2020-12-30 591 瀏覽
古色古香嘅裝修😍, 除左湯底豐富之外, 醬料都好多選擇, 西環分店仲坐得好舒服🥰兩個人可以霸佔晒成個卡位好有私隱度😌✨蜂巢豆腐白湯 💰133💫評分: 9.1/10📝呢度+湯唔+水, 鎮店推介藥材味濃, 入面有好滑嘅鴨血, 蜂巢豆腐都好入味🥰 ✨響鈴💰32 (半份)💫評分: 8.6/10📝即炸響鈴😌, 夠曬薄入口夠鬆化, 唔洗浸一浸食🤣隔離仲有甜酸醬, 點黎食都幾得意同開胃😍✨極品安格斯肥牛🐄💰149 (小)💫評分: 8.1/10📝牛肉整整齊齊掛係個木架, 冇咩筋肉味香濃, 超嫩滑✨蛋牛包心墨魚丸~💰68💫評分: 8.1/10📝口感豐富未試過啲咁特別嘅丸🤣佢仲有好多奇怪嘅選擇例如梅菜咁, 所以想試吓新口味都可以叫下😌✨梅花豬肉 💰89💫評分: 8/10📝花🌹型嘅打卡一流🤣又睇得又食得🥰✨娃娃菜💰44💫評分: 8/10📝吸曬啲湯底🤣, 打邊爐必叫🤣✨甜品 💰免費💫評分: 8.5/10📝嗰日無曬腐竹雞蛋糖水沙冰, 希望下次可以試吓🥺檸檬味嘅沙冰都幾refreshing, 而芋圓入面仲有涼粉&小丸子&紅豆好足料, 太飽就叫沙冰啦🤣🤣🤣火鍋撚 ℍ𝕠𝕥 ℙ𝕠𝕥 𝕃𝕒𝕟𝕕📍西環石塘咀皇后大道西554

✨蜂巢豆腐白湯 💰133
💫評分: 9.1/10

✨響鈴💰32 (半份)
💫評分: 8.6/10

✨極品安格斯肥牛🐄💰149 (小)
💫評分: 8.1/10
📝牛肉整整齊齊掛係個木架, 冇咩筋肉味香濃, 超嫩滑

✨蛋牛包心墨魚丸~💰68
💫評分: 8.1/10

✨梅花豬肉 💰89
💫評分: 8/10
📝花🌹型嘅打卡一流🤣又睇得又食得🥰

✨娃娃菜💰44
💫評分: 8/10
📝吸曬啲湯底🤣, 打邊爐必叫🤣

甜品 💰免費
💫評分: 8.5/10

火鍋撚 ℍ𝕠𝕥 ℙ𝕠𝕥 𝕃𝕒𝕟𝕕
📍西環石塘咀皇后大道西554-560號日富里百好大廈地下1號舖
(香港大學🚇B2 出口行3分鐘就到)

💫評分: 8.7/10
💬 湯底真係唔錯, 入面都好多野可以食🥰推薦!!!😍多啲人食平均除番會抵啲😌

❣️其他分店❣️
📍旺角染布房街6號1樓
(旺角🚇 E2出口行6分鐘就到)

📍中環雲咸街46-48號雲明行3樓
(中環🚇D1出口行5分鐘就到)

2020-12-18 1396 瀏覽
S知道我鍾意食火鍋撚的酸菜白肉鍋,所以佢同我食生日飯都揀左食酸菜白肉鍋,不過就揀左在西環呢間新店,好開心呀!去過3間火鍋撚,環境最好首選西環這間。店子以中國式的燈籠作裝飾,牆上的璧畫亦很特別,呈現一片中國風,甚有中國色彩。枱和櫈亦以木為主調,最重要是每張枱相隔頗遠,完全不怕和其他人有太近距離接觸。鍋底選擇有6款,價錢由$99至$133,也可選鴛鴦鍋底,價錢也只是加$30,好抵!但今晚我只係選酸菜白肉鍋,因為真係好鍾意食。醬料的種類很豐富,有指天椒,蒜蓉、麻油、醋、秘製醬油、祖傳腐乳醬、xo香辣醬、芫荽、蔥花、炸蒜和麻醬。一品酸菜白肉鍋$109~以新鮮酸白菜,豬大骨,鮮蕃茄,紅薯粉和豬五花肉新鮮熬製,酸甜味濃郁惹味,香氣四溢,我和S忍不住每人飲了4碗湯,因為真係好好味呀!白肉切得非常薄,肥瘦相隔,一點也不油腻,好正!自家製蜂巢豆腐$22~綿密香滑,古法熬煮的鴨血$44~口感煙韌,兩者索滿湯汁同樣美味!御用手切肥牛(小)$239~只須灼8秒就食得。肉質爽滑有咬口,牛味好濃郁,好好味。梅花豬肉(半份)$54~以豬肉片捲成一朵粉紅色玫瑰花,很美麗。豬肉片爽脆彈牙,很美味。響鈴卷$53~嘩!非常

去過3間火鍋撚,環境最好首選西環這間。

但今晚我只係選酸菜白肉鍋,因為真係好鍾意食。

白肉切得非常薄,肥瘦相隔,一點也不油腻,好正!

豬肉片爽脆彈牙,很美味。

響鈴卷$53~嘩!非常非常鬆脆,配埋一個類似錦鹵雲吞的酸汁真係勁好味!

就算放落湯底索滿湯汁,仍然感受到香濃的豆香,好好味呀!

金桔檸檬(杯)$28~酸酸甜甜,金桔味非常濃郁,好潤喉。

芋圓糖水(送)~甜品雖然是送的,但配料非常豐富,有又腍又甜的紅荳,Q彈的芋圓和甘甜的仙草,冰冰凉凉真係好好味。
2020-11-22
  • 響鈴卷
  • 蜂巢豆腐
  • 鴨血
2020-12-03 869 瀏覽
之前已經光顧過一次火鍋撚, 真心覺得各方面都好正, 食過返尋味, 決定再ENCORE! 黃金蛋黃炸魚皮 $56即叫即炸, 一上菜, 香濃嘅鹹蛋黃味就撲鼻而來! 炸魚皮表面舖滿鹹蛋黃醬, 每一口都充滿濃郁嘅鹹蛋黃味, 而且香脆可口, 超讚!蜂巢豆腐白湯鍋 $133湯底足料,用蜂巢豆腐、鴨血、原條人蔘 及藥材等! 湯底味道鮮美,帶有淡淡藥材味! 蜂巢豆腐吸收湯底精華,豆味香濃, 口感軟綿,好味道!鴨血質地軟嫩細緻,唔會有腥味! 整個湯底好高質, 令人津津回味!🤗 極品安格斯肥牛(小)(半份) $90安格斯肥牛雪花紋分佈均勻,顏色漂亮, 好吸引! 安格斯肥牛 牛味突出,肉汁豐盈,肉質軟嫩可口, 好美味!極品黑豚肉 (半份) $62黑豚肉甘香可口, 油香四溢, 推介!鴛鴦雙蚌 (半份) $78珊瑚蚌及桂花蚌鮮甜爽脆,淥十秒左右就食得! 蟹子手打蝦丸 (半份)$42彈牙鮮美, 加入蟹子, 令口感更豐富!皇牌魚皮餃 (半份)$33紅薯寬粉 $38腐竹雞蛋沙冰 (送)用古代酒爵杯盛載著,有心思,賣相一流!沙冰帶有腐竹糖水香甜味,而且好清涼,正呀!藍妹啤酒 $21津路烏龍茶 $17

黃金蛋黃炸魚皮 $56

蜂巢豆腐白湯鍋 $133

極品安格斯肥牛(小)(半份) $90

極品黑豚肉 (半份) $62

黑豚肉甘香可口, 油香四溢, 推介!

鴛鴦雙蚌 (半份) $78

珊瑚蚌及桂花蚌鮮甜爽脆,淥十秒左右就食得!

蟹子手打蝦丸 (半份)$42
彈牙鮮美, 加入蟹子, 令口感更豐富!

皇牌魚皮餃 (半份)$33

紅薯寬粉 $38

腐竹雞蛋沙冰 (送)

藍妹啤酒 $21

津路烏龍茶 $17
2020-12-03 356 瀏覽
經屋企人介紹,話食材不錯,而且是一間良心企業,所以已經想嘗試多次,但之前曾多次訂位,實在有難度,而且限時間兩小時,所以不是我首選。今次剛巧疫情,終於即日可以訂到位,亦可以慢慢享用……。全程感到服務員態度很親切,和我們有傾有講,又介紹我們湯底及食材,湯底濃郁,食材新鮮,餐後還有腐竹冰沙及芋圓糖水奉送,有賓至如歸之感👍👍👍除了火鍋,內有大排檔美食,下次有機會亦可嘗試。坐位不多,要快趁手……😋😋😋
呢幾日開始涼咗好多🌬入冬之際最啱就係打個暖笠笠既邊爐!🫕🔥講到邊爐一定係我最愛既火鍋撚 !今次一行二人第一次黎到西環旗艦店,主要目的就係西環店有限定既招牌豬肚雞鍋🐥🍲 其他分店都係冇㗎😌一坐低即刻叫咗呢個招牌菜,大約等咗15分鐘左右,雞鍋終於到啦😍雞鍋用上成隻上等三黃雞,釀入胡椒豬肚,配上用中藥熬製既濃湯,滋補養陰,冬天飲完成身都暖晒🥰 店員悉心幫我地處理好雞肉同豬肚方便我地食,飲完雞湯就可以開始打邊爐喇!呢度火鍋配料嘅份量都可以叫全份/半份,有半份選擇就算2個人黎都可以識好多種類👍🏻 御用手切肥牛、極品安格斯肥牛、脆鯇魚腩、肥美鵝腸、響鈴卷、香菇貝鮑鮮滑、韭菜餃、皇帝菜同稻庭烏冬,大部份食物都好新鮮好有水準,而我最鍾意梗係佢哋嘅鵝腸同埋脆鯇魚腩,真係好鮮味!🤤🤤最後店家送上芋圓甜品,為呢頓出色嘅晚飯畫上完美嘅句號🥰 火鍋撚一直喺我心目中食物質素都唔錯,價錢合理,評價甚高。

2020-11-10 486 瀏覽
天氣有點涼 相約兩位朋友到西環火鍋撚火鍋店晚飯用openrice App book左7点非常方便 平時一般無訂位walk in需在鬥外等半小鐘左右這裏環境舒適, 衛生乾淨 枱與枱之間都有一定空間 我們三位安排坐在寬敞卡位坐得非常舒服 店長推介 蜂巢豆腐白湯鍋 鍋內有很好香料食材(鮮人參 ,草果,花椒,八角, 杞子龍眼肉 ………………等)值得一 試蜂巢豆腐,鴨血 , 脆骨腩 ,貴妃蚌 和 韮菜餃餐後奉送甜品有芋園及沙冰 各具特色食物新鮮好味道,價錢又合理 這個冬天又有一個好地方與家人朋友聚腳
天氣有點涼
相約兩位朋友到
西環火鍋火鍋店晚飯
用openrice App book左7点
非常方便
平時一般無訂位walk in
需在鬥外等半小鐘左右
這裏環境舒適, 衛生乾淨
枱與枱之間都有一定空間
我們三位安排坐在寬敞卡位
坐得非常舒服

店長推介

鍋內有很好香料食材
值得一 試

蜂巢豆腐,鴨血 , 脆骨腩 ,貴妃蚌 和 韮菜餃

餐後奉送甜品有芋園及沙冰
各具特色
食物新鮮好味道,價錢又合理
這個冬天又有一個好地方與家人朋友聚腳

2020-11-09
  • 鴨血
  • 脆鯇魚腩
2020-10-26 645 瀏覽
一個星期嚟咗兩次,食咗唔同嘅嘢,都咁好味。值得推介。必試的食物 ... 蜂巢豆腐白湯底、本地手切肥牛、象拔蚝、水餃,仲有好多不同嘅丸可供選擇,每款都唔錯,似乎廚師都係有heart 的人。但係黃金炸魚皮雖然味道好,但係就有啲硬,可以不試。另外,腐竹糖水沙冰就真係好獨特,好過飲汽水。如果夜晚去的話,揸車可以直接泊車係門口,都係博一博警察叔叔唔會行過,但係就方便啲。服務員仲係一班非常有禮貌的年輕人,值得一讚 !
2020-10-26
5 分鐘 (堂食)
2020-10-25 583 瀏覽
之前見很多人力棒「火鍋撚」一直都想試但未有撞岩機會。就在昨天有夾岩時間一行四人去西環旗檻店一試此湯底老實說味道不算差。比起外面嘅台灣火鍋湯底較清,可惜麻辣湯底不夠麻和辣。白湯會較為出色牛肉方面,老實說實在有點失望,以$298價錢來說份量較細而且非常之薄,如果喜歡手切牛嘅朋友呢間火鍋店嘅牛性價比相對低這個黃金粟米,我開初以為是較乾身脆口但其實是較「林」嘅口感炸魚皮不是很好,粉太厚鴨血可能是全晚唯一抵食之選這個鴛鴦滑,雙菇滑我個人認為較有口感。黑松露那個可以不試,因我好鬆散這個法式龍蝦湯牛丸我個人不推介,比較怪。感覺傳統牛丸會較好
這個黃金粟米,我開初以為是較乾身脆口但其實是較「林」嘅口感
炸魚皮不是很好,粉太厚
鴨血可能是全晚唯一抵食之選
這個法式龍蝦湯牛丸我個人不推介,比較怪。感覺傳統牛丸會較好
2020-10-24 458 瀏覽
這家火鍋店是朋友介紹,我們才一起到來,我們叫了鴛鴦鍋,有沙嗲麻辣湯和凍豆腐湯,湯底內都有我喜歡吃的豆腐和鴨血。我們叫了3秒響鈴、手切牛肉、雞子、松露墨魚滑、鹹蛋黃豬肉丸、生菜和白菜。黑松露墨魚滑很美味,咬下去有淡淡的黑松露味,也有墨魚的爽滑。鹹蛋黃豬肉丸有令人感到驚喜,鹹蛋黃成龍紗廠,配上豬肉香味, 10分夾。雞子放在麻辣燙底煮好後, 10分美味。3秒響鈴有點兒失色,我感到有一點油的味道。最後他送的甜品也很有特色,我們見到了仙草芋丸,配上了紅豆,10分美味。
2020-10-07 683 瀏覽
呢間自從今年1月疫情開始,都無來食過了,難得限聚令鬆綁去返4人,於是就來會一會佢難忘嘅白湯。因為旺角分店已經滿曬,所以我地今次book左西環店,而每間分店都有一個獨特的名字,呢間就叫:‘典藝’,唔好問我點解,我真係唔知😂必點蜂巢豆腐白湯,係我最中意,雖然同台灣’無老鍋‘相比差啲啲,但係香港來講,作爲台式火鍋,而且可以飲嘅白湯,佢真係算最接近(養心殿高級版),因為好耐無飲,我一次過飲左4碗🙈,呢度加湯唔係加水,係加返濃湯。食物質素新鮮高質,個價錢係值得,另外值得一提係呢度個椒鹽雞軟骨,好特別,薄粉軟骨大,勁有口感,同出面食開整法好唔同,之前一直唔見呢道小食,唔知係咪新加。P.S.而家做緊全單85折優惠,正。

P.S.而家做緊全單85折優惠,正。
2020-10-04
2020-10-06 418 瀏覽
由於佢個名實在太吸引我,所以就同兩個朋友一齊去試吓😋 西環旗艦店真係超大!湯底我哋揀咗蜂巢豆腐白湯(鎮店推介)同媽媽滋補老火湯。豆腐軟滑索晒啲湯好好食,但係湯底比較重藥材味,所以我同朋友都覺得媽媽滋補好味啲👍🏻實在嗌得太多野,唔可以逐樣介紹,但係有重點推介💫 💛頂級梅花豬肉($89)一朵朵玫瑰花咁擺得好靚,脂肪均勻,豬味重,食落去入口即溶,超級好食。💛黃金椒鹽粟米 ($56) 粟米炸得好香脆,但都保留到粟米嘅鮮甜味,加埋鹹蛋黃嚟炒味道一流。💛創意午餐肉菜甫餃 ($60)好好食,但食落味道唔似午餐肉,比較似魚皮餃🤣💛黑松露墨魚滑 ($88) 墨魚滑好彈牙,配埋陣陣嘅黑松露味好正。除咗重點推介,我哋仲嗌左手切肥牛,鴨血,牛肚,寛粉,唔同特色嘅丸,順德魚腐,皇帝菜等等,全部都好正。雖然價錢唔平,但係食物好食,服務好好,值得去試吓👍🏻👍🏻

實在嗌得太多野,唔可以逐樣介紹,但係有重點推介💫

全部5粒星!全部都好好味1. 我早左1個鐘去到😂,reception Connie 超級nice,記得我姓咩,又會話我知如果有位可以打比我,結果廿分鐘後就打比我5分鐘後有位,仲要我蠢無開電話聲,佢打左3次黎,好Nice!2. 叫左媽媽老火湯底,好好味,就咁飲都覺得好正,真材實料,連湯渣都好味到爆炸!3. 叫左九肚魚,九肚魚入口即溶,連埋湯底啲味道簡直一絕。4. 作為一個菜人,必點生菜好好味!好甜,真係好甜,勁似高級有機生菜,真係好鮮甜,我好少咁形容一顆菜😂😂😂😂。5. 牛肉+黑豚肉都好好味,我朋友一個肉人,佢都大讚啲肉好好味!牛肉好香牛味,豬肉都好嫩,講緊牛肉已經係最平價位,都咁好味!完全唔洗沾任何醬汁!正!6. 響鈴又係火鍋必點項目,但佢同出面啲包裝響鈴唔一樣,出面街買果啲要浸7秒先會開始淋,仲要有陣油味,愈黎愈唔好味。但呢到果啲好正!真係2秒就淋晒,配埋佢個甜酸醬,一絕!食過呢間,就無辦法再食其他😂😂😂7. 菇鮑滑+黑松露墨魚滑,又係一大鉅作。菇鮑滑好彈口,而且夠晒鮮甜。黑松露墨魚滑係冧既口感,但我都勁鐘意,因為佢好有黑松露味,而且一樣鮮甜!完全唔洗沾醬,天啊點解可以咁好味。8.
全部5粒星!全部都好好味

3. 叫左九肚魚,九肚魚入口即溶,連埋湯底啲味道簡直一絕。

8. 薯粉啊!連埋佢啲醬汁同湯一齊撈黎食,彈口好香又好味,勁正!佢哦鼓油醬好味。

9. 竹蔗茅根飲品,一揸都有4杯,係真材實料煲出黎,所以唔會死甜,好味。

10. 最後仲送甜品,無叫腐竹糖水,2個都叫左仙草芋圓。嗚啊就算係送既都好好味,有綠豆紅豆珍珠芋圓地瓜圓仙草。真係拍得上出名甜品店!

一句講晒:好味!

😂我從來未試過咁詞窮,反正我一定會再黎食,仲要係西環呢間!我住邊到都要番黎呢間食!

仲要呢到呢間既音樂好好聽,好有taste!係懷舊金曲!最憎有啲店既歌又嘈又難聽😂😂

見到出面有人係到諗要唔要入黎食,勁想叫佢地入黎食😂成個癲婆咁😂😂😂

芋圓甜品
2020-09-27
  • 炸響鈴
  • 極品安格斯肥牛(小)
  • 芋圓糖水
  • 媽媽滋補老火湯鍋
  • 極品安格斯肥牛
2020-09-28 317 瀏覽
前日叫左外賣送貨12點鐘見wtap上左線開頭問都有點長時間先回覆琴日送貨完較為細心,願意幫忙,見貨品太重肯為其搬上管理處,辛苦哂叫左媽媽滋潤老火mix沙嗲麻辣小辣湯底有枝竹拼腐竹,蝦滑,創意午餐肉菜甫餃送左個四寶餃湯尚算濃郁同多料枝竹拼腐竹反而各得2片有點少午餐肉菜甫餃反而有d失望,淡而無味,打開時黐埋一齊好難一粒粒放落鍋中,變相落鍋時皮與肉分開爛哂咁,不太好所以,總括來說,可以再諗方法做好d,食物尚算清潔,包裝不錯
前日叫左外賣送貨
12點鐘見wtap上左線開頭問都有點長時間先回覆

叫左媽媽滋潤老火mix沙嗲麻辣小辣湯底
有枝竹拼腐竹,蝦滑,創意午餐肉菜甫餃
送左個四寶餃
湯尚算濃郁同多料
枝竹拼腐竹反而各得2片有點少
所以,總括來說,
可以再諗方法做好d,食物尚算清潔,包裝不錯
2020-09-27
30 分鐘 (外賣送餐)
慶祝紀念
生日
2020-09-27 332 瀏覽
第一次嚟呢間舖頭想食嘅時候,諗住Walk in但係已經full左,我係第二次去到先食到嘅,所以奉勸大家如果想食記住book位啊!首先入到去,覺得要讚嘅係座位非常之闊落,佢哋仲提供一個藤籃俾大家去擺手袋。另外坐低係有火鍋混醬嗰個盤嘅,咁記住火鍋醬料係要每位加$10 㗎。嘢食方面,因為有好多餸都唔記得咗影,所以想講一講我推介嘅配料。首先要推介嘅係所有手打院嚟。我哋叫咗四寶餃,同埋手打雙重芝士丸。四寶餃嗰度我係試咗雲吞同埋韭菜餃,兩樣都係好足料同埋多汁嘅而佢個手打芝士丸嘅園係手打墨魚丸嚟嘅,就唔係平時街邊食嗰啲人工魚蛋,呢一樣我係覺得有誠意嘅。至於佢個雙重芝士餡,我覺得就同平時嘅芝士丸饀差唔多味道。另外嘢飲方面,我哋叫咗冬瓜檸檬沙冰。我覺得味道係幾好飲嘅,同埋冬瓜檸檬好似可以降下火咁樣。湯底我哋叫咗鴛鴦鍋,係麻辣同埋佢哋店舖推介嘅戈白湯。咁湯底入邊呢有鴨血同埋白頁豆腐嘅。我覺得佢白湯個味好似平日小肥羊火鍋湯包嗰種清湯咁,有好濃嘅中藥味,同埋入邊仲有一啲人參添!因為我係好鍾意嗰種中藥嘅味道真係覺得好正,但係如果有啲人係唔係太喜歡嗰種中藥味呢,就可以試吓其他味道啦。呢啲肥牛上碟好靚,因為佢仲有乾

呢啲肥牛上碟好靚,因為佢仲有乾冰。但係我哋叫呢個細手切肥牛我就覺得真係太少了,希望店家可以比多幾塊牛肉啦。

即炸響鈴,真係即炸嘅唔係現成淋果啲

香蒜炸魚皮都係新鮮炸嘅,同埋好多蒜,浸完湯都有嗰種蒜頭味嘅。但係我覺得佢個炸粉有啲厚,唔夠薄身同脆。

最後呢一個係免費嘅甜品,係佢哋送嘅腐竹雞蛋糖水沙冰,真係好有腐竹雞蛋糖水味㗎 !我覺得打完邊爐因為有啲濟,所以食沙冰都幾清嘅。
而同行嘅朋友就叫咗芋圓,我見到佢碗入面除咗芋圓,仲有涼粉,小丸子,紅豆等等嘅料,係非常極之足料!太飽唔好叫~

• 蜂巢豆腐白湯鍋
  • 蝦滑
  • 手打丸
2020-08-05 1064 瀏覽
🥘鴛鴦鍋 (白湯鍋同沙 嗲湯(小辣)) $163⠀白湯味道拍得住台灣嘅無老鍋⭐️⭐️⭐️,湯底甘香濃厚,係鮮甜濃郁嘅豬、雞骨湯底🐖,鍋入面仲加左原條人蔘🤪、蜂巢豆腐同鴨血,飲到淡淡藥材味同人蔘甘甘地嘅味道😝; 沙嗲湯味道同一般湯嗲味唔同,有好重嘅滷水藥材味,小辣經已好辣🌶🌶🥵,我地就唔太推介沙嗲湯。⠀⠀🥩極品安格斯肥牛($149/小)⠀油脂分佈均勻,大小似韓燒食到嘅size🐄,鐘意佢有咁上下厚度,入口有啲咬口但冇筋。肉味香濃,輕輕焯到粉紅,入口超軟嫩🤓🤓。⠀⠀🐮鮮牛黃喉($51/ 半份)&🐮牛栢葉($36/半份)⠀🤭爽脆食到索索聲🗣,打邊鑪必嗌。⠀⠀💁🏻‍♂️響鈴卷($32/ 半份)⠀即叫即炸,夠薄夠鬆化,旁邊附上甜酸醬,就咁點黎食都好正好開胃✨。⠀⠀🐂🦞龍蝦湯爆漿牛丸($53/半份)⠀牛丸🐂肉味夠哂濃味;龍蝦湯🍲煮成醬釀係入面,令龍蝦🦞味道更濃郁。👦🏻覺得兩種味道互搶,感覺有啲奇怪,都係食淨牛丸好啲👀。⠀⠀🍄🦑黑松露墨魚滑($53/ 半份)⠀入口好濃黑松露味,墨角滑夠哂彈牙👄,細緻位係加左啲墨魚粒粒令口感更豐富👅。⠀⠀🍺🌼菊花龍眼蜜($68)⠀打完邊鑪緊係要清一清熱氣。菊花+蜜糖夠哂清甜潤喉

🥘鴛鴦鍋 (白湯鍋同沙 嗲湯(小辣)) $163⠀

🥩極品安格斯肥牛($149/小)⠀

🐮鮮牛黃喉($51/ 半份)&🐮牛栢葉($36/半份)⠀
🤭爽脆食到索索聲🗣,打邊鑪必嗌。⠀

💁🏻‍♂️響鈴卷($32/ 半份)⠀

🐂🦞龍蝦湯爆漿牛丸($53/半份)⠀

🍄🦑黑松露墨魚滑($53/ 半份)⠀

🍺🌼菊花龍眼蜜($68)⠀
打完邊鑪緊係要清一清熱氣。菊花+蜜糖夠哂清甜潤喉,加埋龍眼味道更加fresh,中和返火鍋嘅咸同膩。⠀

🥣芋圓糖水🦔(送)⠀
因為係送嘅,所以期望都唔太大,叫做係埋一埋尾。配料夠多,但味道一般,涼粉嘅味道有啲似即食龜苓膏。⠀

總結:服務唔錯,周不時會有職員行過,要幫手🙋🏼‍♂️都好快到,唔怕搵唔到人💁🏼‍♂️。佢地嘅白湯真係唔錯⭐️⭐️⭐️,推薦大家試下👍🏼👍🏼。建議一大班人食,圍返平均每人都抵啲。⠀
  • 蜂巢豆腐白湯鍋