2021-11-03 171 瀏覽
鴛鴦鍋底($128+$50)黎食重慶麻辣火鍋,梗係要試個正宗重慶麻辣鍋,我地叫咗小辣,對我地來講來講剛剛好😌食到條👅麻麻地,有feel ! 另外個蕃茄薯仔鍋真係濃番茄味,蕃茄粟米好甜,食開蕃茄湯底嘅我簡直愛上了🥰手切頂級牛小排(小)($188)肉質鮮嫩鮮紅,擺盆打卡一流!呢個牛小排好香牛味,油脂分布均勻,唔會太肥膩,如果唔係太飽都想再encore多碟😂四色手打丸(8粒)($88)鮮蝦丸、墨魚丸、牛肉丸、豚肉丸,各兩粒。真係食得出佢哋係手打嘅丸,好彈牙,鮮蝦丸好出色!麻辣燒豬頸肉(2串)(小辣)($36)豬頸肉醃得入味,外脆內軟,啖啖肉汁一流!芝士黑松露燒豆卜(2串)($44)豆卜燒得外脆內軟,好香口!同埋係我鍾意嘅拉絲芝士,黑松露亦都好濃郁,推薦比鍾意食黑松露嘅人🤪油麥菜($22)食火鍋少不得嘅菜,清爽!青檸冬瓜薏米水(1渣)($68)

鴛鴦鍋底($128+$50)

手切頂級牛小排(小)($188)

四色手打丸(8粒)($88)

麻辣燒豬頸肉(2串)(小辣)($36)
豬頸肉醃得入味,外脆內軟,啖啖肉汁一流!

芝士黑松露燒豆卜(2串)($44)

油麥菜($22)
火鍋少不得嘅菜,清爽!

青檸冬瓜薏米水(1渣)($68)
2021-10-24 180 瀏覽
*火焰山重慶火煱(將軍澳)#朋友介紹坑口有間重慶火鍋,今日係附近行完街,同老公去試下🙏🏻#呢間餐廳個menu好多選擇,除咗火鍋外,還有各式串燒、酸菜魚和麻辣雞煲等, 簡直應有盡有。#餐廳佈局裝修以紅色為主調,有點像宮廷設計,門口等候區有椅子供客人座。1)清宮養生醉雞(半隻雞)$168:半隻雞的份量十足,雞肉新鮮嫩滑,沒有一點兒的雪味,非常滋味;養生鍋的湯底中有北芪、黨參、杞子、圓肉、大蒜,加上香濃的酒味,湯底清甜,而且有補氣養生之效,引不住飲多幾碗。2)美國安格斯肥牛$138:上枱時一條條掛著,非常優雅,木架下面又有很多伴菜作裝飾;肉質充滿光澤而帶鮮紅,雪花紋清晰,非常鮮味。3)廣島冰蠔$88:大大隻非常飽滿,進食時有一股鮮甜的味道湧進口中,令人忘懷。4)白鱔片$88:大大片,肉質鮮嫩有彈性,肥美得來爽脆嫩滑,廚師切得很薄,手勢一流,放進鍋裏滾一滾,便可以即食🙏🏻🙏🏻5)四色手打丸$88:包括鮮蝦丸、墨魚丸、牛丸和豚肉丸😀四種手打丸,粒粒彈牙爽口,虾丸有鮮虾肉;墨魚丸味濃郁;豚肉丸肉汁豐富;牛丸充滿香濃的牛肉味!
*火焰山重慶火煱(將軍澳)
2021-10-14 212 瀏覽
火焰山重慶火鍋 (將軍澳).今日同女朋友屋企一齊過嚟,就跟佢哋打邊爐四個人啱啱好可以食四人套餐$988,當中就包括晒小食,肉類,手工配料嘅丸類,蔬菜同埋主飲湯底我哋揀咗鴛鴦鍋麻辣火鍋以及蕃茄,唔辣嗰邊其實仲可以揀芫荽皮蛋或者沙嗲套餐本身包嘅肉類係有美國安格斯肥牛,可以加錢變成封門柳或者牛小排手工配料嘅選擇都好多,首先係餃類,雲吞魚皮餃韭菜餃三選一,我哋就當然選擇最喜歡食嘅韭菜餃四色手打丸分別有墨魚丸牛肉丸豚肉丸以及黑松露墨魚丸,我哋揀咗前兩者當中套餐必定包括嘅有豚肉片,鯇魚腩,白鱔片,水魷魚以及牛柏葉,特別驚喜嘅係白鱔片!當中仲有其他配料例如芝士腸,台灣公園之快類可以六選二不過飲品嘅選擇就比較少,因為套餐淨係包括汽水.火焰山重慶火鍋 (將軍澳)將軍澳培成里10號明德村明德商場1樓105-106號舖
火焰山重慶火鍋 (將軍澳)

今日同女朋友屋企一齊過嚟,就跟佢哋打邊爐

當中仲有其他配料例如芝士腸,台灣公園之快類可以六選二

不過飲品嘅選擇就比較少,因為套餐淨係包括汽水
將軍澳培成里10號明德村明德商場1樓105-106號舖

2021-10-13 173 瀏覽
火焰山重慶火鍋 (將軍澳).話說住將軍澳嘅我發現依家真係多左好多野食,坑口有間同以前深圳食嘅火鍋非常類近,我地四個人食揀左$988自選套餐.▪️蒜泥拍青瓜/涼拌尖椒皮蛋▪️.先來揀兩個小食,皮蛋幾香但原來伴有大量尖椒😂拍青瓜有濃郁孜然粉味有少少卻步.▪️鴛鴦鍋 麻辣拼蕃茄薯仔▪️.呢個鍋好熟口面,鴛鴦鍋就係要一邊辣一邊唔辣。套餐包括美國安格斯肥牛以及日本黑豚腩片,好igable掛住咁上枱手工配料根據住佢嘅去揀,我地揀左韭菜餃,墨魚丸,牛肉丸,台灣貢丸同埋蟹子丸另外套餐仲包魷魚🦑牛柏葉,鯇魚腩同埋白鱔片,魷魚超爽口,鯇魚腩唔係脆骨腩( ・᷄ὢ・᷅ )白鱔片都好好食連埋皮充滿膠質蔬菜類佢包括一個田園雜錦拼盤,入面有冬菇金針菇生菜等仲有可以揀個麵食,佢分別有擔仔麵米線同埋紅薯粉,我哋揀咗紅薯粉配埋蕃茄湯食!.📌 火焰山重慶火鍋 (將軍澳)將軍澳培成里10號明德村明德商場1樓105-106號舖環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️

▪️蒜泥拍青瓜/涼拌尖椒皮蛋▪️

▪️鴛鴦鍋 麻辣拼蕃茄薯仔▪️
呢個鍋好熟口面,鴛鴦鍋就係要一邊辣一邊唔辣。

蔬菜類佢包括一個田園雜錦拼盤,入面有冬菇金針菇生菜等
📌 火焰山重慶火鍋 (將軍澳)
將軍澳培成里10號明德村明德商場1樓105-106號舖

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
2021-10-13 143 瀏覽
朋友同我都好鐘意食辣🌶聽講將軍澳有間正宗重慶火鍋,都不惜 一齊入到去東區打邊爐🍲門面比人新淨嘅感覺,仲有1週年優惠,不過我地叫4人套餐就無得叫啦鍋底我地叫左麻辣雞煲,邊爐火鍋2樣食埋雞件厚實嫩滑,索晒麻辣湯汁,非常惹味,唔後悔叫左呢個先小食嘅5選2就叫左陳醋雲耳&尖椒皮蛋,雲耳開胃爽口,皮蛋配埋上面嘅辣醬食落香口入味後來加左湯就黎真正打邊爐啦!安格斯肥牛上菜時仲有乾冰效果,睇到流晒口水,但都忍唔住打個卡先,肉質嫩滑入口易化,好想再食多d出面調味料區仲有個魔王級辣椒醬,我地試左都讚不絕口,堅係辣到噴火🥵唔食得辣嘅朋友都可以一試佢啲麻油,一樣香口份量都好夠我地4個食,最後個肚滿載而歸😋
鍋底我地叫左麻辣雞煲,邊爐火鍋2樣食埋
雞件厚實嫩滑,索晒麻辣湯汁,非常惹味,唔後悔叫左呢個先
份量都好夠我地4個食,最後個肚滿載而歸😋
2021-10-09 107 瀏覽
又到陪火鍋忠粉到處覓食嘅日子📆嚟到將軍澳但發現附近嘅火鍋店少之又少😮OpenRice之下搵咗呢間位於明德商場嘅「火焰山」🔥餐廳套餐選擇不少👍🏻當中嘅自選套餐食物種類繁多✨絕對可以滿足每位食客嘅味蕾😋🔸自選套餐(4位用)💥優惠價$988▪️原價$1188 ♦ 小食 ♦👂🏿陳醋拌雲耳陳醋雲耳酸甜開胃🙌🏻口感爽脆💋值得推介👧🏻🥚涼拌尖椒皮蛋涼拌皮蛋香辣惹味☄️尖椒脆嫩爽口🫑前菜必然之選🎉♦ 鍋底 ♦🥘鴛鴦鍋 - 麻辣🌶 拼 蕃茄薯仔🥔麻辣湯底加咗不少香料😍富有麻香味💨啱晒鍾意食辣嘅朋友🗯蕃茄薯仔湯底則清甜可口😚以皮蛋🥚豆腐👀芫荽等食材作配料🌱可見製作絕不馬虎😃♦ 肉類 ♦🐮美國安格斯肥牛(細)賣相華麗精緻🎀牛肉色澤紅潤🤩油脂分布均勻🐮且有濃郁牛香味🐄令人齒頰留香😬♦ 手工配料 ♦🥟韭菜餃餃子皮薄餡多🤟🏻內裏包裹着滿滿韭菜🌱每啖都食到豐富嘅韭菜鮮香味😽🍡四色手打丸(黑松露墨魚丸、豚肉丸)手打丸粒粒爽口彈牙👏🏻墨魚丸黑松露味相當濃郁🍄豚肉丸肉汁豐沛🐷味道鮮甜🙆🏻‍♀️誠意推薦🌟🐽日本黑豚腩片腩片肥瘦相間🐖紋理分明✅切成薄片🔪入口油香四溢☺️更品嚐到細膩柔軟嘅肉質🎊口感令人相當滿足🤗🐟鯇魚腩拼白鱔片鯇魚腩

🔸自選套餐(4位用)
💥優惠價$988▪️原價$1188

♦ 鍋底 ♦
🥘鴛鴦鍋 - 麻辣🌶 拼 蕃茄薯仔🥔
美國安格斯肥牛

♦ 肉類 ♦
🐮美國安格斯肥牛(細)
牛筋丸、蟹籽丸、韭菜餃

♦ 手工配料 ♦
🥟韭菜餃
四色手打丸

🍡四色手打丸(黑松露墨魚丸、豚肉丸)
日本黑豚腩片

🐽日本黑豚腩片

🐟鯇魚腩拼白鱔片
鯇魚腩肉質鮮嫩有彈性☝🏻富有魚油香✨鱔片新鮮肥美🤠爽脆滑嫩🧏🏻‍♀️而且擺盤相當有心思💕為食物增添不少色彩🏵

🦑水魷魚拼牛柏葉
新鮮水魷魚爽滑彈牙🦷牛柏葉入口爽脆🤡韌勁十足💁🏻‍♀️口感唔錯👄

🧆牛筋丸
手打牛筋丸肉味香濃🐄咬落更滲出淡淡油脂香🥩令人再三回味😊

🍢蟹籽丸
蟹籽丸餡料豐富🤓蟹籽鹹香滋味❣️鮮味突出💥味道富有層次🙌🏻
田園雜菌拼盤 / 田園蔬菜盤

♦ 菇菌蔬菜 ♦
🍄田園雜菌拼盤 / 🥗田園蔬菜盤
拼盤分量相當豐富😽有秀珍菇🎉金菇🤗杏鮑菇🙋🏻‍♀️粟米🌽唐生菜🥬油麥菜等新鮮食材✨健康有益💪🏻更有助消除膩滯感🤰🏻

♦ 主食 ♦
🥢紅薯粉
作為打邊爐嘅必選項目😌紅薯粉質素一啲都唔失禮💃🏼每條都晶瑩剔透💎而且煙韌有嚼勁😺值得encore🎖

🍜米線
以米線作火鍋麵食都係第一次見🤩好味程度絕不比紅薯粉遜色💁🏻‍♀️米線完全吸收晒湯底嘅精華🙌🏻滋味萬分😎絕對令人眼前一亮💖

♦ 酒水/甜品
🍧冰粉
冰粉係四川嘅著名民間小食📣食落清甜冰涼❄️爽口嫩滑😜配搭山楂片同提子乾一同進食🍇味道更上一層樓🏅為豐盛的一餐畫上完美句號💛
麻辣湯底
美國安格斯肥牛
牛筋丸、蟹籽丸、韭菜餃
四色手打丸
日本黑豚腩片
田園雜菌拼盤 / 田園蔬菜盤
2021-10-08 87 瀏覽
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑朋友約喺坑口打邊爐,對我嚟講坑口啲商場就係一個迷宮😂然後又咁啱落大雨🌧不過好彩有指示牌,而由地鐵站到明德商場係有條有瓦遮頭嘅路,商場門口隔離條電梯直上就係餐廳啦🙆🏼‍♀️餐廳以紅色為基調,既有中式色彩又符合餐廳名⛩我哋預先訂咗個海鮮四人餐,真係又好味又有驚喜!❇️火焰龍蝦卜卜蜆鍋上菜就見到大大隻龍蝦🦞店員首先係龍蝦淋上酒再點著佢🔥然後加湯再煮🍲龍蝦嘅鮮味入晒湯底,再加入蕃茄、洋蔥等配料一齊熬煮,味道好鮮甜!好似飲緊中式嘅龍蝦湯,清香得嚟又唔會過份濃郁,足足飲咗三碗先開始打邊爐😋✅海鮮配料成個套餐都充滿住海鮮,正🤤同食得出佢哋嘅材料絕對唔係普通貨💯扇貝鮮甜,鮑魚爽口又唔韌,海蝦肉質鮮嫩唔會鞋,貴妃蚌同珊瑚蚌亦爽脆清甜,相當有誠意嘅食材🈵✅火鍋配料芝士竹輪卷好煙韌,咬落去仲會有流心芝士🧀邪惡又好味~不過記得唔好即刻食,會燙親個咀㗎🥵主食仲提供稻庭烏冬,高質👍🏻麵質彈牙,配埋湯食味道更有層次✅踏雪飄飄甜品仲有紅棗雪燕食😋 雪燕晶瑩剔透,口感細滑帶彈性,感覺好滋潤🧖🏼‍♂️本身已經落咗糖,仲會附上椰汁,可以按自己口味加入去提升味道最後順帶一提,佢哋有一款

_____
好味指數:🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑🤑🤑

❇️火焰龍蝦卜卜蜆鍋

✅海鮮配料

火鍋配料
主食仲提供稻庭烏冬,高質👍🏻麵質彈牙,配埋湯食味道更有層次

✅踏雪飄飄

最後順帶一提,佢哋有一款「三不」辣椒粉同辣椒豉油🌶我有一個都幾食得辣嘅朋友食到咀都腫哂🥓各位勇士要好好衡量下再去挑戰呀⚔️
2021-10-08 44 瀏覽
邪惡指數: 🐽🐽好食指數: 🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️又去坑口食好西喇💁🏻‍♀️ 今次約咗去「火焰山」打邊爐,訂咗個海鮮四人餐等我過海都覺得值啲嘛😏雖然間餐廳唔算近地鐵站,而咁啱我又撞正落大雨,但係好彩啲嘢食質素都無令我失望,同埋淋完雨打邊爐其實都幾啱feel😌 「火焰龍蝦鮑魚套餐」⭕️ 火焰龍蝦卜卜蜆鍋第一次見火鍋湯底有成隻龍蝦😍 原來係先淋啲酒🔥個殼,龍蝦肉就預先拆咗出嚟喺個湯度,加埋啲蜆、蕃茄、洋蔥、芹菜等配料一齊滾。飲落味道鮮甜,好似飲緊中式龍蝦湯咁,飲夠先開始打邊爐🍲⭕️ 火鍋配料果然係海鮮套餐,海鮮款式同份量都有驚喜🤩食落新鮮,真係無一樣野食落係腥或者霉。特別鍾意佢嘅珊瑚蚌同貴妃蚌,爽口鮮甜🤤海鮮以外仲有芝士竹輪卷(爆汁超好食💯)、8吋長蟹柳、蔬菜盤同埋都稻庭烏冬,呢個套餐誠意加分,食得滿足☺️⭕️ 踏雪飄飄用咗紅棗桂圓冰糖燉雪燕,清甜滋潤,鍾意嘅仲可以加埋椰汁多份🥥香味真係第一次食無肉嘅打邊爐,出奇地食得飽又滿足,感覺又唔會好邪惡,黎咁遠都值返🙌🏻
邪惡指數: 🐽🐽
好食指數: 🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️

「火焰龍蝦鮑魚套餐」

⭕️ 火焰龍蝦卜卜蜆鍋

⭕️ 火鍋配料

⭕️ 踏雪飄飄

2021-10-07 34 瀏覽
同朋友book左今晚食火焰山’ 嘅龍蝦鮑魚餐🤤(4位用,套餐優惠$1688)餐廳宮庭風嘅設計幾有心思~ 嘢食種類好多🤩,除左打邊爐,仲有雞煲,酸菜魚同埋串燒~ 醬汁配料種類都好多,而且乾淨企理~🔸火焰龍蝦卜卜蜆煲龍蝦🦞好大隻,龍蝦尾肉用左嚟煲湯,再加上卜卜蜆,大量番茄洋葱京葱,成個湯底又香又鮮甜😍 要飲幾碗先夠喉!之後可以再加湯打邊爐~🔹海鮮配料中山白鱔片,大連鮑魚,海蝦,花膠件,扇貝,廣島蠔,日本8吋長蟹柳拼芝士竹輪卷,貴妃蚌拼珊瑚蚌海鮮都好新鮮,鮑魚鮮嫩,花膠軟淋索晒啲湯,鮮甜入味👍🏻👍🏻👍🏻白鱔片 貴妃蚌 珊瑚蚌,夠晒爽口~🔸蔬菜 (2選1: 田園雜菌盤/田園蔬菜盤)🔹主食 (稻庭烏冬)最後點少得食埋個烏冬🤤 索晒龍蝦海鮮湯嘅精華,omg~ 飲湯都飲到飽🤣🔸甜品 踏雪飄飄 (雪燕)配椰漿 套餐仲有埋甜品😍 完滿嘅一餐~

🔸火焰龍蝦卜卜蜆煲

🔹海鮮配料

🔸蔬菜 (2選1: 田園雜菌盤/田園蔬菜盤)

🔹主食 (稻庭烏冬)

🔸甜品 踏雪飄飄 (雪燕)配椰漿
套餐仲有埋甜品😍 完滿嘅一餐~

2021-10-07 32 瀏覽
打風前夕,又落住雨,呢啲天氣啱晒打邊爐!又係時候搵定d打邊爐既好去處!朋友介紹呢間,坑口既重慶火鍋,火焰山🔥門口對出設有等候區供客人等候,有埋電視睇,相當貼心!餐廳格局都有d宮廷Feel,高雅大方,Menu好多選擇,除左打邊爐,仲有各式串燒,酸菜魚,麻辣雞煲,應有盡有!我就提前訂左個龍蝦鮑魚餐! 每日限量5套,要提前預訂!打邊爐之前梗係撈返個靈魂醬汁🤩呢度除左普通既,辣椒,蒜蓉,蔥花,芝麻醬等,仲有特色既,「魔鬼辣椒粉」🔥「四川香辣蘸料」🌟 火焰龍蝦卜卜蜆煲(鍋底)蜆肥美,冇沙,好鮮甜,龍蝦肉切粒混於湯中,龍蝦湯真係好鮮味,香濃,每人飲左幾碗先開始打邊爐🥲 🌟海鮮配料中山白鱔片,大連鮑魚,海蝦,花膠件,扇貝,廣島蠔,日本8吋長蟹柳,芝士竹輪卷,貴妃蚌拼珊瑚蚌!各類海鮮都好新鮮,尤其係白鱔片,珊瑚蚌貴妃蚌,爽,脆,鮮甜! 滾完各式海鮮,d精華又係晒個湯度,忍唔住再飲多碗🤩 龍蝦湯底真係好好飲!齒頰留香,🌟蔬菜(田園雜菌盤/田園蔬菜盤)二選一🌟主食(稻庭烏冬)蔬菜,菇同埋烏冬浸落呢個龍蝦湯,吸晒d汁,入晒味!🌟甜品 踏雪飄飄(雪燕)「配椰汁」 打完邊爐,食返個清甜滋潤既糖水,份外滿足
朋友介紹呢間,坑口既重慶火鍋,火焰山🔥
門口對出設有等候區供客人等候,有埋電視睇,相當貼心!

餐廳格局都有d宮廷Feel,高雅大方,

我就提前訂左個龍蝦鮑魚餐! 每日限量5套,要提前預訂!

打邊爐之前梗係撈返個靈魂醬汁🤩

🌟 火焰龍蝦卜卜蜆煲(鍋底)

🌟海鮮配料

🌟蔬菜(田園雜菌盤/田園蔬菜盤)二選一
🌟主食(稻庭烏冬)
蔬菜,菇同埋烏冬浸落呢個龍蝦湯,吸晒d汁,入晒味!

🌟甜品 踏雪飄飄(雪燕)「配椰汁」
打完邊爐,食返個清甜滋潤既糖水,份外滿足

2021-10-06 79 瀏覽
今日去坑口找朋友,上次在明德商場見到火焰山火鍋,其實已經好想試試。因為我地都好中意食重慶火鍋,只有一個朋友唔食。唔理佢,叫個清湯比佢帶埋佢一齊食。見到餐廳門口紅卜卜,就覺得應該好正,好辣,好重口味。入到去有兩個包箱,即使出面的空間和座位都好闊落。醬料區有兩樣野好搞笑(下圖),朋友試過一點都已經覺得好辣,所以試就後果自負啦。哈哈我地再後叫左個自選套餐(4 位用)。原價$1188  現優惠價$988,仲要加1,加茶介,大約每人都係$250左右,唔算貴。➰鍋底🥘➰由於有一個朋友唔食辣,我地就叫左個鴛鴦鍋-麻辣🌶拼蕃茄薯仔🥔麻辣湯底有麻、有辣和亦有湯底的甜味,食到後期會更辣和更好味。蕃茄藉仔湯入面有豆腐、杞子、皮蛋和莞茜,味道都唔錯。但中意食辣既我,當然只食麻辣湯底,除左蔬菜。➰小食➰🍥陳醋拌雲耳雲翠爽口,陳醋非常濃,非常開胃。🥚涼拌尖椒皮蛋尖椒新鮮和爽,食落唔會好辣。配上皮蛋,增加口感。➰肉類➰🥓美國安格斯肥牛(細)肥牛新鮮,油脂平均,食落嫰滑帶有濃濃牛味。➰手工配料➰韭菜餃皮薄餡靚,勁大粒,勁多韭菜。建議唔好煮太耐,因為一督落去就容易穿。四色手打丸—黑松露墨魚丸及豚肉丸兩種丸都非常彈牙和爽
因為我地都好中意食重慶火鍋,只有一個朋友唔食。

唔理佢,叫個清湯比佢帶埋佢一齊食。

見到餐廳門口紅卜卜,就覺得應該好正,好辣,好重口味。

入到去有兩個包箱,即使出面的空間和座位都好闊落。

我地再後叫左個自選套餐(4 位用)。

火鍋

➰鍋底🥘➰
麻辣鍋

蕃茄薯仔

蕃茄藉仔湯入面有豆腐、杞子、皮蛋和莞茜,味道都唔錯。
但中意食辣既我,當然只食麻辣湯底,除左蔬菜。

➰小食➰
🍥陳醋拌雲耳
雲翠爽口,陳醋非常濃,非常開胃。

🥚涼拌尖椒皮蛋
尖椒新鮮和爽,食落唔會好辣。配上皮蛋,增加口感。

➰肉類➰
🥓美國安格斯肥牛(細)
肥牛新鮮,油脂平均,食落嫰滑帶有濃濃牛味。
美國安格斯肥牛(細)

➰手工配料➰
韭菜餃
韭菜餃

四色手打丸—黑松露墨魚丸及豚肉丸
兩種丸都非常彈牙和爽口。
四色手打丸—黑松露墨魚丸及豚肉丸

🐖日本黑豚腩片
腩片的賣相好吸引,食落都好有咬口。
火鍋

紅薯粉和米線

➰酒水/甜品
🍧冰粉
汽水

餐廳仲有串燒,下次可以一試串燒。
2021-10-05
麻辣鍋
2021-10-04 48 瀏覽
我好鐘意打邊爐架,聽朋友介紹,坑口站有間叫火焰山重慶火鍋都幾好食,今日去開果邊,就同屋企人一齊去食飯喇。我地2大2小去所以叫左個4人餐,湯底小朋友要左蕃茄薯仔湯,大人就要麻辣湯底,仲有得分辣度,今次叫左中辣,2個湯底都好足料。 餐前小食可以5選2,我地叫左蒜蓉拍黃瓜同埋陳醋拌雲耳。肉類餐跟左安格斯肥牛,如果想食好D,仲可以加錢轉其他部位,好似牛小排咁。另外餐跟左黑豚肉片、水魷牛柏葉、鯇魚拼白鱔同埋蔬菜盤。另外仲叫左鮮蝦雲吞、手打黑松露墨魚丸、墨魚丸、牛筋丸同埋芝士腸俾小朋友食。食料新鮮,足料又好味。我自己就最鐘意佢地既鮮蝦雲吞,原隻大蝦,夠晒飽肚,加埋咁既套餐咁抵食,又可以拼搭自己鍾口味,最後加埋米線同紅薯粉,就變成左,蕃茄湯米線同重慶麻辣薯粉。咁多配搭下次要再黎N歌。鍾意食辣既朋友仔,仲可以加埋魔鬼辣椒粉,挑戰一下。

鍾意食辣既朋友仔,仲可以加埋魔鬼辣椒粉,挑戰一下。

2021-10-01 73 瀏覽
好多香港人都鍾意打邊爐,如果有得食埋雞煲咁就真係正喇。同屋企人出左街食埋飯先返屋企,見到有間火焰山重慶火鍋,未食過就同佢地試下喇。 舖頭就係商場既2樓,電梯一上就見到,呢間舖裝潢都好有心思,門口等位區裝潢到好似就坐係火焰山既腳底下,而舖面門口都幅飛龍牆,可以坐係櫈前影相打卡。 平日既夜晚,唔駛等位直接入去坐,但眼見舖面9成枱都己經有客人。座位闊落,店員姨姨見我地有小朋友就俾左房位我地,好貼心,等上菜時,小朋友冇咩耐性,度員姨姨都好NICE 同佢地傾左陣。 到食物方面,見到佢地有套餐就唔想諗,直接點自選4人套餐,可惜日庌係仲有2款套餐都想食,但係因為要預訂,所以今次叫唔到。加上小朋友係到,唔知個麻辣雞煲有幾咁辣所以就左小朋友叫左鴛鴦湯底,一邊係中麻辣湯底,一邊係蕃茄薯仔湯底。 食物都新鮮,湯底又濃郁足料,我自己就比較鍾意佢地既鮮蝦雲吞同埋手打黑松露墨魚丸,雲吞入邊隻蝦大大隻,墨魚丸夠晒彈牙。綄魚腩同鱔片用麻辣湯黎煮真係正。下次要飛甩班細黎食雞煲先得。

2021-09-25 63 瀏覽
火鍋配料齊備,湯底出色,非常有驚喜,平時我都非常少食火鍋,估唔到呢間咁好味,食後都要有話直說:牛肉新鮮,價錢合理,仲有串燒羊肉等。真係好耐冇見咁有心的火鍋店😀😀
2021-09-23 70 瀏覽
朋友啱啱搬入將軍澳,一早已經話要同佢housewarming,由於個fd都真係屬於入小小嘅新屋邨,屋企又有小朋友,廢事佢行咁遠,一於比佢揸旗諗食乜😎 於是熱衷火鍋嘅發燒友就book左位試呢間新邊爐鋪🤓 拿拿林試吓新嘢先!一上明徳商場就見到架啦,紅噹噹超易認!位置好闊落乾淨,不過我地今次唔係坐呢度,店員安排左包廂比我哋✌🏻我哋一早已經係book位前已經睇好要order嘅嘢🤣提早預訂左個海鮮🦞4人餐,唔洗左度右度🤫事實證明,我哋果然無叫錯!呢個湯底係極級鮮甜☺️店員係上鍋底果時話比我地知,呢個鍋算係招牌之一,每位客人開波都會飲個2、3碗先開始打邊爐🍲我亦不負眾望,飲左足足3碗仔😆😆如果有budget預算真係值得一試呢個海鮮鍋底!蹆住店員會慢慢安排套餐入面嘅食物上菜~打頭陣有蝦🦐新鮮鮑魚 + 鯇魚鮑魚清潔得夠乾淨,而且超鮮甜爽口,一人一隻完全唔夠喉👅貝類食品都係一字記之曰:「甜」🤤呢個應該算成個餐嘅重頭戲之一☺️🤤所有野都好新鮮好爽口,特別推介係個珊瑚蚌!爽!甜!脆!i love it!稻庭烏冬本身普普通通,但加落去海鮮湯頭到簡直係另一個層次🤟🏻🤟🏻好索味!📸大合照餐嘅最後會跟埋中式甜品,無記錯

一上明徳商場就見到架啦,紅噹噹超易認!

蹆住店員會慢慢安排套餐入面嘅食物上菜~
打頭陣有蝦🦐

新鮮鮑魚 + 鯇魚
鮑魚清潔得夠乾淨,而且超鮮甜爽口,一人一隻完全唔夠喉👅

貝類食品都係一字記之曰:「甜」🤤

呢個應該算成個餐嘅重頭戲之一☺️🤤

📸大合照
餐嘅最後會跟埋中式甜品,無記錯呢個係冰糖雪燕

今餐食得好滿意,最主要喺食材堅係新鮮;而且坐包廂同fd傾計又夠哂私隱度,服務亦nice!推薦推薦💁🏻‍♀️