2018-11-07
秋風起,最啱就係打邊爐☺️今次選擇左去好岀名的火鍋撚,環境乾淨,四周仲有好多好靚的黑白壁畫,成間舖頭都好有氣勢😂我地2個人都可以坐到卡位,空間感好大好舒服!打邊爐最怕好迫,然後所有食物迫哂一齊。😫湯底方面我地點了鎮店推介的蜂巢豆腐白湯鍋 $128 ,仲加了$30要鴛鴦鍋,揀左秘製麻辣鍋🤤白湯超足料,有好多蜂巢豆腐,鴨血,人蔘,杞子等等。本來好怕這類型的清湯好淡和好重藥材味,誰不知超好味,我齋飲湯都飲左2大碗,建議大家未開始打邊爐時可以飲返碗先!麻辣鍋都唔輸蝕,愈食愈麻,超正👍🏻水餅拼雲呑 $59超足餡料,皮夠薄😍👍🏻另外叫左雙拼蟹籽手打蝦丸同流心鹹蛋黃豬肉丸 $66覺得佢可以咁樣雙拼係一個好好的做法 如果比較小人食就可以試多啲唔同類型既野!手打蝦丸好彈牙,啲蝦新鮮爽口😍是我暫時食過最岀色的蝦丸!流心鹹蛋黃豬肉丸就真係第一次試😂個口感幾特別,但值得一試!它有個牌仔寫住小心爆漿,大家要小心唔好比d流心鹹蛋黃辣親呀因為真係好熱架😂還叫左瑤柱干貝滑 $78真材實料,好香瑤柱味不過好大舊好抵食😂食極都仲有最後驚唔飽,仲叫左稻庭烏冬$48不過可能因為係咁飲湯,結果飽到行唔郁。🤣超級豐富同滿足的一晚😍
水餅拼雲呑 $59
超足餡料,皮夠薄😍👍🏻
另外叫左雙拼蟹籽手打蝦丸同流心鹹蛋黃豬肉丸 $66
手打蝦丸好彈牙,啲蝦新鮮爽口😍是我暫時食過最岀色的蝦丸!
還叫左瑤柱干貝滑 $78
真材實料,好香瑤柱味
不過好大舊好抵食😂食極都仲有
最後驚唔飽,仲叫左稻庭烏冬$48
不過可能因為係咁飲湯,結果飽到行唔郁。🤣
超級豐富同滿足的一晚😍😍