2021-06-21
知道銅鑼灣新開左間滷水專門店,一於約埋老友記去食滷友記🤤相信大家都知滷水汁係經過多種材料熬製而成,越熬越滷越入味😂香濃又唔會過鹹,食完喝完都唔會口渴👍🏻🤔銅鑼灣地段黎講,定價親民不得止,亦無加一服務費!職員有禮又helpful 😚 性價比幾高喎😆😆大家行過路過都唔好錯過丫~▪️▫️牛筋腩麻辣撈麵 $57▫️▪️餐牌見到已經心心眼😍滷水湯熱辣辣係另上,麵底下已經有麻辣汁,撈勻大量芽菜及蔥粒就食得😌 呢個撈麵唔會太辣,我唔嚐辣都接受到,反而會想一啖接一啖😳食多幾啖就會感覺到有啲麻,愈食愈惹味愈食愈滋味😚牛筋腩份量好多,而且好稔好好味!▪️▫️滷友三寶麵 $57▫️▪️湯底四選一緊係揀滷水湯😆顏色好深但唔會太鹹。再揀埋手造爽脆米粉,食落有啲似新竹米粉幾好口感,索汁得黎唔會咁快變稔👍🏻三寶有金錢𦟌、金錢肚、牛筋,全部又稔又入味😍特別係牛肚!真係怕韌會難咬所以係出邊好少食,但餐廳處理得好好😆值得一讚!而且份量都好足,唔錯喎😚😚▪️▫️滷水豆腐 $27▫️▪️😆豆腐索晒啲滷水汁,相當入味,面頭仲有啲芝麻粒,食落又香又嫩👍🏻
▪️▫️牛筋腩麻辣撈麵 $57▫️▪️
▪️▫️滷友三寶麵 $57▫️▪️