2021-09-22 52 瀏覽
以為呢度係美食沙漠其實喺將軍澳坑口站附近都有特色嘅邊爐!龍蝦鮑魚餐,四人份量好滿足首先會有個火焰龍蝦卜卜蜆煲有成隻龍蝦喺裏面再配上蕃茄龍蝦湯真係用龍蝦去煲湯㗎所以好鮮甜!裏面仲有好多卜卜蜆好新鮮白鳝一塊塊薄切好快就熟唔可以唔提嘅喺呢度嘅擺盤都好有心思大連鮑魚每人一隻爽口彈牙海蝦一樣都係好鮮甜同埋大大隻👍🏻呢個拼盤仲有花膠件!我就擺咗入湯底度煲湯啦~扇貝、廣島蠔一樣咁新鮮,而且到最後個湯會超級濃!❤️長蟹柳拼芝士竹輪卷,邪惡嘅芝士呢度嘅行路係非常大隻唔係嗰啲街市普通買嘅👍🏻✨貴妃蚌同珊瑚蚌,鮮甜可口✨驚唔飽最後仲有稻庭烏冬田園蔬菜盤最後先食踏雪飄飄就係雪燕同埋椰奶養顏又養生同埋唔會好甜
以為呢度係美食沙漠
其實喺將軍澳坑口站附近
都有特色嘅邊爐!
龍蝦鮑魚餐,四人份量好滿足
首先會有個火焰龍蝦卜卜蜆煲

有成隻龍蝦喺裏面再配上蕃茄龍蝦湯
真係用龍蝦去煲湯㗎所以好鮮甜!
裏面仲有好多卜卜蜆好新鮮

白鳝一塊塊薄切好快就熟
唔可以唔提嘅喺呢度嘅擺盤都好有心思
大連鮑魚每人一隻爽口彈牙
海蝦一樣都係好鮮甜同埋大大隻👍🏻
呢個拼盤仲有花膠件!我就擺咗入湯底度煲湯啦~

扇貝、廣島蠔一樣咁新鮮,而且到最後個湯會超級濃!❤️
長蟹柳拼芝士竹輪卷,邪惡嘅芝士
呢度嘅行路係非常大隻唔係嗰啲街市普通買嘅👍🏻
✨貴妃蚌同珊瑚蚌,鮮甜可口✨
驚唔飽最後仲有稻庭烏冬
田園蔬菜盤最後先食

踏雪飄飄就係雪燕同埋椰奶
養顏又養生同埋唔會好甜
~火焰龍蝦鮑魚四人餐~上次嚟嘅時候,經理表示將會推出海鮮套餐,叫我下次嚟一定要試吓,仲有記得預約,因為要煲定個龍蝦湯。話說約咗幾位大佬開股東大會,梗係要搵個食物質素高,裝修格局好嘅餐廳招呼佢哋啦。位置雖然比較遠,但食料質素超高,裝修光猛企理空間仲要夠大。於是,就早一個星期打俾經理,預約定個「火焰龍蝦鮑魚四人餐」上海鮮嘅時候真係覺得非常震撼,碟碟都大大碟,好有睇頭。湯都未滾嘅時候,經理好緊張咁話:「你哋一定要飲咗個湯先丫!飲丫記住!」。到個湯滾咗佢又走來講多次🤣於是我哋四個好乖咁飲湯,飲完一啖~我哋4個都「嘩」咗幾聲!真心正~真材實料冇花冇假龍蝦湯👍🏼經理話真係用咗好多斤龍蝦去熬出嚟。而龍蝦肉,店家已經好細心咁,拆開切粒混和湯底當中。唔使等我哋四個人爭餐懵邊個食邊一part,邊個分得隻龍蝦鉗😏各款海鮮都非常出色,新鮮美味。最吸引我嘅 分別係鮑魚貴妃蚌同珊瑚蚌。最後我哋各人都飲咗超過六七碗龍蝦湯🤣其他海鮮份量都剛好,唔會過多,亦唔會過少,開頭有位男股東仲擔心,成個餐得一個烏冬會唔會唔夠飽。好彩只係得一個烏冬,唔係我哋就變大晒鬼😛最後跟餐餸嘅雪燕糖水,清甜滋潤😌下次要再搵多啲人嚟試佢其他套餐
~火焰龍蝦鮑魚四人餐~

於是,就早一個星期打俾經理,預約定個「火焰龍蝦鮑魚四人餐」

各款海鮮都非常出色,新鮮美味。
最吸引我嘅 分別係鮑魚貴妃蚌同珊瑚蚌。

最後我哋各人都飲咗超過六七碗龍蝦湯🤣

最後跟餐餸嘅雪燕糖水,清甜滋潤😌

下次要再搵多啲人嚟試佢其他套餐😎

亦都希望火焰山將來可以衝出坑口💪🏾等更多人可以試到你哋美味嘅湯底同食材。加油!
  • 鮑魚
  • 龍蝦湯
  • 貴妃蚌
  • 珊瑚蚌
2021-09-17 49 瀏覽
將軍澳區嘅火鍋店其實唔多, 四川麻辣火鍋更加寥寥可數. 今晚爸爸帶我們一家四口來到這間火焰山, 我們點選了餐廳新推出的四人套餐, 每類食物都有多項選擇. 我們點了麻辣雞鍋, 先吃雞後打邊爐, 雞身好嫩滑, 洋蔥亦很入味! 火鍋料方面, 肥牛油膩比例烚到好處, 鯇魚腩和鱔片都非常新鮮肥美, 各款丸類都大粒彈牙.特別喜歡老闆娘推薦的黑松露墨魚丸香濃的松露味 很可口因為爸爸不喜歡吃太麻辣所以我哋另外嘅侍應加清湯俾我哋打邊爐,真的很貼心呢
2021-09-08 68 瀏覽
同朋友一齊梗係要去打邊爐啦呢一間位於坑口 火焰山又可以食雞煲又可以打邊爐真係一個好好既選擇呀!我地叫左個四人套餐有麻辣雞鍋(半隻辣度可以選擇 照顧不同需要上菜時見到 成鍋都好紅好有重慶雞煲嘅味道 香濃 最重要係雞肉好嫩!配埋佢個湯底 真係好惹味清完啲雞之後,當然要加湯準備打邊爐!!美國安格斯肥牛(細)佢一條條掛住 雪花紋更鮮明涮完後麻辣味更香 同時肥牛好新鮮!特別講一講嘅係佢哋嘅海鮮鯇魚腩拚白鱔 新鮮魚 食落唔會腥佢個餐照顧晒我地口味 菜 肉 丸 面應有盡有鮮蝦雲吞,黑松露墨魚丸手打墨魚丸,日本黑豚腩肉水魷魚拼牛柏葉,雜菌拼盤蔬菜拼盤,台灣貢丸,蟹籽丸紅薯粉,米線四個人食一定夠晒呀
同朋友一齊梗係要去打邊爐啦
呢一間位於坑口 火焰山

又可以食雞煲又可以打邊爐
真係一個好好既選擇呀!

我地叫左個四人套餐

有麻辣雞鍋(半隻
辣度可以選擇 照顧不同需要
上菜時見到 成鍋都好紅

好有重慶雞煲嘅味道
香濃 最重要係雞肉好嫩!
配埋佢個湯底 真係好惹味

清完啲雞之後,當然要加湯
準備打邊爐!!
美國安格斯肥牛(細)

佢一條條掛住 雪花紋更鮮明
涮完後麻辣味更香 同時肥牛好新鮮!

特別講一講嘅係佢哋嘅海鮮

鯇魚腩拚白鱔 新鮮魚 食落唔會腥
佢個餐照顧晒我地口味 菜 肉 丸 面應有盡有
鮮蝦雲吞,黑松露墨魚丸
手打墨魚丸,日本黑豚腩肉
水魷魚拼牛柏葉,雜菌拼盤
蔬菜拼盤,台灣貢丸,蟹籽丸
紅薯粉,米線
四個人食一定夠晒呀
2021-09-07 60 瀏覽
今晚屋企人話想食麻辣嘅所以我就帶咗佢哋去試吓新開張嘅火焰山重慶火鍋餐廳嘅裝修有日式嘅感覺地方好寬敞,門口對出仲有幾張凳同埋打卡位置方便客人等位嘅時候會唔會悶親又有得坐,都幾細心我哋四個人,就試吓佢哋嘅四人套餐~因為海鮮要預訂所以我哋冇機會食到龍蝦餐~大家有興趣食龍蝦生嘅話記得要預訂!我今次叫咗呢一個四人餐湯底用咗麻辣雞煲~特別想讚下佢哋嘅麻辣雞抄得超香~每件雞都充滿着重慶嘅麻辣風味,我哋洋蔥同埋配菜都食埋~套餐仲有豚肉牛肉遠慮蔬菜啦同埋粉面,其實真係好豐富,本身開頭仲擔心會唔夠飽,飲品方面可以揀汽水或者冰粉~老闆娘話佢哋嘅黑松露墨魚丸好出色~所以我哋都叫咗 墨魚丸咬落去好彈口充滿着黑松露嘅味道,不過每人得一件好想再encore啊
方便客人等位嘅時候會唔會悶親又有得坐,都幾細心
2021-09-05 32 瀏覽
今日係坑口想食打邊爐,唔搵唔知原來呢度無咩鋪頭有火鍋食,呢間係明德商場既火鍋第一次黎,以博下既心態黎幫襯,但原來都幾唔錯,下次可以再食😂火焰龍蝦卜卜蜆煲龍蝦大大隻,蜆肉鮮甜爽口,唔會食到有沙,落料前記得飲兩碗龍蝦湯先,超香龍蝦味花膠件4件大大件,唔好淥太耐,保持煙韌既質感扇貝大大隻新鮮扇貝,爽口新鮮廣島蠔4隻連殼既蠔肉,配龍蝦湯份外香滑creamy大蓮鮑魚鮑魚一啖一粒好易咬,貼心的本身拆埋殼,唔駛用手食海蝦海蝦冇渣流灘,串串蝦鮮甜爽口貴妃蚌拼珊瑚蚌呢兩種蚌好耐冇食,本身冇咩味但配埋龍蝦湯突出到個鮮味田園雜菌盤有秀珍菇鮮冬菇同埋杏鮑菇,吸湯一流中山白鱔片大大塊白鱔片肉質爽脆彈牙,打邊爐必點日本8吋長蟹柳拼芝士竹輪卷爆芝竹輪好好食,第一次見咁長既蟹柳,幾特別稻庭烏冬呢個湯配上彈牙既烏冬非常match,龍蝦海鮮湯烏冬

花膠件
4件大大件,唔好淥太耐,保持煙韌既質感
扇貝
大大隻新鮮扇貝,爽口新鮮

4隻連殼既蠔肉,配龍蝦湯份外香滑creamy
大蓮鮑魚
鮑魚一啖一粒好易咬,貼心的本身拆埋殼,唔駛用手食
海蝦
海蝦冇渣流灘,串串蝦鮮甜爽口

貴妃蚌拼珊瑚蚌
呢兩種蚌好耐冇食,本身冇咩味但配埋龍蝦湯突出到個鮮味

田園雜菌盤
有秀珍菇鮮冬菇同埋杏鮑菇,吸湯一流

中山白鱔片
大大塊白鱔片肉質爽脆彈牙,打邊爐必點

日本8吋長蟹柳拼芝士竹輪卷
爆芝竹輪好好食,第一次見咁長既蟹柳,幾特別

稻庭烏冬
呢個湯配上彈牙既烏冬非常match,龍蝦海鮮湯烏冬
今日同屋企人出去食飯,細佬話想打邊爐,但將軍澳既打邊爐真係少之有少,最後搵左呢間係明德商場既打邊爐。.有散叫有套餐,我地叫左個「海鮮4人套餐」,湯底係:火焰龍蝦卜卜蜆煲,原隻龍蝦🦞湯底加龍蝦湯,店家仲幫手預先拆左龍蝦肉,湯底滾左之後先飲湯,之後加湯再打邊爐😍.海鮮套餐包括:中山白鱔片大蓮鮑魚海蝦花膠件扇貝廣島蠔日本8吋長蟹柳拼芝士竹輪卷貴妃蚌拼珊瑚蚌田園雜菌盤稻庭烏冬.海鮮類幾抵讚👍🏻全部都洗乾淨晒拆埋殼,唔使打完邊爐再剝殼(除左蝦),海鮮新鮮爽口,除左海鮮之外,花膠件同芝士竹輪卷索晒個湯底汁都好入味又惹味。.最後仲有個甜品係踏雪飄飄(雪燕),不太甜加左椰汁比較香同甜。4人海鮮餐都算幾抵食👍🏻自己買料又龍蝦、扇貝、鮑魚、廣島蠔 又要洗又要整都好花時間😅加上佢個龍蝦湯真係好正😋😋 下次屋企人打邊爐都可以返兜。

海鮮套餐包括:

海鮮拼盤

日本8吋長蟹柳拼芝士竹輪卷

田園雜菌盤

稻庭烏冬

踏雪飄飄(雪燕)

2021-08-28 29 瀏覽
無論天氣幾熱都阻止唔到我想打邊爐既心 一年四季都好鍾意打邊爐 今日就同女朋友同埋其他朋友一齊去左將軍澳打邊爐 因為有朋友住附近食過呢間火焰山重慶火鍋話覺得好食 所以就一於帶我地黎食下餐廳既環境都幾好 坐得都好舒服 朋友一早就已經訂左個火焰龍蝦鮑魚套餐 火焰龍蝦卜卜蜆煲個名都幾特別 上湯底個陣會點火燒隻龍蝦 店員推薦我地飲左個龍蝦湯之後先開始打邊爐 個湯真係好鮮甜美味 忍唔住飲左兩碗之後先加湯打邊爐個餐仲有其他唔同海鮮 有白鱔片 海蝦 扇貝 蠔 鮑魚 花膠 珊瑚蚌 象拔蚌 款款都好新鮮 尤其係白鱔片 又爽滑又彈牙 之後再用呢個集滿哂海鮮精華湯底煮烏冬 認真係鮮味十足最後仲有個椰汁雪燕做甜品 呢餐真係食得超滿足

最後仲有個椰汁雪燕做甜品 呢餐真係食得超滿足

2021-08-25
「我到底係邊度食緊飯!?」呢句係當我飲完嗰啖龍蝦湯之後,第一句同朋友講嘅說話今次係跟住一個好識食嘅朋友嚟到將軍澳打邊爐。開頭我都唔為意,打邊爐咪打邊爐囉,有需要專登嚟到將軍澳嗎?點知我錯啦!係真係一定要嚟到呢度,因為佢只此一間😂😂今次我地叫咗個「火焰龍蝦鮑魚4人套餐」:唔好話咩,淨係見到隻龍蝦係湯到游水就知佢咩料啦 龍蝦嘅肉同精華都落入哂去個湯到,店員好緊張咁話:「你地一定要飲咗湯先!飲呀!」😂一飲,不得了,我地4個人不其然「嘩」咗一聲😂諗起都好笑。除咗「湯好飲,戲好睇」之外,佢地嘅海鮮都係非常出色,其中最正嘅當然係鮑魚:而另外好令我驚喜嘅係桂花蚌:呢個4人餐全海鮮奉上,4個人食份量剛剛好 唔會好似有啲蒸海鮮店咁,食完得陣風再加上佢地嘅龍蝦湯底真係飲極都唔厭😍😍😍我強烈推薦呢間餐廳!一定要再嚟食呀!食物(5/5)店面(4/5)員工服務(5/5)價錢CP值(4/5)地點(3/5)
「我到底係邊度食緊飯
!?」

呢句係當我飲完嗰啖龍蝦湯之後,第一句同朋友講嘅說話

點知我錯啦!係真係一定要嚟到呢度,因為佢只此一間😂😂

今次我地叫咗個「火焰龍蝦鮑魚4人套餐」:

龍蝦湯底

唔好話咩,淨係見到隻龍蝦係湯到游水就知佢咩料啦

一飲,不得了,我地4個人不其然「嘩」咗一聲😂諗起都好笑。

而另外好令我驚喜嘅係桂花蚌:
桂花蚌

呢個4人餐全海鮮奉上,4個人食份量剛剛好
唔會好似有啲蒸海鮮店咁,食完得陣風

再加上佢地嘅龍蝦湯底真係飲極都唔厭😍😍😍
我強烈推薦呢間餐廳!一定要再嚟食呀!

食物(5/5)

店面(4/5)

員工服務(5/5)

價錢CP值(4/5)

地點(3/5)

2021-08-23
1 分鐘 (堂食)
龍蝦湯底
桂花蚌
2021-08-19 47 瀏覽
前兩日約咗朋友仔食晚飯🍴去左火焰山重慶火鍋🔥如果唔係朋友介紹真係唔知有呢間餐廳🤣平時經過明德商場都冇留意原來樓上仲有一層呢間餐廳就正正喺呢度😆我地點左四人套餐$988 ✨見距樣樣乜都有方便唔洗煩要嗌啲咩之餘又可以樣樣試啲😋同埋分量都好足夠🥳湯底有得選擇麻辣雞煲或者鴛鴦鍋但係因為有小朋友既關係 我哋就選擇左鴛鴦鍋麻辣配蕃茄薯仔湯底🥔 有辣有唔辣出乎意料蕃茄薯仔湯底係好香濃郁蕃茄味🍅而麻辣湯底味道剛剛好 唔會太過麻👍係我鍾意嘅麻辣味道❤️食完唔會係咁想飲嘢💓外面有個醬料吧 除咗一般嘅調味料有個小樽既特製麻油🥰好有重慶風味😌套餐包括有前菜 -清炒土豆絲 +蒜炒萵筍片 呢兩款略為少少濃味 🙈肉類方面 有美國安格斯肥牛+日本黑豚腩肉片上枱時有下面有乾冰 然後有啲煙出來睇到兩個小朋友勁開心🤣🤣未食都已經有視覺享受😎丸餃類方面 有蟹子丸 芝士腸 韭菜餃仲有最值得介紹嘅嘅手打黑松露墨魚丸同手打牛肉丸💯爽口彈牙 食過返尋味海鮮方面有鯇魚腩拼白鱔片 水魷魚🦑拼牛柏葉仲有蔬菜野菌拼盤同埋面食 真係超多嘢食😍面食仲有紅薯粉 打邊爐一流最後飲品可以選擇汽水/酸梅湯/竹蔗茅根如果唔想飲嘢就可以揀冰粉😌除咗我哋嗌嘅四
前兩日約咗朋友仔食晚飯🍴

除咗我哋嗌嘅四人套餐
仲有火焰龍蝦鮑魚套餐🦞都好吸引
需要提前預訂🈯️下次再黎就試吓呢個先🤟🏻
2021-08-18 41 瀏覽
最近食咗呢間感到好驚喜的 值得再嚟食就正正喺將軍澳醫院 同埋坑口體育館附近嘅尚德商場搭電梯上一層就見到 Book枱仲有得包房🌟約埋朋友即興一齊去食 有個四人套餐 $988 見到仲有個火焰龍蝦鮑魚套餐 有唔同嘅海鮮都只係$1688 4位用 如果想試吓就可提前預訂 叫套餐嘅好處唔使自己逐樣點 好夠食 乜都有 而且份量仲剛剛好 😋包括有小食 肉類 手工配料 菇菌蔬菜 主食同飲品 餐前小食叫咗♥︎清炒萵筍絲 同埋♥︎蒜炒土豆絲 每個只係加$5 炒得好入味 即刻挑起左食慾火鍋方面單單係鍋底已經有好多選擇 要♥︎麻辣 再拼一個♥︎番茄薯仔 唔辣嘅 蕃茄薯仔湯底都好香濃入味 佢嘅醬料除咗一般食開嘅各種醬料之外 好特別 有一個特配嘅麻油 自己隨便裝 ♥︎紅薯粉 吸晒麻辣湯嘅味道 我哋清晒♥︎擔仔麵 即係好似擔擔面咁 好少地方有用嚟打邊爐 唔錯喎♥︎手打黑松露丸 好香好香 極力推介♥︎鯇魚腩拼白鱔片 夠新鮮 ♥︎田園雜菌拼盤 一籃就夠 夠新鮮♥︎芝士腸 蟹子丸 韭菜餃 水魷魚拼牛柏葉 都有食開好味嘅水準♥︎日本黑豚腩片 安格斯肥牛 擺放出嚟嘅方式好有心思 係有乾冰噴煙㗎 掛喺度一排 用心嘅設計非常欣賞嘢飲就叫左♥︎酸梅湯一榨
最近食咗呢間感到好驚喜的 值得再嚟食

♥︎田園雜菌拼盤 一籃就夠 夠新鮮

嘢飲就叫左♥︎酸梅湯一榨

其實可以選擇冰粉 唔係度度都有得食
仲有好多唔同嘅夏日特飲 1664啤酒

整體而言坐得好舒服 有足夠嘅空間 設計裝修都好新淨 燈光亦都好明亮
服務非常周到 🥰 仲開到夜晚11pm添
仲有啲串燒 都好吸引 下次一定同多啲朋友要再嚟試吓
2021-08-13 46 瀏覽
火焰山同女朋友同埋佢嘅朋友一齊喺附近打邊爐,佢朋友推介左間都幾有特色嘅餐廳聽到佢哋個名都已經好特別火焰山喺出邊都未聽過嘅嘅,餐廳嘅裝修都幾有特色與別不同火焰龍蝦鮑魚套餐火焰龍蝦卜卜蜆聽到個名都覺得好特別,原來一上枱佢哋就係將啲酒精燒喺龍蝦上面,做成龍蝦火焰山嘅感覺然後套餐就包咗好多唔同嘅海鮮配料, 白鱔片、海蝦、鮑魚、花膠、扇貝、廣島蠔、貴妃蚌珊瑚蚌。佢哋嘅海鮮配料係超級給豐富又抵食,最欣賞係佢哋嘅貴妃蚌同埋珊瑚蚌,食落口感又新鮮又好味踏雪飄飄最後用上雪燕作今餐最後嘅總結絕對係一流嘅感受,上等嘅雪燕食落好好味估唔到餐廳都用上等嘅材料,絕對係將軍澳懶得行夾
火焰山

火焰龍蝦鮑魚套餐
火焰龍蝦卜卜蜆

踏雪飄飄

估唔到餐廳都用上等嘅材料,絕對係將軍澳懶得行夾

2021-08-13 42 瀏覽
今日約左3個中學同學,放工後已經約好係呢間餐廳打邊爐,我地幾個都住附近,唔使出去油尖旺,人逼人。早幾日已經booked好呢間餐廳,就連食材都已經預訂好,店家想確保食物質素。我地放工後就急急腳,來到呢間餐廳,人流不算多,可能位置唔算很旺,但佢食物質素係想像之中嘅好。餐廳裝修,很有內地火鍋店特色,以紅色為主調,配合返「火焰」呢個名。職員好快就安排我地一張四人台坐,位置係用磨砂玻璃間隔開一間房仔,私隱度都幾高,可以放工之後暢所欲言,又唔會同其他食客太過close。我地預訂嘅係龍蝦鮑魚套餐,價錢$1688,全海鮮餐,物超所值。套餐需要提前預約,另外汽水另計。(鍋底)火焰龍蝦蜆煲湯底用龍蝦熬製而成,很鮮甜美味,職員建議我地,先嘗試左龍蝦湯底先,再食其他食物。 細細品味濃湯,可以償到龍蝦嘅鮮味,絕對沒有落味精調味。大大隻橙紅色龍蝦,貨真價實,用料十足,可以品嚐到佢嘅鮮味,肉質厚實,而鮮嫩,沒有一種霉爛味道。海蝦🦞🦐未放落落去煲,已經睇得出佢新鮮,唔會有一種霉爛及林嘅感覺和腥臭味度。食落肉質鮮甜和硬實,可見蝦嘅新鮮。白鱔片望落以為鯇魚片,食落先知係白鱔片,時間控制得好,白鱔片好軟滑而彈牙。扇貝貝殼清

(鍋底)火焰龍蝦蜆煲

海蝦🦞

白鱔片
望落以為鯇魚片,食落先知係白鱔片
,時間控制得好,白鱔片好軟滑而彈牙。

扇貝
貝殼清洗得乾淨,完全食唔到沙,可見廚師對處理食物認真,柱肉好大舊,絕對係優質扇貝。

廣島蠔
估唔到用左大大隻嘅廣島蠔,生蠔唔可以烚過龍,否則生蠔會縮水變細,肉質也會變鞋。

鮑魚
鮑魚清洗好乾淨,邊邊位刷得好乾淨,可以安心食用。肉質堅韌厚實,烚耐少少都唔怕。

總括來講,呢間火鍋店,食物質素幾高,物超所值,鍾意食海鮮嘅朋友唔可以錯過。
2021-08-12
2021-08-11 26 瀏覽
同朋友聚舊, 其中一個朋友介紹我哋去呢一間係將軍澳嘅火鍋店 ,我哋都拗曬頭,點解要去到將軍澳食火鍋呢 ,不過既然有人介紹 ,即管去試下啦。 火鍋店嘅位置唔算好難搵,仲有停車場, 呢間火煱店特色就係無論門口,枱的做手和食物都係打卡位, 所以我同枱一班 美少婦嗰個都忙於打卡。值得推介是麻辣鸡煲,鸭血,美國安格斯肥牛,其實好吃又可以打卡的食品太多,建議要求侍应介绍,又可每款都品嘗一下。整間店的装修和食物和一般的火煱店不同,每道菜都有硏究賣相和食材佈局,店内没有油煙和刺鼻味道,原來店主重本装置抬下抽油煙系统,所以吃完火煱身上都沒有油煙味。我覺得店裡自訂的麻油最令我讚賞,麻油是店主自行向工廠訂制,放在醬料檔,歡迎自由取用。麻油原來有減辣功効,不可不試。呢一餐可算是近期最滿意的一個火煱体验。
呢一餐可算是近期最滿意的一個火煱体验。
2021-08-09 28 瀏覽
火焰山今日接老婆收工當然就係帶去食D好嘢啦佢返工咁辛苦,佢最近都好想食打邊爐嘅嘢,咁啱去咗隔離公司附近都有間唔錯嘅餐廳一定要試吓火焰龍蝦卜卜蜆煲佢嘅火焰原來係用酒精燒起上嚟,好特別,絕對值得一試,湯底用濃濃嘅南瓜湯,仲可以打邊爐前試試佢個湯底白鱔片都幾新鮮,鱔片肉質香很美大連鮑魚大大隻鮑魚,絕對新鮮冇雪味花膠片又有我最鍾意嘅花膠片,佢隻腳花膠片絕對係厚身有有質感嗰種扇貝扇貝都非常之新鮮, 616就食得踏雪飄飄佢個名都好特別,原來就係雪燕,佢哋嘅雪燕都好足料一d都唔馬虎整體來講估唔到將軍澳都會有咁高質嘅餐廳,下次要試吓佢哋嘅1號餐因為又有雞煲又有肥牛絕對係我最鍾意食嘅
火焰山

白鱔片
都幾新鮮,鱔片肉質香很美

大連鮑魚
大大隻鮑魚,絕對新鮮冇雪味

花膠片
又有我最鍾意嘅花膠片,佢隻腳花膠片絕對係厚身有有質感嗰種

扇貝都非常之新鮮, 616就食得

踏雪飄飄