2024-04-18 27 瀏覽
瀛豐放題料理專門店是日放假想跟媽咪大食特食,所以決定到瀛豐食放題!中午12點至15點,每人$229,加$148還可以任食海鮮!餐廳環境不算很大但枱與枱之間有適當的空間所以不會十分擠迫大部份食物用QR落單沒有漏單情況前菜,甜品及飲品可以到靠近門口的位置拿取刺身拼盤-珍寶赤蝦,三文魚,油甘魚,希靈魚,八爪魚, 鮑片,馬刀貝,北海道角螺,赤貝 個人最喜歡珍寶赤蝦,三文魚及油甘魚。 珍寶赤蝦如其名,有成隻手般大! 海鮮拼盤-拼盤奉上時好細心附有食蟹用的剪刀 不得不提食放題好少看到有魚子醬 但這裡是整盒魚子醬奉上,味道稍有鹹鮮味帶子海膽刺身-帶子每粒都好大隻,裡面夾著海膽 帶子爽口又夾著海膽的味道!前菜-中華沙律,芝麻八爪魚,海蜇,手撕雞等,有多款可以選擇作開胃之用辣椒膏炒蜆-微辣,非常惹味青木瓜沙律-普普通通,但作為開胃作用可以一試飛天炒通菜-想不到飛天炒通菜幾有驚喜,個人推介!泰式鳳爪-酸酸辣辣串燒牛柳-不錯~~燒菠蘿-推介推介!我們翻點了很多次!!芝士鰻魚卷-因為已近8成飽,所以只點了這款壽司嘗試,味道尚可芝麻炸雞翼-雞翼相當大隻!而且即叫即炸!泰式燒生蠔-蒜蓉焗生蠔,很重香蒜味,
瀛豐放題料理專門店

是日放假想跟媽咪大食特食,
所以決定到瀛豐食放題

餐廳環境不算很大
但枱與枱之間有適當的空間
所以不會十分擠迫
大部份食物用QR落單
沒有漏單情況
前菜,甜品及飲品可以到靠近門口的位置拿取

刺身拼盤
-珍寶赤蝦,三文魚,油甘魚,希靈魚,八爪魚,
鮑片,馬刀貝,北海道角螺,赤貝
個人最喜歡珍寶赤蝦,三文魚及油甘魚。
珍寶赤蝦如其名,有成隻手般大!

海鮮拼盤
-拼盤奉上時好細心附有食蟹用的剪刀
不得不提食放題好少看到有魚子醬
但這裡是整盒魚子醬奉上,味道稍有鹹鮮味

帶子海膽刺身
-帶子每粒都好大隻,裡面夾著海膽
帶子爽口又夾著海膽的味道!

前菜

辣椒膏炒蜆
-微辣,非常惹味

青木瓜沙律
-普普通通,但作為開胃作用可以一試

飛天炒通菜
-想不到飛天炒通菜幾有驚喜,個人推介!

泰式鳳爪
-酸酸辣辣

串燒牛柳
-不錯~~

燒菠蘿
-推介推介!我們翻點了很多次!!

芝士鰻魚卷
-因為已近8成飽,所以只點了這款壽司嘗試,味道尚可

芝麻炸雞
-雞翼相當大隻!而且即叫即炸!

泰式燒生蠔
-蒜蓉焗生蠔,很重香蒜味,而且生蠔很肥美!

泰式燒元貝
-蒜蓉焗元貝,食落很爽口!

芝士年糕
-推介推介!即叫即相,非常香口!

炸榴槤波波
-喜歡榴槤的話不要錯過!同樣即叫即炸,
裡面榴槤餡很香!
但又不會太大陣榴槤味影響到別人!

脆皮炸香蕉
-裡面好似是香蕉糕?!

甜品
自助櫃有多款選擇,有蛋糕,糯米滋,布丁,啫喱,豆腐花,泡芙,雪糕等
而我選了芝士蛋糕,TIRAMISU,木糠布甸,芒果布丁,榴槤糯米滋,雲呢拿雪糕
個人推介TIRAMISU及雲呢拿雪糕!
雪糕是香港製造的!

瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)
駱克道491-499號京都廣場3樓
  • 泰式燒元貝
2024-04-17 19 瀏覽
朋友生日原本諗住食自助餐但係朋友話這一間放題比自助餐仲要正就試一試價錢都幾公道 ,食物選擇都幾多, 都有啲高級食材可以選一開始就先落咗刺身先刺身都幾新鮮,三文魚厚切,油香濃甜蝦超大隻,新鮮彈牙仲有兩隻蟹腳,仲跟埋較剪好貼心完全估唔到放題都有魚子醬可以食今次係第一次食魚子醬海膽帶子刺身, 海膽好新鮮冇腥味帶子大大隻鮮甜放題有好多泰式熟食可以揀生菜包味道香濃, 夠辣又唔會太辣,生菜新鮮質素不會比平時餐廳泰式餐廳差雞軟骨上菜時熱辣辣蟲草花圓肉燉湯, 足料好味松葉蟹杯,好可愛,有一隻蟹鉗,細細杯飯,份量唔會太多最尾自己揀咗個燒菠蘿做甜品, 燒得剛剛好,微微焦香飲品選擇都多,有無糖可樂,又有好多唔同嘅無糖茶,仲有青檸梳打甜品都有唔少選擇整體覺得這間放題質素唔差,拍得住食自助餐,可惜今日我哋自己人少,可以食嘅選擇唔多,下次多啲人嚟食會再開心啲
朋友生日原本諗住食自助餐
但係朋友話這一間放題自助餐仲要正就試一試

價錢都幾公道 ,食物選擇都幾多, 都有啲高級食材可以選
一開始就先落咗刺身

刺身都幾新鮮,三文魚厚切,油香濃
甜蝦超大隻,新鮮彈牙

仲有兩隻蟹腳,仲跟埋較剪好貼心

完全估唔到放題都有魚子醬可以食
今次係第一次食魚子醬

海膽帶子刺身, 海膽好新鮮冇腥味
帶子大大隻鮮甜

放題有好多泰式熟食可以揀
生菜包味道香濃, 夠辣又唔會太辣,生菜新鮮
質素不會比平時餐廳泰式餐廳差

雞軟骨上菜時熱辣辣

蟲草花圓肉燉湯, 足料好味

松葉蟹杯,好可愛,
有一隻蟹鉗,細細杯飯,份量唔會太多

最尾自己揀咗個燒菠蘿做甜品, 燒得剛剛好,微微焦香

甜品都有唔少選擇

2024-04-08
  • 燒菠蘿
  • 生菜包
  • 松葉蟹杯
日泰式料理、海鮮冷盤刺身、前菜、串燒、各種各樣的甜品和飲品,性價比高!推薦加購$148海膽帶子和海鮮拼盤,有鮑魚、青口、松葉蟹腳、翡翠螺和珍寶赤蝦,仲有放題選擇實在是難得一見既魚子醬!不過我口味唔啱!刺身推介三文魚腩、馬刀貝,壽司種類多,尤其火炙壽司做得好!熱食推介蟲草花瑤柱燉雞湯,香氣令人垂涎欲滴!如果你喜歡泰菜,炒椰菜苗、木瓜沙律、泰式生蝦、冬蔭公燒菠羅,仲有豬牛雞串和炸豆腐,都要試!員工上菜的態度好,整體服務好,用餐體驗都滿意。
刺身推介三文魚腩、馬刀貝,壽司種類多,尤其火炙壽司做得好!
熱食推介蟲草花瑤柱燉雞湯,香氣令人垂涎欲滴!

2024-04-08
生日
用餐優惠
優惠券
  • 飲品
2024-04-17 42 瀏覽
今日去左食喺銅鑼灣嘅瀛豐放題專門店,佢地之前喺10樓,搬到3樓後裝修坐得舒服。同市面其他一般放題有啲分別,可以加錢升級任食凍海鮮,如果鐘意食凍海鮮的話可以考慮一下。坐低左就比左個燉湯我地,都幾足料,味道幾好。之後上檯嘅刺身都有好多唔同種類,超大隻嘅牡丹蝦,同埋唔少貝類,不過其後再order嘅刺身就薄身啲。另外加錢升級嘅凍海鮮都有好幾款,不過凍蟹腳要快啲食,如果唔係會比溶左嘅冰水浸到無哂味,凍蝦係幾唔錯,魚子醬就唔洗有太大期望。我下次可能淨係升級個海膽帶子,呢個好似兼回本之選。另外仲有自助嘅食物區,有日式八爪魚同中華沙律果啲,另外仲有泰式風味嘅沙律同手撕雞。佢地嘅熱食水準都合格嘅,不過個人覺得燒物差少少,叫左個豬頸肉,乾到有啲似豬肉乾。另外值得一提嘅係有好多飲品嘅選擇,甜品就自助型式。總結,食物質素中規中矩,坐得舒服,升級選擇就海膽帶子比較推介,凍海鮮就一般。

坐低左就比左個燉湯我地,都幾足料,味道幾好。

我下次可能淨係升級個海膽帶子,呢個好似兼回本之選。

另外值得一提嘅係有好多飲品嘅選擇,甜品就自助型式。
2024-04-16 36 瀏覽
好耐冇食過放題,今次去銅鑼灣搵咗間高質放題!平日6-8,只係$259,仲加左$148升級放題,海鮮任叫!有長腳蟹,蝦,鮑魚,翡翠螺,仲有帶子海膽。兩個人仲會送一次一盒魚子醬,性價比非常高。甜品,餐前小食,飲品雪糕雪條都係自助出去拎。飲品櫃我諗都有20種以上嘅飲品裏面仲包埋兩款啤酒,如果想飲生啤先至需要另外加錢。甜品每款都細細款,啱曬樣樣都可以試。今次試咗提拉米蘇,榴槤糯米糍都一樣好好食(榴槤肉超多)。一坐低就上一個非常吸精,插花有乾冰嘅刺身拼盤,裏面已經有齊三文魚腩,赤蝦,油甘魚等等。仲上咗個燉湯,燉湯清甜無味精。食物種類除左日式,仲有泰式,好多款。有燒物,刺身,炸物,主食,壽司,天婦羅等等。試左燒三文魚鮫好好食,我地仲encore!仲有我最鍾意嘅芝士年糕,榴槤波波一樣新鮮熱辣!驚喜仲有辣酒煮花螺,一口豆腐,泰式豬頸肉,泰式魚餅。每樣食物都可以跟件數叫,唔怕叫多食唔哂。落單上菜好快,食左兩小時已經好飽!
好耐冇食過放題,今次去銅鑼灣搵咗間高質放題

仲上咗個燉湯,燉湯清甜無味精。

2024-04-15 37 瀏覽
4月是風先生的生日月,當然要帶風先生四出食好西,今回試一試銅鑼灣「瀛豐」 $259 港日泰任飲任食2小時放題,另加$148 試埋升級版。由於有超過百款美食,包括:刺身、壽司、卷物、手卷、天婦羅、燒物、炸物同港、日、泰式料理,超過30款紙包或罐裝飲品,選擇太多,只能重點為大家作[必食推薦]入座即為每位客人送上一盅蟲草花燉雞湯,非常足料,雞湯清甜,暖一暖胃便開始刺身盛宴前菜 [掠拌海蜇絲] -放題中較少見,爽脆[麻辣帶子裙邊] -香辣花椒油,爽辣刺身 -新鮮高質[三文魚] -超肥美[赤蝦] -手掌般長、肉質[白玉貝] -爽脆升級版 +$148除魚子醬為每兩位奉送一盒,其餘均無限供應;[松葉蟹腳]-鮮甜滿肉,略帶海水咸鮮[海膽帶子]-厚肉帶子夾着新鮮海膽,超級美味[冰鎮鮑魚]-爽彈不韌還有青口、翡翠螺、海蝦及Hoegaarden, Stella 任飲壽司 [火炙左口魚魚邊]-肥美帶魚油香[火炙和牛]炸物[榴槤波波] -脆炸外皮,包超香榴槤流心醬[芝士年糕 ]-年糕軟糯,內含流心芝士料理-非常出色[麻辣小龍蝦]-香濃麻辣小龍蝦,超級惹味,大愛追加[辣椒膏炒蜆] -夠穫氣,辣一點更好榴槤迷有福,

由於有超過百款美食,包括:刺身壽司、卷物、手卷、天婦羅、燒物、炸物同港、日、泰式料理,超過30款紙包或罐裝飲品,選擇太多,只能重點為大家作[必食推薦]

前菜
[掠拌海蜇絲] -放題中較少見,爽脆
[麻辣帶子裙邊] -香辣花椒油,爽辣

刺身 -新鮮高質

[三文魚] -超肥美
[赤蝦] -手掌般長、肉質
[白玉貝] -爽脆

升級版 +$148
除魚子醬為每兩位奉送一盒,其餘均無限供應;
[松葉蟹腳]-鮮甜滿肉,略帶海水咸鮮
[海膽帶子]-厚肉帶子夾着新鮮海膽,超級美味

[冰鎮鮑魚]-爽彈不韌

壽司
[火炙左口魚魚邊]-肥美帶魚油香
[火炙和牛]

炸物
[榴槤波波] -脆炸外皮,包超香榴槤流心醬
[芝士年糕 ]-年糕軟糯,內含流心芝士

料理-非常出色
[麻辣小龍蝦]-香濃麻辣小龍蝦,超級惹味,大愛追加

[辣椒膏炒蜆] -夠穫氣,辣一點更好

榴槤迷有福,餐廳除了有炸榴槤波波、榴槤糯米糍、還有極濃榴槤雪糕與雪條;

總結:「瀛豐」放題位於銅鑼灣鬧市中心,港鐵銅鑼灣站C 出口,步行一分鐘可達,餐廳用餐環境舒適,設卡位雅座,食材新鮮,食品種類選擇多,而且上菜與收碟具效率,亦沒有漏單的情況,很不錯的用餐體驗,推薦大家到訪

後記:由於今次開始時點選了較多刺身,導致後勁不繼,到尾段才發現料理好好味,可惜已經吃不了,「瀛豐」星期五、六、日設有午市時段,更食足3小時,已與好友相約再訪

入門版刺身拼盤、海膽帶子
芝士年糕、炸榴槤波波
  • 麻辣小龍蝦
  • 芝士年糕
  • 炸榴槤波波
非常高質高性價比放題! 講求質素支持本地消費的朋友絕對值得一試! 刺身比我早2天尖沙咀某居酒屋還要好! 單吃刺身已經回本! 還有多款冷盤熟食 壽司 天婦羅,泰式燒物料理亦很出色! 推薦燒芝士蠔!燒元貝! 鹹蛋黃炒薯條 炭燒豬頸肉 沙嗲串 一口牛 辣椒膏炒蜆 辣酒煮花螺 肉碎包 泰式炸蛋。。 多款特色甜品雪糕飲料。。另外強推加$148升級,有拼盤刺身(可encore!除CAVIAR魚子醬得一罐)海膽、長腳蟹腳, 、鮑魚等..都超好食! 花螺拆埋出黎超大隻新鮮。。仲有新式自fill任飲Stella、Hoegaarden, 係新鮮draft beer! 好似仲有清酒。。絕對值得升級一試!

2024-03-17
生日
  • 魚子醬,海膽,飽魚,松葉蟹腳
  • 泰式燒元貝
  • 飲品
2024-04-12 48 瀏覽
朋友介紹我食呢間餐廳,佢話呢間放題好特別,係泰國MIX日本😱,所以我哋就嚟試吓!泰國同日本嘅放題組合係唔常見嘅!可以一次過試到唔同地方嘅美食,絕對係一個吸引人嘅概念。有機會一次過品嚐到泰國嘅香辣風味同日本嘅清新口感,絕對會係一個難忘嘅用餐體驗。一入到嚟都見到有自助前菜吧,飲品及甜品吧。自助前菜除咗有我哋平時見到嘅中華沙律八爪魚,螺肉等等之外,佢哋仲加入咗泰國嘅元素,有泰式沙律同雞絲,俾我哋有更加多嘅選擇!飲品同甜品吧選擇雖然唔係太多,但係已經足夠因為接下落嚟嘅食物已經甜飽咗我嘅胃。海膽帶子是一道極具精緻的日本料理,結合了海膽的鮮甜和帶子的鮮美,絕對是海鮮愛好者的最愛。海膽帶子以新鮮的帶子搭配鮮甜的海膽,口感絲滑,散發著淡淡的海洋風味,令人回味無窮。帶子的鮮甜和海膽的濃郁完美結合,每一口都充滿著豐富的海洋味道,絕對是值得一試。海鮮拼盤絕對是海鮮愛好者的最愛,入面有長腳蟹、鮮蝦、鮑魚和黑魚子等等,每一樣都是來自海洋的珍饈美饌。長腳蟹肉質鮮甜,鮮蝦鮮嫩彈牙,鮑魚鮮美豐腴,而黑魚子則散發著濃厚的海洋風味。刺身拼盤結合了超級肥美的三文魚腩、煙吞拿魚、極大隻的鮮蝦以及性價高的象拔蚌和油甘魚等美味海

一入到嚟都見到有自助前菜吧,飲品及甜品吧。

飲品同甜品吧選擇雖然唔係太多,但係已經足夠
因為接下落嚟嘅食物已經甜飽咗我嘅胃。

刺身拼盤結合了超級肥美的三文魚腩、煙吞拿魚、極大隻的鮮蝦以及性價高的象拔蚌和油甘魚等美味海鮮。三文魚腩肥美鮮甜,入口即化;極大隻的鮮蝦鮮甜彈牙,帶來滿滿的海洋鮮味;而象拔蚌和油甘魚則以其性價比高和鮮美的味道而著稱。

我哋仲叫咗呢個燉湯,入邊嘅料非常充足!

最後我哋都叫咗少少泰國嘅食物,包括香港人好鍾意食嘅豬頸肉配冬陰功湯,炸皮蛋等等
所有嘅食物都係新鮮熱辣辣炸出嚟,所以食起上嚟就更加好味!

整體嚟講我之後都會再帶朋友過嚟再食!
2024-04-06
紀念日
2024-04-12 39 瀏覽
同朋友銅鑼灣Shopping 太高興😳發覺4點仲未食午餐~好肚餓好想大吃大喝~又想坐得舒服可以傾下計😂最後決定食放題🍽首先坐底眼前就出現左兩盤刺身拼盤🤩岩哂兩個午餐都未食既我倆👅一坐底就甘驚喜~刺身我最中意食牡丹蝦🦐呢到既牡丹蝦好甜呀👍🏻然後又黎左海膽帶子🌟厚厚帶子夾海膽🌊帶子入口軟滑海膽即溶系口~真系食下食下就食左好多隻😂回哂本啦另外火炙壽司都值得一試😋壽司飯細細件🍣食多幾件都唔怕~仲有就系呢到仲有泰國料理可以叫架🐘飛天炒通菜🥬串燒🍡冬陰功🍲等等~味道都唔錯👍🏻飲品同甜品方面有極大量選擇🤤企系個大飲品櫃前即刻出現困難症😂😂😂因爲樣樣都好想試呀~

2024-04-11 38 瀏覽
刺身新鮮肥美,另加$148升級海膽帶子和極品海鮮任食,多吃幾件都已經回本了。😋除了一般日式放題的刺身創作壽司、炸物和和食之外,還有泰式小炒,泰式燒物,是罕有的日泰放題。🥳芝士年糕我超愛 😋❤️ 外脆內軟,芝士味超濃郁。❤️🫶🏻向店員查詢後,店員會為我們送上泰式辣醬,沾上雞軟骨和泰式蝦餅,可以大快朵頤。 😋甜品方面,有我最喜歡的黑加侖子果凍😋❤️餐廳採用二維碼下單,上菜速度快,而且沒有漏單,服務有效率,店員有禮。

除了一般日式放題刺身創作壽司、炸物和和食之外,還有泰式小炒,泰式燒物,是罕有的日泰放題。🥳

芝士年糕我超愛 😋❤️ 外脆內軟,芝士味超濃郁。❤️🫶🏻

甜品方面,有我最喜歡的黑加侖子果凍😋❤️

瀛豐放題料理專門店今次要介紹銅鑼灣一間大家唔陌生嘅放題專門店叫「瀛豐」,我自己都食過幾次,相隔幾年今次再上去京都廣場食,佢哋由10樓搬到去3樓,地方闊落咗好多,座位又多咗,坐得舒服咗,唔似以前咁坐得好逼!果晚我哋喺夜晚7點入座,每位$259+148可以升級到任食海鮮、海膽帶子同任飲Hoegaarden/Stella生啤任飲,任飲任食兩小時非常抵!一坐低一陣,店員好快就上咗一大盤海鮮拼盤同刺身,仲有兩碗蟲草花龍眼肉雞燉湯。一大盤刺身入面有三文魚腩、珍寶赤蝦、油甘魚刺身、鮑片、馬刀貝刺身、赤貝刺身、希靈魚等等,全部都好新鮮,都好厚切!海鮮拼盤最令人期待就係魚子醬,每兩個人就送一盒魚子醬,魚子醬有獨特鹹鮮味,其他海鮮仲有鮮甜嘅松葉蟹腳、青口、鮑魚、彈牙大蝦同螺肉,最最最吸引就係海膽帶子,非常鮮甜!蛋糕櫃都有唔少甜品,最驚喜就係雪糕櫃,大約有八款雪糕,有雪糕杯同韓國牌子雪條,飽到只係食一條哈蜜瓜雪條!QR Code上面起碼超過180款食物,以下食物係我大推必食:1.大蝦天婦羅2.炸榴槤波波,好似叫咗20粒3.燒菠蘿4.麻辣小龍蝦5.火灸左口魚邊6.珍寶赤蝦7.油甘魚刺身8.三文魚刺身9.泰式魚

1.大蝦天婦羅
6.珍寶赤蝦
7.油甘魚刺身
8.三文魚刺身
9.泰式魚餅

2人總共價錢$917,有加一服務費!

個人口味總評分:8/10

@yingfeng_food @maphk2021

地址:銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓

#瀛豐放題料理專門店 #香港美食 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣好去處 #放題 #任食 #hkig #hkboy #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

2024-04-09 60 瀏覽
對上一次食放題已經係好耐之前,星期六銅鑼灣既瀛豐夜晚滿曬座,要提早BOOK位,如果唔係就有機會要等假日晚市每位先$269好抵食!!蟲草花燉雞湯好足料,味道濃厚,無味精味,每個都係慢火燉出黎,岩補身可以升級加凍海鮮任食! 有凍蟹腳、飽魚、螺、青口同魚子醬!!好吸引海膽帶子海膽帶子帶有豐富嘅海洋味道同滑順嘅口感,海膽嘅鮮甜帶點海味同帶子嘅鮮嫩口感相輔相成極品海鮮拼盤- 魚子醬-鮑魚魚子醬嘅鮮味同鹹甜味道,可以帶出其他食材嘅鮮美,鮑魚口感彈牙同味道鮮甜升級刺身拼盤甜蝦帶有鮮甜嘅海洋味道同鮮嫩嘅質感,入口融化。三文魚則有著豐富嘅油脂,質地鮮嫩,帶著淡淡的三文魚魚香氣火灸芝士魚生船結合咗火灸嘅滋味同芝士嘅濃郁。魚生鮮甜,配合上火灸同芝士嘅香味原條穴子壽司壽司帶有鮮美嘅穴子肉質同嫩滑口感。配上軟糯嘅壽司飯,味道更加突出八味黃金豆腐帶有多種調味料嘅結合,例如花椒同香草等。豆腐本身滑嫩,吸收咗八味調味料嘅風味,帶來一種鮮香嘅口感同豐富嘅層次日本雪糕 – 豆腐味 豆腐味道清新細滑,帶有淡淡嘅甜味同豆腐嘅獨特風味
假日晚市每位先$269好抵食!!
蟲草花燉雞湯
好足料,味道濃厚,無味精味,每個都係慢火燉出黎,岩補身
海膽帶子

極品海鮮拼盤- 魚子醬-鮑魚
升級刺身拼盤

火灸芝士魚生船

原條穴子壽司
八味黃金豆腐

日本雪糕 – 豆腐味
豆腐味道清新細滑,帶有淡淡嘅甜味同豆腐嘅獨特風味
2024-03-23
上次去食日式放題好似已經係食大閘蟹放題,今次見到升級放題有埋松葉蟹腳、鮑魚、凍螺、青口、生蠔、加拿大海膽帶子、燉湯等,而且都係無上限添加!!輕鬆翻本😌一開始就叫左個刺身拼盤 有八爪魚、三文魚、鮑片、馬刀貝、角螺、赤蝦、油甘魚、希靈魚 超豐富!赤蝦大大隻又鮮甜🦐🦐喜歡佢放題選擇多,QR code掃碼落單超快,炸物如天婦羅炸榴芝士年糕都係即叫即炸,係冒煙果隻比你!仲有不少創作壽司、炸物、和食➕泰式嘅小炒、燒物🍢芝士焗原隻生蠔🦪—————-𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:lunch $229/位 3小時任食+$148 升級海鮮💡升級海鮮是任食💡每兩位仲送一盒魚子醬 癲🈹—————————————————𖠿𖥣 瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)〒 銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #foodstagram #

—————-
𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:

lunch $229/位 3小時任食
+$148 升級海鮮
💡升級海鮮是任食
💡每兩位仲送一盒魚子醬 癲🈹

—————————————————

𖠿𖥣 瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)
〒 銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #foodstagram #日式放題 #銅鑼灣美食
___
🥇Follow @eathkgirls @eathkgirl
#eathkgirls
#食港女
2024-04-06
  • 生蠔
  • 天婦羅
2024-04-09 38 瀏覽
日式放題店,呢度嘅食物簡直係等同酒店級嘅食物種類。大家真係要嚟呢度試吓。首先,日式放題店唔係間間都有海膽。呢度嘅海膽配上帶子,帶子粒粒非常大粒。海膽冇異味,非常推薦。海鮮拼盤,海鮮每個種類都非常新鮮,有三文魚魚生片,吞拿魚,海外及貝類等等。貝類🐚螺類值得一讚,因為融雪情況非常理想, 十分爽口。生蝦刺身,非常大隻👍🏻👍🏻仲有另一個酒店級數嘅食物,就係魚子醬啦。從來冇喺日式放題店見過魚子醬成盒咁上,呢度真係令人有好多驚喜。另一個一定要嗌嘅食物係中式燉湯,蟲草花龍眼中式燉湯非常清甜,而且冇味精,真係忍唔住飲多兩啖。另一個不得不食嘅回本位,就係蒜蓉燒生蠔。生蠔即叫即燒,上枱嘅時候流晒出嚟,非常吸引。而且生蠔都十分大隻,嗌咗幾次水準仍然keep到。呢度除咗有一半嘅日式放題食品外,亦都有好多唔同嘅泰式小食同埋湯。當日就試咗冬陰功湯,真係同去泰國餐廳飲嘅一模一樣,並無因為呢度係放題店而質素有所下降。飲品方面,除咗有一般嘅飲品之外,亦都有唔同嘅韓國特色飲品。呢個價錢,食到咁多酒店級數嘅食物,真係十分推介。

生蝦刺身,非常大隻👍🏻👍🏻

飲品方面,除咗有一般嘅飲品之外,亦都有唔同嘅韓國特色飲品。

呢個價錢,食到咁多酒店級數嘅食物,真係十分推介。

2024-04-08 47 瀏覽
瀛豐放題料理專門店放題 ($259)升級放題 (+$148)首先一入到嚟就覺得個環境真係幾舒服,坐嘅位置都好闊落,叫多啲嘢都唔使驚枱面唔夠擺🤣🤣而升級凍海鮮亦都係任食架😍當中我就覺得鮑魚同埋蟹腳係最正嘅👍🏻凍鮑魚肉質彈牙好好咬口,成隻食真係好滿足😌而蟹腳🦀就係好鮮甜,有淡淡嘅海水味,食落更突顯出蟹腳嘅味道🤩另外就想推介一下赤貝同馬刀貝刺身🙊呢兩種食物都比較相似,口感都係好爽口🤩馬刀貝更加係再大隻啲,肉質好肥嫩😍😍評分:9/10銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓
瀛豐放題料理專門店

放題 ($259)
升級放題 (+$148)

評分:9/10

銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓