🍣好耐冇試過食咁邪惡嘅放題啦!!!呢次bookmark咗銅鑼灣呢間港, 日, 泰式放題食好西~ 好彩一早book定位, 如果唔係都要等一陣先有位! 同其他店舖一樣, 只要掃QR code就可以落單, 我哋仲升級嗌咗任食嘅凍海鮮拼盤😍 首先有極品海鮮拼盤, 有海膽帶子, 松葉蟹腳, 鮑魚, 魚子醬, 珍寶蝦同螺肉!!! 真係好大癲!!! 任食海膽, 鮑魚同魚子醬都係第一次, 無限加追, 高質又好味!!!好幸福!!!.然後仲有刺身拼盤, 無限任食三文魚, 油甘魚, 希靈魚, 赤貝, 甜蝦, 泰式生蝦! 食咗轉刺身後, 再戰小食, 除咗炸物外, 仲有泰式小菜, 我哋勁開心咁嗌咗勁多轉泰式炒通菜, 超有鑊氣😋 最尾當然係甜品時間啦, 除咗有雪條, 仲有一口甜品, tiramisu, 木糠布甸, jelly, 勁多款式~.📌 瀛豐放題料理專門店銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓
🍣

📌 瀛豐放題料理專門店
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓

2024-08-13 324 瀏覽
食放題除咗日式之外,仲有泰式可以選擇!呢間放題一直都人氣爆棚,每位加$148仲可以升級極品海鮮拼盤,任食一碟碟嘅魚子醬同海膽帶子,仲有多款高質海鮮encore,完全值回票價!-——————————————💕◖晚市放題◗ $259/刺身壽司🐟刺身壽司款式好多,基本上都冇伏,大大隻赤蝦同厚切三文魚,大大啖好滿足,仲有馬刀貝、赤貝同白玉貝,爽脆清甜!每人加多$148升級放題,仲有魚子醬同海膽帶子🤩!/燒物🍢有多款泰式燒物,牛雞豬呢啲必點,另外仲有燒元貝同燒生蠔,加入泰式醬料,微辣惹味!除咗呢個,有啲平時日式放題少見嘅款式,好似豬頸肉、羊腩、燒雞腎~/炸物🍘一定唔少得日式天婦羅、榴槤波波同芝士年糕,都好好食!差唔多係即叫即炸,上枱仲熱辣辣!/泰式料理🌴啱晒鍾意食泰國嘢嘅朋友仔!有平時鍾意嘅辣椒炒蜆、飛天炒通菜、泰式蝦餅、泰式肉碎包,想食主食仲有乾炒泰式金邊粉🍝同鰻魚炒飯~/甜品🍨甜品都喺自助區自取,除咗自家製嘅奶凍、布甸之外,仲有唔同口味嘅雪糕、雪條任拎!/飲品🧃有汽水同多款自取包裝飲品,連啤酒都可以無限攞🌟Encore指數:9.1/10
-——————————————
💕◖晚市放題◗ $259

/刺身壽司🐟

/燒物🍢

/炸物🍘

/泰式料理🌴

/甜品🍨

/飲品🧃
有汽水同多款自取包裝飲品,連啤酒都可以無限攞

🌟Encore指數:9.1/10
2024-08-13 326 瀏覽
位於銅鑼灣的這家日式料理店,真正用心打造出一場難以忘懷的午市放題。無論是刺身、壽司還是熟食甜品,每一道菜品都散發出頂級食材與精湛廚藝的無可挑剔的完美結合。首先是刺身,包含了三文魚、油甘魚和大蝦等時令新鮮海鮮都呈現出食材本身的鮮美,肉質鮮嫩彈牙,在口中化開的同時,又能感受到海洋清新的氣息。之後的是精心製作的壽司,例如火炙的魚裙邊壽司以及配上油甜蝦的海膽一口壽司,都令人回味無窮。除了生食,熟食也毫不遜色。泰式焗蠔肉質鮮甜,蒜香四溢;烤豬頸肉香肉質軟嫩多汁;泰式炸羊腩外酥內軟,清新爽口。最後的甜品更是讓人驚艷,榴槤糯米糍清甜綿密,朱古力芝士餅濃郁醇厚,絕對是完美的餐後甜點。

位於銅鑼灣的這家日式料理店,真正用心打造出一場難以忘懷的午市放題。無論是刺身壽司還是熟食甜品,每一道菜品都散發出頂級食材與精湛廚藝的無可挑剔的完美結合。

2024-08-07 724 瀏覽
日式任食放題就是不二之選🫶🏻 先來一盤極品海鮮拼盤,放上檯一刻勁吸睛: 松葉蟹腳、鮑魚、魚子醬、珍寶蝦、螺肉、刺生… 再來海膽帶子刺身,份量十足,每口都沖擊味蕾; 加錢升級就可無限追加,款款高質又鮮味,感覺超幸福仲有多款新鮮刺身可選擇: 油甘魚、三文魚、赤貝、希靈魚、甜蝦…每款都點就食得更開懷小食方面應有盡有: 各款炸物、串燒、燉湯、港泰小食…朋友勁叫泰式生蝦刺身、燒生蠔同燒元貝,炸榴槤球同炸香蕉也不可錯過呀自助區也有多款前菜小食、甜品及飲品。甜品是一盒子一口,這設計正合我可以試多款的心思,必試Tiramisu、木糠布甸、芝士布甸,好味到忘記拿了多少盒

2024-07-08
2024-08-06 722 瀏覽
🤩🤩銅鑼灣人氣樓上放題,有質素有服務,食材新鮮,最鍾意食刺身蝦,大大隻,食到吮手指😋😋原來而家午市唔止放題,仲有抵食夾大件set lunch, $100都唔使,一定要試吓試吓👍🏻👍🏻🤩除咗日式食物外,佢仲有泰式食物,例如泰式生蠔椰菜豆等等,少少辣辣地好滋味😋😋當然,無限飲品實在太吸引,應有盡有,仲有雪糕甜品,食到捧住個肚走。餐廳環境唔錯,坐得都幾舒服,位於地鐵站對面,亦都好方便☺️☺️🤩😎🙏🏻
2024-08-06 561 瀏覽
之前食過一次放題,原來而家唔只有放題食,仲有新出嘅lunch set,性價比十分之高,今日就約咗同事一齊過嚟食lunch。我哋就叫咗兩個lunch set。北海道刺身丼材料有牡丹蝦,油甘魚,帆立貝,三文魚,刺身10分新鮮,牡丹蝦爽口彈牙,油甘魚肥美,帆立貝好肉肥美非常鮮甜,三文魚油脂分布平均。壽司定食有10件壽司,蟹籽爽口彈牙,玉子和蟹柳到先甜,北寄貝煙靭有咬口。三文魚頭湯奶白色嘅魚湯濃郁鮮甜,熱辣辣,完全冇腥味。

北海道刺身

壽司定食

三文魚頭湯
奶白色嘅魚湯濃郁鮮甜,熱辣辣,完全冇腥味。
太耐冇食放題,就訂左今晚黎呢一間Bookmark 左好耐的放題。餐廳地方幾寛敞,我哋被安排坐卡位,感覺好闊落。本身放題價錢每位$259,職員介紹每人加多$148,就可以任食極品海鮮拼盤,仲有任食海膽帶子,對於我哋兩個海鮮控黎講,好吸引,就一於試吓。🥰🥰先黎海膽帶子,厚身切開左的帶子中間夾住海膽,帶子好厚身又鮮甜,夾埋海膽一齊食,無得輸。😎😎極品海鮮拼盤超多海鮮種類,有蝦,長腳蟹腳,鮑魚,魚子醬,螺肉,熟蝦,個鮑魚真係好得,又淋,一啲都唔韌,用醬汁輕輕調味帶出個鮮味,推介。另外仲叫左刺身拼盤有赤蝦,三文魚,油甘魚,希靈魚,醬油吞拿魚,八爪魚,馬刀貝,赤貝,每樣都好新鮮,特別係赤蝦,超大隻,又鮮甜。除咗刺身,佢仲有唔同嘅手握壽司,卷物,手卷,軍艦壽司,火灸壽司,真係花多眼亂。沙律涼菜都有好多唔同選擇,估唔到呢度有尖椒皮蛋。熟食方面有天婦羅,燒物,估唔到泰式料理都有。芝麻雞翼燒得好香,帶點辣,同埋燒菠蘿好有驚喜,好香甜。自助區方面,仲有其他小食,飲品同埋甜品,佢哋嘅飲品一啲都唔hea,咩種類都有,竟然有椰青水,仲有三款啤酒,汽水,茶類都有。以呢個價錢可以食到咁多唔同類型的飲品食物,真係好開心

餐廳地方幾寛敞,我哋被安排坐卡位,感覺好闊落。

另外仲叫左刺身拼盤

以呢個價錢可以食到咁多唔同類型的飲品食物,真係好開心😁。
  • 海膽帶子
  • 刺身
2024-08-04 540 瀏覽
本來想食午市放題,但都有新推出午市定食如果唔夠喉,重有午市基本放題午市定食有成9款,除咗壽司定食還有丼飯。我叫左人氣嘅原條鰻魚飯$88原條鰻魚好有氣派,雖然望落去好似好深色,以為鰻魚汁會好咸,但又唔係,微甜嘅鰻魚汁,口感柔軟,唔係乾柴嘅。火炙三文魚丼$68 佢都幾大碗,火炙三文魚係好多片,淋上燒汁,中間位有蟹籽。三文魚唔腥肉質柔軟。外面可以揀飲品同小食,小食好多選擇,有瀨尿蝦、螺肉、蟹柳粉絲、八爪魚、魚皮、海蜇、手撕雞、糯米糍等等。我哋都有叫d刺身。擺盤都好靚,刺身新鮮彈牙。美極大蝦,炸得香口,美極夠入味。尖椒皮蛋嘅辣椒油夠辣。燒菠蘿,清甜亦唔係好酸。泰式生蝦,生蝦微辣肉質爽口。最後叫幾款壽司,生蝦、帶子、一口海膽壽司都有水準。
本來想食午市放題,但都有新推出
午市定食
如果唔夠喉,重有午市基本放題

午市定食有成9款,除咗壽司定食還有丼飯。

我叫左人氣嘅原條鰻魚飯$88

火炙三文魚丼$68

我哋都有叫d刺身
擺盤都好靚,刺身新鮮彈牙。
美極大蝦,炸得香口,美極夠入味。
尖椒皮蛋嘅辣椒油夠辣。
燒菠蘿,清甜亦唔係好酸。
泰式生蝦,生蝦微辣肉質爽口。
最後叫幾款壽司,生蝦、帶子、一口海膽壽司都有水準。
2024-08-04 504 瀏覽
本身唔太想食呢度,係另外一間餐廳無位至來,以前都有收工來食宵夜(應該係5年前)都估唔到而家都未結業。其實食物方面(主要熟食)都唔差嘅!主要泰國菜好似豬手和炸羊腩幾好食(但我朋友唔食羊肉)炒蜆和魷魚都ok,係串燒比較乾啲嘢都食到無咩剩無咩鮮味,不過叫做出菜快壽司細細粒幾好,唔多飯當晚係星期六比較爆場,出菜比較慢和有漏單我都明白嘅!我對面枱都有投訴,平均每人都接近300$其實咁嘅價錢唔係咁值得,我自己都做飲食所以唔想比負評,如果呢餐飯要比分數只係合格邊緣食物:⭐️⭐️⭐️(其實能夠比3星半,但又無半星評分所以比3星)服務:⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️衞生:⭐️⭐️扺食:⭐️⭐️⭐️

啲嘢都食到無咩剩

無咩鮮味,不過叫做出菜快

壽司細細粒幾好,唔多飯

當晚係星期六比較爆場,出菜比較慢和有漏單我都明白嘅!

服務:⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️
衞生:⭐️⭐️
扺食:⭐️⭐️⭐️
2024-08-03 498 瀏覽
今次同朋友去銅鑼灣搵食,出左地鐵C出口就見到瀛豐放題,所以一致決定食呢間❤️ 入去坐低就可以掃檯上嘅QR code叫野食。食物款式多多,港、日、泰集一身,任君選擇,有刺身拼盤、熟食鍋物、泰式炸物等等,仲有好多款前菜,啱晒我口味前菜有我最鍾意嘅中華沙律、螺肉、辣八爪魚等等,酸酸辣辣好開胃🤤🌟升級凍海鮮拼盤任食(大大盤刺身拼盤)- 三文魚腩拼盤- 極品海鮮拼盤🔹松葉蟹爪肉質紮實,入口即化🔹魚子醬好驚喜,魚子醬質地細緻綿密,鮮美油脂散發口中🔹其他海產刺身(魚類、蝦類、海膽等)拼盤的分量好足夠,包括有鮑魚、八爪魚、希靈魚等海鮮,肥美鮮甜有咬口🔹海膽帶子海膽口感滑嫩濃郁,帶子微香飽滿🌟燒物 🔹燒有機菠蘿果肉清甜,多汁解膩🌟沙律🔹泰式-青木瓜沙律青木瓜爽嫩清脆,微微酸甜🔹蟹籽沙律 清甜可口,蟹籽粒感飽滿🌟涼拌青瓜🌟軍艦🔹蟹籽🔹粟米沙律🔹芝士蟹籽🌟卷物🔹和牛火炙壽司肉汁入口鎖嫩🔹煙燻鴨胸壽司鴨胸肥瘦適中,咀嚼有彈性,煙燻味出🌟蔬菜🔹飛天炒通菜🔹泰式炒椰菜苗食返啲蔬菜中和油膩感,蔬菜炒得清脆,保持到嫩綠,味道辣辣哋🌟小食🔹八味黃金豆腐🔹鹹蛋黃炒薯條🌟飲品區自助🔹各類汽水、盒裝果汁、啤酒🌟甜品🔹主打CoC

🌟升級凍海鮮拼盤任食(大大盤刺身拼盤)
- 三文魚腩拼盤
- 極品海鮮拼盤

🔹松葉蟹爪
肉質紮實,入口即化

🔹魚子醬
好驚喜,魚子醬質地細緻綿密,鮮美油脂散發口中

🔹其他海產刺身(魚類、蝦類、海膽等)

🔹海膽帶子
海膽口感滑嫩濃郁,帶子微香飽滿

🌟燒物 🔹燒有機菠蘿
果肉清甜,多汁解膩

🌟沙律
🔹泰式-青木瓜沙律
青木瓜爽嫩清脆,微微酸甜

🔹蟹籽沙律
清甜可口,蟹籽粒感飽滿

🌟涼拌青瓜

🌟卷物
🔹和牛火炙壽司
肉汁入口鎖嫩
🔹煙燻鴨胸壽司
鴨胸肥瘦適中,咀嚼有彈性,煙燻味出

🌟蔬菜
🔹飛天炒通菜
🔹泰式炒椰菜苗
食返啲蔬菜中和油膩感,蔬菜炒得清脆,保持到嫩綠,味道辣辣哋

🌟小食
🔹八味黃金豆腐
🔹鹹蛋黃炒薯條

🌟飲品區自助
🔹各類汽水、盒裝果汁、啤酒

🌟甜品
🔹主打CoCoBerry牌子嘅雪糕,推海鹽口味

⚠️晚市放題 18:00-20:00 $259

2024-07-15
一放工即刻同男朋友黎銅鑼灣食放題🤣,星期一至四18:00-22:00都係每人$259,有約180款港、日、泰式美食任食,好抵🤭我地早去到唔使等位,晏啲就好full🥹,好彩有book枱~京都廣場超方便,環境夠乾淨企理👍🏻,坐卡位好闊落,用qr code scan落單非常方便🔅海膽帶子 (+$148)好鮮甜,帶子幾大粒,海膽味幾香👍🏻,唔點豉油都夠味😚🔅極品海鮮拼盤 (+$388)頭單有埋魚子醬,好抵😆,蟹腳都幾新鮮,仲有鮑魚、象拔蚌等等,有驚喜🥰,仲要係任食好抵!🔅炸物黃金豆腐、雞軟骨、雞翼都係放題必叫🤗。當中最推雞軟骨,無雪味又炸得啱啱好,夠脆又有咬口😌🔅燒物多泰式食物揀😍,豬頸肉燒到微燶邊又好爽口👍🏻,另外燒菠蘿🍍好juicy好甜💯🔅泰式料理鹹蛋黃炒薯條必叫!勁多鹹蛋黃,又唔會太鹹太膩🥰。飛天通菜辣辣地唔錯,蝦餅炸起熱辣辣好香口好彈牙😚🔅自助區甜品、冷盤同飲品都可以任拎,款式都幾齊全,甜品仲有啫喱😍💬同男朋友食得幾滿足,唔太好生野既我都食到勁飽🤣,地理位置都方便,環境乾淨闊落,唔錯唔錯😌

🔅海膽帶子 (+$148)
好鮮甜,帶子幾大粒,海膽味幾香👍🏻,唔點豉油都夠味😚

🔅極品海鮮拼盤 (+$388)

🔅炸物

🔅燒物

🔅泰式料理

🔅自助區
甜品、冷盤同飲品都可以任拎,款式都幾齊全,甜品仲有啫喱😍

2024-08-01 340 瀏覽
同friend特登出銅鑼灣搵舊同事食晏,約佐係佢公司樓下間瀛豐食lunch Buffet,貪近近哋方便!餐廳座位好闊落舒適,我哋食住等!🥢午市放題都幾多款式,有刺身、壽司,仲有多款日式天婦羅、串燒、熟食、蒜蓉焗蠔、炸物、泰式小菜、叫佐泰式生蝦同飛天通菜好味😋出面有自助區涼拌前菜、甜品、雪糕雪條、飲品任飲!仲有多款甜品任揀任食!◆估計唔到朋友晏佐收工落到嚟都差不多兩點,變咗食自助餐太急趕不夠時間,老闆提議不如食午市套餐定食,,全新推出午市套餐親民價有多款選擇,包飯及飲品,可以在自助區雪櫃自己揀飲品。◆油甘魚骹飯套餐🐟🥢魚骹都好大個,,燒得好香,肉嫩唔腥,估唔到都好多肉肉厚肥美油脂豐富,朋友都話抵食!

🥢午市放題都幾多款式,有刺身壽司,仲有多款日式天婦羅、串燒、熟食、蒜蓉焗蠔、炸物、泰式小菜、叫佐泰式生蝦同飛天通菜好味😋出面有自助區涼拌前菜、甜品、雪糕雪條、飲品任飲!仲有多款甜品任揀任食!

◆油甘魚骹飯套餐🐟

2024-07-25
  • 午市之選油甘魚鮫飯
  • 海膽帶子
  • 天婦羅
  • 刺身拼盤
  • 壽司
4個月內食咗3間放題🥹🥹真係肥死🫠🥹 之前兩次都係食晚市,今次食lunch平啲🤫🤫🍣🍱 三小時午市放題 $209原來佢午市放題可以食足3個鐘😳😳不得了!一定夠時間慢慢食🤩😋第一輪一定係食魚生先🤣刺身質素幾唔錯👍🏻今次差唔多樣樣都有試,最好食係油甘魚同埋珍寶赤蝦🦐,但其他都是好新鮮的!同埋因為見到之前好多人都有食加錢食海膽帶子,所以都試了🫢🫢🫢真係好好食😭一啖一舊,成口都係帶子海膽,好鮮甜好滿足😌之後到熟食炸物🍢🥟試咗好多嘢都冇伏,特別推薦 🌟甘葉香蒜炒墨魚邊🌟有啲驚喜,好爽口又惹味👍🏻👍🏻👍🏻炸物有我最鍾意嘅芝士年糕同埋榴槤炸蛋🥹有齊依兩樣就心滿意足了!!! 最攪笑係榴槤炸蛋我order咗2粒,佢比咗5粒我🤣🤣可能驚我唔夠食,當然啦我都是清曬的🤣😋😋😋💡💡除咗放題之外,原來佢午市都有緊Lunch Set,我見到有唔同刺身丼🍱、原條鰻魚飯、酸菜魚片飯等等。價錢都係60 70蚊,係銅鑼灣嚟講都幾抵食👍🏻

🍣🍱 三小時午市放題 $209

2024-07-29 450 瀏覽
✨晚市放題任飲任食兩個鐘 食物選擇唔少當中包括有日式 港式同泰式美食自助前菜 甜品同飲品 相當豐富另外仲可以加錢升級放題可以任食海膽帶子同海鮮拼盤海鮮拼盤賣相吸引 有多款海鮮 包括凍鮑魚 魚子醬 蟹腳 熟蝦同翡翠螺等鮑魚入味彈牙 魚子醬鹹鮮 蟹腳鮮味海膽帶子爽彈帶子 夾住鮮甜軟滑嘅海膽 呢個配搭 好難會唔好食刺身刺身拼盤 賣相一樣吸引有珍寶赤蝦 三文魚 油甘魚 希靈魚醬油吞拿魚 八爪魚 馬刀貝 赤貝同北海道角螺等 款款都新鮮珍寶赤蝦 超大隻 爽彈帶黏 三文魚同油甘魚 好肥美八爪魚有咬口 馬刀貝爽口壽司壽司有好多款式 手握壽司 軍艦壽司 火炙壽司 手卷 樣樣齊細細件 可以試多幾款 試左幾款火炙壽司 鵝肝帶子壽司 鵝肝的骰 帶子鮮味 和牛火炙壽司 和牛油香十足 炙燒後好香火炙左口魚邊 滿滿魚油香 口感滑溜燒物泰式燒元貝 惹味鮮甜炭燒豬頸肉 肉質帶爽 夠香口串燒牛柳 夠入味 肉質軟腍燒菠蘿 香甜多汁 帶微微酸 醒胃前菜出面吧枱自取 有多款日式前菜同泰式沙律 甜品有十多款甜品 啫喱 布甸 蛋糕同豆腐花另有多款口味雪糕供自取飲品以罐裝同包裝飲品為主 汽水茶款乜都有 總結:食物種類多元化 除咗一般
✨晚市放題

總結:食物種類多元化 除咗一般日式料理
仲可以食埋泰式美食 都幾特別
環境闊落好坐 服務唔錯 價錢可以
2024-07-27 494 瀏覽
之前來過吃放題質素都很好,見佢哋最近出咗新的午市套餐Menu,就約朋友一齊去食Lunch,環境濶落,有不少卡位,坐得好舒服。午餐定食有十多款選擇,價錢由$58-$88 包飲品,可以在自助區雪櫃自己揀。🔶原條鰻魚飯🔶鰻魚好巨型大條,肉厚肥美,醬汁甜甜地幾好送飯,有真心好抵食!🔶蔥爆牛肉丼🔶輕輕燒過的牛肉幾嫩滑,少少油脂香,加埋蔥的香味拌飯幾好食。如果想食得豐富啲就可以食午市放題,這裡放題有多款刺身選擇,仲有過百款日式、泰式料理非常多選擇,自助區有小食、甜品、雪糕雪條、飲品任飲。

1938 瀏覽

🔶原條鰻魚飯🔶

🔶蔥爆牛肉丼🔶
輕輕燒過的牛肉幾嫩滑,少少油脂香,加埋蔥的香味拌飯幾好食。