2022-07-08
放工緊係要食好西!想跟朋友足膝詳談,打邊爐係一個good idea。唔好以為打邊爐好麻甩,今次呢間火鍋店好打卡,每款食物一流👍不停回訪,每次都會有驚喜!環境仲分唔同嘅主題,今次我坐呢個位就係土耳其主題!🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸豐富的一餐由醬介開始,九宮格上陣,有種古代宮廷的感覺。相當多選擇!黑白滷水鴨血濃湯鍋:今次試下其他湯底!見到呢個湯底相當特別,有d台灣味道。入面超多鴨血,每一塊都好滑溜手切頂級安格斯牛肉(細):一上枱就已經被古色古香既擺盤吸引左!仲插住塊木牌,真係好打卡!食落有香濃牛肉味,真係一試上癮,建議只滾十幾秒,恰好夠嫩又濃郁新鮮蟶子皇:必食!絕對不能錯過。一盤得四條,但每條都完整而且飽滿。鮮甜滲入口腔,一試難忘!唔捨得食完!真係好加分。黃金雙拼:上次食完今次再食!知佢咩料啦💁🏼♀️即係魚皮+響鈴,自家製作,大大件表皮沾有超多鹹蛋黃。真係好正!難怪咁多人推介。新鮮鵝腸:打邊爐點少得肥美鵝腸呢!呢度既鵝腸有口感之餘亦很爽滑。同埋鵝腸都幾湯底,變成鴨血鵝腸,台灣風味好過癮。伊比利亞橡果豬:即西班牙黑毛豬!不但肥美而且肉味芳香濃郁,我諗就算係清湯都不減其風味😀沙白蜆:呢度既蜆肉係
環境仲分唔同嘅主題,今次我坐呢個位就係土耳其主題!
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
沙白蜆:呢度既蜆肉係相當出色(如果無試過卜卜蜆湯底都好推介大家試下)。沙白蜆大大粒,多汁飽滿,質感韌口,好滿足!
瑤柱乾貝滑:我很喜歡的一款!蝦滑就食得多,從來未試過瑤柱乾貝滑。魚肉加入大量
瑤柱和元貝製成,上菜時底部加了乾冰,好飄溢有仙氣,超級用心,每一口西歐食元貝的鮮甜味,而且爽口彈牙!