2008-03-16
第一次去到熟食中心..係食另一間..當食梗既時侯隔離有個鬼佬+香港人食梗農夫包,鬼佬仲問我野..但我唔係咁識聽..佢隔離香港人就翻譯問我食既野係邊間..同好唔好味..我答完之後望了望佢地食既野覺得好有趣..就同朋友講下次試下佢地個個不如上openrice才知原來咁受歡迎..之後第二次去到我都係忍手..等朋友試先..結果佢無乜評價..食剩1/5麵包..但佢就話咖啡反而好飲..叫我下次一定要試..今日終於試哂成個餐啦!同另一個朋友諗住一人叫一個唔同送既農夫包..點知職員話牛腩好呀.結果就兩個牛腩餐..ok!開餐啦..湯..無乜特別..嚴格黎講比西餐難飲d..個包啦..急不及待沾一下汁食啖..(未試過咁食..所以有仲新奇feel)到送啦..一望就見到牛筋多過腩..哇!d牛筋比出面既硬d..4-5舊左右!牛腩得3舊..舊舊都無乜咬感..好似瘦肉咁..份量又少..好快食哂....由於朋友食得比較慢..係呢刻佢先打開個包.到佢試食d送..佢都話早知叫牛柳好過..之後我話份量少..佢就話佢牛筋6~7舊..多過牛腩.我都覺佢d送多d..不如叫牛筋農夫包餐..(此刻我認為間野個廚師肯定忙過頭..導致份量
今日終於試哂成個餐啦!同另一個朋友諗住一人叫一個唔同送既農夫包..點知職員話牛腩好呀.結果就兩個牛腩餐..ok!開餐啦..湯..無乜特別..嚴格黎講比西餐難飲d..個包啦..急不及待沾一下汁食啖..(未試過咁食..所以有仲新奇feel)到送啦..一望就見到牛筋多過腩..哇!d牛筋比出面既硬d..4-5舊左右!牛腩得3舊..舊舊都無乜咬感..好似瘦肉咁..份量又少..好快食哂....由於朋友食得比較慢..係呢刻佢先打開個包.到佢試食d送..佢都話早知叫牛柳好過..之後我話份量少..佢就話佢牛筋6~7舊..多過牛腩.我都覺佢d送多d..不如叫牛筋農夫包餐..(此刻我認為間野個廚師肯定忙過頭..導致份量差別大左.唉)之後我繼續食個包..幾啖巳經開始悶..開始同朋友講:食麵包店d咖哩有饀既包好過.唔知食梗乜..期間仲見到後面台既人未食就興奮到係度影相..
朋友仲話:好難受..好似食梗早餐咁..(當時係晚時)
我心想..點解咁多好評既..╯0╰真係純粹咖哩汁+包..無乜特別..
咖啡..試過係ok既..但整體42$唔值..