2015-11-27
今晚只得兩母女晚餐,唸起藍田潮褔有蒸氣石鍋。而且有8折。當然去試啦!之前係尖沙嘴&旺角分店都食過。雖然係貴,但真心唔錯。而且今次只係2個人。豪少少都ok嘅! 由於只有2個人, 叫唔到太多, 但我都有影其他海鮮嘅相比大家欣賞. 藍田潮褔,之前飲茶晚飯都試過,都過得去嘅。今晚餐單: 龍蝦/日本大元貝皇/南非鮑魚/紐西蘭聖子/蕃薯蜆/石蠔/象拔蚌仔/原隻椰皇燉燕窩/瑪卡花膠燉竹絲雞/馬拉糕(送嘅). 好喇! 等我為大家遂樣介紹一下啦! 以下為個人意見. 大家可以自己去品嚐一下啦!生猛龍蝦: 由於係特價品, 所以只可以每2人叫一隻. 雖然係特價. 但質量非常好. 肉質爽, 鮮甜. 另人好想食多一次, 不過好可惜只可以一人一邊. 日本大元貝皇: 明孚其實係皇. 因為真係好大好大隻呀, 元貝上面舖咗蒜蓉. 下面舖滿粉絲. 肉質當然唔洗講. 爽甜. 南非鮮鮑魚8-10頭: 冇問到我地嗰2隻係幾多頭. 只係知道又係好鬼大隻. 上面有冬虫草絲. 當然唔係貴嗰隻啦!但食落都ok嘅. 蒸完之後有鮑魚汁都飲埋. 非常非常鮮味. 紐西蘭聖子: 都係大隻, 上面舖咗好多蒜蓉, 加粉絲. 肉質鮮甜爽脆. 而且洗得非
藍田潮褔,之前飲茶晚飯都試過,都過得去嘅。
馬拉糕: 係經理送嘅. 鬆軟, 好味. 如果飲茶我都一定會叫的.