火土燒肉

Hearth Yakiniku by ATUM
2022-10-30 280 瀏覽
親子好去處!非常適合帶小朋友!已幫襯多次!食物美味、價錢合埋、環境舒服!飲品多選擇!露營風格,有另一種燒肉感受!燒肉拼盤、菠蘿、日本骨腸、玉子海苔飯、粟米、鮑魚、炸軟殼蟹、炸薯餅!全部都好好味,食材新鮮,上菜快,冇漏單!幫襯多次絕無失望。店員服務好,主動換網已喺我每個月都要幫襯一次嘅餐廳之一大家如果要幫襯,記得!記得!記得!一定!一定!要早啲book或者五點幾就要去排隊攞位!用餐時間兩小時,如果唔預約,有機會等足兩小時火土燒肉 (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11 Art Mall3樓314號舖
親子好去處!非常適合帶小朋友!
已幫襯多次!食物美味、價錢合埋、環境舒服!飲品多選擇!
露營風格,有另一種燒肉感受!

已喺我每個月都要幫襯一次嘅餐廳之一

火土燒肉 (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11 Art Mall3樓314號舖
  • 燒肉拼盤
  • 玉子海苔飯
  • 蒲燒鰻魚件
2022-10-29 232 瀏覽
Inspired by the warmth of the ancient hearth, Hearth Yakiniku brings an authentic campfire spirit to its dine-in concept. The seating areas mimic different camping setting while the cutleries are also common camping utensils. The ambience is great and perfect for intimate gatherings over delicious yakiniku delicacies and fine drinks. Hearth Yakiniku serves a variety of seasonal meats and canapés. I would recommend the assorted meat and seafood, so you can try as much varieties as you can. Beef bites were also good that goes with your own choice of sauce. Alcohol is always a good match with grilled dishes. We got Guinness and the draft beer tasted really smooth and soothing.
Assorted Meat / Seafood
💰HKD48
Asahi Beer
💰HKD58
2022-10-28 189 瀏覽
[ #caloriefoodie尖沙咀 ]• 火 土 燒 肉 •🐿-尖沙咀新開以露營為主題嘅日式燒肉店🥩有齊帳篷、露營櫈、露營燈、仲有唔少露營其他用具添呢家係室內都可以享受到野外露營燒肉嘅感覺啦🥰-🐮 全牛特選拼盤 💰$458拼盤有牛肋肉、牛舌、牛胸腹、牛三筋、雪花牛小排除咗牛三筋得兩塊 其他都有四塊 而最正都係牛三筋牛三筋油花較多 牛味更突出 入口肉汁豐腴嫩滑牛肉都用咗自家製燒汁醃製 唔需要點汁都好夠味建議雪花牛小排同牛胸腹都震燒耐少少 因為太厚肉啦!!-🦀 味噌蟹肉甲羅燒 💰$88平時係居酒屋食甲羅燒都會有梳打餅配搭一齊食但呢度就真係得個甲羅燒 仲有蟹肉同鵪鶉蛋略嫌蟹膏味唔算超級濃郁 建議可以配飯食 好滿足-🐟 蒲燒鰻魚件 💰$108一共5件 比平時鰻魚飯嘅鰻魚更有魚味同厚肉另有蒲燒醬汁 等饅魚燒得七七八八時落就更容易入口不過燒嘅時候都要專心啲!!如果唔係就好易燶🥺-🍍 菠蘿 💰$38一共四件 菠蘿大件又甜又多汁燒嘅時候可以唔洗燒得太乾 咁就夠哂juicy啦-🍚 玉子海苔飯 💰$28燒肉配飯 感覺上食燒肉時會無咁油淋淋 而且呢個飯好多紫菜 仲有蔥花同生蛋記住要撈勻嚟食呀 仲可以加啲
[ #caloriefoodie尖沙咀 ]
• 火 土 燒 肉 •
🐿
尖沙咀新開以露營為主題嘅日式燒肉店🥩
有齊帳篷、露營櫈、露營燈、仲有唔少露營其他用具添
呢家係室內都可以享受到野外露營燒肉嘅感覺啦🥰

🐮 全牛特選拼盤 💰$458

拼盤有牛肋肉、牛舌、牛胸腹、牛三筋、雪花牛小排
除咗牛三筋得兩塊 其他都有四塊 而最正都係牛三筋

牛三筋油花較多 牛味更突出 入口肉汁豐腴嫩滑
牛肉都用咗自家製燒汁醃製 唔需要點汁都好夠味
建議雪花牛小排同牛胸腹都震燒耐少少 因為太厚肉啦!!
🦀 味噌蟹肉甲羅燒 💰$88

而且呢個飯好多紫菜 仲有蔥花同生蛋
記住要撈勻嚟食呀 仲可以加啲燒汁
🍑 白桃燒酌梳打 💰$48

加咗小小酒精嘅梳打 白桃味可更濃✨
📍 尖沙咀河內道18號K11 Art Mall3樓314號舖
#caloriefoodie
2022-10-28 224 瀏覽
昏暖燈光,滿儀式感,露營人生的浪漫料理。絕對能夠一過露營癮。必點的全牛特選拼盤。油花適中,肉嫩味濃。一次過滿足多個願望!薄切牛舌,可自選醬汁。月見松露醬,齒頰留香。是能吃上癮的松露醬汁。烤得剛剛好,趁熱吃。吸晴夏日熱帶風海鮮杯,帶子、吞拿魚、甜蝦鮮。顏值擔當,內餡也豐富。野菜拼盤,有私家烤法,先過醬汁後再烤得濕潤。不用害怕會烤得過乾了。蟹肉甲羅燒,滿滿鹹香,濃郁的蟹膏,拌飯神器。 整體很滿足的一頓燒肉。

昏暖燈光,滿儀式感,
露營人生的浪漫料理。
絕對能夠一過露營癮。

必點的全牛特選拼盤。
油花適中,肉嫩味濃。
一次過滿足多個願望!

薄切牛舌,可自選醬汁。
月見松露醬,齒頰留香。
是能吃上癮的松露醬汁。

烤得剛剛好,趁熱吃。

吸晴夏日熱帶風海鮮杯,
帶子、吞拿魚、甜蝦鮮。
顏值擔當,內餡也豐富。

野菜拼盤,有私家烤法,
先過醬汁後再烤得濕潤。
不用害怕會烤得過乾了。

蟹肉甲羅燒,滿滿鹹香,
濃郁的蟹膏,拌飯神器。
整體很滿足的一頓燒肉。
室內glamping無誤🥹近期討論度極高嘅燒肉店 仿真度佈置至今都印象深刻 可以偽下露營🤩本身以為門口放左幾張布椅 加埋tent 已經好露營feel🏕️點知入面先係戲肉🤣燈光暗暗地 仲有camping必備波波燈同中亞風帳幕😍多人可以坐!! 每張枱都有露營油燈 同用尼龍拉鏈袋包住嘅餐具 完全滿滿露營儀式感~餐廳中間仲有堆高級露營煮食用具裝修😀不得不佩服餐廳嘅用心! 牛控單點表示極選擇困難🙈牛肉🐮肉質新鮮 仲可以選唔同醬汁腌 our fav is月見松露醬汁🌟最推介款:[ 網燒一口牛 ] ($98)首選推介😚牛味最重而油脂分布均勻[ 薄切香蔥牛舌 ] ($88)雖然係薄切 但都有牛舌嘅爽口彈牙感 呢款可叫[ 牛里脊肉 ] ($98)比牛肋肉lean身 牛味都會重些少另外叫左[ 牛肋肉 ] [ 雪花牛小排 ] [ 牛外橫膈膜 ][ 🥗明太子野菜沙律 ] ($38)超大盤😱面層有切成粒狀明太子 比平時嘅醬狀口感好左 好特別😚食落fresh[ 🍳🍚玉子海苔飯 ] ($28)牛角飯🥰蛋汁+紫菜飯永遠不會

薄切香蔥牛舌
牛外橫膈膜
🌟最推介款:

[ 網燒一口牛 ] ($98)
首選推介😚牛味最重而油脂分布均勻

[ 薄切香蔥牛舌 ] ($88)
雖然係薄切 但都有牛舌嘅爽口彈牙感 呢款可叫

[ 牛里脊肉 ] ($98)
比牛肋肉lean身 牛味都會重些少

明太子野菜沙律
[ 🥗明太子野菜沙律 ] ($38)
玉子海苔飯
[ 🍳🍚玉子海苔飯 ] ($28)
牛角飯🥰蛋汁+紫菜飯永遠不會
薄切香蔥牛舌
明太子野菜沙律
  • 網燒一口牛
2022-10-27 148 瀏覽
/📍hong kong近期大熱的燒肉店,ATUM group 旗下的火土燒肉以露營為主題,店內的佈置仿真度很高,連餐具也用了露營專用的工具<燒肉拼盤> $378有選擇困難的朋友可以點這個燒肉拼盤~ 包括有牛肋肉、牛舌、牛胸腹豚肉燒、豚五花、雞腿肉,可以把不同肉類都試一遍!<燒野菜拼盤> $98燒肉必備的野菜拼盤,包括杏鮑菇、南瓜、秋葵、茄子、粟米芯,可以幫助解膩<牛里脊肉> $98油脂比例不太高,但肉質也非常嫩滑,牛味很重<雪花牛小排> $138超級推薦大家點雪花牛小排~ 油脂感滿滿的,邪惡又滿足<玉子海苔飯> $28吃燒肉一定一定要配澱粉!這個玉子海苔飯跟燒肉非常搭,玉子令整個飯更濕潤~ 把玉子、海苔及飯拌勻再配一塊肉太幸福了!<月見醬燒飯糰> $38很有驚喜的飯糰,必點!飯糰外層燒至香脆,而裡面的飯非常軟糯,醬油調味剛好,配上一顆生蛋黃令整體口感更濕潤@hearth.yakiniku_atum @k11artmall 🥢 燒肉拼盤 / 燒野菜拼盤 / 牛里脊肉 / 雪花牛小排 / 玉子海
📍hong kong

<燒肉拼盤> $378

<燒野菜拼盤> $98

<牛里脊肉> $98
油脂比例不太高,但肉質也非常嫩滑,牛味很重

<雪花牛小排> $138
超級推薦大家點雪花牛小排~ 油脂感滿滿的,邪惡又滿足

<玉子海苔飯> $28

<月見醬燒飯糰> $38
🥢 燒肉拼盤 / 燒野菜拼盤 / 牛里脊肉 / 雪花牛小排 / 玉子海苔飯 / 月見醬燒飯團
Price: HKD $378 / $98 / $98 / $138 / $28 / $38
- - - - -
Tsim Sha Tsui
#CHRISTIEinhongkong
#CHRISTIE_尖沙咀
2022-10-27 129 瀏覽
最近大熱嘅露營風燒肉店,佈置採用露營燈、帳面等擺設,甚至乎用上露營餐具嚟營造氣氛,喺室內都可以輕鬆咁體驗到野外露營嘅感覺!原本對於呢種主題餐廳無太大期望,意想不到地質素幾好😳• 全牛特選拼盤 $458呢個拼盤包括有牛肋肉、牛舌、牛胸腹、牛三筋同雪花牛小排,一次過試到牛肉嘅唔同部位,每款都各有特色,全部肉質都好嫩,最鐘意稀有部位牛三筋!另外燒肉嚟講個爐都係好重要,佢哋個爐火力好夠,要燒到金黃色仲鎖住肉汁真係話咁易😆!• 味噌蟹肉甲羅燒 $88將蟹肉蟹膏拌入鵪鶉蛋一齊燒,香濃又鮮味☺️• 鮮蜆 $58隻隻蜆都非常之新鮮,完全無沙,燒到啱啱好開口嗰陣就係肉質最嫩嘅時候,食落充滿海水味🤤• 牛油燒廣島蠔 $78蠔肉肥美飽滿,煮過之後仍然好Juicy💦• 蒜蓉牛油本菇 $38正常發揮嘅牛油菇菇,落多少少鹽就更加惹味😌• 玉子海苔飯 $28海苔飯配上生雞蛋同燒肉汁,不敗嘅組合😚

• 全牛特選拼盤 $458

• 味噌蟹肉甲羅燒 $88
將蟹肉蟹膏拌入鵪鶉蛋一齊燒,香濃又鮮味☺️

• 鮮蜆 $58

• 牛油燒廣島蠔 $78
蠔肉肥美飽滿,煮過之後仍然好Juicy💦

• 蒜蓉牛油本菇 $38
正常發揮嘅牛油菇菇,落多少少鹽就更加惹味😌

• 玉子海苔飯 $28
海苔飯配上生雞蛋同燒肉汁,不敗嘅組合😚
2022-10-27 137 瀏覽
韓式燒肉店通常比人感覺都係黑蚊蚊好暗、一支大煙囪,銀色碟,但火土竟然可以做到超級ig-able😳「火土」係速成碼嘅「煙」,露營主題除左必備嘅帳幕、露營椅,居然仲有露營餐具同吊燈🤩同喜歡嘅人嚟拉上帳幕,真係好似兩小口由鬧市一秒穿越去咗露營咁浪漫!🤍見好多人都坐喺六角形枱,Jenny就鐘意匿埋喺帳幕入面,有feel d😚𝙁𝙤𝙤𝙙🥩燒肉拼盤 $378食燒肉梗係要嗌拼盤😋一個拼盤包左牛肋肉、香蔥牛舌、牛胸腹,食落油脂十足,入口即化,推薦大家嗌嚟試吓😚🦀味噌甲羅燒 $88相信大家都好熟悉甲羅燒,職員細心提醒要將蛋黃攪爛先拎去烤,烤出嚟真係靚靚仔仔😍鍾意食蟹嘅朋友要留意😏❤️明太子蟹棒 $58有兩大條蟹棒同明太子醬用咗錫紙盤仔裝,都幾香口,但怕佢燶嘅記得唔洗烤咁耐😛🦪牛油燒廣島蠔 $78同樣用左錫紙盤仔,兩隻都超多肉,落蒜蓉嘅香氣簡直加乘左佢嘅吸引度😍朋友搶住食Jenny 果隻🤣𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨🍍海鹽菠蘿梳打 $38呢杯超冰凍🙊完全解決左烤肉嘅熱🤣杯邊嘅海鹽加上一大片菠蘿,飲落去味道幾有層次🍺Asahi 朝日生啤 $58不解釋,燒肉緊要啤一啤先有feel!夏天想有少少露營feel又想顧住個妝(同脾氣😏)

𝙁𝙤𝙤𝙙
🥩燒肉拼盤 $378

🦀味噌甲羅燒 $88

❤️明太子蟹棒 $58

🦪牛油燒廣島蠔 $78

𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨
🍍海鹽菠蘿梳打 $38

🍺Asahi 朝日生啤 $58
不解釋,燒肉緊要啤一啤先有feel!

夏天想有少少露營feel又想顧住個妝(同脾氣😏),不如嚟火土打卡食燒肉,門口等緊位都有個小帳幕俾你率先體驗下🥰

𝙋𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙨𝙥𝙤𝙩
門口小帳幕
六角形枱
帳幕烤肉位
🥩燒肉拼盤 $378每款肉類都有4️⃣件牛胸腹同牛肋肉🐮高質 油花均勻☺️雞肉🐔同豬肉🐷就正常發揮 豬梅肉偏瘦有少少乾 要加多啲燒汁🙈.🍙月見燒飯團 $38外層做到飯焦嘅效果 中間飯嘅質地好軟糯🥰 外脆內軟生蛋黃好搶鏡😍 撈勻一齊食好正😋.🐮香蔥牛舌包 $138造型好特別🤩 用咗幾片嘅薄切牛舌 包住蔥粒 蔥嘅味道都好突出😋.🥗椰菜火山胡麻沙律 $48椰菜份量好多 堆到成個火山咁😆椰菜絲再加埋蟹子 口感好爽脆🥰
🥩燒肉拼盤 $378

🐮香蔥牛舌包 $138

🥗椰菜火山胡麻沙律 $48
椰菜份量好多 堆到成個火山咁😆
椰菜絲再加埋蟹子 口感好爽脆🥰
小金終於來「露營」啦⛺️K11嘅呢間「火土燒肉」果然魅力沒法擋,超級多人呀!餐廳外就設有露營setup比大家模仿身處其中打個卡。餐廳內就燈光昏暗,大致分左幾個區域,連每張枱嘅煮食用具都好「露營」風,好過癮呀😍🍖燒肉拼盤$378(牛肋肉,牛舌,牛胸腹,豚肉燒,豚五花,雞腿肉)價錢略貴,肉質幾好,豚五花勁回味🤤🌽燒野菜拼盤$98(南瓜,秋葵,杏鮑菇,茄子,粟米芯)種類都幾多🍄蒜蓉牛油金菇$38就咁加牛油已經好好食,有埋蒜蓉簡直食到lam lam脷呀👅🦀日本蟹肉忌廉薯餅$48/2pcs小金心中全港Top5嘅忌廉薯餅🔥雖然唔係好記得蟹肉嘅存在,但個薯餅好酥脆,要讚嘅係入面好細滑嘅忌廉餡,邪惡到不要不要的😋🍚玉子海苔飯$28養成左日式燒肉一定要有紫菜飯嘅習慣🙈呢間比嘅蔥同紫菜都夠曬多,但我都係慣左要配濃啲嘅燒肉汁食🙈來呢度慶祝生日佢地仲會送你一支仙女棒蠟燭,成件事特別有儀式感呀❤️
小金終於來「露營」啦⛺️

價錢略貴,肉質幾好,豚五花勁回味🤤

🌽燒野菜拼盤$98(南瓜,秋葵,杏鮑菇,茄子,粟米芯)
種類都幾多

🍄蒜蓉牛油金菇$38
就咁加牛油已經好好食,有埋蒜蓉簡直食到lam lam脷呀👅

🦀日本蟹肉忌廉薯餅$48/2pcs

🍚玉子海苔飯$28

原本很想去這家餐廳打卡的,得知餐廳不提供生日牌,帶蛋糕過去需要收$80切餅費!D朋友個個都接受不了。所以無論環境多好,我多想過去打卡,都不會選擇過去!只能很遺憾地立刻取消關注!
D朋友個個都接受不了。
所以無論環境多好,我多想過去打卡,都不會選擇過去!
只能很遺憾地立刻取消關注!
2022-10-22 1130 瀏覽
現在仲未有得愉快暢遊…大家都總會搵D嘢搞下,Glamping 就最好不過,但天時暑熱,真係唔話老都唔得,真係怕半路暈低,但又想玩下Glamping,今日就來到這鬧市中露營風燒肉店「火土燒肉」。來到時已感覺非同凡響,餐廳每個角落擺滿專業露營用具,包括帳篷、露營櫈、餐具等,所有細節位都完美營造Glamping嘅感覺。真係可無懈可擊咁歎番個燒烤的體驗。海鹽菠蘿梳打炎炎夏日,來到當然要飲番杯特色梳打「海鹽菠蘿梳打」,梳打杯邊沾上了粒粒海鹽,跟菠蘿甜味好好的中和,層次豐富,啖啖清爽。月見醬燒飯糰飯糰表面燒得香脆,加上流心蛋黃後,口感更顯有層次,而且食落更有軟糯口感,蛋黃味濃郁,一食愛上😋!牛油燒廣島蠔 / 醬油帆立貝兩款海鮮已經過特別烹調,廣島蠔經牛油、蒜蓉醃製,而帆立貝則以醬油醃製,各具特色!帆立貝經醬油醃製,經香燒後散發著陣陣海鮮香味,入口鮮味,爽口彈牙。廣島蠔吸收了牛油、蒜蓉的香味,更顯鮮味濃厚,甘甜滑溜。阿波酢橘雞腿肉(蒜香芫荽醬)雞腿肉加上蒜香芫荽醬,再經香燒一下,雞腿肉鮮嫩肥美,嫩滑彈牙,清香口感久久不散!全牛特選拼盤全牛拼盤已有牛肋肉、牛三筋、牛舌、牛胸腹及雪花牛小排,啱晒牛魔王嘅
現在仲未有得愉快暢遊…

真係可無懈可擊咁歎番個燒烤的體驗。

月見醬燒飯糰

牛油燒廣島蠔 / 醬油帆立貝

廣島蠔吸收了牛油、蒜蓉的香味,更顯鮮味濃厚,甘甜滑溜。

阿波酢橘雞腿肉(蒜香芫荽醬)

全牛特選拼盤
全牛拼盤已有牛肋肉、牛三筋、牛舌、牛胸腹及雪花牛小排,啱晒牛魔王嘅我🤤。
每款牛都見到其油花均勻,富色澤,只需輕輕香煎幾下即可食到肉質柔軟嫩滑,肉汁豐富,真係啖啖滋味,啖啖juicy。
🏕️ 露營風燒肉餐廳 🏕️ .星期日去到位於K11 art mall,以露營風為主嘅燒肉餐廳食午餐,餐廳門口已經放咗露營帳篷等用具俾食客打卡💚入到餐廳牆身放滿咗露營用品,連餐枱甚至餐具都係用上露營用具,多人嘅話仲可以係帳篷入面用餐,令食客置身係露營,非常有feel(*´∀`*).◽️豬雞拼盤 $348(7/10)有豚里脊肉、豚五花、松板豬頸肉、雞腿肉、雞翼同雞爽肉。首選推介豚五花,油脂分泌較多,食落幾香😆豚里脊肉較瘦,肉味較香濃;雞腿肉肉質嫩滑,雞爽肉質感有啲似雞軟骨,幾有咬口!.◽️牛里脊肉 月見松露汁 $98(7.5/10)肉味較濃而油脂較少嘅一個部位,食落幾香牛味,不得不提個黑松露蛋汁,我哋都覺得好好食😋沾埋個汁一齊食,牛肉味道更突出.◽️牛肋肉 鹽醬 $98(7.5/10)呢個部位比起牛里脊肉較多油脂,味道食落會食到油脂香味,每邊大概燒20秒就可以食得( •̀ᴗ•́ ) ̖́-.◽️月見醬燒飯團 $38(7/10)經高溫燒過沾滿醬油嘅飯團,飯團面仲有流心蛋黃,食落口感幾煙韌,記得一定要襯熱食🍙.◽️鮮蜆 $58(7/10)份量算多,蜆肉肉質彈牙,味道鮮甜😻.◽️玉子海苔飯 $28(7/10)食燒肉一
🏕️ 露營風燒肉餐廳 🏕️
◽️豬雞拼盤 $348(7/10)
豬雞特選拼盤

◽️牛里脊肉 月見松露汁 $98(7.5/10)
牛里脊肉

月見松露汁

◽️牛肋肉 鹽醬 $98(7.5/10)
牛肋肉

◽️月見醬燒飯團 $38(7/10)
月見醬燒飯幗

◽️鮮蜆 $58(7/10)

份量算多,蜆肉肉質彈牙,味道鮮甜😻
◽️玉子海苔飯 $28(7/10)

食燒肉一定要配搭住充滿海苔同溫泉蛋嘅白飯🍳🍚
◽️生菜 $38 (7/10)

食落幾新鮮嘅生菜,可以用黎包住燒肉食,減低油膩感🥬
◽️青森縣富士蘋果果汁酒 $58 (8/10)
青森縣富士蘋果果汁酒

飲落酒精唔濃同時好香蘋果味嘅果汁酒,好好飲 🥂

牛里脊肉
牛肋肉
月見醬燒飯幗
青森縣富士蘋果果汁酒
  • 月見松露汁
👨🏻‍🍳食物: 日式燒肉, 點咗一個牛拼盤, 一個豬&雞拼盤, 一個什菜拼盤, 每人一個飯團/拌飯。 肉類新鮮, 燒時可加少少鹽&胡椒已經好好味! 如想重口味DD, 食時可點燒汁或紅酒汁。 月見醬燒飯團: 必食! 好食到無俾相機食先! 醬油飯團燒到外脆內軟, 沾蛋黃汁。 唔會燒到太燶, 唔會俾飯焦痴牙。 玉子海苔飯: 唔食飯團的另一選擇, 比較似韓式紫菜拌飯。 🏙環境:賣點Glamping 主題特色燒肉店, 可惜只有兩張枱有帳幕,記得一定要早D book! 不過其他枱, 周邊環境都用上露營用品佈置!好欣賞個燒爐, 爐邊吸油煙一流, 食完個頭, 衫都無乜味。 配上露營餐具都幾啱我哩D唔去露營既人。🤵🏻服務:自助落單, 只有簡單介紹完D醬汁就要自動波。💰價錢:約$300-$400/位😋抵食: ⭐️⭐️⭐️

玉子海苔飯: 唔食飯團的另一選擇, 比較似韓式紫菜拌飯。

🤵🏻服務:自助落單, 只有簡單介紹完D醬汁就要自動波。
💰價錢:約$300-$400/位
😋抵食: ⭐️⭐️⭐️
燒野菜拼盤
  • 月見醬燒飯糰
最近有唔少餐廳嘅裝修都好有特色 早兩日去左哩間位於鬧市中嘅露營主題燒肉店 空間感十足之餘仲好有儀式感 啲餐具都係用左露營餐具好有心思💛·全牛特選拼盤 $458肥Glor作為牛魔王當然要試下佢個牛肉拼盤啦!拼盤入面已經包括左大部份招牌牛肉 兩個人食份量啱啱好 特別讚一下佢個雪花牛小排分布平均 配埋燒肉汁一齊食真係絕配!薄切香蔥牛舌都好重牛味 肉質結實👍🏻·豚五花片 $118燒肉汁冇蓋過左五花腩嘅邪惡香濃肉味!除咗五花腩之外 店舖仲有提供唔同種類嘅豚肉例如梅花豚肉~·蒜蓉牛油本菇 $38每次燒肉都會好想食菇 本菇熟咗之後索晒啲蒜蓉同牛油嘅香味 好香~·菠蘿 $38BBQ燒菠蘿就燒得多 燒肉店入邊燒菠蘿真係第一次🤣估唔到效果都唔錯啵!燒到表面有少少乾身之後 一口咬落去就會爆汁效果好掂·玉子海苔飯 $28海苔加玉子係無敵組合 加埋燒肉汁同埋啱啱燒好嘅牛肉豚肉一齊食 真係好開胃!·海鹽菠蘿梳打 $38·靜岡蜜瓜梳打 $52食到咁上下就可以嗌番杯凍嘢降下溫 佢哋嘅嘢飲款式都好多 今次嗌嘅呢兩杯梳打唔會太甜 味道好清新 用嚟解渴一流📍 火土燒肉 (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11 Art Mall3

·全牛特選拼盤 $458

·玉子海苔飯 $28

·海鹽菠蘿梳打 $38
·靜岡蜜瓜梳打 $52

靜岡蜜瓜梳打

📍 火土燒肉 (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11 Art Mall3樓314號舖
2022-10-11