餐廳: 火鍋隨意門
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
Longing for travel across during this covid hotel quarantine saga?!This restaurant with different country travrl hotspots may quench your travel thirst!!My friend and I went to a restaurant called "Hotspot"(火鍋隨意門 ) located in Room A, 1/F, Top View Mansion, 10 Canal Road West, Causeway Bay銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室 The restaurant has Japan,Paris Turkey and Taiwan themes where are top distinations for HongKongers!!South African abalones南非鮑魚HKD$98/2 pcs 隻soft,ont rubbery at all.Grouper fillet龍躉片HKD$138Thick

South African abalones
南非鮑魚
HKD$98/2 pcs 隻

soft,ont rubbery at all.

Grouper fillet
龍躉片
HKD$138

Thick cut,flaky and moist.

"Sake beef "
清酒鮮牛肉
HKD$148

marbled fat ,tender,soft and juicy.Yum

"Fish maw"
極品魚肚
HKD$118

collagenic,acts like sponge soaked up all the essences of the soup!

"Black pepper chicken soup casserole"
惹味黑胡椒卜卜蜆濃雞湯鍋
HKD$238

staff addes wine to the aromatic black pepper fresh clams and set the fire on.stir fry it.complex rich flavour!

"Shrimp dumplings"
原隻蝦水餃
HKD$98/6 pcs 隻

Nice presentation!whole shrimp is wrapped inside with tail sticking out!

"Shrimp wontons"
足料鮮蝦雲吞
HKD$98/6 pcs 隻

"Australian scallops"
澳洲帶子片
HKD$98

The male manager who dress as a pilot is very polite and helpful!!
朋友大推呢一間火鍋店!到達嘅時候果然被震撼到———啱晒我呢啲港女,可以打卡,唔同區域仲分咗四個主題、分別有中式、西式、土耳其、和風!裝修佈置有心思!食物都相當令人亮眼,九點後入座全單仲有75折😨🤭🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸☘️醬介$25/人九宮格!好靚呀!任你調配醬料。入面仲有雲耳作為前菜添!☘️黑白滷水鴨血濃湯鍋$228鴛鴦鍋,一邊黑滷水、一邊白滷水。黑滷水使用花椒桂皮以及三十多種香料熬製,而白滷水用骨料熬煮,兩種口味各有千秋,鴨血原來都係每日新鮮製造,相當滑溜而且超級多件!🍀新鮮蟶子皇$198絕對係招牌!我同朋友都覺得係no.1!鮮甜之極,看上來好飽滿多汁,雖然放落湯滾,但都唔會比湯底味道所掩蓋!🍀瑤柱乾貝滑$108相當高級!加入乾冰,一上台就仙氣飄飄~除了魚肉,更罕見選用瑤柱和元貝製作,元貝同瑤柱味道好出,我同朋友都超鍾意!🍀手切頂級安格斯牛肉(細)$298擺盤十分精緻!牛肉脂肪呈大理石紋,比例好均勻,口感細緻。 有持久不散既回韻。🍀黃金雙拼$98所謂黃金就係鹹蛋黃!超級濃郁 ,滿佈鹹蛋黃,比起普通的炸魚皮、響鈴更勝一籌。相當大件、卜卜脆,滿足!🍀伊比利亞橡果豬$168呢隻豬原來係食橡

食物都相當令人亮眼,九點後入座全單仲有75折😨🤭
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

☘️醬介$25/人
九宮格!好靚呀!任你調配醬料。入面仲有雲耳作為前菜添!

☘️黑白滷水鴨血濃湯鍋$228

🍀新鮮蟶子皇$198

🍀瑤柱乾貝滑$108

🍀手切頂級安格斯牛肉(細)$298

🍀黃金雙拼$98

🍀伊比利亞橡果豬$168
呢隻豬原來係食橡果、野草為生,所以肉質特別細膩。濃郁、鮮嫩,不油膩,不愧係靚豬

🍀沙白蜆$68
彌補番唔叫卜卜蜆湯底嘅遺憾!沙白蜆好大粒,好飽滿,鮮香美味!正!

• 黃金雙拼
  • 新鮮蟶子皇
隨意門我就冇啦 不過今日就去火鍋隨意門🚪難得幾個姊妹肯唔練仙👭🏻👭🏻即刻食餐勁嘅銅鑼灣呢間舖頭嘅裝橫就好靚 好似參考法國、土耳其、日本同宮廷設計但我最想嘅就係可以親身去旅行🥰我哋揀咗花膠雞湯做湯底🐣其實都好足料 因為花膠好似食極都仲有同埋個湯底好香好膠雞肉都好滑 肉質唔鞋口👍🏻👍🏻牛肉肥瘦均勻 唔會好似食緊香口膠咁🥰同埋最緊要係佢係厚切 口感10分滿足牛味都好重 一句講晒好好味🥰🥰😍😋蝦🦐爽滑彈牙有鮮味新鮮蝦仔 同埋佢會擺喺冰盤入面插住唔知係咪保存依個蝦嘅肉質呢😝牛柏葉 豆腐 竹筒墨魚滑侍應態度10分有禮貌等位都等得耐㗎😫食物都嚟得快嘅🙌🏻
隨意門我就冇啦 不過今日就去火鍋隨意門🚪
難得幾個姊妹肯唔練仙👭🏻👭🏻
即刻食餐勁嘅

銅鑼灣呢間舖頭嘅裝橫就好靚
好似參考法國、土耳其、日本同宮廷設計
但我最想嘅就係可以親身去旅行🥰

牛柏葉 豆腐 竹筒墨魚滑

侍應態度10分有禮貌
等位都等得耐㗎😫
食物都嚟得快嘅🙌🏻
🥘火鍋隨意門🚪⁡打邊爐真係四季都啱ge~⁡同朋友食飯,諗唔到食咩,提議打邊爐大家都會同意🤣⁡⁡今次試下銅鑼灣火鍋隨意門~⁡有中🇨🇳、日🇯🇵、法🇫🇷同土耳其🇹🇷4個地方主題餐區,好特別le~⁡⁡唔同地方當然有當地特式湯底la😆!!!⁡⁡有土耳其style ge香草羊肉鍋,日本代表係北海道3.6牛乳櫻花湯鍋,仲有法式芝士龍蝦鍋等選擇,配搭幾新穎🆕️~⁡⁡單單湯底已經豪華吸引,諗起都口水流😍~⁡今次安排jor土耳其區🇹🇷⁡環境裝修超有feel❤~⁡d土耳其吊燈超靚💡!!!⁡湯底款式多多‼️⁡同朋友最後決定叫蒜香特色卜卜蜆濃湯鍋🥘⁡✨卜卜蜆鍋上枱搶眼吸睛,飄著仙氣🎐⁡睇住個鍋吞雲吐霧般,相機食先是常識吧!!🤣⁡湯底蒜味唐芹味香濃,有大量沙白蜆,蜆肉彈牙無沙,超鮮甜👍🏻~⁡✨極上手切牛肉拼盤⁡賣相精緻豪華,玫瑰花造型ge牛胸尖同牛舌,打卡必點💯~⁡安格斯牛肉同牛頸脊,油花分佈均勻~⁡牛頸脊牛脂甘香😋,肉味香濃,有嚼勁!!!⁡牛黃喉口感好爽脆,幾特別~⁡✨黃金雙拼⁡鹹蛋黃魚皮拼響玲😈⁡邪惡加邪惡ge組合🙈⁡鹹蛋黃味道香濃,濃而不咸,likelike👍🏻~⁡✨桂花蚌拼珊瑚蚌⁡桂花蚌厚肉彈牙,有鮮味~⁡珊
🥘火鍋隨意門🚪⁡
打邊爐真係四季都啱ge~⁡
同朋友食飯,諗唔到食咩,提議打邊爐大家都會同意🤣⁡

今次試下銅鑼灣火鍋隨意門~⁡

唔同地方當然有當地特式湯底la😆!!!⁡

單單湯底已經豪華吸引,諗起都口水流😍~⁡

今次安排jor土耳其區🇹🇷⁡
環境裝修超有feel❤~⁡

d土耳其吊燈超靚💡!!!⁡

湯底款式多多‼️⁡
同朋友最後決定叫蒜香特色卜卜蜆濃湯鍋🥘⁡

✨卜卜蜆鍋上枱搶眼吸睛,飄著仙氣🎐⁡
睇住個鍋吞雲吐霧般,相機食先是常識吧!!🤣⁡

✨極上手切牛肉拼盤⁡
賣相精緻豪華,玫瑰花造型ge牛胸尖同牛舌,打卡必點💯~⁡
安格斯牛肉同牛頸脊,油花分佈均勻~⁡

牛頸脊牛脂甘香😋,肉味香濃,有嚼勁!!!⁡
牛黃喉口感好爽脆,幾特別~⁡

✨黃金雙拼⁡
鹹蛋黃魚皮拼響玲😈⁡
邪惡加邪惡ge組合🙈⁡
鹹蛋黃味道香濃,濃而不咸,likelike👍🏻~⁡

✨桂花蚌拼珊瑚蚌⁡
桂花蚌厚肉彈牙,有鮮味~⁡
珊瑚蚌比桂花蚌更爽脆!!⁡

✨餃子拼盤⁡
餃子粒粒飽滿,脹卜卜,好足料!!⁡
最like菜苗帶子餃及蟹黃豚肉餃❤⁡
菜苗帶子餃彈牙鮮美,蟹黃豚肉餃滿滿ge蟹皇,甘香濃郁!!!⁡

✨順德魚腐⁡
真材實料,軟滑綿綿👍🏻!⁡
索哂湯底ge好滋味😋~⁡

✨竹蔗茅根⁡
👀地球儀搶眼ge造型⁡
每枱都必點!!!👍🏻⁡
竹蔗茅根清甜下火🤭,啱哂打邊爐!!⁡

火鍋隨意門門口仲有個超正土耳其style ge打卡位😍😍😍,ng講以為自己去左旅行!!⁡
👩🏻‍✈️🧑🏻‍✈️Cabin crew造型店員服務有禮,細心貼心。⁡
放工緊係要食好西!想跟朋友足膝詳談,打邊爐係一個good idea。唔好以為打邊爐好麻甩,今次呢間火鍋店好打卡,每款食物一流👍不停回訪,每次都會有驚喜!環境仲分唔同嘅主題,今次我坐呢個位就係土耳其主題!🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸豐富的一餐由醬介開始,九宮格上陣,有種古代宮廷的感覺。相當多選擇!黑白滷水鴨血濃湯鍋:今次試下其他湯底!見到呢個湯底相當特別,有d台灣味道。入面超多鴨血,每一塊都好滑溜手切頂級安格斯牛肉(細):一上枱就已經被古色古香既擺盤吸引左!仲插住塊木牌,真係好打卡!食落有香濃牛肉味,真係一試上癮,建議只滾十幾秒,恰好夠嫩又濃郁新鮮蟶子皇:必食!絕對不能錯過。一盤得四條,但每條都完整而且飽滿。鮮甜滲入口腔,一試難忘!唔捨得食完!真係好加分。黃金雙拼:上次食完今次再食!知佢咩料啦💁🏼‍♀️即係魚皮+響鈴,自家製作,大大件表皮沾有超多鹹蛋黃。真係好正!難怪咁多人推介。新鮮鵝腸:打邊爐點少得肥美鵝腸呢!呢度既鵝腸有口感之餘亦很爽滑。同埋鵝腸都幾湯底,變成鴨血鵝腸,台灣風味好過癮。伊比利亞橡果豬:即西班牙黑毛豬!不但肥美而且肉味芳香濃郁,我諗就算係清湯都不減其風味😀沙白蜆:呢度既蜆肉係

環境仲分唔同嘅主題,今次我坐呢個位就係土耳其主題!

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

沙白蜆:呢度既蜆肉係相當出色(如果無試過卜卜蜆湯底都好推介大家試下)。沙白蜆大大粒,多汁飽滿,質感韌口,好滿足!

瑤柱乾貝滑:我很喜歡的一款!蝦滑就食得多,從來未試過瑤柱乾貝滑。魚肉加入大量
瑤柱和元貝製成,上菜時底部加了乾冰,好飄溢有仙氣,超級用心,每一口西歐食元貝的鮮甜味,而且爽口彈牙!

• 鹹蛋黃炒響鈴
  • 新鮮蟶子皇
2022-07-07 371 瀏覽
今晚同朋友去左鵝頸橋呢邊打邊爐,入黎見到滿屋氫氣球同彩燈嘅裝潢好有氣氛,枱面放滿充滿地中海風情嘅餐具,好似去左土耳其咁樣,有去左旅行嘅感覺。鍋底選左卜卜蜆鍋,一上枱係滿滿嘅煙霧一探鍋底,係滿滿大蜆,充滿清酒嘅香味。蜆肉好肥美,一爆殼就食得,d 肉好嫩,而且無沙,蜆都係比人幫手整好好多,街市買嘅蜆d 沙點吐都吐唔清..... 呢度就完全無呢個擔心,而且仲嫩滑鮮甜。牛肉拼盤可以試多幾款唔同肉類,有A4和牛片,安格斯,牛舌片,和牛粒,仲有比較罕見嘅部位,牛胸尖同牛動脈,真係食得叼鑽!份量好足,足夠3至4人分享。A4 和牛片,肉味香。珊瑚蚌鮮嫩彈牙,桂花蚌都好新鮮。黃金雙拼係咸蛋黃炸魚皮拼響鈴,即叫即製,上枱熱辣辣,非常香脆。魚腐夠大粒,肉質夠滑,吸收卜卜蜆湯底嘅鮮甜味道。竹蔗茅根嘅容器好靚,地球儀咁,冰凍潤甜,夠3至4人分享,2款都係火鍋必選。地點方便,座位闊落,鍋底鮮甜,用料新鮮,選擇多,打邊爐唔錯嘅選擇。

鍋底選左卜卜蜆鍋,一上枱係滿滿嘅煙霧
一探鍋底,係滿滿大蜆,充滿清酒嘅香味。
卜卜蜆鍋

牛肉拼盤

A4 和牛片,肉味香。
A4 和牛片

珊瑚蚌鮮嫩彈牙,桂花蚌都好新鮮。
珊瑚蚌

黃金雙拼
魚腐
  • 手切A4和牛
  • 特色卜卜蜆鍋
好耐無打邊爐了,天氣炎熱,又想坐得舒服,嘆住冷氣打邊爐,先係生活享受。上網搵到呢間土耳其裝修風格的打卡火鍋店,名字叫隨意門,彷彿走進隨意門去了一趟土耳奇旅行。店內用上土耳其風格的燈飾擺設,連牆上都畫上了土耳其著名景點,熱氣球滿天飛。職員都大玩cosplay,著起機師制服。餐廳環境十分闊落,最緊要冷氣夠凍,唔會熱住打邊爐。order 食物係用QR code 自助落單,方便極了。胡椒豬筒骨濃湯鍋🐷唔食得辣的我們選擇了呢個濃郁嘅豬骨湯,用料十足,有幾舊大豬筒骨,聽職員介紹用咗兩小時去熬製,特別滋味。建議我們首先品嚐豬骨湯先。極上手切牛肉拼盤🐮可以品嚐牛嘅不同部位,適合一啲食肉獸。有日本直送的A4和牛、頂級安格斯牛肉、牛頸脊、牛黃喉、牛胸尖、牛肉粒、封門柳。安格斯牛肉,油花分布均勻,肉質鮮嫩。牛頸脊,味道細緻適中,脂肪少。牛黃喉,即係牛的主動脈,口感脆嫩,爽口彈牙。牛胸尖又名牛白肉,是一塊筋膜肌肉,相當珍貴,口感爽口充滿油香。封門柳,屬於橫膈膜肌肉,脂肪少肉質濃郁,建議放進湯裡10秒內,口感滑溜香甜。鳳尾鮮蝦餃極力推薦,每日新鮮製作,賣相十足味道佳。脆鯇魚肉質好實爽脆。黑松露墨魚滑 瑤柱乾貝滑

職員都大玩cosplay,著起機師制服。

胡椒豬筒骨濃湯鍋🐷

極上手切牛肉拼盤🐮

安格斯牛肉,油花分布均勻,肉質鮮嫩。
牛頸脊,味道細緻適中,脂肪少。
牛黃喉,即係牛的主動脈,口感脆嫩,爽口彈牙。

鳳尾鮮蝦餃

極力推薦,每日新鮮製作,賣相十足味道佳。

脆鯇魚
肉質好實爽脆。

黑松露墨魚滑 瑤柱乾貝滑
魚滑新鮮肉質彈牙,用料上乘,罕有地用了黑松露和瑤柱,值得一試。

蟹籽鮮蝦丸
🦐丸新鮮,不會有臭🦐味道,加上大大粒蟹籽,更顯特別。

即炸魚皮
的而且確係新鮮即炸,口感同出邊絕對唔同,沒有油益味。

竹蔗茅根
普通嘅竹蔗茅根,但係賣相十足。

總括嚟講,餐廳食物質素高,對得起佢的價錢,想享受高質邊爐嘅朋友可以一試。

2022-06-29 328 瀏覽
都好幾個月冇同戴氏夫婦食飯喇,見疫情好咗啲啲所以約出嚟打邊爐……本來戴生提議去馬祖,話冇限時任食,不過已full,唯有等下次……後來見傳媒介紹呢度(不過冇詳細睇),咁就試下……我到達後攞位,見面前的一個個侍應穿上機長制服,幾特別,又想起衝上雲霄坐低冇耐,戴氏夫婦到,呢度吾係任食,我哋叫咗椰漿濃鷄鍋湯底、兩款牛(封門柳同牛頸脊)、橡果豚肉、響鈴、水餃拼盤、肉丸拼盤、雲吞、菜、竹庶水,個庶水係用個似“地球儀“嘅樽裝,幾有特色,牆壁貼上熱氣球牆紙,櫈、燈、食具圖案也有點異國風情味道……我哋冇特別點啲刺身海鮮類,只係叫啲一般嘢,個椰子鷄湯都幾有椰子味……其他都係一般般,不過佢哋就覺得有碟牛嘅味少少怪,酸酸的,話吾知係咪用咗啲咩醃漬過,叫我試咗一件,但我又食吾出……不過都冇跟侍應講……整體食物一般,以價錢計都吾算平……呢度地方吾大,雖然係星期一,但都坐了一半食客…服務係ok嘅,員士都好有禮貌……
後來見傳媒介紹呢度(不過冇詳細睇),咁就試下……

2022-05-30
2022-06-22 80 瀏覽
今日黎到銅鑼灣想食火鍋,見呢間餐廳名幾特別,食物又幾吸引,就即刻試下啦。.蘋果木煙熏手切牛頸脊細食火鍋當然係牛肉最重要,呢碟牛肉真係好吸引,而且係蘋果木煙燻夠曬特別,手切牛頸脊肥瘦雪花完美,味道同口感都係一流水準.瑤柱乾貝滑平時食火鍋多數都係會食到蝦滑、牛肉滑等等,呢個瑤柱乾貝滑真係第一次食,估唔到瑤柱乾貝嘅味道都好出,一定要試下.花膠雞湯鍋呢一個湯非常之養身,補充骨膠原之餘亦都好美味,花膠都好足料,每一件都夠曬厚切,咬落去更加有口感,雞湯味道都好濃郁.油麥菜食咁多肉當然都要叫翻碟菜,油麥菜打邊爐都好適合,非常新鮮爽口.另外都想攢下呢度嘅醬料選擇都好豐富多選擇
蘋果木煙熏手切牛頸脊細
瑤柱乾貝滑
花膠雞湯鍋
油麥菜
另外都想攢下呢度嘅醬料選擇都好豐富多選擇
2022-06-22 464 瀏覽
✈️如果日本、法國、土耳其、中國,你最想去邊度旅行呢?🌟「火鍋隨意門」就可帶你四國遊,一解旅行癮啦!呢度嘅環境裝修好特別,有唔同國家嘅主題分區,我之前就去過日本嘅櫻花房間,所以今次就坐熱氣球去土耳其,感受一下民族風情!🥢火鍋湯底每款都各具特色,火鍋配料選擇多,連擺盆都好精美養眼,價錢又合理,最重要質素高!仲有機師服務員,貼心招呼周到,食得享受好滿足!🔥鴨血麻辣湯鍋($168)一上桌已經仙氣飄飄,點左小辣,味道香濃唔會太咸,火鍋配料豐富,鴨血的份量很多,感覺食極都唔完咁!🐮本地牛頸脊($268細)估唔到份量咁充足,而且肥瘦適中,油脂呈雪花狀,入口牛味濃郁,軟嫩多汁,絕對新鮮!🦪日本廣島蠔($98)肥嘟嘟嘅廣島蠔,入口滑溜溜,鮮甜多汁好味道,包你食過返尋味呀!🐷豬頸肉($58)雀籠嘅造型配襯玫瑰花嘅形狀,賣相已經心心眼,粉紅色薄薄一片,口感軟滑爽彈。🥬蔬菜拼盤($78)有齊8種新鮮蔬菜,陣容鼎盛,包括有淮山片、萵筍片、蓮藕片、蕃茄、木耳、娃娃菜、油麥菜,款款都爽口清甜,超抵食呀!
✈️
如果日本、法國、土耳其、中國,你最想去邊度旅行呢?

🌟

🥢

🔥
鴨血麻辣湯鍋($168)

🐮
本地牛頸脊($268細)

🦪
日本廣島蠔($98)

🐷
豬頸肉($58)

🥬
蔬菜拼盤($78)
  • 本地牛頸脊
  • 蘋果木煙燻手切牛頸脊
2022-06-22 55 瀏覽
平時冇乜湯水飲,依家去打邊爐最好就係有埋個靚湯底,先飲湯,後打邊爐!今次叫咗個花膠雞鍋,用料十足,味道好濃,好正呀!整好個醬料就開始打邊爐啦!醬料嘅選擇都好齊全!估唔到仲有涼拌青瓜!打邊爐當然仲要有啲靚牛肉啦,我地見到蘋果木煙燻手切牛肉幾特別,所以就叫咗!除咗香濃嘅牛肉味之外,仲多咗一層煙熏香,真係幾有特色!另外都叫左個瑤柱乾貝滑,爽口彈牙!打邊爐咁熱氣飲番杯竹蔗茅根,佢地裝飲品既容器都好有心思呀

今次叫咗個花膠雞鍋,用料十足,味道好濃,好正呀!

另外都叫左個瑤柱乾貝滑,爽口彈牙!

打邊爐咁熱氣飲番杯竹蔗茅根,佢地裝飲品既容器都好有心思呀

-二訪 銅鑼灣土耳其裝飾火鍋店 一解旅行癮最近大家都留家抗疫 聽得最多既說話應該都系「我好想去旅行啊!」真系好想借叮噹個隨意門 紓解一下旅行癮成間舖好多打卡位 有幅貼咗熱氣球牆紙既牆加埋土耳其嘅彩色馬賽克燈 好靚🤩❇️招牌花膠雞湯鍋 特濃雞湯湯底用咗大量三黃雞熬製 真係超級 超級 超級濃郁(👆🏻👆🏻重要嘅事要講三次‼️)滿滿既骨膠原 同朋友每人至少都飲左三碗以上😂🥣花膠每一啖咬落去都好有膠質 好黏口👅❇️手切頂級安格斯牛肉上次來食唔到呢款手切牛 今次二訪終於食到啦份量都唔少喎!大大盤 好吸引眼球😍😍 牛肉味濃 脂肪分布均勻 👍🏻質素高❇️瑤柱乾貝滑未試過呢個配撘既滑類 都幾特別超爽口 超彈牙 每一啖都食到瑤柱乾貝嗰種海鮮味 .❇️竹蔗茅根 用地球儀來裝竹蔗茅根 飲到最後仍然都夠凍清熱解渴 兩個人要一個我覺得啱啱好好鍾意佢咁樣嘅設計 好特別 記憶點高✨
二訪 銅鑼灣土耳其裝飾火鍋店 一解旅行癮
真系好想借叮噹個隨意門 紓解一下旅行癮
成間舖好多打卡位 有幅貼咗熱氣球牆紙既牆
加埋土耳其嘅彩色馬賽克燈 好靚🤩

❇️招牌花膠雞湯鍋
特濃雞湯湯底用咗大量三黃雞熬製 真係超級 超級 超級濃郁
(👆🏻👆🏻重要嘅事要講三次‼️)
滿滿既骨膠原 同朋友每人至少都飲左三碗以上😂🥣

清熱解渴 兩個人要一個我覺得啱啱好
好鍾意佢咁樣嘅設計 好特別 記憶點高✨
  • 招牌花膠雞湯鍋
2022-06-20 47 瀏覽
今日去左間有隨意門既鋪頭,由機師店員帶我地周圍去😆😆招牌花膠雞湯鍋 ($398) 一隻勁大份既花膠扒,仲要有好幾件,店員細心幫我地剪開煮左花膠先,食完飲湯再落雞,湯底好濃好好味😋😋本地牛頸脊 細份 ($268)🐮🐮伊比利亞橡果豬 ($168)🐷🐷豬頸肉 ($58)🐽🐽肉類擺盤全部都好靚,仲有佢地既名添,手切牛頸脊肉味夠濃好正,伊比利亞豬肥瘦均勻幾好食,豬頸肉就正常口味,擺得好靚既花花🌺🌹🌹三拼魚滑 ($148)蟹皇豚肉餃 ($78)三併魚滑就可以試哂全部款,黑松露味夠香,瑤柱乾貝滑有絲絲瑤柱特別又好味,蟹子蝦滑同其他一樣咁彈牙😚😚黃金雙併響鈴魚皮 ($98)兩樣邪惡食物一齊加上香濃既咸蛋黃,整個都勁香勁脆,一上枱就忍唔住偷食魚皮了😛😛蔬菜拼盤 ($78)蔬菜款式夠多,食左咁多肉梗係要食返d 草啦🤣🤣竹蓆茅根 ($68)用地球儀裝既飲品好特別,咪睇佢細細個,都裝到好多杯,成枱人share 都夠哂😆😆📍 火鍋隨意門 (銅鑼灣) @hotspot.cwb銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodl
今日去左間有隨意門既鋪頭,由機師店員帶我地周圍去😆😆

招牌花膠雞湯鍋 ($398) 一隻

本地牛頸脊 細份 ($268)🐮🐮
伊比利亞橡果豬 ($168)🐷🐷
豬頸肉 ($58)🐽🐽

三拼魚滑 ($148)
蟹皇豚肉餃 ($78)

黃金雙併響鈴魚皮 ($98)

蔬菜拼盤 ($78)
蔬菜款式夠多,食左咁多肉梗係要食返d 草啦🤣🤣

竹蓆茅根 ($68)

📍 火鍋隨意門 (銅鑼灣) @hotspot.cwb
銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodie #hkfoodies #foodblogger #berryfoodie #berry銅鑼灣 #火鍋隨意門 #火鍋 #打邊爐 #銅鑼灣 #四國火鍋 #hotpot #隨意門#hotpothk
2022-06-19 47 瀏覽
火鍋隨意門每個位都係帶咗你去另一個地方咁,有中國風格有西方味道。呢期火鍋湯底揀嘅都係啲滋補溫和啲嘅口味,今次係揀咗花膠雞湯鍋,個湯底嚟到要飲一定要飲呀,個口會俾個花膠雞湯黐住個嘴仔。重點嚟啦,呢個黑松露午餐肉真係OMG OMG好正,佢煎到好香口仲有好濃嘅黑松露味道,午餐肉世一呀救命我哋仲叫咗個手切頂級安格斯牛肉,油花好均衡好靚,入口牛味好濃。其他仲有手打丸拼盤同瑤柱乾貝滑,佢哋嘅滑類丸類都好真材實料同新鮮。基本上鮮食配花膠湯都係好正,提鮮得嚟到帶到花膠雞味入食材。

基本上鮮食配花膠湯都係好正,提鮮得嚟到帶到花膠雞味入食材。
2022-06-17
  • 招牌花膠雞湯鍋
  • 花膠雞湯鍋
  • 足料竹蔗茅根
火鍋隨意門👻有冷氣真係偉大發明一年四季都可以打邊爐黎到銅鑼灣依間隨意門多野食到真係可以隨意揀實啱你食🥰🥰.🔅 招牌花膠雞湯鍋 HKD 398 招牌就當然要試吓啦佢啲花膠超級大塊店員會幫我哋將花膠剪開一件件放入個鍋入邊提我哋食完花膠之後先再落雞啲花膠好多骨膠原好漿口🤩🔅手切本地牛頸脊HKD 298大大盤嘅牛頸脊啲雪花紋好靚又擺得好好放入鍋唔使10秒就轉晒色食得好濃嘅牛肉味好正啊🤤🔅依比利亞橡果豬 HKD 168橡果豬肉片一樣都擺得好靚薄薄地咁易熟又唔會韌咁嘅價錢有咁多塊好抵食🔅豬頸肉 HKD 58連豬頸肉都擺咗花形真係好有心機食都食得開心啲豬頸肉都幾爽口唔錯唔錯🔅魚滑三併 HKD 148黑松露墨魚滑瑤柱干貝滑手打蟹子蝦滑三併可以試晒三隻味又抵食啲滑好彈牙又夠足料特別鍾意個黑松露好香好重味😉🔅黃金雙併響鈴魚皮 HKD 98其他地方食唔到嘅響鈴魚皮佢哋加咗鹹蛋黃落去炸新鮮炸好拎嚟打邊爐真係一流🔅蟹皇豚肉餃 HKD 78🔅雜菜拼盤 HKD 78🔅竹蓆茅根 HKD 68.整體黎講:高質火鍋 靚料好味😚.🎈 火鍋隨意門 (銅鑼灣)銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室
火鍋隨意門👻

🔅雜菜拼盤 HKD 78
🔅竹蓆茅根 HKD 68
整體黎講:
高質火鍋 靚料好味😚
🎈 火鍋隨意門 (銅鑼灣)