2018-06-25 454 瀏覽
我們四姐妹在銅鑼灣看到這間自助餐新開 就上來試試 九點鐘有八折優惠 埋單才兩百一個人 真的很讚👍🏻 刺身應有盡有 不過就是沒有拖羅 老闆說下次來就有了 很好人!其他的刺身都非常新鮮 牡丹蝦真的大 長過我一個手掌 待會給大家看圖片🤤 帶子也很新鮮很大片 記得之前去外面吃自助那些帶子都是開半的.....泰式料理也很強勢 燒元貝也很正 蒜香的 椰菜苗很有泰國味 壽司也很強 芝士魚生船超級讚 美中不足個人覺得沒有鰻魚吧 鰻魚壽司雖然有但是覺得不夠爽 服務很好老闆也很東西很不錯 價錢便宜 很值得 下次還會再來!
2018-06-24
  • 牡丹蝦
  • 芝士魚生船
  • 燒元貝
2018-06-24 774 瀏覽
噚晚Walk-in都有位,兩個人坐下即落order,用手機掃下QR code攪完一輪就顯示菜單,雖然方便,但用tablet會更好。第一時間食刺身,夠大件,但刀手落刀唔夠狠,幾件三文魚黐埋一大嚿,仲送魚麟。為營造新鲜感,刺身盛盒加入乾冰,同時加入循環再用兼污糟的假絲花作裝飾,即令整個盛盒downgrade. 假絲花不要也罷。壽司完全唔掂,壽司飯冇壽司醋兼一pat pat, 似煲爛飯,唔知自己食緊乜。其他聲稱泰式熱葷,媽媽煮的住家餸還好吃得多。最括而言,食物種類不多,與其加泰式食品為賣點,倒不如集中最好日式放題。
2018-06-23
5 分鐘 (堂食)
2018-06-24 655 瀏覽
是日朋友生日,見銅鑼灣開了一間新的放題便來試下,價錢同一般放題差不多,但入到去看到只收現金,坐下後,原來是用手機自己落單,起初唔識,好彩有侍應細心指導。雖然是日是周六,餐廳客比較多,但上菜速度不算慢,份量亦算充足,見隔離枱點了兩三輪天婦羅,都有上到菜,不似有些放題上完第一輪就咩都無。刺身同壽司都好新鮮,刺身厚身,珍寶蝦有筷子咁長,大得驚人。天婦羅炸得脆,不油膩,就算放涼了都好食豬頸肉熱辣辣,好好味。小炒非常有好味都來又有鑊氣,放題中少有咁好的小炒。

刺身壽司都好新鮮,刺身厚身,珍寶蝦有筷子咁長,大得驚人。

天婦羅炸得脆,不油膩,就算放涼了都好食

豬頸肉熱辣辣,好好味。

小炒非常有好味都來又有鑊氣,放題中少有咁好的小炒。

2018-06-16
  • 珍寶蝦刺身
朋友介紹新開的放題。為朋友慶祝生日一行11人超抵食放題,竟然有意想不到的驚喜,環境舒適,刺身新鮮,食物熱辣辣送到,服務員禮貌又周到,個個朋友都好滿意,一定會再次幫襯,繼續保持水準💪🏻💪🏻💪🏻
朋友介紹新開的放題
2018-06-23 451 瀏覽
係openrice見係新開張 收工同同事黎試星期五 6點上到黎唔洗等位門面裝修幾光鮮一入黎見到甜品櫃 款式都幾多呢間舖方便既係用電話落單我都幾支持呢種,夠環保刺身好快就上,下單後大約10分鐘擺盤幾精緻、三文魚係的確新鮮!d蝦超大隻 同牧丹蝦差唔多新張仲送左海膽俾我地,感覺幾回本😂帶子好大粒,我地狂食有海膽既野海膽手卷、海膽花之戀賣單每人兩百四感覺係幾抵 因為附近d放題都貴好多希望佢地keep住唔好加價啦哈哈
係openrice見係新開張
收工同同事黎試

星期五 6點上到黎唔洗等位

門面裝修幾光鮮
一入黎見到甜品
款式都幾多

呢間舖方便既係用電話落單

我都幾支持呢種,夠環保

刺身好快就上,下單後大約10分鐘

擺盤幾精緻、三文魚係的確新鮮!

d蝦超大隻 同牧丹蝦差唔多

新張仲送左海膽俾我地,感覺幾回本😂

帶子好大粒,我地狂食有海膽既野
海膽手卷、海膽花之戀

賣單每人兩百四
感覺係幾抵 因為附近d放題都貴好多
希望佢地keep住唔好加價啦哈哈
2018-06-22
2018-06-19 226 瀏覽
今天在網上看到新開張!同時在網上看到圖片都好似唔錯放題!便同朋友試新店啦!點知一去到他話要收現金!都無所為!但系點食物要用自己手機下單!如果電話無電?如何下單呢?D食物麻麻哋!有D食物係没有!新開張點會禁快有D食物系無! 最搞笑系末 夠時間便叫客人 埋單!他解釋事因為父親節多人等位!他話甜品可以取走!叫我哋一路行一路食!你話叫我下次點會再去食!我哋時想去試D新嘢!但系未試個一間這樣店舖!他要改善一下啦!!
2018-06-18 364 瀏覽
🙂🙂讚既地方係以tablet 落單,可以慳翻吾少平時放題既落單紙。環境裝修簡單,上菜速度都係快既,剌身還好啦,炸物小炒泰菜都還可以,但係...悲劇既事開始了...🙃🙃飲品種類算少,壽司叫咩冇咩,黎既數量都吾齊,玉子壽司也沒有...泰菜既冬蔭公甜又淡,有點失望。甜品方面,真係吾得😫上面cream/紫薯蓉,下面啫喱,但啫喱係冇味..覺得食緊魚膠粉。泡芙非常硬,入面係好難食既朱古力🤦🏻‍♀️服務態度就...上菜都一時時有禮貌,基本上都係好大力放碟(其實舖頭人已不多)傳菜期間都可以摸頭髮,對住食物講野,只係令人覺得擔心。飲飲下飲品,放低都可以成罐被收走🤔😯😯.打打下係到諗,吾通係尋日父親節食材用曬?😪
[食飯食到45分鐘已經想走]
環境裝修簡單,上菜速度都係快既,
🙃🙃飲品種類算少,
打打下係到諗,吾通係尋日父親節食材用曬?😪
2018-06-17 3698 瀏覽
銅鑼灣區放題店林立,要脫穎而出困難。位於京都中心十樓,前身為組長的瀛豐,因地理位置理想,不乏客源。然而,價錢與同區放題店相約,刺身尚好,種類比較多,亦算新鮮,唯三文魚欠鮮味。刺身的切片拖泥帶水,未能完整切割。壽司種類比較多,但醋飯做得十分差,飯粒水份多,不能黏在一起,一夾就散。其他日式食物種類小,手卷小食等較為遜色,質素比爭鮮更差。泰國食物亦是賣點之一,串燒在剛開業時十分惹味,在上次光顧後,大失水準,沙嗲太濃味,肉不夠嫩。小炒不夠鑊氣,但也接受。總括而言,這店的價錢與食物質素相差太遠。價錢標榜不明確,店員在進場時與結帳時所聲稱的價錢不同,且態度甚差。若價錢相約,何不走遠幾步,去附近的放題店呢?

2018-06-16
10 分鐘 (堂食)
2018-06-14 429 瀏覽
不過不失,服務員非常好,食品就中上啦,串燒都幾好,燒波羅就最正,壽司就好鮮味,最正都是三文鱼腩very good ,甜品質量無得頂,泰國食物都ok,重有泰式抄貝殼無得頂vvvvvery good
2018-06-14
2018-06-14 510 瀏覽
日日返完工gum攰,最想搵個地方填飽個肚好慶幸有一間平靚正嘅放題我本身放夜晚11點,gum啱撞正宵夜時段,可以任食3個鐘,以後唔洗膽心gum夜食唔飽,d野食一支棒!尤其係冬陰功湯,實至名歸,唔會太辣,夠曬味,酸酸地開下胃。d泰式料理出奇地好食整體一流,色香味俱全,比起坊間嘅放題抵食除咗泰式食物,梗係唔少得日式料理啦!刺身壽司好好味,同埋最正係wasabi夠勁我鍾意,加埋一齊食先正,我係時候要約埋d同事一齊去食喇,好野一定會分享
日日返完工gum攰,最想搵個地方填飽個肚
好慶幸有一間平靚正嘅放題
整體一流,色香味俱全,比起坊間嘅放題抵食
2018-06-13
$179 (宵夜)
2018-06-12 580 瀏覽
同朋友銅鑼灣行街,落大雨所以就係附近搵野食,見到呢間新開放題,平日晚上229 再加一服務費,一心諗住試下,因為我同朋友都係刺身愛好者...所以重點當然係刺身,有三文魚、油甘魚、北海道帶子、馬刀貝、象拔、榮螺片、八爪魚、希靈魚、赤海蝦。刺身好新鮮,絕對值回票價,三文魚、油甘魚、希靈魚都是厚切大大塊,魚油甘香。北海道帶子鮮味夠厚,赤海蝦爽口鮮甜,八爪片夠味好咬口,象拔夠凍夠爽口,赤蝦大隻厚肉,仲有泰式生蝦,醬汁睇黎自家調製,不錯。同埋全部數量跟足,呢點我地超級滿意,同埋呢間係掃描QR CODE 用電話落ORER,超先進,自己電話落單又唔會漏單。下次會再光顧,帶多啲朋友再黎。

回味小龍蝦
回味小龍蝦
2018-06-11 675 瀏覽
雖然話新開,但還用番之前舊店舖的傢俬和裝修,感覺不是新店,有一點味道,但老闆非常主動有禮。食物方面不過不失,撰擇不算多但起碼送來的食物應熱得熱,應凍得凍,好過有些放题店,全是凍食。我們選星期日最早時段去,有8折,所以覺得唔太差。甜品就差左D。
  • 泰式生蝦
2018-06-09 469 瀏覽
食物種類少, 質素一般, 天婦羅唔好食, 沒有天婦羅汁,甜品最差, 漏單情況嚴重, 只有兩三枱客人, 但食物等候需時好耐.  可能新開張, 員工對運作不太清楚.  點菜需用自己手機掃QR Code 落單, 覺得不方便, 如果遇上無電或上網問題就不能落單, 而且使用手機其他用途後,想落單要再登入, 建議提供平板電腦落單.價錢跟其他放題差不多, 但食物及服務差很遠, 不會再去.
, 漏單情況嚴重, 只有兩三枱客人, 但食物等候需時好耐.
價錢跟其他放題差不多, 但食物及服務差很遠, 不會再去.
2018-06-08
2018-06-05 484 瀏覽
最近同frd去食午市壽司放題 ($98再加一)服務同食物質素都唔掂第一, 漏單問題非常嚴重,我地第一輪點左炙物, 軍艦, 手卷但一直只有炙物送左上枱而且數量少左 (我地order左四件, 但嚟得兩件)手卷同軍艦仲誇張, 到埋單走果刻都冇見過(中途有再order過)第二, 上菜慢第一輪order左, 等左20mins先送到嚟但當時只係得三枱食客唔明白點解可以耐成咁...第三, 食物質素差D壽司飯又乾又硬食得出係未煮透我frd話爭鮮整得仲好食過佢真心唔會再去...好失望...
最近同frd去食午市壽司放題 ($98再加一)
服務同食物質素都唔掂

第一, 漏單問題非常嚴重,
我地第一輪點左炙物, 軍艦, 手卷
但一直只有炙物送左上枱
而且數量少左 (我地order左四件, 但嚟得兩件)

第二, 上菜慢
第一輪order左, 等左20mins先送到嚟
但當時只係得三枱食客
唔明白點解可以耐成咁...

第三, 食物質素差
D壽司飯又乾又硬
食得出係未煮透
我frd話爭鮮整得仲好食過佢

真心唔會再去...好失望...
放工後,同朋友3人,突然超想食放題,因價錢平及食物款式多,但估唔多一食原來平嘢都有好嘢😋😋,原本是剛開業5天我諗好多人同我一樣一開始喪order 刺身,面而民度刺身亦非常新鮮,尤其係北诲海道帶子刺身同三文魚另外有點了燒蝦,夠彈牙🦐會encore,串燒及泰式椰菜苗,有獲氣口水雞微辣但夠野味👍👍炸物有雞軟骨,魚餅,蝦餅,虎蝦天婦罹,新鮮即炸,出奇地炸物又唔油!正一口牛0k再order壽司🍣味道唔錯食到呢刻已經好滿足,以呢個價錢係好滿足同值得推薦嘅一餐😋😋
刺身拼盤

我諗好多人同我一樣

一口牛0k
再order壽司🍣味道唔錯

食到呢刻已經好滿足,以呢個價錢係好滿足同值得推薦嘅一餐😋😋

2018-05-25
刺身拼盤
  • 刺身,燒蝦,串燒,口水雞,泰式料理