2019-08-19
重慶麻辣/皮蛋香菜朋友唔食得辣,無得叫九宮格麻辣,唯有叫鴛鴦鍋,火鍋湯底同火鍋配料都幾多選擇。先講重慶麻辣,夠辣夠麻,食到我成頭汗。皮蛋香菜,湯底濃厚,雖然香菜唔夠,無乜香菜味,但個皮蛋超好味,無莧水味,煙煙韌韌,唔散爽爽地,好香皮蛋味。朋友非常欣賞個鍋,分隔得好好,唔會滾滾下鴛鴦鍋滾到2邊一樣味。優質肥牛粒邊爐少食肥牛粒,半份都唔少,可以唔洗肥牛片咁勤力睇火,都可以食到肥牛,唔錯既選擇。招牌現炸豆皮脆脆炸豆皮,唔會好油口,1浸即食,脆口野味。另外浸耐少少再食,軟左,豆味出返黎,又吸多左湯味,一菜2食,必點。鮮鵝腸條條超過7,8吋長,一焯即食,爽口彈牙,新鮮,識食一定要點。重慶耗兒魚聽都未聽過,似係剝皮魚仔,岩晒做火鍋,滾極唔散,實實地,但係入到口又夠滑唔鞋,火鍋想食魚又怕魚片一耐就硬,呢個魚仔好適合我呢d唔睇火既人。山楂茶食辣野,打邊爐一定要飲個涼涼地解渴解辣,清清熱氣,非常舒服。無糖簿荷糖食完一輪辣野,個口重留有餘溫,o拍返粒清新口味無糖簿荷糖,為今餐劃上完滿句號成間店既裝修格局好日本風,門口有個地圖,立下眼以為係日本地圖,店名都好火影feel,唔知以為有拉麵食。
重慶麻辣/皮蛋香菜
優質肥牛粒