2021-03-20
漁正屋 非常想念日本的旅程 所以今次就同屋企人揀咗一間富有日式居酒屋風貌的餐廳 店員好熱情之餘 重安排左我地坐卡位 除鞋入座 好有日式風情 首先我哋叫咗日本雪花石蠔 入口好鮮味 啖啖海水味 好新鮮!重有唔少得吞拿魚拼盤 三種唔同層次 赤身 中腩 大腩 重要厚切 入口即化 好甜好正😋 而日式池魚切得好薄身 配上醬汁非常清新 佢哋嘅刺身都好新鮮 勁鮮甜!小食方面,我地點咗魚肝,入口好豐富,好有層次感,入口好厚實,配上醬汁都幾特別。居酒屋一定要食串燒 鹽燒全翼 外脆內軟 保留到裏面新鮮嘅肉汁 非常惹味!牛舌烤得剛好 好爽脆 非常抵讚!我哋都簡單叫咗壽司 食日本嘢必不可少一定係三文魚 不過不失 唔會失望 以熱食方面我哋仲有清酒煮蜆 蜆肉大大粒 冬天時飲埋個湯都暖入心❤️❤️ 最後我哋簡單叫咗一個豚肉拉麵🍜 拉麵彈牙 簡單嘅鼓油湯底 減卻油膩感 為今晚嘅晚餐畫上完美句號❤️