2024-03-17 422 瀏覽
炑八燒烤今日帶埋老婆同個仔去觀塘必去既親子韓燒,有得玩又有得食。今次知佢地有新主題,所以順便試下新野。媽咪圍爐取暖套餐:可以食足玩足2小時,某d食物仲可以refills,而且食物選擇種類又多。拼盤:包括有韓式大蝦/特製LA骨/月見韓牛前胸肉/香烤梅花肉/蜜糖雞腿肉,以上全部都可以無限續叫。韓式大蝦:每一隻都好似我成隻手掌既size,啖啖肉。特製LA骨:醃得好入味,而且肉質好嫩。牛前胸肉:肥瘦適中,牛味極濃。梅花肉:好厚好大塊,肥瘦相間,豬肉味好出。講起依個餐最特別就係可以烤野食,有香蕉/柑/紅棗/腰果/棉花糖/紫薯餅可以放爐邊慢慢烤熟,有驚喜之餘亦好創新。除左大人有好野食之外,點少得小朋友嗰份,我就叫左幾個小朋友餐試下,大人小朋友都arm食。春日華爾滋盛合便當:個飯盒做得好精緻,成個琴譜咁,小朋友見琴都雙腰發光,好食又好睇,又健康。繽紛兔仔造型飯團:兔仔造型好可愛,而且仲有小朋友最愛既炸雞。春天協奏曲全日早餐:依個餐大人小朋友都鍾意,塊魚柳有半條手臂咁長,炸魚個火喉剛剛好。終於到大人小朋友最愛既甜品環節甜蜜朱古力火鍋:朱古力好濃唔會太甜,有好多配料,棉花糖/藍莓/士多啤梨/雪糕/多士。
炑八燒烤
今日帶埋老婆同個仔去觀塘必去既親子韓燒,有得玩又有得食。

今次知佢地有新主題,所以順便試下新野。

韓式大蝦:每一隻都好似我成隻手掌既size,啖啖肉。
特製LA骨:醃得好入味,而且肉質好嫩。
牛前胸肉:肥瘦適中,牛味極濃。
梅花肉:好厚好大塊,肥瘦相間,豬肉味好出。

繽紛兔仔造型飯團:兔仔造型好可愛,而且仲有小朋友最愛既炸雞

終於到大人小朋友最愛既甜品環節

-春日合奏曲窩夫:佢地窩夫係即叫即做,又香又脆又厚,拍得住出面既小食店,面頭仲有好多cream同朱古力。

旋律甜品饗宴:依個係3款甜品中最有驚喜,竟然係一個音樂盒,上面仲擺左唔同口味既蛋糕,好玩好食又好睇。

#炑八韓烤親子餐廳 #韓烤親子餐廳 #香港親子餐廳 #親子餐廳 #韓系童心空間 #韓屋 #親子韓服 #親子假日好去處 #親子好去處 #小朋友放電之選 #邊食邊玩 #KoreanBBQ #meokbangkidzone
2024-03-13
2023-12-31 1197 瀏覽
聖誕將來臨,一家人提前慶祝食聖誕大餐。我見到這間主題是親子餐廳,今次一早預約左同阿女,老公一齊試下先。如果人多仲可以坐包廂,可以保持一定的私隱度。人少都可以坐卡位,座位非常闊落。聖誕佈置裝飾好可愛,真係添上了不少聖誕氣氛。這裡還有一個兒童波波池和玩具部份,空間比比想像中大,已經足夠小朋友玩耍。我們叫了牛肉、豬肉和雞肉,這些都是經常會吃的主要肉類。韓國人注重肉類的質量和口感,因此選擇優質的肉類是燒烤的關鍵。肉類被切成薄片,這樣可以更容易烤熟並提供更好的口感。薄片的肉類還可以更好地吸收調味料和醬汁,使味道更加均勻。聖誕禮物小跑車內裏包含傳統的韓式壽司,炸雞,粟米和雞蛋,非常精緻和豐富,小朋友都吃到停不了。三味牛小排三味牛小排的味道鮮美、口感豐富,結合了鹹甜、微辣和微酸的風味,非常惹味。香烤豬五花豬五花肉經過烤制後,肉質鮮嫩多汁,味道豐富濃郁,結合了鹹甜和煙燻的風味,是一道令人垂涎欲滴的美食。梨汁雞腿肉梨汁為菜肴提供了清新、淡雅的水果味道,使整道菜肴更加爽口和清爽。雞腿肉經過烹調後,肉質嫩滑多汁,口感豐富。梨汁的酸度也有助於軟化和嫩化雞肉纖維,使其更加嫩滑。韓牛前胸肉韓牛前胸肉肉質嫩滑,口感

聖誕佈置裝飾好可愛,真係添上了不少聖誕氣氛。

聖誕禮物小跑車

內裏包含傳統的韓式壽司炸雞,粟米和雞蛋,非常精緻和豐富,小朋友都吃到停不了。
三味牛小排

香烤豬五花

梨汁雞腿肉

韓牛前胸肉

韓牛前胸肉肉質嫩滑,口感柔軟,韌度適中,不會過於嚼勁,但也不會過於軟爛。

人參雞湯
具有清淡的口感、濃醇的雞肉味道和輕微的甜味,同時帶有滋補的人參風味。這使得它成為一道受歡迎的健康湯品,被認為對身體有滋補養生的功效。

最後去到尾聲,食埋雜果pancake已經好飽了!
飲品整得非常精緻,好有聖誕氣氛,可見他們放了不少心思,小朋友見到都非常興奮!這間餐廳令我有意外驚喜,食物味道高質精美,價錢非常合理,大人小朋友都好開心。

2023-12-17
2023-12-26 912 瀏覽
親子韓式燒烤觀塘依間韓式親子燒烤,真係每次黎都有驚喜,今次再黎個波波仔竟然開放番,仲要今次撞正聖誕,成間店都佈滿濃厚聖誕氣氛。唔經唔覺已經第3年黎依度,每次阿仔都好開心,每年都會對依個熟悉又陌生既環境好雀躍。由細細個陪食到依家自己食飯同去玩,好感動。講番今次食左乜野先。韓牛前胸肉:肥瘦恰度好處,好新鮮,牛味好重,最重要係自己落手落腳煎,幾多成熟都可以。梨汁雞腿肉:用新鮮梨汁去醃製,所以食落去少少甜,韓式甜味嗰種,醃得好入味,阿仔都話正。香烤豬五花:真正靚既五花,就係肥瘦肥瘦咁,層次分明,食落口唔會太油,夾埋佢地配既生菜,唔會太膩。人蔘雞湯:味道直情好似我喺韓國飲嘅一樣,好香人蔘味,雞都好嫩,飲完全身暖晒。三味牛小排:牛小排醃得好入味,雖然冇牛前胸肉咁嫩,但都係好重牛味,都幾大塊。聖誕禮物小跑車:阿仔見到架跑車便當即時雙眼發光,好適合小朋友,有炸雞翼,又有魚板,仲有粟米飯,一陣就食晒。朱古力忌廉沙冰:好濃朱古力味,啖啖朱古力碎。士多啤梨沙冰:新鮮士多啤梨打出嚟嘅沙冰,啖啖都係士多啤梨。終結:依度已經成為咗我哋同小朋友嘅回憶,成為咗我哋親子飯堂,每次黎到充滿驚喜。⭐️⭐️另外12月23-26號
親子韓式燒烤

朱古力忌廉沙冰:好濃朱古力味,啖啖朱古力碎。

士多啤梨沙冰:新鮮士多啤梨打出嚟嘅沙冰,啖啖都係士多啤梨。

⭐️⭐️另外12月23-26號聖誕節期間16:00-21:00會有聖誕人出巡/表演魔術/大派禮物
期間仲有薑餅人DIY
2023-12-22
睇fb 知道炑八韓燒親子餐廳出咗一連串 #聖誕主題活動 同 #聖誕兒童餐 ,即刻book位去食😆我真係廿四孝媽媽👩🏻觀塘店波波池已經重開,今次坐得近波波池,可以輕鬆食住睇佢哋✌🏻輕鬆😌玩樂區除咗有波波池同滑梯🛝,仲有煮飯仔、超市、積木同其他玩具🧸大家記得幫小朋友換埋韓服影相留念📷店員姐姐提我哋🔆12月23-26日16:00-21:00時段會有聖誕老人出巡、表演魔術、大派禮物🎁,有興趣可以盡快book位而逢星期一至四叫兒童餐會送一套3件薑餅人曲奇,可以即場比小朋友diy做甜品🤪兩個仔盡情玩嘅時候,我哋就盡情食🔥🍖燒肉叫咗韓牛前胸肉、香烤豬五花、三味牛小排、梨汁雞腿肉三味牛小排最正!厚度適中,燒完油脂超香🤤梨汁雞腿肉就抵食👍🏻燒到脆卜卜之後叫咗個人參雞湯配飯,冬天飲碗熱雞湯,好舒服,仲好味過韓國食😆雞肉好嫩滑~兩個細路分別有 #聖誕禮物小跑車 同HO!HO!HO #聖誕老人便當 ,賣相勁靚❣️聖誕老人飯團靚到諾諾問點整出嚟😂飲品同樣有驚喜暖笠笠棉花糖朱古力內有暖心聖誕老人朱古力KitKat朱古力忌廉沙冰 我偷偷飲咗兩啖都覺得好開心😆派對士多啤梨香蕉奶昔 小朋友之選👍🏻裝飾好可愛最後食埋個Ki

店員姐姐提我哋🔆

兩個仔盡情玩嘅時候,我哋就盡情食🔥
🍖燒肉叫咗
韓牛前胸肉、香烤豬五花、三味牛小排、梨汁雞腿肉

兩個細路分別有 #聖誕禮物小跑車 同

飲品同樣有驚喜
暖笠笠棉花糖朱古力內有暖心聖誕老人朱古力
KitKat朱古力忌廉沙冰 我偷偷飲咗兩啖都覺得好開心😆
派對士多啤梨香蕉奶昔 小朋友之選👍🏻裝飾好可愛

最後食埋個KitKat朱古力趣脆窩夫🧇冬天食朱古力真係特別正,窩夫外脆內軟,加埋cream,好滿足❣️
  • 三味牛小排
  • 人蔘雞湯
3天前 0 瀏覽
烤肉又可以親子,這裡有免費小朋友韓服試穿,波波池更是小朋友至愛期間限定 旋律甜品饗宴音樂盒慢慢轉動,5款蛋糕可愛又好食,小朋友睇到心心眼雪花厚切五肉五花肉好厚身,半肥瘦,慢慢燒出金黃色,肉質彈牙王者牛肋骨牛肋骨有手前臂般長,肉質香嫩,甜甜地好味道。春天協奏曲全日早餐燒魚好大件,外脆內嫩,三文治芝士配士多啤梨醬,鹹甜有致繽紛兔仔造型飯團兔仔造型好可愛,配搭蛋卷,雜菜,色彩繽紛。花漾音符焦糖鮮奶特飲 (凍) 音符曲奇配多色朱古力豆,啖啖焦糖香韻律朱古力狂想曲 熱飯更香甜

期間限定 旋律甜品饗宴
音樂盒慢慢轉動,5款蛋糕可愛又好食,小朋友睇到心心眼

雪花厚切五肉
五花肉好厚身,半肥瘦,慢慢燒出金黃色,肉質彈牙

王者牛肋骨
牛肋骨有手前臂般長,肉質香嫩,甜甜地好味道。

春天協奏曲全日早餐
燒魚好大件,外脆內嫩,三文治芝士配士多啤梨醬,鹹甜有致

繽紛兔仔造型飯團
兔仔造型好可愛,配搭蛋卷,雜菜,色彩繽紛。

花漾音符焦糖鮮奶特飲 (凍)
音符曲奇配多色朱古力豆,啖啖焦糖香

韻律朱古力狂想曲 熱飯更香甜

2024-04-09
以前從來無諗過自己會去親子餐廳😂做左呀媽之後反而想搵啲親子餐廳食有得食之餘,我同小茉莉又有得玩😝今次去左觀塘間炑八韓烤親子餐廳佢地有個媽咪圍爐煮茶套餐入面啲燒肉、蔬果、小食、飲品都可以refill特製LA骨同蜜糖雞腿肉都好好食~仲有啲特別啲既食材可以燒例如香蕉,柑,腰果,紅棗等等😂除左大人有得食,小朋友都有兒童餐~有車車盤🚗公主麵👸🏻貓貓飯🐱我叫左個貓貓魚柳飯~個造型好可愛😍魚柳都幾大塊,茄汁底酸maymay好開胃🤤粟米,火腿,薯仔粒都好岩小朋友食最後叫左兩個期間限定既甜品🍮甜蜜朱古力火鍋🍲朱古力好濃唔會甜到膩,有4球雪糕🍦藍莓🫐草莓🍓多士🍞棉花糖旋律甜品饗宴🎠好似旋轉木馬咁伴隨住音樂轉轉轉,上面有5種唔同既小蛋糕🧁一個價錢5種享受😋
以前從來無諗過自己會去親子餐廳😂
做左呀媽之後反而想搵啲親子餐廳食
有得食之餘,我同小茉莉又有得玩😝

今次去左觀塘間炑八韓烤親子餐廳
佢地有個媽咪圍爐煮茶套餐
入面啲燒肉、蔬果、小食、飲品都可以refill
特製LA骨同蜜糖雞腿肉都好好食~
仲有啲特別啲既食材可以燒
例如香蕉,柑,腰果,紅棗等等😂

除左大人有得食,小朋友都有兒童餐~
有車車盤🚗公主麵👸🏻貓貓飯🐱
我叫左個貓貓魚柳飯~個造型好可愛😍
魚柳都幾大塊,茄汁底酸maymay好開胃🤤
粟米,火腿,薯仔粒都好岩小朋友食

最後叫左兩個期間限定既甜品🍮

2024-04-12 0 瀏覽
今晚帶呀仔去食韓燒,去到見到有一邊大大波波池及環境已經😍😍眼繽紛兔仔飯團-有單骨雞翼,雞蛋卷,蕃茄,士多啤梨及西蘭花,小兔仔飯團一見到就嘩一聲,好靚,呀仔開心一啖啖入口,雞翼香脆,雞蛋卷帶小小甜,小朋友至愛春天協奏曲全日早餐-炸魚柳超大塊,夠香口,芝士火腿包,紫蕃薯脆口又健康,火眼變成花朵型食得更開心。燒烤方面,鍋邊有泡菜雞蛋,芝士粟米,雞蛋好嫩好滑,芝士拉絲夠邪惡。👍🏻👍🏻五花腩厚切-超厚好大塊,肥度適中,店員幫忙燒,服務態度好。加入生菜更解油膩,更滋味王者牛肋骨-店員有熟悉嘅方法先至離骨,再細心分切,燒至香軟,咬口不錯,醬汁小甜但香濃,一讚整體飲品食品十分精緻,放下不小心思,食物高質,價錢合理,呀仔玩波波池玩得好開心,大人慢慢食,小朋友慢慢玩,讚👍🏻
  • 王者牛肋骨
  • 雪花厚切五肉
2024年3月28日 星期四終於開始咗復活節假期,可以每一日都帶小朋友出去玩,今日就帶咗佢去觀塘嘅呢間餐廳,因為網上見到餐廳裏面有地方可以俾小朋友放電,而且大人又可以喺出邊慢慢食嘢一入到餐廳,小朋友已經急不及待衝咗入去遊樂嘅部份玩,地方都幾大,除咗有波波池之外,仲有瀡滑梯、煮飯仔既玩具,連買餸車仔都有添,所以小朋友既興奮又開心我哋大人就慢慢坐低睇吓餐牌有咩食,原來餐廳提供緊媽咪圍爐套餐,係兩小時放題形式,有齊肉類、蔬果、小食同飲品幾多選擇,而且仲有兒童餐添,所以好快就落咗單一落單之後店員就即刻為我哋送上前菜同新鮮生菜,冇諗過會有咁多碟前菜,而且大部份都好好食,其中醃蘿蔔酸酸甜甜咁,越食越開胃,魚糕就有少少辣,幾惹味呢一杯飲品係我哋加嘅花漾音符焦糖鮮奶特飲,賣相一流,啱晒用嚟打卡,飲落去充滿焦糖味,但唔會太甜,奶味都好香濃,上面仲有朱古力豆同音符形狀脆餅食添之後食物開始陸續送到,分別有特製LA骨、月見韓牛前胸肉、香烤梅花肉等等,全部都好新鮮,見到脂肪同肉嘅分布好平均,仲有韓式大蝦同南瓜添放左爐燒既時候受力好均勻,由於店員已經預先剪開咗梅花肉,所以燒嘅時候唔需要等太耐就已經燒得熟,咬落去有
2024年3月28日 星期四

放左爐燒既時候受力好均勻,由於店員已經預先剪開咗梅花肉,所以燒嘅時候唔需要等太耐就已經燒得熟,咬落去有肉汁,唔會太過韌,同新鮮蔬菜一齊食感覺會冇咁油膩

呢度分別有唔同嘅小食同水果,全部都可以燒或者直接食都得,最估唔到嘅係堅果燒完之後脆卜卜,用嚟送酒一流,紫薯餅啖啖都係紫薯蓉,甜甜地幾香口

小朋友嘅食物方面我哋點左韓國公主湯烏冬,嚟到嘅時候賣相好靚,條公主裙原來就係紅蘿蔔片,下面就係湯烏冬,烏冬幾有咬口同埋好滑溜

最後甜品分別有旋轉甜品饗宴同甜蜜朱古力火鍋,個盤下面有旋轉木馬同甜品一路轉,仲有燈光添,十分漂亮,每款甜品嘅味道都唔差,唔會太過甜,小朋友就最鍾意小熊造型嘅蛋糕,至於朱古力火鍋嘅朱古力同樣地唔會好甜,無論配雪糕或者麵包一齊食都好夾

冇諗到兩小時會過得咁快,無論大人或者小朋友都好盡興,期望下一次再有機會嚟可以試吓韓服體驗
2024-03-28
觀塘呢間炑八親子餐廳,有playhouse、有波波池,夾啱時間仲有特別既工作坊,小朋友玩極都唔厭❣️😂枱面有畫紙同顏色筆,俾小朋友油顏色。😊👍一如以往,一坐低店員就好快上小食:芽菜,醃蘿蔔,泡菜,魚蛋片,海帶。全部都可以免費任添❣️for大人,食物都好好,成日會轉新menu,大人都唔怕食得厭,最近又出左個新menu:🔥🫖媽咪圍爐煮茶套餐$868呢個價係包2大2小!!全新嘅套餐同之前唔同,呢個係2小時嘅放題形式!仲包免費韓服體驗同埋小朋友娛樂遊樂場。計落比平時抵喎❣️👍🉐️兒童餐有3個選擇,都係賣相精緻、兒童餐造型:小跑車之旅/韓國公主蛋包意粉/可愛貓咪飯,小朋友一定鐘意🩷燒肉都唔錯架!牛、豬、雞、蝦都有,又係放題任食。圍爐煮茶當然唔少得叫返壼茶,有堅果、紫薯餅、棉花糖,紫薯餅同棉花糖都幾好食生果都可以燒!南瓜、香蕉、菠蘿、柑桔,第一次食燒熱左既柑桔,又幾得意。飲品就除咗熱茶之外,其他都可以refill添架❣️叫左菠蘿梳打/荔枝梳打/果汁/朱古力,大大杯。呢個餐真心抵食❣️另外因為小朋友生日,我地仲加左甜品。旋律甜品饗宴$168勁大推❣️有5件蛋糕,個盤自轉仲會放音樂!!大人小朋友見到都嘩一聲,好靚好
觀塘呢間炑八親子餐廳,
有playhouse、有波波池,
夾啱時間仲有特別既工作坊,
小朋友玩極都唔厭❣️😂

枱面有畫紙同顏色筆,
俾小朋友油顏色。😊👍

一如以往,
一坐低店員就好快上小食:
芽菜,醃蘿蔔,泡菜,魚蛋片,海帶。
全部都可以免費任添❣️

for大人,食物都好好,
成日會轉新menu,
大人都唔怕食得厭,
最近又出左個新menu:

🔥🫖媽咪圍爐煮茶套餐$868
呢個價係包2大2小!!
全新嘅套餐同之前唔同,
呢個係2小時嘅放題形式!
仲包免費韓服體驗同埋小朋友娛樂遊樂場。
計落比平時抵喎❣️👍🉐️

兒童餐有3個選擇,
都係賣相精緻、兒童餐造型:
小跑車之旅/韓國公主蛋包意粉/可愛貓咪飯,
小朋友一定鐘意🩷

燒肉都唔錯架!
牛、豬、雞、蝦都有,
又係放題任食。

圍爐煮茶當然唔少得叫返壼茶,
有堅果、紫薯餅、棉花糖,
紫薯餅同棉花糖都幾好食
生果都可以燒!南瓜、香蕉、菠蘿、柑桔,
第一次食燒熱左既柑桔,
又幾得意。

飲品就除咗熱茶之外,
其他都可以refill添架❣️
叫左菠蘿梳打/荔枝梳打/果汁/朱古力,
大大杯。

呢個餐真心抵食❣️

另外因為小朋友生日,
我地仲加左甜品

旋律甜品饗宴$168
勁大推❣️
有5件蛋糕,個盤自轉仲會放音樂!!
大人小朋友見到都嘩一聲,
好靚好開心架!
個布甸都幾好食,
仲有一個好靚嘅豬豬蛋糕。

甜蜜朱古力火鍋$168
呢個都不錯,
有士多啤梨、藍莓、麵包脆、棉花糖、雪糕,
又係小朋友一定會鐘意既食物。

2024-04-02 26 瀏覽
親子餐廳又有得食又有得玩😂😂大人仲可以一邊食一邊從玻璃窗睇住佢地,設計非常貼心❤️▫️媽咪圍爐煮茶套餐特製LA骨/月見韓牛前胸肉/香烤梅花肉/蜜糖雞腿肉/韓式大蝦呢幾款肉都係放題式,食完可以再食😋每款肉都好新鮮,肉質鮮嫩多汁,連雞肉都好嫩滑👍🏻👍🏻仲有蔬果同小食,套餐內容好豐富!▪️甜蜜朱古力火鍋濃濃既朱古力即時熱溶,配上新鮮生果,小朋友最愛👏🏻▫️ 旋律甜品饗宴店員一拎出黎,大人都^嘩^左聲😹好靚既擺盤,仲有音樂既旋轉托盤,好有驚喜🥳🥳每件cake都好可愛,小朋友都食得好開心▪️ 音符跑車之旅+可愛貓咪魚柳飯叫左2個兒童餐,造型非常吸睛👀,野食都好岩小朋友,又健康又飽肚
親子餐廳
又有得食又有得玩😂😂

大人仲可以一邊食一邊從玻璃窗睇住佢地,設計非常貼心❤️

▫️媽咪圍爐煮茶套餐
呢幾款肉都係放題式,食完可以再食😋
每款肉都好新鮮,肉質鮮嫩多汁,連雞肉都好嫩滑👍🏻👍🏻
仲有蔬果同小食,套餐內容好豐富!

▪️甜蜜朱古力火鍋
濃濃既朱古力即時熱溶,配上新鮮生果,小朋友最愛👏🏻

▫️ 旋律甜品饗宴
店員一拎出黎,大人都^嘩^左聲😹
好靚既擺盤,仲有音樂既旋轉托盤,好有驚喜🥳🥳
每件cake都好可愛,小朋友都食得好開心

▪️ 音符跑車之旅+可愛貓咪魚柳飯
  • 韓牛前胸肉
2024-03-30 26 瀏覽
平時同小朋友一齊出去食嘢都盡量會揀啲「寶寶友善」、「親子」嘅餐廳 除咗要有兒童餐具、兒童餐 最好有埋俾佢地放電嘅空間 所以今次同屋企人食飯就揀左去位於觀塘嘅⭐️炑八韓烤親子餐廳⭐️《媽咪圍爐煮茶套餐》✨兩小時放題形式 包括免費韓服體驗同進入兒童區✨套餐分蔬菜類/肉類/飲品類/小食/兒童餐🥩肉類嘅質素好高 特別推介 「特製LA骨」同「韓式大蝦」 前者好juicy 後者大大隻又爽口彈牙 叫咗好多轉呢兩款😆 🥬蔬菜類有香蕉/南瓜/菠蘿/柑桔 燒菠蘿同香蕉味道都唔錯🥤梳打都幾解渴 小朋友可以揀冷壓果汁🥜小食方面主要放係爐邊暖住 溶咗嘅棉花糖配埋堅果手指餅一齊食 口感好特別👍🏻👧🏻小朋友揀咗食「造型小跑車之旅」每樣都試試 最鍾意食蛋卷同紫菜飯《甜蜜朱古力火鍋》想試朱古力火鍋好耐架啦 今次終於試到 有四款材料可以點朱古力 分別係雪糕、生果、棉花糖同多士 最鍾意係多士 多士配埋朱古力醬汁 非常香脆又唔會太甜 《旋律甜品饗宴》呢款甜品打卡一流!上枱時已經著哂燈同開住歌咁轉 小朋友睇到眼定定呀 😍 最好味係布甸🍮花漾音符焦糖鮮奶特飲 (凍) 韻律朱古力狂想曲 (熱) 成個套餐非常豐富 飽住咁返屋企呀 食完仲

《媽咪圍爐煮茶套餐》
✨兩小時放題形式 包括免費韓服體驗同進入兒童區✨
套餐分蔬菜類/肉類/飲品類/小食/兒童餐
🥬蔬菜類有香蕉/南瓜/菠蘿/柑桔 燒菠蘿同香蕉味道都唔錯
🥤梳打都幾解渴 小朋友可以揀冷壓果汁

《甜蜜朱古力火鍋

《旋律甜品饗宴》

花漾音符焦糖鮮奶特飲 (凍)

韻律朱古力狂想曲 (熱)

成個套餐非常豐富 飽住咁返屋企呀 食完仲帶小朋友去著韓服 係韓式嘅餐廳度打卡 真係好靚呀😍

大人可以盡情食韓燒 小朋友食完又可以盡情放電 下次一定會再嚟呀!
2024-03-27 20 瀏覽
之前同親戚嘅小朋友去過呢度食飯 ,今次見有新menu 「媽咪圍爐取暖套餐」,可以比小朋友去有大型波波池嘅兒童遊樂場玩2小時,食物中可以refill!而且非常打卡able🥰!首先,喺六宮格盒入係月見韓牛前胸肉🐄、特製LA骨🐄、韓式大蝦🦐、香烤梅花肉🦓、蜜糖雞腿肉🐥,仲有南瓜🎃。月見韓牛前胸肉超正,肉質嫰滑,仲可以點蛋!特製LA骨好入味和重牛味,韓式大蝦好新鮮,有成隻手掌咁長呀!另外,喺兩層加上邊有香蕉、柑、紅棗、腰果、棉花糖、紫薯餅,可以放爐邊慢慢烤熱,俾起平時就咁食真係特別好多。🔹️旋律甜品饗宴🍰🍮一定要留肚食甜品,呢個音樂旋轉木馬上面,放咗5款甜品,真係非常吸睛,小朋友見到之後都勁鍾意🔹️甜蜜朱古力火鍋🍫有好多配料,棉花糖、藍莓、士多啤梨、雪糕、多士,可以點落暖著嘅朱古力度,小朋友勁鍾意自己整黎食。🔹️熱韻律朱古力狂想曲🔹️凍花漾音符焦糖鮮奶特飲

媽咪圍爐取暖套餐

媽咪圍爐取暖套餐
旋律甜品饗宴
甜蜜朱古力火鍋
2024-03-26 59 瀏覽
今個月我媽媽成就解鎖,第一次上台表演,佢苦練咗近一個月,當日我一早起身幫佢化妝扮靚,然後就同佢去到會場。雖然只係一首歌嘅時間,但我感受到佢嗰種快樂感,然後book咗呢個媽咪圍爐套餐同佢慶功!(其實一開始我係見到個名叫媽咪,於是就揀咗佢🤣🤣) 冇諗過呢個套餐勁多嘢燒,南瓜、LA骨、月見韓牛前胸肉、香烤梅花肉、蜜糖雞腿肉、韓式大蝦、堅果、紫薯餅、棉花糖、香蕉、菠蘿、柑桔🍊 會唔會豐富咗少少呢?我媽咪勁鍾意佢嘅大蝦,一個人食咗半打,而我就覺得佢嘅韓牛前胸肉好正,真係燒幾十秒就食得入口即溶🫶🏻甜蜜朱古力火鍋好邪惡,如果可以點埋蘋果應該都會夾😆旋律甜品饗宴原來係一個識唱歌嘅迴旋木馬,上面有六件蛋糕🎂 好似生日蛋糕咁好犀利!春天協奏曲全日早餐有炸魚柳,好繽紛,好啱復活節成班媽媽聚餐,兔仔造型飯團🍙同春日華爾滋盛合便當🍱都整得好靚🥹 個紫菜蛋又幾好味喎!最後嘅春日合奏曲窩夫🧇係唔會令人失望,熱辣辣嘅窩夫,有咗cream同埋色彩繽紛嘅糖,係滿足胃仔之作,熱朱古力🍫唔會太甜都夾嘅☺️好耐冇同媽咪咁樣出嚟燒嘢食同嘆cake~~呢個媽咪圍爐餐個名改得幾好👍🏻

甜蜜朱古力火鍋好邪惡,如果可以點埋蘋果應該都會夾😆

好耐冇同媽咪咁樣出嚟燒嘢食同嘆cake~~
呢個媽咪圍爐餐個名改得幾好👍🏻

2024-03-13
下午茶
  • 韓牛
  • 媽咪圍爐餐
  • 大海蝦
2024-03-21 30 瀏覽
最近終於去左想食好耐既炑八韓烤親子餐廳一入到去小朋友就俾個波波池吸引左去玩除左波波池仲有其他玩樂設施好正啊哩度有得玩有得食🥳我地食左最新推出既「媽咪圍爐煮茶套餐」可以任玩同任食部分食物兩個鐘😋韓國大蝦🦐月見韓牛前胸肉香烤梅花肉🐖蜜糖雞腿肉🍗特製LA骨以上韓烤拼盤可以refill😍韓蝦好新鮮!成隻手掌咁大!LA骨醃得入味得黎都好有牛味雞髀肉勁滑🤤梅花肉好有口感另外仲有香蕉柑菠蘿紅棗腰果棉花糖手指餅紫薯餅可以放爐邊慢慢烤 好特別啊除左拼盤我地仲試左幾款小朋友食物🐰繽紛兔仔造型飯團兔仔造型好可愛🥰見到都唔捨得食仲有紫菜卷蛋同炸雞好豐富🎹春日華爾滋盛合便當造型好精緻分別用芝士同紫菜黎整音符鋼琴仲有有雞鎚火腿紫菜卷蛋🍳春天協奏曲全日早餐有好大塊魚柳、火腿、沙律同三文治最後當然唔少得甜品同飲品環節😍🍫甜蜜朱古力火鍋朱古力甜度適中 有棉花糖/雪糕/士多啤梨/藍梅/多士🧇春日合奏曲窩夫窩夫即叫即做好香脆 有cream同朱古力做配搭🎪旋律甜品饗宴好surprise!!😍係一個有音樂既旋轉木馬上面有唔同口味既蛋糕🎵凍花漾音符焦糖鮮奶特飲🎶熱韻律朱古力狂想曲焦糖鮮奶好滑😗朱古力味好香濃🤤好好飲@meokba
最近終於去左想食好耐既炑八韓烤親子餐廳
一入到去小朋友就俾個波波池吸引左去玩
除左波波池仲有其他玩樂設施
好正啊哩度有得玩有得食🥳

我地食左最新推出既「媽咪圍爐煮茶套餐」
可以任玩同任食部分食物兩個鐘😋
韓國大蝦🦐月見韓牛前胸肉
香烤梅花肉🐖蜜糖雞腿肉🍗特製LA骨
以上韓烤拼盤可以refill😍
韓蝦好新鮮!成隻手掌咁大!
LA骨醃得入味得黎都好有牛味

🎹春日華爾滋盛合便當
造型好精緻分別用芝士同紫菜黎整音符鋼琴
仲有有雞鎚火腿紫菜卷蛋

🍳春天協奏曲全日早餐
有好大塊魚柳、火腿、沙律同三文治

最後當然唔少得甜品同飲品環節😍

🎵凍花漾音符焦糖鮮奶特飲
🎶熱韻律朱古力狂想曲
焦糖鮮奶好滑😗朱古力味好香濃🤤好好飲

@meokbang_kidzone

炑八韓烤親子餐廳(觀塘)
📍觀塘鴻圖道90號2樓
2024-03-20 19 瀏覽
第一次去親子餐廳,本來係諗住小朋友有個地方玩下波波池瀡滑梯咁,點知原來仲有黏土工作坊同韓服試穿😍小朋友玩得超開心💕入場最低消費大人$150,小朋友一個兒童餐。未叫餐已經送上前菜六小碟🤩兒童餐超可愛,味道都唔錯,不過小朋友掛住玩,都食唔到幾多😂牛滑湯飯 $128個湯味道幾好,有少量粉絲,有4大舊牛骨,不過個牛骨太韌,4舊有3舊都食唔到🫣。芝士泡菜煎餅 $90有驚喜,芝士香,泡菜餅夠脆口,淡淡既泡菜味,好惹味可惜限時2個半鐘,太多野玩,眨下眼就過😂
黏土工作坊同韓服試穿😍小朋友玩得超開心💕

入場最低消費大人$150,小朋友一個兒童餐。
未叫餐已經送上前菜六小碟🤩

兒童餐超可愛,味道都唔錯,不過小朋友掛住玩,都食唔到幾多😂

牛滑湯飯 $128

芝士泡菜煎餅 $90
有驚喜,芝士香,泡菜餅夠脆口,淡淡既泡菜味,好惹味

可惜限時2個半鐘,太多野玩,眨下眼就過😂
  • 兒童餐