗炸雞再食滑蛋茄汁飯😍甜蜜士多啤梨香蕉奶昔酸酸甜甜嘅士多啤梨香蕉奶昔,小朋友一見到就已經好鐘意😍青肉蜜瓜沙冰有三粒新鮮青蜜瓜肉,沙冰打得好細緻,冰冰涼涼好清甜🤩最後侍應姐姐俾咗兩個扭蛋銀幣,有得扭蛋又有玩具🪀,大人小朋友都好開心好滿足

前菜
泡菜,芽菜,白蘿蔔,海帶(無限添加)

爐邊泡菜蛋同埋芝士粟米當然唔可以錯過(食完可以無限添加)

和牛牛柳
肉質細緻,口感柔軟,牛味濃,好好食

驕傲原切黑毛和牛牛肩肉
Juice

韓式腹脅肉
肉質緊實,味道豐富

蒜油蜜糖雞腿肉
雞腿肉入晒味,食到好香甜嘅蜜糖味🥰

蝸牛紫菜包飯

兔仔蛋包飯

甜蜜士多啤梨香蕉奶昔
酸酸甜甜嘅士多啤梨香蕉奶昔,小朋友一見到就已經好鐘意😍

青肉蜜瓜沙冰
有三粒新鮮青蜜瓜肉,沙冰打得好細緻,冰冰涼涼好清甜🤩

最後侍應姐姐俾咗兩個扭蛋銀幣,有得扭蛋又有玩具🪀,大人小朋友都好開心好滿足🥰🥰

家姐三月6歲生日啦!! 開始大個女,所以丁丁媽都會俾佢決定想去邊度食生日飯。家姐就醒啦~ 話想要有兒童餐, 有得玩, 仲要有得扭蛋。於是我地由一家四口去左觀塘食啦~呢度一定係最可以滿足晒小朋友~ 呢期有個 #兔仔蛋包飯,d係飯蕃茄底好開胃,仲砌左可愛兔仔造型,旁邊亦有二大件炸雞,一個壽司卷同沙律菜,份量都唔少。 #蝸牛紫菜包飯,差唔多每次都會點,平時食飯食得好慢嘅家姐同妹妹特別鍾意食呢個食呢個紫菜包飯,食得特別快。每人點左一杯 #甜蜜士多啤梨香蕉奶昔,健康得黎小朋友又中意飲。燒肉方面,今次決定試下新野~ 叫左 #和牛牛柳, #驕傲原切黑毛和牛牛肩肉,#韓式烤腹脅肉 #蒜油蜜糖雞腿肉。和牛牛柳份量十足。是牛腰肉的尾端位置,因為運動量較少,所以肉質口感好嫩滑。驕傲原切黑毛和牛牛肩肉一大片,職員會幫忙燒,以免我地燒到變成牛肉乾,燒起上黎好香牛味,肉汁豐富,入口油脂感都算幾重。韓式烤腹脅肉同蒜油蜜糖雞腿肉都好岩小朋友食,特別係蒜油蜜糖雞腿肉,甜甜地好好食~食左去個play area 玩返一陣,走個時扭埋蛋,生日小壽星超滿足呀!

以前喺觀塘返工,已經試過煩炑八嘅午餐,亦留意到佢哋有個playgroup,好啱小朋友玩,所以就趁假期帶埋小朋友一齊過嚟體驗着韓服。作為一間親子餐廳,好多方面佢都好細心。首先佢有育嬰室,適合好細嘅小朋友方便換片,亦有提供尿片。飯枱的確全都包上軟膠,防止小朋友撞親。餐廳亦設有不少包廂,方便舉行生日會和保持私人度。裝修說以木係配上淺灰色,而傳統古色瓦片屋為裝修,所以着住漢服打卡真係超靚,有種穿越的感覺。兒童餐真係靚到冇得頂,選擇亦很多。有企鵝飯、兔仔飯韓國少女飯,就連飯團都加2粒眼睛,超萌!美中不足係,大部份都係澱粉質,對大人來講,味道比較單調,但細路又真係會食🤣 跟餐包一杯嘢飲,叫了士多啤梨香蕉奶昔,和青蜜瓜沙冰,唔太甜,有新鮮青蜜瓜,整杯尚算鮮甜。講完細路食啲乜,當然輪到大人啦,大人嘅燒肉有雪花和牛和嫩滑嘅和牛牛柳,蒜香蜜糖雞肉和豬肉都好入味,再配上錢財沙律,和生菜泡菜芽菜等配菜可以包住燒肉食。燒蛋和粟米芝士都是無限添加。作為一間韓式餐廳來說,收費偏高,兩大一細,食咗$1200左右,不過物有所值。首先,包入場費後, playroom和韓服不另作收費,假日仲要有手工藝工作坊免費提供,記得要

作為一間韓式餐廳來說,收費偏高,兩大一細,食咗$1200左右,不過物有所值。首先,包入場費後, playroom和韓服不另作收費,假日仲要有手工藝工作坊免費提供,記得要訂枱是book埋呀!食物質素高,環境舒適,既可以打卡,又有得玩,勁過kinder出奇蛋🤭唯一美中不足係,用餐時間兩個半小時,其實有啲趕,又要玩又要燒肉,又要玩親子工作坊,真心唔夠時間,依度至少可以留半日。

2023-03-20 73 瀏覽
其實又有得玩,又有得食呢個概念真係唔錯,最近去咗觀塘呢間親子餐廳食物唔差之餘,可以比小朋友放電😂地方都唔錯,大人又可以舒舒服服食韓燒,小朋友又可以自得其樂繼續玩,最緊要係餐廳食物味道都唔錯👍小朋友肯食,肯玩,大人就最開心🥳我哋叫得都多嘢食和牛牛柳❤️❤️呢個好好食,又夠滑又夠淋蒜蓉蜜糖雞腿肉呢個都好食呀,醃嘅味道唔會太鹹,剛剛好啊仔都食咗好幾舊甜蜜士多啤梨🍓香蕉奶昔呢個好新鮮,仲要唔係好甜,好啱小朋友飲整體來講真係算唔錯,大家去記得着多件衫,因為小朋友玩嘅地方冷氣有啲大

和牛牛柳❤️❤️
呢個好好食,又夠滑又夠淋
蒜蓉蜜糖雞腿肉

呢個都好食呀,醃嘅味道唔會太鹹,剛剛好啊仔都食咗好幾舊
甜蜜士多啤梨🍓香蕉奶昔
呢個好新鮮,仲要唔係好甜,好啱小朋友飲
2023-03-20 55 瀏覽
要同小朋友放電,但大人又要舒舒服服食個飯,俾我搵到間好正嘅親子餐廳!🤩🤩🔸兔仔蛋包飯 阿仔好鍾意食呢個,兔仔造型可愛,個飯係茄汁飯,好開胃👍🏻👍🏻炸雞脆口,小朋友實最愛,秒清😂🔸蝸牛紫菜包飯造型非常可愛,好吸引想食!但相反阿仔無咁鍾意呢個,可能個味道相對淡啲。我自己覺得唔錯😂😂🔸和牛牛肩肉和牛雪花分佈好靚😍😍,記住唔使燒咁耐,底面各燒一陣就好喇!肉質好鬆軟,好正😋😋🔸韓牛烤腹脅肉肉質比較厚同硬,韓牛好好食,因為牛味好濃,好有肉汁👍🏻👍🏻🔸雞、豬雞肉好嫩滑,包生菜加埋啲小食落去,口感非常豐富😋😋豬肉好彈口,有驚喜!🤩🤩🔸士多啤梨奶昔、士多啤梨梳打兩杯都好正,好啱韓燒!🤩🤩餐前小食、蛋漿同粟米芝士係可以不斷refill🤩🤩真心覺得好抵!小朋友一路玩,大人一路燒,唔覺唔覺就已經兩個鐘,去playhouse 玩都要呢個價錢,依家仲有得食埋,真心推介!🤩🤩🤩

🔸兔仔蛋包飯

🔸蝸牛紫菜包飯

🔸和牛牛肩肉

🔸韓牛烤腹脅肉
肉質比較厚同硬,韓牛好好食,因為牛味好濃,好有肉汁👍🏻👍🏻

🔸雞、豬
雞肉好嫩滑,包生菜加埋啲小食落去,口感非常豐富😋😋
豬肉好彈口,有驚喜!🤩🤩

🔸士多啤梨奶昔、士多啤梨梳打
兩杯都好正,好啱韓燒!🤩🤩

2023-03-19 53 瀏覽
前排喺朋友嘅介紹之下第一次去咗觀塘嘅呢一間親子餐廳。呢一間《炑八親子餐廳》位於觀塘嘅鴻圖道( 近藍田嗰邊)。餐廳係主打韓式燒烤, 裏面有兒童playroom, 兒童遊戲嘅種類有積木火車、煮飯仔、積木屋 等等。 比較適合一至到五歲嘅小朋友。聽職員講playroom定時都會有清潔, 喺清潔嘅期間畀小朋友食下嘢就最適合不過。至於大少少嘅小朋友就可以報名參加限定嘅手工藝班, 喺假日都會有唔同主題嘅手工藝班, 今期係復活節, 就有兔仔花環或者掛飾, 記得要喺book檯前預早報名啊!見其他人嘅製成品都好靚, 下次一定要記得報名參加。要食物就當然有兒童餐啦, 兒童餐嘅餐牌都非常吸睛, 裏面各種食物嘅造型都相當吸引。仔仔點樣要咗《紫菜蝸牛包飯》, 同埋《兔仔蛋包飯》, 食物送到黎的時候小朋友睇到都相當興奮。《紫菜鍋牛包飯》包得非常之實淨, 入面有火腿生菜同雞蛋, 味道都算唔錯而且算係飲食均衡有營養。 仔仔見到咁得意, 大口大口咁樣食咗成四五嚿。另外嘅《兔仔蛋包飯》應係復活節限定菜式, 茄汁炒底飯, 上面有炒滑蛋, 加埋幾件甜甜酸酸嘅炸雞,食起來非常之開位, 當然也得到仔仔歡心啦。至於大人就可以選擇韓燒
前排喺朋友嘅介紹之下第一次去咗觀塘嘅呢一間親子餐廳。

呢一間《炑八親子餐廳》位於觀塘嘅鴻圖道( 近藍田嗰邊)。

見其他人嘅製成品都好靚, 下次一定要記得報名參加。

至於大人就可以選擇韓燒, 呢度韓燒嘅質素都相當好,《驕傲完切黑毛和牛牛肩肉》, 呢一塊和牛牛肩肉成隻碟咁大, 而且肥瘦平均, 燒起嚟肉嫩多汁, 而且牛味都相當濃。

《和牛牛柳》, 牛柳嘅色澤比起牛肩肉更加紅, 食落肉味嘅質感更強, 而且牛味更加濃郁。

我最鍾意就係用生菜包裹住肉類嚟食, 加上鍾意嘅調味同埋kimchi泡菜, 食起來就更加惹味。

《蒜油蜜糖雞腿肉》, 雞腿肉燒起來非常之嫩滑, 燒好後沾上甜絲絲嘅蜜糖, 係大人小朋友都非常鍾意嘅味道。

《韓式烤腹脅肉》, 腹脅肉其實即係豬嘅腰部, 食落當然就係比較肥美可口。 由於脂肪分佈比較多, 燒起來非常之香口, 口感亦都比較爽身。

另外呢度嘅嘢飲非常之好味,呢杯《甜蜜士多啤梨香蕉奶昔》, 第一啖飲落口充滿香蕉的氣息, 之後就滲出香甜嘅士多啤梨香氣, 成杯飲品都唔會太甜, 好啱小朋友嘅口味。

是大人就叫咗呢一杯 《士多啤梨朱古力奶》, 同樣係甜度適中, 既有朱古力味, 亦有士多啤梨嘅果香。

呢一餐無論係大人定係小朋友都非常滿意, 小朋友臨走之前仲可以得到金幣一個, 去扭扭機到扭一份小玩具, 感覺相當圓滿。

2023-03-18 52 瀏覽
炑八韓烤親子餐廳今日老公收早,趁有空檔時間帶埋個仔去搵食。我哋去咗炑八韓烤親子餐廳,因為媽媽group裏面好多人都推介,話又有得玩又有得食,媽媽解放雙手之選。一上到去,全層都係呢間餐廳,或者隔住玻璃已經見到餐廳入面個遊樂場,已經大叫緊要入去玩😄餐廳環境好闊落好大,座位與座位之間相距好多,可能因為方便小朋友走動,餐廳入面仲有多個遊樂場,睇見都好開心。由於帶埋個仔嘅關係,兒童餐係必點㗎喇,點咗個蝸牛飯卷同埋兔仔蛋包飯套餐比個仔(其實兔仔蛋包飯我自己想食🤣)蝸牛飯卷同兔仔蛋包飯套餐蝸牛飯卷做得好靚,入面有火腿蛋同埋生菜,可能因為個樣太靚,平時唔食菜嘅阿仔好主動食晒😆我自己偷食咗一舊,感覺好清新好好食。兔仔蛋包飯個賣相都係好靚,兔仔有條裙用滑蛋整成嘅,而且飯側邊仲有兩舊炸雞,仲有配埋一舊飯卷。炸雞好Juicy,而且果皮甜甜酸酸咁好開胃,個飯又係有啲甜甜酸酸嘅應該係蕃茄汁嚟嘅,啊仔都食咗好多飯,完全唔使煩我。而大人方面,我哋揀咗以下嘅烤肉嚟食和牛牛柳,和牛牛肩肉和牛未燒已經見到雪花分佈好靚,而且份量絕對唔少,燒起上嚟牛味好重好香。配埋生菜同埋蒜頭片仲有青椒食超級好味!侍應仲會幫手燒牛肩肉,佢仲幫
炑八韓烤親子餐廳

蝸牛飯卷同兔仔蛋包飯套餐

而大人方面,我哋揀咗以下嘅烤肉嚟食

和牛牛柳,和牛牛肩肉
侍應仲會幫手燒牛肩肉,佢仲幫我哋將牛肉切到細舊方便入口。

韓式腹脅肉
呢個肉好鬼好食,佢用咗韓式嘅醬汁來醃製,燒起上嚟已經聞到嗰汁好香好香,仲有啲油脂嘅香味,識落口感好好,因為佢都幾厚身同埋油脂均勻。

蒜油蜜糖雞腿肉
佢會配埋個特製蜜糖汁俾你,比你配個雞腿肉你食。雞腿肉燒完好香,因為有埋雞皮嘅關係所以油香更重,點埋嗰個蜜糖汁非常之夾!

另外韓式前菜無限refill,岩曬我呢個泡菜狂人

士多啤梨香蕉奶昔及士多啤梨乳酸梳打
奶昔係呀仔點既,飲落似係用香蕉打成嘅奶昔,唔係溝粉出嚟嘅,加埋士多啤梨肉好好飲好豐富口感。個乳酸梳打好解渴,用嚟襯烤肉,可以去油膩感,唔錯,唔錯!

食到咁上下個仔已經屁股被針拮咁,已經係咁話要去落地玩,我哋當然二話不說,掉咗佢入去遊樂場啦,入場之前要除鞋用消毒液噴手,家長就安心啲啦!遊樂場入面有好多嘢玩,我完全解放雙手有得佢自己玩🤣

最後埋單時,送咗兩個金幣俾我哋去扭蛋,氹得牙仔非常開心!
呢間餐廳我會推介俾朋友,除咗啱小朋友之外,仲好啱一大班朋友嚟飲野吹水,因為環境闊落,食物好味,食住烤肉飲下野都會係個好chill 既選擇。
2023-03-17 70 瀏覽
謙謙話好記掛住上次同婆婆去炑八韓烤親子餐廳到又玩又食, 所以星期日見佢溫好哂書就出來同佢放鬆一下做下手工食下韓燒🥰。呢到除左韓燒, 仲可以租借韓服,著住周圍影下相,小朋友亦有個場地比佢地玩,而星期六日仲有手工班,謙謙好開心今次 join 到整“韓式小熊香皂花花環工作坊”係謙謙做緊花環時,我和婆婆就開始韓燒食泡菜🥰⬇️⬇️⬇️🔯 和牛牛柳 ~ 肉嫩甘甜多汁🔯 驕傲原切黑毛和牛牛肩肉 ~ 厚切口感豐滿帶點點油脂又 juicy 。🔯 韓式烤腹脅肉 ~ 味道非常豐富肉質緊實有口感。🔯 蒜油蜜糖雞腿肉 ~ 溫潤的蜜糖蒜油香氣迫人,雞腿肉口感軟嫩謙謙大愛。🔯 兔仔蛋包飯 ~ 婆婆成日覺得謙謙仲係好細bb 咁叫左呢個蛋包飯比謙謙,兔仔造型的飯好可愛, 有滑蛋,有炸雞,有飯卷。🔯 蝸牛紫菜包飯 ~ 造型好搞笑呀!吸引好多小朋友叫來食😄 ,不過我想講我都好鍾意食呀!包住雞蛋和菜簡單得來好好食。🍹 甜蜜士多啤梨香蕉奶昔 🍹 香橙乳酪

係謙謙做緊花環時,我和婆婆就開始韓燒食泡菜🥰⬇️⬇️⬇️

🔯 和牛牛柳 ~ 肉嫩甘甜多汁

🔯 韓式烤腹脅肉 ~ 味道非常豐富肉質緊實有口感。

🍹 甜蜜士多啤梨香蕉奶昔

🍹 香橙乳酪