2020-06-29
雖然呢排天氣熱熱地 都無損我哋打邊爐嘅雅興 見到火水爐有個238嘅安格斯花膠火鍋餐 抵食得來選擇亦都唔少!餐廳走懷舊港式風情路線 入到去猶如置身於舊式香港大排檔 別具風味湯底我哋揀咗濃厚花膠雞湯 估唔到非常足料 花膠非常多同大塊 而且有成大隻雞😳 雞肉炆到好嫩滑 唔鞋口 湯底仲吸收咗晒雞嘅精華 非常濃味!! 我哋飲咗成兩碗湯先至開始打邊爐😂極上安格斯牛放入湯內烚一會再放入口 十分香滑 無需大力咀嚼 入口即溶 十分高質美國珍寶肥牛肥牛幾重牛味 脂肪比例平均 口感嫩滑彈牙 而丸類總括嚟講都相當出色 同埋有幾多出面比較少見嘅選擇 好似爆漿魚丸 龍蝦沙拉丸同埋玉米貢丸咁 我尤其鍾意流心芝士丸 一咬開就係爆漿濃郁嘅芝士! 而龍蝦沙拉丸內餡甜甜地 口感彈牙~蔬菜方面 粟米十分香甜 芋頭好粉 我們仲點了一些菇類和蔬菜拼盤 用料新鮮!
極上安格斯牛
美國珍寶肥牛