餐廳: 火水爐冰室火鍋
資訊:

2020-05-30 53 瀏覽
香港,從前係一片幾美好既地方,可惜近來真係愈黎愈差,遲d仲可能完了。如果大家仲想懷念下呢d香港人老精神,傳統文化既話,呢間打邊爐真係幾唔錯,比起d日本邊爐,都不相伯仲,各有千秋(而韓式邊爐,就唔好提喇,因為一d都唔入流,本人就最憎)。環境方面,裝修格局都非常有心機,因為全部都係仿八十年代既環境,帶埋父母黎,佢地應該會幾懷念,而我地年青一代見到,都覺得好特別。食物方面,任食類食物質素都唔錯,食落都幾好味,而最緊要呢度有d點單食物,如海鮮果d,想食好d既朋友就可以單叫下呢d野食。本人最鐘意既牛,安格斯牛,就值得讚一讚喇,雖然切得都幾細條,但食落好有牛味,同埋都幾嫩口,點埋d醬食真係一流!!!