2020-05-27
吃得是福......不負好時光所以幸福是吃出來的😉😇呢度既食物認真唔錯,而且價錢仲好抵食,味道和食物水凖依然保持到質素👍喜歡吃牛人士嚟到呢度必吃的火車頭🔷火五火車頭牛肉粉——-必吃的,湯低甜,入面有生熟牛肉,扎肉,牛丸,仲有佢昵到既秘制醬汁,用來加落粉食,簡直一流,我最愛吃似XO醬果款,隨了味道好吃,入面仲有蝦乾瑤柱及其他配料,味道非常惹味⋯⋯牛肉粉爽滑,生牛肉鮮嫩,牛丸彈牙,扎肉爽口,熟牛肉就像吃牛𦟌牛腩的感覺,有口感中又夠腍,再加秘制汁一齊吃,更加惹味⋯⋯👍👍😋😋🔷香茅黑毛豬扒濛粉——-足料配搭,蒜🧄片,青瓜絲,蘿蔔絲,軟熟又有口感的黑毛豬扒,香茅味道,香嫩的肉質,加埋酸甜汁撈埋一齊,仲有不可缺少的秘制醬汁,好味到成碗食青光😂😂🔷火五特式鳳爪——微辣味道,適合大眾化口味,有咬口😋🔷蠔油生菜——清甜健康的蔬菜🥬⋯⋯🥤凍青檸🍋梳打——獨立包裝沖調,乾淨衞生,青檸青香,青甜解渴😋🍹凍咸🍋檸檬梳打——咸味🍋檸檬,又解渴又好味道⋯⋯店員服務主動又有禮貌,地方大小一般,但坐位亦算坐得舒服,地方環境衞生乾淨,價錢平,食物質素好👍😋
所以幸福是吃出來的😉😇
喜歡吃牛人士嚟到呢度必吃的火車頭
🔷火五特式鳳爪——微辣味道,適合大眾化口味,有咬口😋
🔷蠔油生菜——清甜健康的蔬菜🥬⋯⋯
🍹凍咸🍋檸檬梳打——咸味🍋檸檬,又解渴又好味道⋯⋯